Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 30. 11. 2010 13:42

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Čas adventní - čas rozjímání

Právě o Vánocích bývá bohužel nejvíce (možná ne úplně nejvíce co do počtu, ale poměrem ) depresí a smutků těch, kteří jsou sami, opuštění a uvědomují si tuto skutečnost více a intenzivněji, než kdy jindy.  To je smutné a nepříjemné. jsem strašně moc vděčná, že to mám jinak (tedy dnes big_smile ), že jsem se zařídila jinak. Ve stáří je to (bude to) možná všechno jinak...co my víme. proto si toho užijme o to víc. hjarta

Nejkrásnější je stejně někomu udělat radost, což můžeme vžfycky, i když nás třeba opustil partner , jsme sami..apod.  Vzít si takové opuštěné zvířátko z útulku, zabezpečit ho - to je asi to nejúžasnějšího a nej "plnotučnějšího" big_smile, co může být...hjarta - hjarta

Není tady

#27 30. 11. 2010 17:27

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Lúthien napsal(a):

Morphe, Morphe...roll

Tak ted mi rekni mila Luthien, procpak Morphe, Morphe. Pokud by to napsala Majkafa, tak si reknu, njn copa Majkafa, ta se nezmeni, ani kdyby se psal rok 2012 a hrozil konec sveta ( ba ne jen vas strasim lol ) ... Ale Luthien ? Ze se Tobe nelibi ty moje katolicke kydy, ze ano ? No, jenze aby vse bylo v rovnovaze, musi byt i katolica vira a nikdo jiny, jak vidim, patram, tady neni. Byla tady Viktorka, ale ta je zabanovana a ta byla krestanka a ne katolicka. Nebudu napadat to, co mate rady vy, ale advent odjakziva patril ke krestanstvi a ne k hinduismu, taoismu, islamu nebo buddhismu, nebo necemu z vychodu, popr. africkym a americkym duchovnim smerum. Pritom nic proti tomu nemam, kazdy si najde v tom svem, to sve, co ho naplnuje.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#28 30. 11. 2010 18:18

majkafa
Host

Víš, Morphe, křesťané jsou také katolíci. Musíš se ještě hodně učit, hodně učit. lol

#29 30. 11. 2010 18:19

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Morphe, všechny katolické svátky jen překrývají ty daleko starší, třeba keltské....například zimní slunovrat, znovuzrození boha Slunce. Doba rozjímání, zklidnění v době dlouhých večerů a nocí se nabízí skoro sama.

Není tady

#30 30. 11. 2010 18:20

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Katolíci jsou také křesťani, ne? smile Jakože křesťani jsou širší pojem než katolíci.

Upravil(a) Daphné (30. 11. 2010 18:21)

Není tady

#31 30. 11. 2010 18:35

morpheus
Babinet Klub
Web

majkafa napsal(a):

Víš, Morphe, křesťané jsou také katolíci. Musíš se ještě hodně učit, hodně učit. lol

Ne. Krestane jsou krestane obecne. Katolici jsou krestane - katolici. Tak mi rekni, kdo se musi vice ucit ? At je to tak ci onak, nam obema to uceni nikterak neuskodi smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#32 30. 11. 2010 18:36

morpheus
Babinet Klub
Web

Daphné napsal(a):

Katolíci jsou také křesťani, ne? smile Jakože křesťani jsou širší pojem než katolíci.

Pokud je rec o te veci kolem Viktorky, tak ano. Viktorka byla krestanka a ne katolicka. Ja jsem krestan ( jsem pokrteny ) a zaroven katolik.

Není tady

#33 30. 11. 2010 18:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Ne. Krestane jsou krestane obecne. Katolici jsou krestane - katolici.

Morphe jaky je mezi nimi rozdil ?  Ptam se protoze ja to nevim tyhle veci.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#34 30. 11. 2010 19:00

haiel
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Daphné napsal(a):

Pokud je rec o te veci kolem Viktorky, tak ano. Viktorka byla krestanka a ne katolicka. Ja jsem krestan ( jsem pokrteny ) a zaroven katolik.

a ta tvoje kočička to cítí a proto se pořád drbe.

Není tady

#35 30. 11. 2010 19:00

morpheus
Babinet Klub
Web

Zenua : Zadny. Jen kazdy patri k nejake skupine. Krestan obecne - to je kazdy krestan, i ja. Porad je to bud krestan - evangelik, nebo napr. krestan Cirkve adventistu, krestan - Svedek Jehovuv, popr. krestan katolik. Krestan je tehdy, pokud se nechal pokrtit a prijal viru v Jezise Krista. Krestane jsme vsichni pokrteni, akorat kazdy patrime do nejake skatulky, ale nevim proc a ani me to uz nezajima, nikdo mi na to nedokazal odpovedet. Me vyhovuji spis prisnejsi pravidla, nez volnejsi, proto nevyhledavam jine cirkve, nez katolickou, tudiz ani evangelickou.

Haiel : Hele, Ty jsi ale potvora  sad

Upravil(a) morpheus (30. 11. 2010 19:01)

Není tady

#36 30. 11. 2010 19:05

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Čas adventní?  Já jsem se teprve včera zamyslela nad tím, co budu péct a jestli vůbec lol Ani dárky ještě nemám. Takže k nám domů advent ještě nedorazil. Čekám až mě popadne ta nálada. Bez chuti a radosti se vánoce chystat nedají, to by nebylo ono.

Není tady

#37 30. 11. 2010 20:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Tohleto je katolík nebo křesťan? big_smile

http://www.videacesky.cz/skece/mark-gun … dvou-mozku

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#38 30. 11. 2010 21:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

KALIK napsal(a):

Tohleto je katolík nebo křesťan? big_smile

http://www.videacesky.cz/skece/mark-gun … dvou-mozku

Dobrý video, jsem se přiučila rozdílu myšlení mezi mužem a ženou stolt
Jinak jestli jsem dobře pochopila Morfa, tak tohleto není katolík (říká že chodil sice do katolické školy,ale není ) ale jestli je křestan, to nevím, jestli je pokřtěný, neb jsem ho o tom neslyšela mluvit

Upravil(a) dusička (30. 11. 2010 21:35)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#39 30. 11. 2010 21:46

morpheus
Babinet Klub
Web

Jelikoz jsem uplne "blbej" budu radeji citovat wikipedii smile
Advent (z lat. adventus příchod) je začátkem liturgického roku a přípravou na Vánoce. V teologickém smyslu se advent vyznačuje dvojím očekáváním – slavnosti narození Ježíše Krista a jeho druhého (eschatologického) příchodu na konci času (paruzie).
Zakladatel vlakna s nazvem "Cas adventni ..." velmi dobre vedel, ze svatky jsou to krestanske a ne pohanske, tudiz zjevne advent existuje i na BBN, akorat nikdo nechnape, proc advent a proc Vanoce a proc spousta dalsich zvyklosti, ktere jsme prevzali od nasich predku a v teto debilni dobe na ne zapomeli, nebo schvalne zapudili. Zarazi mi na tomto vlakne ruzne narazky, posmesky a doslova delani si (o) z vanocniho casu, pritom sami tu diskutujete o adventu, bud teda nevite co to je, nebo jdete s davem a slavite Vanoce protoze je slavi vsichni a hlavne kvuli detem ( coz je nejvetsi 3.14-covina ). Pokud neverite, zapomente na nejake Vanoce, nemusite ani spolecne veceret, nemusite se dokonce ani mit radi, proste uzijte si dny volna jako kazde jine dny a nezdobte si ani debilni stromecek smile A nesnazte se mi ted vnutit neco jako ze vanoce se slavi v blbem case, bo Kristus se narodil v breznu, pac z narozeni Krista se nezachovalo vubec nic a tudiz neni jasne, kdy presne se narodil. Konec prosince je proste symbolika. Njn...Nastesti "U me doma je jeste svet normalni" ... vissla

Není tady

#40 30. 11. 2010 21:51

morpheus
Babinet Klub
Web

Dusicko. Je pokrteny, zalezi na tom jako KDO je pokrteny, na tom vlastne nesejde, jde o to, v co veri. Krestanska vira je zalozena na Novem zakonu ( me osobne tam par veci nesedi, jako Panna Maria ze, ale neremcam uz ) a na vire v Jezise Krista, ktereho narozeni budeme slavit 24. prosince smile Video jsem sice neprehraval, bo muj modem nestiha a v praci nemuzu, ale z popisku je zrejme, ze pokud je to pastor, je krteny.

Není tady

#41 30. 11. 2010 23:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Aha - takže na Kalikovu otázku
Tohle je křesťan

Upravil(a) dusička (30. 11. 2010 23:12)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#42 1. 12. 2010 9:38

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Konec prosince je proste symbolika.

Morphe pro Tebe osobne je to symbolika ceho?

Není tady

#43 1. 12. 2010 10:16

morpheus
Babinet Klub
Web

Zenua : Symbol narozeni Spasitele Sveta smile Myrai mi bude jiste oponovat, pac neexistoval Spasitel, ale Spasitelka wink

Není tady

#44 1. 12. 2010 10:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Zenua : Symbol narozeni Spasitele Sveta smile Myrai mi bude jiste oponovat, pac neexistoval Spasitel, ale Spasitelka wink

A kdo (nebo co) je ten Spasitel Sveta? (pro Tebe)  smile

Není tady

#45 1. 12. 2010 11:09

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

morpheus napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Morphe, Morphe...roll

Tak ted mi rekni mila Luthien, procpak Morphe, Morphe. Pokud by to napsala Majkafa, tak si reknu, njn copa Majkafa, ta se nezmeni, ani kdyby se psal rok 2012 a hrozil konec sveta ( ba ne jen vas strasim lol ) ... Ale Luthien ? Ze se Tobe nelibi ty moje katolicke kydy, ze ano ? No, jenze aby vse bylo v rovnovaze, musi byt i katolica vira a nikdo jiny, jak vidim, patram, tady neni. Byla tady Viktorka, ale ta je zabanovana a ta byla krestanka a ne katolicka. Nebudu napadat to, co mate rady vy, ale advent odjakziva patril ke krestanstvi a ne k hinduismu, taoismu, islamu nebo buddhismu, nebo necemu z vychodu, popr. africkym a americkym duchovnim smerum. Pritom nic proti tomu nemam, kazdy si najde v tom svem, to sve, co ho naplnuje.

Jejda, Morphe, tak to musím za sebe vysvětlit.
Ta moje reakce bylo podivení nad tím, že tady máme od tebe další skutečnost, kterou kdyby kněz nepotvdil, tak nám to tady možná ani nesdělíš. Ale když tak nad tím přemýšlím, tak asi i jo smile Víš, to není v tom, že bych něco měla proti katolické víře, ale je mnoho katoliků, co mají dojem, že kněz je něco víc, že by si ten věnec posvětit sami v žádném případě nemohli, přitom to nemá logiku - kontakt s Bohem, Vyšší sílou...můžeme mít každý bez ohledu na to, jestli jsme katolíci, budhisti nebo čarodějky a proto si můžeme i ten věnec posvětit cool Myslím, že je to jenom výmysl, že potřebujeme kněží a jakýkoliv další prostředníky k tomu kontaktu, ale zase chápu, že někteří lidé takového člověka potřebují smile
Je to ale jenom můj názor, ke kterému jsem zatím došla. Jako malá holka jsem nesnášela církve a další organizace, neviděla jsem v tom smysl a rozčilovalo mě to, protože jsem sama tu svou berličku hledala. Teď už tohle všechno toleruju, začínám chápat, proč to tak je, ale vím, že nikdy do žádné církve nevstoupím.
Jo a adventní věnec jsem si taky vyrobila, ač nejsem katolík. Je pro mě taky symbolem, protože všechno se prostupuje...
Snad jsem to napsala dost srozumitelně, kdyžtak se ptej storstark

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#46 1. 12. 2010 11:15

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Morphe, ty jsi trošku katolík - ateista. Ortodoxní, věřící katolík nad věcmi nepřemýšlí, ale věří jejich správnému výkladu od církve (a to až do takových podrobností, jako zda používat kondom). Ty si podle písmenek studuješ, chceš se dobrat hlubší podstaty....ovšem pak riskuješ pochybnosti o těch výkladech. Ovšem postoj "na všechno si přijdu sám" může vést také k mnoha omylům.
Adventní věnec také mám, jako symbol rozloučení s něčím, co končí, aby mohlo přijít něco jiného. Advent beru jako čas, kdy se v souladu s přírodou zklidníme, bilancujeme a rozmýšlíme. Je to čas, kdy je příjemné večer, když nastane klid, zapálit svíčky, sednout si pohodlně do teplého kouta a přemýšlet, číst, meditovat - jak kdo.

Upravil(a) Daphné (1. 12. 2010 11:22)

Není tady

#47 1. 12. 2010 13:08

morpheus
Babinet Klub
Web

Daphne - ateista ? Katolik ateista ? To neni mozne smile Takovy neexistuje. Jsem katolik, ale nesedi mi u nich par veci. takze pokud mo moje draha spolubydlici rika, ze si hraju na Boha, kdyz chci pokrtit svoji Myrai, tak jen mavnu rukou, pac kdyby zapatrala v Bibli, tam to je cerne na bilem. Jan Krtitel krtil a nebyl pokrteny. Dokonce pokrtil Jezise Krista. takze pokud on pokrtil Krista, ja mohu pokrtit Myrai. Takze se klidne mohu hadat s katolickym knezem, kdyz mi napriklad nebude chtit pokrtit dite, protoze ja nejsem krteny ( ja jsem, to je jan priklad ) A ve spouste jinych veci si myslim, ze mame stejne prava jako knezi. Oni maji tu vyhodu, ze jsou vysveceni, prosli nejakym obradem, ale ten kdo je vysvecoval, byl bez viny ? Tot otazka wink

Luthien : Mas pravdu, ale jsem v praci a je to na delsi debatku smile

Zenua : Spasitel = ten, ktery prinesl nove uceni. Jenze problem, skoro nikdo nepochanapal...Nicmene, pokud se bavim s jakymkoli knezim, tak me upozornuje, ze on nebyl socialnim reformatorem, ale opravdovym Synem bozim. ja na to mam vsak svuj nazor, reformatorem byl, at se to libi, nebo ne.

Není tady

#48 1. 12. 2010 13:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Zenua : Spasitel = ten, ktery prinesl nove uceni. Jenze problem, skoro nikdo nepochanapal...Nicmene, pokud se bavim s jakymkoli knezim, tak me upozornuje, ze on nebyl socialnim reformatorem, ale opravdovym Synem bozim. ja na to mam vsak svuj nazor, reformatorem byl, at se to libi, nebo ne.

Norphe, proc jsi mne neodpovedel?  Kdo to je?
A co skoro nikdo nepochnapal?

Není tady

#49 1. 12. 2010 13:47

morpheus
Babinet Klub
Web

Zenua : http://cs.wikipedia.org/wiki/Spasitel
Nemam moc casu, serkam se tu s jednou vykopavkou hmm Ale funguje, mrska ...smile

Není tady

#50 1. 12. 2010 13:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Morphe ve Wikipedii si to umim take sama najit.  lol

Ptala jsem se Tebe protoze me zajimalo cemu Ty osobne veris.  A tak,vis? smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí