Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

#101 8. 3. 2011 13:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

KALIK napsal(a):

koukám, že toulavá vlčice si opět dělá reklamu na svůj web lol

A to se nesmi?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#102 8. 3. 2011 13:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

hirondel napsal(a):

A to se nesmi?

Ono se to nesmí?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#103 8. 3. 2011 14:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

hirondel napsal(a):

A to se nesmi?

Ono se to nesmí?

Myslis ten Tvuj komentar? lol  Ale jo smi,vzdyt deti to taky delaji,tak co... tongue

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#104 10. 4. 2011 11:35

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Teda, nahodou som sem mrkla a Mala babicka je uzasna... Hlavne ten pokoj a pokora, ktoru z nej citim... Dakujem aj za dalsie odkazy, ked bude cas, mrknem na to...

Není tady

#105 11. 4. 2011 14:26

Marila
♥♥♥----

Prohlášení Kieshy Crowther a jejího poselství je uvádění lidí do zaslepené uličky založené na lži z důvodu pojímání člověka jako Stvořitele,který může svou vůlí a myšlením změnit svět k lepšímu,dokonalému.
Její projevy působí velmi přesvědčivě a lidsky,jsou zaměřené na bombardování láskou na základě meditací,vírou,kterou člověk může proměnit vše zlé v dobré a hezké.
Lidem se toto dobře poslouchá,protože je nikdo z ničeho neviní.Stávají se sami polobohy.Dodávám,že všechny její části proslovů jsou velmi dobře propracované,aby uvedli lidi v omyl.
Mluví o nějakém velkém duchu všech věcí,proč neřekne,co je to za Ducha?
Podle toho poznáte Ducha Božího: Každé vnuknutí, které vede k vyznání, že Ježíš Kristus přišel v těle, je z Boha  každé vnuknutí, které nevede k vyznání Ježíše, z Boha není. Naopak, je to duch antikristův, o němž jste slyšeli, že přijde, a který již nyní je na světě.1.Janova 4-3.

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#106 11. 4. 2011 15:16

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Marila napsal(a):

Prohlášení Kieshy Crowther a jejího poselství je uvádění lidí do zaslepené uličky ....
Mluví o nějakém velkém duchu všech věcí,proč neřekne,co je to za Ducha?

V každé slušné indiánce (rozuměj knížce s příběhem původních obyvatel severní Ameriky) včetně Vinnetoua se Velký duch (Manitou) vyskytuje. Stačí se začíst. smile
Aspoň myslím, že je to on, protože Kiesha se dovolává tradic původních obyvatel.

Není tady

#107 11. 4. 2011 16:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

va já jsem se na to podívala a přijde mi, jako by recitovala něco naučeného nazpamě. V podstatě ani neodpoví na položené otázky, jen tak z nich šikovně vybruslí...

Strach je malá smrt...

Není tady

#108 11. 4. 2011 20:27

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Marilo, kdyby ho  i pojmenovala, myslíš, že ho znáš?
To že "bombarduje " lidi láskou je dobře nazvané gloria . Mnoho lidí takovou dávku láskyplného projevu nezvládá a hledá blechy. Nebo má svoje modly a toto nepřijímá.
Já nerozumím jedné věci, komu takový ohromný přísun lásky ublíží? Koho by mohl obelhat a přivést na nesprávnou cestu. O jaké lži to mluvíš?
Prostě vnímá svět touto optikou, komu je to blízké, bude nadšený a podlehnou kouzlu lásky a stane se o kousek citlivějším člověkem k jiným lidem i k sobě.
A komu to nic neříká, stejně s tím nic nenadělá, jen si mysl zbytečně zatemní pochybnostmi a možná hněvem. Toho je kolem už i tak dost, tak proč ještě i na duchovním poli?

Co se týče těch odpovědí, asi jsem taky čekala nějakou zaručenou informaci, ale zřejmě ani nejsou. Jestliže dovedeme svým vnitřním nastavením a pozitivním myšlením tvořit realitu, pak se může velmi měnit , takže to snad ani předpovědět na sto pro nejde. Něco na to téma říká i Petr Chobot. Že to, co vypadá jako možná apokalypsa se může prací lidského ducha rozvolnit a rozptýlit , takže žádné předpovídání budoucnosti neprovozuje.
Jestli je  tato žena duchovně vysoko, jak se o ní píše, pak samozřejmě ani nemůže vyklopit úplně všechno, co ví. Dy by jí to nikdo nebyl schopný uvěřit, přesahuje to naše myšlení, musíme do toho dozrát.
Nestačí jen slepě věřit v Boha. Dnes už ne. A vlastně bychom neměli slepě věřit ani jí, ptejme se sebe, nakolik je pro nás opravdová, ..no a to se tady vlastně  děje. hmm, pravda, pravda
a i kdyby nás obelhávala, dělá to láskyplně a moc hezky....smile a já za sebe říkám, že se jí necítím být obelhávaná, co říká, je mi blízké.. i když neodpověděla na všechno.

Není tady

#109 12. 4. 2011 9:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tak, bůh je láska a my jsme rovněž láska. Pokud Keisha projevuje maximum lásky, láskou překypuje, pak právě ona poznala svojí pravou podstatu, proto působí tak hodnověrně. Já jí věřím, že cítí, to co říká, že žije opravdivě. Ano, mohla se v něčem splést, jako každý člověk, mohla udělat chyby, jako každý člověk, ale bez chyb není vývoj, vyvíjí se. Víc takových lidí se srdcem na dlani a svět se rázem změní v ráj.

Fascinuje mě, že někomu se může zdát srdce na dlani jako podezřelé, jako klamání. Dy je to přirozený a opravdový stav člověka, nebo by měl být. Chápu, že v dnešním kontextu, kdy lidé válčí, trýzní, mrzačí, znásilňují, to vypadá jako z jiného světa, ale pokud bych si měl vybrat, tak chci být radši jako Keisha než jako dnešní normální občan, který je nedůvěřivý, zlostný, zahleděný do sebe bez kousky citu k ostatním lidem. Každý nech si zvolí dle svého založení.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#110 12. 4. 2011 9:15

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Kaliku, když při té "otevřenosti srdce" současně neoprávněně zneužívá a využívá symboly, které jsou pro jiný národ čí kmen posvátné, a ona s nimi v podstatě nemá nic společného, tak znevěrohodňuje i to ostatní, veze se na módní vlně new age a hodně to zavání komercí.

Není tady

#111 12. 4. 2011 9:34

Johana50
♥♥♥♥♥--

Souhlasím s Daphné. A v souvislosti s touto dámou myslím i na kauzu, která je z našeho písečku. Myslím například  na to, jak se v průběhu času změnilo mé vnímání našeho "prvdoláskového pana prezidenta", když se postupně  objasňuje historické pozadí a některé  skutečnosti.

Důležitější než samotné povídání o pravdě a lásce jsou pohnutky, které člověka vedou k tomu, aby se veřejně prezentoval. Ty mohou být i zcela prozaicky materialistické...Mám od začátku nedůvěru k jejímu proslovu a to z těchto konkrétních důvodů.
1) mám pocit, že prezentuje víc sebe než konkrétní myšlenky
2) mám pochybnosti , že její sebeprepezentace se zakládá na pravdivých údajích
3) neřekla nic nového ani zajímajívého, co by člověk, který se vědomě účastní transformace    dávno nevěděl z jiných( pro mě přesvědčivějších) zdrojů.

Upravil(a) Johana50 (12. 4. 2011 9:35)

Není tady

#112 12. 4. 2011 9:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Kaliku, když při té "otevřenosti srdce" současně neoprávněně zneužívá a využívá symboly, které jsou pro jiný národ čí kmen posvátné, a ona s nimi v podstatě nemá nic společného, tak znevěrohodňuje i to ostatní, veze se na módní vlně new age a hodně to zavání komercí.

No, co jsem četl, tak ona nezneužívala, jen konala v dobré víře, že zastupuje určitý kmen. Poté, co zjistila, že tomu tak nebylo, omluvila se a doufám, že dále tak nekonala. Jesti toto nazývᚠzneužíváním, pak prosím. Já to vidím spíš jako nedorozumění, jako chybu. Pokud jde o New Age, tak pod to se dá taky zařadit lecos a lecos tak zdiskreditovat. Já neškatulkuju, snažím se posuzovat srdcem (rovněž taky rozumem). Přesto hodnotím Keishu velmi pozitivně.

Není tady

#113 12. 4. 2011 10:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kaliku, vysoká duchovní bytost se nedopouští nedorozumění.

Heluška to napsala moc hezky.

S Johanou naprosto souhlasím. Kdekdo mluví o lásce - křesanské i "nekřesanské" církve dokonce už tisíce let, vlastně všechny církve.... Mluví o bohu a lásce a vůbec jim to nepřekáží v tom, aby se potíraly navzájem....
Podle mne není ani tak důležité, CO kdo říká, ale to s JAKÝM ZÁMĚREM to říká.
Nu a to co říká MB, není opravdu nic nového a objevného, podstata jejich sdělení je známá každému, kdo se o tyto věci zajímá, už spoustu let.

Upravil(a) Pandorraa (12. 4. 2011 10:07)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#114 12. 4. 2011 10:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pan, ano, pokud budeme hodnotit slovíčka, pak se zcela určitě Keisha dopustila nepřesností, o tom není pochyb. Dovolil bych si nesouhlasit, že duchovní bytosti se nedopouští nedorozumění, ale to je věc názoru. Že nemluví o ničem objevném, to zcela určitě ne, ale o to přeci až tak nejde. Důležité je, že lidem něco dává, co je posunuje v cestě v lásce, že jim ukazuje možnosti a dává naději. Že to některé sběhlejší nemusí zas tak nadchnout, to je jasné. Já Keishu nevnímám nekriticky, ale po podrobení kritice se mi zdá lidštější než většina populace a to je pro mě přínosem wink

Není tady

#115 12. 4. 2011 10:32

majkafa
Host

Když vás čtu, vzpomněla jsem si na jedno pravdivé rčení:
Úmysl je to, co skutkům dává cenu. stolt
Myslím, že takhle to je.

A zmínka o pravdoláskovém prezidentu?
Čtu teď od Terryho Pratchetta z jeho Zeměplochy díl Pravda. O začátcích novin. Včera mě dostalo tohle:
Noviny se jmenovaly Ankh-Morphorská Kometa s podtitulem:
Pravda vítězí.
Během času došlo k chybě tisku a novinářská kachna změnila podtitul na:
Pravda vyděsí.

#116 12. 4. 2011 11:04

Johana50
♥♥♥♥♥--

Kaliku, neporozumnění je pochopitelné a zcela běžné. Ale aby se skutečná vysoká, vyspělá  duchovní bytost dopouštěla osobního nedorozumění , za které se musí omlouvat ,  o tom už mám své pochybnosti.
Vaše ano, a je ano a ne , ne. Je hodně povolaných, ale málo vyvolených smile. Na mě její jinak veskrze příjemná osobnost duchovně nezapůsobila.  Mnoho slov, málo skutků, já fandím těm , co bez humbuku spíš konají, ve formě osobního příkladu. 
Mám pocit zcela opačný, že takové kontroverzní vystoupení  u mnohých lidí může způsobit to, že jsou pak  skutečná duchovní poselství ve svém  dosahu znehodnocena.
Ale to už je na odpovědnosti jak vysílače, tak přijímače, o tom  asi nemá smysl dlouze polemizovat. Takových "povolaných" je i v našich tuzemských ezoterických kruzích hodně. Rozhodně nechci  někoho soudit, tu odpovědnost přenechám vyšší instanci smile

Upravil(a) Johana50 (12. 4. 2011 11:05)

Není tady

#117 12. 4. 2011 11:33

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No, ty jí bereš jako nějakého guru a podle toho posuzuješ. Já jí beru jako normálního smrtelníka a co tento smrtelník vyzařuje.

Ano i v dávných dobách měli proroci své očerňovatele (tím netvrdím, že Keisha je prorok). Zvl᚝ v dnešní době je velice jednoduché někoho zdiskreditovat. Lidí a prostředků je na to dost a dost. Já mohu za sebe říci, že Keishu neznám, proto se zdržuji nějakého komplexního hodnocení. Popisuju jen pocit z daného člověka.

Není tady

#118 12. 4. 2011 11:45

Johana50
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

No, ty jí bereš jako nějakého guru a podle toho posuzuješ. Já jí beru jako normálního smrtelníka a co tento smrtelník vyzařuje.

Ale vůbec ne. Pokud jsi poslouchal  její poselství, tak ona se v něm sama směle smile  označuje jako bílá   bytost, která byla předem  oznámená v proroctvích indiánských kmenů , s nadějí očekávaná ...atd. atd.....   
Jen si představ ,jak by s takovým poselstvím uspěla pod civilním jménem například:  Jaruška  Vonásková z Kotěhůlek.

Není tady

#119 12. 4. 2011 13:53

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, pokud vím, její výroky "o vyvolenosti" padly ještě před "diskreditační kampaní". Údajně tak jednala, protože jí to zástupci indiánů řekli, že je "vyvolená". Tak jsem tomu rozuměl já. Je teda pravda, že od té doby její kauzu nijak zvl᚝ nesleduji, tak mohlo dojít k dalším změnám.

Není tady

#120 12. 4. 2011 14:05

Johana50
♥♥♥♥♥--

No, a už je to jak chce, tak si nějak nedokážu představit osobnost Ježíše, jak se jde  po diskreditační kampani omlouvat  sboru farizeů, že není tím, za koho jej považuje část sborové rady saduceů. smile

P.S. to byl je teoretický příklad, ne historická fakta smile Podobnost čistě náhodná lol
Vezmi to s nadhledem. smile

Není tady

#121 12. 4. 2011 14:24

Marila
♥♥♥----

Daphné napsal(a):

veze se na módní vlně new age a hodně to zavání komercí.

Plně se s tímto názorem ztotožńuji,v podstatě vzato je to pomalé a nenásilné směrování lidí do propasti ze které se pak hůře vystupuje!Závání to manipulací až sektářstvím.
Za přečtení stojí velmi zajímavá kniha o New Age od M.Basilei Schlinkové

Není tady

#122 12. 4. 2011 14:42

Johana50
♥♥♥♥♥--

Marila napsal(a):

Daphné napsal(a):

veze se na módní vlně new age a hodně to zavání komercí.

Plně se s tímto názorem ztotožńuji,v podstatě vzato je to pomalé a nenásilné směrování lidí do propasti ze které se pak hůře vystupuje!Závání to manipulací až sektářstvím.
Za přečtení stojí velmi zajímavá kniha o New Age od M.Basilei Schlinkové

Že to zavání komercí, jistě neznamená, že je něco smrtelně nebezpečné, Marilo. smile
Už jsem tady psala, že odpovědnost je jak  na vysílači , tak na přijímači. Jedno bez druhého není plně funkční , ale odpovědnost nesou obě strany rovným dílem .
Když člověk není slepý , tak ho do žádné propasti  nelze vmanipulovat.
Ovšem za naprostou manipulaci považuji především to, když někdo v lidech vyvolává pocity strachu nebo viny.

Upravil(a) Johana50 (12. 4. 2011 14:44)

Není tady

#123 12. 4. 2011 15:14

Marila
♥♥♥----

Johanno -jen dodávám,nazývat to lze i takhle,ale na co se lidi spíše chytnou?Ne na pocity viny,či strachu,ale právě na tu lásku a  můžeme si vzít zrovna na mušku třeba Moonovu sektu,ta je dnes přímo zaměřena na tuhle návnadu,protože se na ní provalilo sektářství a manipulace dnes se tato církev nazývá různě,jen aby nebyl odhalen její pravý důvod,původ prvotního zdroje.

Není tady

#124 12. 4. 2011 15:30

Johana50
♥♥♥♥♥--

Já tu však celou dobu opakuji to, že jestli se na něco lidé "chytnou" nebo ne,  je mimo jiné také  jejich vlastní odpovědnost , to s čím vnitřně souzní, to si k sobě přitahují.  Někoho si brát " na mušku"  rozhodně nechci a nemám v úmyslu, protože spousta skupin vznikla jako výsledek prvotní láskyplné myšlenky a přesto byla časem zmanipulovaná do jiné podoby. Totéž se  událo  i s křesanstvím. Jak a kdo byl kdy zmutován, to nikomu nepřísluší soudit, protože jsme všichni (lidstvo) v současnosti odtrženi od svých historických kořenů , duchovní rodiny a návrat probíhá pozvolna. Není plně dokončen.
Apokalypsa znamená : sundat si závoj z očí.  ( Kalypso = závoj, apo = bez)  smile

Upravil(a) Johana50 (12. 4. 2011 15:30)

Není tady

#125 12. 4. 2011 16:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

KALIK napsal(a):

Nechme tomu čas, ono se to nějak vykrystalizuje smile Jak už tady napsala Haiel. Vždycky, když se někdo takový vynoří, ukáže se i někdo, kdo začne říkat, že je to podvodník a lhář. Co jsem si přečetl na jejích stránkách, tak ona zpoplatnila pouze seance při vkládání krystalů (nebo aspoň tak jsem to pochopil z letmého čtení), páč zájemců bylo prostě děsně moc a všichni tam bejt nemůžou. Pak rovněž pochopím, že když si jí někam někdo pozve, tak minimálně se složí na cestovní náklady, přece to nebude platit sama. Pokud si však účtuje i něco jiného, pak je to divné a signál něčeho. Pokud o sobě prohlašuje, že je šamanka a přitom jí není, pak je to lhářka, což staví její aktivity do jiného světla. Zatím je to však jen tvrzení (její) proti tvrzení (odpůrců). Nechme tomu čas. Ten ukáže smile

Tak keď niekto, kto zjavne Indián nie je, tvrdí, že Je Indián alebo Indiánmi vyvolený (čo potom musí odvoláva roll ), dokonca že je šaman (a šamanom sa človek nestane akosi len "prestúpením na vieru" alebo nejakým "krstom"), tak mu s prepáčením už nebudem veri ani dátum. Prečo by som mala? Milé a užitočné posolstvo môžem ma aj sama za seba, ako ne-Indiánka a ne-šamanka, nie? Sorry, ale ak má niekto potrebu vydáva sa za niekoho iného (a jedno z akého dôvodu alebo za akým účelom), tak už to pre mňa spochybňuje jeho "úprimné učenie". U nás jedna "vyvolená" - nie z teelvízie, neplies si! big_smile tvrdila, že je ďalší Mesiᚠa že porodí diea Mečiarovi, počaté ale len z jeho Ducha yikes . Asi o dva mesiace urmela pri autonehode. Komu niet rady...

Upravil(a) Selima (12. 4. 2011 16:26)

Poriadok je potešenie rozumu a chaos je slasou fantázie.“ Paul Claudel
Brita

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou
NÁŠ TIP:

Zápatí