6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsme s manzelkou spolu 15 let, z toho 13 let manzele, mame 3 deti.
Prosli jsme si dost narocnymi situacemi, ktere mi manzelka klade za vinu (nechci rici ze nepravem, ale je to slozitejsi).
Pred par tydny mi sdelila, ze se zamilovala do kamarada, ktery nam na baraku zednicil. Je to pry jeji spriznena duse a citi se s nim uzasne. Ke mne vlivem casu jiz ani nevi, co citi. Neciti vinu, protoze nebyt meho chovani, tak se to pry nestalo.
Nevim, co delat. S tim druhym travi cim dal vic casu na chatu, telefonu a jezdi za nim, i kdyz zatim bez sexu. Ja citim i vinu i podvod jich obou, ale nesmirne manzelku miluji a nedokazu si predstavit ji ztratit a deti videt obcas o vikendu.
Prosim poradte!
Tomas
Není tady
Moná je zakopaný pes v těch situacích, které ti dává ena za vinu. Nějak jste to přeili, ale ona u tehdy mohla dojít k poznání, e s někým takovým nechce ít. No, a kdy se nala zpřízněná due, lo to jak na drátkách...
Není tady
tomas256 napsal(a):
Jsme s manzelkou spolu 15 let, z toho 13 let manzele, mame 3 deti.
Prosli jsme si dost narocnymi situacemi, ktere mi manzelka klade za vinu (nechci rici ze nepravem, ale je to slozitejsi).
Pred par tydny mi sdelila, ze se zamilovala do kamarada, ktery nam na baraku zednicil. Je to pry jeji spriznena duse a citi se s nim uzasne. Ke mne vlivem casu jiz ani nevi, co citi. Neciti vinu, protoze nebyt meho chovani, tak se to pry nestalo.
Nevim, co delat. S tim druhym travi cim dal vic casu na chatu, telefonu a jezdi za nim, i kdyz zatim bez sexu. Ja citim i vinu i podvod jich obou, ale nesmirne manzelku miluji a nedokazu si predstavit ji ztratit a deti videt obcas o vikendu.
Prosim poradte!
Tomas
dej tomu čas.. manelka za ním určitě jezdí sama, bez dětí...u milenky není počet dětí na překáku, ale vzít si enu se třemi cizími dětmi..to udělá malokterý chlap.
Není tady
Něco na těch společných záitcích je. Ani bych chodil do detailů - spoustu bych toho nejraději vymazal, ale řada věcí nás vedla správným směrem. Taky je tu jednotící prvek - touha po naplnění jejích přání. V podstatě je velmi náročná a dlouho si to nepřipoutěla, přemáhala se a snaila se udělat co mohla pro těstí a pohodu rodiny. V poslednch letech ji taky ovlivnil její zdravotní stav a následně frustrace z nenaplnění profesního ivota a výpovědi v zaměstnání. Ale vechno nějak lo a myslím, e chápala mé dobré úmysly a do docela nedávna. Pak nala tu spřízněnou dui, vyčetla mi úplně vechno (včetně milostného ivota po 15 letech) a řekla, e si teď chce dělat věci po svém. Dává dohromady scénáře, jak dostat děti pryč z domu, aby za ním mohla na víkend a nevyčítala si, e odsouvá děti. Mě dala anci tím, e ihned nechtěla rovod. Take já se snaím na 110%, ale pořád myslím na to, e mezi nimi brzy dojde i na sex, o to spíe, e jsem byl doposud jejím jediným sexuálním partnerem. A já se potácím mezi odhodláním to vydret a čekat a iniciací rozvodu, zároveň se kvůli dětem přetvařuju, jak jsem veselý a v pohodě. S dětmi to toti můj kamarád taky umí lépe ne já...
Býval jsem na svou enu ohromě pyný a nae výročí jsem ctil jako vánoce. Teď přemýlím, k čemu je to vlastně dobré.
Není tady
tomas256 napsal(a):
Něco na těch společných záitcích je. Ani bych chodil do detailů - spoustu bych toho nejraději vymazal, ale řada věcí nás vedla správným směrem. Taky je tu jednotící prvek - touha po naplnění jejích přání. V podstatě je velmi náročná a dlouho si to nepřipoutěla, přemáhala se a snaila se udělat co mohla pro těstí a pohodu rodiny. V poslednch letech ji taky ovlivnil její zdravotní stav a následně frustrace z nenaplnění profesního ivota a výpovědi v zaměstnání. Ale vechno nějak lo a myslím, e chápala mé dobré úmysly a do docela nedávna. Pak nala tu spřízněnou dui, vyčetla mi úplně vechno (včetně milostného ivota po 15 letech) a řekla, e si teď chce dělat věci po svém. Dává dohromady scénáře, jak dostat děti pryč z domu, aby za ním mohla na víkend a nevyčítala si, e odsouvá děti. Mě dala anci tím, e ihned nechtěla rovod. Take já se snaím na 110%, ale pořád myslím na to, e mezi nimi brzy dojde i na sex, o to spíe, e jsem byl doposud jejím jediným sexuálním partnerem. A já se potácím mezi odhodláním to vydret a čekat a iniciací rozvodu, zároveň se kvůli dětem přetvařuju, jak jsem veselý a v pohodě. S dětmi to toti můj kamarád taky umí lépe ne já...
Býval jsem na svou enu ohromě pyný a nae výročí jsem ctil jako vánoce. Teď přemýlím, k čemu je to vlastně dobré.
Vytučněná věta mě celkem "zarazila". Jako s kterými dětmi? S Tvými nebo veobecně s dětmi?
Není tady
Přemáhala se... to není dobrý. Ale člověk na to přijde větinou pozdě. A jednotící prvek - splnění jejích přání... Já nevím, těko posoudit, ale ty jsi kde? Ty sis jí dal na podstavec a byl jsi na ní pyný... Cítím z toho závislost na ní - moná to tak není a jen to tak vyznívá, tak to ber prosím s rezervou. A tvoje děti jsou tvoje, co zaijou s kamarádem je obohatí stejně jako ty, jejich otec. Na tohle nejde vzít tabulka umí líp, hůř... kadej to děláme jinak. Zase - určitý druh závislosti... strachu, jestli obstojím...
Ve pramení z toho, jaký má postoj ty - a ty si nevěří. Pak můe nastoupit někdo, kdo přijde s tím, e za problémy můe ty, tvoje chyba je, e je sex na prdlačku, ty to neumí s dětmi - on jo... A ty to zbatí i s navijákem.
Vem děti o víkendu na pizzu, dej jí jasně najevo, e se musí rozhodnout a pozor - buď připravenej na to, e odejde. Podle mě ne, bude zkouet ty hranice posunout (to nejde hned to utnout, jsme jen kamarádi), protoe ví, e si to můe dovolit. Můe taky vyčkávat, jak radí laminanonte. Někdy to má smysl a odezní to... ale já to beru podle sebe, já bych na to psychicky neměla ít s někým o kom vím, e je vlastně někde jinde... Mě z toho bolel aludek a kdy klaply dveře a manel přiel domů, chtělo se mi zvracet. Nic na tom neměnil fakt, e jsem věděla, e se opravdu vrací z práce, e nebyl s ní. Tyhle pocity jsem měla i pár dní či týdnů po tom, co jsme se dohodli, e to jetě zkusíme a on to ukončil.
To, jestli vyrukovat s rozvodem nebo ne, ti tu nikdo neporadí. Je to na tobě. Ale ne to řekne, dobře to zva. Takový věci se neříkají pro postraení zlobivého partnera.
Není tady
Kamarád si proel manelstvím, kdy byl na děti sám a zvládl to. Bůhví co na to konto manelce napovídal, ale je jisté, e v době, kdy jsem byl na děti nervózní a občas na ně zařval ve snaze něco si prosadit, on neměl na práci nic jiného, ne synkovi donést pirátský DVD a hry a podobně. Dokonce se stalo, e estiletý syn mu omylem řekl táto. To samozřejmě beru s rezervou, mě říká běně mámo (dřívetaky máto apod.), ale manelka to vnímá trochu jinak a on jí vysvětluje, jak mu chybí vidět moje děti...
Já se snaím je z toho jednak vynechat (bohuel nejstarí je u viděla se u nás doma objímat), druhak s nima vechno zvládnout třeba i líp ne manelka. Nicméně po cca měsíci mého pochopení situace a prozření stále nemám od manelky moc signálů, e se jí to líbí. Znáte to, e se můete rozkrájet a rozdat a vlastně i pomáháte, aby se s tím druhým mohla stýkat? A jediné, co my na to on dokázal říct bylo, e se to prostě stalo, a e tímnikdo nic zlého nemyslel. Já to přitom vidím jako naprosto nepochopitelnou zradu z jeho strany - jemu jsem hodně pomohl a vůbec ničím neublíil...
Chvílemi si myslím, e se svým stávajícím postojem likviduju, protoe manelku (opravdu) zpět mít nikdy nebudu a jen se budu trápita zatrpknu vůči enskému pokolení i vůči kamarádům. Jsem neuvěřitelně rozpolcený, co je pro mě zcela nová zkuenost. Navíc mám těce nemocnou mámu a obávám se ztráty dvou nejdůleitějích en svého ivota současně. Je tohle sobecké, nebo vcelku normálně pochopitelné?
Není tady
Nesna se na 110%. Teď právě je to celkem zbytečné, protoe to druhá strana nevidí a hlavně o to právě teď nestojí.
Udělej si teď pořádek sám v sobě, přestaň hrát divadlo a odlo vechny masky...některé asi jen tak nepůjde odloit, u ti přirostly k tváři...bude to tedy bolet. Ale dej se do toho, stejně jinou monost nemá ne stát se sám sebou.....
Není tady
tomas256 napsal(a):
Kamarád si proel manelstvím, kdy byl na děti sám a zvládl to. Bůhví co na to konto manelce napovídal, ale je jisté, e v době, kdy jsem byl na děti nervózní a občas na ně zařval ve snaze něco si prosadit, on neměl na práci nic jiného, ne synkovi donést pirátský DVD a hry a podobně. Dokonce se stalo, e estiletý syn mu omylem řekl táto. To samozřejmě beru s rezervou, mě říká běně mámo (dřívetaky máto apod.), ale manelka to vnímá trochu jinak a on jí vysvětluje, jak mu chybí vidět moje děti...
Já se snaím je z toho jednak vynechat (bohuel nejstarí je u viděla se u nás doma objímat), druhak s nima vechno zvládnout třeba i líp ne manelka. Nicméně po cca měsíci mého pochopení situace a prozření stále nemám od manelky moc signálů, e se jí to líbí. Znáte to, e se můete rozkrájet a rozdat a vlastně i pomáháte, aby se s tím druhým mohla stýkat? A jediné, co my na to on dokázal říct bylo, e se to prostě stalo, a e tímnikdo nic zlého nemyslel. Já to přitom vidím jako naprosto nepochopitelnou zradu z jeho strany - jemu jsem hodně pomohl a vůbec ničím neublíil...
Chvílemi si myslím, e se svým stávajícím postojem likviduju, protoe manelku (opravdu) zpět mít nikdy nebudu a jen se budu trápita zatrpknu vůči enskému pokolení i vůči kamarádům. Jsem neuvěřitelně rozpolcený, co je pro mě zcela nová zkuenost. Navíc mám těce nemocnou mámu a obávám se ztráty dvou nejdůleitějích en svého ivota současně. Je tohle sobecké, nebo vcelku normálně pochopitelné?
Valím bužvy, bez irónie... to porovnávanie mi vyrazilo dych. Pripomína mi to najneávidnejiu otázku v detstve: Koho má radej, ocka alebo mamu...?! Za to by som zajíjala, kadého bez výnimky... Prosím a, nesúa s ich mamou, ani s rodinným kamarátom ,ale rozprávaj sa s nimi a počúvaj, čo potrebujú, čo im chýba... Skús nesúai s nikým o titul Rodič roka 2010 - a asi ani o titul Milenec roka 2010. To sú vopred prehraté snahy. Buď sám sebou a pomodli sa, lepiu radu nemám.
Upravil(a) Selima (11. 11. 2010 14:26)
Není tady