29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bloss, začínáš ztrácet krasořečnický glanc
Není tady
Blossom napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Bloos,
tebe pobavit není zase tak těžkéProto sem přece chodíš, že? Je to vidět
Ne, to není.
Nad tvými příspěvky se bavím docela často.
Já vím, ty vlastně ani nemůžeš jinak. To je právě o té tvé logice a zablokované představivosti Soucítím s tebou
Není tady
KALIK[b napsal(a):
]Bloss, prokaž mi, že neexistuje Bůh[/b], prokaž mi cokoliv a já ti prokážu, že jsi věřící ve vědu. Lidem, co nevěří v boha, je předkládána věda, ve kterou můžou věřit
Tak za prvé: Já nikdy jednoznačně to, co cheš ode mě prokázat, netvrdila.
A za druhé: Když už tedy chceš od někoho něco prokazovat, tak jdi nejprve sám příkladem a nejprve ty prokaž, že Bůh je.....
Upravil(a) Blossom (25. 11. 2010 10:01)
Pandorraa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Bloos,
tebe pobavit není zase tak těžkéProto sem přece chodíš, že? Je to vidět
Ne, to není.
Nad tvými příspěvky se bavím docela často.Já vím, ty vlastně ani nemůžeš jinak. To je právě o té tvé logice a zablokované představivosti
Soucítím s tebou
Blossom napsal(a):
Tak za prvé: Já nikdy jednoznačně to, co cheš ode mě prokázat, netvrdila.
A za druhé: Když už tedy chceš od někoho něco prokazovat, tak jdi nejprve sám příkladem a nejprve ty prokaž, že Bůh je.....
Víš, kdyby si vnímala opravdu můj text, zjistila by si, že polemizuju nas slovem "prokázat". Toto slovo se u jistých lidí stalo modlou dle duchovní víry známé jako věda. Čili ode mě ani nemůžeš čekat, že se ti budu snažit něco prokázat či dokázat Ale chápu, že ne pro každého jsou moje texty čitelné
Není tady
KALIK napsal(a):
Ty jsi ztratil argumenty do diskuse. Tak se uchyluješ k nicneříkajícím frázím. Jako vždy
Kdo ví, ať prosím odpoví na mou otázku z jednoho z mých předchozích příspěvků : Můžete někdo popsat nějaký konkrétní prokázaný dopad společné meditace?
(Ať se neodchylujeme od tématu vlákna, což je Meditace).
Blossom napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ty jsi ztratil argumenty do diskuse. Tak se uchyluješ k nicneříkajícím frázím. Jako vždy
Kdo ví, ať prosím odpoví na mou otázku z jednoho z mých předchozích příspěvků : Můžete někdo popsat nějaký konkrétní prokázaný dopad společné meditace?
(Ať se neodchylujeme od tématu vlákna, což je Meditace).
Tak jsme na tom stejně. Co ty pokládáš za argumenty, to já neberu a naopak
Ta poznámka o tvém "výkyvu" byla trefná. Jindy píšeš celkem "vykudrlinkovaně" a teď se snižuješ k přímé konfrontaci bez oněch "kudrlinek" a "maskovacích manévrů" Ale ber to, jako jen můj subjektivní názor. A odpovídat mi nemusí
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Kaliku, čti pořádně a nepřekrucuj: Kaštanka nepíše nic o tom, že jí benzin došel, ale že když člověku dochází beznín, tak zajede rychle k pumpě.
Tedy-naprosto účelově jsi to překroutil.![]()
Benzin dochází přeci každému z nás, a v takovém případě (snad) každý z nás zamíří k pumpě zas načepovat.
Ale možná máš ty v autě nějaké zázračné zažízení typu Hrnečku-vař! , že tobě benzín nedochází, ty jezdíš imrvére s plnou nádrží....Bloss, kdyby tam nebylo to "rychle", tak bych snad s tebou i souhlasil. Nebo ty snad jezdíš k pumpě po každém ujetém kilometru? Kdo to potom překrucuje?
Kal, jde o příklad, snad nejsme malý děti, abychom to takhle překrucovali, jsi teda schopnej seriozní diskuse nebo ne? Čéče
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Heluška napsal(a):
Já myslím, že každý dospělý, který se rozhodl třídit odpad to dělá uvědoměle, ale protože mu to připadá časem přirozené, přestane tomu věnovat svou pozornost a věnuje se dalším věcem. Zautomatizoval třídění odpadu a nemá potřebu o tom jako o něčem vyjímečném vůbec mluvit. A protože se nemusí přesvědčovat o tom ,jak je šikovný , uvědomělý a jak se láskyplně chová k Zemi, má dost prostoru na to, aby se se Zemí spojil i srdcem. A vůbec nemusí mít potřebu se tím někde vystavovat.
Pak je to zase o jedné věci. kdo toho víc namluví se jeví jako činnější , kdo nemluví, ale koná stojí opodál možná i nepovšimnut.
A je mnohdy asi i lepší, že raději moc nemluví, protože dost lidí vůbec nerozumí jeho slovům.
Ve slovech přece většina lidí hladá to, co sami znají, co aktuálně žijí. Jen něktečí se už dovedou dostat "za" slova
Heluško, ono to nebude zase tolik o třídění odpadu, to je jen malý projev toho přístupu "neubližovat", nevím ani jakého diskutéra jsi měla na mysli. Pokud někdo píše svůj názor, tak sám sebe musí přesvědčovat, jak je dobrý?? Jak jinak tedy sdělit ostatním na PC, co si myslí? A pokud něčemu já nerozumím, zeptám se dotyčného, jak to myslí a nedělám hned z něho namyšleného sebestředného paňácu.
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Kal, jde o příklad, snad nejsme malý děti, abychom to takhle překrucovali, jsi teda schopnej seriozní diskuse nebo ne? Čéče
No, hovořit o překrucování začala Bloss, prosím pěkně A ten příklad krásně ukazuje, že je lepší nejdřív myslet a pak konat. Když se to dělá obráceně, mívá to vážnější důsledky.
Není tady
KALIK napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
No, hovořit o překrucování začala Bloss, prosím pěkně
A ten příklad krásně ukazuje, že je lepší nejdřív myslet a pak konat. Když se to dělá obráceně, mívá to vážnější důsledky.
...ano, ale myslet a meditovat je dost podstatný rozdíl
Není tady
Kaštanka napsal(a):
KALIK napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
No, hovořit o překrucování začala Bloss, prosím pěkně
A ten příklad krásně ukazuje, že je lepší nejdřív myslet a pak konat. Když se to dělá obráceně, mívá to vážnější důsledky.
a když jsem psala dochází benzin, myšleno bylo běžnou situaci jak psala Bloss.
Není tady
Nevím, asi jsem natvrdlej, ale docházet znamená (dle mého) být skoro na prázdné nádrži a proto musím "rychle" k benzíně. A nebo se tu snaží jen někdo něco kamuflovat
Ano, meditovat je asi lepší. Ale zkus si meditovat za volantem Každopádně myslet za volentam je většinou dobrá věc
Není tady
KALIK napsal(a):
Nevím, asi jsem natvrdlej, ale docházet znamená (dle mého) být skoro na prázdné nádrži a proto musím "rychle" k benzíně. A nebo se tu snaží jen někdo něco kamuflovat
Ano, meditovat je asi lepší. Ale zkus si meditovat za volantemKaždopádně myslet za volentam je většinou dobrá věc
a podobně je i dobrá věc být za volantem ve svém přístupu v současném (necitlivém vůči Zemi) způsobu života
Není tady
Kaštanko, zamysli se, kdo tu kde prvního napadl. Když jsi včera večer před devátou vypustila tuhle větu: "Pan, je to síla, jak jsi to ted překroutila nebo i zneužila?" Říkal jsem si, to přece nemůžeš myslet vážně. Vždyť bylo všem evidentní, že Pan tím myslela Dykovu báseň "Země mluví". Ještě se předtím o tom hovořilo a byl tam link přímo na ni. Jednalo se tedy o Tvé nepochopení situace a vyjádření vnitřního pnutí, vnitřní zloby, kterou v sobě chováš.
A já si říkal, snad ani nemám právo Tě na to upozornit, protože během deseti minut ten svůj příspěvek sama smažeš, jak Ti to dojde. Ale pak už jsem tu nebyl, abych reagoval později, ba ani mě nenapadlo, že by tam ten Tvůj vstup ještě byl. Nu, měla jsi na to víc jak dvanáct hodin. Bylo jasné, až přijde Pan, že tohle nesmlčí. Vždyť jsi ji napadla Ty a tak jsi naplno vyjádřila ten hněvivý pohled, kterým se kolem sebe díváš. Všechno ostatní už byl jen důsledek. I diskuse s Bloss atd., atd.
A proč o tom hovořím teď?.. Inu, mělo by to být pro Tebe ponaučením. Podívej, Pandora už to dál nekomentovala a také čekala, kdy Ti to dojde. A Ty nic?..
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Rozhodně však menší, než mezi myslet a konat
Kaštanko, ty neustále nabádáš k činu - no, tak to je takový hezký, tradiční způsob...proč ne.
Já jen tvrdím, že příslušným činům nezbytně musejí předcházet příslušné myšlenky a ergo je logičtější začít u mysli - obráceně to FAKT není dobrej nápad, jak byl pravil Kalik
Čímž se kruhem vracíme k meditaci a tím i obsahu vlákna.
Není tady
.....jen tak k zamyšlení:
Napadání ostatních diskutérů je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že dost častější, než na fórech ostatních.
A napadáním nemyslím výroky - teď jsi to překroutil/a, to je víceméně holé konstatování či vyjádřený názor, a hlavně ještě hóóodně slabý čajíček proti tomu, co tady kdy v minulosti kdy padlo za invektivy (stačí se ponořit do starších vláken).
Ale zdá se mi, že se to v poslední době trochu zlepšuje...
Byla by i zajímavá statistika, kdyby si i někdo dal tu práci a vypsal nejagresivnější výroky a jejich autory.
Celé by to tady vydalo na obsáhlou a zajímavou psychologickou studii.
Co takhle meditace za větší tolerantnost vůči názorům dalších lidí?
To by myslím nemuselo být špatné.
Každý ať si to udělá či neudělá podle svého, ale já na sílu společných meditací moc nevěřím (nakonec - ani má otázka o nějakém konkrétním dokazatelném důsledku zůstala nezodpovězena), tak spíš doporučuju - zameditovat na toto téma každý z nás sám v sobě, až bude mít vhodnou chvíli.
Upravil(a) Blossom (25. 11. 2010 13:22)
Blossom napsal(a):
Ty prostě potřebuješ strčit pazouru do nějaký rány.
No, kdybys netrvala na výrazech "společná" a "meditace" ale stačilo by ti "modlitba" (což je jen jiný výraz pro podobnou činnost) mohla bych ti příslušnou ránu poskytnout - ale neposkytnu.
Je to přece jen rána a já do ní nenechám strkat pazouru od kdekoho - nejsem Ježíšová
Není tady
Blossom napsal(a):
Napadání ostatních diskutérů je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že dost častější, než na fórech ostatních.
To je fakt..taky pořád přemítám, proč je duchní takovým trnem v oku....
Přejmenujem to na Hlavonautiku a bude - co vy na to?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ty prostě potřebuješ strčit pazouru do nějaký rány.
No, kdybys netrvala na výrazech "společná" a "meditace" ale stačilo by ti "modlitba" (což je jen jiný výraz pro podobnou činnost) mohla bych ti příslušnou ránu poskytnout - ale neposkytnu.
Je to přece jen rána a já do ní nenechám strkat pazouru od kdekoho - nejsem Ježíšová
Jak jsi na to vytučněné přišla?
Jakou ránu máš na mysli?
Mimochodem, na nějaké podobné téma napsal zajímavou knihu Tomáš Halík, myslím, že se jmenovala Dotkni se ran....
lupina montana napsal(a):
Blossom napsal(a):
Napadání ostatních diskutérů je specielně na duchovních vláknech nápadně častý jev. Řekla bych, že dost častější, než na fórech ostatních.To je fakt..taky pořád přemítám, proč je duchní takovým trnem v oku....
Přejmenujem to na Hlavonautiku a bude - co vy na to?
Myslíš, že když se to přejmenuje, tak napadání zde ustane?
Že když upravíme povrch, změní se i vnitřek?
Mimochodem, pojem duchovní mi trnem v oku není. Docela se mi líbí, myslím, že vystihuje podstatu věci.
Líbí se mi určitě víc, než hlavonautika.
Pojem duchní mi přijde jako paskvil.
Bloss, myslíš, že existuje něco jako nesmrtelná duše?
Není tady
Blossom napsal(a):
Jak jsi na to vytučněné přišla?
Komparací.
Blossom napsal(a):
Jakou ránu máš na mysli?
mohla bych ti příslušnou ránu poskytnout - ale neposkytnu.
Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, myslíš, že existuje něco jako nesmrtelná duše?
Možná ano, možná ne. Připouštím obě možnosti.
Možná po smrti není nic, a možná ale je, a v tom případě čekám, že budu příjemně překvapená.
Zatím o tom můžu jen přemýšlet, dumat a spřádat hypotézy.
Přesvědčím se teprve, až umřu. Teprve pak budu mít jistotu.
Tak jako kdokoli jiný z nás.
Crabat napsal(a):
Kaštanko, zamysli se, kdo tu kde prvního napadl. Když jsi včera večer před devátou vypustila tuhle větu: "Pan, je to síla, jak jsi to ted překroutila
nebo i zneužila?" Říkal jsem si, to přece nemůžeš myslet vážně. Vždyť bylo všem evidentní, že Pan tím myslela Dykovu báseň "Země mluví". Ještě se předtím o tom hovořilo a byl tam link přímo na ni. Jednalo se tedy o Tvé nepochopení situace a vyjádření vnitřního pnutí, vnitřní zloby, kterou v sobě chováš.
A já si říkal, snad ani nemám právo Tě na to upozornit, protože během deseti minut ten svůj příspěvek sama smažeš, jak Ti to dojde. Ale pak už jsem tu nebyl, abych reagoval později, ba ani mě nenapadlo, že by tam ten Tvůj vstup ještě byl. Nu, měla jsi na to víc jak dvanáct hodin. Bylo jasné, až přijde Pan, že tohle nesmlčí. Vždyť jsi ji napadla Ty a tak jsi naplno vyjádřila ten hněvivý pohled, kterým se kolem sebe díváš. Všechno ostatní už byl jen důsledek. I diskuse s Bloss atd., atd.
A proč o tom hovořím teď?.. Inu, mělo by to být pro Tebe ponaučením. Podívej, Pandora už to dál nekomentovala a také čekala, kdy Ti to dojde. A Ty nic?..
Crabate, přečti si příspěvek 74, hned od první vět atd.... ale jinak abych to zkrátila: Mohla Pan vysvětlit, že je to můj omyl, že to blbě chápu. Nemám ve zvyku mazat své omyly v rámci nedorozumění, ani jindy. Co jsi z toho tady dokázal vyvodit za spekulace o mě ty Crabate, to by bylo na další vlákno, já se nestačím divit.
Není tady