Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 11. 2010 19:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ako urobí Tvorca poriadok na Zemi?

ahoj crabe, to už ach jojuju z tebe a hir vissla
né, že bych si vás ráda nepřečetla, ale občas je to teda dost už i na mě styrka
nemyslíte si, že některé věci by jste si mohli mezi sebou vysvětlit tak něják jako v soukromí vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#27 14. 11. 2010 19:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Ale Hir, nečerti se. wink
Je lépe se usmívat, než odsuzovat.
Je lépe pochopit, než stát v protiofensivě.
Je lépe být směšný, nežli být trestán vlastní Karmou.
Hmm?.. pussa

Jen Ty vis o cem tu brublas. stolt

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#28 14. 11. 2010 20:58

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Ne, v soukromí nechci vůbec nic řešit a nemůžu za to, že na mě Hir vytrvale reaguje. Pozval jsem lidi na přípitek a jaksi neovlivním její odlišný přístup, když se niterně cítí pohoršena, že k tomu jako kulisu používám Hermannův výtvor. Zkrátka nesplňuji její ideál představ a tak mi to dává najevo. Ovšem to je její právo.

Když se do mě pustila Blos, také to bylo její právo. Ale prostě jsme si určité věci vysvětlili a skončilo to. S Hirondel to ovšem nejspíš neskončí nikdy. Což je dáno odlišným vnímáním a... Vždy jsme to tady nesčetněkrát vysvětlovali. Jak z mojí strany.., tak z její.

Jo, chtěl jsem se zasmát. Když se s Hermanem nic jiného dělat nedá, tak alespoň trocha toho veselí. Můžu já za to, že se to někoho niterně dotkne a okamžitě mě začne obviňovat?.. Abych se tedy nad sebou zamyslel a "hlásᚠjedno a činíš opačné" apod. A že jsem na to reagoval?.. - Nu, to je těžké nereagovat. Hir není hloupá, abych ji tedy ignoroval, snažil jsem se jí to tudíž vysvětlit. - Pochopí to po svém anebo nepochopí to vůbec?.. Ale za tohle opět nemůžu, aspoň jsem se snažil.

Hmm.., přípitek tím vyzněl do prázdna, nebylo žádné veselí, jenom "ach jo".
Přesto jsem se, i když jsem byl zahnán do kouta a rovnou obviněn, tady pokusil něco vysvětlit, dát tomu jiný rozměr. Podívej Pavli, víc vážně dělat nedokážu a ani neumím. tillfreds

Crabat

Není tady

#29 14. 11. 2010 21:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Crabe, jenže to, jak tady spolu vedete sáhodlouhé diskuze o ničem, je třeba pro mě osobně, a nemluvím za jiné, prostě děsný. odrazuje mě to sem chodit. do ignoru si vás dávat nechci, páč jindy si vás přečtu ráda, ale tohle už prostě někdy fakt nedávám. a protože jeden druhého asi nedokážete, nebo nechcete ignorovat, soukromě to řešit taky ne, asi to bude pořád dokolečka dokola skurttillfreds

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#30 14. 11. 2010 21:46

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Dokolečka dokola, tralalinky tralala...
Mᚠk tomu krásné šaty i správné osvětlení,
tak by to neměl být zas až tak velký problém. wink

Crabat

Není tady

#31 14. 11. 2010 21:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Hir, když už mi píšeš SZ, tak si laskavě vymaž schránku, abych na to co píšeš, mohla reagovat.

Není tady

#32 14. 11. 2010 22:17

BB
♥♥♥♥♥♥-

storstark Crabe  .... tak tedy přípitek ... storstark  ... já tedy radši dobré červené, ale na to není ikonka .. big_smile ... Hermana  skoro nikdy neotvírám, jen jsem sem jukla, co že je tu takový šrumec ....   Tak na zdraví ....  jak pravil pan Voskovec : Svatá pravda – a je zima, a je šero, a je koneckonců trošku smutno, ale jen když je veselo.  smile

Upravil(a) BB (14. 11. 2010 22:18)

BB

Není tady

#33 14. 11. 2010 23:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

Herman asi čepuje něco hodně dobrého, že je vás tady tolik a v tak veselé náladě big_smile  Koukám Majkafa si dala říct, Crabat se pěkně rozšoupnul a Hirondel je dokonce na větvi lol

Já tě zabim, babuško jaguško lollolpussa

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#34 14. 11. 2010 23:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A co to ten nᚠtřídní rozumprd zase zplodil? Vykostkujte mi to někdo - prosííím....

Není tady

#35 15. 11. 2010 1:08

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Na zdraví BB storstark I já nejraději dobré červené, storstark aby mělo vůni a sytou barvu, drsné na jazyku, hutné a plné slunce. Ne kyselé a ne moc sladké, ale plné a těžké, zároveň svěží, jako radostná vzpomínka, co právě vstupuje veřejemi rozevřených dveří. Tak takové víno, alespoň deset let staré, nejraději ze španělských vinic mám právě teď na mysli. Tedy pozvedněme číše na pozadí těchto událostí, na zdraví a všechno nejlepší. storstark

Crabat

Není tady

#36 15. 11. 2010 5:34

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

smile Jak si Herman představuje, že.........a mohl by následovat výčet všech jeho témat.
To se nedá brát jinak než s humorem, takže, Crabe, souhlasím...akorát že na přípitek je takhle poránu moc brzy, a dáma před jedenáctou nepije, tak to odložím na později. kapitulation

Není tady

#37 15. 11. 2010 14:45

IŠTAR
♥♥♥♥---

No a já si jdu koupit pár odpustků a bude ze mně andělíček, heč gloria.

Není tady

#38 15. 11. 2010 15:41

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já to skoro ani na srandu nevidím. Nejde mi to.. sad
Tím nechci říct, že není smích adekvátní, ale jen mi to nejde. Spíš mi jde od těchto lidí mráz po zádech a je nabíledni, že by potřebovali pomoct. Je zaplněný záští a temnotou k lidem a jejich radostem.

Není tady

#39 15. 11. 2010 15:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Já to skoro ani na srandu nevidím. Nejde mi to.. sad

Jasne, proc se taky bavit na ucet lidskemu utrpeni.

Není tady

#40 15. 11. 2010 16:27

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak mně nepřijde nešastnej, ale komickej roll Nebo možná tragikomickej.

Není tady

#41 15. 11. 2010 17:16

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

I já jsem, Wiki, prošel všemi stadii pocitů, až nakonec mi úsměv vylezl jako nejadekvátnější této situaci. Proto jsem zvolil takto. pussa Není přeci vůbec marné, že dnes už se té původní hrozbě můžeme usmívat. Navíc i pro Hermanna to má podstatně vlídnější karmický dopad, než kdybychom k tomu takto nepřistoupili. wink

Crabat

Není tady

#42 15. 11. 2010 17:32

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

A bude hůř, Hermánku. Dostihne Tě a celého sežehne v plamenech. Protože jak sám jiným měříš, tak i Tobě (při posledním soudu) bude měřeno.

Ovsem tohle je povedeny.

Jak sam meris hermanovi,bude mereno Tobe.
Mam pravdu? big_smile

Není tady

#43 15. 11. 2010 18:25

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Crabat napsal(a):

A bude hůř, Hermánku. Dostihne Tě a celého sežehne v plamenech. Protože jak sám jiným měříš, tak i Tobě (při posledním soudu) bude měřeno.

Ovsem tohle je povedeny.

Jak sam meris hermanovi,bude mereno Tobe.
Mam pravdu? big_smile

Jakože bude Crabat brán s humorem? To nevypadá jako hrozba, přece veselá mysl je půl zdraví, a smích je léčivý.
Pokud to, Hirondel, vnímᚠjako vysmívání, řekla bych, že se mýlíš....

Není tady

#44 15. 11. 2010 20:32

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Dafi,
to slovo vysmivani ? jak Te napadlo zrovna tohle?

Není tady

#45 15. 11. 2010 23:51

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Proto:

hirondel napsal(a):

Jasne, proc se taky bavit na ucet lidskemu utrpeni.

...a protože je mi znám nedostatek tvého smyslu pro humor.

Není tady

#46 16. 11. 2010 11:15

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Dafi,
to slovo vysmivani ? jak Te napadlo zrovna tohle?

Daphne napsal(a):

Proto:
hirondel napsala:
"Jasne, proc se taky bavit na ucet lidskemu utrpeni."

...a protože je mi znám nedostatek tvého smyslu pro humor.

Osobne jsem nepouzila slovo -vysmivani. To napadlo Tebe (snad uz vis co to znamena tongue )
Ja pouzila Crabatova vlastni slova,viz:
"My se tu mezitím budeme bavit na jeho   účet."

Nejsem povrchni,nebavim se timto zpusobem. stolt    To ale samo o sobe neznamena, ze postradam smysl pro humor stolt

Tobe je znam nedostatek meho smyslu pro humor- tohle je napriklad me vskutku humorne,to ano . big_smile lol
------------------------

Tenhle trik ktery tady Crabat pouzil, je proste neprehlednutelny,no co nadelas... sjuk

Není tady

#47 16. 11. 2010 11:36

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Můžeme spolu diskutovat o tom, jak daleko má obrat "bavit se na účet lidského utrpení" k obratu "vysmívat se cizímu utrpení". Já si myslím, že by se tam dalo položit rovnítko, určitě přesnější by bylo použít výraz zesměšňování místo vysmívání, ale toto slovo jsi také nepoužila, takže bychom stejně byli tam, kde jsme teď. Ale protože ve vyjadřování v češtině s plným chápáním významu slov mᚠtrošku jazykovou bariéru, byla by podobná diskuse ode mne nefér. Takže kapitulation
Navíc se přiznám, že ten úvodní článek jsem nečetla, jen jsem zahlédla kousek diskuse tady, a Crabatova reakce se mi zalíbila. Kdysi jsem četla jeden Hermannův příspěvek o tom, jak by se v létě měli lidé, hlavně ženy, zahalovat, a tenkrát mě to docela pobavilo, především ty "důvody". Předpokládám, že ostatní články jsou v podobném duchu, takže je nečtu.

Upravil(a) Daphné (16. 11. 2010 11:58)

Není tady

#48 16. 11. 2010 11:41

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel, klídek....
Herman je manipulátor, po kterém nᚠhumor sklouzne jako voda po vosku. Ani se nenamáhal pořádně prostudovat to, s čím zachází, a čím se pokouší strašit lidi big_smile .

Vidím to tak, že Crabat mu pomohl - a nejen jemu.
Ti, kteří by Hermanovu psaní uvěřili a dobrovolně se podřídili jeho vlivu (vzdali se své svobodné vůle), jsou sice za své rozhodnutí sami odpovědni, ale Herman je zodpovědný za svou touhu po moci, za úmyslnou manipulaci, která šíří obavy a nejistotu, vede k rozbrojům a tím k snazší ovladatelnosti druhých.

Jestli Crabatovo " bavení se na Hermanův účet" odradilo třeba jen jediného člověka od toho, aby jeho nesmyslnému pamfletu uvěřil a zachoval si svobodnou vůli, pak godlike . Jestli tak uchránil Hermanovu karmu od dalšího zatížení, pak godlike .

Upravil(a) Largo (16. 11. 2010 11:45)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#49 16. 11. 2010 12:01

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Largo, já nevěřím tomu, že by takovému článku někdo podlehl, pokud by už sám předtím neměl podobné smýšlení.

Není tady

#50 16. 11. 2010 12:10

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

I já jsem, Wiki, prošel všemi stadii pocitů, až nakonec mi úsměv vylezl jako nejadekvátnější této situaci. Proto jsem zvolil takto. pussa Není přeci vůbec marné, že dnes už se té původní hrozbě můžeme usmívat. Navíc i pro Hermanna to má podstatně vlídnější karmický dopad, než kdybychom k tomu takto nepřistoupili. wink

Já bych byla ráda, kdybych se dopracovala této fáze- úsměvu - nadhledu, třeba za pár dnů budu vyladěna jinak... smile a pujde to. Jsou dny, kdy je to všechno světlejší..smile.
Představila jsem si totiž toho člověka , který může takto psát, jeho pohled, (pochopitelně třeba mylně), ale co tito lidé mohou napáchat škody - jak se mohou podepsat na druhých.
Možná jsem divná, ale chtěla bych tohoto člověka poznat na živo. Abych viděla, že to třeba TAK nemyslí, že JEN vydělává ..atáák..rodna Dozvědět se víc. Může to být póza...
Na druhé straně si dost koleduju..žeáno..smile

Já si myslím, že jen to všude suše rozešle a ani nepátrá po ohlasech, a ani neví kde to je..

proti zlehčení také nic nemám. je ok. To mi pomohlo mockrát. Výsměch je něco jiného. Ale bylo by každopádně k věci, kdyby herman argumentoval, kdyby si obhájil svoji řeč.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí