Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 16. 11. 2010 11:38

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: zhmotnění zla

KALIK napsal(a):

Zhmotníš si "zlo" třeba ve formě nějakého démona, situace, katastrofy, ... Stejně tak to je s pozitivními věcmi. Budeme-li si přát lásku, budeme láskou, tak si jí tady i zároveň zhmotňujeme, zesilujeme, atd.

no..jenže právě si už dnes myslím, že i ten "démon" je hmota, energie...i ta myšlenka je energie, by´t neviditelná pouhým okem.
No..třeba ne..a pletu se.. smile

Není tady

#52 16. 11. 2010 11:41

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Hm já zlo vnímám jako démona, škodolibého, který působí utrpení naprosto záměrně a cíleně. To mě osobně děsí. To jsou moje děsy....

Pavlo jak muze nejaky demon nekomu neco delat zamerne a cilene a proc? 

Co to je ten demon?

Mohou to být ještě ne -reinkarnované duše(?), bloudící, pro které ještě není "připraveno" tělo..takový Hitler apod dárečkové.. (?)

Není tady

#53 16. 11. 2010 11:44

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ano, všechno je energie, nebo spíš informace (v konečném důsledku). Pokud si vezmeme za příklad teorii strun, tak veškerá hmota je jen projevem jiných frekvencí (vibrací, informaci o vibraci). Pak i hmotný démon je de facto jen ztuhlá (přeměněná) energie (informace). Viditelnost či neviditelnost není podstatná. Já například nevidím v ultrafialové oblasti spektra, přesto toho některá zvířata jsou schopna. Tvrdit, že pokud to nejsem schopen vnímat, že to neexistuje, by bylo bláhové smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#54 16. 11. 2010 11:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#55 16. 11. 2010 11:55

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Ano, všechno je energie, nebo spíš informace (v konečném důsledku). Pokud si vezmeme za příklad teorii strun, tak veškerá hmota je jen projevem jiných frekvencí (vibrací, informaci o vibraci). Pak i hmotný démon je de facto jen ztuhlá (přeměněná) energie (informace). Viditelnost či neviditelnost není podstatná. Já například nevidím v ultrafialové oblasti spektra, přesto toho některá zvířata jsou schopna. Tvrdit, že pokud to nejsem schopen vnímat, že to neexistuje, by bylo bláhové smile

jojo..má pravdu předsedo!

Já souhlasím naprosto. A představ si co je takových dalších "věcí", které nevidíme neslyšíme, a vůbec nejsme schopni svými lidskými smysly obsáhnout - to bychom asi zírali! (ještě navíc krom těch, které jsou lidmi již poznané i popsané, ale zatím jsme je nestihli nebo nedokázali přibrat do svého rejstříku). Panebože! To je poznatků, které nestihnu...
Hele a jsou lidé, kteří to ani netuší, a ani by to nepřipiustili, bloudové...a jsou spokojeni. smile Třeba jde o celý náš pohled na svět, na život, který my vnímáme jen jako "svůj" příběh a ten bereme jako jedinou pravdu. Dle našeho vyprávění.  To je legrační...
A i to zlo, o kterém je řeč, je naše iluze, náš výmysl, naše tvorba. Je možné, že zase záleží jen na našem pohledu a  přístupu (tak jako u všeho), by´t iluzorním, k věci. Tím bychom také dokázali se zlem hnout ne?

Není tady

#56 16. 11. 2010 11:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

doporučuji přečíst:

http://www.miroslav-zelenka.cz/cz/clank … aci-vedomi

úžasný!
To je právě to, co jsem psala, jeden atom z toho co poznáváme.....to nemůžu všechno s t i h n o u t ! hmm

Není tady

#57 16. 11. 2010 12:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, viz. články od Zelenky, jak jsem tady citoval. Zlo a dobro je jen naše vnímání dvou polarit. Polarity jsou principem tvoření. My vnímáme dvě základní polarity jako dobro a zlo, ale dobro bez zla nemůže existovat a pojmenování na dobro a zlo je jen naše vnímání těchto polarit. Každopádně zlo a dobro se potřebují. Někdo zase vnímá naše zlo jako dobro a naše dobro jako zlo. Kdo má však pravdu? Asi oba dva zároveň. Každý to však vnímá tyto polarity rozdílně. Pohnout se zlem znamená pohnout se v polaritě k dobru (našemu vnímání dobra). Čím víc bude takto polarizovaných lidí, tím má ta či ona polarita navrch smile

Není tady

#58 16. 11. 2010 12:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel, to si právě nedokážu vysvětlit, ty totiž nemívám běžně. I proto mě napadly ty minulé životy. hmm

Upravil(a) javena (16. 11. 2010 12:10)

Není tady

#59 16. 11. 2010 12:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

úžasný!
To je právě to, co jsem psala, jeden atom z toho co poznáváme.....to nemůžu všechno s t i h n o u t ! hmm

Mám stejný dojem, že nestihnu všechno pojmout big_smile Ale pokusím se. Každý by měl smile

Není tady

#60 16. 11. 2010 12:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Hirondel, to si právě nedokážu vysvětlit, ty totiž nemívám běžně. I proto mě napadly ty minulé životy. hmm

Podle mne pokud by se jednalo o minule zivoty,pak by jsi to take vedela,ale nevis.

A co treba to ,ze jsi jednoduse zachytila to co litalo v prostoru, v atmosfere?   Zmana vnejsich okolnosti.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#61 16. 11. 2010 13:02

javena
♥♥♥♥♥♥-

Může být, Hir.
Ale nemyslím, že každý ví o svých minulých životech. K tomu musí taky nějak dojít, že nějaké vůbec byly.
Možná na to přijde až v nějakém dalším životě...

Není tady

#62 16. 11. 2010 13:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Může být, Hir.
Ale nemyslím, že každý ví o svých minulých životech. K tomu musí taky nějak dojít, že nějaké vůbec byly.
Možná na to přijde až v nějakém dalším životě...

Jednou se me neco zjevilo naprosto sponntanne. Jsem presvedcana ze slo o jeden z mych zivotu.

Není tady

#63 16. 11. 2010 13:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

hirondel napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Hm já zlo vnímám jako démona, škodolibého, který působí utrpení naprosto záměrně a cíleně. To mě osobně děsí. To jsou moje děsy....

Pavlo jak muze nejaky demon nekomu neco delat zamerne a cilene a proc? 

Co to je ten demon?

Mohou to být ještě ne -reinkarnované duše(?), bloudící, pro které ještě není "připraveno" tělo..takový Hitler apod dárečkové.. (?)

Hitlera povazuju za nekoho kdo vedel (bud podvedome) a nebo se to naucil,jak ovladat masy.
Silnou energii kterou disponoval zneuzil k tomu aby mel moc.
Pak lze Hitlara vlastne oznacit za demona.

Jini lide naopak svoji pranou-energii kterou Hitler disponoval,dokazi lecit,Ti svoji silu nezneuzivaji pro moc.

Není tady

#64 16. 11. 2010 13:36

IŠTAR
♥♥♥♥---

Co si myslíte o tomto http://www.tajemnysvet.cz.tl/Satanist-e2-.htm ? Myslíte, že je to také zhmotněné zlo?

Není tady

#65 16. 11. 2010 13:48

javena
♥♥♥♥♥♥-

To se přece nevylučuje, Hirondel. smile
V nějakým třetím životě nemáš ani páru, že něco takovýho existuje, ve čtvrtým máš podezření, indicie a v dalším se ti stane něco, co ti docvakne. wink
Když se ti v tomto životě "neco zjevilo naprosto sponntanne", tak to neznamená, že v minulým a předminulým jsi to věděla... že nějaké minulé životy jsou.
Tak to vidím já. Ale já se tomu nijak nevěnuji. Možná plácám. Hlavně, že mi to dává smysl. winksmile

Není tady

#66 16. 11. 2010 14:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

Podle mne pokud by se jednalo o minule zivoty,pak by jsi to take vedela,ale nevis.

Mozna je to nedorozumeni. smile
Ja jsem touhle vetou a tim co jsem napsala ze sve zkusenosti mela na mysli pouze to, ze pokud by se jednalo o neco z minulosti,ze by jsi to vedela na beton.-presvedceni.
To je vsak pouze muj nazor wink smile

Není tady

#67 16. 11. 2010 14:17

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak to jsem tě nepochopila. big_smile Hmm, nic mi to nepřipomínalo. hmm

Není tady

#68 16. 11. 2010 14:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Tak to jsem tě nepochopila. big_smile Hmm, nic mi to nepřipomínalo. hmm

smile

Není tady

#69 16. 11. 2010 15:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Kaliku, jo - a k tomu jsem se právě snažila dobrat - co je to, co jako zlo pociťuje každá živá bytost....je ne-životné, nebo co?
A jak tě tak čtu, došlo mi, co přesně myslel Pogačnik svým výrokem "zlu náleží po právu čtvrtina všech věcí"
Rovnováhu, vyvažování, nejspíš.
To je stejně sranda - kdysi jsem to věděla, pak zapomněla a teď si to zase uvědomila smile

Upravil(a) lupina montana (16. 11. 2010 15:51)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#70 16. 11. 2010 17:17

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Whow, Haiel, to bylo dokonalé (#38). tummenupp tummenupp Také jsem přemýšlel nad tím, jak to vyjádřit (a nespadnout do toho), ale Tys to pojala přesně. godlike Všechna čest. godlike

Crabat

Není tady

#71 16. 11. 2010 18:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Wiki napsal(a):

wiki já ti nevím, oni ani nemusí být takhle světově známí. Prostě v nichto zlo je a oni si jej pěstují. Proč to mám zrovna takhle se zlem já samozřejmě vím.  Zbytek krásně odkázal kalik.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#72 19. 11. 2010 12:08

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Chci poděkovat Ištar a Crabatovi za tak pozitivní reakci. Já jsem tam vážila skoro každé slovo a mám zkušenost, že takové snaživě uplácané věci bývají většinou nepodařené, takže mám  radost, že to bylo pro někoho k přečtení. Děkuju.

Není tady

#73 19. 11. 2010 12:11

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Haiel - nejem úplně moudrá, cos všechno tím myslela, ale jo - vanul z toho tvého povídání takovej absolutní chlad - to by snad mohlo být Zlo? Pro nás?
proč ale?
Myslím si, že proto, že ssebou nese destrukci všeho, do čeho cpeme miliony let všechnu dosažitelnou energii - a my ji cpeme do jakési efemérní, nesmírně složité konstrukce, které říkáme život smile
Jako bychom v přítomnosti tohoto Zla cítili, že všechna tahle energie by mohla přijít nazmar...ale proč?
Proč to cítíme jako vyloženě špatné?
Jde to "proti proudu"?
Je tedy Zlo jen opačný směr?

Takže v 0:22 hod. nejsi úplně moudrá, jo?  To máš z toho, že ponocuješ, nosíš červené podvazky, piješ růžové šampaňské a oddáváš se prostopášnostem s mladými milenci.  Když se pak takto po půlnoci vypotácíš z náruče Hismaelovy směrem ke kompu, v pomačkaném negližé a s cigaretou v koutku rozmazaných úst a snažíš se kalným zrakem zaostřit na můj text, není divu, že nepobíráš, když píšu o nutnosti snahy o zachování vyššího mravního principu.
Psala jsem, že nesdílím myšlenku, že Člověk si za všechno zlé, co ho potká,  může sám. Když se krajem prožene vichřice nebo povodeň a poničí nám naše domečky, tak je liché se ptát, čím jsme si to zasloužili. Živly tady byly dávno před námi.  Když jsme se objevili na scéně my,  už byly součástí kulis.  Naše „vina“ v takovém případě spočívá nanejvýš v tom, že máme majetky na blbém místě nebo nedostatečně bytelné nebo na nich moc lpíme. Nelidské  (ne nelidské v emocionálním významu, ale ne – lidské, jako mimo člověka, mimo lidský svět) zlo, o kterém jsem psala, je jako ta vichřice, staré,  a dost možná zbytky nějaké minulé scény, to asi nikdo neví, ale prostě je to tady a  působí skrze člověka tím, že paralyzuje jeho vůli ke světlu, jeho svědomí.  Dost možná to na nás má „spadeno“ asi jako viry nebo bakterie. Prostě si to tak nějak po svým žije a my při snížené obranyschopnosti ty jeho životní projevy pociťujeme jako naše prů.ery.  Nejspíš se marně snažíme o posilování fyzické imunity, když tu psychickou nejsme schopni vrátit do původního stavu.
Pro tebe z toho vyplývá, že brokátový župánek vyměníš za kuchařskou zástěru, vlasy rozevláté v ctihodný drdol sobě zamotáš a pozornost svoji milostnou toliko ke svému  choti obrátíš a to jenom v sobotu a potmě. Přestaneš kouřit a pít alkohol a ušetřené peníze naházíš do kostelní kasičky. Koště podaruješ charitě a na veřejnost budeš vycházet jen v mužském doprovodu.

Není tady

#74 19. 11. 2010 14:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Á, ty myslíš Dolní světy...tak to jo.
Nicméně, pořád mně není jasno, proč je cítíme jako zlo - proč to, co cítíme jako zlo, tak cítíme.....(hergot, to bude tím županem, nebo co.... cool)
Co se týče cigára v koutku úst ect., radši budu kamarádit s nějakým tím krotším zlounem - vono to působí na zvyšování imunity - jako když si v dětství nemeješ pokaždý ručky.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#75 19. 11. 2010 15:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Nejsme tady sami, bylo tu cosi dávno před námi a bude i po nás.  Mnoho různých forem, které sice nemají vyjádření fyzické, ale projevit se umí. Když se stane, že některé z nich (možná úplně netečně) prosáknou (nebo provibrují) blíž k nám, mohou působit skrze disponované jedince a výsledek je pak to, čemu se výstižně říká nelidské zlo ( válečné zločiny, zločiny proti lidskosti, násilnosti…..)  Nepatří to k nám.  Proto jsme odjakživa měli „desatera“, pravidla, jak se udržet vnitřně ve formě, aby skrze nás to „staré“ nemělo šanci.

Myslím, že je chyba, když někdo na nelidské hrůzy nahlíží jako na charakter naší karmy . Jsme tím poznamenaní,ale neodvíjí se to od nás. Zbytečně si to dáváme vzájemně za vinu a mstíme se a válčíme....

Ano eodviji se to od nas ,neboli z nas,ale skrze nas. A paklize nedokazeme udrzet svoji mysl cistou,skrze nasi mysl se prijevi.  Tyhle formy jsou energie,stejne tak je nase mysl energii. Jak se naladi tak pusobi.
A tedy ja osobne tyhle valecne zlociny chapu jako projeveny skrze nas a tedy jsme uskutecnili cin skrze nasi necistou mysl.
Nelze podle mne oddelit formu od nasi mysli. Jsme tvurci toho zlocinu. My zijici fyzicke formy  jsme ti kdo ma v rukou zbrane a zabijime. Bez nas -fyzickych forem by zde v nasi dimenzi valceni neslo.

Tak nevim jestli to chapes take tak a nebo teda ne. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí