Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#701 27. 8. 2020 10:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: Ako urobí Tvorca poriadok na Zemi?

luděk napsal(a):

... a ještě to záleží na tom, co znáš.

Na tom záleží v prvé řadě. Neboť odtud se odvíjí všechny naše úvahy. Nelze překročit to, o čem nevíme.

Upravil(a) Crabat (27. 8. 2020 10:41)

Crabat

Není tady

#702 27. 8. 2020 10:54

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

luděk napsal(a):

Na tom záleží v prvé řadě. Neboť odtud se odvíjí všechny naše úvahy. Nelze překročit to, o čem nevíme.

Na tom imho nezáleží vůbec. "Duchovní oblast" je zrovna věc ležící pouze v rovině názorů a tam jsou si všechny myšlenky rovny smile

Není tady

#703 27. 8. 2020 11:13

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Názor nebo úvaha, to je úplně lhostejné, ale souhlasím s Chlapem, že člověk musí mít odvahu svůj názor změnit, jinak se daleko nedostane. A možná tím děláme chybu, já to akceptuji, kdy člověk vymění něco lepšího za horší, ale to se nedá nic dělat, jenom tudy jde vývoj, jenom tak lze poznat svou chybu a poučit se z ní. Budeme-li tvrdošíjně stát na svém, pak možná z hlediska universálního budeme mít pravdu, ale žádné hlubší porozumění si z toho neodneseme. Když k tomu připočteme, že celý tento svět je tu od toho, aby se tvorstvo vyvíjelo, pak zůstat stát na místě by nebylo v souladu s jeho zaměřením.

Crabat

Není tady

#704 27. 8. 2020 11:25

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No, možná "normálním chlapům" na tom nezáleží, protože je víc zajímá řízek a pivo, fotbal v televizi a také dobré pomilování se ženou, rychlé motory aut a všechny technické věci, které se dají uchopit a nějak využít v praxi. Jo jo, tak takovéhle mentalitě na tom opravdu nezáleží, protože si jaksi nedovede ani představit, k čemu by to bylo dobré, vždyť všechno, co potřebuje k životu, to tady přece má, ba přímo na dosah, stačí po tom jen vztáhnout ruku.

Crabat

Není tady

#705 27. 8. 2020 11:40

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

No, možná "normálním chlapům" na tom nezáleží, protože je víc zajímá řízek a pivo, fotbal v televizi a také dobré pomilování se ženou, rychlé motory aut a všechny technické věci, které se dají uchopit a nějak využít v praxi. Jo jo, tak takovéhle mentalitě na tom opravdu nezáleží, protože si jaksi nedovede ani představit, k čemu by to bylo dobré, vždyť všechno, co potřebuje k životu, to tady přece má, ba přímo na dosah, stačí po tom jen vztáhnout ruku.

Jsi vcelku vedle smile Já jen nevěřím v boha a netěší mě takovéhle hospodské filosofování, což ale pořád neznamená, že by mě nemohly zajímat jiné věci smile

Upravil(a) normální chlap (27. 8. 2020 11:58)

Není tady

#706 27. 8. 2020 12:04

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

To samozřejmě neznamená, máš recht, a v Boha věřit nemusíš, proč bys to také dělal, že?.. Jiná věc je ovšem úroveň diskuse, to plně chápu, že Ti nemusí sedět, avšak jsme jen lidé hledající a tím pádem chybující, tak s námi měj trpělivost, my se k tomu nakonec třeba přeci jen dohrabeme.

Crabat

Není tady

#707 27. 8. 2020 12:07

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Ok, tak já ještě chvíli vydržím big_smile

Není tady

#708 27. 8. 2020 14:53

luděk
♥♥♥♥♥♥-

normální chlap napsal(a):

Crabat napsal(a):

luděk napsal(a):

Na tom imho nezáleží vůbec. "Duchovní oblast" je zrovna věc ležící pouze v rovině názorů a tam jsou si všechny myšlenky rovny smile

no to asi ne.
ale pojdme si definovat pojem duchovní oblast. to není filosofické "pole" ,to je oblast kde se myšlenky a infopole všech živých věcí  a dějů  srovnají a jsou všudypřítomné a všečasové, tzn že si k nim může "sáhnout" kdokoli v historii a budoucnosti vesmíru.
pokud se "usadíš" v duchovním poli svým duchem a duší, můžeš nahlížet i zasahovat do čehokoli v celé historii a budoucnosti vesmíru a všechny živé bytosti tě tam budou vidět ve své přítomnosti.

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#709 27. 8. 2020 14:54

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

To mi, Luďku připomnělo:

Zde: „Na počátku bylo SLOVO!" čtu.
Ale jak dále? Nesnáz hned je tu.
Nelze mi slovo přec tak v úctě míti,
musím to jinak přeložiti;
ačli že duch mě řádně osvítil,
stojí tu: „Pojem na počátku byl."
Dobře si rozvaž první řádku,
neukvapuj se na počátku!
Že vznikla by z pojmu všechna díla?
Má státi: „Na počátku byla SÍLA!"
Leč ještě jsem to ani nenapsal,
a cos mě nutká, abych hledal dál.
A náhle osvícen, zřím do hlubin.
Já napíšu: „Byl na počátku ČIN!"

(J. W. Göthe, Faust, překlad O. Fišer)

hezký smile

Není tady

#710 27. 8. 2020 15:50

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

no to asi ne. ale pojdme si definovat pojem duchovní oblast

Když ne tak co to je? Prokázaný fakt? Pokud ano, docela by mě to zajímalo.

Není tady

#711 27. 8. 2020 16:22

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Rozumný člověk ví, že se může vždycky mýlit, proto hledá důkazy. Jen hlupák je nezvratně přesvědčený o své pravdě a nikdy nemění názory - a to nechci být big_smile

To je pěkná blbost, co jsi sem vyplodil.

