6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, potřebovala bych slyet nezaujatý názor. Můj přítel chce, abych pro jeho děti připravila narozeninovou oslavu. Byli by tam jeho děti, rodiče a sestra s rodinou. Nebydlíme spolu, navtěvujeme se o víkendech a kdy se nám to hodí. Take lidí na hostinu dost. Dort by v krajním případě udělala jeho matka nebo by ho objednal. Ostatní samozřejmě na mě. Byla bych na to sama, děti nepomůou, při sebemením poadavku na jakoukoliv práci se ohrazují, e nebudou dělat otroka a čas tráví u počítače. Přítel s něčím mením pomůe. Kdy jsem naposledy řekla, e se mi něco vůči mě v souvislosti s jeho dětma nelíbí, málem jsem se rozeli. Sama toho mám teď poehnaně, v práci mě drtí, doma dělám mení úpravy v bytě, k tomu starosti se starími rodiči a mám pocit, e je toho na mě moc. Poraďte, jak se mám zachovat.
Upravil(a) Ronja (26. 11. 2010 10:53)
Není tady
setupka napsal(a):
Ahoj, potřebovala bych slyet nezaujatý názor. Můj přítel chce, abych pro jeho děti připravila narozeninovou oslavu. Byli by tam jeho děti, rodiče a sestra s rodinou. Nebydlíme spolu, navtěvujeme se o víkendech a kdy se nám to hodí. Take lidí na hostinu dost. Dort by v krajním případě udělala jeho matka nebo by ho objednal. Ostatní samozřejmě na mě. Byla bych na to sama, děti nepomůou, při sebemením poadavku na jakoukoliv práci se ohrazují, e nebudou dělat otroka a čas tráví u počítače. Přítel s něčím mením pomůe. Kdy jsem naposledy řekla, e se mi něco vůči mě v souvislosti s jeho dětma nelíbí, málem jsem se rozeli. Sama toho mám teď poehnaně, v práci mě drtí, doma dělám mení úpravy v bytě, k tomu starosti se starími rodiči a mám pocit, e je toho na mě moc. Poraďte, jak se mám zachovat.
Nevidím důvod proč by jsi nemohla hostinu uspořádat . Teda pokud chce , jestli nechce, tak nic nedělej.
Není tady
setupka napsal(a):
Ahoj, potřebovala bych slyet nezaujatý názor. Můj přítel chce, abych pro jeho děti připravila narozeninovou oslavu. .. Byla bych na to sama, děti nepomůou, při sebemením poadavku na jakoukoliv práci se ohrazují, e nebudou dělat otroka a čas tráví u počítače.
setupko, já bych jasně trvala na svém:
Pokud je to narozeninová párty pro JEHO děti, měly by se dětičky podílet na počáteční přípravě a závěrečném úklidu po oslavě rukou společnou a nerozdílnou tím stylem, e hlavní díl vekeré práce by spočíval na nich a Ty bys jim POUZE dopomáhala.
Nerozumím tomu, proč bys měla TY připravit celou oslavu od začátku a do konce, zdravé a práceschopné děti by mezitím seděly u počítače a nehnuly by ani prstem a po skončení oslavy bys jetě TY SAMA ůrovala prostory po řádově deseti lidech
Já bych zaujala jednoznačný postoj: na vystrojení oslavy se budu podílet jedině tehdy, pokud mi děti pomůou jak se sluí a patří. Pokud tomu tak nebude, a si přítel zjedná a zaplatí pro tyto účely cateringovou firmu.
A jestli začne přítel vyvádět, zva vůbec, jestli má takový vztah pro Tebe cenu. Mně toti připadá straně degradující pro tu partnerku, aby se postarala o oslavu de-facto cizích dětí od A a do Z včetně přípravy pohotění, výzdoby, úklidu před oslavou, obsluhovala hosty, po oslavě gruntovala a do půlnoci, myla kvanta nádobí atd. atd. a děti, pro které je ta oslava vystrojena by se jenom bavily a nehnuly ani prstem Vdy ten pán po Tobě chce, abys dělala jeho dětem bezplatnou sluku, proboha !!! A aby po Tobě vyjíděl, kdy mu naznačí, e se Ti v souvislosti s jeho dětmi něco nelíbí a málem jste se kvůli tomu rozeli ... to u něco varovně signalizuje. Znovu opakuji, e bych takový vztah pečlivě zváila a při dalím střetu bych ho na svoji povahu pravděpodobně ukončila
Není tady
ja nevidim duvod, proc by to cele melo lezet na tobe...zvlast, kdyz mas svych starosti dost-idealni by bylo se dohodnout, ze ty treba udelas chlebicky, pritel doma uklidi a obstara piti a jeho matka prinese dort...a pokud to chce i s obedem, tak si ho holt bude muset uvarit sam, nebo objednat stul v hospode...jo, kdybyste spolu zili a tys nemela nic jineho na praci...pokus se mu v klidu vysvetlit, ze proste nemas cas ani silu poradat party pro jeho potomstvo...
Není tady
Hm, poloila bych si otázku: udělala bych oslavu pro SVÉ "líné" děti a pak uklidila po návtěvnících? Rozhodně bych nerozliovala jeho a moje (třeba budoucí) děti!
Na tvém místě bych si hledala bezdětného přítele!
Upravil(a) aprill (22. 11. 2010 19:07)
Není tady
setupka napsal(a):
Jelikoz mam pritele s detma tak se do problemu dokazu vzit.Oslavu bych pro jeho deti udelala,ale s podminkou,ze me pritel pomuze.U nas by to tak opravdu bylo,ze by pritel pomohl,protoze pomaha se vsim i pect vanocni cukrovi.Vloni ho vlastne pekl sam ,protoze ja byla porad v praci, letos to zrejme jine nebude.
Upravil(a) eremuruss (22. 11. 2010 19:30)
Není tady
setupka napsal(a):
Můj přítel chce, abych pro jeho děti připravila narozeninovou oslavu. Nebydlíme spolu, navtěvujeme se o víkendech a kdy se nám to hodí.
Jestlie bych byla v situaci jako ty,tzn. neváná,spíe jen " vzájemně si vyhovíme " známost ( tak to na mě působí ) přilo by mi to od přítele docela drzé,chtít po mně něco takového. Organizaci a realizaci takto rodinně zaměřené akce by měl udělat otec s někým z rodiny,já bych vypomohla stylem " přinést dětské ampáňo a něco dobrého na zub ",kdy bych tedy byla pozvaná....
Není tady
Tak já bych byla ochotna přiloit ruku k dílu jen v případě, e by se podílely i děti a přítel (pokud tedy ty děti nejsou v batolecím či předkolním věku). Nebo aspoň přítel, a to výrazně (jsou to přece jeho děti). Nevidím důvod, proč bys to měla, setupko, odedřít vecko sama. Zvlát pokud jsi pracovně vytíena tak, jak píe. Člověk se musí naučit říkat NE, pokud to tak cítí a také v zájmu zachování svého vlastního zdraví. Taky bys mohla za čas zjistit, e vem akorát dělá otroka. Ono se na to toti rádo zvyká.
Docela mě překvapuje, e to po Tobě Tvůj přítel takto ádá - s tím, e bude vecko leet na Tobě...
Přistoupila bych na to jen tehdy, kdy by se úkoly rozdělily na vechny. Protoe sama vím, jak to vypadá, kdy je člověk moc aktivní a vecko si vezme za krk sám. Nedoporučuju...
Není tady
Děkuju za reakce. Právě e mám pocit,e jsem někdy vyuívaná, kdy má děcka. Snídaně, oběd, večeře, večer tajně sex, a děti usnou. Mimochodem, je jim 10 a 15, take u by mohly něco dělat. Kdy se na ně zatlačí, tak je vidět, e to umí a doma dělají. Jene táta se bojí zatlačit, aby se nenatvaly. Taky není důsledný, take si nestojí za svým. Kromě toho jsou vydatně navedeny z domu a to i proti mně. Celá rodina jim dělá pomylení, aby k nim chodily. Ale to je mi jedno, a prarodiče budou na důchodu a nebudou moct dávat, budou bez vnoučat.
S přítelem máme celkem pěkný vztah, ne dojde na děcka. Nechci, aby je kvůli mně odstrkoval, ale potřebuju vedle něj cítit jistotu, e se mnou jedná férově.
S touhle oslavou jsem se to dozvěděla náhodou, kdy jsem zaslechla, jak oslavu dceři slibuje. Já se větinou věci dozvídám tak, abych nemohla couvnout, jsem postavená před hotovou věc. Dobře vím, jak u nich oslavy probíhají, je to hodně náročné na přípravu, potrpí si na to. Jsem z toho hodně vystresovaná, moji domácnost zanedbábám, protoe o víkendech jsem u něho a toto je dalí úkol do řady.
Na výpomoc se moc spolehnout nedá, protoe v momentě, kdy je přítel nebo děcka unavený, nedělají nic u té televize...
Není tady
setupka napsal(a):
Děkuju za reakce. Právě e mám pocit,e jsem někdy vyuívaná, kdy má děcka. Snídaně, oběd, večeře, večer tajně sex, a děti usnou. Mimochodem, je jim 10 a 15, take u by mohly něco dělat. Kdy se na ně zatlačí, tak je vidět, e to umí a doma dělají. Jene táta se bojí zatlačit, aby se nenatvaly. Taky není důsledný, take si nestojí za svým. Kromě toho jsou vydatně navedeny z domu a to i proti mně. Celá rodina jim dělá pomylení, aby k nim chodily. Ale to je mi jedno, a prarodiče budou na důchodu a nebudou moct dávat, budou bez vnoučat.
S přítelem máme celkem pěkný vztah, ne dojde na děcka. Nechci, aby je kvůli mně odstrkoval, ale potřebuju vedle něj cítit jistotu, e se mnou jedná férově.
S touhle oslavou jsem se to dozvěděla náhodou, kdy jsem zaslechla, jak oslavu dceři slibuje. Já se větinou věci dozvídám tak, abych nemohla couvnout, jsem postavená před hotovou věc. Dobře vím, jak u nich oslavy probíhají, je to hodně náročné na přípravu, potrpí si na to. Jsem z toho hodně vystresovaná, moji domácnost zanedbábám, protoe o víkendech jsem u něho a toto je dalí úkol do řady.
Na výpomoc se moc spolehnout nedá, protoe v momentě, kdy je přítel nebo děcka unavený, nedělají nic u té televize...
Ty jsi exhibicionista ? Kadý kdo má děti, ti můe napsat, e sex se odvíjí od toho jestli děti u spí a věř tomu, e děcka chodí spát stále později a později a stává se, e rodiče vytuhnou dříve ne děti .
Moná jsem nechápavá, co je náročného na přípravě oslavy pro cca 15 lidí ? Jestli to nevzvládne moná by stačilo říct - netroufám si na to .
Má vlastní děti?
Není tady
aprill napsal(a):
Moná jsem nechápavá, co je náročného na přípravě oslavy pro cca 15 lidí ? Jestli to nevzvládne moná by stačilo říct - netroufám si na to .
Moná jsem nechápavá, ale příprava oslavy pro cca 15 lidí mi tedy náročná přijde, ne e ne.
Moná by stačilo říct, e to zvládne, ale proč by měla? Sama? Kdy vztah je zřejmě ve fázi spřátelených garsonek? Setupka je přítelkyně, a ne chůva, a otec dětí by to měl brát v úvahu, ne? Navíc kdy ji ani nepoádá, a povauje to za samozřejmé...Tam nejde o to, jestli by to setupka zvládla nebo ne, ale jestli by to za daných okolností udělat měla - a to si myslím, e ne, pokud se okolnosti (například vydatná pomoc přítele) nezmění.
Upravil(a) Daphné (23. 11. 2010 6:54)
Není tady
setupka napsal(a):
Setupko,mě přijde,e tvůj přítel a jeho děti a potamo celá jejich rodina odkryly tvé slabiny - e si straný měkoň.A zneuívají situace.
Přítel by při takové oslavě byl ten hlavní,který by makal,ne e by jen něco málo pomohl,děti jsou v ychováváni hrozně,od těch radi dál
.Hele ví co,na světě si přeci jen jednou,kdo by tě měl mít jetě rád,kdy ne ty sama sebe.A proto na to vchno hoď bobek a buď "sviňa",uvidí,jak se začně jejich přehlíivé chování vůči tobě měnit,a poznají,e si umí dupnout.
Není tady
Ja bych do toho nesla. Nezvladla bych to.
Pokud se na to necitis, rekni to. Prece nebudes delat neco, co se ti prici, nauc se ve vztahu rikat NE, jinak budes jen sluzka, ktere si nikdo nevazi....
Není tady
Moc Setupko nechápu - na jednu stranu píe, e spolu nebydlíte a na druhou jak si vyuívaná - snídaně,obědy,večeře,sex a děti usnou....A proč mu tam chodí dělat vychovatelku a hospodyni kdy se ti to nelíbí?Máte tedy přece byty 2,ne?Tak proč ho nepozve jen tehdy mám-li na něj náladu,chu,popít vínko,zasexovat a ahoj zas přítě?
Upravil(a) Kuty (23. 11. 2010 8:49)
Není tady
Setupko...tak jestlie mají narozeniny děti tvého přítele, měl by oslavu pořádat on. Počítám, e bude i u něj. Já bych mu řekla něco jako "jé, ty bude pořádat oslavu pro tolik lidí? Tak to bude teda asi záhul. No jestli bude potřebovat miláčku, tak bych ti mohla malinko pomoct....připravit pár chlebíčku a tak. Má u vymylenu organizaci? Třeba bych ti i mohla poradit."
Zkus to takhle nějak. Dá tím najevo jak jsou hezky postaveny role a jak by měly být
Jinak, pokud to neklapne, není přeci problém příteli říct e zrovná na ten víkend má něco domluveno. Moná blbé, ale kdy mu není blbé se takhle zachovat k tobě
Není tady
Daphné napsal(a):
aprill napsal(a):
Moná jsem nechápavá, ale příprava oslavy pro cca 15 lidí mi tedy náročná přijde, ne e ne.
Moná by stačilo říct, e to zvládne, ale proč by měla? Sama? Kdy vztah je zřejmě ve fázi spřátelených garsonek? Setupka je přítelkyně, a ne chůva, a otec dětí by to měl brát v úvahu, ne? Navíc kdy ji ani nepoádá, a povauje to za samozřejmé...Tam nejde o to, jestli by to setupka zvládla nebo ne, ale jestli by to za daných okolností udělat měla - a to si myslím, e ne, pokud se okolnosti (například vydatná pomoc přítele) nezmění.
Ja jednak nechápem, prečo by nemohli deti tohto veku pomôc - predkoláci by bolo niečo iné - a ak teda to má by akoe "darček", tá oslava, tak si myslím, e sa sluí, aby to usporiadal otec a nie "macocha". A najviac zo vetkého nenávidím, keď ma bez opýtania postavia pred hotovú vec, akoe "o nás bez nás". Ja by som odmietla rovno, bez ohžadu na deti alebo na to, či to "zvládnem". Keby sa ma slune opýtali, zváim kožko mám času a energie a poviem, kožko som ochotná urobi. Viac proste neurobím ani ňö - to sú práve tie hnusné manipulácie typu "Ja som unavený, drahá, vak uprace ty?" (Akoby "obsluha" nemala právo by unavená...). Dupžom, ak sú to JEHO deti a JEHO vyahovanie sa pred nimi - a trojnásobne ak ju vlastne nikto oslavova nepozval, ale počíta sa s tým, e bude maka.
Není tady
Nebydlíme spolu, navtěvujeme se a prostě chce, abych u něho bývala o víkendech, kdy nemá děcka, jsme někdy i u mě.
zpravidla u ve čtvrtek septáo budeme vařit. Děcka toti nechtějí jíst, co on uvaří. Kdy náhodou něco na ten víkend mám (sraz s kamarádkou, práci na zahradě) je dotčený, e se vyhýbám jeho dětem a řeí to i jeho rodiče.
Takovou oslavu jsem dělal u před půl rokem a měla jsem dost. Pro mě osobně připravit oběd a jídlo na celé odpoledne pro 12 lidí není úplně snadné, Třeba jsem neschopná Znamená to pro mě dojet u v pátek hned po práci, nakoupit a něco upéct.
Pravda je, e říkat NE neumím a kdy náhodou, je uraený a nemluví se mnou. Moc manévrovacího prostoru není.
Exhibicionista nejsem, mně přijde nedůstojný, kdy se mně přes den ani letmo nedotkne, aby to neviděly děti.
Taky mně trochu vadí, e se mně nezeptá, jestli mu pomůu, ale bere to jako samozřejmost.
Výchocu si netroufám hodnotit, protoe vlastní děti nemám, ale oslovovat otce "se blbej" a "nakali si" není podle mě úplně v pořádku. To toti vadí jenom mně.
Není tady
přítel chce, abych pro jeho děti připravila narozeninovou oslavu... S touhle oslavou jsem se to dozvěděla náhodou, kdy jsem zaslechla, jak oslavu dceři slibuje. Já se větinou věci dozvídám tak, abych nemohla couvnout, jsem postavená před hotovou věc.
Na tvém místě bych toho, e ví, i kdy oficiálně neví, sprostě zneuila Na termín oslavy bych si nala něco naprosto "neodkladného" (práci, rodiče...) a zmizela tam. A samozřejmě, e bych to oznámila v momentě, kdy bych byla "postavená před hotovou věc". Ale jestlie ti vadí uraený nemluvící a trucující partner, pak samozřejmě kmitej kolem dětiček a příbuzenstva...
Není tady
Jetě jeden dotaz, jak dlouho se znáte?
Není tady
Kuřátčina varianta je schůdná. U ti o tvém pořádání oslavy řekl (tím tedy myslím, es to nevyslechla, kdy se o tom bavil s rodiči nebo potomky). Pokud ne, a ty to nechce odmítnout, začni s tím sama a nabídni v první řadě manaování. Jde o narozeniny obou dětí? Jestli ne, tak alespoň neoslavenec by pomoci měl, poádej ho o to. Přítele také a jeho rodiče rovně, je to jejich vnouče. Pokud to pojme tímto způsobem, tak tato oslava a její pořádání bude znamenat, e se jeví jako oficiální partnerka tvého partnera, paní (jeho) domu a součást rodiny. Druhý způsob je být tam jako paní na výpomoc do kuchyně. Moná, e si tím druhým způsobem teď sama přichází.
Není tady
Nevědomost u asi zahrát nepůjde, protoe jsem rozpoutala debatu. Ale měla jsem domluvenou návtěvu u mých rodičů, kterou on chce přeloit na dalí týden a pojede se mnou.
Známe se čtyři roky, ale chodíme spolu dva.
Není tady
měla jsem domluvenou návtěvu u mých rodičů, kterou on chce přeloit na dalí týden a pojede se mnou
Moment - ty si nechává určovat od přítele, kdy pojede za vlastními rodiči a jestli sama nebo s ním? Můe mi vysvětlit, proč mu prostě neřekne "slíbila jsem, pojedu"?
Jestli to máte zařízené takhle, pak bude nejen pořádat oslavy, ale plnit vechna jeho "přání" a časem i "přání" jeho dětiček. Mimochodem - dovol drzou otázku - bude ten mejdan on alespoň financovat?
Není tady
To mě vůbec nenapadlo, e by ho nefinancoval. Má svatá prostoto ........
Není tady
Kdy náhodou něco na ten víkend mám (sraz s kamarádkou, práci na zahradě) je dotčený, e se vyhýbám jeho dětem a řeí to i jeho rodiče.
Pro pána Jána,kdy u teď se jeho rodina vměuje do vaich věcí,co si myslí,e budou dělat a spolu začte ít,nebo se dokonce vezmete????????
Takovou oslavu jsem dělal u před půl rokem a měla jsem dost.
Tak teď u se nedivím,e s tím automaticky počítali zase........Má rada: Honem rychle si nastav mantinely,za které si přítel nedovolí jít,nedo je za ně zkrátka nepustí ty,nebo se to bude stupňovat...
Moc manévrovacího prostoru není.
Hloupost,prostoru má tolik,kolik si ho ty sama vyčlení.....
Taky mně trochu vadí, e se mně nezeptá, jestli mu pomůu, ale bere to jako samozřejmost.
Tak to by přece vadilo kadému....
Výchocu si netroufám hodnotit, protoe vlastní děti nemám, ale oslovovat otce "se blbej" a "nakali si" není podle mě úplně v pořádku.
Nemusí být matkou,aby ti bylo jasné,e jejich chování je naprosto nevhodné. Otec u nich nemá ádnou autoritu,co si myslí jak berou tebe? Slečna NIKDO. Moná TA, ONA apod. ádná úcta,ádný respekt.
Taky by mě zajímalo jak nebo čím máte hezký vztah,jak píe ve svém druhém příspěvku. Trucující a urálivý partner ve chvíli,kdy není po jeho,to mi přijde dost dětinský a hloupý u dospělého člověka.
Není tady
rejka napsal(a):
Kdy náhodou něco na ten víkend mám (sraz s kamarádkou, práci na zahradě) je dotčený, e se vyhýbám jeho dětem a řeí to i jeho rodiče.
Pro pána Jána,kdy u teď se jeho rodina vměuje do vaich věcí,co si myslí,e budou dělat a spolu začte ít,nebo se dokonce vezmete????????
Takovou oslavu jsem dělal u před půl rokem a měla jsem dost.
Tak teď u se nedivím,e s tím automaticky počítali zase........Má rada: Honem rychle si nastav mantinely,za které si přítel nedovolí jít,nedo je za ně zkrátka nepustí ty,nebo se to bude stupňovat...
Moc manévrovacího prostoru není.
Hloupost,prostoru má tolik,kolik si ho ty sama vyčlení.....
Tak to by přece vadilo kadému....
Výchocu si netroufám hodnotit, protoe vlastní děti nemám, ale oslovovat otce "se blbej" a "nakali si" není podle mě úplně v pořádku.
Nemusí být matkou,aby ti bylo jasné,e jejich chování je naprosto nevhodné. Otec u nich nemá ádnou autoritu,co si myslí jak berou tebe? Slečna NIKDO. Moná TA, ONA apod. ádná úcta,ádný respekt.
Taky by mě zajímalo jak nebo čím máte hezký vztah,jak píe ve svém druhém příspěvku. Trucující a urálivý partner ve chvíli,kdy není po jeho,to mi přijde dost dětinský a hloupý u dospělého člověka.
Známe jen pohled setupky na věc. Zajímalo co vechno pro ní dělá přítel a jestli ji taky s nějakou práci (na zahradě) vypomáhá a jestli si setupka o pomoc musí říct nebo se angauje sám .
Není tady