Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 21. 11. 2010 16:23

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Další z mnoha příběhů - zachráníme to?

laminanonte napsal(a):

Tercila napsal(a):

Ironic:
ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁŠ?, já sem ti řekla, aby to bylo než přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty tašky a uhni!

žena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, než otevřela při návratu dveře? va Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, než přijede? va va

ale jdi...jak můžeš vědět, že to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..navíc zřejmě před dítětem

Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těžko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, špatně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.

To jak Ironic odpověděl mi přijde vhodné vzhledem k situaci..ona přijede po 2dnech od rodičů, on jí a dceru pozdraví a ona místo pozdravu na něj vyštěkne proč vysává teprve teď.. to co jí odpověděl on, není vůbec pubertálně znějící věta. Naopak ironicky poukázal na to, že normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..

Tak to bys u nás udělal jen jednou big_smile, to považuji za uraženecké chování nezvedeného pubertálního spratka.
co by u vás následovalo...  wink

godlikegodlikegodlike
Ironic je přece chlap a ne poskok na kterém si žena zchladí žáhu

Není tady

#52 21. 11. 2010 19:10

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

Ironicu, tvuj příběh mne zaujal, docela v dost aspektech se podobá tomu mému.
Chtěl jsem Ti psát něco o tom, aby ses zaměřil na sebe a dcerku a jel třeba i na dovolenou
sám s ní bez manželky...

Hmm, Petře, tohle se asi hezky napíše, ale hůř udělá... jak bys třeba dceři vysvětlil, že na dovolenou jedete sami, bez maminky? Že maminka miluje jiného pána?
...já sám, když jsem měl před 3 lety hlavu v pejru z jiný ženský, jsem se syna (tehdy 14 let) zeptal, jestli by šel se mnou, kdybych odešel k jiné ženě - a syn mi tenkrát odpověděl, že jsme blbý oba dva, máma i já, a že by šel k babičce...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#53 21. 11. 2010 22:47

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

laminaonte: ale jdi...jak můžeš vědět, že to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..

A jak Ty víš tak najisto, že šlo o rozkaz? va
A právě proto, že je dospělý chlap, by už mohl umět odhadnout, že výhodnější je vyluxovat zavčas, aby měl po návratu své ženy čas na hraní s vlastním dítětem, které o víkendu neviděl,.. ne? wink

laminaonte: poukázal na to, že normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..

Především měl mít vyluxováno, když si to manželka (to je jedno, z jakého důvodu, přála nebo to potřebovala - pochybuji, že Ironic běžně uklízí v týdnu). Pokud u něj omlouvᚠfakt, že ironicky (podle mě trapně) odpověděl, proč naopak u jeho paní neomlouvᚠfakt, že "štěkla", když on prostě neudělal něco, co ona potřebovala?????? va

Pro Petra: zaplapámbu, že mám partnera, který si nemyslí, že je "poskok", když vyluxuje, vynese koš, ustele postele...
Takhle by ty debaty zde mezi námy mohly pokračovat do aleluja, že ano, přítelé :-), ale ono je důležité, jak si to všechno uspořádají doma Ironicovi. Nějaká změna v jednání mezi nimi určitě nastat musí.
Tak jim držme palce.

Upravil(a) Tercila (21. 11. 2010 22:50)

Není tady

#54 22. 11. 2010 8:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mňo... já nevím, jestli se podílí na domácích pracích nebo plní rozkazy, tudíž je-li chlap či poskok. Ale připadá mi, že uklízet v momentě, kdy se žena s dítětem po víkendu vrací, je buď "vzpoura poskoka" nebo cílená provokace s cílem buď paní z nějakého důvodu namíchnout, nebo "jenom" dokázat, jak je vytíženej...
Ale mám-li mluvit za sebe, taky mě dokázalo našňupnout, když pán domu celej víkend ne/dělal bůhvíco (a to jsem od něj podobný blbinky jako luxování ani nechtěla) a v momentě, kdy jsem s harantama dorazila domů a potřebovala je nakrmit, vykoupat a vrazit do pelechu, měl najednou nejvíc práce... obvykle v místech, kde nejvíc překážel.

syn mi tenkrát odpověděl, že jsme blbý oba dva, máma i já, a že by šel k babičce
To by člověk neřek, jak je ten kluk na svůj věk rozumnej http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#55 22. 11. 2010 8:33

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Takhle by ty debaty zde mezi námy mohly pokračovat do aleluja, že ano, přítelé :-)

To mᚠpravdu, takže i já přidám svoji trošku do mlýna... big_smile big_smile big_smile

Tercila napsal(a):

A právě proto, že je dospělý chlap, by už mohl umět odhadnout, že výhodnější je vyluxovat zavčas, aby měl po návratu své ženy čas na hraní s vlastním dítětem, které o víkendu neviděl,.. ne? wink.

S první polovinou věty souhlas, ale jakožto chlap mám pocit, že pokud muž vyluxuje (uklidí, uvaří, atd.) ještě před návratem manželky, pak nikoli proto, "aby si mohl hrát s dítětem", ale proto, aby "manželka neprudila" a dala mu svatej pokoj big_smile

Tercila napsal(a):

...když on prostě neudělal něco, co ona potřebovala?????? va

Jinak řečeno - když ji neposlech big_smile big_smile big_smile

Není tady

#56 22. 11. 2010 9:04

javena
♥♥♥♥♥♥-

jak bys třeba dceři vysvětlil, že na dovolenou jedete sami, bez maminky? Že maminka miluje jiného pána?

A je to opravdu vždycky tak, že otec si bere děti na dovolenou či víkend bez maminky jen tehdy, když jeden z nich miluje jiného pána/ paní...? vava
Co to je za blbinu?
To dítě nebylo nikdy samo s otcem? Za čtyři roky?
Pokud jo, pak se nedivím, že by jí to bylo divný... Pak mě možná i napadá, proč to mají Ironikovi tak, jak to mají. hmmvissla

A otázečka jen tak, aby řeč nestála. Pánové, jak je to příjemný, když třeba sledujete televizi, třeba tenis, fotbal... co kdo libo a žena vám běhá s prachovkou před obrazovkou? Mě to teda dost vždycky sr.alo, když mě někdo rušil, tak se ptám... jestli jsem divná já, nebo ty doroty, co si vzpomenou vždycky v ten nejblbější okamžik, že je potřaba poutírat prach...
Díky za odpověď. smile

Není tady

#57 22. 11. 2010 10:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pokud muž vyluxuje (uklidí, uvaří, atd.) ještě před návratem manželky, pak nikoli proto, "aby si mohl hrát s dítětem", ale proto, aby "manželka neprudila" a dala mu svatej pokoj
To snad mᚠfuk, ne - hlavně, když je klid... [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img]
Jinak řečeno - když ji neposlech
Ale no tak... jako bys nevěděl, že chlapi musí dostávat jasné a jednoduché instrukce, tedy téměř "rozkazy" jako na vojně, aby bylo jasné, co se od nich chce [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img] A pokud z instrukce vyplývá, že má být hotovo, než se žena vrátí, tak se o ní stejně tak nediskutuje... [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img]

jsem divná já, nebo ty doroty
javeno, nejen ty doroty - už jsem psala, že někteří pánové toto ovládají rovněž. Taky nechápu, proč chlap, který je minimlně 3 dny doma sám, dokáže vytáhnout cirkuli do chodby a řezat palubky tehdy, kdy se mu rodina vrátí... že by předváděl, jak je vytíženej??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#58 22. 11. 2010 10:57

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ale no tak... jako bys nevěděl, že chlapi musí dostávat jasné a jednoduché instrukce, tedy téměř "rozkazy" jako na vojně, aby bylo jasné, co se od nich chce...

To je pravda. Když mi je řečeno abych např. vyluxoval, je mi jasné, co se ode mě očekává big_smile a nehrozí tedy situace, kdy se žena po příjezdu rozhlédne po bytě a s povzdechem se zeptá: "To tě nenapadlo vyluxovat?" big_smile big_smile big_smile

Není tady

#59 22. 11. 2010 11:33

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Mňo... já nevím, jestli se podílí na domácích pracích nebo plní rozkazy, tudíž je-li chlap či poskok. Ale připadá mi, že uklízet v momentě, kdy se žena s dítětem po víkendu vrací, je buď "vzpoura poskoka" nebo cílená provokace s cílem buď paní z nějakého důvodu namíchnout, nebo "jenom" dokázat, jak je vytíženej...
Ale mám-li mluvit za sebe, taky mě dokázalo našňupnout, když pán domu celej víkend ne/dělal bůhvíco (a to jsem od něj podobný blbinky jako luxování ani nechtěla) a v momentě, kdy jsem s harantama dorazila domů a potřebovala je nakrmit, vykoupat a vrazit do pelechu, měl najednou nejvíc práce... obvykle v místech, kde nejvíc překážel.

syn mi tenkrát odpověděl, že jsme blbý oba dva, máma i já, a že by šel k babičce
To by člověk neřek, jak je ten kluk na svůj věk rozumnej http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

ja jsem tohle obcas delala , kdyz jsem byla na matersky , jak se blizila doba prichodu m. z prace - zacinala jsem pracovat. sad

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#60 22. 11. 2010 12:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"To tě nenapadlo vyluxovat?"
No to je ale potom chyba manželky... normální ženská by měla vědět, že NENAPADLO... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png nebo možná napadlo, ale protože nebyla vydána jasná instrukce, nevyluxuje, protože co kdyby to bylo blbě? Např. "Proč jsi luxoval, když zejtra jedem pro novej koberec?" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

ja jsem tohle obcas delala , kdyz jsem byla na matersky
Já husa ne - a taky se mi to vymstilo...

Není tady

#61 22. 11. 2010 12:27

javena
♥♥♥♥♥♥-

Přesně, Helčo. wink Proto jsem se ptala pánů, jak příjemné je to jim. stolt
Jo, prach utírat před televizí, na kterou se dívá chlap, to je blbost nebetyčná, ale luxovat v předsíni ženě a dítěti pod hnátama - normálka... vissla A ještě jsme dotčeňoučký, že se nám odsekává... roll
Možná bych ho nepřetáhla luxem, jak jsem psala minule, ale vybavila se mi jiná situace, kdy jsem zanechala děti a papínka svému osudu a šla ke kámošce na kafe... a přišla až po. tongue Ale já jsem děsná sviňucha a dokonce takhle jednou domyl okna. Já šla do parku - sama. Potřeboval si vyzkoušet, jak se myjí okna s dvouletým capartem za pr...í, protože mu přišlo, že ho nemusí ohlídat, jak jsem já poprosila. Nemusí, chraň bůh. Ale já nemusím mýt okna.

Ono je moc hezký jak se říká - chválit, chválit a chválit, že to potřebujou. No, ale všeho s mírou, že jo. Takovej přechválenej exemplář má pak pocit, že je polobůh a najednou - vynes smetí... a bez pamlsku... protože je to prostě potřeba... a najednou - co to je, co se to s ní děje?
Předesílám, že už to není o Ironikovi, ale píšu obecně. wink

Není tady

#62 22. 11. 2010 14:35

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Helo, javi, je vidět, že "víme". Mluvíte mi z duše.
Jenže oni někteří!!! muži to vždycky budou vidět jinak. Protože jsou buď takhle vychovaní, nebo jim to tak vyhovuje atd....
Zaplapámbu za ty rozumnější exempláře tummenupp wink.

Upravil(a) Tercila (22. 11. 2010 14:37)

Není tady

#63 23. 11. 2010 16:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak nech to oblo u Ironikov akokožvke, ten dialóg mi príde pod úroveň každopádne. Často citovnaý Mr. plzák má pravdu v jednom: vyčítanie je známkou slabšieho jedinca. Keď mám páku, tak buď konám (prekročím vysávač, vrátim sa k rodičom, milencovi, apod.) alebo si to urobím sama... prípadne "potrestám" previnilca tichou domácnosou, nesexovaním, apod. Ale vyčítanie á la dozorkyňa Grieseová v koncentráku wink je podža mňa fakt pod úroveň všetkých zúčastnených. A ako to bolo - alebo je - u Ironikov s domácimi prácami, ich rozdelením, pridežovaním a vôbec dohodami okolo nich... to veru nevieme. Ani ako to bolo s návratom Mrs. Ironic od rodičov (predčasný, nečakaný, naopak dlho očakávaný, avizovaný... vissla ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#64 23. 11. 2010 17:19

javena
♥♥♥♥♥♥-

Seli, jasně, že takový dialog je pod úroveň - obou. A nutno dodat, že většinou po takovém chování přichází rozchod. Bývá to vyústění vleklých problémů. Naprostá vzájemná neúcta. Co s chlapem, kterej není schopnej vyluxovat tak, aby nepřekážel... to můžu udělat sama a nemusím dělat za něj... co s ženskou, která mrmlá, jen co přijde domů, místo aby byla ráda, že jí pomáhám... to si to můžu udělat sám, až když budu já chtít... hmm
Dlouho je to fuk, člověk to uklidí, umyje... o co jde, že jo. Pak občas poprosí o výpomoc a děkuje a chválí... než dospěje k poznání, že dítě i domácnost jsou společné. A když druhá strana nespolupracuje, je problém na světě. Přijde jinej/jiná, lepší, co rád pomůže, vysmějčí, není mu to proti srsti, je to gentleman... nechce aby chlap umýval nádobí, pral prádlo, to je ženská práce... Ovšem - všeho do času... tonguewink, netřeba být zbytečně naivní... big_smile
Neschvaluju, ale naprosto chápu.
Žila jsem s chlapem, kterej se z mužskýho, co uměl vyprat, uvařit, nedělalo mu problém ošplouchnout nádobí, postupně vypracoval na individum, který konzumuje jídlo z ledničky aniž by nakoupil, děti byly prakticky moje - jeho jen, když se potřeboval pochlubit výchovou, prádlo měl čistý ve skříni, tak co to řešit... mamahotel hadr (ta by ho ale vypráskala) a když jsem o něco poprosila, hodil hubu, že bych děti za ní chytla a vrátila jim jí naruby... V momentě, když jsem přestala vařit, prát a nakupovat pro něj, házel tlamy a měl blbý poznámky... no, zvedl si sebevědomí jinak winkvissla, pak jsme si to vyříkali a chvíli to šlo... ale dneska už naštěstí smejčí jinde... lol a já se nemusím doprošovat. A musím říct - klidně šest dětí, než jednoho takovýho chlapa. S dětma je míň práce. smilestolt
Ale u něj to nebylo jen o tomhle... takovej měl přístup ke všemu - navrch huj, vespod fuj. hmm

Není tady

#65 24. 11. 2010 18:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Njn, ale toto môže by úplne iný prípad. Mmch, ja zasa nechápem ženy - a že ich poznám dos, vrátane mojej mamy - ktoré každému dávajú pocíti, že tak ako ony tie práce neurobí nikto tongue a človek sa ešte ničoho nani nechytí, a už je lempl, flink a nemožný/á... Tak v tom prípade je len jedna rada - prchnú a robi si veci po svojom a taká žena (chlapa podobného razenia poznám len jedného a je starý mládenec, plus môj bývalý má také kslony - a tiež je stále sám... stolt ) nech si robí holt veci sama, keď to vie najlepšie. (Teraz mi napadá, že som napísala vlastne dvojzmysel... smile )

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#66 25. 11. 2010 13:25

javena
♥♥♥♥♥♥-

Selimko, tak takový znám taky. Chlap, i když krájí třeba chleba, tak to dělá blbě... ty si za to můžou sami.
Já zásadně neuměla malovat byt, spravovat cokoli v domácnosti, ani žárovku jsem si netroufla vyměnit... a grilovat - to bych to spálila... Děti vcelku koukají, že to umím a pořád se diví, když něco z toho dělám a já už jednou nemohla a vysypala to, jak to bylo - co tu dělal táta? Akorát ty opravy, maloval byt a v létě griloval. Nejsem hloupá, abych dělala všechno. A kluk mi povídá - aha, to je pravda, to je dobrý... tongue Měli z toho prču, ptáčata. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí