|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ano, jak říká Tonička Bolavá - ono mě to posedlo, ale byla jsem to JÁ kdo tyhle hrozné věci dělal. 
To nepochybně. Jde asi o to, jak se udělat neprůchodnými pro takové formy bytí....
Mně by ovšem zajímalo, co JIM to vlastně dává, cpát se skrze nás a co by dělaly, kdyby to nešlo - jestli vás k tomu někoho něco napadá. Na to totiž nemá odpověď ani můj milovaný Pratchett 
Když si teda odmyslím, že mi nikdo nepomáháte přemejšlet PROČ chápeme zlo jako zlo 
Není tady
Protože dolní světy, Lupiš, nejsou v harmonii s lidskou existencí. Vůbec nás nemají v oblibě, tedy co se týče naší mysli, zato jim poměrně slušně chutnáme. A když si nás patřičně okoření a předpřipraví, jsme nebývalým zdrojem jejich vydatných hostin. Možná by sis měla přečíst Petra Chobota, tedy to, co má uvedené na svých webových stránkách. A bude jasno. 
Není tady
Hm...jenže ty mluvíš o důsledcích
já hledám důvod 
A možná tady ani nepochodíme s kauzalitou.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ano, jak říká Tonička Bolavá - ono mě to posedlo, ale byla jsem to JÁ kdo tyhle hrozné věci dělal.
To nepochybně. Jde asi o to, jak se udělat neprůchodnými pro takové formy bytí....
Mně by ovšem zajímalo, co JIM to vlastně dává, cpát se skrze nás a co by dělaly, kdyby to nešlo - jestli vás k tomu někoho něco napadá. Na to totiž nemá odpověď ani můj milovaný Pratchett
Když si teda odmyslím, že mi nikdo nepomáháte přemejšlet PROČ chápeme zlo jako zlo
Ano jde o to neztotoznovat se s touto energii. Podle mne kdyz to nejde napojit se na nas a projevit se skrze nas,nemuzou delat nic. A co z toho maji? Se zeptej nejakeho upira co z toho ma.
A mas odpoved hned.
Proc chapeme zlo jako zlo a dobro jako dobro,nebo zlo jako dobro a dobro jako zlo je prave dano nasim vlastnim vnimanim.
Mysleni je ruznobarevne. Je vice ci mene vedome. Jsou to rozdilne stupne vnimani (frekvenci) .
Velice kostrbate receno. 
Není tady
Jsem se ptala....řeklo mi to "blllraar.cvxxxxiiiiiiiioo!" a tak něco..... 

Hir, mně šlo o to, že něco (pominu-li nebezpečí vlastní záhuby) je vnímáno stejně, nebo hodně podobně - a to nejen lidmi.
Že to není individuální, ale kolektivní.
Není tady
Když si nalistuješ ty stránky, dozvíš se tam i důvod. A jak to celé funguje.
Není tady
No...nějak jsem se ho nechtěla dovědět, chtěla jsem si na to přijít 
Nicméně, třeba se i u Petra Chobota dovím něco, co by mi k tomu pomohlo.
A jak tak píšu a v pozadí mi hraje televize, dověděla jsem se, co je to to největší zlo - prý nemoci hrát zápas...
Tož tak, všelijakých nás pámbožko má... 
Není tady
Co jim to dává? Žrádlo řekla bych. Pochybuju, že by ve svém konání hledali nějaký hluboký smysl tak jako my. Co by dělali, kdyby jsme se nedali? Nevím. Možná by se zdekovali a šli hledat potravu jinam nebo by šli naštvaně chrnět.
Proč chápeme zlo jako zlo? Protože něco je nahoře a něco dole. Něco je světlo a něco tma. Tmu chápeme též všici stejně, neříkáme, že tma je vlastně světlo. Nanejvýš řekneme, že je zárodkem budoucího světla. Ale je to tma. Všichni shodně v naprosté tmě vidíme prd. Tma je tma. A zlo je zlo.
Není tady
hirondel napsal(a):
haiel napsal(a):
Nejsme tady sami, bylo tu cosi dávno před námi a bude i po nás. Mnoho různých forem, které sice nemají vyjádření fyzické, ale projevit se umí. Když se stane, že některé z nich (možná úplně netečně) prosáknou (nebo provibrují) blíž k nám, mohou působit skrze disponované jedince a výsledek je pak to, čemu se výstižně říká nelidské zlo ( válečné zločiny, zločiny proti lidskosti, násilnosti…..) Nepatří to k nám. Proto jsme odjakživa měli „desatera“, pravidla, jak se udržet vnitřně ve formě, aby skrze nás to „staré“ nemělo šanci.
Myslím, že je chyba, když někdo na nelidské hrůzy nahlíží jako na charakter naší karmy . Jsme tím poznamenaní,ale neodvíjí se to od nás. Zbytečně si to dáváme vzájemně za vinu a mstíme se a válčíme....Ano eodviji se to od nas ,neboli z nas,ale skrze nas. A paklize nedokazeme udrzet svoji mysl cistou,skrze nasi mysl se prijevi. Tyhle formy jsou energie,stejne tak je nase mysl energii. Jak se naladi tak pusobi.
A tedy ja osobne tyhle valecne zlociny chapu jako projeveny skrze nas a tedy jsme uskutecnili cin skrze nasi necistou mysl.
Nelze podle mne oddelit formu od nasi mysli. Jsme tvurci toho zlocinu. My zijici fyzicke formy jsme ti kdo ma v rukou zbrane a zabijime. Bez nas -fyzickych forem by zde v nasi dimenzi valceni neslo.
Tak nevim jestli to chapes take tak a nebo teda ne.
Chápu to úplně stejně jako ty, Hirondel
Vždyť to víš.
Není tady
No...nějak jsem se ho nechtěla dovědět, chtěla jsem si na to přijít
Nicméně, třeba se i u Petra Chobota dovím něco, co by mi k tomu pomohlo.
A jak tak píšu a v pozadí mi hraje televize, dověděla jsem se, co je to to největší zlo - prý nemoci hrát zápas...
Tož tak, všelijakých nás pámbožko má...
Nemoci hrát zápas. To je vončo, milá Tončo. Když tomu smažeš ty konkrétní kontury a zobecníš....co chceš víc? 
Je nějaké větší zlo, než nemoci hrát zápas?? Ty jsi šťastný člověk, Lupino. Ty něco řešíš a odevšad ti napovídají. 
Není tady
Tak nevím, jestli to mám vrazit sem nebo na Tvorca nebo jinam, ale ono je to asi jedno.
http://www.novinky.cz/ekonomika/217256- … yleci.html
Upravil(a) haiel (19. 11. 2010 21:21)
Není tady
haiel napsal(a):
Co jim to dává? Žrádlo řekla bych.
Proč chápeme zlo jako zlo? Protože něco je nahoře a něco dole. Něco je světlo a něco tma. Tmu chápeme též všici stejně, neříkáme, že tma je vlastně světlo. Nanejvýš řekneme, že je zárodkem budoucího světla. Ale je to tma. Všichni shodně v naprosté tmě vidíme prd. Tma je tma. A zlo je zlo.
Žrádlo, jo?
Hm....proč ne?
Ale s tím druhým odstavcem polemizuju - v naprostý tmě se ti může vyvinout hmat a sluch a jánevím jaký ještě smysly - v naprostý tmě se lze orientovat.
Nevím, jak v naprostým zlu - a ještě pořád nevím, co přesně to je.
Popravdě řečeno, jsem nějaká natrdlá co se těchto věcí týče - ani šodivý energie například skoro nevnímám. Tam, kde ondyno všichni cítili vchod do bran pekelných, já ani prd 
Není tady
haiel napsal(a):
Nemoci hrát zápas. To je vončo, milá Tončo. Když tomu smažeš ty konkrétní kontury a zobecníš....co chceš víc?
Je nějaké větší zlo, než nemoci hrát zápas?? Ty jsi šťastný člověk, Lupino. Ty něco řešíš a odevšad ti napovídají.
No namouduši, na psí uši...... 

Stačilo jen zobecnit 

Ještěže mám televizi a tebe!
Jenže to bychom se dostaly k ožehavému tématu bytí v nehybnosti....a mohly bychom zjistit, že je to největší dobro i zlo současně 
Zrovna před pár dny jsem vedla podobnou debatu s kamarádkou, která zmínila židovský názor, že Jedno se nudilo...proto se rozdělilo. Já jsem se s tím názorem přela, ale pak jsem si představila to nekonečno v nehybnosti....
Hm...a jsme tam, milostivá 
Není tady
haiel napsal(a):
Tak nevím, jestli to mám vrazit sem nebo na Tvorca nebo jinam, ale ono je to asi jedno.
http://www.novinky.cz/ekonomika/217256- … yleci.html
Nojo, kšeft je kšeft, pane Moiseles, víme? 
Není tady
haiel napsal(a):
Co jim to dává? Žrádlo řekla bych.
Proč chápeme zlo jako zlo? Protože něco je nahoře a něco dole. Něco je světlo a něco tma. Tmu chápeme též všici stejně, neříkáme, že tma je vlastně světlo. Nanejvýš řekneme, že je zárodkem budoucího světla. Ale je to tma. Všichni shodně v naprosté tmě vidíme prd. Tma je tma. A zlo je zlo.Žrádlo, jo?
Hm....proč ne?
Ale s tím druhým odstavcem polemizuju - v naprostý tmě se ti může vyvinout hmat a sluch a jánevím jaký ještě smysly - v naprostý tmě se lze orientovat.
Nevím, jak v naprostým zlu - a ještě pořád nevím, co přesně to je.
Popravdě řečeno, jsem nějaká natrdlá co se těchto věcí týče - ani šodivý energie například skoro nevnímám. Tam, kde ondyno všichni cítili vchod do bran pekelných, já ani prd
To není o nějaké zvýšené nebo snížené vnímavosti. A co to za kejkle s tím načumováním do bran pekelných? Lidi se musí strašně nudit....
Jo, já chápu, jak to míníš s těmi malými čerty a imunitou. S nimi to jde, se domluvit, nějak ovládnout, použít k dobrýmu....oni jsou naši
Tamto zlo není naše. To my nemůžeme nijak invokovat a rozpouštět, a testovat si na tom duševní svalstvo, protože na to nemáme. My se od toho můžeme jenom odvrátit. Nemůžou se nám v té tmě vyvinout žádné smysly tak jako to jde v naší tmě. Je neplodná. má jenom jeden program - Ničit.
Není tady
Ničit, nebo NÁS ničit? Jakýsi Antisvět?
Není tady
Nakukování do bran pekelných - ono šlo o energii místa a její zažití, to nakukování k tomu tak nějak patřilo. Ale já jsem se mohla usnažit - a nic! 
Já si nějak představuju, že z prapůvodního chaosu, kde vzniklao leccos, se pomalu ale jistě propracováváme ke struktuře, což je zajisté smysl vývoje - a že pokud ty Dolní světy zůstanou dolní, je všechno OK, jen se nesmějí přesunovat...prostě, vertikální přesuny ohrožujou stabilitu struktury - ať směrem nahoru, nebo dolů.
Tak nějak....
Není tady
haiel napsal(a):
To není o nějaké zvýšené nebo snížené vnímavosti.
No tos mě potěšila
a o čem teda myslíš, že by to bylo?
Není tady
Ničit, nebo NÁS ničit? Jakýsi Antisvět?
Všechno stvořené, nás teda taky. Antisvět? Já nevím, možná tak.
Není tady
Stvořené....hm. Když já si myslím, že se tak nějak stvořilo všechno....a když říkám všechno, tak myslím VŠECHNO - komplet existenci ve všech formách a projevech.
Není tady
Nakukování do bran pekelných - ono šlo o energii místa a její zažití, to nakukování k tomu tak nějak patřilo. Ale já jsem se mohla usnažit - a nic!
Já si nějak představuju, že z prapůvodního chaosu, kde vzniklao leccos, se pomalu ale jistě propracováváme ke struktuře, což je zajisté smysl vývoje - a že pokud ty Dolní světy zůstanou dolní, je všechno OK, jen se nesmějí přesunovat...prostě, vertikální přesuny ohrožujou stabilitu struktury - ať směrem nahoru, nebo dolů.
Tak nějak....
Jo tohle! Tak to je ale něco jinýho, než co myslím. Tohle v mém chápání spadá pod ty "čerty", se kterými se lze domluvit.
Ano, pokud ty Dolní světy zůstanou dolní. To je přesně ono. Takhle to vidím taky. K tomu patří i to nenakukování.
Není tady
Stvořené....hm. Když já si myslím, že se tak nějak stvořilo všechno....a když říkám všechno, tak myslím VŠECHNO - komplet existenci ve všech formách a projevech.
Možno i tak nahlížet. Proč ne. Ty kvality se tím nemění.
Není tady
Kvality možná ne - to netuším, ale pak by to Něco chtělo sežrat nás proč? A sebe taky....
Leda kvůli tomu žrádlu - ale kvůli tomu se žerem zas na druhou stranu všichni, to není zlo....
Není tady
Kvality možná ne - to netuším, ale pak by to Něco chtělo sežrat nás proč? A sebe taky....
Leda kvůli tomu žrádlu - ale kvůli tomu se žerem zas na druhou stranu všichni, to není zlo....
Jsou tací (kdybych neměla hosipa, tak bych napsala jména - jsou to nějací psaví magiči), kteří se domnívají, že svět kdysi patřil tomu Starému, které my vnímáme jako ne-lidské zlo. Že jsme se mu sem napytlíkovali a ono nás chce vyhnat.
Není tady
Jsem se ptala....řeklo mi to "blllraar.cvxxxxiiiiiiiioo!" a tak něco.....
Hir, mně šlo o to, že něco (pominu-li nebezpečí vlastní záhuby) je vnímáno stejně, nebo hodně podobně - a to nejen lidmi.
Že to není individuální, ale kolektivní.
Dej sem Lupi nejaky priklad. At vim co mas na mysli. 
Není tady