6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
tak se hlásím z poradny, Viki byla označena za hyperaktivní a prej z toho jen tak nevyroste
Mě fakt jebne.... JInak jsme pořád drobečci, má 6 490 g a 70 cm...to u jsou asi vichni na tom váhově líp, co??
Očkování nám odloil, kvůli monosti netovic, tak jdeme a v půlce prosince na poslední hexu.
Nikča u je taky celkem zdravá, jetě sice vykalává, ale do kolky u teoreticky můe (ikdy je otázka na jak dlouho...)
Vidím Gabi, e budem mít holky neustále doma
Toi, super dárek...ten je spí pro maminky ne pro děti, ale vsadím se, e se najde nějaká maminka či babička, která to koupí své ratolesti
Mefi, taky ráda čtu... mám ráda horory, trilery, ale i fantasy a různé mysteriozní...
Jájo, chodí mi katalog Portálu a zrovna jsem tady ty tituly viděla, tak jsem to jen tak z hecu napsala ,ale tu postmoderní magii jsem měla půjčenou od kamaráda, ale jaksi jsem neměla čas to přečíst Ted u mám rozečtenou asi půl roku teňoučkou kníku The brave new world, ale jaksi to furt nemůu dočíst...
A úplně nejradi mám kníky od Kinga
Upravil(a) Maharishi (16. 11. 2010 14:13)
Není tady
Maharishi napsal(a):
Ahoj holky,
Vidím Gabi, e budem mít holky neustále doma
No fakt, kdy to tak počítám, nebyla ve kolce nikde déle ne týden v kuse. Teď teda zatím chodí, ale dám krk na to, e koncem týdne zas odpadne
Není tady
Mahar, takze hyperaktivni Vikinka? Co vubec znamena hyperaktivita? Vim jen, ze to je akcnejsi dite, muze mit problemy se soustredenim a tak. Nebo si to pletu? A chce to jinou peci nez na kterou jsi byla doted zvykla?
Jinak jste vazne drobecci. My sice byli vazeni naposledy asi pred mesicem, ale urco budeme mit uz pres 6,5 kg. Spis k sedmi, bych to tak tipla... A vypada to, ze ten nas drobecek poroste do delky - po tatinkovi...
Tak super, ze je Nikca (celkem) zdrava... A nechas si ji jeste doma, aby se z toho vykuryrovala poradne? Ale je fakt hrozny, ze je tu ta moznost, ze pujde do skolky a za dva dny je zpatky doma zase s nejakym bacilem ? To vubec Nikince nepreju. Uz aby mela dostatek protilatek a zacala byt vic odolna, ze? Ale jak to tak ctu od tebe a od Gabci, tak to asi ceka kazde nase mimco ten prvni rok ve skolce...
Mahar, ja myslim, ze je v nasem veku uz jedno, kdo co cte. Hlavne, ze se nejaka knizka cte a necumi se jen na televizi... A doufam, ze kdyz me Adamek uvidi cist, ze si udela kladny vztah ke knizkam a bude cist take... Uz ted mu obcas prectu nejakou pohadku - kdyz ma dobrou naladu. A libi se mu to. Zacnu cist a on se zacne usmivat a kolikrat vydrzi i celou pohadku a to jsem mu ted zacala cist takove delsi (o vic jak 4 strankach).
Adamek mi pred chvilkou usnul poprve od rana. Mel nejaky ucpany nos, takze pri kojeni se odpojoval, aby se nadechl, tak jsem ho sla vzdycky odsat - ma to nejak moc hluboko, takze chvilku trvalo nez zabraly kapicky... Ale vubec netusim, jestli to je nebo neni z plavani. Trosku rymu jeste mel, ale takovou tu cirou a to pry na plavani nevadi... Tak uvidime zitra, jestli se ta ryma zlepsi.
Do toho vcera prisel manza, ze ma kasel a pri kasli ho boli na pruduskach. Tak v praci zasel k jejich zavodni Dr. a ta rikala, ze to ma od rymy, takze ma brat Paralen a ACC long . Tak doufam, ze mu to zabere a bude brzo fit. Dnesni noc radsi spal v detskem pokoji, aby nas nahodou nenakazil...
Ted nedelam uz nic jineho nez vybiram fotky na ten kalendar. Budeme delat dohromady tri. Jeden pro me rodice - to bude tydenni, pak pro tchyni - nastenny mesicni a pro moji babicku s dedeckem stolni mesicni... Jeste pockam na manzu, aby to zkouknul a pak hura, objednavam. Na tech strankach od Jaji se pise, ze do Stedreho dne zbyva 37 dni... A ja jsem s darky ve skluzu. Normalne uz v tuhle dobu mam VSECHNY darky a ted mi porad chybi vetsina... Ale nastesti hodne veci je kosmetika (co si kdo rekl), takze jedna navsteva DMka a bude vetsina doma .
A kdyz uz jsem u tech Vanoc (opet), tak uz si musim udelat seznam cukrovi... Vzdycky si na papir rozepisu, co budu pect a pak opakujici se suroviny + nejake special a podle toho pak dokupuju suroviny. A k tomu taky pisu datumy, kdy to budu delat... Jen myslim, ze letos, at si to naplanuju sebelip, tak s Adou to asi tak jednoduche nebude . Nebo az vzdycky prijede manza z prace, bude hlidat a ja pect...
Upravil(a) mefinka (16. 11. 2010 14:46)
Není tady
mefinka napsal(a):
Mahar, ja myslim, ze je v nasem veku uz jedno, kdo co cte.
Mefi, tak to bych netvrdila Neustálé čtení Rytmu ivota, Aha a podobných "hodnotných" plátků asi nebude to pravé ořechové...
Cukroví - vypadá to, e letos to skončí u tlapek, kuliček a lineckýho. Manel jde na tědrý den do práce a 25. prosince asi pojedeme do Brna. Manel se 27. vrátí do Prahy a já zůstanu v Brně a do 2. ledna. Mana za námi dorazí na Silvestra večer. Take budu píct tak, aby si mohl ďobnout, a tu bude sám... Letos budou divné vánoce
Mahari, tak prohlídka nedopadla úplně k Tvojí spokojenosti, co? Ale váhu malá brzo doene a s tou hyperaktivitou to třeba nebude tak havé...
Jetě k těm kníkám - hele nezapírej, stejně to má marný. Jsi čarodějnice a basta
Není tady
A musím si postěovat. Teda nevím, jestli je to k pláči nebo k smíchu... Ale nae pesa má u třetí falenou březost za sebou. Proívala se mnou moje těhotenství a teď i mimino. Ta faleka by jetě nebyla tak hrozná, ale ona má i mlíko A tentokrát ho má hodně. Dneska se dokonce snaila dostrkat Ellinku pod sebe, aby ji nakojila Tak teď nevím... Jak dlouho bude Ellí vnímat jako mládě? Kadýho půl roku faleka taky není zrovna OK Řeím si teď v hlavě, jestli nechat tu nai pesu vykastrovat nebo jak s ní dál... Tohle je trápení i pro ni
Není tady
Toi, no to jsme taky řeili, ale asi si to na triko nevezmeme. Rauni ( nae pesa ) má toti koního parazita, co se jmenuje demodex canis ( pro znalce ) a ten se přenáí pouze z matky na těňata. Jinak se získat nedá. No a projevuje se padáním srsti nejdřív v malých, ohraničených loiscích, přídává se upinatění a tvorba strupů. Psa to samozřejmě svědí, krábe se, tak se tam můou dostat bakterie a tím vnikne zánět. Stačí to nechytit včas při prvních příznacích a mlůe se to rozířit na celé tělo Zkus si zadat do vyhledávače: demodikóza generalizovaná forma a mrkni na fotky, co Ti vyjedou... To těm těňatům prostě nemůu udělat
U Rauni jsme na to přili po první falece, kdy se jí začaly dělat holá místa po celým těle. A má to s kadou falekou... I teď. A kdyby měla těňata, bude to určitě jetě horí
Není tady
Mefi, nic se s tou hyperaktivitou dělat nebude, třeba to, jak píe Jája, tak havé nebude, ale kadopádně je hodně ivé mimčo, kdybyste ji viděli, to byla fakt pr.... Co jsem ji poloila v ordinaci na lůko, tak v tu ranu se otočila, dr. si ani nestihl oddělat stetoskop, hned ho Viki měla v ruce a v zápětí s ním vihla na zem , pak ji vůbec nemohl poměřit, jak mu pořád brala metr a podívat se jí do uí byl nadlidský výkon, jsme ji museli dret za pomocí sestřičky ... no tak jsem mu říkala, jak si často v noci budí a pořád je vlastně v pohybu a díky tomu i můe hůř přibírat - si představte, e vekerej čas, co byste byli vzhůru byste kopali nohama a třepali rukama
Take nám doporučil abysme začali co nejdřív plavat, a od tří let prý gymnastiku a nebo něco fyzicky náročnýho...
Jájo, Toa má pravdu, ono by mohlo zabrat právě to , aby měla těnata...nae fenka (měli jsme čechohoráka) nemohla mít těňata a po celý ivot 2x do roka měla falenou březost, včetně toho spoutění mlíka, hrabání na zahradě a následnou péči o plyovou hračku...
Jájo, tématika ohledně čarodějek se mi líbí (můou to být klidně vymylené romány) , ráda čtu takovéto kníky, před porodem jsem dočetla Čarodějku z Portobela a jetě předtím Na pokraji temnoty... fo je něco pro mě
A jednu dobu jsem hodně četla časopis Enigma
Není tady
Jájo, tak tojo, ted jsem přečetla ten důvod...tady tu koní nemoc mělo i těně babiččinýho psa (byl to kříenec dalmatina a labradora), no hrůza
Tak to fakt jedině odstranit dělohu...a nebo se poradit s veterinářem, třeba mají nějaké fígle...
Není tady
Rauni to má natěstí málo, jen tu lokalizovanou formu a vdycky jen po té falece, kdyi si rozhodí hormony... Tak třikrát uk uk uk... Stejně nás u léčba stála přes 3 tisíce, ale hlavně, e zabírá
Ale při pomylení na ty těňata Rauni je od chovatelky s papírovýma psama... Ale asi se to některým jejím sourozencům objevilo u tenkrát, protoe vrh nebyl zaregistrován a těňata oupla do útulku... My si ji vzali od tam. Fakt některé chovatele nechápu
Není tady
Ahoj holky, tady dnes nikdo neni
Jajo, s tema Vanocema a Silvestrem. Manza chodi do prace svatky nesvatky. A chodi i na Vanoce a na Silvestra si bere dovolenou. Ale neni to tak hrozne. Kdyz mu vyjde denni, tak je do tri doma a kdyz nocni, odchazi po 21hod. A letos to vyjde sice na nocni, ale jelikoz 24. je patek, tak to rano prijde a uz nikam nepujde. Takze dopol chrupne a pak bude jen nas . A na ty dva svatky vychazi vikend, takze
Tak ja ted vysala a umyla zachod a Ada si hral na puzzlikach. Uz umi pekne bordelarit a mam z toho radost . Vcera jsem mu dala kostky od Galt. Jen nevim, kdo z nich mel vetsi radost, jestli ja nebo Ada . Vubec mi nechtel borit pyramidu
Premyslim, co uvarit k obedu...
Není tady
Ahoj holky
Mefi, mana taky chodí svátky nesvátky. Taky jsem tak chodila, kdy jsem jetě chodila Obchod je obchod... Problémeček malý je, e on prostě musí oba dny... Jako zodpovědná osoba musí zavřít celý obchod, protoe následující den je zavřeno
Já jsem teď zadělávala na pizzu a shořel mi hnětač. Tak jsem musela hníst ručně Doufám, e to aspoň bude jedlé, zkouím nový recept
Není tady
Jojo, mame podobny
A jak dlouho bude muset byt na svatky v praci?
Není tady
Holky, tak jsem dnes konecne zkoukla trailer na Harryho Pottera a uz se na nej hrozne tesim . Uz jsem domluvena s mamkou, ze nam pohlidaji Adu, tak musim jeste nashromazdit dostatek mlicka, aby mi neumrel hlady .
A tady bych mela takovou otazecku, netusite, kolik bych mela mit odstrikaneho mlicka na jedno krmeni? Kolik tak v necelem pul roce muze pit?
Uz jsem to nasla:
Dávky mléka pro kojence
Věk Dávka mléka
(ml/kg tělesné hmotnosti)
1. den ivota 50 70
2. den 70 90
3. den 80 100
4. den 100 120
5. 9. den 100 130
10. den 7. měsíc 150 180
8. 12. měsíc* alespoň 500 ml*
* alespoň 500 ml mléka denně nebo odpovídající
mnoství mléčných výrobků
Upravil(a) mefinka (17. 11. 2010 11:07)
Není tady
Mefi, jak dlouho je v práci, to závisí na otevíračce. Na tědrý den je to větinou do 14:00, co znamená, e odchází z práce tak v 16 hodin. No a na Silvestra myslím mají otevíračku do 16 hodin, take jetě +2 hodiny
S tím mlíkem jsem Ti právě chtěla napsat, e Ellí na jedno krmení v té době dávala tak 120 - 150 ml, ale zas je to UM. Stejně to asi bude podobné
Není tady
Myslim, ze ano... Jsem jen zvedava, jak dlouho mi to bude trvat nez to nashromazdim
Není tady
Ahoj holky,
my dnes byli konečně na výletě a obídku celá rodinka, tak jsem spokojená...pak jetě nákupy ve Sparu a konečně u je klid...Viki u spí a J. el za kámoem...a mě dnes čeká ehlení
Mefi, Jájo, to máte blbý, e musejí ti vai do práce i kdy je svátek, to J. natěstí má volno...
Mefi, tak v tom dávkováním ti neporadím, já se snaím dát malé co se do ní vleze
Jinak my jdeme na Harryho zítra, u mám domluvené hlídání a straně se těím...předtím asi dáme nějakou večeři
Není tady
Hezký večer
Tak Matýsek u hodinku spinká a já se dívám na telku
Dcerka s příou jdou dneska o půlnoci!!! na předpremiéru (do Olomouce) na H.Pottera a taky u se těí,jen ráno vstávají do práce
Já dneska celý den balila dárky neuvěřitelný kolik toho máme jen Matýsek má 21 balíčků od nás a jetě pro něho mají něco mladí a babička
Jsem ráda,e to mám krásně nachystaný
Mahari,hyperaktivní-to ti teda nezávidím.Kámoka má kluka v první třídě a ten je super-hyperaktivní-nikdy jsem neviděla tak divoké dítě.Ten kluk prostě neumí ani v klidu jíst-on pořád skáče,běhá,normálně chodí i po stole, ani u televize není v klidu-to aspoň dupe a tleská rukama .Chodí na fotbal,házenou,hraje tenis..... a nic ho neunaví-to je prostě něco.Chodí s ním do poradny a prý mu nesmí dávat ádnou čokoládu-ani kousek-prý by po ní měl jetě víc energie fakz je mi jí hrozně líto.Tak snad Vikinka nebude takové číslo
Jáji,my měli fenku vlčáka a ta falené březí mívala taky a celkem často,po těňatech ji to přelo,ale určitě jsou na to nějaké práky,aby ji to netrápilo.Ikdy já na vaem místě bych ji nechala vykastrovat,a má klid!My nechali vykastrovat kočku,protoe kdy to na ni přilo to byl masakr !!Mám ji jen doma a kdy měla to svoje období to bylo hrozný a od té doby je absolutní klid.Určitě bych se poradila u veterináře
Není tady
hezky vecer, tak u nas uz se taky chrni dnes byla Verule navecer jakasi umrcena, coz normalne nebyva... lezela na puclicich, hrala si a kazdou chvilku spustila jekot ja ji rozesmivala, podavala hracky a az nic nezabiralo tak jsem si ji vzala do naruci a ona byla na brisku durch procurana jsem hrozna... malem bych si toho nevsimla pak uz byl nastesti zase klidecek jako normalne :supjinak dnesni den byl celkove pohodovy... byli jsme se odpoledne jen na chvilku projit a jinak uzivali volna "po domacku" navecer jsem pekla cokoladovy dort, tak jsem zvedava jaky bude... i hoblinky jsem na neho nahoblovala, tak kdyz nebude k jidlu, tak aspon dobre vypada
ANY ty jsi normalni blazen ja balim darky nejdriv den pred stedrym dnem a to jen pokud uz je mam vsechny
na Harryho se taky chystame s mamkou a strasne se tesim Honzu to nejak nebere, tak aspon nemusim resit hlidani ale pockam si az ho budou hrat u nas v Pv...
Není tady
Ted jsem dokecala s Any na FB, a musím teda říct, e budou mít opravdu bohatého jeíka
Toi, v PV hrají harryho od zítřka
No ale ty jsi teda mama, nechat dítě pročurany .... no nám se to taky občas stane
Není tady
tak uz vim, na Harryho pujdeme v sobotu juuuuu, ja se tesim... nevite jestli to bude nejak rozumne ukonceny nebo jestli ten konec bude vylozene otevrenej??? treba jako u prvniho dilu pana prstenu??? to bylo na palici
Není tady
Toi, no má to být rozdělený na dvě části (ten poslední díl), tak si myslím, e to asi otevřený bude
V sobotu jde i můj brácha, jsem mu rezervovala lístky
Není tady
Ja bych sla taky co nejdriv, ale manza jde v sobotu s kamosema na pivko, takze to nehrozi...
Tosi, Adamek dela to same, kdyz se pocura a je nahaty. Uz jsem si zvykla, ze kdyz je v pohode a najednou spusti, tak se pocural . Ale ne vzdy to taky udela... Jednou jsem mu z legrace rikala: musis mi rict, kdyz se pocura - nevidim pod tebe. No a takhle si rika Sikulka
A baleni darku? Taky balim pomerne brzo. Hlavne je pak fajn, ze to nemusim nikde schovavat. Dam balicky do tasky a do skrine a je fuk, jestli je manza uvidi. Pochybuju, ze se v nich bude prehrabovat a hadat, co v nich je
A az bude Adamek starsi, tak to snad budu balit hned, jakmile to koupim
Není tady
Hezké ránko
Matýsek se před chviličkou probudil,napapal se a u si hraje
Tak mi volala dcerka,e Potter je super a skončí otevřeně,závěrečná část má mít premieru v červnu ,take kdo se na něho chystá-má se těit
Dneska prí,take asi ven ani nepůjdeme
Není tady