|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Já se tedy taky přiznám, že zase přemýšlím, co je vlastně nehmotné? (jak psal Kalik - ..Jestliže můžeme zhmotňovat nehmotné....).
Co nehmotného zhmotňujeme? vlastně kladu stejnou otázku jako Hiro
Není tady

Zhmotníš si "zlo" třeba ve formě nějakého démona, situace, katastrofy, ... Stejně tak to je s pozitivními věcmi. Budeme-li si přát lásku, budeme láskou, tak si jí tady i zároveň zhmotňujeme, zesilujeme, atd.
Není tady
KALIK napsal(a):
Zhmotníš si "zlo" třeba ve formě nějakého démona,
Kaliku a tohle muzes nejak rozvest jak to myslis?
Jakou podobu ma tedy podle Tebe takovy nejaky demon (kdyz je zhmotneny ?
Co si pod tim predstavujes?
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Ráda bych se zeptala, zda si myslíte, že se zlo může zhmotnit nebo silně koncentrovat tak, abychom ho dokázali úplně jasně vnímat jako setkání s čistým zlem...
Já jsem se nesetkala přímo se zlem ale nazvala bych to spíše neštěstí či zmar.
Přihodilo se mi to za mlada, kdy jsem byla přímým svědkem dopravní nehody. Byla jsem nakupovat v obchodě na frekventované pražské ulici a během okamžiku se venku dostala nějaká žena pod kola projíždějící tramvaje. Nebyly slyšet žádné výkřiky, brždění tramvaje, nářek, nic ... venku se najednou rozhostilo nepřirozené ticho a atmosféra se dala vysloveně krájet. Člověk zkrátka nějakým způsobem vycítil, že se venku stala tragédie, při které byl zraněn člověk a jeho bolest a utrpení - jak bych to popsala - visela ve vzduchu, v nějaké neviditelné vlně doputovala až ke mně a já ji vnímala všemi póry svého těla jako ledový chlad, který mi sevřel žaludek a paralyzující pocit, který mi sevřel mozek. Když jsem vyšla z obchodu na ulici, viděla jsem stojící tramvaj, pomalu se shlukující lidi na jednom místě a už jsem věděla, co tam asi uvidím 
Není tady
Hm já zlo vnímám jako démona, škodolibého, který působí utrpení naprosto záměrně a cíleně. To mě osobně děsí. To jsou moje děsy....
Není tady
Kiara napsal(a):
Člověk zkrátka nějakým způsobem vycítil, že se venku stala tragédie, při které byl zraněn člověk a jeho bolest a utrpení - jak bych to popsala - visela ve vzduchu, v nějaké neviditelné vlně doputovala až ke mně a já ji vnímala všemi póry svého těla jako ledový chlad, který mi sevřel žaludek a paralyzující pocit, který mi sevřel mozek.
Tak to jsi Kiaro velice vnimava. 
Není tady
PavlaH napsal(a):
Hm já zlo vnímám jako démona, škodolibého, který působí utrpení naprosto záměrně a cíleně. To mě osobně děsí. To jsou moje děsy....
Pavlo jak muze nejaky demon nekomu neco delat zamerne a cilene a proc?
Co to je ten demon?
Není tady

Paralyzující pocit, chlad a tíseň jsem já kdysi pocítila, když vyklidili celé Václavské náměstí kvůli bombě v metru. Nebylo to tehdy ještě zvykem, demokracie byla ještě mladá a bylo to krátce potom, co vybouchl nějaký nástražný systém na staromáku. Stála jsem tam pocitově sama, přestože nás bylo víc, ty lidi okolo jsem nějak nevnímala a po chodníku se proháněl jen vítr... a dole pode mnou mohlo něco odpočítávat moje poslední chvíle... Zvláštní pocit.
Jako kdybych se na to koukala ve filmu... jako bych tam vůbec nebyla a přitom to celé procítila...
Od té doby jsem takový pocit neměla.
Do tý doby dvakrát. Na Staromáku za minulého režimu, při demonstraci. Prázdný náměstí a všude policajti se psy. Velmi podobné pocity... A v Terezíně. Přímo v Malé pevnosti mi bylo tak šoufl, že už tam nikdy nevkročím.
Jestli to bylo zhmotněné zlo nevím, ale stačilo, to vím jistě. 
Upravil(a) javena (15. 11. 2010 20:19)
Není tady

hirondel napsal(a):
Kiara napsal(a):
Člověk zkrátka nějakým způsobem vycítil, že se venku stala tragédie, při které byl zraněn člověk a jeho bolest a utrpení - jak bych to popsala - visela ve vzduchu, v nějaké neviditelné vlně doputovala až ke mně a já ji vnímala všemi póry svého těla jako ledový chlad, který mi sevřel žaludek a paralyzující pocit, který mi sevřel mozek.
Tak to jsi Kiaro velice vnimava.
hirondel: jsem
sudičky mi holt nadělily do vínku dar, o který jsem dvakrát nestála a nevěděla jsem, co si s takovým břemenem počít. Nicméně všechno má svůj význam, smysl a řád ... a jestliže jsem byla takovou vlastností obdarována, měla jsem se s ní naučit pracovat (alespoň takhle to chápu).
Není tady
Javena psala o tom Terezíně...
Mám trochu podobný zážitek z římského kolosea. Když jse tam byla, a průvodkyně popisovala, kolik tisíc lidí tady krutě zahynulo jen pro zábavu a kratochvíli ostatních, nějak mě ta nesmyslnost a koncentrace zbytečného lidského utrpení dostala. Musela jsem poodejít, sama v tichu se dívala do arény, nějak vnitřně jsem to tam všechno vnímala, a pocítila jsem jakousi vnitřní touhu se za ty mrtvé aspoň pomodlit.
Nejsem klasický věřící a katolík už vůbec ne. Ale znám Otčenáš, a ten jsem se tam tedy tiše za ty mrtvé pomodlila.
Nevím, jestli toto je obecně zhmotnění zla, pro mě ale ano.
Kiara napsal(a):
Nicméně všechno má svůj význam, smysl a řád ... a jestliže jsem byla takovou vlastností obdarována, měla jsem se s ní naučit pracovat (alespoň takhle to chápu).
Ja take rikam ze vsechno ma svuj smysl a vyznam. A ze ten, kdo v sobe objevi nejaky talent,ten je vyzyvan svuj talent prijmout a naucit s s nim pracovat.
Souhlasim,vnimam to stejne 
Ta zena prezila?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já vím, že je to moje, Tuli
A umíte to tedy popsat blíže někdo jinej? Co si představujete pod pojmem "zlo"?
Docela mě to zaujalo, přiznám se....
Hoj, babo!
Vidím to takto. Svět nestojí a nepadá s člověkem a jeho karmou. Nejsme tady sami, bylo tu cosi dávno před námi a bude i po nás. Mnoho různých forem, které sice nemají vyjádření fyzické, ale projevit se umí. Když se stane, že některé z nich (možná úplně netečně) prosáknou (nebo provibrují) blíž k nám, mohou působit skrze disponované jedince a výsledek je pak to, čemu se výstižně říká nelidské zlo ( válečné zločiny, zločiny proti lidskosti, násilnosti…..) Nepatří to k nám. Proto jsme odjakživa měli „desatera“, pravidla, jak se udržet vnitřně ve formě, aby skrze nás to „staré“ nemělo šanci. Nějak se stalo, že jsme vyměkli, pravidla překroutili do nerespektovatelných blbin a naše svědomí, ta jediná skutečná ladička, pomocí které jsme mohli dosahovat harmonie a jíž byla pravidla jenom slovním vyjádřením, otupěla. Zmocnily se jí náhradní systémy, ideologie, náboženství, politická uskupení….všechny ty čertovské pařáty, které svým obětem diktují, co je dobré, co je špatné….co by měly, co by neměly….všechny ví, co je pro nás nejlepší….Proto žijeme v disharmoniích a nemocech a trápíme se. Jako osleplá a ohluchlá potrava. Někdo to vzdal a někdo ne a chce zpět své ztracené smysly ( jejich opětovné „nahození“ pravděpodobně souvisí se vzkříšením Svědomí) a proto se tzv vydává na duchovní cestu.
Pavučina karmy těch starých forem a pavučina naší karmy jsou teď propletené. Kdo může vědět, co bude platit….zda a jak se vymotáme……počítá se nám do „účetnictví“ i nelidské zlo?….jsme viníci?…jsme oběti? Ono nás napadlo nebo my jsme dovolili? To je to zlo, které nemáme zapotřebí a od kterého bychom se měli odvracet. Nelze ho jakkoli „správně , konstruktivně“ uchopit a přetransformovat v dobré. Ono nemá tu dispozici. Je jen takové, jaké je a vždycky takové zůstane, nemáme na tuto prastarou formu žádný vliv. Myslím, že je chyba, když někdo na nelidské hrůzy nahlíží jako na charakter naší karmy . Jsme tím poznamenaní,ale neodvíjí se to od nás. Zbytečně si to dáváme vzájemně za vinu a mstíme se a válčíme....
Tož takto to s tím zlem vidím, babizno.
P.S. Já jsem se úmyslně vyhnula slovu „démoni“. Ono se v moderně používá pro označení lidských charakterových vad (závist, obžerství, lakota, prchlivost atd..) , tak jsem nechtěla, aby to bylo pomotané.
Není tady

hirondel napsal(a):
Kiara napsal(a):
Nicméně všechno má svůj význam, smysl a řád ... a jestliže jsem byla takovou vlastností obdarována, měla jsem se s ní naučit pracovat (alespoň takhle to chápu).
Ja take rikam ze vsechno ma svuj smysl a vyznam. A ze ten, kdo v sobe objevi nejaky talent,ten je vyzyvan svuj talent prijmout a naucit s s nim pracovat.
Ta zena prezila?
To nevím ... pokud jsem to měla možnost posoudit, ležela pod tramvají v hlubokém bezvědomí, protože jí vůz zachytil obě dvě dolní končetiny
a dál už jsem se nevydržela dívat. Odvezla jí sanitka, pokud se dobře pamatuji, takže lze předpokládat, že měla určitou šanci ku přežití.
Není tady
Kiara napsal(a):
hirondel napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ta zena prezila?To nevím ... pokud jsem to měla možnost posoudit, ležela pod tramvají v hlubokém bezvědomí, protože jí vůz zachytil obě dvě dolní končetiny
a dál už jsem se nevydržela dívat. Odvezla jí sanitka, pokud se dobře pamatuji, takže lze předpokládat, že měla určitou šanci ku přežití.
Padá štěstí i neštestí z nebe. Minulo tě Kiaro neštěstí, padlo jen někde jinde. Právě to je tvoje štěstí.
Zlo a dobro je však něco jiného. Vše je jen na nás, co si k sobě pustíme. Zlo pramení z nepochopení a z pocitu, kdy je někdo nešťastný. Dobro je vždy láska!
Mazel, které se překládá jako štěstí, původně znamená v hebrejštině osud. A osud podle Talmudu znamená, že ,,vše je v rukou Božích, kromě naší úcty k němu".
.
Upravil(a) Alan (15. 11. 2010 22:51)
Není tady
Kiar, ten tvůj dar slova!
Ty a Javena - to ale myslím není zlo - nazvala bych to neštěstím? Pocitem přímého ohrožení? To každý živý tvor samosebou pociťuje jako zlé - ale neříkala bych tomu zlo s velkým Zet...
Haiel - nejem úplně moudrá, cos všechno tím myslela, ale jo - vanul z toho tvého povídání takovej absolutní chlad - to by snad mohlo být Zlo? Pro nás?
proč ale?
Myslím si, že proto, že ssebou nese destrukci všeho, do čeho cpeme miliony let všechnu dosažitelnou energii - a my ji cpeme do jakési efemérní, nesmírně složité konstrukce, které říkáme život 
Jako bychom v přítomnosti tohoto Zla cítili, že všechna tahle energie by mohla přijít nazmar...ale proč?
Proč to cítíme jako vyloženě špatné?
Jde to "proti proudu"?
Je tedy Zlo jen opačný směr?
Není tady

ke zhmotňování a přetváření reality, citace z : http://www.miroslav-zelenka.cz/cz/clanky/dnes-a-zitra
"Člověk je díky jedné své specifické zvláštnosti schopen velmi silných tvůrčích aktů a tím i prosazení své vize vývoje událostí. Tou specifickou zvláštností, kterou se lidé odlišují zejména od reptiloidů, ale částečně i od ostatních humanoidů, je schopnost silných emocí. Člověk je schopen položit tvůrčí myšlenku na silnou vlnu emocí a tím i měnit realitu. Je známo mnoho příkladů, kdy běžný člověk pod vlivem silných emocí dokázal to, co není ve fyzických silách žádného člověka (klasickým příkladem jsou matky zachraňující své děti nebo sebe pro své děti).
Mnohé krvavé rituály obětních obřadů, a zejména s lidskými oběťmi, původně měly svůj účel v posílení tvůrčí myšlenky na změnu reality (např. přivolání deště) energií silné emoce. Za nejsilnější emoci byla vždy považována násilná smrt člověka. V originálním obřadu se jednávalo o dobrovolnou oběť, která byla vysoce hodnocena i vlastními oběťmi. Toto subjektivní hodnocení oběťmi by se to dalo přirovnat k sebevražedným útokům muslimských bojovníků.
Tato „emoční schopnost“ činí z lidí, z určitého úhlu pohledu, mocné bytosti. Vzhledem k současné duchovní úrovni „naštěstí“ velká většina lidí není schopna vědomě využívat tvůrčí myšlenku ke změně reality."
Není tady
Ano je to myslenka -energie nesouci nejaky obsah. A tedy myslenka je tvurcem vseho hmotneho.
Podle mne se vsechno "dobre"-" spatne" odviji v mysli.
Není tady

Lupino, mě to taky nepřišlo jako zhmotněné zlo, i když, když budu upřímná, nevím přesně, co si pod tím pojmem mám vlastně představit... ale neštěstí taky ne. To byly úplně jiné pocity, než třeba když jsem koukala na barák pod vodou, chlapa pod autem... to bylo neštěstí. Zasáhne nás to, ale jinak.
Tohle byly tak zvláštní pocity, že si je pamatuju moře let. 
Už mě v tý souvislosti i napadlo, jestli se neprojevil nějaký můj minulý život. Stanný právo - vylidněné ulice... ten Terezín...
Nevím.
Není tady
javena napsal(a):
Paralyzující pocit, chlad a tíseň jsem já kdysi pocítila, když vyklidili celé Václavské náměstí kvůli bombě v metru.
Stála jsem tam pocitově sama, přestože nás bylo víc, ty lidi okolo jsem nějak nevnímala a po chodníku se proháněl jen vítr... a dole pode mnou mohlo něco odpočítávat moje poslední chvíle... Zvláštní pocit.![]()
Jako kdybych se na to koukala ve filmu... jako bych tam vůbec nebyla a přitom to celé procítila...
Javeno,
strach ma schopnost paralyzovat,vyvolava pocit tisne i chladu.
To vsechno se deje na povel vlastni mysli.
Clovek se v takovych situacich citi sam i kdyz je kolem nej mnoho lidi.
A jak rikas,clovek muze mit i pocit ze jakoby neni pritomen ale je tam to vnimani.
Není tady

další citace z onoho článku:
"Na této úrovni (astrální) se vyskytují i bytosti, které se živí emoční energií a to zejména energií negativní. Vzhledem k tomu, že negativní energie je jejich potravou, snaží se zejména mimosmyslovým ovlivňováním lidí vytvářet situace, při kterých vznikají negativní emoce, jako je bolest, nenávist apod., a to opět na všech úrovních. To znamená, že se nejedná pouze o války, genocidu či hony na čarodějnice, ale i každému člověku známé běžné situace. Tyto astrální bytosti jsou schopny manipulovat vědomím některých lidí.
Nepředstavujme si však, že se jedná pouze o satanské našeptávání k ubližování. Naopak, jsou do lidského vědomí vkládány zdánlivě ty nejušlechtilejší představy o ovlivňování běhu světa. Ve jménu boha a dokonce boží lásky bylo zabito zdaleka nejvíce lidí v dějinách lidstva. S takovým pojetím lze i lidskou duši (samozřejmě cizí) zachránit přivedením na pravou víru, a protože není nic významnějšího než záchrana lidské duše, lze proto obětovat i tělo (a dokonce někdy i vlastní). Netroufám si ani odhadnout, kolik lidí opravdu trpí bolestivými výčitkami, že neuspokojují požadavky svého boha.
Tyto bytosti samozřejmě nemají sebemenší zájem na harmonickém rozvoji lidstva směrem k duchovnosti, protože by tak přišly o zdroj energií. Tyto síly ovlivňují všechny předchozí úrovně s výjimkou duchovně vyšších mimozemských civilizací."
Není tady

To, co jsem cítila nebylo ZLO v pravém slova smyslu (tedy nedefinovatelná síla, působící na člověka ve snaze úmyslně mu ublížit) ale definovala bych to tak, že jsem vycítila NEŠTĚSTÍ (tedy následek souhry nešťastných náhod, vedoucí k utrpení určité lidské bytosti).
Není tady

Hirondel, ale já se nebála. Neměla jsem strach... bylo to jen divný. Vím, že strach "svazuje nohy", ale strach tam nebyl. I když jsem věděla, že pode mnou je možná bomba. Zní to asi divně, ale ten magor, co jí dal k Husovi na staromáku ten na policii nevolal... to, že se občas najde i po těch telefonických upozorněních jsem se dozvěděla mnoho let poté... nebála jsem se, že vyletím i s metrem... to ti mě ani nenapadlo. Jen jsem věděla, že tam může být. Ale věděla jsem, že se nic nestane. Ještě jsem na někoho čekala a proto jsem tam stála... a odešla směrem, kde by se dala destrukce předpokládat... kdybych se bála, vypálila bych směrem k hlaváku, na nic nečekala a ne, že půjdu po trase... když tak o tom přemýšlím, oni ti policajti byli taky zlatí... klíďo nás nechali, ať si jdeme kudy libo...
no, neměli s tím ještě zkušenosti asi. To mě napadlo až teď.
A bylo to i jiný než pocit, když byly ohroženy moje děti a rodiče... tam byl strach jako kráva a žádnej chlad, tíseň. Strašnej strach, panika a pocit bezmoci... Nedá se to vůbec srovnávat. Když mám strach, reaguju jinak. Až hystericky, řekla bych... 
Ten pocit, že se koukám jakoby zvenčí mám často. Ten mě neleká.
Není tady
javena napsal(a):
Ale věděla jsem, že se nic nestane .... kdybych se bála, vypálila bych směrem k hlaváku, na nic nečekala a ne, že půjdu po trase...
Ten pocit, že se koukám jakoby zvenčí mám často. Ten mě neleká.
Tak ted jsi tomu teprve doplnila dalsi rozmer. 
On kdyz clovek VI ,ze se nic nestamne pak to proste vi. To dava smysl ze se pak neboji. 
To ze jsi to vedela ze se nic nestane a to, ze jsi se divala jakoby z venci, to se podle mne vzajemne doplnuje.
Pak tedy si dokazes vysvetlit proc ten paralyzujici pocit chladu,tisne? Odkud se vzaly?
Co myslis? 
Není tady