Není to blbost. Každé nové poznání nás posune někam dál a to nové, co se dozvím, může změnit můj názor. Pokud uznám, že je pravda jinde, klidně ho změním. Ale na základě těch informací. Rozhodně ne jen na základě toho, že třeba někdo říká, že něco je blbost nebo pravda.
Ty máš jako už dlouho dospělá žena stejné názory jako třeba v 10 letech?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#712 27. 8. 2020 19:38

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Ty máš jako už dlouho dospělá žena stejné názory jako třeba v 10 letech?

Ne.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#713 27. 8. 2020 19:49

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

luděk napsal(a):

Pravda, všichni vidíme jen věci na své úrovni vědomí a poznání. Prvňáček prostě neví o věcech (a nezná je), o kterých ví vysokoškolák.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#714 27. 8. 2020 22:39

rina
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

...Prvňáček prostě neví o věcech (a nezná je), o kterých ví vysokoškolák.

A mnohdy je na tom "duchovně" mnohem lépe!
Bohužel. styrka

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#715 28. 8. 2020 9:51

luděk
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

mají tam přístup pouze telepati či astrální cestovatelé. pokud ti to nejde, nemá smysl o tom rozvíjet diskuze.

Není tady

#716 28. 8. 2020 9:57

luděk
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

luděk napsal(a):

mají tam přístup pouze telepati či astrální cestovatelé kteří se tam orientují a vidí děje. pokud ti to nejde, nemá smysl o tom rozvíjet diskuze.

Upravil(a) luděk (28. 8. 2020 9:57)

Není tady

#717 28. 8. 2020 11:27

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No ale to už je tedy hodně vysoký level, Luďku, pokud ovšem po cestě nechceme, zabloudit. A pokud to risknem, což jsem skutečně zažil na více duchovních forech, pak se v lepším případě dopracujeme jakéhosi chanelingového blouznění, v němž skutečnost je stírána našimi vizemi a představami, anebo, v horším případě, úplným rozpadem naší osobnosti pod vlivem astrální sféry.

Myslím, že do této oblasti nás žene vpřed touha, avšak touha je v duchovní sféře nedobrým rádcem. Tam odjakživa platilo a platí vzdávat se všeho. I té samotné touhy. Jinak ani astrální sférou vlastně nejde projít, aniž bychom se někde v ní neocitli v pasti. Odjakživa tam směl vstoupit jen zkušený šaman jako průvodce těch, co do ní potřebují nahlédnout anebo něco zásadního ve svém životě změnit.

Crabat

Není tady

#718 28. 8. 2020 17:15

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

luděk napsal(a):

mají tam přístup pouze telepati či astrální cestovatelé. pokud ti to nejde, nemá smysl o tom rozvíjet diskuze.

Jasně, úplně rozumím big_smile

Není tady

#719 28. 8. 2020 19:32

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Dal jsi tam široký úsměv big_smile . Já "úplně chápu" tebe.
Ač se tváříš jako pochopení chtivej, nevím, co tady hledáš, když tvá základní myšlenka je: Nevěřím v žádného Boha a přeci tady jsem, šťastnej a spokojenej...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#720 28. 8. 2020 19:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nevěřím v žádného Boha a přeci tady jsem, šťastnej a spokojenej...

Já to tak mám - je na tom něco špatně? Ale to neznamená, že mě nezajímá duchovno. A co se týče diskuzí, co by to bylo za diskuzi, kdyby si všichni jen přitakávali. To by byla přece nuda a navíc je fajn poznat názory jiných lidí, i když s nimi třeba nesouhlasím. Je přece hodně důležité umět vyjádřit svůj názor, samozřejmě slušně. A pokud to tomu druhému vadí a urazí se, no tak by měl na sobě asi zapracovat.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#721 28. 8. 2020 19:58

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Nevěřím v žádného Boha a přeci tady jsem, šťastnej a spokojenej...

Já to tak mám - je na tom něco špatně? Ale to neznamená, že mě nezajímá duchovno. A co se týče diskuzí, co by to bylo za diskuzi, kdyby si všichni jen přitakávali. To by byla přece nuda a navíc je fajn poznat názory jiných lidí, i když s nimi třeba nesouhlasím. Je přece hodně důležité umět vyjádřit svůj názor, samozřejmě slušně. A pokud to tomu druhému vadí a urazí se, no tak by měl na sobě asi zapracovat.

Já také asi nevěřím v Boha... nejsem věřící. Ale věřím v něco "víc" - něco "mezi nebem a zemí"... neumím to blíže specifikovat,vlastně ani sama nevím. Ale věřím v reinkarnaci, minulé životy atd. A obecně téma duchovna mě hrozně moc zajímá.

A ač nejsem věřící, tak jedna z mých nej knih vůbec (patří určitě na první příčky) je překrásná kniha CHATRČ. Neznáte?

Upravil(a) LENNNA (28. 8. 2020 20:00)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#722 28. 8. 2020 20:22

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Neznám. Pohledám.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#723 28. 8. 2020 20:25

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Dal jsi tam široký úsměv big_smile . Já "úplně chápu" tebe.
Ač se tváříš jako pochopení chtivej, nevím, co tady hledáš, když tvá základní myšlenka je: Nevěřím v žádného Boha a přeci tady jsem, šťastnej a spokojenej...

Víra v boha myslím není nutnou podmínkou pochopení víry v boha smile

Není tady

#724 28. 8. 2020 22:54

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně.
Tak nějak to má i Bolek v jedné brněnské restauraci v jednom českém slavném filmu, viď? ✌️

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#725 28. 8. 2020 23:41

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

To nevím, ve znalosti slavných českých filmů mám více než značné mezery smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí