6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Crabat napsal(a):
Nu ano, Katánku, vdy právě v tom duchu odpovídám Pan (#28). Jasně, e má pravdu a vůbec nejde o Zemi, ale o nás! Jenome.., přečti si to jetě jednou, tam právě hovořím o naem "já", které nás takhle přímočaře nebude chtít pustit, kdeto kdy zaměníme cíl, půjde to samo. Zkrátka jsme tak omezení, e i sami sebe musíme oblbnout, abychom si neblokovali cestu. Je evidentní, e matičce Zemi pomůeme jenom tak, kdy jí my sami přestaneme ubliovat. Tedy náprava jde od nás a jenom od nás! Ale copak to dokáeme?.. Copak my vůbec dokáeme pomoci sami sobě?.. :poop: Musí to být zase Gaia a jiné duchovní bytosti, které nás k tomu nasměrují, protoe jinak se spolehlivě zničíme a bude po nás veta. Pro ni, Zemi, je tak důleité, abychom se konečně srovnali, e ráda přistoupí i na tu nai hru, e to vlastně děláme pro ní, jen nech si to klidně myslíme, ale a konečně hneme zadkem! Take takhle jsem to celé myslel.
Crabe, já myslím, e to dokáeme
Nemusíme se oblbovat a jsem přesvědčená, e ani nesmíme.
Znám ze své praxe hodně lidí, kteří to dokázali a pracují a u vědomě nebo pořád zatím jetě nevědomě přesně tak, jak hir píe - vnitřní změna, která se promítně i vně. O tom jediném to je, jinak to prostě nefunguje a jsou to jen hry ega.
Není tady
A pochopitelně souhlsím i s tím, e kadá meditace má smysl, kadé ponoření se do vlastního nitra je cesta. Jen jsme na ní kadý prostě jinde, co není nic proti ničemu
Není tady
Já sama za sebe to mám tak, e jednak čistím svůj kyblík hnoje a jednak chráním a opečovávám naí Gayu. Prostě ruku v ruce..... Na meditaci v poslední době nemám čas ani sílu, vechnu spotřebuje můj křiálový drahouek. Jéne: moná, e právě oni budou ti, kteří konečně začnou něco dělat a nebudou jen hrát hry sami se sebou. Vidím to na něm dnes a denně, láska a úsměv ho nabíjí energií, stačí jen zvýit hlas a hned se rozpláče. Rozmazlené dítko? Nikoliv, prostě křiálové, plné lásky a světla. Jen já na to chvílemi zapomínám Snad nejsem zase tak moc :off topic:
Není tady
Vak já Ti Pan rozumím, a kadý, kdo to myslí opravdově, myslí to vlastně stejně nebo tedy v zásadě stejně, akorát slova nás někdy zavádějí jinam. Ale jak říká Itar, e čistí sebe a zároveň vysílá lásku do prostoru, tak to je úplně přesné. O to tu právě jde.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Kali, vypadá to, e stále nerozumí tomu, co říkám....
To není o tom, zda mi dělá nebo nedělá problém představit si zemi bez lidí. To je spí o tom, e druhým mohu věnovat jedině to, co sama mám, čeho mám přebytek a čeho jsem si jasně VĚDOMA, e to mám
Jinak jsou to jen hry ega, nic víc, nic míň
No Pan, já si myslím, e jsem tě celkem pochopil. Já dělám přesně, co říká, tedy dávám meditací lásku z "přebytku"
Není tady
Vdy ano, je úasný vůbec to, e se tím lidé zabývají. e si vůbec uvědomili e něco není v pořádku. Mnozí lidé se zabývají jen sami sebou, je potěující něco takového číst a vidět, e lidé tu lásku mají a chtějí ji předat. Kadému, kdo to myslí upřímně dojde, a=t dřív nebo později, e cesta vede JEN přes něj, nikudy jindy. Ale ta snaha a vůbec ta mylenka, ta je pro mě mnohem důleitějí jak samotná metoda.
Já vedení také nemám moc ráda. Postupovala bych asi jako Hir a rozumím jí, e to udělala po svém. Vlastně jinak bych ani postupovat neuměla.
Není tady
A jetě k tomu co psala Blossom, o třídění odpadu apod. - to je toté jako symtomatická léčba v medicíně. Ovem podstata nemoci vyléčená není. Symtomatickou umíme, ale směřujeme právě k té kauzální. On to tam vlastně podobně Crabat ji psal...
Moc pěkný téma Dík
Není tady
Crabat napsal(a):
Vak já Ti Pan rozumím, a kadý, kdo to myslí opravdově, myslí to vlastně stejně nebo tedy v zásadě stejně, akorát slova nás někdy zavádějí jinam. Ale jak říká Itar, e čistí sebe a zároveň vysílá lásku do prostoru, tak to je úplně přesné. O to tu právě jde.
Ano, o to tu jde.
Bohuel mám někdy z některých lidí takový pocit, e oni vysílají lásku do prostoru, ale na ten kyblík jaksi pozapomínají... Proto jsem do debaty vstoupila...no já se přiznám na férovku: Chobot mávající rukama a pronáející vzletná slova mi prostě přiel k smíchu..... Asi proto, s ním to nejspí nemá nic společného, e jsem si vzpomněla na svoje začátky . Prostě takové malé varování pro ty, kteří jsou někde na začátku, aby nebyli tak natvrdlý, jako svého času já
Není tady
Pan, vyjímečně s Tebou souhlasím, jak vizuálně na mne zapůsobil Chobot. Bohuel, ke své kodě jsem postřehla, e v meditaci se nějak rychle zorientoval a bystrým okem kouknul, zda ho bere kamera. Ta vteřina, výraz jeho pohledu, vteřina náhledu skrz jeho oko mi řekla, chlapče, Ty jsi daleko nemohl být. koda pro mne, ale nevěřím v tomto případě...
Upravil(a) Vladena (24. 11. 2010 16:49)
Není tady
Pan, chápu. Ono je vdycky snazí čistit ten kyblík okolo sebe ne uvnitř sebe, ejo . Notabene, kdy si pak člověk připadá jako čistá bytost, která se tólik snaí vude kolem. No ale zase buďme upřímní, nic nejde uspěchat, i to, e člověk v určité fází stojí a má pocit, e nedělá nic a vysílá lásku do prostoru má svůj význam. Take v okamiku, kdy nelze čistit kyblík v nás, má určitě význam, kdy ho čistí kolem sebe.
Bohuel proitky a zkuenosti jsou nepřenosné.... Take i já bývám chvílemi ve svém ivotě pěkně natvrdlá, no tak holt dostanu za vyučenou, co u se mnou .
Není tady
Kaliku, vúterý, jo? přidám se...já sic neumím meditovat (nebo si to aspoň myslím) ale to je fuk - láska k matičce Zemi, to mi půjde samo
A víc hlav víc vyle, ejo.
Bloss, tahle meditace je něco, jako kdy vědomě a jasně vyjadřuje lásku - ono je hezký, kdy navaří a uklidí, ale kdy se od tebe dotyčný subjekt nidky nedoví, e to dělá aspoň občas s něhou, tak je to troku....no to můe bejt rovnou zaměstnanec.
My jsme velmi - řekněme komplikované - děti naí milé planety a od takových je dvakráte záhodno to slyet.
Nemluvě o tom, co říkala Hir (asi i jiní, jen Hir mě pratila přes oko) e lásku k čemukoli začne ztrácet, pokud si ji nejsi ochotna uvědomovat furt dokola
A jasně, Crabate....opustí-li mě, nezahynu, eano
Není tady
Ne, v pondělí v 21h
Není tady
Viktor Dyk : Země mluví - to myslí Lupi?
Máte tu báseň někdo?
Mi se nepodařilo ji na netu najít, ale nejsem úplně nejlepí hledačka.
Vybrala jsem si ji k maturitní recitaci, něco mě k ní pudilo a mým profesorům to ke mně moc nelo.
Moná si jen nedali práci kouknout dovnitř a zvenku jsem se jevila jako povrchní lajdavá studentice
Co dělal PCH během vedení meditace nevím, neb jsem měla zavřené oči, tak jen v jednom okamiku jsem viděla pozvednuté ruce dlaněmi ke kameře.
Hluboký ponor zřejmě praktikuje, kdy je někde v bui sám a sám, tohle bylo vedení pro mnoho lidí, tak nějakou kontrolu asi chtěl mít, to bych chápala, i to, e i při , pro něho plytkém ponoru, je hlouběji, ne větina z nás.
Viděli jste v poslední době Kotanovou, jaké rituály dělá před kamerou?. Vím, e to tak má být, sama pro sebe si taky někdy podobné věci brblám, ale přes TV mi to taky přijde dost nepřirozené, nebo moc divadelní, nebo prostě kách....
Není tady
ITAR napsal(a):
Pan, chápu. Ono je vdycky snazí čistit ten kyblík okolo sebe ne uvnitř sebe, ejo . Notabene, kdy si pak člověk připadá jako čistá bytost, která se tólik snaí vude kolem. No ale zase buďme upřímní, nic nejde uspěchat, i to, e člověk v určité fází stojí a má pocit, e nedělá nic a vysílá lásku do prostoru má svůj význam. Take v okamiku, kdy nelze čistit kyblík v nás, má určitě význam, kdy ho čistí kolem sebe.
Bohuel proitky a zkuenosti jsou nepřenosné.... Take i já bývám chvílemi ve svém ivotě pěkně natvrdlá, no tak holt dostanu za vyučenou, co u se mnou .
Ví, pinavou vodou nelze nic umýt.... nebo spí můe mýt jen sama sebe, ne druhé, protoe je tak můe upinit tím, co na sobě původně vlastně vůbec neměli, take k jejich blivajzu přidá jetě ten svůj...
Tím ovem neříkám, e nelze dělat nic. Ano lze: nebýt svatoukovský pokrytec a říci: dělám to v první řadě sama pro sebe. Jsem přesvědčená, e u jenom tímhle můe kadý z nás ten svůj kyblík pročistit tak, e nestačí zírat
Není tady
Heluka napsal(a):
Máte tu báseň někdo?
....
Není tady
hirondel napsal(a):
Katanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Nase vlastni vnitrni hluboka promena promitne vnitrni zmenu vne.
Potrebujeme se promenit ve vedomou energii abychom byli v souladu s Vesmirem a jeho vedomou energii.
Nase planeta je nadherny misto. A jak rika Crabat,v souladu s ni zije zatim jen par lidi.
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim.Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuje, Hir
Mluvim ze sebe.
Počítám s tím, e mluví ze sebe, Hir;) jak jinak:) A jak píe, tak by to mohlo třeba i být, ale působí takto meditace v odkaze Kalika? (neptám se)
Není tady
Crabat napsal(a):
Ale ano, naplňuje. Kadá meditace, kadé vnoření do sebe nás přibliuje vlastní duchovní podstatě.
Ana, pokud jde o meditaci, o vnoření
Není tady
Katanka napsal(a):
Počítám s tím, e mluví ze sebe, Hir;) jak jinak:) A jak píe, tak by to mohlo třeba i být, ale působí takto meditace v odkaze Kalika? (neptám se)
Promiň, e ti do toho skáču, ale pokud má problém s "mým" odkazem na meditaci, tak tu mám pro tebe úkol najít něco lepího. Můem si pak na to rovně zameditovat, pokud se nám to bude líbit. Jsme otevřená společnost Co říká?
Není tady
Leč raději meditujeme "na pomoc" Zemi, ne abychom svými skutky (svým přístupem) neubliovali matce Zemi. To u by nás stálo více odříkávání, jojo... třeba nepouívat počítače a chodit pěky.
Upravil(a) Katanka (24. 11. 2010 19:13)
Není tady
Katanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Katanka napsal(a):
Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuje, HirMluvim ze sebe.
Nazory zde padly.
Není tady
KALIK napsal(a):
Katanka napsal(a):
Promiň, e ti do toho skáču, ale pokud má problém s "mým" odkazem na meditaci, tak tu mám pro tebe úkol najít něco lepího. Můem si pak na to rovně zameditovat, pokud se nám to bude líbit. Jsme otevřená společnost Co říká?
Nejde o "tvůj" odkaz, jde mi spí o meditaci v odkaze, Kaliku
Jinak si myslím, e důleitějí ohledně naí Země jsou skutky, v podstatě dobrovolná skromnost (i tak to bude nadbytek ve srovnání s minulostí)a domýlet své chování v rámci zachovávání dobrých podmínek k ivotu.
Není tady
Díky, Kaliku.
haiel napsal(a):
Heluka napsal(a):
Máte tu báseň někdo?
....
A doprčic.....pamatovala jsem si jen kousek, zapomněla jsem, jak moc je to silný....ona mu snad diktovala, nebo co?
Katanko, proč "raději" a "nebychom"?
Není tady
Jo, je to síla..
Haiel, moc děkuju, jsi ikouná hledačka
Není tady
Myslím, e kázat o tom, co je důleitějí ne a bla bla bla, je stejně pokrytecké a hloupé, jako "umývat" druhé vodou ze svého nečistého kbelíku.
Pokud to takhle vyznělo, tak se omlouvám.
Já jen chtěla říci, e matka Země potřebuje nai "pomoc" asi tak jako lidská matka pomoc svého malého kojence. Jí přece stačí jen jeho úsměv, raduje se z kadého jeho pokroku...
Kadý se podle mne musí naučit nejprve nést zodpovědnost sám za sebe a pak teprve můe EFEKTIVNĚ pomáhat ostatním
Lupi, je to síla, co? A jak to bylo překrouceno a zneuito, to je taky síla. Koneckonců, nic Vám to v souvislosti s naím tématem nepřipomíná?
Není tady
Katanka napsal(a):
Nejde o "tvůj" odkaz, jde mi spí o meditaci v odkaze, Kaliku
Jinak si myslím, e důleitějí ohledně naí Země jsou skutky, v podstatě dobrovolná skromnost (i tak to bude nadbytek ve srovnání s minulostí)a domýlet své chování v rámci zachovávání dobrých podmínek k ivotu.
No, asi jsem patně pochopil
A co je to dle tebe skutek? Nemůe to být i meditace? Co myslí tou dobrovolnou skromností?
Není tady