Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

#151 14. 4. 2011 9:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

Daph, a jseš si jistá, že je to až tak důležité?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#152 14. 4. 2011 10:42

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Marilo (a jiní..), chápu tvůj postoj, i snahu toto místo "zbloudilých duší nějakým způsobem oddémonizovat", protože k tomu cítíš svatou povinnost, ovšem je tu jedna věc, kterou prozatím nechceš (momentálně ani nemůžeš) vidět.

Tou věcí, je svobodný názor každého jedince (nejen) zde na fóru. Ruku v ruce s tím, se k tomuto také váže nejen svoboda slova, ale i pravidlo, že "názor každého, je názorem, jaký je poplatný jeho stavu vnímání reality a stupni vývoje, v jakém se nachází" a zároveň je i pravidlem, že každý názor je třeba respektovat.

Každý názor, který jedinec vyslovuje, vyjadřuje přímo, nebo nepřímo to, jakou cestou vývoje se ubírá. Vývoj dotyčného ovšem není možné jen tak narušovat. Každý má plné právo, si jít cestou takovou, jaká se jemu zdá nejlepší. Proto je rozumné takzvaně "nepranýřovat" a nevnucovat názor svůj, byť jsme přesvědčeni, že "přece naše pravda je ta jediná a jasně nejlepší na celém světě, protože přece.... atd. atd. atd..)

Je dobré si uvědomit, že právě ta "naše pravda", je pouze ukázkou  stupně našeho vývoje. A ten se nezastaví. Bude nadále pokračovat. To, co si "nyní a teď " právě myslíme a považujeme za "svatou jasnou pravdu", je pouze naše vize reality k fázi našeho vývoje. Z toho vyplývá, že "náš názor a vnímání pravdy, jak ji vidíme, je jen jedním z mnoha podobných názorů", které mají lidi okolo nás. 

Takže názor, který nyní a teď máme, je sice hezký, ale dle vývoje není to rozhodně konečný. Z toho vyplývá, že vnucováním svého názoru jiným, se můžeme dopouštět zavádějícího jednání. To má pak za následek možné zdržení vývoje jak vysílatele, tak i přijímatele názoru, pokud ho vezme za jasnou věc a bude se jím řídit.. Takže nepranýřovat a neovlivňovat. Každý má svou vlastní lajnu vývoje a jde si po ní tak, jak potřebuje.

Veškeré náboženské skupiny a společenství - osobně beru pouze jako pomůcky při daném stupni vývoje jedince. Pokud někdo potřebuje být křesťanem, se vším, co k tomu patří, pak směle do toho. Potřebujete to nyní a teď  ke své další etapě vývoje. To samé platí pro další skupiny a spolky. Všechno je to pomůcka na určený čas. Z tohoto pohledu se pak jeví jakékoliv pranýřování kohokoliv za jeho názor, či náhled na danou problematiku, jako zcela zcestné..

Ohledně Boha - protože bibli psali jen a jen lidé, kteří navíc spoustu věcí v jistě bohulibém záměru "vylepšili" k obrazu daného období, pro které to bylo potřeba, pak je dobré mít nadhled, a více nad vším přemýšlet. To, co platilo kdysi dávno, jen zřídkakdy může platit v dnešní době..

Ohledně Ježíše - platí to samé, co napsané o řádek výše.. Dle potřeby se dá rozvíjet "životopis" osoby tak, jak je potřeba k danému účelu v dané době. Ať už ježíš přímo byl, nebo nebyl, vymyšlen byl dobře a posloužil, k čemu posloužit měl.. Mohl to být opravdu prorok a přesně takový syn boží, jak je psáno, ale také mohl být jen obyčejným "tesařem" a nebo nebyl vůbec. To dnes s jistotou neví nikdo, aby to mohl odpřisáhnout. Zbývá jen víra v našem srdci a ta je u každého jedince vždy malinko jiná..

Ještě všeobecně k diskusím zde na Babinetu - není dobré si myslet, že "já si řeknu to a to a jak se s tím ta druhá strana vyrovná, to už je jen její věc.." Není tomu tak. Jak kdo zaseje, tak sklízí podle toho "bohatou emoční úrodu".. Není dobré si myslet, že "když mám právo na svůj respektovaný názor, tak že můžu také zároveň emočně napadat ostatní za nějakým, jen mně pochopitelným záměrem.. Vše, co vyšleme, se vždy vrací, ať se to někomu líbí, nebo ne..

K "malé babičce" - to, že nemá indiánské předky (ani zadky), je prostý fakt a sama přiznala, že tomu tak je, když byla opakovaně na toto upozorňována. Je též dobré si uvědomit, že podstatnou roli v tom hraje i touha po zisku. Díky tomu vlastně využívala a ještě s dozvukem využívá "svých indiánských předků a předurčení , že je vyvolenou a očekávanou osobou v indiánských kruzích"..

Ovšem ruku na srdce, vážení - žijeme v realitě, kde se každý z nás zabezpečit prostě musí, jinak dojede na nedostatek přísunu jistých energetických substancí - zkrátka zkápne hladem.. K tomuto účelu je třeba vypracovat jistou rozumnou filozofii a plán, jak prostředky získat. Každý dělá, co umí a na co má. Osobně beru případ "MB", jako komerčně nevyváženě rozjetý záměr, jehož dopady jsou už nyní zřejmé, co se týká přímo dotyčné "MB"..

Naproti tomu zase je dobré brát v potaz, že i když to pojala ryze "kapitalisticky" a zkrátka to "přemanažovala" v honbě za "statky" - přesto všechno přece jen přinesla cosi dobrého do společnosti. Její "rétorování", byť má nádech takové "slaďučké nalejvárny", vůbec není špatné. Sice tam nezazní nic, co by většina z vás už nevěděla, či netušila, ale v době, kdy na nás média chrlí jednu negativitu za druhou - je to od "MB" učiněný balzám na duši. Z jiného pohledu by se dalo i říci, že pokud by každý na planetě vyslal do éteru alespoň zlomek "sladkostí", co "MB", pak by se tato realita rázem změnila..

Takže myslím, že i ohledně "MB", je vše tak, jak má být  a jak je poplatné naší době a to se všemi důsledky.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#153 14. 4. 2011 15:01

Marila
♥♥♥----

KALIK napsal(a):

Když se lidé rozhodnou vyjádřovat sami sebe, svoji lásku v sobě, nebude potřeba boha, aby se na Zemi stal zázrak. Lidé toho jsou schopni, páč jsou obrazem boha, na to nezapomínej wink

Rozumím a samozdřejmě,že respektuji tvoje vnímání,ale věříš opravdu tomu,co jsi napsal v tom,že jsou toho lidé schopni sami ze sebe a svých sil,tím,že jsou obrazem Boha a že v nich je láska,která se dá přeci jen pozdvihnout na povrch a začít ji využívat?
Jak můžou být lidé obrazem Boha,pokud se dopustí byť i menších krádeží,zločinů,lží,válek a touhy po penězích aniž by se v tomto ohlédali na druhé lidi kolem sebe.Nejeví se Ti to přeci jen trochu pokroucené?
Udělejme si svoji samospravedlnost a odstraňme Boha,takže jej vlastně ani nepotřebujeme,stačí nám,že víme,že jsme jeho obrazem a naše láska v nás vykoná vše potřebné.

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#154 14. 4. 2011 15:51

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Pro mě ano. smile

Není tady

#155 15. 4. 2011 7:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Marila napsal(a):

Rozumím a samozdřejmě,že respektuji tvoje vnímání,ale věříš opravdu tomu,co jsi napsal v tom,že jsou toho lidé schopni sami ze sebe a svých sil,tím,že jsou obrazem Boha a že v nich je láska,která se dá přeci jen pozdvihnout na povrch a začít ji využívat?
Jak můžou být lidé obrazem Boha,pokud se dopustí byť i menších krádeží,zločinů,lží,válek a touhy po penězích aniž by se v tomto ohlédali na druhé lidi kolem sebe.Nejeví se Ti to přeci jen trochu pokroucené?
Udělejme si svoji samospravedlnost a odstraňme Boha,takže jej vlastně ani nepotřebujeme,stačí nám,že víme,že jsme jeho obrazem a naše láska v nás vykoná vše potřebné.

Ano, já tomu věřím. Věřím, že lidi mají všechno potřebné již v ruce, že mají tu moc, že toho jsou schopni. Je to jen věc uvědomění a rozhodnutí. Ze dne na den tu můžeme mít ráj. Jak říkám, naší podstatou je láska, protože bůh je láska a my jsme jeho obrazem. Můžeme být bohy tady a dnes, ale jak už jsem řekl, člověk si to musí uvědomit a konat dle toho. A že lidé dnes konají jinak? Že válčí, nemilují, nesnášejí a vůbec dělají různé nepravosti? Ano, i to je věc rozhodnutí. Lidé se tak v minulosti rozhodli, že takovýto svět chtějí. To však neznamená, že by se nemohli rozhodnout dnes jinak. Celá lidská historie ukazuje, že to, co jsme dělali až doposud nevedlo k lepšímu světu. Je na čase to změnit. Pokud jde o pochopení toho, že lidi jsou v podstatě láska, přesto se chovají, jak se chovají, tak doporučuji přečíst knihy Hovory s Bohem, je to tam krásně vysvětleno a já se s tím ztotožňuji. Lidé prostě nejsou špatní. Prostě si chtěli vyzkoušet, jaké to je nebýt láskou, protože bez této zkušenosti by nemohli poznat, co je to být láskou. Přesto jsou všichni založením láskou. Poslouchej své srdce a zjistíš, že je to pravda.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#156 15. 4. 2011 7:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

Pro mě ano. smile

To je v pořádku smile Pro mě to zas až tak důležité není. Nepotřebuju Keishu k tomu, abych věděl, co jsem a kým jsem. Jsem svým pastýřem. Keisha však však ukázala něco, co ve mě rezonuje. To je to dobré, co jsem si z toho vzal a to ostatní, co ve mě nerezonuje, to nechávám být. Neignoruji to však.

Není tady

#157 15. 4. 2011 8:54

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Keisha však však ukázala něco, co ve mě rezonuje.

Kaliku, můžeš být konkrétnější, pokud teda chceš? Je milá, přívětivá, dobře se na ni kouká....to jo. smile

Není tady

#158 15. 4. 2011 8:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

Keisha však však ukázala něco, co ve mě rezonuje.

Kaliku, můžeš být konkrétnější, pokud teda chceš? Je milá, přívětivá, dobře se na ni kouká....to jo. smile

Co ve mě rezonuje? Láska

Není tady

#159 15. 4. 2011 12:49

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Kalik, citim to rovnako...

V poslednej dobe som citila nejaku prazdnotu, smutok... nevysvetlitelny... dumbom Ani neviem preco som tu na BBT klikla sem do duchovneho "chlievika" a zhodou okolnosti to bol prave prispevok o MB. Okamzite som vedela, z coho vyplyvaju moje pocity v poslednej dobe, co mi chyba, z coho prameni ten pocit neistoty, ci uzkosti.. Posledne dni som totiz casto premyslala, na aky svet som priviedla svoje deti... Neviem preco Bozia prozretelnost viedla moje myslienky prave cez MB, lebo mnoho veci v jej "prihovore" su mi vzdialene, ale nedostatok lasky mi v srdci utkvel... K osobe MB ako takej nemam potrebu sa vyjadrovat, zije svoj zivot tak, ako vie... alebo chce... Uplynuly tyzden bol pre mna velmi poucny, uvedomila som si, preco ta prazdnota v mojom byti a vraciam sa spat ku svojim korenom... Comu som verila davno a nadalej verim.

Není tady

#160 15. 4. 2011 13:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Marila napsal(a):

Jak můžou být lidé obrazem Boha,pokud se dopustí byť i menších krádeží,zločinů,lží,válek a touhy po penězích aniž by se v tomto ohlédali na druhé lidi kolem sebe.

Jak.....jak můžou NEBÝT?? Je-li bůh všechno? Čímž myslím skutečně všechno? Je-li podstatou a zároveň shrnutím - jak můžou nebýt obrazem?

Dai, to bylo moc hezký, ten tvůj elaborátek výše tummenupp

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#161 15. 4. 2011 13:30

Marila
♥♥♥----

KALIK napsal(a):

doporučuji přečíst knihy Hovory s Bohem, je to tam krásně vysvětleno

To,co můžu dodat k tímto knihám je,že je znám a mnoha lidem lahodí svým obsahem a pohledem na to,že oni jsou Bohy proto jsou tak čtené.
Je to pouze potvrzení jak by se nám lidem líbilo,aby byl Bůh přesně takový či podobný jak jej popisuje autor a jak lze s ním promlouvat-přesněji podle sebe,podle člověka a jeho libosti.Je to vlastně obrácení člověk-Bůh a je tímto Bůh postaven do role nižší,než je člověk.Celkově vzato rouhání proti Bohu.
Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním.Odvrátí sluch od pravdy a přikloní se k bájím. 2.Timot.3-4
Ve skutečnosti nikde jinde než v NZ nenajdeme přesnější obraz Boha a jeho záměr,proč nás stvořil,jeho lásku k nám a jeho plán s námi.

Není tady

#162 15. 4. 2011 13:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Marilo, no vidíš. Někdo nepozná pravdu, i když jí má přímo před očima smile

Není tady

#163 15. 4. 2011 13:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

KALIK napsal(a):

doporučuji přečíst knihy Hovory s Bohem, je to tam krásně vysvětleno

To,co můžu dodat k tímto knihám je,že je znám a mnoha lidem lahodí svým obsahem a pohledem na to,že oni jsou Bohy proto jsou tak čtené.
Je to pouze potvrzení jak by se nám lidem líbilo,aby byl Bůh přesně takový či podobný jak jej popisuje autor a jak lze s ním promlouvat-přesněji podle sebe,podle člověka a jeho libosti.Je to vlastně obrácení člověk-Bůh a je tímto Bůh postaven do role nižší,než je člověk.Celkově vzato rouhání proti Bohu.
Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním.Odvrátí sluch od pravdy a přikloní se k bájím. 2.Timot.3-4
Ve skutečnosti nikde jinde než v NZ nenajdeme přesnější obraz Boha a jeho záměr,proč nás stvořil,jeho lásku k nám a jeho plán s námi.

skvělé, akorát že to samé budou jiní tvrdit o koránu, kabale ...A o všech budou tvrdit, že právě jejich knihu psali lidé, které vedl Bůh.
A pořád nevím, PROČ by měl nějaký jiný člověk MĚ říkat , co si mám myslet o Bohu, co Bůh se mnou zamýšlí .

Není tady

#164 17. 4. 2011 18:49

Marila
♥♥♥----

agewa napsal(a):

skvělé, akorát že to samé budou jiní tvrdit o koránu, kabale ...A o všech budou tvrdit, že právě jejich knihu psali lidé, které vedl Bůh.

Jenže asi třicet procent Bible se skládá z proroctví. Obrovským rozdílem je, že proroctví jsou zcela neexistující v Koránu, Hinduistických Védách, v Baghavad Gitě, v Ramayaně, v proslovech Buddhy či Konfucia, Knihy Mormonů, nebo v jakékoliv písmu světových náboženství.
Tato skutečnost dává razítko božského souhlasu s Judeo-Křesťanskou vírou, kterého se všem ostatním náboženstvím nedostává.
Proroctví tak ukazuje životně důležitou roli v odhalování Božího plánu s lidstvem.Nikdo nepředpověděl příchod Buddhy, Mohameda, Zoroastra, Konfucia, Josef Smith, Mary Baker Eddy, dnes tak populární hinduistický guru, který získal Západ, nebo kterýkoliv náboženský vůdce - všem schází „pověřovací listiny“, které oddělují od nich Ježíše Krista .

Není tady

#165 18. 4. 2011 7:23

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Marilo, a k čemu ti je proroctví? Co je na něm tak důležitého?

Není tady

#166 18. 4. 2011 7:53

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

agewa napsal(a):

Jenže asi třicet procent Bible se skládá z proroctví. Obrovským rozdílem je, že proroctví jsou zcela neexistující v Koránu, Hinduistických Védách, v Baghavad Gitě, v Ramayaně, v proslovech Buddhy či Konfucia, Knihy Mormonů, nebo v jakékoliv písmu světových náboženství.
Tato skutečnost dává razítko božského souhlasu s Judeo-Křesťanskou vírou, kterého se všem ostatním náboženstvím nedostává.
Proroctví tak ukazuje životně důležitou roli v odhalování Božího plánu s lidstvem.Nikdo nepředpověděl příchod Buddhy, Mohameda, Zoroastra, Konfucia, Josef Smith, Mary Baker Eddy, dnes tak populární hinduistický guru, který získal Západ, nebo kterýkoliv náboženský vůdce - všem schází „pověřovací listiny“, které oddělují od nich Ježíše Krista .

Myslím si, Marilo, že se na to díváš velice zkresleně, a že nemáš Bibli dost prostudovanou. Např. tam Ježíš kdesi říká: "Vy všichni jste Bohové" - bohužel nemám čas to hledat, ale možná, že se později do toho dám.
Dále je otázka, zda těm proroctvím rozumíš.
Korán vychází z Bible - tak to bude asi v něm velmi podobné.
V Bibli je mnoho rozporů, proto je tolik odnoží křesťanů, kteří si ji vykládají jinak, než ti druzí a nesnesou se s jinými bratry křesťany.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#167 18. 4. 2011 17:38

Marila
♥♥♥----

Vějířovko -
Ano,to sice Ježíš řekl,ale NE ve smyslu takovém,jak jsi napsala, na tom by padla celá dobrá zpráva evangelia,byl by to vlastně otočený brak.
  Jiné evangelium ovšem není; jsou jen někteří lidé, kteří vás zneklidňují a chtějí evangelium Kristovo obrátit v pravý opak. Galatským 1,7
V Bibli jsou rozpory pouze pro ty,kteří jí nevěří a nepovažují ji za Písmo jako Slovo od Boha.
Ono není křesťan jako křesťan,jsou znovuzrození,kteří činili pokání a dali se pokřtít až po obrácení a jsou falešní,kteří se za křesťany prohlašují ,ve skutečnosti jimi nejsou,myslím srdcem,myslí jako praví učedníci za dob Apoštolů.
Ti,kteří vyznávají nějaký druh náboženství,které je ale založeno na lidských bájích,tradicích,ceremoniích a je v úplném rozporu s biblickým učením...takový lidé se křesťany pouze nazývají podle jména.
Proto je psáno-Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.Matouš 7,21 
Sami lidé si utvořili spoustu náboženství a odnoží,podle svých představ aby je naplńovali apod.Jiné je to ale dle-
a pili týž duchovní nápoj; pili totiž z duchovní skály, která je doprovázela, a tou skálou byl Kristus.1.Korintským 10,4 
Udělej si čas,sama prostuduj z bible základní pojem evangelia a nevěř tomu,co jsi někde slyšela do důsledku,že kdesi Ježíš říká….Kdyby nazýval lidstvo Bohy a myslel to stopro doslovně,proč by stálo psáno? Já jsem Hospodin. To je mé jméno. Svou slávu nikomu nedám.. Izajáš 42,8

Není tady

#168 18. 4. 2011 18:36

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

Ono není křesťan jako křesťan,jsou znovuzrození,kteří činili pokání a dali se pokřtít až po obrácení a jsou falešní,kteří se za křesťany prohlašují ,ve skutečnosti jimi nejsou,myslím srdcem,myslí jako praví učedníci za dob Apoštolů.
......nevěř tomu,co jsi někde slyšela do důsledku,že kdesi Ježíš říká….

Óóóó mein Gott!
Marilo, nevěř tomu, co jsi někde slyšela do důsledku....smile

Není tady

#169 18. 4. 2011 18:58

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Marilo, mám obavy, že na tomto fóru pláčeš na nepravém hrobě. A kéž by všechno, co píšeš, bylo jen chybou překladu!
Dozvím se tvou náboženskou příslušnost? Možná, že jsi kdysi kdesi mou otázku přehlédla.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#170 19. 4. 2011 10:07

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Veškerá náboženství jsou pouze pomůcka pro určitý čas. V rámci tohoto času je nejen vhodné s touto pomůckou pracovat (když už teda ji chceme používat), ale je též velmi vhodné se postupně na tuto pomůcku dívat s nadhledem a zkoumat ji.

Například křesťanství - Starý zákon, Nový zákon, Bible - byly sepsány lidmi pro dané období a vše bylo psáno s ohledem na potřeby tehdejší společnosti. Víra v Bibli a Ježíše je moc krásná věc a je jisté, že pokud dotyčný opravdu tuto pomůcku používá a naladí se na ni, pak se v něm otevřou skryté energetické dráhy v takovém rozsahu, že stanou neuvěřitelné věci.

Ovšem jednou se dotyčný člověk chtě nechtě bude nucen mrknout přece jen dále. Vše se vyvíjí a vše je v pohybu. Používání pomůcek je jedna část vývoje. A co bude dále? Stagnace to rozhodně nebude. Jednou se možná někdo z křesťanů odváží kouknout možná i dále, než je jen rok "0" a narození Ježíše. Možná pak přijde na to, že ona křesťanská víra má někde svůj prapůvod..

A když vytrvá, půjde k prameni, zjistí, že křesťanská víra a muslimská - mají společný základ a původně vyšli z jedné víry.  Možná přijde dotyčný i na to, že křesťanství je dost ovlivněno Esejskou odnoží dané víry, kdy tito byli velmi asketičtí a tyto body se přenesly pak při formování křesťanství i do psaných "evangelií"..

Jděte pak dále od Esejců a narazíte na rozličné fragmenty různých prapůvodních odnoží křesťanství a každé z nich je samostatným potůčkem a jeho pramen se dá sledovat až do Starého Egypta, do chrámů "pohanských " kněží.. k Achnatonovi, který se už tehdy pokusil tradiční božstva nahradit "monoteismem".. a jděte ještě dále.. a nit  vás zavede za Starý Egypt, kdesi k Asyrké říši a pak ještě dále.. Do doby, kdy zřejmě byla vybudována ona tajemná "Sfinx" a "velká" pyramida.. (to znamená nějakých 10 000 let před n.l., protože dnešní datování hlavně u Sfingy je povážlivě chatrné..)

No? A kampak by se to dotyčný dostal? Je možné, že do Atlantis? A nebo jinam? Kdo ví.. Lidé ve svém vývoji ještě tak daleko nedošli, aby mohli vidět více. A to, co píšu výše, je pouhý střípek obrovské mozaiky. Jen je dobré se kouknout, pokud má na to člověk odvahu.

Křesťanská víra ve své podstatě není vůbec špatná, to je dobré uznat. Má svůj jakýsi kodex, postupem času dopilovávaný do dnešní verze.  Avšak je dobré mít na paměti, že z původních základů této víry bylo mnohé zničeno z domnělého "bohulibého" názoru - "že by to lidstvu neprospělo.."

Tak zmizelo na jistém "slavném" koncilu třebas povídání o reinkarnaci člověka a další legrácky. Vše se podřizovalo tomu, aby byli lidé poslušní, kajícní a tak dále. Jenomže to bylo poplatné tehdejší době. A dnes? Nejen křesťanství by potřebovalo pořádný "upgrade".. Víra samotná, má mít na člověka uklidňující vliv. To je pravda. Ovšem ta omáčka okolo - je mnohdy době nepoplatná a dost zavádějící.

Takže vysvětlovat zde, na tomto fóru, že "Ježíš řekl to a to a vůbec to nemyslel takhle, protože by jinak to a to.." - tak to je vážně pro nás neadekvátní. Už jen z uvědomění si historické dokazatelnosti faktů, že - křesťanství je zase jen x-krát překopávanou odnoží čehosi původního, vlastnosti připisované Ježíšovi (včetně narození) už před tím byly připisovány jiným "synům Bohů" zpětně do minulosti. Navíc - protože je křesťanství jen jedním z více náboženství, pak je dost neadekvátní se vyjadřovat o nějaké výjimečnosti a jedinečnosti křesťanského Boha..

Tímto jsem nechtěl v žádném případě zatracovat křesťanství. To ani náhodou. Protože jako pomůcka je to skvělá věc a že lidem i pomáhá tím, jak "vírou v něj v sobě probouzí ozdravnou a jinou energii" - je neoddiskutovatelný fakt. Spíše jsem naznačil možnosti, "které se skrývají za oponou", za tím, co vnímáme jako naši realitu vezdejší.

Kdo chce, ať zkoumá. Komu se to příčí, ať používá pomůcku dle své libosti a vývoje. Avšak zkuste respektovat i ostatní "ateistické" proudy, protože křesťanství je jen jedním z mnoha možností vývoje. Přesvědčovat někoho různými odkazy na Bibli, či evangelia - je už z výše popisovaných indicií - dost nešťastným tahem..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#171 19. 4. 2011 10:49

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Marilo, jednou bereš Bibli doslova, podruhé to prý nejde brát všechno doslova a pak aby se v tom člověk vyznal, viď? Máš v tom nějaký galamatiáš smile

Není tady

#172 19. 4. 2011 11:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, víra má sloužit k vývoji sebe, k sebezdokonalování. Někdo potřebuje mustr s jakýmsi puncem výjimečnosti a autority, které věří dostatečné množství lidí. A jak psal DaiTerr, člověk pak narazí na určité nesrovnalosti, což se projeví trhlinou v celistvosti víry. Člověk pak musí hledat dál, klást si otázky a odpovídat si. Aby si mohl zase udělat celistvou představu, musí improvizovat, tvořit si vlastní teorie a ověřovat si je s praxí. Člověk si tak udělá vlastní "náboženství" plně mu vyhovující.

Není tady

#173 19. 4. 2011 12:55

Marila
♥♥♥----

Bramborka napsal(a):

Marilo, mám obavy, že na tomto fóru pláčeš na nepravém hrobě. A kéž by všechno, co píšeš, bylo jen chybou překladu!
Dozvím se tvou náboženskou příslušnost? Možná, že jsi kdysi kdesi mou otázku přehlédla.

Mýlit se je lidské,děláš si závěry v nesprávném směru.K žádné náboženské příslušnosti se nehlásím,to je snad zřejmé a pokud ne,pročti si opět příspěvky dá se to dohledat zpětně.stolt

Není tady

#174 19. 4. 2011 16:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marila napsal(a):

K žádné náboženské příslušnosti se nehlásím,to je snad zřejmé a pokud ne,pročti si opět příspěvky dá se to dohledat zpětně.stolt

Marilo, tohle je pokrytectví nejvyššího řádu.
Pokud s takovým zaujetím obhajuješ to, co obhajuješ, tak zřejmá je jen tvoje náboženská "příslušnost", lépe řečeno víra, a můžeš ji zakrývat sebelíp. Stejně to z každého tvého příspěvku zase jukne winklol
Otázkou spíš je, proč máš s tím se k ní příhlásit, takový problém....
Ovšem to je otázka zase jen a jen pro tebe, to je fakt stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#175 19. 4. 2011 18:41

Marila
♥♥♥----

Pandorro
S takovým přístupem se vždy hodně od lidí dozvíš...Nuž co,i takto se dá jednat.Proč by se měl každý,vždy za každou cenu hlásit k nějakému náboženství?

Upravil(a) Marila (20. 4. 2011 6:10)

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí