6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
laminanonte napsal(a):
Tercila napsal(a):
Ironic:
ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁ?, já sem ti řekla, aby to bylo ne přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty taky a uhni!
ena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, ne otevřela při návratu dveře? Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, ne přijede?
ale jdi...jak můe vědět, e to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..navíc zřejmě před dítětem
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, patně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
To jak Ironic odpověděl mi přijde vhodné vzhledem k situaci..ona přijede po 2dnech od rodičů, on jí a dceru pozdraví a ona místo pozdravu na něj vytěkne proč vysává teprve teď.. to co jí odpověděl on, není vůbec pubertálně znějící věta. Naopak ironicky poukázal na to, e normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..
Tak to bys u nás udělal jen jednou , to povauji za uraenecké chování nezvedeného pubertálního spratka.
co by u vás následovalo...
Ironic je přece chlap a ne poskok na kterém si ena zchladí áhu
Není tady
PetrHl napsal(a):
Ironicu, tvuj příběh mne zaujal, docela v dost aspektech se podobá tomu mému.
Chtěl jsem Ti psát něco o tom, aby ses zaměřil na sebe a dcerku a jel třeba i na dovolenou
sám s ní bez manelky...
Hmm, Petře, tohle se asi hezky napíe, ale hůř udělá... jak bys třeba dceři vysvětlil, e na dovolenou jedete sami, bez maminky? e maminka miluje jiného pána?
...já sám, kdy jsem měl před 3 lety hlavu v pejru z jiný enský, jsem se syna (tehdy 14 let) zeptal, jestli by el se mnou, kdybych odeel k jiné eně - a syn mi tenkrát odpověděl, e jsme blbý oba dva, máma i já, a e by el k babičce...
Není tady
laminaonte: ale jdi...jak můe vědět, e to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..
A jak Ty ví tak najisto, e lo o rozkaz?
A právě proto, e je dospělý chlap, by u mohl umět odhadnout, e výhodnějí je vyluxovat zavčas, aby měl po návratu své eny čas na hraní s vlastním dítětem, které o víkendu neviděl,.. ne?
laminaonte: poukázal na to, e normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..
Předevím měl mít vyluxováno, kdy si to manelka (to je jedno, z jakého důvodu, přála nebo to potřebovala - pochybuji, e Ironic běně uklízí v týdnu). Pokud u něj omlouvá fakt, e ironicky (podle mě trapně) odpověděl, proč naopak u jeho paní neomlouvá fakt, e "těkla", kdy on prostě neudělal něco, co ona potřebovala??????
Pro Petra: zaplapámbu, e mám partnera, který si nemyslí, e je "poskok", kdy vyluxuje, vynese ko, ustele postele...
Takhle by ty debaty zde mezi námy mohly pokračovat do aleluja, e ano, přítelé :-), ale ono je důleité, jak si to vechno uspořádají doma Ironicovi. Nějaká změna v jednání mezi nimi určitě nastat musí.
Tak jim drme palce.
Upravil(a) Tercila (21. 11. 2010 22:50)
Není tady
Mňo... já nevím, jestli se podílí na domácích pracích nebo plní rozkazy, tudí je-li chlap či poskok. Ale připadá mi, e uklízet v momentě, kdy se ena s dítětem po víkendu vrací, je buď "vzpoura poskoka" nebo cílená provokace s cílem buď paní z nějakého důvodu namíchnout, nebo "jenom" dokázat, jak je vytíenej...
Ale mám-li mluvit za sebe, taky mě dokázalo naňupnout, kdy pán domu celej víkend ne/dělal bůhvíco (a to jsem od něj podobný blbinky jako luxování ani nechtěla) a v momentě, kdy jsem s harantama dorazila domů a potřebovala je nakrmit, vykoupat a vrazit do pelechu, měl najednou nejvíc práce... obvykle v místech, kde nejvíc překáel.
syn mi tenkrát odpověděl, e jsme blbý oba dva, máma i já, a e by el k babičce
To by člověk neřek, jak je ten kluk na svůj věk rozumnej
Není tady
Tercila napsal(a):
Takhle by ty debaty zde mezi námy mohly pokračovat do aleluja, e ano, přítelé :-)
To má pravdu, take i já přidám svoji troku do mlýna...
Tercila napsal(a):
A právě proto, e je dospělý chlap, by u mohl umět odhadnout, e výhodnějí je vyluxovat zavčas, aby měl po návratu své eny čas na hraní s vlastním dítětem, které o víkendu neviděl,.. ne? .
S první polovinou věty souhlas, ale jakoto chlap mám pocit, e pokud mu vyluxuje (uklidí, uvaří, atd.) jetě před návratem manelky, pak nikoli proto, "aby si mohl hrát s dítětem", ale proto, aby "manelka neprudila" a dala mu svatej pokoj
Tercila napsal(a):
...kdy on prostě neudělal něco, co ona potřebovala??????
Jinak řečeno - kdy ji neposlech
Není tady
jak bys třeba dceři vysvětlil, e na dovolenou jedete sami, bez maminky? e maminka miluje jiného pána?
A je to opravdu vdycky tak, e otec si bere děti na dovolenou či víkend bez maminky jen tehdy, kdy jeden z nich miluje jiného pána/ paní...?
Co to je za blbinu?
To dítě nebylo nikdy samo s otcem? Za čtyři roky?
Pokud jo, pak se nedivím, e by jí to bylo divný... Pak mě moná i napadá, proč to mají Ironikovi tak, jak to mají.
A otázečka jen tak, aby řeč nestála. Pánové, jak je to příjemný, kdy třeba sledujete televizi, třeba tenis, fotbal... co kdo libo a ena vám běhá s prachovkou před obrazovkou? Mě to teda dost vdycky sr.alo, kdy mě někdo ruil, tak se ptám... jestli jsem divná já, nebo ty doroty, co si vzpomenou vdycky v ten nejblbějí okamik, e je potřaba poutírat prach...
Díky za odpověď.
Není tady
pokud mu vyluxuje (uklidí, uvaří, atd.) jetě před návratem manelky, pak nikoli proto, "aby si mohl hrát s dítětem", ale proto, aby "manelka neprudila" a dala mu svatej pokoj
To snad má fuk, ne - hlavně, kdy je klid... [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img]
Jinak řečeno - kdy ji neposlech
Ale no tak... jako bys nevěděl, e chlapi musí dostávat jasné a jednoduché instrukce, tedy téměř "rozkazy" jako na vojně, aby bylo jasné, co se od nich chce [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img] A pokud z instrukce vyplývá, e má být hotovo, ne se ena vrátí, tak se o ní stejně tak nediskutuje... [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img]
jsem divná já, nebo ty doroty
javeno, nejen ty doroty - u jsem psala, e někteří pánové toto ovládají rovně. Taky nechápu, proč chlap, který je minimlně 3 dny doma sám, dokáe vytáhnout cirkuli do chodby a řezat palubky tehdy, kdy se mu rodina vrátí... e by předváděl, jak je vytíenej???
Není tady
helena napsal(a):
Ale no tak... jako bys nevěděl, e chlapi musí dostávat jasné a jednoduché instrukce, tedy téměř "rozkazy" jako na vojně, aby bylo jasné, co se od nich chce...
To je pravda. Kdy mi je řečeno abych např. vyluxoval, je mi jasné, co se ode mě očekává a nehrozí tedy situace, kdy se ena po příjezdu rozhlédne po bytě a s povzdechem se zeptá: "To tě nenapadlo vyluxovat?"
Není tady
helena napsal(a):
Mňo... já nevím, jestli se podílí na domácích pracích nebo plní rozkazy, tudí je-li chlap či poskok. Ale připadá mi, e uklízet v momentě, kdy se ena s dítětem po víkendu vrací, je buď "vzpoura poskoka" nebo cílená provokace s cílem buď paní z nějakého důvodu namíchnout, nebo "jenom" dokázat, jak je vytíenej...
Ale mám-li mluvit za sebe, taky mě dokázalo naňupnout, kdy pán domu celej víkend ne/dělal bůhvíco (a to jsem od něj podobný blbinky jako luxování ani nechtěla) a v momentě, kdy jsem s harantama dorazila domů a potřebovala je nakrmit, vykoupat a vrazit do pelechu, měl najednou nejvíc práce... obvykle v místech, kde nejvíc překáel.
syn mi tenkrát odpověděl, e jsme blbý oba dva, máma i já, a e by el k babičce
To by člověk neřek, jak je ten kluk na svůj věk rozumnej http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
ja jsem tohle obcas delala , kdyz jsem byla na matersky , jak se blizila doba prichodu m. z prace - zacinala jsem pracovat.
Není tady
"To tě nenapadlo vyluxovat?"
No to je ale potom chyba manelky... normální enská by měla vědět, e NENAPADLO... nebo moná napadlo, ale protoe nebyla vydána jasná instrukce, nevyluxuje, protoe co kdyby to bylo blbě? Např. "Proč jsi luxoval, kdy zejtra jedem pro novej koberec?"
ja jsem tohle obcas delala , kdyz jsem byla na matersky
Já husa ne - a taky se mi to vymstilo...
Není tady
Přesně, Helčo. Proto jsem se ptala pánů, jak příjemné je to jim.
Jo, prach utírat před televizí, na kterou se dívá chlap, to je blbost nebetyčná, ale luxovat v předsíni eně a dítěti pod hnátama - normálka... A jetě jsme dotčeňoučký, e se nám odsekává...
Moná bych ho nepřetáhla luxem, jak jsem psala minule, ale vybavila se mi jiná situace, kdy jsem zanechala děti a papínka svému osudu a la ke kámoce na kafe... a přila a po. Ale já jsem děsná sviňucha a dokonce takhle jednou domyl okna. Já la do parku - sama. Potřeboval si vyzkouet, jak se myjí okna s dvouletým capartem za pr...í, protoe mu přilo, e ho nemusí ohlídat, jak jsem já poprosila. Nemusí, chraň bůh. Ale já nemusím mýt okna.
Ono je moc hezký jak se říká - chválit, chválit a chválit, e to potřebujou. No, ale veho s mírou, e jo. Takovej přechválenej exemplář má pak pocit, e je polobůh a najednou - vynes smetí... a bez pamlsku... protoe je to prostě potřeba... a najednou - co to je, co se to s ní děje?
Předesílám, e u to není o Ironikovi, ale píu obecně.
Není tady
Helo, javi, je vidět, e "víme". Mluvíte mi z due.
Jene oni někteří!!! mui to vdycky budou vidět jinak. Protoe jsou buď takhle vychovaní, nebo jim to tak vyhovuje atd....
Zaplapámbu za ty rozumnějí exempláře .
Upravil(a) Tercila (22. 11. 2010 14:37)
Není tady
Tak nech to oblo u Ironikov akokožvke, ten dialóg mi príde pod úroveň kadopádne. Často citovnaý Mr. plzák má pravdu v jednom: vyčítanie je známkou slabieho jedinca. Keď mám páku, tak buď konám (prekročím vysávač, vrátim sa k rodičom, milencovi, apod.) alebo si to urobím sama... prípadne "potrestám" previnilca tichou domácnosou, nesexovaním, apod. Ale vyčítanie á la dozorkyňa Grieseová v koncentráku je podža mňa fakt pod úroveň vetkých zúčastnených. A ako to bolo - alebo je - u Ironikov s domácimi prácami, ich rozdelením, pridežovaním a vôbec dohodami okolo nich... to veru nevieme. Ani ako to bolo s návratom Mrs. Ironic od rodičov (predčasný, nečakaný, naopak dlho očakávaný, avizovaný... ).
Není tady
Seli, jasně, e takový dialog je pod úroveň - obou. A nutno dodat, e větinou po takovém chování přichází rozchod. Bývá to vyústění vleklých problémů. Naprostá vzájemná neúcta. Co s chlapem, kterej není schopnej vyluxovat tak, aby nepřekáel... to můu udělat sama a nemusím dělat za něj... co s enskou, která mrmlá, jen co přijde domů, místo aby byla ráda, e jí pomáhám... to si to můu udělat sám, a kdy budu já chtít...
Dlouho je to fuk, člověk to uklidí, umyje... o co jde, e jo. Pak občas poprosí o výpomoc a děkuje a chválí... ne dospěje k poznání, e dítě i domácnost jsou společné. A kdy druhá strana nespolupracuje, je problém na světě. Přijde jinej/jiná, lepí, co rád pomůe, vysmějčí, není mu to proti srsti, je to gentleman... nechce aby chlap umýval nádobí, pral prádlo, to je enská práce... Ovem - veho do času... , netřeba být zbytečně naivní...
Neschvaluju, ale naprosto chápu.
ila jsem s chlapem, kterej se z muskýho, co uměl vyprat, uvařit, nedělalo mu problém oplouchnout nádobí, postupně vypracoval na individum, který konzumuje jídlo z ledničky ani by nakoupil, děti byly prakticky moje - jeho jen, kdy se potřeboval pochlubit výchovou, prádlo měl čistý ve skříni, tak co to řeit... mamahotel hadr (ta by ho ale vypráskala) a kdy jsem o něco poprosila, hodil hubu, e bych děti za ní chytla a vrátila jim jí naruby... V momentě, kdy jsem přestala vařit, prát a nakupovat pro něj, házel tlamy a měl blbý poznámky... no, zvedl si sebevědomí jinak , pak jsme si to vyříkali a chvíli to lo... ale dneska u natěstí smejčí jinde... a já se nemusím doproovat. A musím říct - klidně est dětí, ne jednoho takovýho chlapa. S dětma je míň práce.
Ale u něj to nebylo jen o tomhle... takovej měl přístup ke vemu - navrch huj, vespod fuj.
Není tady
Njn, ale toto môe by úplne iný prípad. Mmch, ja zasa nechápem eny - a e ich poznám dos, vrátane mojej mamy - ktoré kadému dávajú pocíti, e tak ako ony tie práce neurobí nikto a človek sa ete ničoho nani nechytí, a u je lempl, flink a nemoný/á... Tak v tom prípade je len jedna rada - prchnú a robi si veci po svojom a taká ena (chlapa podobného razenia poznám len jedného a je starý mládenec, plus môj bývalý má také kslony - a tie je stále sám... ) nech si robí holt veci sama, keď to vie najlepie. (Teraz mi napadá, e som napísala vlastne dvojzmysel... )
Není tady
Selimko, tak takový znám taky. Chlap, i kdy krájí třeba chleba, tak to dělá blbě... ty si za to můou sami.
Já zásadně neuměla malovat byt, spravovat cokoli v domácnosti, ani árovku jsem si netroufla vyměnit... a grilovat - to bych to spálila... Děti vcelku koukají, e to umím a pořád se diví, kdy něco z toho dělám a já u jednou nemohla a vysypala to, jak to bylo - co tu dělal táta? Akorát ty opravy, maloval byt a v létě griloval. Nejsem hloupá, abych dělala vechno. A kluk mi povídá - aha, to je pravda, to je dobrý... Měli z toho prču, ptáčata.
Není tady