6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphné napsal(a):
Largo, já nevěřím tomu, e by takovému článku někdo podlehl, pokud by u sám předtím neměl podobné smýlení.
Largo,
ja osobne souhlasim s timto tvrzenim od Dafi vyse.
Nemam osobne nejmensi obavy, ze by jeho prispevkum nekdo podlehnul.
A v tom je mozna i ten rozdil mezi tim jak vnimam ja sama na rozdil od Crabata napriklad a jinych stejne smyslejicich (Tebe treba)
Definitivne puvodne neslo o humor ,v humor to bylo ale pozdeji obraceno. O tom jsem presvedcena.
Kde se bere onen strach v Crabatovi ze lide podlehnou,na to necht prijde sam.
Potreba zachranovat pred manipulatorem je pro mne naprosto viditelne zrcadleni.
Není tady
Daphné napsal(a):
Largo, já nevěřím tomu, e by takovému článku někdo podlehl, pokud by u sám předtím neměl podobné smýlení.
Článku třeba ne, ale teď si představ e tento člověk ije v rodině, kde jsou děti. ...má sousedy, kolegy v práci, třeba i podřízené..
Není tady
Daphné napsal(a):
Kadý, kdo důvěřuje svému úsudku, umí si najít informace a má někoho rád, je určitě v klidu . Věřím tomu .
Není tady
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
Largo,
ja osobne souhlasim s timto tvrzenim od Dafi vyse.
Nemam osobne nejmensi obavy, ze by jeho prispevkum nekdo podlehnul.
A v tom je mozna i ten rozdil mezi tim jak vnimam ja sama na rozdil od Crabata napriklad a jinych stejne smyslejicich (Tebe treba)
Definitivne puvodne neslo o humor ,v humor to bylo ale pozdeji obraceno. O tom jsem presvedcena.
Ale to ne, Hir, a tak to nevidím...takto zdramatizovaně.
Mě třeba spí jen přepadl při četení toho Hermanova příspěvku spí jakýsi smutek nebo úzkost...nevím přesně. Prostě vjem nepříjemný.
Kdybys zkusila být ke Crabatovi troku vstřícnějí.. a ono by se ti to ukázalo hned v jiném světle..
Upravil(a) Wiki (16. 11. 2010 12:39)
Není tady
hirondel napsal(a):
Hirondel, to není strach, ale zkuenost. Zcela jistě.
A o zachraňování před manipulátorem nejde, je to nabídka třetí cesty ... nevidí?
Není tady
Wiki napsal(a):
Kdybys zkusila být ke Crabatovi troku vstřícnějí.. a ono by se ti to ukázalo hned v jiném světle..
Wiki a v tom je prave to kouzlo. Kazdy neco vidi,kazdy je neco ci neni schopen videt.
Mame sve vnimani,Ty takove ja makove. Na tom nelze nic menit.
Nakonec prave i ta vstricnost,nevstricnost je Tve vnimani ,ne moje.
Není tady
Largo napsal(a):
hirondel napsal(a):
Potreba zachranovat pred manipulatorem je pro mne naprosto viditelne zrcadleni.Hirondel, to není strach, ale zkuenost. Zcela jistě.
A o zachraňování před manipulátorem nejde, je to nabídka třetí cesty ... nevidí?
Jaka zkusensot? S Hermanem osobne?
Neboli pradavna zasuta zkusensot ktera se vali pri kazdem takovem hermanovi na povrch?
Largo ja vidim co vidim. a to co vidim a vnimam je pro mne platne.
Není tady
Wiki napsal(a):
Daphné napsal(a):
Článku třeba ne, ale teď si představ e tento člověk ije v rodině, kde jsou děti. ...má sousedy, kolegy v práci, třeba i podřízené..
Wiki,
a co tim chces rict?
Tady se ted bavime o tom co pala Largo.= " Vidím to tak, e Crabat mu pomohl - a nejen jemu.
Ti, kteří by Hermanovu psaní uvěřili a dobrovolně se podřídili jeho vlivu (vzdali se své svobodné vůle), jsou sice za své rozhodnutí sami odpovědni, ale Herman je zodpovědný za svou touhu po moci, za úmyslnou manipulaci, která íří obavy a nejistotu, vede k rozbrojům a tím k snazí ovladatelnosti druhých."
A kazdej si nese zodpovednost za to komu co uveri.
Není tady
hirondel napsal(a):
Largo napsal(a):
hirondel napsal(a):
Potreba zachranovat pred manipulatorem je pro mne naprosto viditelne zrcadleni.Hirondel, to není strach, ale zkuenost. Zcela jistě.
A o zachraňování před manipulátorem nejde, je to nabídka třetí cesty ... nevidí?Jaka zkusensot? S Hermanem osobne?
Neboli pradavna zasuta zkusensot ktera se vali pri kazdem takovem hermanovi na povrch?
U jsem myslím jednou psala, co by asi řekl pan Werich:
"Vlaovko, tohle Vás není hodno."
Upravil(a) Largo (16. 11. 2010 13:09)
Není tady
Wiki napsal(a):
Daphné napsal(a):
Wiki, moná Herman píe právě takhle, protoe jeho rodina (jestli ji má) ije normálním ivotem a podřídit se mu nehodlá.
Neboj...
A Crabatovi se omlouvám, e jsem tu mluvila o něm bez něj. U nebudu.
Upravil(a) Largo (16. 11. 2010 13:25)
Není tady
Largo napsal(a):
U jsem myslím jednou psala, co by asi řekl pan Werich:
"Vlaovko, tohle Vás není hodno."
Takhle nejak tomu je, kdyz napriklad ja nekomu neco sdeluju a on nerozumi ,jde to mimo nej ( a i jako takove- mijici se ,je to vlastne naprosto v poradku)
Ja tomuhle co pises Largo Ty mne nerozumim a ani tusim nepotrebuju,nebot to jde jen okolo, mimo me a jako takove je to i v poradku.
Není tady
Dobře, Hirondel. Porozumění přijde později. Je čas.
Není tady
Wiki, bohuel, Herman to můe myslet naprosto váně. Fanatismus a absolutní víra je věc řekla bych velice nebezpečná, kdy se u toho nepouívá vlastní rozum a intuice. Klidně si ho dokáu představit jako vymývače mozků jakékoliv sekty. A u něj se mi to krapánek spojuje s tématem vedle - zhmotnění zla..... V trochu jiném světle, ne bylo myleno sice, ale i tak...... .
Není tady
Largo napsal(a):
Dobře, Hirondel. Porozumění přijde později. Je čas.
Jooooo a kdyz ne tak ne. Bude to taky v poradku-jak uz jsem rekla.
Stejne tak i Tobe a nejen Tobe mozna a mozna ne, prijde porozumeni. Je cas.
Tak uz to proste chodi.
Není tady
A ted neco k tomu o cem to vlastne je (?) ,bylo (?)
"Ne, asi v tom bude jetě něco jiného, ne nějaký Hermann, který se zde ocitl zcela bez moci, tudí jen jako úsměv vzbuzující postava. V kadém z nás je toti, by jen docela maličkým dílem, obsaený takový fanatik, který se v nestřeených chvílích dokáe prodrat na povrch a pěkně nám samým i těm ostatním okolo zatopit, jak hájí svoji "Pravdu".
A to je ten důvod, proč někteří z nás cítí tu potřebu uvést věci na správnou míru. Aby se snad někdy náhodou znova nemohlo stát, e přijde nový středověk a v něm nemilosrdné vradění nevinných pro svůj vlastní hřích! "
(okopirovano z jineho hermanova vlakna)
Nic jasnejsiho v tom neni a to zrcadleni je take jasne.
Jo jo prej legracky. Zase plavani ve vlnach.
Není tady
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Wiki a v tom je prave to kouzlo. Kazdy neco vidi,kazdy je neco ci neni schopen videt.
Nakonec prave i ta vstricnost,nevstricnost je Tve vnimani ,ne moje.
Ale ano hir, ano, ...víme...můj pohled, tvůj pohled...ale stejně si
myslím, e ví co jsem chtěla říct..
Není tady
Wiki napsal(a):
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Nakonec prave i ta vstricnost,nevstricnost je Tve vnimani ,ne moje.Ale ano hir, ano, ...víme...můj pohled, tvůj pohled...ale stejně si
myslím, e ví co jsem chtěla říct..
Ne to skutecne nevim,nebot ja vim jen to co citim.
Domnenky ktere prichazeji nejsou mym prozivanym svetem.
Není tady
ITAR napsal(a):
Wiki, bohuel, Herman to můe myslet naprosto váně. Fanatismus a absolutní víra je věc řekla bych velice nebezpečná, kdy se u toho nepouívá vlastní rozum a intuice. Klidně si ho dokáu představit jako vymývače mozků jakékoliv sekty. A u něj se mi to krapánek spojuje s tématem vedle - zhmotnění zla..... V trochu jiném světle, ne bylo myleno sice, ale i tak...... .
Já jsem si okamitě po přečetní toho příspěvku vzpomněla na podobné lidi, které popsala někde (velmi dobře) Zdena Frýbová. Nebylo to toté, ale ta urputnost, jak píe - ten a fanatismus - tam byl.
Není tady
hirondel napsal(a):
A ted neco k tomu o cem to vlastne je (?) ,bylo (?)
"Ne, asi v tom bude jetě něco jiného, ne nějaký Hermann, který se zde ocitl zcela bez moci, tudí jen jako úsměv vzbuzující postava. V kadém z nás je toti, by jen docela maličkým dílem, obsaený takový fanatik, který se v nestřeených chvílích dokáe prodrat na povrch a pěkně nám samým i těm ostatním okolo zatopit, jak hájí svoji "Pravdu".
A to je ten důvod, proč někteří z nás cítí tu potřebu uvést věci na správnou míru. Aby se snad někdy náhodou znova nemohlo stát, e přijde nový středověk a v něm nemilosrdné vradění nevinných pro svůj vlastní hřích! "
(okopirovano z jineho hermanova vlakna)
Nic jasnejsiho v tom neni a to zrcadleni je take jasne.
Jo jo prej legracky. Zase plavani ve vlnach.
Ok, připus´tme, e kadý má v sobě kousek fanatismu (i kdy nemohu přijít na ádný svůj motiv, ani svoji parketu v ní bych se takto realizovala ), dobře.
otázka zní - nejvhodnějí bude ich forma : cpu ho někomu? (teď jsem si vimla - "cpu" je mimochodem legrační slovo.. ). Ovlivňuji pomocí médií lidi? Jinými slovy - např. já svůj soukromý fanatismus před lidstvem úspěně tajím
Jsou i tací jednici, kteří se ve své nejistotě mohou přiklonit k této verzi, dostane-li se jim v pravý čas . A objektivní ten článek není, je zpracován jedným jediným směrem a v tomto případě bez obhajoby autora. Ale máme demokracii, take je vlastně vechno v pořádku. Moná e jen tomu věnujeme víc času, ne si zaslouí.
Není tady
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
hirondel napsal(a):
Nakonec prave i ta vstricnost,nevstricnost je Tve vnimani ,ne moje.Ale ano hir, ano, ...víme...můj pohled, tvůj pohled...ale stejně si
myslím, e ví co jsem chtěla říct..Ne to skutecne nevim,nebot ja vim jen to co citim.
Domnenky ktere prichazeji nejsou mym prozivanym svetem.
Hir, a nechtěla by sis ho někdy o něco obohatit?
Ne..já vím ..
Není tady
Ano,tohle se Ti Wiki prilis nepovedlo a to jen proto, ze nezijes me subjektivni zkusenosti.
Jak se to da rict jinak? )
Není tady
Wiki napsal(a):
Představila jsem si toti toho člověka , který můe takto psát, jeho pohled, (pochopitelně třeba mylně), ale co tito lidé mohou napáchat kody - jak se mohou podepsat na druhých.
Nojo, Wiki - jene to je věc "těch druhých", co na sobě nechají napáchat - nebo nenechají, no ne? Vak nejsou blbí - a jestli jo, tak se potřebujou troku poučit.
Wiki napsal(a):
Moná jsem divná, ale chtěla bych tohoto člověka poznat na ivo. Abych viděla, e to třeba TAK nemyslí, e JEN vydělává ..atáák.. Dozvědět se víc. Můe to být póza...
No, mně to na pouhou pózu přijde přííli bytelný. Moná kdysi dávno - teď u mi to nepřipadá moný. Jako e by pod tím někde tlouklo zlaté srdce, nebo tak něco.....no, asi tluče, ale vsadila bych se, e u nedohrabatelně hluboko.
Wiki napsal(a):
Ale bylo by kadopádně k věci, kdyby herman argumentoval, kdyby si obhájil svoji řeč.
Jéminkote, Wiki...to by přece u nebyl Herrmann! Co ty to od něj ádá, dívko...
Není tady
Pardon, chvíli jsem tu nebyl. Ale abych to tedy vysvětlil: Ne, opravdu se neobávám, e by tímhle postojem v dnení době někdo mohl být ovlivněn. Z toho skutečně strach nemám. Tohle je Hir jasné a na tom staví své obvinění. "Smát se druhému člověku." To by určitě nebylo pěkné, kdyby.., kdyby se jednalo o kteréhokoli normálního člověka.
Jak jsem řekl: Vzhledem k Hermannovi jsem proel vemi stadii pocitů od skutečné touhy pochopit jeho nitro, a po naprosté pobouření, co si ten člověk dovoluje říkat těm ostatním, kdy jeho mysl je doslova zachvácená vinou, kterou tím nejlacinějím způsobem projektuje do těch ostatních (přesně podle vzoru kdysi vládnoucí inkvizice) a chtít je za to trestat.
A tam, právě někde tam vznikl tenhle postoj, dát mu to najevo tím, e se tu na pozadí jeho slov budeme královsky bavit. Protoe, pokud bychom vzhledem k němu cítili to, co si skutečně zaslouí, tedy ono vrcholné pobouření, tak.., Largo to pochopila správně, mu tím vlastně píeme k tomu odpovídající Karmu. A ta by nebyla veselá.., nebyla Hermanne. Tím si buď jist.
Navíc, těko se dá nějak argumentovat proti smíchu. A e by Hermann spustil o to víc, kdybychom zvolili jakýkoliv jiný přístup, je, myslím, kadému jasné. Take takhle to celé bylo myleno. Proče vem, kteří sem přijdou:
Není tady
Crabat napsal(a):
Pardon, chvíli jsem tu nebyl. Ale abych to tedy vysvětlil: Ne, opravdu se neobávám, e by tímhle postojem v dnení době někdo mohl být ovlivněn. Z toho skutečně strach nemám. Tohle je Hir jasné a na tom staví své obvinění. "Smát se druhému člověku." To by určitě nebylo pěkné, kdyby.., kdyby se jednalo o kteréhokoli normálního člověka.
A protoze je zde me jmeno a Tve nazory,reknu opet nazor svuj.
Hirondel Te neobvinuje,pouze tvrdim ze se zde smejes na neci ucet. (coz je skutecne tak a nebo neni? )
A ja to povazuju za povrchni. Svuj nazor zde rict muzu stejne tak jako Ty rikas sve. Je to doufam jasne.
Crabat napsal(a):
Jak jsem řekl: Vzhledem k Hermannovi jsem proel vemi stadii pocitů od skutečné touhy pochopit jeho nitro, a po naprosté pobouření, co si ten člověk dovoluje říkat těm ostatním, kdy jeho mysl je doslova zachvácená vinou, kterou tím nejlacinějím způsobem projektuje do těch ostatních (přesně podle vzoru kdysi vládnoucí inkvizice) a chtít je za to trestat.
Ptala jsem se vsech proc na nej reagujete stale a Ty jako prvni jsi zareagoval na moji otazku.
Tim doslo mezi mnou a Tebou k interakci.
Rekl si ze se zde budete bavit na jeho ucet. A ja se ptala proc to rikas.
Zajimalo me to,protoze ja osobne premyslim jinak.
A proto jsem se zeptala Tebe jenz jsi jako jediny na me reagoval,proc nepraktikujes ho'oponopo o kterem mnohdy mluvils.
Proste to je to same jako kdyz Ty jsi me nekde prisel rict at slezu ze stromu.
Proste me sdelujes sve dojmy a ja naopak sdeluju Tobe a nejen Tobe prave tady u hermana co vidim ja a tedy ze Vam neco zrcadli.
No a tak dale a tak dale. Akce - rekace. Proste noumaka,tak jak to delavas taky.
Není tady
hirondel napsal(a):
Proste to je to same jako kdyz Ty jsi me nekde prisel rict at slezu ze stromu. ....
.....No a tak dale a tak dale. Akce - rekace. Proste noumaka,tak jak to delavas taky.
Ba ne, Hir, kdy dva dělají toté, není to toté.
Není tady