Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 11. 2010 20:34

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Re: Meditace

Tyhle meditace pro pomoc Zemi vnímám spíš takto:
vycházím z toho, čemu věřím, že jsme kolečko v soukolí zvaném Vesmír, kde existují mnohem vyspělejší civilizace, nežli  jsme my. Možná dovedou odhadnou lépe než my, co  to  by sebou přinesly prudké změny na naší planetě.
Protože v rámci nezasahování mohou působit jen na nás , stáváme se  my lidé možným kanálem , kterým je ta pomoc vedena.
Je-li Země  živý organismus , pak jistě někde ve vesmíru funguje i nějaká dohodnutá zdravotní služba a je-li se Zemí právě něco v nepořádku, bez ohledu nebo i s ohledem na nás - bezpočetnou generaci, jí její Vesmírní přátelé chtějí asi pomoci.
Tak nějak to asi vnímám, nikdy jsem to nepoložila na papír, možná jsem nevystihla přesně všechno.
Ale taky to může být tak, že čím víc lidí v sobě mobilizuje lásku, tím víc jí kolem proudí a tím víc  vlastně působíme  i na sebe. Třeba to celé Země na nás jen inscenuje, aby nás dokopala na sobě začít více pracovat.????
A možná je to jen teorie, kterou jsem si vykonstruovala, aby se mi lépe žilo.

Není tady

#27 23. 11. 2010 20:43

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

S meditací bez vedení, jak si to po svém, udělala Hir- něco na tom bude.
Vadila mi tam hlasitá hudba a občas byl moc rychlý a občas jsem byla úplně jinde a udělala bych něco jiného. Ale přínosem bylo to, jaká slova a postup zvolil, nejsem v meditacích nijak dobrá a tak to vedení ještě beru, ale jak pravím, občas mě to trochu- i dost rušilo.
Takže jsem ráda, že jsem to absolvovala a příště mi to třeba půjde lépe. I kdyby to mělo být jen proto, abych se uměla naladit na na tu správnou  vlnu lásky, která nic nežádá, odpouští.....

Není tady

#28 23. 11. 2010 22:12

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, že když budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci především sobě, protože má mysl se tím vyladí. Nu a naše planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili. Kdežto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protože to jsem přeci já a "já" si myslí, že to nepotřebuje, ba dokonce se tím může i cítit ohrožené, takže nás tam nebude chtít pustit. big_smile

Aha.., aha.., takže o čem to tady vlastně diskutujeme?..

Crabat

Není tady

#29 23. 11. 2010 23:12

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Crabat napsal(a):

Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, že když budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci především sobě, protože má mysl se tím vyladí. Nu a naše planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili. Kdežto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protože to jsem přeci já a "já" si myslí, že to nepotřebuje, ba dokonce se tím může i cítit ohrožené, takže nás tam nebude chtít pustit. big_smile

Proč smile by potřebovala naše planeta, abychom se my vyladili?! va

Není tady

#30 24. 11. 2010 0:40

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nu, přeci abychom jí neubližovali a žili s ní v souladu. smile

Crabat

Není tady

#31 24. 11. 2010 3:50

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Konkrétně Ty nežiješ v souladu?

Není tady

#32 24. 11. 2010 9:00

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Skutečně v souladu s ní žije pár lidí, většině z nás se to ani vzdáleně nepodaří.

Crabat

Není tady

#33 24. 11. 2010 9:47

Blossom
Host

Možná, že se to sem na duchovní až tak nehodí. Ale když už diskutujete o pomoci matičce zemi, a o žití v souladu s ní:

Mě přijde, že mnohem víc, než společnou meditací apod. té matičce zemi můžeme pomocttúplně obyčejně, každodenně a neokázale: 
Např. třídit odpad, kupovat úpo*né spotřebiče, nekupovat zbytečně vodu v plastových láhvích (když na většině míst teče voda stejné kvality z kohoutku, a nezatěžujete tedy přírodu plasty ani benzínem spotřebovaným na její převážení v lahvích). A vůbec - nekupovat každou kravinu, žít tak nějak rozumně úpo*ně a skromně.

Když každý z vás denně sebere třeba jen jeden válející se igeliák na ulici nebo někde na louce, možná pro tu matičku zemi uděláte mnohokrát víc. smile

PS: Ono je to sice neměřitelné, spíše o pocitech, ale já to cítím tak, že já v souladu s matičkou zemí žiju.

#34 24. 11. 2010 10:02

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Bloss, to co píšeš je alespoň pro mě naprosto samozřejmé.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#35 24. 11. 2010 10:43

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Věřím, že to tak cítíš, Bloss, protože na sebe ještě nemᚠony nároky, o nichž jsem psal ve vláknu "Osud" #827. Přesně, jak říká Kalik, tohle je přeci samozřejmé, ale sama vidíš, že to nestačí. Musíme začít od sebe. Ale ne na hmotné úrovni, ale právě duchovní nápravou. Pokud se nám to podaří, změní se automaticky i nᚠhmotný přístup, změní se zákony, změní se celý systém. A to je ta pomoc matičce zemi. Až jí přestaneme vykořisovat, drancovat, likvidovat její podnebí a naučíme se tu žít sami se sebou v souladu a pokoji duše.

Crabat

Není tady

#36 24. 11. 2010 11:07

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Crabat napsal(a):

Nu, přeci abychom jí neubližovali a žili s ní v souladu. smile

Proč smile ji ale nemáme ubližovat, kvůli nám a ostatním (fauna a flora) a  abychom žili v souladu... jde zase o nás, o naše "neubližovat", ne o Zemi. Ta nás nepotřebuje, my potřebujeme matku Zemi godlike Bud'me pokorní. Myslím si, že neovlivňujeme Zemi, ale ovlivnujeme (někteří na planětě) naším životním stylem podmínky pro zdravý život na Zemi.

Upravil(a) Kaštanka (24. 11. 2010 11:12)

Není tady

#37 24. 11. 2010 11:32

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Nase vlastni vnitrni hluboka promena promitne vnitrni zmenu vne.
Potrebujeme se promenit ve vedomou energii abychom byli v souladu s Vesmirem a jeho vedomou energii.
Nase planeta je nadherny misto. A jak rika Crabat,v souladu s ni zije zatim jen par lidi.
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#38 24. 11. 2010 11:35

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nu ano, Kaštánku, vždy právě v tom duchu odpovídám Pan (#28). Jasně, že má pravdu a vůbec nejde o Zemi, ale o nás! Jenomže.., přečti si to ještě jednou, tam právě hovořím o našem "já", které nás takhle přímočaře nebude chtít pustit, kdežto když zaměníme cíl, půjde to samo. Zkrátka jsme tak omezení, že i sami sebe musíme oblbnout, abychom si neblokovali cestu. Je evidentní, že matičce Zemi pomůžeme jenom tak, když jí my sami přestaneme ubližovat. Tedy náprava jde od nás a jenom od nás! Ale copak to dokážeme?.. Copak my vůbec dokážeme pomoci sami sobě?.. :poop: Musí to být zase Gaia a jiné duchovní bytosti, které nás k tomu nasměrují, protože jinak se spolehlivě zničíme a bude po nás veta. Pro ni, Zemi, je tak důležité, abychom se konečně srovnali, že ráda přistoupí i na tu naši hru, že to vlastně děláme pro ní, jen nech si to klidně myslíme, ale a konečně hneme zadkem! Takže takhle jsem to celé myslel.

Upravil(a) Crabat (24. 11. 2010 11:37)

Crabat

Není tady

#39 24. 11. 2010 11:38

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Potrebujeme se promenit ve vedomou energii abychom byli v souladu s Vesmirem a jeho vedomou energii.
Nase planeta je nadherny misto. A jak rika Crabat,v souladu s ni zije zatim jen par lidi.
Ziti v souladu s ni probiha predesvim na vnitrni urovni ,skrze onu vnitrni pomenu, ktera samozrejme necha vzniknou zmenam vnejsim. smile

Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuješ, Hir smile

Není tady

#40 24. 11. 2010 11:44

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ale ano, naplňuje. Každá meditace, každé vnoření do sebe nás přibližuje vlastní duchovní podstatě.

Crabat

Není tady

#41 24. 11. 2010 11:47

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Crabat napsal(a):

Nu ano, Kaštánku, vždy právě v tom duchu odpovídám Pan (#28). Jasně, že má pravdu a vůbec nejde o Zemi, ale o nás! Jenomže.., přečti si to ještě jednou, tam právě hovořím o našem "já", které nás takhle přímočaře nebude chtít pustit, kdežto když zaměníme cíl, půjde to samo. Zkrátka jsme tak omezení, že i sami sebe musíme oblbnout, abychom si neblokovali cestu. Je evidentní, že matičce Zemi pomůžeme jenom tak, když jí my sami přestaneme ubližovat. Tedy náprava jde od nás a jenom od nás! Ale copak to dokážeme?.. Copak my vůbec dokážeme pomoci sami sobě?.. :poop: Musí to být zase Gaia a jiné duchovní bytosti, které nás k tomu nasměrují, protože jinak se spolehlivě zničíme a bude po nás veta. Pro ni, Zemi, je tak důležité, abychom se konečně srovnali, že ráda přistoupí i na tu naši hru, že to vlastně děláme pro ní, jen nech si to klidně myslíme, ale a konečně hneme zadkem! Takže takhle jsem to celé myslel.

Jojo, chňápu, chápu, Crabate  smile ale to s oblbováním nás samotných se mi nezdá být dobrým postupem k cíli :dudlik bud' si to opravdu myslíme, že nejde o Zemi a nebo tomu věříme, že o Zemi jde. Obojí nelze.

Není tady

#42 24. 11. 2010 11:58

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Crab má s tím "oblbováním" de facto pravdu. My si neuvědomujeme staré pravdy právě proto, že jsme tak zmasírováni systémem. I kdyby ona meditace nefungovala, tak jak má, tedy pomoci Zemi přímo, tak přinejmenším pomůže s jakýmsi "přeprogramováním" naší mysli, upřením pohledu na pravdu. Důležitá je ona láska k veškerenstvu a láska k sobě (abych byl úplný). Důležité je rovněž pocítit onu lásku a vytlačit tak negativní emoce z naší mysli, alespoň na chvíli.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#43 24. 11. 2010 12:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Jo Pan, že to záleží na každém z nás je nanejvýš jasné, to nezanedbávám. Přesto si stále myslím, že v současné době je potřeba číst své energie věnovat taky směrem navenek. Tobě možná nedělá problém si představit Zemi bez lidí, ale já bych byl radši, kdyby tu lidé byli stále, jen o něco lepší. Já mám Zemi rád i lidičky na ní wink

Kali, vypadá to, že stále nerozumíš tomu, co říkám....
To není o tom, zda mi dělá nebo nedělá problém představit si zemi bez lidí. To je spíš o tom, že druhým mohu věnovat jedině to, co sama mám, čeho mám přebytek  a čeho jsem si jasně VĚDOMA, že to mám stolthjarta
Jinak jsou to jen hry ega, nic víc, nic míň wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#44 24. 11. 2010 13:03

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Možná, že se to sem na duchovní až tak nehodí. Ale když už diskutujete o pomoci matičce zemi, a o žití v souladu s ní:

Mě přijde, že mnohem víc, než společnou meditací apod. té matičce zemi můžeme pomocttúplně obyčejně, každodenně a neokázale: 
Např. třídit odpad, kupovat úpo*né spotřebiče, nekupovat zbytečně vodu v plastových láhvích (když na většině míst teče voda stejné kvality z kohoutku, a nezatěžujete tedy přírodu plasty ani benzínem spotřebovaným na její převážení v lahvích). A vůbec - nekupovat každou kravinu, žít tak nějak rozumně úpo*ně a skromně.

Když každý z vás denně sebere třeba jen jeden válející se igeliák na ulici nebo někde na louce, možná pro tu matičku zemi uděláte mnohokrát víc. smile

PS: Ono je to sice neměřitelné, spíše o pocitech, ale já to cítím tak, že já v souladu s matičkou zemí žiju.

Souhlasím s Blossom, ale ptala jsem se Crabata, konkrétně v čem vidí nesoulad svého žití zde na zemi. Nemohu se dostat přes věty na podstatu odpovědi. V čem vidíš nadstandart svého chování po meditaci, oproti zde vyjmenovanému?

Není tady

#45 24. 11. 2010 13:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Heluška napsal(a):

Ale taky to může být tak, že čím víc lidí v sobě mobilizuje lásku, tím víc jí kolem proudí a tím víc  vlastně působíme  i na sebe. .

Bingo!big_smileparpussa

Není tady

#46 24. 11. 2010 13:11

Blossom
Host

KALIK napsal(a):

Bloss, to co píšeš je alespoň pro mě naprosto samozřejmé.

Tak to ráda slyším. A podle mě - tím, dle svých možností, i ty žiješ v souladu se Zemí. stolt

A kéž by to bylo takto samozřejmé pro všechny lidi, nebo aspoň pro většinu z nich.
I když - myslím, že povědomí lidí a ekologický přístup k životu  se díky osvětě pomalu také sune k lepšímu. smile

#47 24. 11. 2010 13:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Crabat napsal(a):

Ale Pan, nač tahle přísnost?.. Je přeci logické, že když budu meditovat na matičku zemi, pomohu tím přeci především sobě, protože má mysl se tím vyladí. Nu a naše planeta právě tohle potřebuje, abychom my se vyladili.

Omyl Crabe, nikoliv planeta, ale MY to potřebujeme smile

Crabat napsal(a):

Kdežto pokud budu meditovat na sebe samého, nikdy se tak dobře nesoustředím, protože to jsem přeci já a "já" si myslí, že to nepotřebuje, ba dokonce se tím může i cítit ohrožené, takže nás tam nebude chtít pustit. big_smile

No právě pussa winkbig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Víš, mám vyzkoušeno, že pokud se soustředím na to, že budu pomáhat druhým, mám takové to "svaté" nadšení, tak jsem záhy v háji zeleným a ego se raduje. Kdežto pokud se soustředím na sebe, velmi byrzy zjistím, že to moje světýlko velmi pookřeje a já s ním..nu a s námi všichni okolo, protože svítím stolt

Není tady

#48 24. 11. 2010 13:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Crabat napsal(a):

Skutečně v souladu s ní žije pár lidí, většině z nás se to ani vzdáleně nepodaří.

A jak by taky mohlo, když někteří lidé nežijí ani v souladu sami se sebou?

Není tady

#49 24. 11. 2010 13:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

hirondel napsal(a):

Nevím, zda uvedená meditace od Kalika naplnuje to, co zde Ty popisuješ, Hir smile

Mluvim ze sebe. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#50 24. 11. 2010 13:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Crabat napsal(a):

Věřím, že to tak cítíš, Bloss, protože na sebe ještě nemᚠony nároky, o nichž jsem psal ve vláknu "Osud" #827. Přesně, jak říká Kalik, tohle je přeci samozřejmé, ale sama vidíš, že to nestačí. Musíme začít od sebe. Ale ne na hmotné úrovni, ale právě duchovní nápravou. Pokud se nám to podaří, změní se automaticky i nᚠhmotný přístup, změní se zákony, změní se celý systém. A to je ta pomoc matičce zemi. Až jí přestaneme vykořisovat, drancovat, likvidovat její podnebí a naučíme se tu žít sami se sebou v souladu a pokoji duše.

Začít sami u sebe.... přesně tak. Změnit svůj hotný přístup, zákony, celý systém tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí