29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blossom napsal(a):
Myslíš, že když se to přejmenuje, tak napadání zde ustane?
Možná - dokud to nezkusíme, nebudeme to vědět.
Soudím totiž, že jisté typy by to přestalo přitahovat...přece jen - co chceš dejme tomu dokazovat od takových hlavonautů, že?
Není tady
Blossom napsal(a):
Možná po smrti není nic, a možná ale je, a v tom případě čekám, že budu příjemně překvapená.
Hm....tak si říkám, jestli ti to sebevědomí závidět, nebo radši ne
Není tady
Bloss, čemu dáváš větší pravděpodobnost, že duše je či není?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Blossom napsal(a):
Jak jsi na to vytučněné přišla?
Komparací.
Blossom napsal(a):
Jakou ránu máš na mysli?
mohla bych ti příslušnou ránu poskytnout - ale neposkytnu.
Je to přece jen rána a já do ní nenechám strkat pazouru od kdekoho - nejsem Ježíšová
Tak proč o tom mluvíš(dokonce hned 2* za sebou) , že bys jako mohla, ale ne, ty neposkytneš.....
Promiň, ale tento přístup mi trochu pžipomíná první třídu
: Heč, mám v tašce nový penál. Mohl bych ti ho ukázat. Ale ne - zrovna just ti ho neukážu. Přece ho nebudu ukazovat každému! (= počkám si, až budeš škemrat, a pak možná, milostivě, jestli se mi zrovna zachce.....
)
Lupi, klidně ten svůj "penál " nechej dál v tašce schovanej.
Upravil(a) Blossom (25. 11. 2010 14:22)
Kaštanka napsal(a):
...ano, ale myslet a meditovat je dost podstatný rozdíl
Rozhodně však menší, než mezi myslet a konat
Kaštanko, ty neustále nabádáš k činu - no, tak to je takový hezký, tradiční způsob...proč ne.
Já jen tvrdím, že příslušným činům nezbytně musejí předcházet příslušné myšlenky a ergo je logičtější začít u mysli - obráceně to FAKT není dobrej nápad, jak byl pravil Kalik
Čímž se kruhem vracíme k meditaci a tím i obsahu vlákna.
Konání mohou provázet myšlenky, v meditaci ne, tudíž mezi konáním a myšlením není takový rozdíl jako mezi myšlením a meditaci.
Lupi, přečti si ještě jednou, co jsem psala, je snad samozřejmé, že mohou činům předcházet myšlenky. Ale to tady já fakt neřeším.
Není tady
KALIK napsal(a):
To sama nevím. Prostě jak jsem řekla - připouštím obě možnosti.
Proč to tak přesně potřebuješ vědět?
Soudím totiž, že jisté typy by to přestalo přitahovat...přece jen - co chceš dejme tomu dokazovat od takových hlavonautů, že?
Myslím, že to má něco do sebe. Nebylo by to tak provokativní. Asi je to tím, že v některých očích jsou duchny nějací "elitáři". Je to asi něco podobného, jako když tu vyskakujou na Pandorruu, že je povýšená, namyšlená atd.
Není tady
Blossom napsal(a):
No, nejde mi to do hlavy a nechce se mi věřit, že ty to máš 50/50. Toto je celkem důležitá otázka a nějaký názor buď tam či onam mí každý, přitom nemusí vylučovat ani tu druhou variantu. Ty to máš právě takhle netradičně 50/50.
Není tady
Blossom napsal(a):
.....
Co takhle meditace za větší tolerantnost vůči názorům dalších lidí?
To by myslím nemuselo být špatné.
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.
To už je podruhý, co to tady urguješ. Nechtěla bys to předžvýkaný, hotový, jistý, stoprocentní....na křídovým papíře a s obrázkama?
Aniž bych nadhodnocovala sílu skupinových meditací - Blossom, co je ti přednější? Vlastní zkušenost nebo cizí reference? Máš zkušenost s meditací?
A tady ji hledáš???????
Si děláš p.r.d.e.l
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Konání mohou provázet myšlenky, v meditaci ne, tudíž mezi konáním a myšlením není takový rozdíl jako mezi myšlením a meditaci.
Lupi, přečti si ještě jednou, co jsem psala, je snad samozřejmé, že mohou činům předcházet myšlenky. Ale to tady já fakt neřeším.
Nojo - ale obé je prací mysli, kdežto konání už je prací těla, žejo?
A já jsem názoru, že konání ne mohou předcházet myšlenky, ale musejí....
Nicméně to se dohadujem o prdu, Kaštanko - mně se přece jednalo o cosi úplně jiného, čeho sis bohužel v tom příspěvku nepovšimla - čímž myslím tu třetí řádku shora.
Neboli: zazněl tu názor, že NAPŘED práce s myslí PAK činy - kdežto ty vehementně zastáváš pozici ROVNOU ČINY.
V tom je ten rozdíl.
Protože nikdo nemůže "žít skromně", pokud k tomu napřed nenasměruje svou mysl - ať už to udělá jakkoli.
Meditace lásky k Zemi je dle mého vynikající začátek - když už tedy.
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Proč to tak přesně potřebuješ vědět?No, nejde mi to do hlavy a nechce se mi věřit, že ty to máš 50/50. Toto je celkem důležitá otázka a nějaký názor buď tam či onam mí každý, přitom nemusí vylučovat ani tu druhou variantu. Ty to máš právě takhle netradičně 50/50.
Kaliku, čti prosím tě pozorněji: Že to mám 50/50 jsem já nikde neřekla. Tos řekl (a podivně vyvodil) ty. To jsou ty domněnky.....
Opakuji: připouštím obě možnosti. Nic víc, nic míň.
Ne, bez nějakého myšlenkového postupu není možná jakákoliv činnost. Proto asi všechny organismy mají nějaké centrum obdobné mozku, kde se sbíhají informace, vyhodnocují a na základě nich se plánuje, co udělat. Třeba zvednout ruku apod. Bez toho to asi opravdu nepůjde.
Není tady
Blossom napsal(a):
KALIK napsal(a):
....já vím, že Bože nejsi, ale kdybys třeba byl tak
hoď mě na cimru, kde leži stary Lojza Miltak....
Není tady
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
.....
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.To už je podruhý, co to tady urguješ. Nechtěla bys to předžvýkaný, hotový, jistý, stoprocentní....na křídovým papíře a s obrázkama?
Aniž bych nadhodnocovala sílu skupinových meditací - Blossom, co je ti přednější? Vlastní zkušenost nebo cizí reference? Máš zkušenost s meditací?
A tady ji hledáš???????
Si děláš p.r.d.e.l
Klidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků.
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.
Blossom napsal(a):
Je to přece jen rána a já do ní nenechám strkat pazouru od kdekoho - nejsem JežíšováTak proč o tom mluvíš(dokonce hned 2* za sebou) , že bys jako mohla, ale ne, ty neposkytneš.....
Neřekla jsem, že neposkytnu. Řekla jsem že neposkytnu tobě.
Není tady
Blossom napsal(a):
Kaliku, čti prosím tě pozorněji: Že to mám 50/50 jsem já nikde neřekla. Tos řekl (a podivně vyvodil) ty. To jsou ty domněnky.....
Opakuji: připouštím obě možnosti. Nic víc, nic míň.
A jak to tedy máš? Nebo mi to prostě jen nechceš říci? Pokud to nemáš 50/50, pak ten jazýšek musí být někam převážen. Snažím se na to jít čistě logicky.
Není tady
Je pro vás něčím tak nesmírně důležité zjistit procentuálně a naprosto přesně, co si o duši a nesmrtelnosti myslí Blossom?
A nejmenuje se náhodou tohle vlákno Meditace?
Blossom napsal(a):
Klidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků.
![]()
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.![]()
Bloss, co je dle tebe postačující důkaz, aby si uvěřila, že existuje jakási duše? Bez zodpovězení této otázky nemá smysl cokoliv "dokazovat" a debata nikam nevede.
Není tady
Blossom napsal(a):
Je pro vás něčím tak nesmírně důležité zjistit procentuálně a naprosto přesně, co si o duši a nesmrtelnosti myslí Blossom?
A nejmenuje se náhodou tohle vlákno Meditace?![]()
Bloss, stači mi to přibližně, u tebe mi stačí hodně přibližně. 50/50 si už vyloučila, tak jsme se aspoň trochu posunuli. Teď by to už nemělo být tak těžký zodpovědět. Tak co Bloss, jak to tedy máš?
Není tady
Blossom napsal(a):
Je to přece jen rána a já do ní nenechám strkat pazouru od kdekoho - nejsem JežíšováTak proč o tom mluvíš(dokonce hned 2* za sebou) , že bys jako mohla, ale ne, ty neposkytneš.....
Neřekla jsem, že neposkytnu. Řekla jsem že neposkytnu tobě.
( Pepíčkovi penál ukážu, Jiříkovi taky, ale tobě Ládíku ne-é, já ho totiž neukazuju jen tak kdekomu, vííííš?.
Blossom napsal(a):
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.
![]()
Fajn:
Tady ji máš - kdo nezažil, neví.
Důkazy neexistují - existují jen zážitky a čím víc lidí má společné a podobné zážitky, tím více se stávají věcí běžnou, neboli z podvědomí vykutanou - neboli skutečností
Miltaka mám zamluvenýho já, Draku
Nebo víš co - jestli nepotřebuješ samotku, chci na cimru s tebou
Není tady
Blossom napsal(a):
haiel napsal(a):
Blossom napsal(a):
.....
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.To už je podruhý, co to tady urguješ. Nechtěla bys to předžvýkaný, hotový, jistý, stoprocentní....na křídovým papíře a s obrázkama?
A tady ji hledáš???????
Si děláš p.r.d.e.lKlidně by mi to stačilo na monitor a bez obrázků.
![]()
Úplně by mi stačila na slušnou otázku slušná a normální odpověď.![]()
Slušně připomínám, že jsi opět přehlédla nejdůležitější sdělení, které jsem vložila do otázek "co je ti přednější? vlastní zkušenost nebo cizí reference?"
Kdokoliv ti tady k tomu cokoliv napíše, bez zkušenosti stejně nemáš žádnou možnost, jak posoudit pravdivost jeho výroku.
Není tady
Blossom napsal(a):
.....jen tak k zamyšlení:
Napadání ostatních diskutérů je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že dost častější, než na fórech ostatních.
....
Nu Bloss, tak se zamysli a zamedituj si, nic víc to ani nechce
Není tady
Blossom napsal(a):
Přece ho nebudu ukazovat každému! (= počkám si, až budeš škemrat, a pak možná, milostivě, jestli se mi zrovna zachce.....
![]()
![]()
)
Lupi, klidně ten svůj "penál " nechej dál v tašce schovanej.
Nechám Bloss, škemrat vskutku neškemrej - tohle není moje parketa ani omylem.
Přesně jsi to řekla: neukazuju jen tak kdekomu - nejsem masochista. Říká se tomu "pojmout důvěru"
Není tady
KALIK napsal(a):
Soudím totiž, že jisté typy by to přestalo přitahovat...přece jen - co chceš dejme tomu dokazovat od takových hlavonautů, že?Myslím, že to má něco do sebe. Nebylo by to tak provokativní. Asi je to tím, že v některých očích jsou duchny nějací "elitáři". Je to asi něco podobného, jako když tu vyskakujou na Pandorruu, že je povýšená, namyšlená atd.
Právě....jak víš, přemítám o tom už delší dobu a myslím, že pomalu nastává čas, abychom to docela vážně prodiskutovali
Není tady