Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 24. 11. 2010 19:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Meditace

No, neviem, kao ty, BLoss, ale JA sa cítim súčasťou Zeme a keď jej pomôžem, pomôžem aj sebe - a naopak. Triediť odpad nie je zlé, ale MNE to až tak nepomôže (možno na chvíľu budem mať dobrý pocit a pomyslím si na to, som tým zachránila), ale z môjho pohľadu (aby si ma zas aneobvinial z podúsvnaia nejakých obecných pravidiel big_smile ) je lepšie robiť neičo UVEDOMELE A UVEDOMUJÚC SI, ako automaticky. Rozlíšiť plast od skla a oddeliť to dokáže aj cvičený šimpanz, ale je zrejme dôležité pochopiť, PREČO sa to deje, KVOLI ČOMU/KOMU sa to deje  A AKO TO POMÁHA MNE. A čisto osobne - občas (ma) poteší aj vedomie, že v tom človek nie je sám... wink A keďže myšlienka je energia, spojené myšlienky, resp. sústredenie, energia, nadobúdajú väčšiu silu... a pomáhajú viac, určite samotným aktérom a zrejme aj iným.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 24. 11. 2010 19:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Co teď konkrétně myslíš?
Citovala jsem to proto, páč mi to přijde jak pr*el na hrnec a páč je to to, proč bychom se měli zatraceně soustředit.
Neměli bychom opouštět cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#78 24. 11. 2010 20:41

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Lupi, ptáš se mne, proč "raději než abychom"..protože je to "raději" pohodlnější a vzletnější "než abychom", pro které se musíme odříkat, co nás něco stojí. smile

Není tady

#79 24. 11. 2010 20:49

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Myslím, že kázat o tom, co je důležitější než a bla bla bla, je stejně pokrytecké a hloupé, jako "umývat" druhé vodou ze svého nečistého kbelíku.
Pokud to takhle vyznělo, tak se omlouvám.
Já jen chtěla říci, že matka Země potřebuje naši "pomoc" asi tak jako lidská matka pomoc svého malého kojence. Jí přece stačí jen jeho úsměv, raduje se z každého jeho pokroku...
Každý se podle mne musí naučit nejprve nést zodpovědnost sám za sebe a pak teprve může EFEKTIVNĚ pomáhat ostatním stolt

Lupiš, je to síla, co? A jak to bylo překrouceno a zneužito, to je taky síla. Koneckonců, nic Vám to v souvislosti s naším tématem nepřipomíná?

Pan, je to síla, jak jsi to ted překroutila wink nebo i zneužila?

Není tady

#80 24. 11. 2010 21:17

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Nejde o "tvůj" odkaz, jde mi spíš o meditaci v odkaze, Kaliku smile
Jinak si myslím, že důležitější ohledně naší Země jsou skutky, v podstatě dobrovolná skromnost (i tak to bude nadbytek ve srovnání s minulostí)a domýšlet své chování v rámci zachovávání dobrých podmínek k životu. smile

No, asi jsem špatně pochopil smile
A co je to dle tebe skutek? Nemůže to být i meditace? Co myslíš tou dobrovolnou skromností?

Meditace? To nevím, Kaliku smile Skutek vidím jako  chování, jednání navenek s možným důsledkem, reakcí, může být pod vlivem meditace.., a v této věci myšleno, to jak se chováme stručně řečeno ekologicky, kam až jsme schopni se omezovat, žít a neubližovat.
Ta dobrovolná skromnost je takové rozhodnutí, cesta, takový záměrný šetrný přístup a  žít co nejpřirozeněji, neplýtvat, co nejméně spotřebovávat, vědomě se omezovat v možnostech dnešního  pohodlného životního  stylu  smile

Upravil(a) Kaštanka (24. 11. 2010 21:18)

Není tady

#81 24. 11. 2010 21:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kaš, i meditace je pro mě skutek mnohdy i s reálným dopadem na jak ty říkáš skutečné činy smile
Co se týče skromnosti, moc se mi ten výraz nelíbí. Nemůžu být přeci skromný ve svém vývoji, to by nebylo ono smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#82 24. 11. 2010 22:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

KAštanko, já jsem se tě jinými slovy ptala, proč máš dojem, že se to vylučuje - skutky a meditace.
Vždyť neznámy jsou tobě skutky naše.... smile
A ještě jedna věc-posloupnost je:
myšlenka-slovo-čin.
Obráceně to je dost komplikovaný... cool
Takže začít myšlenkou není špatný nápad...a co je lepšího, než láskyplná myšlenka? smile
Nicméně tuším, že tvůj postoj je striktně neměnný, takže není nutný, abys reagovala....byla by to debata takříkajíc vo ho*ně, soudruhu - pokud se nepletu wink

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#83 24. 11. 2010 22:14

Blossom
Host

Selima napsal(a):

No, neviem, kao ty, BLoss, ale JA sa cítim súčasťou Zeme a keď jej pomôžem, pomôžem aj sebe - a naopak. Triediť odpad nie je zlé, ale MNE to až tak nepomôže (možno na chvíľu budem mať dobrý pocit a pomyslím si na to, som tým zachránila), ale z môjho pohľadu (aby si ma zas aneobvinial z podúsvnaia nejakých obecných pravidiel big_smile ) je lepšie robiť neičo UVEDOMELE A UVEDOMUJÚC SI, ako automaticky. Rozlíšiť plast od skla a oddeliť to dokáže aj cvičený šimpanz, ale je zrejme dôležité pochopiť, PREČO sa to deje, KVOLI ČOMU/KOMU sa to deje  A AKO TO POMÁHA MNE. A čisto osobne - občas (ma) poteší aj vedomie, že v tom človek nie je sám... wink A keďže myšlienka je energia, spojené myšlienky, resp. sústredenie, energia, nadobúdajú väčšiu silu... a pomáhajú viac, určite samotným aktérom a zrejme aj iným.

Tak v tomto to cítíme podobně - i jáse cítím součástí Země, přírody, lidského společenství, vesmíru....
A  mé praktické chování (např. to třídění odpadu apod.) JE uvědomělé, nikoli automatické. Vím dobře, proč to dělám.

I s tezí spojených myšlenek, soustředěné pozornosti více lídí a jejich působení určitým směrem, se ztotožňuju. Jen já to hle naplňuju víc v oblasti řekněme  praktické (asi vy smyslu, jak píše i Kaštanka) a někdo jiný vzas víc v oblasti meditační.

#84 24. 11. 2010 22:32

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lupina montana napsal(a):

KAštanko, já jsem se tě jinými slovy ptala, proč máš dojem, že se to vylučuje - skutky a meditace.
Vždyť neznámy jsou tobě skutky naše.... smile
A ještě jedna věc-posloupnost je:
myšlenka-slovo-čin.
Obráceně to je dost komplikovaný... cool
Takže začít myšlenkou není špatný nápad...a co je lepšího, než láskyplná myšlenka? smile
Nicméně tuším, že tvůj postoj je striktně neměnný, takže není nutný, abys reagovala....byla by to debata takříkajíc vo ho*ně, soudruhu - pokud se nepletu wink

Netvrdila jsem, že se skutky a meditace vylučují. Lupi,posloupnost -myšlenka-slovo či čin-platí. Když ti dochází benzin, taky nebudeš meditovat a zajedeš rychle k pumpě, tak asi je důležité konat v rámci změn  na Zemi, ne pro Zemi, ale pro nás...když už teda  CHCE NĚKDO NĚCO MĚNIT  smile ale v globálu by to bylo asi dost komplikovaný   dudlik

Upravil(a) Kaštanka (24. 11. 2010 22:47)

Není tady

#85 24. 11. 2010 22:34

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Kaš, i meditace je pro mě skutek mnohdy i s reálným dopadem na jak ty říkáš skutečné činy smile
smile

No zdá se mi to celkem přirozené, Kaliku smile vždyt jsem to i psala

Není tady

#86 24. 11. 2010 22:42

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Co se týče skromnosti, moc se mi ten výraz nelíbí. Nemůžu být přeci skromný ve svém vývoji, to by nebylo ono smile

Ve svém vývoji by člověk měl brát vždy ohled na své okolí (taky na sebe), vyvíjet se v harmonické interakci s prostředím, jinak je takový vývoj minimálně  nedůvěryhodný.

Není tady

#87 24. 11. 2010 23:09

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že každý dospělý, který  se rozhodl třídit odpad to dělá uvědoměle, ale protože mu to připadá časem přirozené, přestane tomu věnovat svou pozornost a věnuje se dalším věcem. Zautomatizoval třídění odpadu a nemá potřebu o tom jako o něčem vyjímečném vůbec mluvit. A protože se nemusí přesvědčovat o tom ,jak je šikovný , uvědomělý a jak se láskyplně chová k Zemi, má dost prostoru na to, aby se se Zemí spojil i srdcem. A vůbec nemusí mít potřebu se tím někde vystavovat.
Pak je to zase o jedné věci. kdo toho víc namluví se jeví jako činnější , kdo nemluví, ale koná stojí opodál možná i nepovšimnut.
A je mnohdy asi i lepší, že raději moc nemluví, protože dost lidí vůbec nerozumí jeho slovům.

Není tady

#88 25. 11. 2010 7:00

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Netvrdila jsem, že se skutky a meditace vylučují. Lupi,posloupnost -myšlenka-slovo či čin-platí. Když ti dochází benzin, taky nebudeš meditovat a zajedeš rychle k pumpě, tak asi je důležité konat v rámci změn  na Zemi, ne pro Zemi, ale pro nás...když už teda  CHCE NĚKDO NĚCO MĚNIT  smile ale v globálu by to bylo asi dost komplikovaný   dudlik

Když ti došel benzin, znamená to, že si nemyslela. A o tom tady mluvíme wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#89 25. 11. 2010 7:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

KALIK napsal(a):

smile

No zdá se mi to celkem přirozené, Kaliku smile vždyt jsem to i psala

Tak to jsem rád, že jsme si porozuměli wink

Není tady

#90 25. 11. 2010 9:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kaštanka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Myslím, že kázat o tom, co je důležitější než a bla bla bla, je stejně pokrytecké a hloupé, jako "umývat" druhé vodou ze svého nečistého kbelíku.
Já jen chtěla říci, že matka Země potřebuje naši "pomoc" asi tak jako lidská matka pomoc svého malého kojence. Jí přece stačí jen jeho úsměv, raduje se z každého jeho pokroku...
Každý se podle mne musí naučit nejprve nést zodpovědnost sám za sebe a pak teprve může EFEKTIVNĚ pomáhat ostatním stolt

Lupiš, je to síla, co? A jak to bylo překrouceno a zneužito, to je taky síla. Koneckonců, nic Vám to v souvislosti s naším tématem nepřipomíná?

kaštanko,
řekla bych, že teď sis hezky naběhla na vidle, kterými tu kolem sebe pořád máváš big_smile
Kdybys nebyla tak vztahovačná a stále nehodnotila, co, kdo a jak a proč řekl, možná by ti došlo, o čem to vlastně mluvím lol Jenže na to ty nejspíš nepříjdeš, ani kdybys se rozkrájela, protože to nesouvisí vůbec s tebou, ale se zprofanováním téhle Dykovy básně po roce 68 stoltstoltstoltlollollol

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#91 25. 11. 2010 9:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Pochopitelně, že meditace je skutek,  možná silnější a s větím dopadem, než třídění odpadu big_smilestolt

Není tady

#92 25. 11. 2010 9:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Heluška napsal(a):

Já myslím, že každý dospělý, který  se rozhodl třídit odpad to dělá uvědoměle, ale protože mu to připadá časem přirozené, přestane tomu věnovat svou pozornost a věnuje se dalším věcem. Zautomatizoval třídění odpadu a nemá potřebu o tom jako o něčem vyjímečném vůbec mluvit. A protože se nemusí přesvědčovat o tom ,jak je šikovný , uvědomělý a jak se láskyplně chová k Zemi, má dost prostoru na to, aby se se Zemí spojil i srdcem. A vůbec nemusí mít potřebu se tím někde vystavovat.
Pak je to zase o jedné věci. kdo toho víc namluví se jeví jako činnější , kdo nemluví, ale koná stojí opodál možná i nepovšimnut.
A je mnohdy asi i lepší, že raději moc nemluví, protože dost lidí vůbec nerozumí jeho slovům.

tummenupp
Ve slovech přece většina lidí hladá to, co sami znají, co aktuálně žijí. Jen něktečí se už dovedou dostat "za" slova big_smile

Není tady

#93 25. 11. 2010 9:32

Blossom
Host

KALIK napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Když ti došel benzin, znamená to, že si nemyslela. A o tom tady mluvíme wink

Kaliku, čti pořádně a nepřekrucuj: Kaštanka nepíše nic o tom, že jí benzin došel, ale že když člověku dochází beznín, tak zajede rychle k pumpě.

Tedy-naprosto  účelově jsi to překroutil.  dumbom

Benzin dochází přeci každému z nás, a v takovém případě (snad) každý z nás zamíří k pumpě zas načepovat.

Ale možná máš ty v autě nějaké zázračné zažízení typu Hrnečku-vař! , že tobě benzín nedochází, ty jezdíš imrvére s plnou nádrží....vissla

#94 25. 11. 2010 9:40

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Pochopitelně, že meditace je skutek,  možná silnější a s větím dopadem, než třídění odpadu big_smilestolt

Vytučněná věta mě zaujala. Prosím, mohl byste mi tu někdo popsat nějaký konkrétní, prokázaný dopad společné meditace ?
Já to nechci nějak rýpavě zpochybňovat. Jen se ptám, protože já sama o žádném takovém prokázaném konkrétním dopadu meditace nevím.

Zato účinek těch relativně malých drobných neokázalých praktických činů (např. to třídění odpadu, ale nejen to)  očividný, konkrétní a dokazatelný je.

#95 25. 11. 2010 9:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Kaliku, čti pořádně a nepřekrucuj: Kaštanka nepíše nic o tom, že jí benzin došel, ale že když člověku dochází beznín, tak zajede rychle k pumpě.

Tedy-naprosto  účelově jsi to překroutil.  dumbom

Benzin dochází přeci každému z nás, a v takovém případě (snad) každý z nás zamíří k pumpě zas načepovat.

Ale možná máš ty v autě nějaké zázračné zažízení typu Hrnečku-vař! , že tobě benzín nedochází, ty jezdíš imrvére s plnou nádrží....vissla

Bloss, kdyby tam nebylo to "rychle", tak bych snad s tebou i souhlasil. Nebo ty snad jezdíš k pumpě po každém ujetém kilometru? Kdo to potom překrucuje? big_smile

Není tady

#96 25. 11. 2010 9:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss, prokaž mi, že neexistuje Bůh, prokaž mi cokoliv a já ti prokážu, že jsi věřící ve vědu. Lidem, co nevěří v boha, je předkládána věda, ve kterou můžou věřit big_smile

Není tady

#97 25. 11. 2010 9:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bloos, co to jednou zkusit takhle:
"Logika tě dovede z bodu A do bodu Bé. Představivost tě dovede kamkoliv si přeješ" smile
A kupodivu neřekl to nikdo jiný než Albert Einstein stolt
Nu a pokud nedovedeš odblokovat svoji představivost a dožaduješ se pouze logiky, pak ti to prostě nikdo nevysvětlí....

Není tady

#98 25. 11. 2010 9:53

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

kaštanko,
řekla bych, že teď sis hezky naběhla na vidle, kterými tu kolem sebe pořád máváš big_smile
Kdybys nebyla tak vztahovačná a stále nehodnotila, co, kdo a jak a proč řekl, možná by ti došlo, o čem to vlastně mluvím lol Jenže na to ty nejspíš nepříjdeš, ani kdybys se rozkrájela, protože to nesouvisí vůbec s tebou, ale se zprofanováním téhle Dykovy básně po roce 68 stoltstoltstoltlollollol

Tento příspěvek mě pobavil. big_smile  Zejména vytučněná věta, ve které se určité kouzlo nechtěného  přímo ukázkově sešlo:

Nejprve směrem ke Kaštance "Kdybys nebyla tak vztahovačná", a pak  druhá půlka věty " a stále nehodnotila co, kdo, jak a proč řekl"....vissla

Tak v první půlce věty jsi právě ty Pandorroo hodnotila Kaštanku za to, co ,jak a proč říká....

Tady y si neodpustím to tvé okřídlené:  Co ti to zrcadlí? wink smile

Pandorroo, proč tak často ztrácíš tvář a necháváš ze sebe vybublat zlobu a agresivně a nepřátelsky reaguješ na jiné za to, že mají prostě jen jiný názor, než ty?
Proč tě názor odlišný od tvého tolik irituje?

Nemusíš mi odpovídat na sklo, jestli nechceš. Ale jen doporučuju, že by asi bylo užitečné, kdyby sis tuto otázku zodpověděla sama v sobě. Třeba právě i pomocí meditace.
V tomto myslím možná může právě meditace pomoci, ať se tedy vrátíme k jádru tématu.

Upravil(a) Blossom (25. 11. 2010 9:55)

#99 25. 11. 2010 9:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bloos,
tebe pobavit není zase tak těžké smile Proto sem přece chodíš, že? Je to vidět stolt

Není tady

#100 25. 11. 2010 9:56

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Bloos,
tebe pobavit není zase tak těžké smile Proto sem přece chodíš, že? Je to vidět stolt

Ne, to není.
Nad tvými příspěvky se bavím docela často. smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí