Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 11. 2010 21:44

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Meditace

Co byste říkali na pravidelné společné meditace za Matku Zemi? Čím víc nás bude, tím víc to bude účinnější.
Tedy zítra 22. 11. 2010 v 21h budu od meditovat na tuto meditaci (Petr Chobot):

http://www.cestyksobe.cz/archiv/2010/ar … 0/328.html

Kdo chce, může se ke mě připojit. Budu rád.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#2 21. 11. 2010 22:03

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: Meditace

Jak už jsme o tom mluvili, nápad je to úžasný, jen já jaksi nevím, jak budu stíhat. Ale pokud to zvládnu, rád se připojím. Každopádně se na to moc těším.

Crabat

Není tady

#3 22. 11. 2010 9:17

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Připojuji se :-) .

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#4 22. 11. 2010 14:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Doufám, že nás bude víc, ale i kdyby jsme byli jen dva nebo tři, bylo by to super smile Večer se těším.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#5 22. 11. 2010 14:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Chobot je mi nesympatický (už to meno roll ), ale ak budem doma a pri vedomí, môžem to skúsi. Mamičku mám rada a trochu za ňu pomeditova nezaškodí.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 22. 11. 2010 20:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Tak za cca 25 minut začínáme wink

Není tady

#7 22. 11. 2010 20:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Jsem v Duchu s Vami. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#8 22. 11. 2010 21:49

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Tak hotovo. Jak jste se cítili? Jaký to bylo? Já se cítil úžasně smile

Není tady

#9 22. 11. 2010 22:46

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Začala jsem s půlhodinovým zpožděním, ,spontánně, jakmile jsem si to tu přečetla.
To snad nevadí.
Ve fázi, kdy světlo proudí na naši republiku jsem cítila pulzování a mírné brnění v rukách , ale  za chvíli, jako by se vše utišilo a já měla pocit, že mám "hotovo"
Pak jsem chvílemi nevěděla, jestli medituju nebo upadám do spánku.
Zase ve chvíli, kdy jsme měli objímat lidi, se mi objevila nějaká stará, velmi vrásčitá a bezzubá  žena v černém, možná plakala od radosti, nevím , jen mě napadlo, že jsem to já.
Asi to bylo na mě, netrénovanou osobu ,docela dlouhé... tož tak u mně.
Je pravda, že mám za sebou dost náročný den, málo spánku a nebyla jsem na to  připravená, bylo to rozhodnutí v okamžiku.

Není tady

#10 23. 11. 2010 7:04

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Heluš, tummenupp
Zase bych to viděl na příští pondělí ve stejný čas.

Není tady

#11 23. 11. 2010 9:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kaliku provedla jsem to bez jeho doprovodu a v podstate teda podle sveho a v mnohem kratsim intervalu.  smile
A pocit jak jinak nez super. smile

Není tady

#12 23. 11. 2010 9:23

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

hir, to je dobře. Snad to mělo i stejný účinek smile

Není tady

#13 23. 11. 2010 9:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ano,to urcite ma stejny ucinek ,o tom jsem presvedcena.   smile

Není tady

#14 23. 11. 2010 9:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Další meditace bude v pondělí 29. 11. 2010 opět v 21h. Všichni jsou zváni. Čím víc nás bude, tím to bude mít lepší efekt. Naše Matička (a my) to potřebujeme smile

Není tady

#15 23. 11. 2010 19:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já tedy nevím...asi zase vnesu trochu menší tornádo do zdejších poklidných vod, ale příjde mi dost na hlavu, abychom my meditovali PRO naši matku zemi... Fakt nevím, kde se v nás lidech pořád bere ta zpupnost, že si vůbec myslíme, že ona to bez naší podpory nezvládne.
To ne my ji, ale ona nás má ve své moci zachraňovat. Tedy bude-li vůbec ještě chtít.
Osobně si myslím, že bychom spíš měli meditovat pro to, abychom co nejdříve přiostřili ty naše tupé "hrany" a otevřeli zabedněné hlavy, zabetonovaná srdce.
Z té meditace jsem zhlédla pravda jen kousek, ale přišlo mi to tak ulítlý, že jsem ji zase zavřela.
Osobně si myslím, že tak jako platí: změň sebe a změníš celý vesmír, platí taky: zachraň sám sebe a zachráníš celý vesmír.
Obávám se, že takhle nejen Tara - Gaya se nám směje, ale s ní i všichni bohové stolt
Ona nás totiž nepotřebuje, kdykoliv nás může smést, to my potřebujeme ji.
Podle toho bychom se měli k ní už konečně taky chovat.
A to se vším všudy.
Ta meditace tak, jak ji Chobot vede, nesvědčí o jeho pochopení.
Nu a nebo mi něco ušlo, což nevylučuji.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#16 23. 11. 2010 19:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Díky Pan za komentář. Nedokážu ti odpovědět na to, jestli nás planeta potřebuje či nikoliv, ale rozhodně neuškodí, když jí pomůžeme třeba právě Chobotovou meditací. Pokud mᚠlepší námět na společnou meditaci, sem s ním. Určitě se nechám inspirovat. Ona meditace není jenom za Zemi, ale i za všechno živé, co na ní je, za lidi, za zvířata, rostlinky a dokonce i za nás. Já v tom smysl vidím.

Není tady

#17 23. 11. 2010 19:27

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Ale to není za  25 minut! big_smile

Není tady

#18 23. 11. 2010 19:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

KALIK napsal(a):

ne? To mi musíš lépe objasnit smile

Není tady

#19 23. 11. 2010 19:37

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Vladena napsal(a):

KALIK napsal(a):

ne? To mi musíš lépe objasnit smile

Omlouvám se, tvůj vzkaz ,,za 25 minut" začínáme" jsem četla před chvilkou a brala jsem to na dnešní den. Vlákno jsem nedočetla do konce.  palec dolů. A koukám, že už je dneska 23??! Toto letí.....smile

Upravil(a) Vladena (23. 11. 2010 19:40)

Není tady

#20 23. 11. 2010 19:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kali, to že já to vnímám jako nabubřelý blábol a ty jako pomoc planetě, vůbec neznaméná, že oba můžeme mít pravdu a správné vnímání.
Já už dávno pochopila, že nikomu druhému nelze pomoci jaksi "zvenku". Přesně ve stylu Ho´oponopono má každý člověk oprávnění měnit jen sám sebe a svůj vlastní svět, tím změní naprosto všechno smile Stejně pracuje RUŠka a já vidím zcela hmatatelné výsledky předevšíám sama na sobě. Nu a pochopitelně i na druhých, kteří sdílejí můj svět.
Jsem přesvědčená, že nás planeta nepotřebuje, protože ona už přežila bezpočet civilizací, které ani neznáme nebo o kterých se nemluví. Ona je bytost, která vnímá zcela jinak než my a moc dobře ví, že nás může kdykoliv smést a počkat si na další "partu" smile Třebas na delfiny, kdo ví? Jsou neméně inteligentní smile

Já osobně medituji o tom, aby se mi podařilo rozusvítit své vnitřní světlo a svítit. Všude tam, kde je to třeba a hlavně sama na sebe. A pořád. Abych nikomu nedovolila, aby mi ho zhasl. Abych si vzpomněla a stále myslela na to, co a kdo jsem.
Všichni něco pořád hledáme  netušíme, že už to dávno máme. Nebo jinak: někdo už to ví, jiný ještě ne.... Všichni jsme Světlo a Láska. Proto tu taky jsme a už několik tisíciletí si na to snažímě vzpomenout..... Snad už se to tentokrát podaří. Lidské dějiny jsou plné hledání, válek, bojů, násilí, objevování....kam to vedlo? Máme dokonalé a nejdokonalejší zbraně a přesto, spíš právě proto, se pořád zabíjíme.  Máme stále dokonalejší lékařské přístroje a přestio jsme stále víc a víc nemocní. Víme toho stokrát víc než před sto lety a přesto nevíme vlastně vůbec nic...nevíme to základní, co věděli ještě staří lidé za mého dětství - že života je si třeba vážit, že země - půdy je si třeba vážit, že lidské práce si je třeba vážit.... atd. atd.
O tom já medituji.
O tom, abych se já PROBUDILA a už byla pořád vzhůru.
V tom já vidím smysl.
Ovšem neposuzuji ani neodsuzuji nikoho jiného, kdo to má jinak.
Každý jsme prostě někde jinde a tuhle cestu já už prostě mám za sebou, vnímám ji jako zbytečné zdržování od toho, co je sklutečně důležité - nepodléhat honosným cílům a pořád a pořád zametat ten svůj vlastní dvorek, svítit si na vlastní smetí, čistit a čistit svůj vlastní svět, protože stejně žádný jiný nemám, prostě neexistuje stolt

Není tady

#21 23. 11. 2010 19:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A ještě poznámku: ověřila jsem si na svých přátelích, klientech a pochopitelně i sama na sobě, že je mnohem lehčí a prostě lépe to zní, když zachraňuješ MATKU Zemi..ono je to takové .... svaté... prostě epes ňuněs. To je prostě nedotknutelné.
Nu..ale je to taky mnohem jednodušší, než zachraňovat sebe sama. Než si vůbec přiznat, že to potřebuju, že jsem ve sr..kách a měla bych s tím něco dělat.... To je prostě pro mnohé nprosto nepřijatelná dřina... A myslím, že čím víc takových pokrytců na planetě, tím větší průšvih pro nás pro všechny. Naštěstí jsem ale už taky naprosto přesvědčená, že už jsou v menšině smile

Shrnuto: matka Země si poradí, když my si poradíme smile A když si neporadíme, tak ona si stejně poradí stolt

Není tady

#22 23. 11. 2010 19:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pan, ano, meditovat za sebe, pochopit sebe má zcela jistě smysl a pokud víš o nějaké meditaci v tomto smyslu, hoď nám jí sem.

Co se týče zbytečnosti meditace za ostatní, se kterými sdílíme tuhletu planetu si myslím, že to smysl má. Ber to tak, že si to holt musím ověřit sám smile Jistě mi není lhostejný můj "osud" a ani ostatních lidí, tak proč je nepodpořit meditací. Můžeš to brát i tak, že se učím meditovat, objevovat se.

Takže ještě jednou, budu rád, když nám pomůžeš meditovat smysluplněji. Můžeš se k nám připojit wink

Není tady

#23 23. 11. 2010 19:58

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Dodatek, ona meditace je meditace i za nás jako jednotlivce wink

Není tady

#24 23. 11. 2010 20:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Pan, ano, meditovat za sebe, pochopit sebe má zcela jistě smysl a pokud víš o nějaké meditaci v tomto smyslu, hoď nám jí sem.

Co se týče zbytečnosti meditace za ostatní, se kterými sdílíme tuhletu planetu si myslím, že to smysl má. Ber to tak, že si to holt musím ověřit sám smile Jistě mi není lhostejný můj "osud" a ani ostatních lidí, tak proč je nepodpořit meditací. Můžeš to brát i tak, že se učím meditovat, objevovat se.

Takže ještě jednou, budu rád, když nám pomůžeš meditovat smysluplněji. Můžeš se k nám připojit wink

Kali,
neřekla jsem, že nemá smysl meditovat za ostatní. Jde jen o to, jak to uděláš, kam tedy nasměřuješ hlavní gró celé  meditace.
Meditovat za kytičky, za zvířátka, za souseda... to je sice moc hezký, ale pokud já sama mám kupu vlastních problémů, tak nejspíš dost neefektivní. O tom mluvím smile

Já ti sem žádnou meditaci "nehodím", protože si myslím, že cesta je tam, kudy šla hir: udělala si to po svém smile Není důležitá cesta, ale záměr. Tak to chápu já. A taky si myslím, že každá takováhle meditace by měla začínat očistou všech jemnohmotných těl, toho fyzického a pak všech čaker. Až pak já chodím do krajiny srdce.

A beru to přesně tak, jak říkáš: učíš se meditovat a objevuješ se smile
Takže ber to tak, že jsem jen vyjádřila svůj nízor, který ostatní mohou, ale taky nemusí akceptovat.
Po letech hledání jsem prostě došla k poznání, že svému okolí nejvíc prospěju tím, že se postarám především o sebe, o své vlastní Světlo smile
On podle mne totiž svět vypadá přesně podle toho, jak my každý jednotlivě dokážeme milovat a respektovat, přijímat sami sebe... tak pak milujeme, respektujeme a přijímáme i své bližní.... A tak to je stolt

Není tady

#25 23. 11. 2010 20:32

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Pan, že to záleží na každém z nás je nanejvýš jasné, to nezanedbávám. Přesto si stále myslím, že v současné době je potřeba číst své energie věnovat taky směrem navenek. Tobě možná nedělá problém si představit Zemi bez lidí, ale já bych byl radši, kdyby tu lidé byli stále, jen o něco lepší. Já mám Zemi rád i lidičky na ní wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí