Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 16. 11. 2010 12:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ako urobí Tvorca poriadok na Zemi?

Daphné napsal(a):

Largo, já nevěřím tomu, že by takovému článku někdo podlehl, pokud by už sám předtím neměl podobné smýšlení.

Largo,
ja osobne souhlasim s timto tvrzenim od Dafi vyse.
Nemam osobne nejmensi obavy, ze by jeho prispevkum nekdo podlehnul.
A v tom je mozna i ten rozdil mezi tim jak vnimam ja sama na rozdil od Crabata napriklad a jinych stejne smyslejicich (Tebe treba) smile

Definitivne puvodne neslo o humor ,v humor to bylo ale pozdeji obraceno. O tom jsem presvedcena.

Kde se bere onen strach v Crabatovi ze lide podlehnou,na to necht prijde sam.
Potreba zachranovat pred manipulatorem je pro mne naprosto viditelne zrcadleni.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#52 16. 11. 2010 12:32

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Largo, já nevěřím tomu, že by takovému článku někdo podlehl, pokud by už sám předtím neměl podobné smýšlení.

Článku třeba ne, ale teď si představ že tento člověk žije v rodině, kde jsou děti.roll ...má sousedy, kolegy v práci, třeba i podřízené..

Není tady

#53 16. 11. 2010 12:36

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Každý, kdo důvěřuje svému úsudku, umí si najít informace a má někoho rád, je určitě v klidu smile . Věřím tomu smile .

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#54 16. 11. 2010 12:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Daphné napsal(a):

Largo,
ja osobne souhlasim s timto tvrzenim od Dafi vyse.
Nemam osobne nejmensi obavy, ze by jeho prispevkum nekdo podlehnul.
A v tom je mozna i ten rozdil mezi tim jak vnimam ja sama na rozdil od Crabata napriklad a jinych stejne smyslejicich (Tebe treba) smile

Definitivne puvodne neslo o humor ,v humor to bylo ale pozdeji obraceno. O tom jsem presvedcena.

Ale to  ne, Hir, až tak to nevidím...takto zdramatizovaně.

Mě třeba spíš jen přepadl při četení toho Hermanova příspěvku spíš jakýsi smutek nebo úzkost...nevím přesně. Prostě vjem nepříjemný.
Kdybys zkusila být   ke Crabatovi trošku vstřícnější.. smile a ono by se ti to ukázalo hned  v jiném světle.. smile

Upravil(a) Wiki (16. 11. 2010 12:39)

Není tady

#55 16. 11. 2010 12:48

Largo
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Hirondel, to není strach, ale zkušenost. Zcela jistě.
A o zachraňování před manipulátorem nejde, je to nabídka třetí cesty big_smile ... nevidíš? big_smile

Není tady

#56 16. 11. 2010 12:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Kdybys zkusila být   ke Crabatovi trošku vstřícnější.. smile a ono by se ti to ukázalo hned  v jiném světle.. smile

Wiki a v tom je prave to kouzlo. Kazdy neco vidi,kazdy je neco ci neni schopen videt.
Mame sve vnimani,Ty takove ja makove. Na tom nelze nic menit. smile

Nakonec prave i ta vstricnost,nevstricnost je Tve vnimani ,ne moje. smile

Není tady

#57 16. 11. 2010 12:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Largo napsal(a):

hirondel napsal(a):

A o zachraňování před manipulátorem nejde, je to nabídka třetí cesty big_smile ... nevidíš? big_smile

Jaka zkusensot? S Hermanem osobne?

Neboli pradavna zasuta zkusensot ktera se vali pri kazdem takovem hermanovi na povrch?

Largo ja vidim co vidim. a to co vidim a vnimam je pro mne platne.

Není tady

#58 16. 11. 2010 13:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Daphné napsal(a):

Článku třeba ne, ale teď si představ že tento člověk žije v rodině, kde jsou děti.roll ...má sousedy, kolegy v práci, třeba i podřízené..

Wiki,
a co tim chces rict?

Tady se ted bavime o tom co pala Largo.=   " Vidím to tak, že Crabat mu pomohl - a nejen jemu.
Ti, kteří by Hermanovu  psaní uvěřili a dobrovolně se podřídili jeho vlivu (vzdali se své svobodné vůle), jsou sice za své rozhodnutí sami odpovědni, ale Herman je zodpovědný za svou touhu po moci, za úmyslnou manipulaci, která šíří obavy a nejistotu, vede k rozbrojům a tím k snazší ovladatelnosti druhých."

A kazdej si nese zodpovednost za to komu co uveri.

Není tady

#59 16. 11. 2010 13:08

Largo
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Largo napsal(a):

hirondel napsal(a):

Jaka zkusensot? S Hermanem osobne?

Neboli pradavna zasuta zkusensot ktera se vali pri kazdem takovem hermanovi na povrch?

Už jsem myslím jednou psala, co by asi řekl pan Werich:
"Vlašovko, tohle Vás není hodno."

Upravil(a) Largo (16. 11. 2010 13:09)

Není tady

#60 16. 11. 2010 13:21

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Daphné napsal(a):

Wiki, možná Herman píše právě takhle, protože jeho rodina (jestli ji má) žije normálním životem a podřídit se mu nehodlá. smile
Neboj...
hjarta

A Crabatovi se omlouvám, že jsem tu mluvila o něm bez něj. Už nebudu.

Upravil(a) Largo (16. 11. 2010 13:25)

Není tady

#61 16. 11. 2010 13:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Largo napsal(a):

Už jsem myslím jednou psala, co by asi řekl pan Werich:
"Vlašovko, tohle Vás není hodno."

Takhle nejak tomu je, kdyz napriklad ja nekomu neco sdeluju a on nerozumi ,jde to mimo nej ( a i jako takove- mijici se ,je to vlastne naprosto v poradku)
Ja tomuhle co pises Largo Ty mne nerozumim a ani tusim nepotrebuju,nebot to jde jen okolo, mimo me a jako takove je to i v poradku. smile

Není tady

#62 16. 11. 2010 13:41

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Dobře, Hirondel. Porozumění přijde později. Je čas.

Není tady

#63 16. 11. 2010 13:42

IŠTAR
♥♥♥♥---

Wiki, bohužel, Herman to může myslet naprosto vážně. Fanatismus a absolutní víra je věc řekla bych velice nebezpečná, když se u toho nepoužívá vlastní rozum a intuice. Klidně si ho dokážu představit jako vymývače mozků jakékoliv sekty. A u něj se mi to krapánek spojuje s tématem vedle - zhmotnění zla..... V trochu jiném světle, než bylo myšleno sice, ale i tak...... stolt.

Není tady

#64 16. 11. 2010 14:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Largo napsal(a):

Dobře, Hirondel. Porozumění přijde později. Je čas.

Jooooo a kdyz ne tak ne. smile   Bude to taky v poradku-jak uz jsem rekla. stolt

Stejne tak i Tobe a nejen Tobe mozna a mozna ne, prijde porozumeni. Je cas. 

Tak uz to proste chodi. smile

Není tady

#65 16. 11. 2010 14:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

A ted neco k tomu o cem to vlastne je (?) ,bylo (?)   

"Ne, asi v tom bude ještě něco jiného, než nějaký Hermann, který se zde ocitl zcela bez moci, tudíž jen jako úsměv vzbuzující postava. V každém z nás je totiž, by jen docela maličkým dílem, obsažený takový fanatik, který se v nestřežených chvílích dokáže prodrat na povrch a pěkně nám samým i těm ostatním okolo zatopit, jak hájí svoji "Pravdu".

A to je ten důvod, proč někteří z nás cítí tu potřebu uvést věci na správnou míru. Aby se snad někdy náhodou znova nemohlo stát, že přijde nový středověk a v něm nemilosrdné vraždění nevinných pro svůj vlastní hřích! "

(okopirovano z jineho hermanova vlakna)

Nic jasnejsiho v tom neni a to zrcadleni je take jasne.  smile

Jo jo prej legracky. Zase plavani ve vlnach.  dudlik

Není tady

#66 16. 11. 2010 14:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Wiki a v tom je prave to kouzlo. Kazdy neco vidi,kazdy je neco ci neni schopen videt.

Ale ano hir, ano, ...víme...můj pohled, tvůj pohled...ale stejně si
  myslím, že víš co jsem chtěla říct.. smile

Není tady

#67 16. 11. 2010 14:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Ne to skutecne nevim,nebot ja vim jen to co citim.
Domnenky ktere prichazeji nejsou mym prozivanym svetem.

Není tady

#68 16. 11. 2010 14:34

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

IŠTAR napsal(a):

Wiki, bohužel, Herman to může myslet naprosto vážně. Fanatismus a absolutní víra je věc řekla bych velice nebezpečná, když se u toho nepoužívá vlastní rozum a intuice. Klidně si ho dokážu představit jako vymývače mozků jakékoliv sekty. A u něj se mi to krapánek spojuje s tématem vedle - zhmotnění zla..... V trochu jiném světle, než bylo myšleno sice, ale i tak...... stolt.

Já jsem si okamžitě po přečetní toho příspěvku vzpomněla na podobné lidi, které popsala někde (velmi dobře) Zdena Frýbová. Nebylo to totéž, ale ta urputnost, jak píšeš - ten až fanatismus - tam byl.

Není tady

#69 16. 11. 2010 14:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

A ted neco k tomu o cem to vlastne je (?) ,bylo (?)   

"Ne, asi v tom bude ještě něco jiného, než nějaký Hermann, který se zde ocitl zcela bez moci, tudíž jen jako úsměv vzbuzující postava. V každém z nás je totiž, by jen docela maličkým dílem, obsažený takový fanatik, který se v nestřežených chvílích dokáže prodrat na povrch a pěkně nám samým i těm ostatním okolo zatopit, jak hájí svoji "Pravdu".

A to je ten důvod, proč někteří z nás cítí tu potřebu uvést věci na správnou míru. Aby se snad někdy náhodou znova nemohlo stát, že přijde nový středověk a v něm nemilosrdné vraždění nevinných pro svůj vlastní hřích! "

(okopirovano z jineho hermanova vlakna)

Nic jasnejsiho v tom neni a to zrcadleni je take jasne.  smile

Jo jo prej legracky. Zase plavani ve vlnach.  dudlik

Ok, připus´tme, že každý má v sobě kousek fanatismu (i když nemohu přijít na žádný svůj motiv, ani svoji parketu v níž bych se takto realizovala smile ), dobře.

otázka zní - nejvhodnější bude ich forma : cpu ho někomu?  (teď jsem si všimla - "cpu" je mimochodem legrační slovo..lol ). Ovlivňuji pomocí médií lidi?  Jinými slovy - např. já svůj soukromý fanatismus před lidstvem úspěšně tajím big_smile

Jsou i tací jednici, kteří se ve své nejistotě mohou přiklonit k této verzi, dostane-li se jim v pravý čas .  A objektivní ten článek  není, je zpracován jedným jediným směrem a v tomto případě bez obhajoby autora. Ale máme demokracii, takže je vlastně všechno v pořádku. Možná že jen tomu věnujeme víc času, než si zaslouží.

Není tady

#70 16. 11. 2010 14:52

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ne to skutecne nevim,nebot ja vim jen to co citim.
Domnenky ktere prichazeji nejsou mym prozivanym svetem.

Hir, a nechtěla by sis ho někdy o něco  obohatit? smile
Ne..já vím ..big_smile

Není tady

#71 16. 11. 2010 14:57

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ano,tohle se Ti Wiki prilis nepovedlo a to jen proto, ze nezijes me subjektivni zkusenosti.
Jak se to da rict jinak? )

Není tady

#72 16. 11. 2010 15:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Wiki napsal(a):

Představila jsem si totiž toho člověka , který může takto psát, jeho pohled, (pochopitelně třeba mylně), ale co tito lidé mohou napáchat škody - jak se mohou podepsat na druhých.

Nojo, Wiki - jenže to je věc "těch druhých", co na sobě nechají napáchat - nebo nenechají, no ne? Však nejsou blbí - a jestli jo, tak se potřebujou trošku poučit.  smile

Wiki napsal(a):

Možná jsem divná, ale chtěla bych tohoto člověka poznat na živo. Abych viděla, že to třeba TAK nemyslí, že JEN vydělává ..atáák..rodna Dozvědět se víc. Může to být póza...

No, mně to na pouhou pózu přijde přííliš bytelný. Možná kdysi dávno - teď už mi to nepřipadá možný. Jako že by pod tím někde tlouklo zlaté srdce, nebo tak něco.....no, asi tluče, ale vsadila bych se, že už nedohrabatelně hluboko. roll

Wiki napsal(a):

Ale bylo by každopádně k věci, kdyby herman argumentoval, kdyby si obhájil svoji řeč.

Jéminkote, Wiki...to by přece už nebyl Herrmann! lol Co ty to od něj žádáš, dívko...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#73 16. 11. 2010 19:05

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Pardon, chvíli jsem tu nebyl. Ale abych to tedy vysvětlil: Ne, opravdu se neobávám, že by tímhle postojem v dnešní době někdo mohl být ovlivněn. Z toho skutečně strach nemám. Tohle je Hir jasné a na tom staví své obvinění. "Smát se druhému člověku." To by určitě nebylo pěkné, kdyby.., kdyby se jednalo o kteréhokoli normálního člověka.

Jak jsem řekl: Vzhledem k Hermannovi jsem prošel všemi stadii pocitů od skutečné touhy pochopit jeho nitro, až po naprosté pobouření, co si ten člověk dovoluje říkat těm ostatním, když jeho mysl je doslova zachvácená vinou, kterou tím nejlacinějším způsobem projektuje do těch ostatních (přesně podle vzoru kdysi vládnoucí inkvizice) a chtít je za to trestat.

A tam, právě někde tam vznikl tenhle postoj, dát mu to najevo tím, že se tu na pozadí jeho slov budeme královsky bavit. Protože, pokud bychom vzhledem k němu cítili to, co si skutečně zaslouží, tedy ono vrcholné pobouření, tak.., Largo to pochopila správně, mu tím vlastně píšeme k tomu odpovídající Karmu. A ta by nebyla veselá.., nebyla Hermanne. Tím si buď jist.

Navíc, těžko se dá nějak argumentovat proti smíchu. A že by Hermann spustil o to víc, kdybychom zvolili jakýkoliv jiný přístup, je, myslím, každému jasné. Takže takhle to celé bylo myšleno. Pročež všem, kteří sem přijdou: storstark storstark storstark

Crabat

Není tady

#74 18. 11. 2010 11:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Pardon, chvíli jsem tu nebyl. Ale abych to tedy vysvětlil: Ne, opravdu se neobávám, že by tímhle postojem v dnešní době někdo mohl být ovlivněn. Z toho skutečně strach nemám. Tohle je Hir jasné a na tom staví své obvinění. "Smát se druhému člověku." To by určitě nebylo pěkné, kdyby.., kdyby se jednalo o kteréhokoli normálního člověka.

A protoze je zde me jmeno a Tve nazory,reknu opet nazor svuj.  smile

Hirondel Te neobvinuje,pouze tvrdim ze se zde smejes na neci ucet. (coz je skutecne tak a nebo neni? )
A ja to povazuju za povrchni. Svuj nazor zde rict muzu stejne tak jako Ty rikas sve. Je to doufam jasne.

Crabat napsal(a):

Jak jsem řekl: Vzhledem k Hermannovi jsem prošel všemi stadii pocitů od skutečné touhy pochopit jeho nitro, až po naprosté pobouření, co si ten člověk dovoluje říkat těm ostatním, když jeho mysl je doslova zachvácená vinou, kterou tím nejlacinějším způsobem projektuje do těch ostatních (přesně podle vzoru kdysi vládnoucí inkvizice) a chtít je za to trestat.

Ptala jsem se vsech proc na nej reagujete stale a Ty jako prvni jsi zareagoval na moji otazku. 
Tim doslo mezi mnou a Tebou k interakci.
Rekl si ze se zde  budete bavit na jeho ucet. A ja se ptala proc to rikas.
Zajimalo me to,protoze ja osobne premyslim jinak.
A proto jsem se zeptala Tebe jenz jsi jako jediny na me reagoval,proc nepraktikujes ho'oponopo o kterem mnohdy mluvils.

Proste to je to same jako kdyz Ty jsi me nekde prisel rict at slezu ze stromu. big_smile   
Proste me sdelujes sve dojmy a ja naopak sdeluju Tobe a nejen Tobe prave tady u hermana co vidim ja a tedy ze Vam neco zrcadli. smile

No a tak dale a tak dale. Akce - rekace.  smile    Proste noumaka,tak jak to delavas taky. stolt

Není tady

#75 18. 11. 2010 11:52

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Proste to je to same jako kdyz Ty jsi me nekde prisel rict at slezu ze stromu. big_smile .... 
.....No a tak dale a tak dale. Akce - rekace.  smile    Proste noumaka,tak jak to delavas taky. stolt

Ba ne, Hir, když dva dělají totéž, není to totéž. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí