27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, BB, tam jde o to, e ta její videa jsou uváděna jako poselství amanky. To je matoucí. Kdyby se jednalo o "zamylení mladé eny nad současným stavem lidstva a monostmi jeho dalího osudu", tak se tomu (krom Daiem zmíněné přeslazenosti, i kdy to je jen věcí osobního vkusu) nedá vytknout vůbec nic.
Není tady
hirondel napsal(a):
haiel napsal(a):
Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ? Já na tohle odpověď neznám.
A je to skutecne o vuli? Nebo jde spise o to, ze na to nekteri jedinci nejsou pripraveni a i kdyby stokrat projevil vuli,tak to stejne nepochopi ?
Nevím. Jsou lidi, co jsou na tom s chápáním velmi dobře, přesto z nějakého důvodu nejsou s to projevit vůli k pochopení něčeho, co je mimo jejich běný záběr. A pak jsou lidi, kteří se zdají být těkopádnějí v nakládání s informacemi, ale mnohé tzv. věci mimo tento svět jsou jim z prapodstaty velmi blízké a samozřejmé. Nevím, nakolik je to o vůli.
Není tady
haiel napsal(a):
Ahoj, BB, tam jde o to, e ta její videa jsou uváděna jako poselství amanky. To je matoucí. Kdyby se jednalo o "zamylení mladé eny nad současným stavem lidstva a monostmi jeho dalího osudu", tak se tomu (krom Daiem zmíněné přeslazenosti, i kdy to je jen věcí osobního vkusu) nedá vytknout vůbec nic.
Tak Mně by dokonce nevadila ani ta přeslazenost
, protoe umím oddělit pro sebe to podstatné od toho nepodstatného.
Ale pokud chce být někdo nositelem pravdy a strácem moudrosti, myslím, e by neměl ádnou svou informací zavdávat příčiny k sebemením pochybnostem právě nad tím, e JE skutečně pravdivý.
Zajímavé je, e ji věřím to, co říká, protoe nejsem slepá.
Ale nevěřím ji to, e je tou, kterou o sobě tvrdí, e je.... A v podstatě je mi to jedno, zda jí je a nebo není, protoe to pro mně právě teď není podstatné.
Není tady
Zda se Vam byt preslazena? To se ptam jen pro moji zvedavosta a pro zajimavost jak veci kdo vidi.
http://www.zetko.cz/video/yK5OOfEmut4&a … ata_player
Není tady
haiel napsal(a):
hirondel napsal(a):
haiel napsal(a):
Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ? Já na tohle odpověď neznám.
A je to skutecne o vuli? Nebo jde spise o to, ze na to nekteri jedinci nejsou pripraveni a i kdyby stokrat projevil vuli,tak to stejne nepochopi ?
Nevím. Jsou lidi, co jsou na tom s chápáním velmi dobře, přesto z nějakého důvodu nejsou s to projevit vůli k pochopení něčeho, co je mimo jejich běný záběr. A pak jsou lidi, kteří se zdají být těkopádnějí v nakládání s informacemi, ale mnohé tzv. věci mimo tento svět jsou jim z prapodstaty velmi blízké a samozřejmé. Nevím, nakolik je to o vůli.
Prave. Co je mimo bezny zaber ,tam nepomuze ani sebevetsi vule.
Jako prvnacek nemuze jit rovnou do osme tridy (teda vetsinou ) ,ani kdyby projevil vuli k pochopeni toho co tam studujou osmaci.
Vule je vec jedna ale zaber k pochopeni je zase vec dalsi.
S tou dalsi Tvoji vetou souhlasim-je to uz tady a ted v nich nakousnuty.
Není tady
hirondel napsal(a):
BB napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ano, opravdu neříká nic objevného ba naopak, jsou to takové ty staré a známé věci. Říkám si, jak by na nás asi působil Jeí Kristus, kdyby jsme ho viděli na internetu...?
No, to je fakt ... představ si Jeíe diskutujícího tady na babinetu ....
... byl by tu rozebrán na prvočinitele ...
Kiesha je milá a i kdyby přimněla jen jednoho jediného člověka k pozitivnějímu postoji k ivotu, tak má to video svůj smysl.
A u vůbec mi nepřipadá patřičné hodnotit její zkuenosti. Zná je někdo ? e je mladá ..... no, Jeí taky nebyl ádný stařec , e ? ..... Moná pochopí její význam a přítí generace ... a moná taky ne....
Mně osobně její povídání hřeje u srdíčka ... a to mi stačí ...Neverim jsi sebe v zivote jeste nikdy nepristila pri tom ,ze jsi nekoho alespon v duchu (sama pro sebe) prohlasila-zhodnotila za zkuseneho a nezkuseneho.
A to si troufam rict ze se Ti to prihodilo i virtualne.
Čemu věří a nevěří je celkem tvoje věc a tvrdit, e se mi něco přihodilo virtuálně ...
Snaím se hodnotit jen sama sebe, nechodím v botách druhých a důvod proč co dělají - je jejich věc. Já mám dost práce sama se sebou. Spí se snaím sama pro sebe zpracovat informace, které se ke mně dostanou, zamyslet se nad nimi a vzít si z toho pro sebe to, co se mi zdá uitečné. A jestli se dostanou ke mně ty informace pomocí poselství Malé babičky, Dai Terrových rozborů a nebo Pandořiných připomínek ... to u je jedno .... jsem za ně ráda ...
Není tady
BB,
to ze je ma vlastni vec cemu ja verim a cemu ne,je preci jasne. Je lidskou prirozenosti vnimat nekoho za zkuseneho,zkusenejsiho,ci mene zkuseneho atd. A to byla pointa.
Ty sama jsi sem navic prisla neco hodnotit. Ze Ti neco pripada nepatricne (patricne) se take da nazvat nejakym druhem hodnoceni,nebo?
Jde o to jak se na veci divame.
Zkusenost je neprenosna proto samozrejme nevime jakou zkusenosti kdo prosel ale dle svych vlastnich zkusenosti (a s tim spojene vlastni vnitrni vnimani) ,na nas neci slova ci projev pusobi.
Prirozene.
Upravil(a) hirondel (20. 1. 2011 11:21)
Není tady
Kdo je skutečně Kiesha Crowther?
http://indianskastezka.blogspot.com/201 … ality.html
Není tady
vlčice, a ty si kdo?
Není tady
toulavá vlčice napsal(a):
Argumenty na té stránce mi příjdou zcela logické.
Není tady
Přidám svoji kostičku
Na video s malou babičkou jsem byla nedávno upozorněna člověkem se zájmem o duchovní věci. Kdy jsem si video pustila a dívala se na tu holku, můj první dojem byl ten, e jsem necítila nic, ten člověk na videu pro mě nevyzařoval poznanou moudrost. To video jsem nedokoukala.
Není tady
Jo, já jsem stejně jako Mariposa první kamarádkou zaslané video nedokoukala, a taky pak zapomněla, ale kdy se tady objevilo to vlákno, tak jsem znovu ze zvědavosti, co e na ní ti lidi mají, prohlídla těch videí několik...dojem vdy rozpačitý. K tomu odkazu - Pandoro, mně přijde logické u jenom to, e se objevili odpůrci. On kdy se kdekoliv vynoří kdokoliv s čímkoliv, vdycky je to jenom otázka času, kdy se vynoří i protistrana. Já jsem to nedočetla a asi ani nedočtu, stejně nevíme, jaká je pravda, opíráme se jenom o vlastní zkuenosti, v tomto případě ani víc k dispozici nemáme.
Není tady
Haiel,
protoe jsem milovník velkého Vinetua, vdy mě zajímali indiáni, jejich historie i konkretní osudy v dnení Americe, jejich spiritualita. Já si ten článek naopak pozorně přečetla a příjde mi od začátku nelogické, e by indiáni do své nejhlubí spirituality zasvěcovali běloku. Ergo kladívko takovou, která si z toho pak udělá byznys. Tím ovem nic proti byznysu. Ale není byznys jako byznys.
Mám kamarádku, která nějakou dobu mezi indiány ila, take nejen díky odborné literatuře, která mne u v dětství vyvedla z omylu, e Apačové byli ulechtilí národ neméně ulechtilého Vinetua, ale i díky ní a jejímu vyprávění jsem si udělala svůj vlastní názor, který není nijak ovlivněn tím, e se vdy najdou odpůrci. To je bezpochyby pravda. Jene někdy nemají pravdu a jen prudí, jindy tu pravdu mají, dokonce někdy je ta pravda někde na půl cesty....
Já neříkám nic jiného, ne co cítím - tahle mladá ena není to, co o sobě tvrdí, e je.
A jsem zvyklá si svoje pocity jetě ověřovat přes dalí zdroje. Pravda, přiznám se bez mučení - moje vlastní intuice je pro mne tím zdrojem nejdůleitějím.
Take stejně jako malá babička na mě působí vichni ti indiáni - amani, kteří do Ecvropy jezdí stavět potní chýe či léčit vechny nemoci za tři tácy na hodinu.
A tím netvrdím, e by to měli dělat zadara, to probůh ani náhodou
Není tady
Nechme tomu čas, ono se to nějak vykrystalizuje Jak u tady napsala Haiel. Vdycky, kdy se někdo takový vynoří, ukáe se i někdo, kdo začne říkat, e je to podvodník a lhář. Co jsem si přečetl na jejích stránkách, tak ona zpoplatnila pouze seance při vkládání krystalů (nebo aspoň tak jsem to pochopil z letmého čtení), páč zájemců bylo prostě děsně moc a vichni tam bejt nemůou. Pak rovně pochopím, e kdy si jí někam někdo pozve, tak minimálně se sloí na cestovní náklady, přece to nebude platit sama. Pokud si vak účtuje i něco jiného, pak je to divné a signál něčeho. Pokud o sobě prohlauje, e je amanka a přitom jí není, pak je to lhářka, co staví její aktivity do jiného světla. Zatím je to vak jen tvrzení (její) proti tvrzení (odpůrců). Nechme tomu čas. Ten ukáe
Není tady
Stavim take predevsima na sve intuici,na svych zkusenostech a na tom co vsechno o samanech doposud vim.
Jak jsem uz rekla,tak tahle zena podle mne neni samanka.
O tom jejim vypraveni jak se stala samankou o tom pochybuju ze vseho nejvic.
Nechame se prekvapit.
Není tady
toulavá vlčice napsal(a):
ups
Není tady
Tak ono je momentálně vcelku jedno, jestli je taková, či maková. Ve své podstatě dělá to, co dělat má a co si předem určila. I kdyby byla podvodnice, pak v kontextu je to vedlejí. Mnohem důleitějí je, e tou svou přeslazeností pomáhá vyvaovat to hrubé, co je okolo nás v médiích. Kdyby nadchla kadý den aspoň sto lidí a tito lidé nadeně do okolí vysílali energii míru a pohody, pak rozhodně udělá dost dobrý skutek. Kadá taková pomoc vyvaovat, je v dnení době chvályhodná.
Ony toti "medialisti" troku začínají parchantět a přestávají být soudní. Kvůli byznysu a návtěvnosti, jsou schopni udělat z komára ne velblouda, ale rovnou lokomotivu. Ve zprávách je to samý horror-thriller říznutý někdy i scifáčem a i jiné odvětví "medialistiky" přitvrzují - vimli jste si třebas, jak kolikrát blbnou s počasím? Stačí trochu sněhu a.. rázem je z toho "kalamita, největí za posledních tisíc let.." Teda.. kdy jsem byl malý, to býval jiní rachot v zimě. Mrazy do -25 a více byly běné, kolem metra sněhu - to byla normálka, průtre mračen občas také byly (v létě samozřejmě) - ale to bylo v pohodě, protoe nikdo nedivočil s jakýmsi tengrováním. Největí sranda je, e kdyby jednoho dne řekli, e je normální počasí, tak by lidi asi dostali ok. Jsou toti zvyklí, e vecko je nej-vět-í ka-la-mi-ta za pos-led-ních sto a tisíc let .."o))
Jetě k oné "video-madam" - na jednu stranu, pokud se opravdu vydává za někoho, kým není, tak si samozřejmě přitvrzuje odezvu. Ovem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak ílenci - tak nějaký aman z vigvamu na prérii asi moc nepomůe. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (moná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně. Ona toti kadá troka do mlejna je dobrá, jen a se hezky ten mlej točí. Je u načase.
Není tady
Daí
a umí si představit, co udělá s některými lidmi deziluze?
Je pochopitelně pravda, e i to je jejich lekce a někdo jim ji musí připravit, ale opravdu MUSÍ?
Kdo ví?
Já to nevím.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Ovem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak ílenci - tak nějaký aman z vigvamu na prérii asi moc nepomůe. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (moná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně.
Samanismus se zpet do tohodle dnesniho sveta probouzi uz nejakou dobu. A neni pravda ze skutecni samane sedi na prerii ve vigvamu. Mas prilis malo informaci,jinak si nedovedu vysvetlit tuhle vsuvku.
A ten kdo hleda a neni slepej ten najde sam.
Není tady
Dai, zase jsi mě rozesmál
Taky se občas pozastavuji na tím, e mají lidi infarkt, kdy v zimě pár dní vkuse sněí. Nebo u nepozastavuji...? No těko říct. Na zprávy nekoukám, větinu "zajímavostí" se dozvím od známých, kteří mi dramaticky líčí, a si dám bacha tady na tom vyhnálově, e bude a minus deset stupňů
Tak to nebylo tak úplně k věci, já vím, ale o babičce zatím jetě přemýlím. Taky si říkám, e kdy pozitivně naladí kadý den aspoň pár lidí, je to krásná věc, ale co kdy se pak ti lidé dozvědí, e třeba opravdu není tou, za kterou se vydává a najednou se jim zhroutí celá ta krásná představa, ta pravda, to vechno pěkné, co jim babička v tom videu řekla? No u je to zase na kadým jednom, jak si to potom přebere. Snad akorát naslouchat svému srdíčku je nejlepí a podle toho dál nakládat s informacemi od "malé babičky".
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Ovem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak ílenci - tak nějaký aman z vigvamu na prérii asi moc nepomůe. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (moná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně.
Samanismus se zpet do tohodle dnesniho sveta probouzi uz nejakou dobu. A neni pravda ze skutecni samane sedi na prerii ve vigvamu. Mas prilis malo informaci,jinak si nedovedu vysvetlit tuhle vsuvku.
A ten kdo hleda a neni slepej ten najde sam.
tý, já do toho nechtěla kecat, ale stejně....třeba to s tím vigvamem Dai myslel jen obrazně, aby nemusel vyjmenovávat jednotlivě kadého amana zvlá. No ví, jak to myslím
Není tady
Lúthien napsal(a):
tý, já do toho nechtěla kecat, ale stejně....třeba to s tím vigvamem Dai myslel jen obrazně, aby nemusel vyjmenovávat jednotlivě kadého amana zvlá. No ví, jak to myslím
To nedava smysl.
Není tady
hirondel napsal(a):
Lúthien napsal(a):
![]()
To nedava smysl.
dává
Není tady
Lúthien napsal(a):
Taky si říkám, e kdy pozitivně naladí kadý den aspoň pár lidí, je to krásná věc, ale co kdy se pak ti lidé dozvědí, e třeba opravdu není tou, za kterou se vydává a najednou se jim zhroutí celá ta krásná představa, ta pravda, to vechno pěkné, co jim babička v tom videu řekla? No u je to zase na kadým jednom, jak si to potom přebere. Snad akorát naslouchat svému srdíčku je nejlepí a podle toho dál nakládat s informacemi od "malé babičky".
Souhlas. Umet naslouchat svemu srdci.......jenze to je prave to co nekdo bez nekoho neumi ,potrebuje k tomu doprovod. A kdyz neni sam schopen naslouchat svemu srdci pak se mu muze stat ze bude rozcarovan,pokud v nekoho ztrati duveru.
Neni to legrace,neni to snadny a veci se deji protoze se dit potrebuji.
Jeste bych chtela rict, je prirozeny kdyz clovek kriticky proveruje toho komu nasloucha,neboli toho kdo k nemu promlouva.
Pokud to nedela pak se necha utahnout i na vareny nudli a pak muze byt i rozcarovan a taky pekne nastvany kdyz mu nekdo bere iluze.
No to byla jen takova dnesni myslenka.
Není tady
Nedava protoze samani jsou davno ve svete nejen ve vigvamu.
Není tady