Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 25. 11. 2010 14:40

Blossom
Host

Re: Meditace

KALIK napsal(a):

Blossom napsal(a):

Je pro vás něčím tak nesmírně důležité zjistit procentuálně a naprosto přesně, co si o duši a nesmrtelnosti myslí Blossom?

A nejmenuje se náhodou tohle vlákno Meditace?  smile kapitulation

Bloss, stači mi to přibližně, u tebe mi stačí hodně přibližně. 50/50 si už vyloučila, tak jsme se aspoň trochu posunuli. Teď by to už nemělo být tak těžký zodpovědět. Tak co Bloss, jak to tedy máš?

Tady mě napadá nedávný majkafin bonmot s vyšetřovací lampičkou, důtkami a přiznej se!!! (nebo jak to psala na vlákně Co lze ještě odpustit. ) big_smile

Kaliku, mám to takhle: Připouštím obě možnosti. smile

A jestli ti to takhle nestačí, tak to máš teda blbý.

#152 25. 11. 2010 14:43

Blossom
Host

haiel napsal(a):

Blossom napsal(a):

haiel napsal(a):

To už je podruhý, co to tady urguješ.  Nechtěla bys to předžvýkaný, hotový, jistý, stoprocentní....na křídovým papíře a s obrázkama?
Aniž bych nadhodnocovala sílu skupinových meditací - Blossom, co je ti přednější? Vlastní zkušenost nebo cizí reference? Máš zkušenost s meditací?
A tady ji hledáš???????  va

Si děláš p.r.d.e.l  va

Klidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků. big_smile

Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď. stolt  smile

Slušně připomínám, že jsi opět přehlédla nejdůležitější sdělení, které jsem vložila do otázek "co je ti přednější? vlastní zkušenost nebo cizí reference?"
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.

Slušně připomínám, že já se ptala první.

#153 25. 11. 2010 14:44

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Blossom napsal(a):

Tady mě napadá nedávný majkafin bonmot s vyšetřovací lampičkou, důtkami a přiznej se!!! (nebo jak to psala na vlákně Co lze ještě odpustit. ) big_smile

Kaliku, mám to takhle: Připouštím obě možnosti. smile

A jestli ti to takhle nestačí, tak to máš teda blbý.

No, nevadí, i z toho je logický jediný závěr, že nám to prostě říct nechceš, asi se stydíš připustit, že něco jako duše existuje. Možná se to v tvém kolektivu moc nenosí, ale tady to říci klidně můžeš, věř mi, hlavu ti neutrhneme. Pokud, ale nechceš, nevadí. Já se kvůli tomu nepotento. Jen mě to zajímalo, v souvislosti s tvým "pobytem" na duchovním smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#154 25. 11. 2010 14:46

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

........................

Miltaka mám zamluvenýho já, Draku coollol
Nebo víš co - jestli nepotřebuješ samotku, chci na cimru s tebou rock

Domluveno, Vlku cool

Není tady

#155 25. 11. 2010 14:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

storstark !

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#156 25. 11. 2010 14:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Možná - dokud to nezkusíme, nebudeme to vědět.
Soudím totiž, že jisté typy by to přestalo přitahovat...přece jen - co chceš dejme tomu dokazovat od takových hlavonautů, že?

Myslím, že to má něco do sebe. Nebylo by to tak provokativní. Asi je to tím, že v některých očích jsou duchny nějací "elitáři". Je to asi něco podobného, jako když tu vyskakujou na Pandorruu, že je povýšená, namyšlená atd. smile

No tak Kali to zase musím říci, že já JSEM povýšená a něco mnohem víc a vejš stolt
No řekni sám: kdybych nebyla, měli by potřebu vyskakovat???? wink
No řekněme si to přátelé natvrdo - logicky i s představivostí odpověď zní stále stejně: Neměli big_smilebig_smilebig_smile

Lupiš, ty jsi ale pokušitelka big_smilebig_smilebig_smile Tak ti ani nevím, zda se nad tím vůbec smím bavit a nebo je to hluboce a zavrženíhodně neduchní roll No...půjdu si nad tím asi zameditovat stoltstoltstolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#157 25. 11. 2010 14:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře, Bloss.
Minimálně moje odpověď na tvou otázku byla pravdivá a slušná snad i podle tvých měřítek smile
Takže?

Není tady

#158 25. 11. 2010 14:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Lupiš, ty jsi ale pokušitelka big_smilebig_smilebig_smile Tak ti ani nevím, zda se nad tím vůbec smím bavit a nebo je to hluboce a zavrženíhodně neduchní roll

Jasně, že je to zavrženíhodně neduchní! Proč si myslíš, že to zvažuju? lollollol

Není tady

#159 25. 11. 2010 14:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

haiel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Klidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků. big_smile

Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď. stolt  smile

Slušně připomínám, že jsi opět přehlédla nejdůležitější sdělení, které jsem vložila do otázek "co je ti přednější? vlastní zkušenost nebo cizí reference?"
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.

Zdvořile podotýkám, že se opět odkopáváš coby provokatérka smile

Není tady

#160 25. 11. 2010 14:53

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

.....jen tak k zamyšlení:

Napadání ostatních diskutérů  je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že  dost častější, než na fórech ostatních.

A napadáním nemyslím výroky - teď jsi to překroutil/a, to je víceméně holé konstatování či vyjádřený názor, a hlavně ještě hóóodně slabý čajíček proti tomu, co tady kdy v minulosti kdy padlo za invektivy (stačí se ponořit do starších vláken).
Ale zdá se mi, že se to v poslední době trochu zlepšuje... smile

Byla by i zajímavá statistika, kdyby si i někdo dal tu práci a vypsal nejagresivnější výroky a jejich autory.
Celé by to tady vydalo na obsáhlou a zajímavou psychologickou studii. stolt

Co takhle meditace za větší tolerantnost vůči názorům dalších lidí?
To by myslím nemuselo být špatné.
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.  smile

Blossom,
už tě zase drží "štítivěkritickyvševědoucí" psaní ? A o ničem? Bez ducha i bez myšlenky?
Zapni hlavu a popřemejšlej, kdo tě nasr... doma nebo v práci, na ulici, ve sklepě....
..... na psí uši, na kočičí svědomí (to před tím nevim), připomínáš větrný mlýn, jak se snažíš odrážet ty domnělé herdy ...  a úplně zbytečně. Nikdo tě neshazuje, už kvůli sobě ne, víš?. Byl by blázen.
stolt

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#161 25. 11. 2010 14:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Meditace lásky k Zemi je dle mého vynikající začátek - když už tedy.

Meditace lásky k Zemi to už zcela jiná energie (přeložím: zcela jiné kafe) než meditace PRO Zemi. To beru a přidám se, protože pak to má, jako všechno ostatní,  zcela jinou, mnohem větší sílu smile

Není tady

#162 25. 11. 2010 14:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Blossom napsal(a):

haiel napsal(a):

Zdvořile podotýkám, že se opět odkopáváš coby provokatérka smile

Obávám se, že máš pravdu, Haiel.
Pro Bloss:
Logická posloupnost byla:
1)Zeptala ses
2)Haiel odpověděla - dle mého slušně
3)Reakcí je tvoje poznámka "já se ptala první"
Finíto, kapůto.

Largo, ty seš dobrák  lollollol
Proč si myslíš, že lidi takovýhle přemety dělají?
Aby nemuseli zapínat hlavu a popřemejšlet, přece... lol
Já mám někdy pocit, že skutečný důvod, proč sem Bloss chodí je ten, že potřebuje nějak vyšťourat svoje bubáky, vidí, že my to tady celkem umíme a myslí si, že je vyšťouráme za ni, no.... roll

Není tady

#163 25. 11. 2010 15:01

haiel
♥♥♥♥♥♥-

storstark !

hned je jednomu na světě lehčejc, když má před sebou světlé zítřky storstark

Není tady

#164 25. 11. 2010 15:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Meditace lásky k Zemi to už zcela jiná energie (přeložím: zcela jiné kafe) než meditace PRO Zemi. To beru a přidám se, protože pak to má, jako všechno ostatní,  zcela jinou, mnohem větší sílu smile

Tak teď jsem jelen...jakej rozdíl? Já to teda jinak neumím, než jako lásku k Zemi...takže kdybych měla bejt za rušičku, tak řekněte....

Není tady

#165 25. 11. 2010 15:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, spíš mám dojem, že ona je podvědomě chce vyšťourat, ale vědomí je hrdé, přesvědčené, že je naprosto v pořádku. Dokonce si snad myslí, že pomáhá nám zbavit se psychických poruch souhrnně označovaných jako duchovní smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#166 25. 11. 2010 15:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Lupi, od začátku to bylo zamýšleno jako láska k Zemi, jen se to pojmenované jako za Zemi wink

Není tady

#167 25. 11. 2010 15:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Lupiš, ty jsi ale pokušitelka big_smilebig_smilebig_smile Tak ti ani nevím, zda se nad tím vůbec smím bavit a nebo je to hluboce a zavrženíhodně neduchní roll

Jasně, že je to zavrženíhodně neduchní! Proč si myslíš, že to zvažuju? lollollol

Ne ne, kdepak, ty nejsi pokušitelka, ty jsi ďábel lollollollollollollollollol

Není tady

#168 25. 11. 2010 15:08

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Kalik přísp. 165 - to vypadá jako trefa. Jsem zvědavá, zda se k tomu Blossom slušně vyjádří vissla

Není tady

#169 25. 11. 2010 15:10

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Largo, ty seš dobrák  lollollol
Proč si myslíš, že lidi takovýhle přemety dělají?
Aby nemuseli zapínat hlavu a popřemejšlet, přece... lol
Já mám někdy pocit, že skutečný důvod, proč sem Bloss chodí je ten, že potřebuje nějak vyšťourat svoje bubáky, vidí, že my to tady celkem umíme a myslí si, že je vyšťouráme za ni, no.... roll

Dobrák? Neříkej... big_smile
A vyšťourat za ni bubáky? Ale kde... myslím, že nejlíp by se tu cítila jako uznávaný vůdce.
Bohužel.
sad

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#170 25. 11. 2010 15:12

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

V tom je ten rozdíl.[/b]Protože nikdo nemůže "žít skromně", pokud k tomu napřed nenasměruje svou mysl - ať už to udělá jakkoli.

Bez mysli by to teda nešlo, Lupi, to považuju za samozřejmost.(od začátku diskuse) To je výchozí bod. Ale bez činů "pomáhat" Zemi prostě nepůjde, a dokonce bych řekla, že ted už jsou důležitější činy( vycházejíci z ekologických myšlenek wink )než meditace nebo obojí ruku v ruce, ALE komu by se z pohodlného způsobu žití chtělo do činů a odříkávat si?  Jinak já, co se týče pomoci Zemi, si myslím, že ji Země nepotřebuje, že ale my  určitě potřebujeme matku Zemi ke svému harmonickému a zdravému životu. A podle toho bychom se měli hlavně chovat = činit  smile

Není tady

#171 25. 11. 2010 15:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Ne Lupi, od začátku to bylo zamýšleno jako láska k Zemi, jen se to pojmenované jako za Zemi wink

Tak.
Já přece hned na začátku řekla, že mi něco klidně mohlo uniknout, protože jsem to neviděla celé.
Já vidím rozdíl jen a jen v záměru - medituju, abych pomohla Zemi - mám tu moc, jsem borec, to dám, Země mě potřebuje. Záměr je nabubřelý   x   medituji, abych vyjádřila lásku k Zemi a všem, kdo na ni žijí - jsem na svém území, je to v mé kompetenci, dělám to za a pro sebe a to smím. Záměr je čistý.

Není tady

#172 25. 11. 2010 15:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo - tohle je vědomé, to co jsem tvrdila já je nevědomé.
Myslím, Haiel, že ten tlak, ta nejasná tichoučká úzkost, která ji zas a zas žene na ty protivné útesy, že ještě není dost silná.
Largo - myslíš jako "jednooký mezi slepými králem jest"? lol
Protože promiň, ale takovou armádu..................  yikesyikeslol

Není tady

#173 25. 11. 2010 15:16

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Lupi, spíš mám dojem, že ona je podvědomě chce vyšťourat, ale vědomí je hrdé, přesvědčené, že je naprosto v pořádku. Dokonce si snad myslí, že pomáhá nám zbavit se psychických poruch souhrnně označovaných jako duchovní smile

Co ty nevymyslíš dumbom

Není tady

#174 25. 11. 2010 15:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Tak.
Já přece hned na začátku řekla, že mi něco klidně mohlo uniknout, protože jsem to neviděla celé.
Já vidím rozdíl jen a jen v záměru - medituju, abych pomohla Zemi - mám tu moc, jsem borec, to dám, Země mě potřebuje. Záměr je nabubřelý   x   medituji, abych vyjádřila lásku k Zemi a všem, kdo na ni žijí - jsem na svém území, je to v mé kompetenci, dělám to za a pro sebe a to smím. Záměr je čistý.

Jo tháák...ježíši, tak to mně teda ale ani ve snu nenapadlo, jakože "já borec"....když já si pořád držím ten globální pohled, to je to lol Vidím to v poměru...to se blbě borcuje.

Není tady

#175 25. 11. 2010 15:19

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Tak teď jsem jelen...jakej rozdíl? Já to teda jinak neumím, než jako lásku k Zemi...takže kdybych měla bejt za rušičku, tak řekněte....

Já jsem taky jelen, taky mně to přijde to samý, ale si myslím, že Matička nás pochválí jako jsem vždycky chválila já moje podobizny malované malým synáčkem. Hlavonožce a podobné potvůrky big_smile všecky se jmenovaly Maminka gloria hjarta   lol

Upravil(a) haiel (25. 11. 2010 15:20)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí