|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Je pro vás něčím tak nesmírně důležité zjistit procentuálně a naprosto přesně, co si o duši a nesmrtelnosti myslí Blossom?
A nejmenuje se náhodou tohle vlákno Meditace?![]()
Bloss, stači mi to přibližně, u tebe mi stačí hodně přibližně. 50/50 si už vyloučila, tak jsme se aspoň trochu posunuli. Teď by to už nemělo být tak těžký zodpovědět. Tak co Bloss, jak to tedy máš?
Tady mě napadá nedávný majkafin bonmot s vyšetřovací lampičkou, důtkami a přiznej se!!! (nebo jak to psala na vlákně Co lze ještě odpustit. )
Kaliku, mám to takhle: Připouštím obě možnosti. 
A jestli ti to takhle nestačí, tak to máš teda blbý.
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
haiel napsal(a):
To už je podruhý, co to tady urguješ. Nechtěla bys to předžvýkaný, hotový, jistý, stoprocentní....na křídovým papíře a s obrázkama?
Aniž bych nadhodnocovala sílu skupinových meditací - Blossom, co je ti přednější? Vlastní zkušenost nebo cizí reference? Máš zkušenost s meditací?
A tady ji hledáš???????
Si děláš p.r.d.e.lKlidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků.
![]()
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.![]()
Slušně připomínám, že jsi opět přehlédla nejdůležitější sdělení, které jsem vložila do otázek "co je ti přednější? vlastní zkušenost nebo cizí reference?"
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.
Slušně připomínám, že já se ptala první.

Blossom napsal(a):
Tady mě napadá nedávný majkafin bonmot s vyšetřovací lampičkou, důtkami a přiznej se!!! (nebo jak to psala na vlákně Co lze ještě odpustit. )
![]()
Kaliku, mám to takhle: Připouštím obě možnosti.
A jestli ti to takhle nestačí, tak to máš teda blbý.
No, nevadí, i z toho je logický jediný závěr, že nám to prostě říct nechceš, asi se stydíš připustit, že něco jako duše existuje. Možná se to v tvém kolektivu moc nenosí, ale tady to říci klidně můžeš, věř mi, hlavu ti neutrhneme. Pokud, ale nechceš, nevadí. Já se kvůli tomu nepotento. Jen mě to zajímalo, v souvislosti s tvým "pobytem" na duchovním 
Není tady
lupina montana napsal(a):
........................
Miltaka mám zamluvenýho já, Draku
Nebo víš co - jestli nepotřebuješ samotku, chci na cimru s tebou
Domluveno, Vlku 
Není tady
!
Není tady
KALIK napsal(a):
Možná - dokud to nezkusíme, nebudeme to vědět.
Soudím totiž, že jisté typy by to přestalo přitahovat...přece jen - co chceš dejme tomu dokazovat od takových hlavonautů, že?Myslím, že to má něco do sebe. Nebylo by to tak provokativní. Asi je to tím, že v některých očích jsou duchny nějací "elitáři". Je to asi něco podobného, jako když tu vyskakujou na Pandorruu, že je povýšená, namyšlená atd.
No tak Kali to zase musím říci, že já JSEM povýšená a něco mnohem víc a vejš 
No řekni sám: kdybych nebyla, měli by potřebu vyskakovat???? 
No řekněme si to přátelé natvrdo - logicky i s představivostí odpověď zní stále stejně: Neměli 

Lupiš, ty jsi ale pokušitelka 

Tak ti ani nevím, zda se nad tím vůbec smím bavit a nebo je to hluboce a zavrženíhodně neduchní
No...půjdu si nad tím asi zameditovat 

Není tady
Dobře, Bloss.
Minimálně moje odpověď na tvou otázku byla pravdivá a slušná snad i podle tvých měřítek 
Takže?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak ti ani nevím, zda se nad tím vůbec smím bavit a nebo je to hluboce a zavrženíhodně neduchní
Jasně, že je to zavrženíhodně neduchní! Proč si myslíš, že to zvažuju? 

Není tady
Blossom napsal(a):
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
Klidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků.![]()
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.![]()
Slušně připomínám, že jsi opět přehlédla nejdůležitější sdělení, které jsem vložila do otázek "co je ti přednější? vlastní zkušenost nebo cizí reference?"
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.Slušně připomínám, že já se ptala první.
Zdvořile podotýkám, že se opět odkopáváš coby provokatérka 
Není tady
Blossom napsal(a):
.....jen tak k zamyšlení:
Napadání ostatních diskutérů je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že dost častější, než na fórech ostatních.
A napadáním nemyslím výroky - teď jsi to překroutil/a, to je víceméně holé konstatování či vyjádřený názor, a hlavně ještě hóóodně slabý čajíček proti tomu, co tady kdy v minulosti kdy padlo za invektivy (stačí se ponořit do starších vláken).
Ale zdá se mi, že se to v poslední době trochu zlepšuje...![]()
Byla by i zajímavá statistika, kdyby si i někdo dal tu práci a vypsal nejagresivnější výroky a jejich autory.
Celé by to tady vydalo na obsáhlou a zajímavou psychologickou studii.
Co takhle meditace za větší tolerantnost vůči názorům dalších lidí?
To by myslím nemuselo být špatné.
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.
Blossom,
už tě zase drží "štítivěkritickyvševědoucí" psaní ? A o ničem? Bez ducha i bez myšlenky?
Zapni hlavu a popřemejšlej, kdo tě nasr... doma nebo v práci, na ulici, ve sklepě....
..... na psí uši, na kočičí svědomí (to před tím nevim), připomínáš větrný mlýn, jak se snažíš odrážet ty domnělé herdy ... a úplně zbytečně. Nikdo tě neshazuje, už kvůli sobě ne, víš?. Byl by blázen.
Není tady
Meditace lásky k Zemi je dle mého vynikající začátek - když už tedy.
Meditace lásky k Zemi to už zcela jiná energie (přeložím: zcela jiné kafe) než meditace PRO Zemi. To beru a přidám se, protože pak to má, jako všechno ostatní, zcela jinou, mnohem větší sílu 
Není tady
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
haiel napsal(a):
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.Slušně připomínám, že já se ptala první.
Zdvořile podotýkám, že se opět odkopáváš coby provokatérka
Obávám se, že máš pravdu, Haiel.
Pro Bloss:
Logická posloupnost byla:
1)Zeptala ses
2)Haiel odpověděla - dle mého slušně
3)Reakcí je tvoje poznámka "já se ptala první"
Finíto, kapůto.
Largo, ty seš dobrák 

Proč si myslíš, že lidi takovýhle přemety dělají?
Aby nemuseli zapínat hlavu a popřemejšlet, přece... 
Já mám někdy pocit, že skutečný důvod, proč sem Bloss chodí je ten, že potřebuje nějak vyšťourat svoje bubáky, vidí, že my to tady celkem umíme a myslí si, že je vyšťouráme za ni, no.... 
Není tady
!
hned je jednomu na světě lehčejc, když má před sebou světlé zítřky 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Meditace lásky k Zemi to už zcela jiná energie (přeložím: zcela jiné kafe) než meditace PRO Zemi. To beru a přidám se, protože pak to má, jako všechno ostatní, zcela jinou, mnohem větší sílu
Tak teď jsem jelen...jakej rozdíl? Já to teda jinak neumím, než jako lásku k Zemi...takže kdybych měla bejt za rušičku, tak řekněte....
Není tady

Lupi, spíš mám dojem, že ona je podvědomě chce vyšťourat, ale vědomí je hrdé, přesvědčené, že je naprosto v pořádku. Dokonce si snad myslí, že pomáhá nám zbavit se psychických poruch souhrnně označovaných jako duchovní 
Není tady

Ne Lupi, od začátku to bylo zamýšleno jako láska k Zemi, jen se to pojmenované jako za Zemi 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jasně, že je to zavrženíhodně neduchní! Proč si myslíš, že to zvažuju?
Ne ne, kdepak, ty nejsi pokušitelka, ty jsi ďábel 

Není tady
Kalik přísp. 165 - to vypadá jako trefa. Jsem zvědavá, zda se k tomu Blossom slušně vyjádří 
Není tady
Largo, ty seš dobrák
Proč si myslíš, že lidi takovýhle přemety dělají?
Aby nemuseli zapínat hlavu a popřemejšlet, přece...
Já mám někdy pocit, že skutečný důvod, proč sem Bloss chodí je ten, že potřebuje nějak vyšťourat svoje bubáky, vidí, že my to tady celkem umíme a myslí si, že je vyšťouráme za ni, no....
Dobrák? Neříkej... 
A vyšťourat za ni bubáky? Ale kde... myslím, že nejlíp by se tu cítila jako uznávaný vůdce.
Bohužel.
Není tady

V tom je ten rozdíl.[/b]Protože nikdo nemůže "žít skromně", pokud k tomu napřed nenasměruje svou mysl - ať už to udělá jakkoli.
Bez mysli by to teda nešlo, Lupi, to považuju za samozřejmost.(od začátku diskuse) To je výchozí bod. Ale bez činů "pomáhat" Zemi prostě nepůjde, a dokonce bych řekla, že ted už jsou důležitější činy( vycházejíci z ekologických myšlenek
)než meditace nebo obojí ruku v ruce, ALE komu by se z pohodlného způsobu žití chtělo do činů a odříkávat si? Jinak já, co se týče pomoci Zemi, si myslím, že ji Země nepotřebuje, že ale my určitě potřebujeme matku Zemi ke svému harmonickému a zdravému životu. A podle toho bychom se měli hlavně chovat = činit 
Není tady
KALIK napsal(a):
Ne Lupi, od začátku to bylo zamýšleno jako láska k Zemi, jen se to pojmenované jako za Zemi
Tak.
Já přece hned na začátku řekla, že mi něco klidně mohlo uniknout, protože jsem to neviděla celé.
Já vidím rozdíl jen a jen v záměru - medituju, abych pomohla Zemi - mám tu moc, jsem borec, to dám, Země mě potřebuje. Záměr je nabubřelý x medituji, abych vyjádřila lásku k Zemi a všem, kdo na ni žijí - jsem na svém území, je to v mé kompetenci, dělám to za a pro sebe a to smím. Záměr je čistý.
Není tady
Jo - tohle je vědomé, to co jsem tvrdila já je nevědomé.
Myslím, Haiel, že ten tlak, ta nejasná tichoučká úzkost, která ji zas a zas žene na ty protivné útesy, že ještě není dost silná.
Largo - myslíš jako "jednooký mezi slepými králem jest"? 
Protože promiň, ale takovou armádu.................. 

Není tady

KALIK napsal(a):
Lupi, spíš mám dojem, že ona je podvědomě chce vyšťourat, ale vědomí je hrdé, přesvědčené, že je naprosto v pořádku. Dokonce si snad myslí, že pomáhá nám zbavit se psychických poruch souhrnně označovaných jako duchovní
Co ty nevymyslíš 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Tak.
Já přece hned na začátku řekla, že mi něco klidně mohlo uniknout, protože jsem to neviděla celé.
Já vidím rozdíl jen a jen v záměru - medituju, abych pomohla Zemi - mám tu moc, jsem borec, to dám, Země mě potřebuje. Záměr je nabubřelý x medituji, abych vyjádřila lásku k Zemi a všem, kdo na ni žijí - jsem na svém území, je to v mé kompetenci, dělám to za a pro sebe a to smím. Záměr je čistý.
Jo tháák...ježíši, tak to mně teda ale ani ve snu nenapadlo, jakože "já borec"....když já si pořád držím ten globální pohled, to je to
Vidím to v poměru...to se blbě borcuje.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak teď jsem jelen...jakej rozdíl? Já to teda jinak neumím, než jako lásku k Zemi...takže kdybych měla bejt za rušičku, tak řekněte....
Já jsem taky jelen, taky mně to přijde to samý, ale si myslím, že Matička nás pochválí jako jsem vždycky chválila já moje podobizny malované malým synáčkem. Hlavonožce a podobné potvůrky
všecky se jmenovaly Maminka

Upravil(a) haiel (25. 11. 2010 15:20)
Není tady