Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#551 28. 12. 2010 11:22

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Meditace

Pandorraa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Taková hezká pohádka: smile

Neale Donald Walsch: O malé dušičce a slunci
http://orgo-net.blogspot.com/2010/12/o- … lunci.html

Kali, neříkej mi, že jsi tenhle hluboce moudrý příběh objevil až teď....
To ale vůbec není pohádka wink
To je jen jiný úhel pohledu pro všechny ublížené a ukřivděné, co nevědí, nač je odpuštění big_smile

Ano Pan, objevil jsem to až teď. K vánocům jsem dostal knihu Hovory s Bohem, tak se těším, až si ji přečtu smile Ono je toho tolik na študování a život jen "jeden" big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#552 28. 12. 2010 13:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jé Neale Donald je přece základní klasika smile
Jen si nejsem jistá, zda pro tebe už není pozdě to číst.
Já se přiznám bez mučení, že jsem nečetla ani jeden díl, protože když jsem to zkoušela, zjistila jsem, že moudra tam schovaná jsem mezi tím už objevila nějak jinak, někde jinde..... mnohdy natvrdo a na vlastní kůži  smilestolt

Tenhle příběh je ale naprosto jedinečný, kdyby nenapsal nic jiného než tohle, stačilo by to stolt

No..ale teď mne napadlo, že vlastně není nikdy pozdě si něco přečíst..sama se vracím ke knížkám, které jsem četla před deseti, dvaceti lety a jen se divím, co je to v nich napsáno...něco, co jsem tam dřív ale vůbec neviděla smile
Tak hezké počtení smile

Upravil(a) Pandorraa (28. 12. 2010 13:19)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#553 28. 12. 2010 13:53

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Jé Neale Donald je přece základní klasika smile
Jen si nejsem jistá, zda pro tebe už není pozdě to číst.
Já se přiznám bez mučení, že jsem nečetla ani jeden díl, protože když jsem to zkoušela, zjistila jsem, že moudra tam schovaná jsem mezi tím už objevila nějak jinak, někde jinde..... mnohdy natvrdo a na vlastní kůži  smilestolt

Tenhle příběh je ale naprosto jedinečný, kdyby nenapsal nic jiného než tohle, stačilo by to stolt

No..ale teď mne napadlo, že vlastně není nikdy pozdě si něco přečíst..sama se vracím ke knížkám, které jsem četla před deseti, dvaceti lety a jen se divím, co je to v nich napsáno...něco, co jsem tam dřív ale vůbec neviděla smile
Tak hezké počtení smile

Já jsem si dříve dělávala do knižek (některých) poznámky tužkou. Když jsem tu samou knihu vzala do ruky za 5, 10let , byla jsem v šoku, co jsem si to tam podtrhávala před těmi lety jako za "důležité" !!?! a čeho se týkaly mé poznámky...
Je hodně zajívavé číst knihu znovu a těšit se, co mi přinese za novinku - poznatek, který jsem dříve neviděla či přehlédla bo nechápala..(což je asi všechno totéž) big_smile

V Hovorech mi vadila jedna věc, už nevím přesně co to bylo,ani jak to přesně popsat.. ale myslím, že to byla jakási jednozančnost tvrzení a vysvětlení, nebo nějaká přidrzlost jeho stylizace se do boha..
Nicméně 2 díly jsem přečetla a mnoho z toho se mi líbilo. Asi je na čase sáhnout znovu po ní.. smile

ڞasná, coby do "stylizace se do Boha"  (jakože autor píše co říká Bůh - tím chci říct) je podle mého vkusu, kniha Chatrč. Mám moc ráda ještě knihy Joa Vitalea - motivačně. A miluju Ivo Tomana, který, ačkoliv není žádný duchní spisovatel, tak  tam hodně toho má obsaženo a to dost tvrdě a po "pandorsku"  (věřím, že se to Pan nedotkne)

Upravil(a) Wiki (28. 12. 2010 13:54)

Není tady

#554 28. 12. 2010 17:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pan, já nikdy nebyl nějaký velký čtenář, tak to holt musím dohnat v dospělosti a určitě není pozdě i na "pohádky", protože ve své "jednoduchosti" dokáží jasně vyznačit tu základní linku, spojit podstatné věci a zdůraznit je. Co mnohdy není vidět na první pohled se pak jasněji a zřetelněji ukáže smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#555 28. 12. 2010 20:39

majkafa
Host

offtopic Wiki, když zmiňuješ Chatrč. Půjčila jsem ji kolegovi. Za nějaký čas přišla za mnou naše sekretářka a s vážnou tváří mi oznámila, že jí zmokla moje chatrč. A tak mi koupígloria chartč novou. lol
Než mi došlo, o co se jedná, mozkové závity těžce pracovaly.big_smile
Prostě si ji od kolegy půjčila, když ji u něj viděla na stole, jela s ní na výlet a zmokla i s mou Chatrčí. big_smile
A den před Vánocemi mi kolega napsal sms, že Chatrč právě dočetl a moc děkuje, že jsem mu o této vzácnosti řekla. Že mi to musel hnedka po dočtení napsat.

#556 28. 12. 2010 22:02

majkafa
Host

Knížka, kterou inzeruje Kalik, začíná tímto:
Mým budoucím vnoučatům, budou-li jaká, a každé Malé duši čekající na zrození.
Jste naším požehnáním,naší nadějí, naší nevinností, naším štěstím, naším příslibem a důkazem nekonečné Boží lásky. N.D.W.

Tolik se mi to  líbí, že jsem měla potřebu to sem napsat.

#557 29. 12. 2010 0:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa: offtopic Wiki, když zmiňuješ Chatrč. Půjčila jsem ji kolegovi. Za nějaký čas přišla za mnou naše sekretářka a s vážnou tváří mi oznámila, že jí zmokla moje chatrč. A tak mi koupígloria chartč novou. lol
Než mi došlo, o co se jedná, mozkové závity těžce pracovaly.big_smile

big_smile tummenupp Pěkné.
Chvíli jsi přepočítávala v duchu svoje nemovitosti, co? tummenupp
Já jsem před chvílí dočetla dceřinu knížku Svět šamanů a vnitřní vesmír od Holger Kalweit. Nečetla se špatně.

Mmch. Kaliku, víš, že na Aljašce se šamanům říká Kakalik? wink big_smile

Není tady

#558 29. 12. 2010 9:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Mmch. Kaliku, víš, že na Aljašce se šamanům říká Kakalik? wink big_smile

Tak to jsem nevěděl big_smile tummenupp

Není tady

#559 29. 12. 2010 13:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki napsal(a):

ڞasná, coby do "stylizace se do Boha"  (jakože autor píše co říká Bůh - tím chci říct) je podle mého vkusu, kniha Chatrč.

Souhlas, Youngova Chatrč je naprosto perfektní kniha. Doporučuji všem tupounům, její poselství by k nim mohlo doputovat stolt

Není tady

#560 29. 12. 2010 14:44

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

smile

Upravil(a) Daphné (29. 12. 2010 20:43)

Není tady

#561 3. 1. 2011 19:46

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Pandora : Muzes mi vysvetlit, jak to myslis s temi tupouny ? Jak muze nekdo, kdo nastoupil duchovni cestu nazvat jineho cloveka tupounem ? Nebo to ylo mysleno predcitani opicim ? Jinak ta kniha zrejme bude dobra, ne vsak pro vsechny, slysel jsem na ni plusy i minusy. Vaham, zda po ni sahnout v knihovne hmm

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#562 4. 2. 2012 8:36

pantherama
♥------

Podívejte se sem na zajímavý projekt kolektivních meditací v rámci celého světa http://www.meditationpower.org

Není tady

#563 5. 2. 2012 14:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

morpheus napsal(a):

Pandora : Muzes mi vysvetlit, jak to myslis s temi tupouny ? Jak muze nekdo, kdo nastoupil duchovni cestu nazvat jineho cloveka tupounem ? Nebo to ylo mysleno predcitani opicim ? Jinak ta kniha zrejme bude dobra, ne vsak pro vsechny, slysel jsem na ni plusy i minusy. Vaham, zda po ni sahnout v knihovne hmm

Morphe, že seš to ty, tak ti to vysvětlím, i když jsem to tu vysvětlovala už mnohokrát:
Tupoun je pro mne stejný termín jako třebas "cía" nebo "mimoň". Jistě jsi pochopil, že se nejedná o synonyma ani antonyma ani o jiná -yma. Je to obyčejné slovo, jehož náplň jsem tu vysvětlovala už milionkrát (možná by babi taky potřeboval nějaký ten specifický výkladový slovník babinetích pojmů, byla by když už nic jiného, alespoň legrace)
"Tupoun" pro mne není člověk tupý, ve smyslu hloupý, neinteligentí, nebystrý, nechytrý či jinak společnensky dikvalifikovaný. Spíš tomu bývá často přesně naopak. Nicméně je to někdo, kdo nemá vyvinutá ona jemná "tykadýlka" pro všechno, co se nedá zvážit, změřit, vyfotografovat, jasně zařadit do už poznaného, ohmatat, smyslově ochutnat....
Je to něco jako "tupý" nůž, chleba si s ním pořádně neukrojíš, ale zabít druhého s ním můžeš.

Takže jak někdo, kdo nastoupil blá blá může? Inu, může. Konkretně: JÁ můžu stolt
A zase TY si o tom můžeš myslet, co chceš stolt

Není tady

#564 6. 2. 2012 10:27

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Nicméně Pan je přesvědčena, že žádný tupoun ani nexistuje, takže Morphe, be cool big_smile. Stačí vzít hadřík, trochu Cifu, vyčistit anténky a je to wink.

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#565 6. 2. 2012 21:57

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

morpheus napsal(a):

neváhej, sáhni... vždycky je lepší znát slabosti nepřítele smile

jo, a když se ti bude chtít, pak mi dej vědět, jak to dopadlo
já asi zůstanu ještě chvilku tupounem wink
dík, Jess.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#566 6. 4. 2012 9:07

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí