Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

#176 20. 4. 2011 7:00

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

K žádnému náboženství se jistě nikdo za každou cenu hlásit nemusí. Na mě ale děláš dojem, že tady hájíš pozici "pravého křesťana", vykoukne to z každého tvého příspěvku (např.167), jak píše Pan. Proč bys to dělala, kdybys tu pozici nezastávala také, kdyby ti nebyla blízká?
Taky bych se klonila k tomu, podobně jako Dai Terr, že křesťanství ve všech svých "pravých" podobách a odnožích je jen jednou ze zastávek v duchovním vývoji lidstva, ani první, ani poslední....

Není tady

#177 20. 4. 2011 7:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já myslím, že je celkem jedno, v co Marila věří či nevěří. Je tedy jasné, že jakousi křesťanskou víru vyznává, páč to by jinak pořád necitovala bibli a neobhajovala by jí jako zdroj jediné pravdy. Spíš je blbý, že místo (kreativní) argumentace právě jen a jen cituje pramen, který většina zde diskutujících považuje přinejmenším za problematický. S dogmatismem se nikam v diskuzi nedostanem.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#178 20. 4. 2011 10:28

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

KALIK napsal(a):

Já myslím, že je celkem jedno, v co Marila věří či nevěří. Je tedy jasné, že jakousi křesťanskou víru vyznává, páč to by jinak pořád necitovala bibli a neobhajovala by jí jako zdroj jediné pravdy. Spíš je blbý, že místo (kreativní) argumentace právě jen a jen cituje pramen, který většina zde diskutujících považuje přinejmenším za problematický. S dogmatismem se nikam v diskuzi nedostanem.

Vidím to stejně smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#179 20. 4. 2011 11:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marila napsal(a):

Pandorro
S takovým přístupem se vždy hodně od lidí dozvíš...Nuž co,i takto se dá jednat.Proč by se měl každý,vždy za každou cenu hlásit k nějakému náboženství?

Opravdu si myslíš, že čekám na to, kdo mi co řekne? Myslíš, že nemám vlastní rozum a vlastní empatii? Lidé velmi často říkají něco jiného, než to, co cítí, čemu věří, co skutečně žijí.
Ale to je jejich problém. Mně nezajímá, ke kterému náboženství se hlásíš nebo nehlásíš, stejně to jsou jen slova. Pro mne je daleko důležitější to, jak vystupuješ, co obhajuješ, co hlásáš.
A to je zřejmé.
Nepotřebuji na to od tebe žádné razítko. Netýká se mne to. Je to tvoje věc. Stejně jako moje věc je to, jak já si to sama pro sebe vyhodnotím. S tím TY zase nic neuděláš. Minimálně do té doby, pokud v tvých písmenkách JÁ nezachytím jiný "ton", než dosud.
Prostě ber to tak, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.
A každý z nás se přece denodenně může svobodně rozhodnmout, zada bude tím čím je a nebo si nechá nakecat, že je něčím ale úplně jiným, protože se mu to bude jevit bezpečnější, přijatelnější, vhodnější, jednodušší......bla bla bla big_smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#180 20. 4. 2011 15:15

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem se ptala, protože mě zajímalo, jakou Bibli jsi vlastně četla a čteš. Bible je podle mě kniha "k interpretaci". Všimla sis, k jak zásadnímu posunu dojde například jen novým "překladem" (dávám do úvozovek, protože často jde o překlad překladu, často i ze stejného jazyka). A o tyhle překlady vlastně jde.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#181 29. 4. 2011 10:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Takové hezké povídání o pekle smile

Nebe pro nás, peklo pro jiné
http://www.zvedavec.org/komentare/2011/ … o-jine.htm

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#182 29. 4. 2011 15:43

BB
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Kaliku ...
o tom pekle .... kdysi dávno, když chodil náš nejstarší do jesliček, tak tam měl sestřičku (ošetřovatelku) ... naprosto skvělou ... ona sama měla čtyři děti a povídala nám, že jí její kolegyňka říkala : tedy, v dnešní době čtyři děti .... , vy jste svatá, vy  přijdete do nebe! A ona jí na to prý se smíchem odpověděla" ále, co já bych dělala v nebi? Já chci do pekla, tam je teplo a chlupatý chlapi !!!.....
big_smile  záleží na úhlu pohledu, a ani to peklo pak nevypadá ouplně nejhůř big_smile

BB

Není tady

#183 29. 4. 2011 16:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Marila napsal(a):

agewa napsal(a):

skvělé, akorát že to samé budou jiní tvrdit o koránu, kabale ...A o všech budou tvrdit, že právě jejich knihu psali lidé, které vedl Bůh.

Jenže asi třicet procent Bible se skládá z proroctví. Obrovským rozdílem je, že proroctví jsou zcela neexistující v Koránu, Hinduistických Védách, v Baghavad Gitě, v Ramayaně, v proslovech Buddhy či Konfucia, Knihy Mormonů, nebo v jakékoliv písmu světových náboženství.
Tato skutečnost dává razítko božského souhlasu s Judeo-Křesťanskou vírou, kterého se všem ostatním náboženstvím nedostává.
Proroctví tak ukazuje životně důležitou roli v odhalování Božího plánu s lidstvem.Nikdo nepředpověděl příchod Buddhy, Mohameda, Zoroastra, Konfucia, Josef Smith, Mary Baker Eddy, dnes tak populární hinduistický guru, který získal Západ, nebo kterýkoliv náboženský vůdce - všem schází „pověřovací listiny“, které oddělují od nich Ježíše Krista .

Až sa zverejnia Kumránske zvitky, možno sa dozvieme trochu viac o tom, ako to je bolo NAOZAJ   s Kristom, proroctvami, jeho nasledovníkmi a zapisovaním Jeho odkazu. wink Takto je to trochu ako z tretej ruky, nie z prvej, takpovediac. Veľa bolo dodatočne z kresťanstva vynechané (učenie o reinkarnácii, napríklad) a dačo iste dodané. stolt Čo zasa trochu hodnotu onoho odkazu nepochybne znižuje (a niežeby na tom ostatné náboženstvá boli lepšie, pravda... Korán napr. pálili, respektíve niektoré zápisky Mohammedových nasledovníkov a potomkov, aby ostala len jedna, "pravá" Chalífova verzia wink . Čo vám to pripomína?)

Upravil(a) Selima (29. 4. 2011 16:58)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#184 2. 5. 2011 12:09

Marila
♥♥♥----

Když vezmeme za základ opisy novozákonních textů dochované na papyrech ze 2. století, tak jak je najdeme v každém kritickém vydání řeckého originálu, není v nich po žádné cenzuře ani stopa. To údajné vyřazení nebo zničení by se tedy muselo udát nejpozději na začátku 2. století, kdy ovšem církev měla moc jen nad menšinou, a to vždy jen lokálně.
Reinkarnace NIKDY v Božím Slově nebyla,tomu můžou věřit jen Ti,kteří nepochopili základní pylíře evangelia a nestudovali Bibli.
O tom jsem tu psala na začátku příspěvků.......Starý a Nový zákon se v mnoha věcech doplňují,to vše jsem tu také rozebírala.
Reinkarnace hlásá zodpovědnost samotného člověka za své viny,hříchy a jeho koloběh minulých životů-ZDE není potřeba Spasitele,člověk si pomůže sám.
Evangelium už od starého Zákona v proroctvých hlásá příchod Mesiáše Krista-Spasitele,který má přijít a lidstvo vykoupit z hříchů poněvadž je psáno-On jako beránek bez vady,který hříchu neučinil,dále beránek Boží,který snímá hříchy světa...
Jak tohle jde dohromady s reinkarnací?
Zpochybnit SZ a NZ je velmi jednoduché...Či snad je samotný Bůh a Stvořitel tak neschopný a tak malý,aby dovolil zničení Svého slova vynecháním,vyškrtnutím a či snad měla nebo má KC větší moc než Bůh apod.???Lidé,co psali Bibli a byli vedeni Duchem Svatým,byli povoláni,aby zapsali to,co měli zapsat slovem Stvořitele,co od nich požadoval.
Jan 14,26  Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl.
2. Timoteovi 3,16  Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti

http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slov … nosti.html

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#185 2. 5. 2011 12:39

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marilo, zapomeň prosímtě na odkazy a citáty, a vezmi to prostým selským rozumem. Vztah mezi světem světským a duchovním byl v naší historii vždycka bojem o moc. Myslíš, že v rámci toho boje nebyly používány nebo naopak potlačovány určité pasáže z původních textů? A i ty "původní texty" přece vznikly dávno po Kristově smrti, takže už tam jistě záleželo na pohledu a názoru autora/ů. smile A pak byly tisíckrát přepracovány, převyprávěny....
K těm tvým citátům: i kdyby to byly vědecké poznatky historiků (jakože nejsou), říká se, že dnešní poznatky vědy jsou její zítřejší omyly smile. Jen pochybnosti vedou k vývoji poznání, trvání na dogmatech ke strnulosti. kapitulation

Upravil(a) Daphné (2. 5. 2011 13:21)

Není tady

#186 2. 5. 2011 15:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marila napsal(a):

Či snad je samotný Bůh a Stvořitel tak neschopný a tak malý,aby dovolil ....

Ale to víš, že dovolí, samosebou, že dovolí.
Cožpak tobě unikl význam svobodné vůle, kterou lidem dal?

Takže když "dovolí", aby například na obou stranách válčících proti sobě světil zbraně kněz téže, tedy "jeho církve" - viz první i druhá světová válka, například -  proč by nedovolil, aby překladatelé a přepisovači bible časem neprznili jeho slovo k obrazu svému.
Tedy pokud to vůbec kdy bylo jeho slovo...
Más snad nějaké důkazy o tom, že ano?

Nu a jestli reinkarnace hlásá zodpovědnost za své činy, není to snad to, co nás chce i sám bůh naučit?
S existencí Spasitele se to nijak nevylučuje.
To je jako když máš depku, tak ti lékař a terapeut pomůže jak z ní ven - ukáže ti cestu, dá ti počáteční podporu. Ale to nejdůležitější - vylézt z ní a zase žít plnohodnotný život, to stejně musíš ty sama.

Bohužel Marilo, z mého pohledu chápeš bibli středověkým způsobem, stejně jako církev svatá, která se ne a ne vymanit ze svých dávno přežitých dogmat. Sem tam sice předvede nějakou moderní šou - viz ta včerejší - ale to ji v pochopení Kristovy mise moc nepomůže.

Není tady

#187 2. 5. 2011 18:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Marila napsal(a):

Když vezmeme za základ opisy novozákonních textů dochované na papyrech ze 2. století, tak jak je najdeme v každém kritickém vydání řeckého originálu, není v nich po žádné cenzuře ani stopa. To údajné vyřazení nebo zničení by se tedy muselo udát nejpozději na začátku 2. století, kdy ovšem církev měla moc jen nad menšinou, a to vždy jen lokálně.
Reinkarnace NIKDY v Božím Slově nebyla,tomu můžou věřit jen Ti,kteří nepochopili základní pylíře evangelia a nestudovali Bibli.
O tom jsem tu psala na začátku příspěvků.......Starý a Nový zákon se v mnoha věcech doplňují,to vše jsem tu také rozebírala.
Reinkarnace hlásá zodpovědnost samotného člověka za své viny,hříchy a jeho koloběh minulých životů-ZDE není potřeba Spasitele,člověk si pomůže sám.
Evangelium už od starého Zákona v proroctvých hlásá příchod Mesiáše Krista-Spasitele,který má přijít a lidstvo vykoupit z hříchů poněvadž je psáno-On jako beránek bez vady,který hříchu neučinil,dále beránek Boží,který snímá hříchy světa...
Jak tohle jde dohromady s reinkarnací?
Zpochybnit SZ a NZ je velmi jednoduché...Či snad je samotný Bůh a Stvořitel tak neschopný a tak malý,aby dovolil zničení Svého slova vynecháním,vyškrtnutím a či snad měla nebo má KC větší moc než Bůh apod.???Lidé,co psali Bibli a byli vedeni Duchem Svatým,byli povoláni,aby zapsali to,co měli zapsat slovem Stvořitele,co od nich požadoval.
Jan 14,26  Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl.
2. Timoteovi 3,16  Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti

http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slov … nosti.html

Cirkev sama pripúšťa, že neviemkoľkáty (piaty) koncil reinkarnáciu ako súčasť biblickej náuky ZRUŠIL. Ak ju zrušil, musela tam byť, nie? Ak tam bola, odniekiaľ sa tam musela vziať... Ak ju koncil zrušil, otázka nie: ČO VŠETKO BOLO ZRUŠENÉ A ČO VŠETKO SA DOCHOVALO DO DNEŠNÝCH DNÍ? Ja tvrdím, že len starostlivo zmanipulovaný zlomok pôvodného učenia a pôvodného textu. A to nehovorím o individuálnych výkladoch.... wink

Upravil(a) Selima (2. 5. 2011 18:15)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#188 3. 5. 2011 6:11

Marila
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Marila napsal(a):

-----------------------------------------------------------------------

Bohužel Marilo, z mého pohledu chápeš bibli středověkým způsobem

1.odpověď Tady jsi podcenila Boha Stvořitele,Bůh není hlupák,aby toto dovolil,má pod kontrolou vše ,neboť to stvořil a je proto plně oprávněný určovat pravidla.Vedení Duchem Svatým,-čímž se rozumí byli inspirováni-pisatelé Bible-NEMÁ nic společného se svobodnou vůlí člověka.Přečti si znova ty verše.

2.odpověď
Ač se ti to tak jeví,středověk do toho pleteš zbytečně.Ono největším nepřítelem správného pochopení Bible je úzkoprsost člověka, kterého není možné poučit, změnit jeho názory či postoje, a "selektivnost", při které si každý vybírá jen to, co se mu hodí na potvrzení svých vlastních názorů.

3.odpov. Když se koukneš pozornějc do NZ máš tam napsáno,co Bůh po člověku chce,nemusíš psát SNAD a pochybovat.Je to tam zapsáno zřetelně.Pokud člověk neuzná,že od Boha ho dělí hřích od pádu Adama,může se snažit sebevíc,proto poslal na zem svého Syna J.Krista,přehlédla jsi verše-beránek Boží,který snímá hřích světa?Anebo je nechceš vidět?

ale Bůh v Bibli jasně řekl: "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něj věří, nezahynul, ale měl věčný život."

Mnozí mají velký problém s tím, že by mohl existovat nějaký Bůh...u mnohých je tedy jistě motivem odmítání Biblického Boha to, že ani nechtějí, aby existoval...proto budou brojit proti Bibli zuby nehty.
---------------------------------------------------------------------
Selimo-který koncil a kdy zrušil nauku o reinkarnaci jakože součást biblické nauky?Proč to nenapíšeš přesněji?Tohle tvrdí Gnostici.
pravdou však je, že:

- učení o reinkarnaci přímo odporuje celému konzistentnímu poselství Bible - o oběti Ježíše Krista.Několik pár zrelativizovaných veršů, které zdánlivě mohou podporovat teorii reinkarnace však vylučuje velká spousta jiných veršů...pokud by tedy skutečně ony inkriminované verše mluvily o reinkarnaci, pak by Bible byla skutečně jen snouškou protichůdných lidských výmyslů - a ne Božím slovem!I když měla v té době Církev katolická moc pouze nad menšinou,budeš stále tvrdit,že tam byla?

Jeden příklad za všechny z Bible:

"A jako je lidem uloženo jednou zemřít, a potom bude soud, tak i Kristus byl jen jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých..." Židům 9:27-28

Můžeš k tomuto ještě něco dodat? Já ne.

Není tady

#189 3. 5. 2011 6:48

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

-který koncil a kdy zrušil nauku o reinkarnaci jakože součást biblické nauky?Proč to nenapíšeš přesněji?

K první větě: byzantský císař Justinián (považoval se za nejvyšší hlavu církve) ediktem r. 543 a pátý koncil r.553. Předtím bývalo znovuzrození celkem běžná součást učení, učil o něm i Ježíš Nazaretský. Je to prakřesťanská nauka.
Pouhým vygůglením mi vyskočila odpověď. Stejným vygůglením mi vyskočila stránka, ze které téměř doslova opakuješ věty - ty jsi spoluautorka  oné stránky ? smile

K druhé větě: To vítám. smile Ale ty to nemyslíš vážně, co?

Upravil(a) Daphné (3. 5. 2011 7:32)

Není tady

#190 3. 5. 2011 7:13

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Tady je něco z Bible, co se jinak, než pomocí reinkarnace, nedá vykládat:

Matoušovo evangelium 17,10-13
Jeho učedníci se ho zeptali: "Jak to, že učitelé Písma říkají, že nejprve musí přijít Eliáš?"
On odpověděl: "Eliáš opravdu přichází a bude všechno obnovovat. Avšak pravím vám: Eliáš již přišel, a nepoznali ho, ale udělali s ním, co chtěli; tak i Syn člověka bude od nich trpět."
Tehdy učedníci pochopili, že jim to řekl o Janu Křtiteli.

Upravil(a) Vějířovka (3. 5. 2011 7:27)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#191 3. 5. 2011 7:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Jak pořád říkám, nakonec to skončí u toho, čemu člověk CHCE věřit, páč nikdo nemá dostatek důvěryhodných informací smile Člověk si pak může svobodně zvolit, čemu bude věřit. Mně se líbí milující bůh. Láska je alfou a omegou. Proč by nás bůh trestal, když už se trestáme docela dobře sami? Jestliže je bůh dokonalý, pak ho nemůžeme ničím urazit, nemůžeme ho ničím pohoršit. Proč by nás potom trestal? Skutečně žádný moudrý tvor netrestá, ale pomáhá, utěšuje a povzbuzuje. Proč by měl být bůh jiný (horší)?

Není tady

#192 3. 5. 2011 9:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marila napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Marila napsal(a):

-----------------------------------------------------------------------

Bohužel Marilo, z mého pohledu chápeš bibli středověkým způsobem

1.odpověď Tady jsi podcenila Boha Stvořitele,Bůh není hlupák,aby toto dovolil,má pod kontrolou vše ,neboť to stvořil a je proto plně oprávněný určovat pravidla.Vedení Duchem Svatým,-čímž se rozumí byli inspirováni-pisatelé Bible-NEMÁ nic společného se svobodnou vůlí člověka.Přečti si znova ty verše.

2.odpověď
Ač se ti to tak jeví,středověk do toho pleteš zbytečně.Ono největším nepřítelem správného pochopení Bible je úzkoprsost člověka, kterého není možné poučit, změnit jeho názory či postoje, a "selektivnost", při které si každý vybírá jen to, co se mu hodí na potvrzení svých vlastních názorů.

3.odpov. Když se koukneš pozornějc do NZ máš tam napsáno,co Bůh po člověku chce,nemusíš psát SNAD a pochybovat.Je to tam zapsáno zřetelně.Pokud člověk neuzná,že od Boha ho dělí hřích od pádu Adama,může se snažit sebevíc,proto poslal na zem svého Syna J.Krista,přehlédla jsi verše-beránek Boží,který snímá hřích světa?Anebo je nechceš vidět?

ale Bůh v Bibli jasně řekl: "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něj věří, nezahynul, ale měl věčný život."

Mnozí mají velký problém s tím, že by mohl existovat nějaký Bůh...u mnohých je tedy jistě motivem odmítání Biblického Boha to, že ani nechtějí, aby existoval...proto budou brojit proti Bibli zuby nehty.
---------------------------------------------------------------------
Selimo-který koncil a kdy zrušil nauku o reinkarnaci jakože součást biblické nauky?Proč to nenapíšeš přesněji?Tohle tvrdí Gnostici.
pravdou však je, že:

- učení o reinkarnaci přímo odporuje celému konzistentnímu poselství Bible - o oběti Ježíše Krista.Několik pár zrelativizovaných veršů, které zdánlivě mohou podporovat teorii reinkarnace však vylučuje velká spousta jiných veršů...pokud by tedy skutečně ony inkriminované verše mluvily o reinkarnaci, pak by Bible byla skutečně jen snouškou protichůdných lidských výmyslů - a ne Božím slovem!I když měla v té době Církev katolická moc pouze nad menšinou,budeš stále tvrdit,že tam byla?

Jeden příklad za všechny z Bible:

"A jako je lidem uloženo jednou zemřít, a potom bude soud, tak i Kristus byl jen jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých..." Židům 9:27-28

Marilo. klid, já ti tvöu víru neberu, klidně si ji nech.
To, že podle MÉHO názoru je zcestná, ti přece nemůže nijak bránit v tom, jí vyznávat, stejně tak jako mne tvé odkazy na pramen, který jako prvotní a verifikovaný neuznávám, nepřesvědčí o tom, že se v pohledu na ni  mýlím.

Bohužel ty víš houby o bohu, kterého znám já. Zůstala jsi viset právě v tom středověku, takže není o čem diskutovat.
Je to tvoje rozhodnutí, je ti v tom dobře, trestající bůh ti vyhovuje, tak co probůh řešíš?

Není tady

#193 3. 5. 2011 18:37

Marila
♥♥♥----

Vějířovko -pleteš si znovuzrození reinkarnační a znovuzrození ,které Ježíš Kristus hlásal-A TO biblické,které je znovuzrozením z Ducha a vody-tohle by ti řekl,každý biblicky věřící.
Ježíš odpověděl: „Amen, amen, pravím tobě, nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, nemůže vejít do království Božího. Jan 3,5
Tohle znovuzrození biblické se děje v jednom našem životě a ne poněkolikáté reinkarnačně.Reinkarnaci Ježíš NIKDY nehlásal a jestliže tohle chceš doložit takhle,jsi bohužel vedle.Kupa jiných veršů ti to vyvrací.
Třeba tento-
Římanům 8,2  neboť zákon Ducha, který vede k životu v Kristu Ježíši, osvobodil tě od zákona hříchu a smrti.
Matouš 28,19  Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého
Marek 16,15  A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření.

Věř si klidně reinkarnaci,ale nepleť to s evangeliem a tím,co hlásal Ježíš,protože tímto sňižuješ JEHO oběť na kříži!!

Není tady

#194 3. 5. 2011 19:15

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marilo, myslím, že i lidi, kteří se o reinkarnaci vůbec nezajímali, jí po tvých plamenných příspěvcích začnou věřit. Možná k tomu dospěješ i ty v některém z příštích životů. big_smile

Není tady

#195 4. 5. 2011 8:09

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

Vějířovko -pleteš si znovuzrození reinkarnační a znovuzrození ,které Ježíš Kristus hlásal-A TO biblické,které je znovuzrozením z Ducha a vody-tohle by ti řekl,každý biblicky věřící.
Ježíš odpověděl: „Amen, amen, pravím tobě, nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, nemůže vejít do království Božího. Jan 3,5
Tohle znovuzrození biblické se děje v jednom našem životě a ne poněkolikáté reinkarnačně.Reinkarnaci Ježíš NIKDY nehlásal a jestliže tohle chceš doložit takhle,jsi bohužel vedle.Kupa jiných veršů ti to vyvrací.
Třeba tento-
Římanům 8,2  neboť zákon Ducha, který vede k životu v Kristu Ježíši, osvobodil tě od zákona hříchu a smrti.
Matouš 28,19  Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého
Marek 16,15  A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření.

Věř si klidně reinkarnaci,ale nepleť to s evangeliem a tím,co hlásal Ježíš,protože tímto sňižuješ JEHO oběť na kříži!!

Proč si myslíš, Marilo, že křesťané celých 500 let po Kristu reinkarnaci věřili, a teprve až církevní papaláši při koncilu odhlasovali, že prostě reinkarnace není, tak se to najednou změnilo?
(katolická církev na koncilu v Konstantinopoli v roce 553 n.l. reinkarnaci „zrušila" a vyřadila)
Takže myslíš, že Ježíš, v tom citátu, který jsem ti psala, myslel, že dávný prorok Eliáš se zrodil z Ducha a vody do Jana Křtitele - takže se Eliáš reinkarnoval, že ano.

Upravil(a) Vějířovka (4. 5. 2011 8:14)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#196 4. 5. 2011 10:09

Marila
♥♥♥----

Vějířovka napsal(a):

Takže myslíš, že Ježíš, v tom citátu, který jsem ti psala, myslel, že dávný prorok Eliáš se zrodil z Ducha a vody do Jana Křtitele - takže se Eliáš reinkarnoval, že ano.

Bohužel jsi mne nepochopila-o verši,který rozebíráš je připodobnění-je to míněno o budoucím příchodu Mesiáše.Zde se nejedná a vůbec nikde o reinkarnaci.
Přečti si o proroku Eliášovi a o tom jak ho brali Židé,je to určitě poučné pro každého,koho to jen trochu zajímá.
Jestli nerozumíš základním prvkům evangelia a dosazuješ si tam koloběhy znovuzrození a minulé životy,dokládá to,že opravdu snižuješ Ježíšovo výkupné dílo na kříži.

Není tady

#197 4. 5. 2011 10:32

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Marilo,

Těžko "snižovat výkupné dílo" někoho, o kom dodnes nemáme přímé důkazy, že žil a vše se opírá "o víru v srdci lidí"..

Máš svůj názor a svoje přesvědčení -  to je hezké a v pořádku. Ovšem to by ti nemělo zas nějak extrémně zamlžovat zrak před naopak dochovanými fakty. A ten fakt s tím koncilem - takový je.

Bible je krásná kniha. A bohužel i dost mnohoznačná. Když budu chtít, tak si vyložím různá evangelia přesně tak, jak budu potřebovat, aniž bych tím nějak jejich původní určení musel poškodit.

Takže jestli by v dnešní době přece jen nebylo lepší se na tuto problematiku mrknout někde zpovzdálí a více nezávisle? Co myslíš? To, co bereš ty, jako jasný fakt, bylo poplatné době před 100 - 1900 lety a to mi přijde přece jen trošku jinde, než by se slušelo. Nová doba potřebuje i nové podněty a chceš-li, tak "nové obrození víry", aby tato vůbec uspěla.  Věř mi, že "konkurence" je veliká "-)

Tak, jako ty nedáš dopustit na Ježíše a evangelia, tak i jiní nedají dopustit na své přesvědčení např. o reinkarnaci. Takže jakékoliv snahy o "potírání bludů" budou vždy marné. Názory tvé, budou vždy rovnocenné názorům jiných a tudíž nezviklatelné na obou stranách. Když si projdeš názory výše, můžeš vidět, že ty jsi v pozici "inkvizitora" (ale takového hodňučkého, jemňučkého a mírňučkého, naštěstí..), zatímco ti druzí se tě jen snaží (samozřejmě až na výjimky) pouze upozornit na historická fakta a také na to, že "si máš svou víru nechat, ale nemáš se snažit napravovat víru jiných "neznabohů.."

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#198 6. 5. 2011 8:59

Marila
♥♥♥----

DaiTerr napsal(a):

Marilo,

Těžko "snižovat výkupné dílo" někoho, o kom dodnes nemáme přímé důkazy, že žil a vše se opírá "o víru v srdci lidí"..

Když budu chtít, tak si vyložím různá evangelia přesně tak, jak budu potřebovat, aniž bych tím nějak jejich původní určení musel poškodit

1.-Jaké důkazy by Ti byly dobré pro dnešní moderní svět?Už tehdy měli lidé problém uvěřit,změnily se snad lidé????????????
Lukáš 22,67  “Jsi-li Mesiáš, pověz nám to.“ Odpověděl jim: „I když vám to řeknu, neuvěříte.
Jan 4,48  Ježíš mu odpověděl: „Neuvidíte-li znamení a zázraky, neuvěříte.“

2.Jádro evangelií se dá opravdu vyložit tak jak kdo chce podle sebe.Jenomže ono se potom už nejedná o evangelium,které hlásal Ježíš Kristus,ale o bludy a lidské domněnky,výmysly.
Galatským 1,7  Jiné evangelium ovšem není; jsou jen někteří lidé, kteří vás zneklidňují a chtějí evangelium Kristovo obrátit v pravý opak.
2. Korintským 11,4  Když někdo přijde a zvěstuje jiného Ježíše, než jsme my zvěstovali, nebo vám nabízí jiného ducha, než jste dostali, nebo jiné evangelium, než jste přijali, klidně to snášíte!

Neberu nikomu víru v reinkarnaci apod.Pouze poukazuji na rozdíly uvedené v Písmech a jejich naprosté neslučitelnosti s koloběhem znovuzrození a minulými životy,která nelze nijak a žádným způsobem dohromady slučovat s NZ a evangelii.
I kdyby kdokoli hlásal,nebo chtěl dokazovat,že kdysi nějaký koncil-Církve Římskokatolické vyškrtnul něco z Bible-TAK ve spoustě jiných veršů a výrocích Ježíše K. lze rozpoznat,že zákony karmy přidané do Bible jsou blud a klam,který dělá z Nového Zákona a Kristova evangelia snůšku popletených nesmyslů a obrácení Kristova evangelia v pravý opak,to znamená v lež a popření celého vykupitelného díla,které J.Kristus vykonal na kříži,popření jeho Božství,jeho bezhříšnosti a jeho slov,kterými napomínal a předpověděl i svou smrt před ukřižováním.

Bible je navždy platnou knihou,kde Bůh mluví k člověku a nemá to nic společného s 21.stoletím apod.jestli někoho napadá mluvit o středověku značí to potom o jeho naprosté neznalosti základních pojmů biblických proroctví.

Upravil(a) Marila (6. 5. 2011 9:00)

Není tady

#199 6. 5. 2011 13:33

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Víra je krásná věc. Vtip je v tom, že se jednou každý musí za tu oponu doopravdy podívat a tím nemyslím zrovna "záhrobní svět".. Mám na mysli "oponu", která nám ztvárňuje dennodenní kulisy a ve které jsme zvyklí žít od narození. Víra, je jako pomůcka, jako příprava. A těch pomůcek každého ještě dost čeká. Takže ty používáš jednu pomůcku, jménem Bible a její nauku. Mohamedáni zas nedají dopustit na svůj Korán, Hinduisté na své "Védy" a eposy a tak dále a tak dále.

Se na to přeci koukni nezávisle.  Z takového pohledu - co myslíš, je snad Ježíš svatější, než Buddha? Nebo než "zástupce" jiného náboženství? A nebo naopak?

Jak říkám - kolik národů, skoro tolik "pomůcek založených na archetypech".. "-) Až "národy" (rozuměj - velké davy jednotlivců, tvořících určité kulturní etnikum)  dospějí, pak i ty pomůcky budou sofistikovanější a méně archetypní.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#200 6. 5. 2011 18:00

Marila
♥♥♥----

Každý vidí svou víru v něčem jiném a nemusí tomu zrovna říkat náboženství.
Křesťanství jako biblické není vůbec náboženství,ale je to víra v živého Boha.
1. Korintským 15,14  A jestliže Kristus nebyl vzkříšen, pak je naše zvěst klamná, a klamná je i vaše víra.........
Naproti tomu náboženství se nazývá každé učiněné lidmi-stanovená pravidla s pokyny,příkazy,tradicemi a zvyky.
Každé náboženství vytvořené lidmi si tvoří cestu,skrze skutky lidské k Bohu.Patří sem mnoho různých známých církví ustanovených lidmi.Ale v každé se jedná v podstatě o to stejné,vydobít si,vysloužit vlastními silami skrze své činy a skutky cestu k nebi a Bohu.Svou samospravedlností,svým měřítkem a ustanoveními,které se jim zlíbí.

Pouze biblická víra člověka osvobozuje od pout hříchu skrze Ježíše Krista a jeho oběť na kříži.
Ježíš řekl Židům, kteří mu uvěřili: „Zůstanete-li v mém slovu, jste opravdu mými učedníky.
Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými.“ Jan 8,31-32

O tom,kdo je Svatější je zbytečné polemizovat.Srovnej si životopis Buddhy a Ježíše,jsou tam značné rozdíly.
Všechna proroctví J.Krista se naplnila,zůstal Božím Synem a je a bude jím na věky věků!
Jan 8,14  Ježíš jim odpověděl: „I když vydávám svědectví sám sobě, moje svědectví je pravé, neboť vím, odkud jsem přišel a kam jdu.
Zjevení 1,17-18
„Neboj se. Já jsem první i poslední,ten živý; byl jsem mrtev – a hle, živ jsem na věky věků. Mám klíče od smrti i hrobu.
Tohle je pouze zlomek rozdílů........
Buddha hledal osvícení,hledal odpovědi,na to kým je a jak má žít,jeho učení pramenilo z Hinduismu.Týral své tělo,aby nalezl odpovědi,které neznal.
Nemám nejmenších pochyb,kdo byl Svatější!Nikdo nemůže být svatější,než Boží Syn!

Ježíš řekl-Já a Otec jsme jedno.“
Židé se opět chopili kamenů, aby ho ukamenovali.
Ježíš jim řekl: „Ukázal jsem vám mnoho dobrých skutků od Otce. Pro který z nich mě chcete kamenovat?“ Jan 10,30-32

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí