Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

#26 11. 1. 2011 19:49

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou

Myslím že poprvé jsem o ní slyšela pravděpodobně v souvislosti s touto knihou http://www.dharmagaia.cz/kniha/6-jyoti- … ed-kapitol

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#27 12. 1. 2011 17:50

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Kiesha na mě působí jako úžasná a výjimečná bytost, můj názor na ni se nemění. Jen s tím proroctvím se babičky trošku sekly. Došlo minulý rok k nějakému odhalení, prohlédnutí mezi lidmi? Nezdá se mi...
Co si o tom myslíte? A jaký máte na to, co malá babička říká, názor? Trošku bych si o tom podiskutovala wink

Upravil(a) Lúthien (13. 1. 2011 19:44)

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#28 13. 1. 2011 14:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Kiesha na mě působí jako úžasná a výjimečná bytost, můj názor na ni se nemění. Jen s tím proroctvím se babičky trošku sekli. Došlo minulý rok k nějakému odhalení, prohlédnutí mezi lidmi? Nezdá se mi...
Co si o tom myslíte? A jaký máte na to, co malá babička říká, názor? Trošku bych si o tom podiskutovala wink

Luthien ,
to vytucneny-co mas na mysli? O co jde?

Na to co mala babca rika ,rikam to co jsem uz rekla. 
A Tebe zajima neco konkretnejsiho o cem by jsi chtela slyset nase nazory ? (nebo jak to rict)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#29 13. 1. 2011 14:58

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ono jak se to vezme. Žádná skandální odhalení se asi nekonala, ale k rozkrývání skutečnosti dochází furt, jen to není tak razantní, jak si ona myslela. Možná nás to ještě čeká, máme na to cca 2 roky smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#30 16. 1. 2011 19:55

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

No právě, Kaliku, mluvila o něčem náhlém. O náhlem pochopení...
Ale každopádně se toho děje dost, to už snad nikdo nemůže popřít. Akorát někdy žasnu, co si z toho někteří odnášejí...
Hirondel, myslela jsem tím to náhlé odhalení něčeho a následné pochopení
Malá babička říká spoustu věcí, které už jsem si já osobně vzala za své, které cítím taky tak. U toho varování, že se staně něco velikého na konci minulého roku jsem se pozastavila. Ale ono nic. Už jsem si myslela, že se nám konečně trochu výrazněji rozsvítí va

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#31 17. 1. 2011 11:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Malá babička říká spoustu věcí, které už jsem si já osobně vzala za své, které cítím taky tak.

Ona říká spoustu věcí, které cítí stejně spousta lidí.
A říká je krásně a procítěně, je velmi milá a sympatická a ...... něco mi na ní prostě "nehraje" sad

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#32 17. 1. 2011 11:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

"A říká je krásně a procítěně, je velmi milá a sympatická...."

Jestli to nebude prave tohle. wink

Není tady

#33 17. 1. 2011 11:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Nevím... opravdu nevím, co to je.

Není tady

#34 17. 1. 2011 12:29

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dle mého vnitřní potřeba či závazek dostát odkazu předků a osobnímu úkolu, ale - pro mne - pramalá přesvědčivost, způsobená snad nízkým věkem a nedostatkem zkušeností, patrně i absencí potřebných schopností - vím, jak se vyjadřují vizionáři - tohle není ono, nemá to bytelnost a podsaditost skutečných osobních prožitků.  Příliš obecné, příliš rozbředlé, přijde mi, že takto by dokázala hovořit každá druhá žena, která se zabývá duchovními světy.  Je to hezké, ale....nějak to není tím, čím to chce být....taky to neumím přesněji pojmenovat.

Není tady

#35 17. 1. 2011 12:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Hirondel, myslela jsem tím to náhlé odhalení něčeho a následné pochopení

Uz je to dlouho co jsem se na ta videa koukala a ne vsechny jsem omrkla a tak ani nevim ted ze mluvila o nejakem nahlem odhaleni v roce 2010.
Mozna me to teda nekde uniklo. Proto jsem se ptala a stale nevim o jake odhaleni melo jit a ceho presne. Teda pokud to upresnila.

Není tady

#36 17. 1. 2011 12:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dle mého vnitřní potřeba či závazek dostát odkazu předků a osobnímu úkolu, ale - pro mne - pramalá přesvědčivost, způsobená snad nízkým věkem a nedostatkem zkušeností, patrně i absencí potřebných schopností - vím, jak se vyjadřují vizionáři - tohle není ono, nemá to bytelnost a podsaditost skutečných osobních prožitků.  Příliš obecné, příliš rozbředlé, přijde mi, že takto by dokázala hovořit každá druhá žena, která se zabývá duchovními světy.  Je to hezké, ale....nějak to není tím, čím to chce být....taky to neumím přesněji pojmenovat.

Babca tam nekde o sobe rekla ze se jeste potrebuje mnohemu naucit. Rikala prave taky neco o vyjadrovani,nebo o tom jak mluvit. 
Ted jde o to zda se tomu co nosi v sobe potrebuje ucit. A nebo to pouze predava jakoby z druhe ruky. Taky se neumim vymacknout.
Ja osobne jsem se pozastavila nad jejim placem.Ale take nad pozadim jejiho vyjadrovani.

Není tady

#37 17. 1. 2011 13:18

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Babca tam nekde o sobe rekla ze se jeste potrebuje mnohemu naucit. Rikala prave taky neco o vyjadrovani,nebo o tom jak mluvit. 
Ted jde o to zda se tomu co nosi v sobe potrebuje ucit. A nebo to pouze predava jakoby z druhe ruky. Taky se neumim vymacknout.
Ja osobne jsem se pozastavila nad jejim placem.Ale take nad pozadim jejiho vyjadrovani.

Pozadím vyjadřování? Jak na tebe tedy působí?

Není tady

#38 17. 1. 2011 13:20

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mám to podobě, jak tvrdí Haiel nebo Pan...Babička mě opravdu svým způsobem oslovila, ale je tam něco, proč o ní potřebuj diskutovat. Přesně tak, něco tam nehraje, ale nějaká hééérečka to asi nebude, si myslím

Není tady

#39 17. 1. 2011 13:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

V jejim vyjadrovani jsou velke vykyvy-od jakoby nevinnosti,precitlivelosti az po pokousejici se ego.

Nicmene muj osobni nazor je,ze neni skutecnou samankou. Byt povolana aby se stala samankou nelze. Ani zadny ritual provadeny ostatnima ji neudela samankou.
Samanem se clovek uz rodi,ma to v sobe.Behem zivota skutecni samani prochazi velice zavaznou zivotni krizi. Nelze se naucit byt samanem. Bud je a nebo neni.
Citim na pozadi ze nema zkusenost. Jakoby posel bez zkusenosti.

Jak bylo uz tady receno-rika veci ktere citi i jini,ale to jeste samo o sobe nic neznamena.

Není tady

#40 17. 1. 2011 14:09

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien napsal(a):

Mám to podobě, jak tvrdí Haiel nebo Pan...Babička mě opravdu svým způsobem oslovila, ale je tam něco, proč o ní potřebuj diskutovat. Přesně tak, něco tam nehraje, ale nějaká hééérečka to asi nebude, si myslím

Jsou to jenom inteligentní komentáře současného stavu lidstva a Země, doplněné o velmi přijatelné návody ke změnám postojů a chování.   Takovéto sdělení je schopen podat každý trochu vnímavý člověk. 

Ti, kteří kdy mohli svým současníkům podat nějaké skutečné konkrétnější info o záležitostech mimo běžné vnímání, na tom bývali a jsou mnohem prozaičtěji a většinou pro smích.  Tak přihazuju videjko, částečně pro srandu, částečně k zamyšlení....ten blonďáček je dojemně opravdový.... hjarta big_smile ....a tak ztracený... grater ....napadá mě otázka jenom řečnická - kdo by takovému člověku dnes věřil? Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ?    Já na tohle  odpověď neznám.

http://www.videacesky.cz/skece/zatim-nejlepsi-vynalez

Upravil(a) haiel (17. 1. 2011 14:23)

Není tady

#41 17. 1. 2011 14:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, opravdu neříká nic objevného ba naopak, jsou to takové ty staré a známé věci. Říkám si, jak by na nás asi působil Ježíš Kristus, kdyby jsme ho viděli na internetu...? smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#42 17. 1. 2011 20:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

V jejim vyjadrovani jsou velke vykyvy-od jakoby nevinnosti,precitlivelosti az po pokousejici se ego.

Nicmene muj osobni nazor je,ze neni skutecnou samankou. Byt povolana aby se stala samankou nelze. Ani zadny ritual provadeny ostatnima ji neudela samankou.
Samanem se clovek uz rodi,ma to v sobe.Behem zivota skutecni samani prochazi velice zavaznou zivotni krizi. Nelze se naucit byt samanem. Bud je a nebo neni.

Jak bylo uz tady receno-rika veci ktere citi i jini,ale to jeste samo o sobe nic neznamena.

Souhlas.
Navíc mám dojem, že indiáni o téhle babče nic nevědí...alespoň to někteří z nich říkají.
Tak nevím...

Není tady

#43 17. 1. 2011 20:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Ano, opravdu neříká nic objevného ba naopak, jsou to takové ty staré a známé věci. Říkám si, jak by na nás asi působil Ježíš Kristus, kdyby jsme ho viděli na internetu...? smile

Myslíš, že TEĎ by říkal totéž, co TEHDY?
Já si to nemyslím...

Není tady

#44 17. 1. 2011 20:14

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No, nevím co by říkal, ale myslím, že by se to moc nelišilo od toho, co říkal tehdy, páč tak málo jsme pochopili za těch 2 tis. let smile Možná právě kvůli těm 2 tis. letům by nás už přišel jen vypráskat big_smile

Není tady

#45 18. 1. 2011 14:08

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Souhlas.
Navíc mám dojem, že indiáni o téhle babče nic nevědí...alespoň to někteří z nich říkají.
Tak nevím...

nevědí o ní? va Nu což, hlavně že říká ty věci co říká. Určitě je to užitečnější než civět na Novu tummenupp

Není tady

#46 18. 1. 2011 16:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Jsme na tom jako lidstvo lépe se svojí vůlí k pochopení něčeho nezvyklého...nebo nejsme ?    Já na tohle  odpověď neznám.

A je to skutecne o vuli? Nebo jde spise o to, ze na to nekteri jedinci nejsou pripraveni a i kdyby stokrat projevil vuli,tak to stejne nepochopi ?

Není tady

#47 18. 1. 2011 19:54

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Připravenost - tak si myslím, že neexistuje něco jako "připravenost", protože už to slovo samo o sobě je diskriminující. Je pouze vývoj. Nic víc. Nejde teď, tak jde příště. Každý jde takovou cestou, jakou potřebuje. To, že místo po dálnici na Prahu jede přes kotáry blátivými cestami a dojede tam za mnohem delší čas - je to jeho věc. Ale nakonec do cíle dorazí tak, jako tak.

Být "připravený" jen proto, že ostatní mají pocit, že jsou "připravení" - to je spíš nátlaková hra. Navíc toto může svádět "připravené", aby měli pocit povýšenosti nad "nepřipravenými". Toto se děje ve světě běžně. Málokdo si ale uvědomuje, že k cíli nakonec dorázíme všichni, takže není třeba řešit nějakou "připravenost", či "nepřipravenost".. jen zkrátka mnozí potřebují víc životních zkoušek, než jiní, protože ti jiní už ty zkoušky mají za sebou.

Země je místem rovnováhy a vyváženosti. Přílišné dobro nemá šanci na úspěch, stejně tak přílišné zlo. Vše inklinuje k rovnováze. Malá Babička je pravý opak většiny světových médií. Je přesladkou sodovečkou na nedělním pikniku při duze na blankytné obloze. To je extrém. Ale uznávám, že krásný. Je balzámem, po těch všech harakiri-šílenostech, co na nás chrlí TV stanice. Ona to vyvažuje a pomáhá dávat do rovnováhy a za to jí patří velký dík. Ale jinak je hodně přeslazená a samozřejmě proto mnozí na ni podvědomě nějak reagují. Snad je to dáno tím, že "vyvažují" tu přeslazenost do rovnováhy.

Tato realita totiž není tak sladká, ani takto nebyla zamýšlena. Země je učební místo, se svým záměrem a pomůckami pro výuku. "Přeslazení", nebo "přesolení", by jen narušilo cíl Země. Je to jedna z mála planet, kde se rodí lidé s extrémně různorodými zkušenostmi a díky vzájemné interakci se mnohem rychleji ženou ve vývoji kupředu. Když to "přesolíte", budou všichni ve vývoji ustrnulí, nebo se dokonce vráttí zpět. Když to "přesladíte", budou ve vývoji stagnovat, protože jim bude chybět ta trocha "soli", která by je zase nakopla, aby pokračovali ve vývoji.

Jak jsem psal nedávno - to video by měli dávat místo zpráv na Nově, aby tak srovnali tu "přesolenost". Každopádně - je to balzám na duši, ovšem je třeba to brát s rezervou. Jó.. to kdyby bylo všecko tak jednoduché, tož lusknu prstem a... wink

Upravil(a) DaiTerr (18. 1. 2011 19:59)

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#48 18. 1. 2011 21:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

To, že místo po dálnici na Prahu jede přes kotáry blátivými cestami a dojede tam   za mnohem delší čas - je to jeho věc. Ale nakonec do cíle dorazí tak, jako tak.

.. jen zkrátka mnozí potřebují víc životních zkoušek, než jiní, protože ti jiní už ty zkoušky mají za sebou.

To vytucnene ( ale nejen to vytucnene) naprosto vystihuje moji myslenku-a neboli pozadi toho pojmu -pripraveny,ktere jsem osobne pouzila.   

Ted a tady ma  kazdy za sebou jine zkusenosti a proto rozumi jen tem svym a tem ktere se temto zdanlive podobaji.
To jak na kazdeho ono zvolene slovo -pripraveny pusobi,to je vec osobni interpretace.
Slovum nedavame vsichni stejny vyznam,ale to nejspis kazdy dobre vi. smile

Ted a tady je kazdy na svem levlu a na sve ceste ,takze porozumi prave presne tomu cemu porozumet ted muze.

Není tady

#49 19. 1. 2011 11:08

BB
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

No, to je fakt ... představ si Ježíše diskutujícího tady na babinetu ....  big_smile  ... byl by tu rozebrán na prvočinitele ...  big_smile

Kiesha je milá a i kdyby přimněla jen jednoho jediného člověka k pozitivnějšímu postoji k životu, tak má to video svůj smysl.
A už vůbec mi nepřipadá patřičné hodnotit její zkušenosti. Zná je někdo ? Že je mladá  ..... no, Ježíš taky nebyl žádný  stařec , že ? .....  Možná pochopí  její význam až  příští generace ... a možná taky ne....

Mně osobně  její povídání hřeje u srdíčka ... a to mi stačí ...   hjarta

BB

Není tady

#50 19. 1. 2011 12:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

BB napsal(a):

KALIK napsal(a):

No, to je fakt ... představ si Ježíše diskutujícího tady na babinetu ....  big_smile  ... byl by tu rozebrán na prvočinitele ...  big_smile

Kiesha je milá a i kdyby přimněla jen jednoho jediného člověka k pozitivnějšímu postoji k životu, tak má to video svůj smysl.
A už vůbec mi nepřipadá patřičné hodnotit její zkušenosti. Zná je někdo ? Že je mladá  ..... no, Ježíš taky nebyl žádný  stařec , že ? .....  Možná pochopí  její význam až  příští generace ... a možná taky ne....

Mně osobně  její povídání hřeje u srdíčka ... a to mi stačí ...  hjarta

Neverim jsi sebe v zivote jeste nikdy nepristila pri tom ,ze jsi nekoho alespon v duchu (sama pro sebe) prohlasila-zhodnotila za zkuseneho a nezkuseneho. 
A to si troufam rict ze se Ti to prihodilo i virtualne.

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Kiesha - Malá Babička (Little Grandmother): Jednota s přírodou
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí