|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
morpheus napsal(a):
Zenua : Ono by to bylo mozna i dobre. Aspon by se tomu nedivili a nekoukali s otevrenou pusou, co maji pod stromeckem
a hlavne, jaxe to tam dostalo...

Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
morpheus napsal(a):
Dusicko. Je pokrteny, zalezi na tom jako KDO je pokrteny, na tom vlastne nesejde, jde o to, v co veri. Krestanska vira je zalozena na Novem zakonu ( me osobne tam par veci nesedi, jako Panna Maria ze, ale neremcam uz ) a na vire v Jezise Krista, ktereho narozeni budeme slavit 24. prosince
Video jsem sice neprehraval, bo muj modem nestiha a v praci nemuzu, ale z popisku je zrejme, ze pokud je to pastor, je krteny.
Morphe, trochu ti to "zamotám": Ježíš se nejspíš vůbec nenarodil v prosinci, ale je docela pravděpodobné, že Kristus ano
Pana Maria v pohodě mohla být pana a to jak při početí, tak při porodu, přece žádnej problém pro medicínu, že
A narodil se vubec skutecne tento Jezis?
No ten se narodil určitě, jen se neví, kdy...za to se prý ví, že v klidu dožil kdesi na východě 

Není tady
morpheus napsal(a):
Zenua : A ktery jiny by se mel narodit ?
Pandora : jak pro medicinu ? Pred 2000 lety ? No potes ....
No a co? Myslíš, že tehdy se nelítalo z galaxie do galaxie? 

Není tady
morpheus napsal(a):
hirondel napsal(a):
morpheus napsal(a):
Zenua : A ktery jiny by se mel narodit ?
To je dobry toleto
No, tak mi to vysvetli
Pokladas otrazky, ale nic nereknes. Tak ktery teda ? Byl jen jeden, takze ostatni vymysly me nejak moc nezajimaji.
Jen jeden? Já bych řekla, že byli DVA. Přece Ježíš (a) Kristus, néééé?

Není tady
Pandorraa napsal(a):
No ten se narodil určitě, jen se neví, kdy...za to se prý ví, že v klidu dožil kdesi na východě
To ze se "vi" to je fajn. Mame neco, co by to dokazovalo ? Bo Bible rika neco jineho a to je jedine co mame ( ja mam ). A rad bych to videl i jinde, nez tady na BBN 
Není tady
Bible říká něco jiného? No a říká to i nějaký jiný DOBOVÝ pramen?
A nakonec: není to šumák? Stejně si to každý pobere jak sám chce 
A Vánoce jsou fajn 
Jo a víš morphe, že mi tuhle numeroložkla řekla, že jsem princezna? Akorát to nemohla nijak věrohodně doložit.... Jinak ale dobrý
))))
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No a co? Myslíš, že tehdy se nelítalo z galaxie do galaxie?
jasne ... 

Z galaxie do galaxie. Napriklad na nedeli na odpoledne nemam nic na praci, tak si jen tak pocestuju na konec vesmiru, je tam vyborny restaurant a toci tam vybornou plzinku
To bude neco
Jak jsi to myslela ? Kdyz to umeli tamti, jakto ze to neumime my ?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Si delas bzundu? 
Není tady
Ono už jen to, že Bible je výmysl moderní doby, ve mně nebudí pocit věřit, že to co se tam píše, se tak i dělo před nějkým tisícem let
A když se zamyslíme nad tím, kdo ji poskládal...
jej, aby to nevypadalo, že to myslím nějak zle. Jsou jen další důvody, proč se nehrnu ke kalické víře ani k jiným skupinám lidí 
Upravil(a) Lúthien (1. 12. 2010 17:40)

Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Si delas bzundu?
Jáááá???
No já nee: http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev … 2010110032
Není tady
Mám pocit, Pan, že tohle je moc i na takového heretika jako je Morpheus. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No ten se narodil určitě, jen se neví, kdy...za to se prý ví, že v klidu dožil kdesi na východěSi delas bzundu?
Jáááá???

‚Bůh je Duch‘; ................ V onen den poznáte, že Já jsem ve svém Otci a Vy ve mně a Já ve vás‘.“
Zda se ze jsme skutecne nazoreni. Bozi deti. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No ten se narodil určitě, jen se neví, kdy...za to se prý ví, že v klidu dožil kdesi na východěSi delas bzundu?
Jáááá???
No parada :
"Kniha byla sepsána podle zápisků bývalé maturantky, která ve svém deníku zachycuje události z let 1990 – 1991.
Nespoutaná energie vnitřního hledání ji přivede k setkání se zvláštním, velmi vzdělaným mužem, mistrem východních bojových umění a velmi tajemnou osobou - Senseiem. Senseiův neobvyklý pohled na svět, který proniká až do samotné hloubky duše, jeho fascinující filozofie a znalosti o světě a o člověku, dynamické bojové umění a moudrost v každodenních situacích, alternativní medicína, starobylé duchovní praktiky (včetně účinné techniky k ovládnutí negativních myšlenek), projevy fenomenálních lidských schopností. To všechno a mnoho dalšího hrdinka pozná, když se seznámí se světem Senseie. Nejdůležitější je ale to, že najde odpovědi na své hlavní vnitřní otázky a na základě své vlastní zkušenosti pozná, že je lidem darována shora nejmocnější tvořivá síla – síla víry a lásky."
Takovych veci jsem uz cetl, kurna ... Jisteze, bojova umeni, vychodni zeme, budu oblackem a nakonec se rozplynu. Njn ...
On ten borec jiste o jezisi vedel prvi a posledni a jelikoz je to v teto knize, bude to zrejme pravda.
Není tady
Crabat napsal(a):
Mám pocit, Pan, že tohle je moc i na takového heretika jako je Morpheus.
Ne. Neni to na me moc, neprikladam tomu velkou vahu, ale naopak nechavam to byt pro ty, co si mysli, ze to tak chteji mit a ze tomu veri. Sahnu do moji knihovny, najdu odstavec v nejake knize a budu se to snazit predlozit, jako Pravdu. Pokud budu dost presvedcivy, slabsi povahy presvedcim 
Není tady

Morpheus napsal(a):
Radeji nic, ono by jste mi stejne neverily, ze nosi darky i pres zavrene wokna ...
A to já jo
. Dokonce i přes nemytý wokna a newypraný záclony
.
Morpheus napsal(a):
Sahnu do moji knihovny, najdu odstavec v nejake knize a budu se to snazit predlozit, jako Pravdu. Pokud budu dost presvedcivy, slabsi povahy presvedcim
Tady ti už asi pšenka nepokvete, už jsi moc profláklej
.
Upravil(a) IŠTAR (1. 12. 2010 21:05)
Není tady
Istar. Muzu zmenit nick a nikdo mer nepozna. To je napad, kurna :-) Nevadi Ti ze Ti plevelim vlakno ? Ono, ja za to nemohu, ja totiz plevelim vic vlaken, ale lidicky si uz na me nejak zvykli 
Není tady
Istar : Jeste me napada. Vsadme se, ze pokvete. Pokud najdu jeden nick a ten mi uveri, vyhral jsem ano ? A Ty odvolas, ze jsem proflaklej a pozves me na zmrzlinu. Ale bacha, mam VELMI rad zmrzlinu
Kdyz vyhrajes Ty, pozvu ja Tebe, jsi pro ?
Není tady

Nevadí
. Klidně plevel dál. Tý brďo, tak nápad je to supráckej
. Dobrá, přijímám. Ale nesmíš mě zruinovat, abych to zvládla ze svý mateřský a ještě mi zbylo na Sunar
. To já byla dneska s prďolou na Mikulášské nadílce, čertice byly bombastické, prcek se jich vůbec nebál, cpal se občerstvením jako o život (holt ten nenažraný český naturel....
) a ve finále vůbec nechtěl domů. Prostě supr adventní čas
. Jó a to jsem se rozhodla, že u nás teda čertům a bubákům pšenka nepokvete, páč lidských bubáků je kolem nás dost, takže dítko bylo řádně poučeno, že čert je teta z výtvarky a bylo
.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jáááá???
Jestli je tohle pravda, tak je to konec církve, kdyby vyšla najevo.
Ať je pravda jakákoliv, je jisté, že nám lžou. Je mi to až líto... 

Není tady
Lúthien, to je dávno známá věc. A mnohé jiné.
Církve vědí, že nám lžou. Někdo možná ani neví, že lže. Kdoví. Bůh ví.
Moc dobře vědí, proč je v Bibli právě to, co tam je. A proč tam spousta věcí není. 
To máš jako s komunistami a jinými diktaturami. Mezi církvemi a stranami zase tak velký rozdíl není. Jen církve to už mají dle mého názoru více vymakané.
Krásná je věta - nepatřím žádné církvi. Patřím Bohu.
Tato věta říká vše.
Stačí jen trochu přemýšlet a dívat se kolem sebe. Kde má člověk srdce? Kde na obrazech má Ježíš ránu? 

Upravil(a) majkafa (1. 12. 2010 21:35)
majkafa napsal(a):
Lúthien, to je dávno známá věc. A mnohé jiné.
Církve vědí, že nám lžou. Někdo možná ani neví, že lže. Kdoví. Bůh ví.Moc dobře vědí, proč je v Bibli právě to, co tam je. A proč tam spousta věcí není.
To máš jako s komunistami a jinými diktaturami. Mezi církvemi a stranami zase tak velký rozdíl není. Jen církve to už mají dle mého názoru více vymakané.
Krásná je věta - nepatřím žádné církvi. Patřím Bohu.
Tato věta říká vše.
Stačí jen trochu přemýšlet a dívat se kolem sebe. Kde má člověk srdce? Kde na obrazech má Ježíš ránu?
Majkafo, jojo, už jsem o tomhle všem slyšela, ale když jsem si to teď přečetla znovu...
Ale zase mě hřeje u srdíčka, že ta krásná věta, o které píšeš, je mi tak blízká 

Není tady
morpheus napsal(a):
On ten borec jiste o jezisi vedel prvi a posledni a jelikoz je to v teto knize, bude to zrejme pravda.
Nooo on s Jezisem chodil uz do jesli a pak do skoly.Znali se si osobne ,pak to tedy musi byt "pravda" 
-----------------
" " Ale to, co říkáte vy… mně se prostě líbí, ......... protože se to shoduje s mým vnitřním chápáním světa…" "
Tohle je na tom vsem nejvystiznejsi (tedy pro mne osobne
)
Takhle to na svete chodi.
Jakmile se neco (jakakoli verze pohadky) shoduje s vnitrnim chapanim sveta cloveka(lidi) ,pak je to pro nej (jeho ) "pravda"
Muze si kazdy vybrat svoji pravdu .Nakonec je vsak skutecne vsechno jedno.
(podle mne)
Není tady
Jestli si to dobře pamatuju, tak Zděnek Patrick v knize Silnější než Daniken o Ježíšově hrobu píše. I o tom, jak katolická církev brání prozkoumání obsahu hrobu.
Ježíš byl velký Muž. 
Majkfa : Ja cerpam z toho, co je dostupne a hlavne dost stare na to, aby nemohlo dojit az tak velkym zmenam. Zajimaji me svitky, bud ty co patri do kanonu, at je tam schvalil kdo chtel, nebo apokryfy, popr. gnosticke texty ( ale tu se obcas jen usmivam, pac nekteri si z toho vytvorili nove sekty ). Neverim na blaboly, co sesmolim i ja za nedelni odpoledne, kdyz mam dobrej den 
Zenua : To je jako vtip ? O Jezisove detstvi neni dochovano vubec NIC. Pokud nevis, tak NZ se psal az 150 let po Kristu, takze i texty v Bibli je potreba brat s rezervou, stejne jako skutky apostolu, listy atd...o Zjeveni ani nemluve, to je podle nas blabol, ale chudak co to psal v te dobe, neumel popsat co videl ( pokud neco videl ze ? ). Evangelium podle Jana nejspis nenapsal Jan, ale Elhazaar, popr. Myrai, to se nevi jiste, ale uz jsem to tu zminoval. Takze nejake dohady o Jezisove detstvi, s kym vyrustal a hlavne kdo s nim chodil do skolky, nebo do jesli, je fakt blbost
Navic, co ja vim, tak po smrti a "zmrtvychvstani" skoncil ne na vychode, ale v Egypte - takze na druhou stranu prosim.
Není tady