6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tyhle meditace pro pomoc Zemi vnímám spí takto:
vycházím z toho, čemu věřím, e jsme kolečko v soukolí zvaném Vesmír, kde existují mnohem vyspělejí civilizace, neli jsme my. Moná dovedou odhadnou lépe ne my, co to by sebou přinesly prudké změny na naí planetě.
Protoe v rámci nezasahování mohou působit jen na nás , stáváme se my lidé moným kanálem , kterým je ta pomoc vedena.
Je-li Země ivý organismus , pak jistě někde ve vesmíru funguje i nějaká dohodnutá zdravotní sluba a je-li se Zemí právě něco v nepořádku, bez ohledu nebo i s ohledem na nás - bezpočetnou generaci, jí její Vesmírní přátelé chtějí asi pomoci.
Tak nějak to asi vnímám, nikdy jsem to nepoloila na papír, moná jsem nevystihla přesně vechno.
Ale taky to můe být tak, e čím víc lidí v sobě mobilizuje lásku, tím víc jí kolem proudí a tím víc vlastně působíme i na sebe. Třeba to celé Země na nás jen inscenuje, aby nás dokopala na sobě začít více pracovat.????
A moná je to jen teorie, kterou jsem si vykonstruovala, aby se mi lépe ilo.
Není tady
S meditací bez vedení, jak si to po svém, udělala Hir- něco na tom bude.
Vadila mi tam hlasitá hudba a občas byl moc rychlý a občas jsem byla úplně jinde a udělala bych něco jiného. Ale přínosem bylo to, jaká slova a postup zvolil, nejsem v meditacích nijak dobrá a tak to vedení jetě beru, ale jak pravím, občas mě to trochu- i dost ruilo.
Take jsem ráda, e jsem to absolvovala a přítě mi to třeba půjde lépe. I kdyby to mělo být jen proto, abych se uměla naladit na na tu správnou vlnu lásky, která nic neádá, odpoutí.....
Není tady
Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, e kdy budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci předevím sobě, protoe má mysl se tím vyladí. Nu a nae planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili. Kdeto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protoe to jsem přeci já a "já" si myslí, e to nepotřebuje, ba dokonce se tím můe i cítit ohroené, take nás tam nebude chtít pustit.
Aha.., aha.., take o čem to tady vlastně diskutujeme?..
Není tady
Crabat napsal(a):
Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, e kdy budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci předevím sobě, protoe má mysl se tím vyladí. Nu a nae planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili. Kdeto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protoe to jsem přeci já a "já" si myslí, e to nepotřebuje, ba dokonce se tím můe i cítit ohroené, take nás tam nebude chtít pustit.
Proč by potřebovala nae planeta, abychom se my vyladili?!
Není tady
Nu, přeci abychom jí neubliovali a ili s ní v souladu.
Není tady
Konkrétně Ty neije v souladu?
Není tady
Skutečně v souladu s ní ije pár lidí, větině z nás se to ani vzdáleně nepodaří.
Není tady
Moná, e se to sem na duchovní a tak nehodí. Ale kdy u diskutujete o pomoci matičce zemi, a o ití v souladu s ní:
Mě přijde, e mnohem víc, ne společnou meditací apod. té matičce zemi můeme pomocttúplně obyčejně, kadodenně a neokázale:
Např. třídit odpad, kupovat úpo*né spotřebiče, nekupovat zbytečně vodu v plastových láhvích (kdy na větině míst teče voda stejné kvality z kohoutku, a nezatěujete tedy přírodu plasty ani benzínem spotřebovaným na její převáení v lahvích). A vůbec - nekupovat kadou kravinu, ít tak nějak rozumně úpo*ně a skromně.
Kdy kadý z vás denně sebere třeba jen jeden válející se igeliák na ulici nebo někde na louce, moná pro tu matičku zemi uděláte mnohokrát víc.
PS: Ono je to sice neměřitelné, spíe o pocitech, ale já to cítím tak, e já v souladu s matičkou zemí iju.
Bloss, to co píe je alespoň pro mě naprosto samozřejmé.
Není tady
Věřím, e to tak cítí, Bloss, protoe na sebe jetě nemá ony nároky, o nich jsem psal ve vláknu "Osud" #827. Přesně, jak říká Kalik, tohle je přeci samozřejmé, ale sama vidí, e to nestačí. Musíme začít od sebe. Ale ne na hmotné úrovni, ale právě duchovní nápravou. Pokud se nám to podaří, změní se automaticky i ná hmotný přístup, změní se zákony, změní se celý systém. A to je ta pomoc matičce zemi. A jí přestaneme vykořisovat, drancovat, likvidovat její podnebí a naučíme se tu ít sami se sebou v souladu a pokoji due.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nu, přeci abychom jí neubliovali a ili s ní v souladu.
Proč ji ale nemáme ubliovat, kvůli nám a ostatním (fauna a flora) a abychom ili v souladu... jde zase o nás, o nae "neubliovat", ne o Zemi. Ta nás nepotřebuje, my potřebujeme matku Zemi Bud'me pokorní. Myslím si, e neovlivňujeme Zemi, ale ovlivnujeme (někteří na planětě) naím ivotním stylem podmínky pro zdravý ivot na Zemi.
Upravil(a) Katanka (24. 11. 2010 11:12)
Není tady
Nase vlastni vnitrni hluboka promena promitne vnitrni zmenu vne.
Potrebujeme se promenit ve vedomou energii abychom byli v souladu s Vesmirem a jeho vedomou energii.
Nase planeta je nadherny misto. A jak rika Crabat,v souladu s ni zije zatim jen par lidi.
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim.
Není tady
Nu ano, Katánku, vdy právě v tom duchu odpovídám Pan (#28). Jasně, e má pravdu a vůbec nejde o Zemi, ale o nás! Jenome.., přečti si to jetě jednou, tam právě hovořím o naem "já", které nás takhle přímočaře nebude chtít pustit, kdeto kdy zaměníme cíl, půjde to samo. Zkrátka jsme tak omezení, e i sami sebe musíme oblbnout, abychom si neblokovali cestu. Je evidentní, e matičce Zemi pomůeme jenom tak, kdy jí my sami přestaneme ubliovat. Tedy náprava jde od nás a jenom od nás! Ale copak to dokáeme?.. Copak my vůbec dokáeme pomoci sami sobě?.. :poop: Musí to být zase Gaia a jiné duchovní bytosti, které nás k tomu nasměrují, protoe jinak se spolehlivě zničíme a bude po nás veta. Pro ni, Zemi, je tak důleité, abychom se konečně srovnali, e ráda přistoupí i na tu nai hru, e to vlastně děláme pro ní, jen nech si to klidně myslíme, ale a konečně hneme zadkem! Take takhle jsem to celé myslel.
Upravil(a) Crabat (24. 11. 2010 11:37)
Není tady
hirondel napsal(a):
Potrebujeme se promenit ve vedomou energii abychom byli v souladu s Vesmirem a jeho vedomou energii.
Nase planeta je nadherny misto. A jak rika Crabat,v souladu s ni zije zatim jen par lidi.
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim.
Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuje, Hir
Není tady
Ale ano, naplňuje. Kadá meditace, kadé vnoření do sebe nás přibliuje vlastní duchovní podstatě.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nu ano, Katánku, vdy právě v tom duchu odpovídám Pan (#28). Jasně, e má pravdu a vůbec nejde o Zemi, ale o nás! Jenome.., přečti si to jetě jednou, tam právě hovořím o naem "já", které nás takhle přímočaře nebude chtít pustit, kdeto kdy zaměníme cíl, půjde to samo. Zkrátka jsme tak omezení, e i sami sebe musíme oblbnout, abychom si neblokovali cestu. Je evidentní, e matičce Zemi pomůeme jenom tak, kdy jí my sami přestaneme ubliovat. Tedy náprava jde od nás a jenom od nás! Ale copak to dokáeme?.. Copak my vůbec dokáeme pomoci sami sobě?.. :poop: Musí to být zase Gaia a jiné duchovní bytosti, které nás k tomu nasměrují, protoe jinak se spolehlivě zničíme a bude po nás veta. Pro ni, Zemi, je tak důleité, abychom se konečně srovnali, e ráda přistoupí i na tu nai hru, e to vlastně děláme pro ní, jen nech si to klidně myslíme, ale a konečně hneme zadkem! Take takhle jsem to celé myslel.
Jojo, chňápu, chápu, Crabate ale to s oblbováním nás samotných se mi nezdá být dobrým postupem k cíli :dudlik bud' si to opravdu myslíme, e nejde o Zemi a nebo tomu věříme, e o Zemi jde. Obojí nelze.
Není tady
Crab má s tím "oblbováním" de facto pravdu. My si neuvědomujeme staré pravdy právě proto, e jsme tak zmasírováni systémem. I kdyby ona meditace nefungovala, tak jak má, tedy pomoci Zemi přímo, tak přinejmením pomůe s jakýmsi "přeprogramováním" naí mysli, upřením pohledu na pravdu. Důleitá je ona láska k vekerenstvu a láska k sobě (abych byl úplný). Důleité je rovně pocítit onu lásku a vytlačit tak negativní emoce z naí mysli, alespoň na chvíli.
Není tady
KALIK napsal(a):
Jo Pan, e to záleí na kadém z nás je nanejvý jasné, to nezanedbávám. Přesto si stále myslím, e v současné době je potřeba číst své energie věnovat taky směrem navenek. Tobě moná nedělá problém si představit Zemi bez lidí, ale já bych byl radi, kdyby tu lidé byli stále, jen o něco lepí. Já mám Zemi rád i lidičky na ní
Kali, vypadá to, e stále nerozumí tomu, co říkám....
To není o tom, zda mi dělá nebo nedělá problém představit si zemi bez lidí. To je spí o tom, e druhým mohu věnovat jedině to, co sama mám, čeho mám přebytek a čeho jsem si jasně VĚDOMA, e to mám
Jinak jsou to jen hry ega, nic víc, nic míň
Není tady
Blossom napsal(a):
Moná, e se to sem na duchovní a tak nehodí. Ale kdy u diskutujete o pomoci matičce zemi, a o ití v souladu s ní:
Mě přijde, e mnohem víc, ne společnou meditací apod. té matičce zemi můeme pomocttúplně obyčejně, kadodenně a neokázale:
Např. třídit odpad, kupovat úpo*né spotřebiče, nekupovat zbytečně vodu v plastových láhvích (kdy na větině míst teče voda stejné kvality z kohoutku, a nezatěujete tedy přírodu plasty ani benzínem spotřebovaným na její převáení v lahvích). A vůbec - nekupovat kadou kravinu, ít tak nějak rozumně úpo*ně a skromně.
Kdy kadý z vás denně sebere třeba jen jeden válející se igeliák na ulici nebo někde na louce, moná pro tu matičku zemi uděláte mnohokrát víc.
PS: Ono je to sice neměřitelné, spíe o pocitech, ale já to cítím tak, e já v souladu s matičkou zemí iju.
Souhlasím s Blossom, ale ptala jsem se Crabata, konkrétně v čem vidí nesoulad svého ití zde na zemi. Nemohu se dostat přes věty na podstatu odpovědi. V čem vidí nadstandart svého chování po meditaci, oproti zde vyjmenovanému?
Není tady
Heluka napsal(a):
Ale taky to můe být tak, e čím víc lidí v sobě mobilizuje lásku, tím víc jí kolem proudí a tím víc vlastně působíme i na sebe. .
Bingo!
Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, to co píe je alespoň pro mě naprosto samozřejmé.
Tak to ráda slyím. A podle mě - tím, dle svých moností, i ty ije v souladu se Zemí.
A ké by to bylo takto samozřejmé pro vechny lidi, nebo aspoň pro větinu z nich.
I kdy - myslím, e povědomí lidí a ekologický přístup k ivotu se díky osvětě pomalu také sune k lepímu.
Crabat napsal(a):
Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, e kdy budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci předevím sobě, protoe má mysl se tím vyladí. Nu a nae planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili.
Omyl Crabe, nikoliv planeta, ale MY to potřebujeme
Crabat napsal(a):
Kdeto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protoe to jsem přeci já a "já" si myslí, e to nepotřebuje, ba dokonce se tím můe i cítit ohroené, take nás tam nebude chtít pustit.
No právě
Ví, mám vyzkoueno, e pokud se soustředím na to, e budu pomáhat druhým, mám takové to "svaté" nadení, tak jsem záhy v háji zeleným a ego se raduje. Kdeto pokud se soustředím na sebe, velmi byrzy zjistím, e to moje světýlko velmi pookřeje a já s ním..nu a s námi vichni okolo, protoe svítím
Není tady
Crabat napsal(a):
Skutečně v souladu s ní ije pár lidí, větině z nás se to ani vzdáleně nepodaří.
A jak by taky mohlo, kdy někteří lidé neijí ani v souladu sami se sebou?
Není tady
Katanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim.Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuje, Hir
Mluvim ze sebe.
Není tady
Crabat napsal(a):
Věřím, e to tak cítí, Bloss, protoe na sebe jetě nemá ony nároky, o nich jsem psal ve vláknu "Osud" #827. Přesně, jak říká Kalik, tohle je přeci samozřejmé, ale sama vidí, e to nestačí. Musíme začít od sebe. Ale ne na hmotné úrovni, ale právě duchovní nápravou. Pokud se nám to podaří, změní se automaticky i ná hmotný přístup, změní se zákony, změní se celý systém. A to je ta pomoc matičce zemi. A jí přestaneme vykořisovat, drancovat, likvidovat její podnebí a naučíme se tu ít sami se sebou v souladu a pokoji due.
Začít sami u sebe.... přesně tak. Změnit svůj hotný přístup, zákony, celý systém
Není tady