Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

#51 19. 1. 2011 12:54

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

Ahoj, BB, tam jde o to, že ta její videa jsou uváděna jako poselství šamanky. To je matoucí.  Kdyby se jednalo o "zamyšlení mladé ženy nad současným stavem lidstva a možnostmi jeho dalšího osudu", tak se tomu (krom Daiem zmíněné přeslazenosti, i když to je jen věcí osobního vkusu) nedá vytknout vůbec nic.

Není tady

#52 19. 1. 2011 13:01

haiel
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

haiel napsal(a):

Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ?    Já na tohle  odpověď neznám.

A je to skutecne o vuli? Nebo jde spise o to, ze na to nekteri jedinci nejsou pripraveni a i kdyby stokrat projevil vuli,tak to stejne nepochopi ?

Nevím. Jsou lidi, co jsou na tom s chápáním velmi dobře, přesto z nějakého důvodu nejsou s to projevit vůli k pochopení něčeho, co je mimo jejich běžný záběr. A pak jsou lidi, kteří se zdají být těžkopádnější v nakládání s informacemi, ale mnohé tzv. věci mimo tento svět jsou jim z prapodstaty velmi blízké a samozřejmé.  Nevím, nakolik je to o vůli.

Není tady

#53 19. 1. 2011 13:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Ahoj, BB, tam jde o to, že ta její videa jsou uváděna jako poselství šamanky. To je matoucí.  Kdyby se jednalo o "zamyšlení mladé ženy nad současným stavem lidstva a možnostmi jeho dalšího osudu", tak se tomu (krom Daiem zmíněné přeslazenosti, i když to je jen věcí osobního vkusu) nedá vytknout vůbec nic.

Tak stolt Mně by dokonce nevadila ani ta přeslazenost stolt, protože umím oddělit pro sebe to podstatné od toho nepodstatného.

Ale pokud chce být někdo nositelem pravdy a strážcem moudrosti, myslím, že by neměl žádnou svou informací zavdávat příčiny k sebemenším pochybnostem právě nad tím, že JE skutečně pravdivý.
Zajímavé je, že ji věřím to, co říká, protože nejsem slepá.
Ale nevěřím ji to, že je tou, kterou o sobě tvrdí, že je.... A v podstatě je mi to jedno, zda jí je a nebo není, protože to pro mně právě teď není podstatné.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#54 19. 1. 2011 13:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Zda se Vam byt preslazena?  To se ptam jen pro moji zvedavosta a pro zajimavost jak veci kdo vidi. 

http://www.zetko.cz/video/yK5OOfEmut4&a … ata_player

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#55 19. 1. 2011 13:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

hirondel napsal(a):

haiel napsal(a):

Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ?    Já na tohle  odpověď neznám.

A je to skutecne o vuli? Nebo jde spise o to, ze na to nekteri jedinci nejsou pripraveni a i kdyby stokrat projevil vuli,tak to stejne nepochopi ?

Nevím. Jsou lidi, co jsou na tom s chápáním velmi dobře, přesto z nějakého důvodu nejsou s to projevit vůli k pochopení něčeho, co je mimo jejich běžný záběr.  A pak jsou lidi, kteří se zdají být těžkopádnější v nakládání s informacemi, ale mnohé tzv. věci mimo tento svět jsou jim z prapodstaty velmi blízké a samozřejmé.  Nevím, nakolik je to o vůli.

Prave. Co je mimo bezny zaber ,tam nepomuze ani sebevetsi vule. 
Jako prvnacek nemuze jit rovnou do osme tridy (teda vetsinou wink ) ,ani kdyby projevil vuli k pochopeni toho co tam studujou osmaci.
Vule je vec jedna ale zaber k pochopeni je zase vec dalsi.   

S tou dalsi Tvoji vetou souhlasim-je to uz tady a ted v nich nakousnuty.

Není tady

#56 20. 1. 2011 0:28

BB
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

BB napsal(a):

KALIK napsal(a):

Ano, opravdu neříká nic objevného ba naopak, jsou to takové ty staré a známé věci. Říkám si, jak by na nás asi působil Ježíš Kristus, kdyby jsme ho viděli na internetu...? smile

No, to je fakt ... představ si Ježíše diskutujícího tady na babinetu ....  big_smile  ... byl by tu rozebrán na prvočinitele ...  big_smile

Kiesha je milá a i kdyby přimněla jen jednoho jediného člověka k pozitivnějšímu postoji k životu, tak má to video svůj smysl.
A už vůbec mi nepřipadá patřičné hodnotit její zkušenosti. Zná je někdo ? Že je mladá  ..... no, Ježíš taky nebyl žádný  stařec , že ? .....  Možná pochopí  její význam až  příští generace ... a možná taky ne....

Mně osobně  její povídání hřeje u srdíčka ... a to mi stačí ...  hjarta

Neverim jsi sebe v zivote jeste nikdy nepristila pri tom ,ze jsi nekoho alespon v duchu (sama pro sebe) prohlasila-zhodnotila za zkuseneho a nezkuseneho. 
A to si troufam rict ze se Ti to prihodilo i virtualne.

Čemu věříš a nevěříš je celkem tvoje věc a tvrdit, že se mi něco přihodilo virtuálně  ...  va

Snažím se hodnotit jen sama sebe, nechodím v botách druhých a důvod proč co dělají - je jejich věc. Já mám dost práce sama se sebou. Spíš se snažím sama pro sebe zpracovat informace, které se ke mně dostanou, zamyslet se nad nimi a vzít si  z toho pro sebe to, co se mi zdá užitečné.  A jestli se dostanou ke mně ty informace  pomocí poselství Malé babičky, Dai Terrových rozborů a nebo Pandořiných připomínek ... to už je jedno  ....  jsem za ně ráda ... smile

BB

Není tady

#57 20. 1. 2011 11:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

BB,
to ze je ma vlastni vec cemu ja verim a cemu ne,je preci jasne.  Je lidskou prirozenosti vnimat nekoho za zkuseneho,zkusenejsiho,ci mene zkuseneho atd. A to byla pointa.

Ty sama jsi sem navic prisla neco hodnotit. Ze Ti neco pripada nepatricne (patricne) se take da nazvat nejakym druhem hodnoceni,nebo?

Jde o to jak se na veci divame.   

Zkusenost je neprenosna proto samozrejme nevime jakou zkusenosti kdo prosel ale dle svych vlastnich zkusenosti (a s tim spojene vlastni vnitrni vnimani) ,na nas neci slova ci projev pusobi.   smile

Prirozene.

Upravil(a) hirondel (20. 1. 2011 11:21)

Není tady

#58 20. 1. 2011 21:28

toulavá vlčice
♥------

Kdo je skutečně Kiesha Crowther?

http://indianskastezka.blogspot.com/201 … ality.html

Není tady

#59 20. 1. 2011 22:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

vlčice, a ty si kdo?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#60 21. 1. 2011 12:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

toulavá vlčice napsal(a):

Argumenty na té stránce mi příjdou zcela logické.

Není tady

#61 21. 1. 2011 12:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Přidám svoji kostičku smile
Na video s malou babičkou jsem byla nedávno upozorněna člověkem se zájmem o duchovní věci. Když jsem si video pustila a dívala se na tu holku, můj první dojem byl ten, že jsem necítila nic, ten člověk na videu pro mě nevyzařoval poznanou moudrost. To video jsem nedokoukala.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#62 21. 1. 2011 13:06

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jo, já jsem stejně jako Mariposa první kamarádkou zaslané video nedokoukala, a taky pak zapomněla, ale když se tady objevilo to vlákno, tak jsem znovu ze zvědavosti, co že na ní ti lidi mají, prohlídla těch videí několik...dojem vždy rozpačitý.  K tomu odkazu - Pandoro, mně přijde logické už jenom to, že se objevili odpůrci. On když se kdekoliv vynoří kdokoliv s čímkoliv, vždycky je to jenom otázka času, kdy se vynoří i protistrana. Já jsem to nedočetla a asi ani nedočtu, stejně nevíme, jaká je pravda, opíráme se jenom o vlastní zkušenosti, v tomto případě ani víc k dispozici nemáme.

Není tady

#63 21. 1. 2011 13:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Haiel,
protože jsem milovník velkého Vinetua, vždy mě zajímali indiáni, jejich historie i konkretní osudy v dnešní Americe, jejich spiritualita. Já si ten článek naopak pozorně přečetla a příjde mi od začátku nelogické, že by indiáni do své nejhlubší spirituality zasvěcovali bělošku. Ergo kladívko takovou, která si z toho pak udělá byznys. Tím ovšem nic proti byznysu. Ale není byznys jako byznys.
Mám kamarádku, která nějakou dobu mezi indiány žila, takže nejen díky odborné literatuře, která mne už v dětství vyvedla z omylu, že Apačové byli ušlechtilí národ neméně ušlechtilého Vinetua, ale i díky ní a jejímu vyprávění jsem si udělala svůj vlastní názor, který není nijak ovlivněn tím, že se vždy najdou odpůrci. To je bezpochyby pravda. Jenže někdy nemají pravdu a jen prudí, jindy tu pravdu mají, dokonce někdy je ta pravda někde na půl cesty....

Já neříkám nic jiného, než co cítím - tahle mladá žena není to, co o sobě tvrdí, že je.
A jsem zvyklá si svoje pocity ještě ověřovat přes další zdroje. Pravda, přiznám se bez mučení - moje vlastní intuice je pro mne tím zdrojem nejdůležitějším.

Takže stejně jako malá babička na mě působí všichni ti indiáni - šamani, kteří do Ecvropy jezdí stavět potní chýše či léčit všechny nemoci za tři tácy na hodinu.
A tím netvrdím, že by to měli dělat zadara, to probůh ani náhodou smile

Není tady

#64 21. 1. 2011 14:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nechme tomu čas, ono se to nějak vykrystalizuje smile Jak už tady napsala Haiel. Vždycky, když se někdo takový vynoří, ukáže se i někdo, kdo začne říkat, že je to podvodník a lhář. Co jsem si přečetl na jejích stránkách, tak ona zpoplatnila pouze seance při vkládání krystalů (nebo aspoň tak jsem to pochopil z letmého čtení), páč zájemců bylo prostě děsně moc a všichni tam bejt nemůžou. Pak rovněž pochopím, že když si jí někam někdo pozve, tak minimálně se složí na cestovní náklady, přece to nebude platit sama. Pokud si však účtuje i něco jiného, pak je to divné a signál něčeho. Pokud o sobě prohlašuje, že je šamanka a přitom jí není, pak je to lhářka, což staví její aktivity do jiného světla. Zatím je to však jen tvrzení (její) proti tvrzení (odpůrců). Nechme tomu čas. Ten ukáže smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#65 21. 1. 2011 15:10

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Stavim take predevsima na sve intuici,na svych zkusenostech a na tom co vsechno o samanech doposud vim. 
Jak jsem uz rekla,tak tahle zena podle mne neni samanka. 
O tom jejim vypraveni jak se stala samankou o tom pochybuju ze vseho nejvic.

Nechame se prekvapit. smile

Není tady

#66 21. 1. 2011 17:38

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

toulavá vlčice napsal(a):

ups

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#67 21. 1. 2011 17:52

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Tak ono je momentálně vcelku jedno, jestli je taková, či maková. Ve své podstatě dělá to, co dělat má a co si předem určila. I kdyby byla podvodnice, pak v kontextu je to vedlejší. Mnohem důležitější je, že tou svou přeslazeností pomáhá vyvažovat to hrubé, co je okolo nás v médiích. Kdyby nadchla každý den aspoň sto lidí a tito lidé nadšeně do okolí vysílali energii míru a pohody, pak rozhodně udělá dost dobrý skutek. Každá taková pomoc vyvažovat, je v dnešní době chvályhodná.

Ony totiž "medialisti" trošku začínají parchantět a přestávají být soudní. Kvůli byznysu a návštěvnosti, jsou schopni udělat z komára ne velblouda, ale rovnou lokomotivu. Ve zprávách je to samý horror-thriller říznutý někdy i scifáčem a i jiné odvětví "medialistiky" přitvrzují - všimli jste si třebas, jak kolikrát blbnou s počasím? Stačí trochu sněhu a.. rázem je z toho "kalamita, největší za posledních tisíc let.." Teda.. když jsem byl malý, to býval jinší rachot v zimě. Mrazy do -25 a více byly běžné, kolem metra sněhu - to byla normálka, průtrže mračen občas také byly (v létě samozřejmě) - ale to bylo v pohodě, protože nikdo nedivočil s jakýmsi štengrováním. Největší sranda je, že kdyby jednoho dne řekli, že je normální počasí, tak by lidi asi dostali šok. Jsou totiž zvyklí, že všecko je nej-vět-ší ka-la-mi-ta za pos-led-ních sto až tisíc let .."o))

Ještě k oné "video-madam" - na jednu stranu, pokud se opravdu vydává za někoho, kým není, tak si samozřejmě přitvrzuje odezvu. Ovšem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak šílenci - tak nějaký šaman z vigvamu na prérii asi moc nepomůže. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (možná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně. Ona totiž každá troška do mlejna je dobrá, jen a se hezky ten mlej točí. Je už načase.

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#68 21. 1. 2011 19:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Daí
a umíš si představit, co udělá s některými lidmi deziluze?

Je pochopitelně pravda, že i to je jejich lekce a někdo jim ji musí připravit, ale opravdu MUSÍ?
Kdo ví?
Já to nevím.

Není tady

#69 21. 1. 2011 20:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Ovšem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak šílenci - tak nějaký šaman z vigvamu na prérii asi moc nepomůže. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (možná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně.

Samanismus se zpet do tohodle dnesniho sveta probouzi uz nejakou dobu. A neni pravda ze skutecni samane sedi na prerii ve vigvamu. Mas prilis malo informaci,jinak si nedovedu vysvetlit tuhle vsuvku.
A ten kdo hleda a neni slepej ten najde sam.

Není tady

#70 21. 1. 2011 20:49

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dai, zase jsi mě rozesmál smile
Taky se občas pozastavuji na tím, že mají lidi infarkt, když v zimě pár dní vkuse sněží. Nebo už nepozastavuji...? No těžko říct. Na zprávy nekoukám, většinu "zajímavostí" se dozvím od známých, kteří mi dramaticky líčí, a si dám bacha tady na tom vyhnálově, že bude až minus deset stupňů big_smile

Tak to nebylo tak úplně k věci, já vím, ale o babičce zatím ještě přemýšlím. Taky si říkám, že když pozitivně naladí každý den aspoň pár lidí, je to krásná věc, ale co když se pak ti lidé dozvědí, že třeba opravdu není tou, za kterou se vydává a najednou se jim zhroutí celá ta krásná představa, ta pravda, to všechno pěkné, co jim babička v tom videu řekla? No už je to zase na každým jednom, jak si to potom přebere. Snad akorát naslouchat svému srdíčku je nejlepší a podle toho dál nakládat s informacemi od "malé babičky".

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#71 21. 1. 2011 20:51

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Ovšem na stranu druhou - ruku na srdce - nám, internetovým magorům, co u bedny sedíme furt jak šílenci - tak nějaký šaman z vigvamu na prérii asi moc nepomůže. Takhle aspoň, by za cenu podvodu (možná), jsme se mohli na chvilku zamyslet nad stavem světa a podobně.

Samanismus se zpet do tohodle dnesniho sveta probouzi uz nejakou dobu. A neni pravda ze skutecni samane sedi na prerii ve vigvamu. Mas prilis malo informaci,jinak si nedovedu vysvetlit tuhle vsuvku.
A ten kdo hleda a neni slepej ten najde sam.

tý, já do toho nechtěla kecat, ale stejně....třeba to s tím vigvamem Dai myslel jen obrazně, aby nemusel vyjmenovávat jednotlivě každého šamana zvl᚝. No víš, jak to myslím smile

Není tady

#72 21. 1. 2011 21:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

tý, já do toho nechtěla kecat, ale stejně....třeba to s tím vigvamem Dai myslel jen obrazně, aby nemusel vyjmenovávat jednotlivě každého šamana zvl᚝. No víš, jak to myslím smile

big_smile
To nedava smysl.

Není tady

#73 21. 1. 2011 21:18

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

Lúthien napsal(a):

big_smile
To nedava smysl.

dává smile

Není tady

#74 21. 1. 2011 21:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Taky si říkám, že když pozitivně naladí každý den aspoň pár lidí, je to krásná věc, ale co když se pak ti lidé dozvědí, že třeba opravdu není tou, za kterou se vydává a najednou se jim zhroutí celá ta krásná představa, ta pravda, to všechno pěkné, co jim babička v tom videu řekla? No už je to zase na každým jednom, jak si to potom přebere. Snad akorát naslouchat svému srdíčku je nejlepší a podle toho dál nakládat s informacemi od "malé babičky".

Souhlas. Umet naslouchat svemu srdci.......jenze to je prave to co nekdo bez nekoho neumi ,potrebuje k tomu doprovod. A kdyz neni sam schopen naslouchat svemu srdci pak se mu muze stat ze bude rozcarovan,pokud v nekoho ztrati duveru.
Neni to legrace,neni to snadny a veci se deji protoze se dit potrebuji.

Jeste bych chtela rict, je prirozeny kdyz clovek kriticky proveruje toho komu nasloucha,neboli toho kdo k nemu promlouva.
Pokud to nedela pak se necha utahnout i na vareny nudli a pak muze byt i rozcarovan a taky pekne nastvany kdyz mu nekdo bere iluze. 

No to byla jen takova dnesni myslenka. smile

Není tady

#75 21. 1. 2011 21:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Nedava protoze samani jsou davno ve svete nejen ve vigvamu.  big_smile

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou
NÁŠ TIP:

Zápatí