6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Taková hezká pohádka:
Neale Donald Walsch: O malé duičce a slunci
http://orgo-net.blogspot.com/2010/12/o- … lunci.htmlKali, neříkej mi, e jsi tenhle hluboce moudrý příběh objevil a teď....
To ale vůbec není pohádka
To je jen jiný úhel pohledu pro vechny ublíené a ukřivděné, co nevědí, nač je odputění
Ano Pan, objevil jsem to a teď. K vánocům jsem dostal knihu Hovory s Bohem, tak se těím, a si ji přečtu Ono je toho tolik na tudování a ivot jen "jeden"
Není tady
Jé Neale Donald je přece základní klasika
Jen si nejsem jistá, zda pro tebe u není pozdě to číst.
Já se přiznám bez mučení, e jsem nečetla ani jeden díl, protoe kdy jsem to zkouela, zjistila jsem, e moudra tam schovaná jsem mezi tím u objevila nějak jinak, někde jinde..... mnohdy natvrdo a na vlastní kůi
Tenhle příběh je ale naprosto jedinečný, kdyby nenapsal nic jiného ne tohle, stačilo by to
No..ale teď mne napadlo, e vlastně není nikdy pozdě si něco přečíst..sama se vracím ke kníkám, které jsem četla před deseti, dvaceti lety a jen se divím, co je to v nich napsáno...něco, co jsem tam dřív ale vůbec neviděla
Tak hezké počtení
Upravil(a) Pandorraa (28. 12. 2010 13:19)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jé Neale Donald je přece základní klasika
Jen si nejsem jistá, zda pro tebe u není pozdě to číst.
Já se přiznám bez mučení, e jsem nečetla ani jeden díl, protoe kdy jsem to zkouela, zjistila jsem, e moudra tam schovaná jsem mezi tím u objevila nějak jinak, někde jinde..... mnohdy natvrdo a na vlastní kůi
Tenhle příběh je ale naprosto jedinečný, kdyby nenapsal nic jiného ne tohle, stačilo by to
No..ale teď mne napadlo, e vlastně není nikdy pozdě si něco přečíst..sama se vracím ke kníkám, které jsem četla před deseti, dvaceti lety a jen se divím, co je to v nich napsáno...něco, co jsem tam dřív ale vůbec neviděla
Tak hezké počtení
Já jsem si dříve dělávala do kniek (některých) poznámky tukou. Kdy jsem tu samou knihu vzala do ruky za 5, 10let , byla jsem v oku, co jsem si to tam podtrhávala před těmi lety jako za "důleité" !!?! a čeho se týkaly mé poznámky...
Je hodně zajívavé číst knihu znovu a těit se, co mi přinese za novinku - poznatek, který jsem dříve neviděla či přehlédla bo nechápala..(co je asi vechno toté)
V Hovorech mi vadila jedna věc, u nevím přesně co to bylo,ani jak to přesně popsat.. ale myslím, e to byla jakási jednozančnost tvrzení a vysvětlení, nebo nějaká přidrzlost jeho stylizace se do boha..
Nicméně 2 díly jsem přečetla a mnoho z toho se mi líbilo. Asi je na čase sáhnout znovu po ní..
Úasná, coby do "stylizace se do Boha" (jakoe autor píe co říká Bůh - tím chci říct) je podle mého vkusu, kniha Chatrč. Mám moc ráda jetě knihy Joa Vitalea - motivačně. A miluju Ivo Tomana, který, ačkoliv není ádný duchní spisovatel, tak tam hodně toho má obsaeno a to dost tvrdě a po "pandorsku" (věřím, e se to Pan nedotkne)
Upravil(a) Wiki (28. 12. 2010 13:54)
Není tady
Pan, já nikdy nebyl nějaký velký čtenář, tak to holt musím dohnat v dospělosti a určitě není pozdě i na "pohádky", protoe ve své "jednoduchosti" dokáí jasně vyznačit tu základní linku, spojit podstatné věci a zdůraznit je. Co mnohdy není vidět na první pohled se pak jasněji a zřetelněji ukáe
Není tady
Wiki, kdy zmiňuje Chatrč. Půjčila jsem ji kolegovi. Za nějaký čas přila za mnou nae sekretářka a s vánou tváří mi oznámila, e jí zmokla moje chatrč. A tak mi koupí chartč novou.
Ne mi dolo, o co se jedná, mozkové závity těce pracovaly.
Prostě si ji od kolegy půjčila, kdy ji u něj viděla na stole, jela s ní na výlet a zmokla i s mou Chatrčí.
A den před Vánocemi mi kolega napsal sms, e Chatrč právě dočetl a moc děkuje, e jsem mu o této vzácnosti řekla. e mi to musel hnedka po dočtení napsat.
Kníka, kterou inzeruje Kalik, začíná tímto:
Mým budoucím vnoučatům, budou-li jaká, a kadé Malé dui čekající na zrození.
Jste naím poehnáním,naí nadějí, naí nevinností, naím těstím, naím příslibem a důkazem nekonečné Boí lásky. N.D.W.
Tolik se mi to líbí, e jsem měla potřebu to sem napsat.
majkafa: Wiki, kdy zmiňuje Chatrč. Půjčila jsem ji kolegovi. Za nějaký čas přila za mnou nae sekretářka a s vánou tváří mi oznámila, e jí zmokla moje chatrč. A tak mi koupí chartč novou.
Ne mi dolo, o co se jedná, mozkové závity těce pracovaly.
Pěkné.
Chvíli jsi přepočítávala v duchu svoje nemovitosti, co?
Já jsem před chvílí dočetla dceřinu kníku Svět amanů a vnitřní vesmír od Holger Kalweit. Nečetla se patně.
Mmch. Kaliku, ví, e na Aljace se amanům říká Kakalik?
Není tady
Tercila napsal(a):
Mmch. Kaliku, ví, e na Aljace se amanům říká Kakalik?
Tak to jsem nevěděl
Není tady
Wiki napsal(a):
Úasná, coby do "stylizace se do Boha" (jakoe autor píe co říká Bůh - tím chci říct) je podle mého vkusu, kniha Chatrč.
Souhlas, Youngova Chatrč je naprosto perfektní kniha. Doporučuji vem tupounům, její poselství by k nim mohlo doputovat
Není tady
Upravil(a) Daphné (29. 12. 2010 20:43)
Není tady
Pandora : Muzes mi vysvetlit, jak to myslis s temi tupouny ? Jak muze nekdo, kdo nastoupil duchovni cestu nazvat jineho cloveka tupounem ? Nebo to ylo mysleno predcitani opicim ? Jinak ta kniha zrejme bude dobra, ne vsak pro vsechny, slysel jsem na ni plusy i minusy. Vaham, zda po ni sahnout v knihovne
Není tady
Podívejte se sem na zajímavý projekt kolektivních meditací v rámci celého světa http://www.meditationpower.org
Není tady
morpheus napsal(a):
Pandora : Muzes mi vysvetlit, jak to myslis s temi tupouny ? Jak muze nekdo, kdo nastoupil duchovni cestu nazvat jineho cloveka tupounem ? Nebo to ylo mysleno predcitani opicim ? Jinak ta kniha zrejme bude dobra, ne vsak pro vsechny, slysel jsem na ni plusy i minusy. Vaham, zda po ni sahnout v knihovne
Morphe, e se to ty, tak ti to vysvětlím, i kdy jsem to tu vysvětlovala u mnohokrát:
Tupoun je pro mne stejný termín jako třebas "cía" nebo "mimoň". Jistě jsi pochopil, e se nejedná o synonyma ani antonyma ani o jiná -yma. Je to obyčejné slovo, jeho náplň jsem tu vysvětlovala u milionkrát (moná by babi taky potřeboval nějaký ten specifický výkladový slovník babinetích pojmů, byla by kdy u nic jiného, alespoň legrace)
"Tupoun" pro mne není člověk tupý, ve smyslu hloupý, neinteligentí, nebystrý, nechytrý či jinak společnensky dikvalifikovaný. Spí tomu bývá často přesně naopak. Nicméně je to někdo, kdo nemá vyvinutá ona jemná "tykadýlka" pro vechno, co se nedá zváit, změřit, vyfotografovat, jasně zařadit do u poznaného, ohmatat, smyslově ochutnat....
Je to něco jako "tupý" nů, chleba si s ním pořádně neukrojí, ale zabít druhého s ním můe.
Take jak někdo, kdo nastoupil blá blá můe? Inu, můe. Konkretně: JÁ můu
A zase TY si o tom můe myslet, co chce
Není tady
Nicméně Pan je přesvědčena, e ádný tupoun ani nexistuje, take Morphe, be cool . Stačí vzít hadřík, trochu Cifu, vyčistit anténky a je to .
Není tady
morpheus napsal(a):
neváhej, sáhni... vdycky je lepí znát slabosti nepřítele
jo, a kdy se ti bude chtít, pak mi dej vědět, jak to dopadlo
já asi zůstanu jetě chvilku tupounem
dík, Jess.
Není tady
Není tady