|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
morpheus napsal(a):
Vladko, ale to je uzasne. Ja take pisu nepodstatne veci, vsak se podivej...mozna bychom si mohli rozumet,
Jéžiši...další Barny a Robin 

No jasně.....a jestlipa víte, že to Sparta projela? 
Není tady
Jasne
ja zapomel, ze zijeme v Matrixu. A ja furt premyslim, proc jsem dal mym kockam tak divne jmena,,, 
Není tady
Franz Josef? 

Není tady
Čas rozjímání
Studený listopadový den je tu,
za okny prší, nevlídný to čas.
Sedíce schoulen v přítmí pokoje,
vnímám to šero s nostalgii času,
přemítám o životě, o lásce, o štěstí,
tedy o věcech čistě pozemských.
Je zasmušilý listopadový podvečer,
ale zdá se, že i on láskám přeje,
věř, že pokud je člověk milován,
láska Tvé srdce, duší a tělo zahřeje,
v náručí s ní, pak můžeš snít své sny.
O nádherné lásce a štěstí sní každý,
každý z nás jej jinak vnímá,
jednomu stačí moc a bohatství,
jinému pak ona nádherná láska,
jenž prochází našimi životy.
Konec roku již zticha stojí za dveřmi,
nastává čas rozjímání a skládání účtů,
je to o lidském osudu, kterému neunikne žádný,
tedy i já mám onu kolonku se slovy dal,
v té druhé pak, co vše mi osud vzal.
Bylo toho mnoho, byla vítězství, byly i prohry,
život a osud každého z nás je již takový,
někdy štěstí rozdává plnými hrstmi,
jindy vezme nám to, oč přijít nechceme,
je čas rozjímání o životě, o lásce, o lidském osudu.
Granma – 10. 11. 2009
Není tady

Jak jsem si tak hověla v posteli a nechávala hlavou věci plynout, vkradl se tam náš přemilý Morph. Vkradla se tam myšlenka, že cesta po které se dal je velice dobrá - hezky oseká všechno kolem, všechny víry, myšlenky, náboženství a pokud by se zbavil i víry svých předků (což se při jeho přístupu může časem klidně stát), zůstane nakonec jen on sám. A pak - pokud by obrátil pohled do svého nitra, je to to nejlepší co může udělat. Nepotřebuje žádné rádce, žádné víry, nic rušivého kolem něj. Síly má na to za dva, horlivosti taktéž stejně jako i inteligence. Takže já osobně mu držím palce, ať dojde do tohoto bodu

Upravil(a) IŠTAR (3. 12. 2010 6:51)
Není tady
Istar : Ty jsi na me vecer pred spanim myslela ???
Tak to je pro me velka cest
Nestava se mi tak casto, aby na me nejaka Babinetka jen tak vecer, nez usne, myslela ..
Teda ano, napriklad takova Ppavlaa na me mysli neustale
( teda si to myslim, ze na me mysli ) Ted me napada, ze bych ji mohl opet potesite necim krasnym 
Tak a ted vazne :
Vysvetli mi dve veci.
- vira svych predku, ja jsem clovek, ktery miluje tradice a cti sve predky. Kdybych je nectil, uz bych to vazne nebyl ja a to v co verili, bylo jiste dobre v te dobe, tak proc by nemelo byt dobry v teto dobe ? Co bylo spatne na tom, ze lide byli Bohabojni a nedovolili si kohokoli urazit doma, ani venku, az na vyjimky a ze nebylo tolik "svobodnych rozhodnuti" a tolik decek bez otcu ???
- obratit pohled do svehi nitra. OKI. jak se to vezme. Kdo vola Boha venku, vola ho vlastne uvnitr, jen na prvni pohled se muze jevit, ze je mimo ( on teda skutecne je, ale je take uvnitr ). Takze nevim, zda jsem pochopil. Delam co muzu. Jsem jen obycejny "clovek" ...
Není tady
Ištar, já vím, vypadá to jako zajímavá myšlenka, ale její provedení nebude tak snadné, vždyť sama slyšíš. Je tam totiž ještě jeden háček, který si Morpheus v podstatě uvědomuje a který je vlastně oním původcem jeho niterné tísně. Tímto přístupem (kdy v sobě systematicky rozbíjí všechno) si totiž doslova podřezává větev na níž sedí. Jeho úsměv i zdánlivá lehkost, kterou tu předvádí, ve skutečnosti nejsou zadarmo. Ale velmi draze zaplacené! Jenomže on si nemůže pomoci a cestu ven z toho nenalézá. A tak se furiantsky zakusuje pilou do dřeva a v poslední chvíli chopí větve jiné. Vždyť "k čemu jsou větve?" Tím to celé přetransformuje v úsměv. "Já žádné opory nepotřebuji." Pomyslí si a hned je mu lehko u srdce. "Třeba mě to donutí naučit se létat."
Což se mu stává stimulem pro ještě intensivnější úsměv i hledání. Jež potom prezentuje řezáním větve další.
Nedokážu mu pomoci. Morphovi z mé strany musí stačit, že mu fandím a držím palce. 
Není tady
Všem přeji krásný den 
Dneska máme Barbory
Jedna pranostika:
Barbora na ledu, Vánoce na blátě
Není tady
Tak mi to mame jinak.
Katarína na ľade, Vianoce na blate a naopak ( nefunguje to ) asi to mame blbe ... 
Není tady
Jinak Crabat a ostatni pratele. Dneska jsem sel vratit knihy do knihovny a rikam si, zajdu jeste k duchovni literature, kdyby mi neco zaujalo. Jenze : jdu kolem velkeho regali Historie a tam na me asi uz cekala kniha od Tim Wallace Murphy a dalsich dvou autoru, Rex Deus - Tajemstvi Rennes Le Chateau a dynastie Jezise. Takze potom celou cestu do Srbska jsem mel co cist
No parada
Ja furt rikam, ze to s tim Jeziskem bylo trosku jinak ( mozna )...Zitra me ocekavaji v kostele, pac je Advent, jenze nikomu jsem nic nesliboval, rikal jsem ze mozna dorazim, ale nejradeji bych zustal doma a cetl, takze nebudu nic hrotit a poctu si 
Není tady

Tak jsem včera při pečení kokosek nad plechem rozjímala, co rok dal a vzal. Každopádně jsem zase o kus odolnější, o trochu trpělivější a o rok starší
.
Není tady