29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Proste to je to same jako kdyz Ty jsi me nekde prisel rict at slezu ze stromu.
....
.....No a tak dale a tak dale. Akce - rekace.Proste noumaka,tak jak to delavas taky.
Ba ne, Hir, když dva dělají totéž, není to totéž.
Jasne a neni modra jako modra. To je pochopitelny.
Není tady
Klídek Hir, já také vůči tomuhle postoji vůbec nic nenamítám. Ano, je to svým způsobem stejné, jako když já hovořím o té větvi. V tom s Tebou souhlasím. A kdybys zůstala u této, v podstatě vtipné glosy, bylo by všechno fajn. Poukázat na skrytou slabinu anebo alespoň potenciálně skrytou slabinu diskutujícího je skutečně bod pro Tebe. A pokud bys u toho opravdu zůstala a počkala si na další takový okamžik, kde Tě to trkne, jestliže na to v rozhovoru upozorníš, bude to prostě k dobru věci. Dáváš tím totiž tomu druhému příležitost se nad sebou samotným zamyslet.
Ovšem pokud takováto anebo jakákoliv jiná situace je pro Tebe signálem k spuštění nekonečných lamentací (někdy spíše spamentací) proti Crabatovi, či komukoliv jinému, pak je to průšvih. Všimni si, prosím, že mně trpělivost většinou nedochází a pokud ano, prostě přestanu reagovat. Jenomže dochází těm druhým a my musíme vzít ohled také na ně! Takže pokud něco máš nebo Tě při psaní mých článků napadne, klidně to řekni, já to unesu, vím totiž, co se v Tobě odehrává. Ale řekni to ve dvou, třech článcích a pak se bav zase o něčem jiném. Dva, tři příspěvky Ti přece na vyjádření oné podstaty, cos chtěla říct, musí stačit. Ale ty Tvoje zámlky a nekonečné "zamysli se, co jsem tím asi chtěla říct" a odpovědí na otázku toho druhého otázkou vlastní, jako bys byla guru a dávala tím správný směr jeho mysli vzhledem ke každé pitomosti, která tu potom ze zoufalství (ohledně nemožnosti se domluvit) padne, tak to je něco tak otřesného a nestravitelného, že se těm lidem zkrátka nemůžeš divit, když jim dojde trpělivost. Kdybys tohle prováděla na mém foru, tak bych Tě na to dvakrát upozornil, že takhle jednat nemůžeš, a pak už nemilosrdně zabanoval, to Ti říkám na rovinu.
Podívej, já si vážím toho, co říkáš. (Pokud tedy nehraješ tuhle nesmyslnou hru!) Dokonce až tak dalece, že jakmile jsi na to upozornila, okamžitě jsem na Hermanna začal provádět Ho´oponopono, protože jsem uznal, že v jistém smyslu máš pravdu. Proč jsem to neřekl?.. - Nedostal jsem se k tomu, jelikož jsi rozehrála tu svou absurdní roli. A když se to celé rozejelo, pak už jsem to bral tak, že nejsem povinen Ti skládat účty. Takže tolik k vysvětlení. Navíc, již jsem tu říkal, že Ho´oponopono nepraktikuji pravidelně, spíše výjimečně a jen tak do prostoru, jelikož mám jinou cestu. Párkrát jsem si jej ale na to udělal. Ovšem nepředpokládám, že bych v tom pokračoval. Úsměv se mi odtud (odkud se dívám) jeví v daném okamžiku jako lepší řešení. Proč?.. - To je velmi složité na vysvětlení a souvisí s tím mnoho faktorů. Zkrátka to ber jako mou volbu.
Není tady
Crabat napsal(a):
Klídek Hir, já také vůči tomuhle postoji vůbec nic nenamítám. Ano, je to svým způsobem stejné, jako když já hovořím o té větvi. V tom s Tebou souhlasím. A kdybys zůstala u této, v podstatě vtipné glosy, bylo by všechno fajn. Poukázat na skrytou slabinu anebo alespoň potenciálně skrytou slabinu diskutujícího je skutečně bod pro Tebe. A pokud bys u toho opravdu zůstala a počkala si na další takový okamžik, kde Tě to trkne, jestliže na to v rozhovoru upozorníš, bude to prostě k dobru věci. Dáváš tím totiž tomu druhému příležitost se nad sebou samotným zamyslet.
Ano davam Ti prilezitost se nad sebou zamyslet podle meho zpusobu.
Zkratka to ber jako moji volbu. Ty pouzivas vtipne glosy ,ja to budu delat po svem.
Crabat napsal(a):
Ovšem pokud takováto anebo jakákoliv jiná situace je pro Tebe signálem k spuštění nekonečných lamentací (někdy spíše spamentací) proti Crabatovi, či komukoliv jinému, pak je to průšvih.
Ovsem pokud Crabate vnimas me vstupy takto,pak je to prusvih.
Nezbyva nez ti znovu zopakovat,ze zdani jsou naprosto klamna. A v tom zdani kteremu tolik veriz je prave ten hacek.
I tohle zopakuju- az se zbavis iluze,sveho zdani,pak uvidis vse nahle v jinem svetle,zadne >proti Crabatovi < uz nebude existovat.
Jak je vubec mozne ze jsi tohle jeste nepochopil a stale a stale dokola mas tento mylny dojem.
Je to sna neco Tveho,jsi snad Ty proti me a zda se Ti pritom,ze je to naopak?
Takze prozkouej ten projektor,ja Ti to pisu proto ze Ty zde zase naopak neustale opakujes to sve projektovani.
Rozimis?
Crabat napsal(a):
Všimni si, prosím, že mně trpělivost většinou nedochází a pokud ano, prostě přestanu reagovat. Jenomže dochází těm druhým a my musíme vzít ohled také na ně! Takže pokud něco máš nebo Tě při psaní mých článků napadne, klidně to řekni, já to unesu, vím totiž, co se v Tobě odehrává. Ale řekni to ve dvou, třech článcích a pak se bav zase o něčem jiném. Dva, tři příspěvky Ti přece na vyjádření oné podstaty, cos chtěla říct, musí stačit. Ale ty Tvoje zámlky a nekonečné "zamysli se, co jsem tím asi chtěla říct" a odpovědí na otázku toho druhého otázkou vlastní, jako bys byla guru a dávala tím správný směr jeho mysli vzhledem ke každé pitomosti, která tu potom ze zoufalství (ohledně nemožnosti se domluvit) padne, tak to je něco tak otřesného a nestravitelného, že se těm lidem zkrátka nemůžeš divit, když jim dojde trpělivost. Kdybys tohle prováděla na mém foru, tak bych Tě na to dvakrát upozornil, že takhle jednat nemůžeš, a pak už nemilosrdně zabanoval, to Ti říkám na rovinu.
Nikdu jsem nerekla ze se ja necemu divim a vis proc? Neni muj problem co nekomu na mych prispevcich vadi ,to si musi vyresit kazdy sam. Tohle je me mysleni a dle meho mysleni tedy ziju. Kdyz me na necem neco vadi ,je to muj problem k vyreseni,nikoli nekoho druheho.
Takze jak jinak nez ze takhle se stavim k veci. Na to se zde vedlo mnoho a mnoho zdlouhavych diskuzi,muzes si je vyhladat (zalozila je Blossom)
Jo jo,vim dobre co se v Tobe odehrava.
S tim co Ti prijde otresne a nestravitelne s tim se nejvic peres. Nemilostrdne by jsi mne zabanoval? Ale no tak,vzdyt Ty jsi plny neporozumeni a netolerance k mym postojum.
Zda se Ti ze mam jednat podle Tvych pravidel? To nepujde ,mam svoje ,tak jako ty mas Ty svoje. Snedne to pochopis.
Nastesti nejsem na Tvem foru.
Sam jsi zavdal pricinu k tomu co se odehrava,toz je jasne ze za to nenesu pouze ja zodpovednost.
Crabat napsal(a):
Ovšem nepředpokládám, že bych v tom pokračoval. Úsměv se mi odtud (odkud se dívám) jeví v daném okamžiku jako lepší řešení. Proč?.. - To je velmi složité na vysvětlení a souvisí s tím mnoho faktorů. Zkrátka to ber jako mou volbu.
Ano,to uz neni ma vec co s tim udelas. Ja se pouze ptala a vyjadrila svuj vlastni nazor. To tu dela kde kdo.
Takze to ber zkratka jako moji volbu.
Jinak ver ze naprosto chapu ze me ,ani nikomu jinemu nemusis skladat nejake ucty a doznavat se k tomu ze nekdo ma pravdu. Ani ja to nedelam,proto Ti naprosto rozumim.
Takze Crabate srovnej si ten vztah ke mne uvnitr a pak poznas ze je vsechno uplne jinak.
Dokud vim ze to nemas vyresene,vim tale to, ze Ti to do te doby neda pokoj.
A proc tohle rikam? Ne proto ze jsem nejaky guru, ale proto ze jsem soucasti te vzajemne interakce.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Wiki napsal(a):
Představila jsem si totiž toho člověka , který může takto psát, jeho pohled, (pochopitelně třeba mylně), ale co tito lidé mohou napáchat škody - jak se mohou podepsat na druhých.
Nojo, Wiki - jenže to je věc "těch druhých", co na sobě nechají napáchat - nebo nenechají, no ne? Však nejsou blbí - a jestli jo, tak se potřebujou trošku poučit.
Wiki napsal(a):
Možná jsem divná, ale chtěla bych tohoto člověka poznat na živo. Abych viděla, že to třeba TAK nemyslí, že JEN vydělává ..atáák..
Dozvědět se víc. Může to být póza...
No, mně to na pouhou pózu přijde přííliš bytelný. Možná kdysi dávno - teď už mi to nepřipadá možný. Jako že by pod tím někde tlouklo zlaté srdce, nebo tak něco.....no, asi tluče, ale vsadila bych se, že už nedohrabatelně hluboko.
Wiki napsal(a):
Ale bylo by každopádně k věci, kdyby herman argumentoval, kdyby si obhájil svoji řeč.
Jéminkote, Wiki...to by přece už nebyl Herrmann!
Co ty to od něj žádáš, dívko...
No, je to blbost. Uznávám.
Není tady
Víš co je Hir průšvih? Že on ten Crabat má z mého úhlu pohledu povětšinou pravdu. Nepochybuji o tom, že vy dva si máte něco pořešit, proto si tady vzájemně pinkáte pin-ponk. Ale..... valná většina lidí tady hledá odpovědi na svoje otázky, rozšiřuje si obzory. Nemusí spolu souhlasit, ale i tak je to užitečné, pokud dostávají smysluplné odpovědi. Osobně na tobě vidím velký posun, protože občas z tebe vypadne odpověď a je vidět, že nad ní přemýšlíš a je to "tvoje". Odpovídat na otázku otázkou či frází zamysli se, co je tvoje je otravné klišé a nikdo tě už nebere vážně. Je to fakt škoda, máš v sobě moudro, které jsi schopna šířit dál, ale pokud nezačneš KOMUNIKOVAT a budeš si jen hrát, pak zůstaneš uzavřena ve svém světě her a otázek bez odpovědí. Jistě, je to tvé svaté právo komunikovat po svém, ale ti ostatní mají taky svaté právo tě poslat do háje. Navíc, když jsi mi v soukromé SZ poslala větu Pan, musela jsem se jen smát. V tvém podání to bylo k ničemu, v jejím to mělo smysl a cíl, protože se obě známe a víme, co si z toho má ten druhý vzít.
Je to fakt škoda, že zůstáváš na povrchu sama sebe a hraješ hry, o které nikdo nestojí. Mohla bys nám všem toho hodně dát, ale to bys musela jít sama do sebe. Práce co? Nojo co už . Já osobně jakmile vidím u tebe otazníky, tak rovnou přeskakuji. Škoda, že těch textů, kde něco objasňuješ, je pomálu. Ale tahle hra tě už pár let baví, tak nepočítám s tím, že by tě jen tak bavit přestala
.
Není tady
Hir, já tě považuju za velmi chytrou babu, sečtělou, přemýšlející, .. ale taky zde prosakuje tvá určitá nevražitost k pár jedincům (na babi). A to je poznat - asi mi to kazí iluzi dokonalosti o tobě , což bude můj problém, ale chtěla jsem ti to říct. Abys třeba jen věděla. S informací nemusíš skutečně nikjak nakládat. Jsem si vědoma, že to může být zcela bezobsažná informace, budeš-li chtít.
Jeden z těch "vyvolených" je bohužel Crabat (proč? víš jen ty), a je to škoda, protože v opačném případě by se společná enegie mohla kumulovat nebo by byla využita jedním směrem, což by teda byl masakr... koncert vás dvou..
, u kterého bych ráda byla přítomna.
Psalas, že s domněnkami nepracuješ, což mi, přiznám, trochu vrtá hlavou ... zcela bez domněnek určitě nejsi ani ty, i ty píšeš své domněnky např. i sem. Ne? Nebo to bylo myšleno jinak (o těch domněnkách)?
Není tady
Holky na Vase nazory mate samozrejme jak se tak rika pravo.
Is samozrejme ze me kazdy uplne kazdycky muze poslat do haje. No a co?
Dam Ti take svuj nazor Is, Ty (a nejen Ty) se nezamyslis nad tim co zpusobuje ze reaguju otazkou.
Nevidis zadnou souvislost kdy proc a ke komu.
Jo jo ono to ma vsechno smysl a duvod.
Verim ze jsou tu uz i taci jedinci kteri na to uz prisli.
Wiki uz jen ta skutecnost ze to o cem pises a ptas se mne zaroven na konci Tveho prispevku ,je pouze Tva vlastni interpretace,a nepochopeni veci,nemam duvod Ti odpovidat.
No,myslim ze si zaslouzite abych k Vam byla uprimna. A tedy-Vy a nejen Vy si o mne muzete skutecne myslet cokoli dokazete. Rozimime si?
Ten clovek ktery se mnou dokaze komunikovat jinak nez tak ze me ma potrebu sdelovat sve dojmy o me a o mem pusobeni,s tim se budu bavit uplne jinak.
Ten kdo si skrze mne neco resi a ja to vidim,na toho reaguju jinak, stejne tak jako on na mne. A ten komu nevadim ten ma vyresino,ten reaguje na me uplne jinak.
Hele netvrdte my ze tohodle jste si nikdo nevsimnul.
Není tady
IŠTAR napsal(a):
V tvém podání to bylo k ničemu, v jejím to mělo smysl a cíl, protože se obě známe a víme, co si z toho má ten druhý vzít.
Jo a Istar jeste tohle- Asi tak smesne jako kdyz me nekdo neco sdeluje (napriklad i Ty a jini ) a vubec mne nezna.
Je to uplne mimo a nema to zadny smysl.
Kez by to tedy zde virtualne nedelal nikdo.ze? A pak tedy ani ja,ze?
No jo ale tohle byla od zacatku predesvim Vase hra,ukazovat nekomu neco a at si z toho veme co chce,neniliz pravda?
Ja zacnu komunikovat normalne teprve v momente kdy i kazdy sam za sebe poopravi svoji komunikaci se mnou.
Rikam to nikoli proto ze to ocekavam ale proto ze jedna ruka netleska.
Není tady
Hirondel, než budeš odpovídat na cokoliv, najdi v sobě Lásku.
Už jsem ji u tebe i několikrát zahlédla, vážně
Není tady
Upravil(a) Daphné (18. 11. 2010 16:46)
Není tady
Wiki napsal(a):
.. ale taky zde prosakuje tvá určitá nevražitost k pár jedincům (na babi). A to je poznat - asi mi to kazí iluzi dokonalosti o tobě
, což bude můj problém, ale chtěla jsem ti to říct. Abys třeba jen věděla..
Jeden z těch "vyvolených" je bohužel Crabat (proč? víš jen ty),
Take Ti neco reknu Wiki ,abys to treba jen tak vedela.
Neni nic tezsiho v zivote nez prohlednout iluzi. Zdani klamou a ta zdani jsou mnohdy pricinou dost fatanlnich chyb.
Ver nebo never,Crabat je pritel,tam neni zadna nevrazivost.
Jak jsi na to prisla ze je?
A co si myslis o jeho postoji ke mne,vis o tom neco?
Jakou jsi slysela verzi?
Ty Wiki ani nikdo jiny o tomto pribehu nevite nic,pouze Crabat a ja sama.
Vy se muzete pouze domnivat a to treba i na zaklade jednostranne informace.
Ja osobne vidim cele pozadi a celou souvislost. Ja vim o co tu bezi.
Berte to na vedomi.
Není tady
Largo napsal(a):
Hirondel, než budeš odpovídat na cokoliv, najdi v sobě Lásku.
Už jsem ji u tebe i několikrát zahlédla, vážně
Ano,tohle je typicky priklad toho jak me nekdo neco sdeluje. Je to tahle hra.
Largo zkus si vsimnout ze za Tebou bych neprisla s tim co Ty mas ci nemas delat.
Ale ze jsi to udelala,Ti ted dam zpetnou radu a tedy odpovidajici reakci. Nech to prosim na mne.
Neni to Tva starost. A navic zamer se na projektor pak pochopis pro tohle rikas.
Není tady
Hirondel, to není hra. Naopak.
Dokonce si myslím, že kdyby se ti natrvalo podařilo Lásku uchopit a vytvořit jí u sebe domov, splnila bys svůj životní úkol. Najednou bys viděla to, co teď vidět nejde. Mohla bys odhodit mnohé, co vláčíš s sebou a taky hodně pochopit a napravit z obyčejně lidské, krásné a moudré stránky. Myslím, že to je právě to, co ti přes tu hromadu vědomostí, kterou disponuješ, uniká.
Není tady
Ano, Marlú, vyjádřila jsi to jediným slovem. Prohlédnou
Hirondel, když se svými přáteli jednáš takhle, jak potom jednáš se svými nepřáteli?..
Nejsou na tom nakonec Tvoji nepřátelé lépe než přátelé?..
No, já nevím, holka, jestli Ty v těch postojích nemáš nějaký zmatek.
Ale každopádně, když o něčem diskutuješ, chybí tam empatie k druhým lidem.
Ty je neslyšíš, nerozumíš jim, vůbec nechápeš, co Ti to vlastně sdělují.
Není tady
Largo napsal(a):
Hirondel, to není hra. Naopak.
Dokonce si myslím, že kdyby se ti natrvalo podařilo Lásku uchopit a vytvořit jí u sebe domov, splnila bys svůj životní úkol. Najednou bys viděla to, co teď vidět nejde. Mohla bys odhodit mnohé, co vláčíš s sebou a taky hodně pochopit a napravit z obyčejně lidské, krásné a moudré stránky. Myslím, že to je právě to, co ti přes tu hromadu vědomostí, kterou disponuješ, uniká.
Largo,
Tobe doporucuju si precist napriklad tohle,ale nejenom tohle:
IŠTAR napsal(a):
V tvém podání to bylo k ničemu, v jejím to mělo smysl a cíl, protože se obě známe a víme, co si z toho má ten druhý vzít.
hirondel napsal(a):
Jo a Istar jeste tohle- Asi tak smesne jako kdyz me nekdo neco sdeluje (napriklad i Ty a jini ) a vubec mne nezna.
Je to uplne mimo a nema to zadny smysl.
Largo myslet si jeste neznamena to vedet.
A s merem k Tobe toto: Tobe neco tak podstatneho unika,ze ani nemuzes vidte to co ted videt proste nedokazes. A nejen Ty.
Konani dobra. Tohle je ta hra ktera od pocatku prolinala Babinet. Nekdo se nikoho na nic neptal ale presto se rozdavaly rady i tem kdo se na nic neptaly. Ze lidicky?
Zda to Ty ci kdokoli jiny nenazyvas hrou tak jako ja ,to uz je vec jina. V tomhle se shodovat nejspis nebudeme.
Nazyvej to treba -naopak tim se u me nic nemeni.
Takze Largo,pokud neuvidis jinak,neda se nic delat. No co? Zivot pobezi dal.
Není tady
Crabat napsal(a):
Hirondel, když se svými přáteli jednáš takhle, jak potom jednáš se svými nepřáteli?..
Nejsou na tom nakonec Tvoji nepřátelé lépe než přátelé?..
No, já nevím, holka, jestli Ty v těch postojích nemáš nějaký zmatek.
Ale každopádně, když o něčem diskutuješ, chybí tam empatie k druhým lidem.
Ty je neslyšíš, nerozumíš jim, vůbec nechápeš, co Ti to vlastně sdělují.
Tak a ted jsme opet na zacatku. Ted jsme prave u jadru veci.
Crabate,nejednou jsem Ti psala a to i v SZ,ze nepratele neexistuji. Pro mne tedy definitivne ne.
To znamena ze jednam pouze s prateli. No a ted to ve svem nitru proste rozklickuj a spatri.
Ted me opet sdelujes sve dojmy,uvedom si to. Tve dojmy jsou Tve projekce.
Existuji lide kteri ze mne citi nejen emptaii,lasku a porozumeni - uz to je predmetem k Tvemu a nejen k Tvemu zamysleni.
Mluvim o svem soukromem zivote.
K tomu vsemu je nutne premyslet o tom proc si myslis ze nevim co me lide sdeluji. Protoze si to Ty myslis a to ma byt jako tedy PRAVDA? Ano ale jen Tvoje a tech co si mysli totez.
Coz takhel to otocit.
Chybi Vam empatie,nebot neslysite ,nechapete co Vam sdeluju. A neboli to proste nedokazete. A to je take neco co si naprosto uvedomuju.
Ja proste vim co delam at veris/te ci ne.
Myslim ze je cas to prijmout.
Není tady
Aha, slyšeli jste to, Hirondel nemá nepřátel. Takže spaste duši, všichni jsme jejími přáteli.
Není tady
Smoljak: je to marný, je to marný, je to marný .
Není tady
Hir, ještě malou poznámečku. S Pan se znám převážně virtuálně, ale obě jsme si naturelem blízké a máme pár společných démonů, takže proto jsem napsala, že se známe. Abys to nepřekrucovala, jako jsi to už udělala. Tady jsi předvedla nádherný příklad své domněnky. Znovu opakuji, je to škoda a to hlavně PRO TEBE. No nic, budu tě přeskakovat vesele dál, no problem .
Není tady
Ba ne, Ištar, není. Právě zjišťuji, že začínám být inertní na Hirondel. A vůbec v sobě necítím potřebu jí nic vysvětlovat, protože vím, stejně by to bylo zbytečné. Dnešní den mě o tom definitivně přesvědčil. Takže.., o čem jsme to vlastně hovořili?..
Není tady
Crabat napsal(a):
.....stejně by to bylo zbytečné
No vždyť říkám, je to marný. . Ale pravdu díš, zpět k tématu. Téma zní: ako urobí Tvorca poriadok na Zemi?
Upravil(a) IŠTAR (18. 11. 2010 19:19)
Není tady
To už tu dokonale zodpověděla Lúthien: Tím, že lidé prohlédnou.
Není tady
Tak to tu můžeme uzavřít a jít na pivo
Není tady
Takže by se tohle téma dalo klidně i uzavřít.
Jak správně podotýkáš. A jít na pivo.
Ale tím bychom se velmi ochudili o možnost si štrngnúť,
přímo tady na place, kde nepřestává legrace.
Tož tedy sklenky hore duchny,
ať už moravského anebo kýho výra
na jakých vinicích vám tenhle mok zraje,
nu vždyť.., blízkého či dalekého kraje.
Jedno však jiste, tahle společnost veselá je.
Není tady