6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ironic napsal(a):
teď jen zjistit co se stalo a jestli existuje cesta zpět bez toho, ani by jeden z nás měl pocit, e obětuje sám sebe.
Tohle bych si na tvém místě vypíchla na nástěnku....
Podle mě zjistit Co vás tam dovedlo je důleité, leč daleko důleitějí je tebou vytučněná část věty.
Pokud nedocílí otevřeného rozhovoru,kde si bez emocí řeknete, jestli je vůbec jetě něco z toho co bylo mezi vámi pěkné hodno zachování a pěstování v budoucnu....
A toho rozhovoru nedocílí neustálým ustupováním za hranice své důstojnosti.
Prostě pokud se ena 6 let přetvařovala a má tě jako úklidovou slubu a donátora domácího zázemí a ekonomickou rezervu pro dobu krize- budete se točit v nespokojenosti. OBA!
Pokud je tam něco oč se můete SPOLU opřít a odrazit, mohla to být jen krize, která přijde vude ve větí či mení intenzitě. Bez rozhovoru - třeba i v přítomnosti třetího a nezávislého člověka ( ne kamarádky!!) by mohla pomoci. Poradna, kouč- cokoliv , co Vás donutí si bez zbytečných emocí a věcně probrat svůj vztah. To nedocílí doma- tam tě můe poslat do paďous přesně v okamiku,kdy se jí nebude chtít o něčem mluvit. Před třetí osobou to tak lehce nepůjde.
Mmch- cesta ZPĚT nepůjde- vdycky jen DOPŘEDU!
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Pokud nedocílí otevřeného rozhovoru,kde si bez emocí řeknete, jestli je vůbec jetě něco z toho co bylo mezi vámi pěkné hodno zachování a pěstování v budoucnu....
Aktuálně jsem ve stavu, kdy bych pravděpodobně snesl i odpověď, e v naem vztahu nejde pokračovat. Tedy něco co bylo jetě před měsícem pro mě nemyslitelné. Přestoe vím, e snadno se o tom mluví, v případě rozvodu a soudních tahanic by to byl pro vechny obrovský stres, chápu e horí by bylo pomalejí umírání v něčem co nefunguje.
V kadém případě chci vědět, kde jsem udělal chybu, jinak tahle facka od ivota byla úplně k ničemu. A u se vydáme jakoukoliv cestou.
Upravil(a) Ironic (10. 11. 2010 11:02)
Není tady
Ironic napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Aktuálně jsem ve stavu, kdy bych pravděpodobně snesl i odpověď, e v naem vztahu nejde pokračovat. Tedy něco co bylo jetě před měsícem pro mě nemyslitelné. Přestoe vím, e snadno se o tom mluví, v případě rozvodu a soudních tahanic by to byl pro vechny obrovský stres, chápu e horí by bylo pomalejí umírání v něčem co nefunguje.
V kadém případě chci vědět, kde jsem udělal chybu, jinak tahle facka od ivota byla úplně k ničemu. A u se vydáme jakoukoliv cestou.
tak navrhni, e si dáte pauzu...obvyklá doba, co doporučují odborníci je 6 měsíců
je to způsob, jak zjistit, jestli si chybíte a jestli spolu chcete zůstat
Upravil(a) laminanonte (10. 11. 2010 11:32)
Není tady
Vekto ide, keď sa chce -t.j. keď obaja chcú. Čo je tuná otázne. "Vinu" by som a tak nehžadala, skôr niečo ako vývoj vzahu, ktorý sa zrejme v istom bode začal ubera neastným smerom a u sa to nepodarilo zvráti. Tvoja ena sa správa netandardne a povedzme tak, ako by si vzah a rodinu neváila, ale mono je jednoducho v tej role neastná (čo neočakávala), alebo jej proste vyhovuje rozdelenie rolí, kde ty ahá a ona sa vezie. Nie je to ale v iadnom prípade len jej "zásluha", aj ty si pridlho mlčal a robil... a robil... Neviem, kde dolo k zádrhelu vo vaej komunikácii, ale niekde k nemu zjavne dolo (halvne ak je k iným otvorneá a bezprostedná... ).
Není tady
marina: Tercila, já osobně nevidím sebemení důvod, aby se chlap omlouval enský za to, e nestihl včas vyluxovat.
A já ANO, pokud se na tom předem domluvili.
Ostatně, jak dál vypisuje Ironic o (ne)činnosti manelky, to by ses ho mohla zeptat stejným způsobem jako mě: ona je povinna zásobovat lednici a denně sklízet nádobí? Je snad placená uklízečka?
A mně osobně by připadlo dost hloupé, kdyby se chlap válel o víkendu sám doma a začal s úklidem teprve, kdy já s malým děckem otevřu dveře od bytu.
Pokud to má jinak, je to samozřejmě Tvoje věc. Důleité je, aby se nějak dohodli oni dva.
Ironicu, neber ode mě, prosím, nic jako kritiku, spí jsem Tě chtěla přimět ke zpětným úvahám, k popřemýlení o tom, co se mezi vámi stalo, ke vzpomínkám...
Píe:
Zřejmě ne (něco neumím vysvětlit), pokud to nefunguje - dělám to patně. Co druhá strana?, mlčení a moná zahořklý pocit, e musí ustoupit není nejlepí způsob dialogu
No vidí, Ty něco v té komunikaci neumí a ona by to z Tvé strany měla pochopit, ale to, e ona taky něco z toho komunikačního hlediska neumí, Ty pochopit takté nechce... De facto sis teď postavil hlavu: Já sice něco nezvládám, ale vdy ONA taky ne. A basta. Hmm, jak z toho ven?
Jetě drobnost:
Psal jsi, e si o víkendu třídí mylenky. A kdy si je můe třídit Tvoje manelka?
Ptá se:
Vysvětli mi prosím z pohledu eny, jak se můe trápit kvůli nedostatku porozumění SE MNOU, kdy miluje jiného?
Tady jsi troku časově mimo. Měla jsem na mysli, e nejdřív ji asi potrápilo nedorozumění s Tebou a pak teprve se vyskytl jiný mu. Rozumí?
A jetě něco z pohledu eny: Opravdu je naprosto normální, e enská, která stráví celé roky "v izolaci s dítětem na krku", se pak snadněji zakouká do "nového" objevu. Ale nemusí to nic moc znamenat a častokrát dochází k vystřízlivění velmi rychle.
Svoje děcko zboňuji, ale mateřská pro mě osobně byla pohroma - jak já jsem se těila do práce a na kolegu, který mi kadé ráno nosil kafe.... A kdy změnil zaměstnání, dlooooouho jsme si volávali.
A nic to pro moje manelství neznamenalo. U spolu točíme třetí kříek.
Ovem podle toho, jak svůj příběh dál popisuje (rozdíly ve vaem chování a jednání) to vypadá, e jste opravdu kadý z "jiného těsta" a má asi dojem, e se k sobě nehodíte.
Určitě Ti drím palce, abyste zvládli tu krizi co nejlépe.
Není tady
laminanonte napsal(a):
tak navrhni, e si dáte pauzu...
Pokud to nezvládneme, tak je to samozřejmě jedna z uvaovaných cest..
Tercila napsal(a):
A mně osobně by připadlo dost hloupé, kdyby se chlap válel o víkendu sám doma a začal s úklidem teprve, kdy já s malým děckem otevřu dveře od bytu.
Bere to moc doslovně, kdy to řekne takto vyzní to úplně jinak. Ono domluva je něco trochu jiného, ne "tak ne přijede, aspoň vysaj, ukliď v kuchyni a vyper a pověs to prádlo!"
Navíc pokud jsem o víkendu třeba občas na domku, take přijedu 2h před příjezdem manelky a teprve civilizuju kuchyň, opravdu se budu hádat, kdy na mě takto vyjede (nemluvě o tom, co dělala o víkendu u rodičů ona).
Pokud to má jinak, je to samozřejmě Tvoje věc. Důleité je, aby se nějak dohodli oni dva.
Tercila napsal(a):
Ironicu, neber ode mě, prosím, nic jako kritiku, spí jsem Tě chtěla přimět ke zpětným úvahám, k popřemýlení o tom, co se mezi vámi stalo, ke vzpomínkám...
Ano, vím e se to nepokazilo v jednom okamiku, ale někdy jsem začal trochu víc uhýbat a rovnováha se naruila, pak u to bylo jen a jen o patné/chybějící komunikaci
Tercila napsal(a):
Psal jsi, e si o víkendu třídí mylenky. A kdy si je můe třídit Tvoje manelka?
Třeba kadý večer místo TV, surfování na internetu, nebo na víkendech u rodičů?
Typický obrázek, kdy já přijdu z práce je putěné rádio na plné pecky, dcerka u DVD s pohádkou, v dětském pokoji binec jako v tanku, v kuchyni není k hnutí a manelka se zaujetím řeí manikůru, nebo pleovou kosmetiku. Pak mi oznámí, e jde do vany a a uloím dceru.
Pro její "obhajobu" musím obem také říct, e takto to vypadá pouze těch posledních 5 měsíců co má "jiné zájmy", ostatně se nijak netají s tím, e jí dcera "stresuje a e toho má plné zuby"
Tercila napsal(a):
Tady jsi troku časově mimo. Měla jsem na mysli, e nejdřív ji asi potrápilo nedorozumění s Tebou a pak teprve se vyskytl jiný mu. Rozumí?
A jetě něco z pohledu eny: Opravdu je naprosto normální, e enská, která stráví celé roky "v izolaci s dítětem na krku", se pak snadněji zakouká do "nového" objevu. Ale nemusí to nic moc znamenat a častokrát dochází k vystřízlivění velmi rychle.
Svoje děcko zboňuji, ale mateřská pro mě osobně byla pohroma - jak já jsem se těila do práce a na kolegu, který mi kadé ráno nosil kafe.... A kdy změnil zaměstnání, dlooooouho jsme si volávali.
A nic to pro moje manelství neznamenalo. U spolu točíme třetí kříek.
To je dost individuální, skoro bych řekl, e manelka byla astná na mateřské, protoe dělala něco co ji naplňovalo i kdy to pro nás oba bylo dost náročné období. Do práce ani nechtěla a kdyby to lo, utíhá zpátky na mateřskou jak to jen jde.
Tercila napsal(a):
Ovem podle toho, jak svůj příběh dál popisuje (rozdíly ve vaem chování a jednání) to vypadá, e jste opravdu kadý z "jiného těsta" a má asi dojem, e se k sobě nehodíte.
Určitě Ti drím palce, abyste zvládli tu krizi co nejlépe.
Chápe to správně, něco/někdo ji hodně změnilo - a u tím, e ji podporuje moná v tom co chce slyet aby dostal co chce on, nebo moná sama objevila pro ni nový vysněný smysl ivota (nebo obojí) a začala se chovat tak jak se chová. Záleí co bude dál, beze změny přístupu nás obou to samozřejmě fungovat nebude.
Není tady
Ahoj................tvoje ena přesně kopíruje chování svýho táty, má jeho povahu a ty tam má roli její maminky , proto sis jí nael . Asi je pro tebe dobře, e se to stalo, je to výzva, abys na sobě začala pracovat a učit se, protoe jinak bude mít podobný problémy i dalích vztazích
Ona NIKDY jiná nebude , má to hodně silně v sobě a snese vedle sebe jedině takový typ jako jsi ty , take se rozhodni jestli chce ivořit a tolerovat nevěry, nebo jestli s tím něco udělá .
Já bych třeba nikdy nepřistoupila na to ,aby jezdila na víkendy pryč, tím se uplně zabije vae souití,ale ty submisivně odsouhlasí vechno, co rozhodne ...
Ona není schopná ít s jiným člověkem ne takovým, který je poddajný, take to je pro tebe ance.
S jedním dítětem a s takovou povahou si těko najde jinýho chlapa, enáč o ní nestojí vůbec , ít s ní nechce , take by sis mohl víc "dupnout".
Zakázat jí milence , zakázat jí víkendy , pohrozit jí e odejde , ona toti v duchu dobře ví, e takovýho otloukánka nenajde snadno, proto taky chtěla druhý dítě, to by tě pak měl jistýho do konce ivota i s vyluxovaným obývákem.............ha ha ha ha.........
Ona bude terorizovat kadýho dalího partnera stejným způsobem , jinak to neumí, věř mi, znám pár takových osob obou pohlaví , neumí ít jinak , má to z domova jako model.
Upravil(a) Rosakosa (10. 11. 2010 22:06)
Není tady
RosakosaS jedním dítětem a s takovou povahou si těko najde jinýho chlapa
Tak tohle nemusí vůbec platit, protoe záleí hlavně na tom, koho si k sobě najde.
Nezáleí na počtu dětí, jde o soulad nebo nesoulad povah a názorů.
Ironic: Ono domluva je něco trochu jiného, ne "tak ne přijede, aspoň vysaj, ukliď v kuchyni a vyper a pověs to prádlo!"
Rozumím Ti, ale v tom případě proč s ní nepromluví v momentě, kdy Ti tedy takvé příkazy dává? Kývne a nechá ji odjet? nebo protestuje, e neuklidí? Neumím si tohle jednání (vás obou) dlouhodobě nějak představit, ví...
Její popisované chování se nemůe líbit asi nikomu, já bych se akorát za "enskou linii" přimluvila moná v tom, e jí u po těch letech neustálé domácí práce musí s prominutím "hrabat", proto ty domácí práce vyaduje po Tobě.
Já u bych se po těch letech v domácnosti za neustálého chystání prádla, vaření a sklízení nádobí a doplňování ledničky a uklízení - prostě věcí, které jedou pořád dokola, jsou monotónní, zbláznila .
Moná bys ji líp pochopil, kdybys dal v práci výpověď a zůstal 3 roky mezi 4 stěnami .
Toto období je pro Tebe hodně sloité. Ale věř tomu, e z něho vyjde do budoucna silnějí.
Není tady
Tercilo, u jenom to, e ena musí říct manelovi, e je třeba vyluxovat... Některý chlapi prostě nevidí nebo to ignorují, případně to není jejich podlaha a jsou i tací, kteří rovnou řeknou, e proto se neenili, aby doma něco dělali - jako třeba mé kolegyně manel. Nutno dodat, e to vyváí jinak a jí to vyhovuje.
A do toho patrně práce a děcko - no kolotoč...
Tyhle přechody po mateřský jsou zrádný - enský přibude starostí a chlap to nepostřehne. Maximálně jen to, e se vylepil rodinný rozpočet a ena je pořád nějaká rozmrzelá.
Mluvím obecně - vím, e je to mnohdy jinak. Ale kolem mě teda moc ne. Pánové si jedou ve svý lajně a enský si dokazujou, e to zvládnou, pak přijde někdo, kdo je nebere jako levnou pracovní sílu a hotovo. Chlap pak kouká, co se děje.
A opravdu různí lidé s dětmi i bez si můou najít partnera. Kadýmu sedne někdo jinej.
Jedna měla doma lempla a docela despotu a kdy si nael novou lásku a ona si přijela pro nějaký věci, co u něj jetě měla, tak se jí naskytl obrázek - exmanel vařil, láska si lakovala nehty a protoe si padly holky do oka, daly kafe, kteý jim on uvařil, přihřál mlíčko... (to bylo první kafe, co jí udělal za ty čtyři roky, co spolu byli) a při hovoru zjistila, e jeho vyvolená je asi tři neděle těhotná, čili sekla s prací a on jí bude ivit... Takovej pocit zadostiučinění prej měla, e jí poděkovala... Holky spolu pak občas daly řeč a to byly teda peky, co referovala. Pak přila privatizace a ona se mi ztatila někde v davu, tak ani nevím, jak to pokračovalo. No, ale začali slibně, tak si to umím představit. Podle mě přiel o ten barák, co měl... holka byla vcelku ikovná.
Není tady
e jí u po těch letech neustálé domácí práce musí s prominutím "hrabat"...
"poslední 4 roky probíhaly téměř čítankově, já se snail doma vypomáhat jak to lo, přesto někdy - hlavně první rok byl pro mě dost stresující a tak jsem "utíkal do práce", kde jsem zůstával pozdě do večera. Nael jsem si druhé zaměstnání, abych přinesl taky nějaké peníze domů..."
Jojo, některý chlapi jsou vichni stejný
Je to pro ně doma "stresující", tak radi zůstanou v práci, protoe tam si dělají svoje a nikdo je (větinou) neotravuje s blbostma... a někdy i to dalí zaměstnání je spí ne přivýdělek "útěk" s nenapadnutelnou nálepkou "vdy to dělám pro vás"... To se pak enský dost blbě říká "zůstaň s námi doma", páč se jí vdycky můe otloukat o hlavu, jak se pán snaí rodinu zajistit. Přitom by jich dost vyměnilo materiální poitky třeba za ten tady omílanej vyluxovanej koberec nebo rodinnou procházku (právě proto, e zrovna ta není pro pány příli atraktivní). Máma od dítěte zdrhnout nemůe, kdyby jí to doma stresovalo sebevíc...
Tyhle přechody po mateřský jsou zrádný - enský přibude starostí a chlap to nepostřehne.
Druhý rok manelka nastoupila zpět do práce, kde ji během půl roku zavalili náročným projektem a situace se otočila. Větí část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" jetě z dob těhotenství, zato manelka začínala být stále více ve stresu. Snail jsem se nějak nae souití okořenit, ale na větí dovolenou nebyly peníze a po poslední dovolené u moře se jí zase ztratila relativně brzy nálada."
Nástup po MD je únavnej a zničující sám o sobě, nato kdy je nutný se rychle přesměrovat na vyí pracovní tempo. Řekla bych, e ten pracovní stres u paní se téměř rovná stresu Ironica z domácnosti - ale bohuel zas je to ona, která nemůe odejít a dovča jí bohuel jen připomene, jaký to je nepracovat. Celkem i chápu, e u jí rozčiluje i dcerka - přece jen vyaduje čím dál víc pozornosti, povídá, ptá se... a nejde vypnout a uloit do sklepa Vzpomínám si, jak jsem svoje jen o něco větí děti naučila, e kdy se odpoledne vrátíme domů ze koly a kolky, nechají mě 20 minut na pokoji. Pak jsem zas byla schopná normálně fungovat - ale tu pauzu jsem potřebovala právě proto.
Upravil(a) helena (12. 11. 2010 7:23)
Není tady
Moná to bude znít kacířsky a sem nepatřičně- ale docela tu přemýlím, proč se v tolika rodinách bazíruje na uklizené předsíni a vyletěných kastrolech v lince..... Znám rodinku, kde by se o pořádku jako takovém tom čítankovém dalo ztěka jen uvaovat. Do hrnečků na kafe si raději fouknete před pouitím, ALE- neviděla jsme větí pohodu mezi lidmi jako u nich. Objetí je samozřejmost, pusa na přivítanou klidně nad odpadkovým koem- ale JE... :jojo:
Moná by spoustě stresovaných mamin na přelomu mateřská - práce a jejich partnerům nekodilo přehodnotit, jestli je fakt důleité mít chlupy na koberci jedním směrem.....
Jak tu psala Helena. Kdy jsem byla v pravidelném pracovním procesu a ne na vlastní noze, po návratu z práce jsem potřebovala alespoň těch 20 (spí 3/4hod) min pauzu a čučet do blba. Porovnat mylenky. V tu chvíli bych s chutí KADÉHO poslala do nikam... Pak, po oklepu, to u lo.
Není tady
ja bych si jen dovolila pripomenout takovou vec, kterou rikal/psal uz doktor Plzak-totiz, ze pokud jeden z partneru "vyhraje" v boji o dominanci a udela ze sveho partnera poslusneho pejska, ktery nekouse a maximalne obcas trosku zavrci, tak to casto toho dominantniho partnera prestava bavit-sice "vyhral", ale zjisti, ze s poslusnym pejskem to neni ono a odchazi stredem...
coz samozrejme muze a nemusi byt tento pripad..
jinak souhlas se zuzi, nalestene kliky fakt nejsou nejdulezitejsi..
Není tady
HB napsal(a):
ja bych si jen dovolila pripomenout takovou vec, kterou rikal/psal uz doktor Plzak-totiz, ze pokud jeden z partneru "vyhraje" v boji o dominanci a udela ze sveho partnera poslusneho pejska, ktery nekouse a maximalne obcas trosku zavrci, tak to casto toho dominantniho partnera prestava bavit-sice "vyhral", ale zjisti, ze s poslusnym pejskem to neni ono a odchazi stredem...
coz samozrejme muze a nemusi byt tento pripad..
jinak souhlas se zuzi, nalestene kliky fakt nejsou nejdulezitejsi..
Já jsem přesvědčená, e JE to tenhle případ s tím rozdílem, e tady ádnej boj o dominanci neprobíhá, role jsou předem daný a krásně se doplňují , jeden slabý druhý silný .
Jde o to, e člověk, který je ve vztahu dominantní má na svým triku velkou tíhu, ten poddajný se spí veze, protoe rozhodování nechává na tom dominantním a proto ho to nestojí tolik energie , není to legrace dělat ředitelku svýho světa a jetě fungovat dobře v práci , stojí to moc sil.
Proto to na začátku fungovalo a teď u se to hroutí.
Proto logicky ona bude vdycky hledat silnýho chlapa-milence, aby si odpočinula od tý svý role a na chvilku si zahrála slabou enu a ulevila si. Je to o energii, ona je moc jang a potřebuje být jing občas, jinak časem onemocní, nebo se zhroutí, nebo umře ....člověk musí ít v rozvnováze.
Take by pomohlo, kdyby on si trval na důleitých věcech a občas byl víc jang aspon v něčem v rodině a ona tím začne být víc jing a vztah se zlepí.
Zatím ho ona bere jako nohu od stolu, nohu od stolu nemilujeme vánivou láskou, ani s ní nechceme dělat 3 krát denně sex ,ale k ivotu jí nutně potřebujeme.
Není tady
Rosakosa napsal(a):
Já jsem přesvědčená, e JE to tenhle případ s tím rozdílem, e tady ádnej boj o dominanci neprobíhá, role jsou předem daný a krásně se doplňují , jeden slabý druhý silný .
ja si naopak myslim, ze u nich na zacatku jakas takas rovnovaha byla-koneckoncu i Ironic to nekde psal, jak se starala a tak...ona asi bude trochu po tatinkovi dominantnejsi, ale ze zacatku vztahu se to jeste neprojevovalo..jenze postupem casu se to proste zaclo nenapadne zvrhavat na jednu stranu (tim "bojem" nemusi byt nutne hadky a podobne, to muze klidne jit plizive, jak si jeden nevsima, ze porad ustupuje..) a po navratu do prace proste zjistila, ze ma doma hodne kotatko, zatimco jinde po ni posilhava tygr...
pokud to tak skutecne je, pak ji tak trochu chapu, protoze vedle sebe nutne potrebuju toho tygra...jenze ono to nezavisi jen na prvotnim vyberu, ale i na dalsim vyvoji toho vztahu...jak rika Plzak-rovnovahu je treba si hlidat..
a pokud by se Ironic chtel stat zase tygrem, pak si myslim, ze rodinna poradna bude to nejlepsi reseni...
Není tady
HB napsal(a):
Rosakosa napsal(a):
ja si naopak myslim, ze u nich na zacatku jakas takas rovnovaha byla-koneckoncu i Ironic to nekde psal, jak se starala a tak...ona asi bude trochu po tatinkovi dominantnejsi, ale ze zacatku vztahu se to jeste neprojevovalo..jenze postupem casu se to proste zaclo nenapadne zvrhavat na jednu stranu (tim "bojem" nemusi byt nutne hadky a podobne, to muze klidne jit plizive, jak si jeden nevsima, ze porad ustupuje..) a po navratu do prace proste zjistila, ze ma doma hodne kotatko, zatimco jinde po ni posilhava tygr...
pokud to tak skutecne je, pak ji tak trochu chapu, protoze vedle sebe nutne potrebuju toho tygra...jenze ono to nezavisi jen na prvotnim vyberu, ale i na dalsim vyvoji toho vztahu...jak rika Plzak-rovnovahu je treba si hlidat..
a pokud by se Ironic chtel stat zase tygrem, pak si myslim, ze rodinna poradna bude to nejlepsi reseni...
To je přece normální, e na začátku vichni tak troku retuujeme a chováme se jinak a časem se vechno projeví naplno.
Ale ty jejich role jsou daný, Ironik nebude nikdy tygr ani v jiném vztahu, chlap, který tohle dovolí je jiný typ, dominant by to nesnesl.
Oni se právě dobře doplňují, hodí se k sobě, jako její rodiče, ovem nesmí se to přehánět , on nesmí být submisivní a za hrob , ona musí cítit hranice. Nesmí se to přehánět moc, protoe jí z toho bude blbě a jemu nakonec taky.
Kdyby byli oba tygři , nemohli by spolu ít vůbec , rvali by se , vdycky je potřeba jeden troku poddajnějí a druhý ovládající...........pak to funguje.
Ona nikdy nebude schopná ít s muem který za ni rozhoduje ,ale to nic nemění na tom, e se občas musí "energeticky propláchnout " s nějakým tygrem.
Tohle co píe Plzák je blbost, dominant nemůe ít s dominantem, ale potřebuje ho jako hračku občas. Ona skutečně odejít nechce ,dokonce chce druhé dítě, protoe tuí , e tohle je pro ní ideální stav.
Jeden vdycky musí být víc a druhý míň.
Upravil(a) Rosakosa (13. 11. 2010 7:49)
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Moná to bude znít kacířsky a sem nepatřičně- ale docela tu přemýlím, proč se v tolika rodinách bazíruje na uklizené předsíni a vyletěných kastrolech v lince..... Znám rodinku, kde by se o pořádku jako takovém tom čítankovém dalo ztěka jen uvaovat. Do hrnečků na kafe si raději fouknete před pouitím, ALE- neviděla jsme větí pohodu mezi lidmi jako u nich. Objetí je samozřejmost, pusa na přivítanou klidně nad odpadkovým koem- ale JE...
Moná by spoustě stresovaných mamin na přelomu mateřská - práce a jejich partnerům nekodilo přehodnotit, jestli je fakt důleité mít chlupy na koberci jedním směrem.....
Jak tu psala Helena. Kdy jsem byla v pravidelném pracovním procesu a ne na vlastní noze, po návratu z práce jsem potřebovala alespoň těch 20 (spí 3/4hod) min pauzu a čučet do blba. Porovnat mylenky. V tu chvíli bych s chutí KADÉHO poslala do nikam... Pak, po oklepu, to u lo.
Mnohdy nejde o směr chlupů na koberci - ne kadá holka co je s dítětem doma je blbka, co pígluje i kdy nemusí.
Děti jedí a za tímto účelem je povětinou nutné, aby někdo koupil suroviny, které někdo musí zpracovat. Prádlo se musí přeprat, pokud nechce člověk vypadat jak bezďák... zde pravda pomáhá pračka (jde jen o to ji naplnit a zapnout) a vyprané následně někdo musí pověst, jinak by zasmrádlo, případně shnilo (u jsem v jedné koupelně viděla) a po uschnutí se někdy musí i vyehlit. I ten největí pohodář jednou za čas přeblýskne podlahu a tak dále... bla, bla, bla... A kdy je ten někdo vdycky jen ten jeden - tak je problém, pokud to dotyčnému vadí.
Kdy se sejdou dva, co jim nevadí oblytý nádobí a humuskoberec, můou se líbat na smradlavým hajzlíku a budi jim přáno. Jene musí mít oba stejné priority. Kdy si chlap vezme čistotnou enu, asi nepředpokládá, e po svatbě si bude vyplachovat hrnek, aby mu v kafi neplavala moucha... a naopak. To samé dva desinfekcí posedlý letiči čehokoli, co u bylo naletěno- mám známou, co meje okna dvakrát za sebou, protoe prelo a návtěvě umyje boty, aby je mohla postavit v předsíni na rohoku... ráda k ní chodím, i kdy nesmím drobit...
Taky mám známou, co neřeila sloenky a partner taky ne a měli doma pohodu, ne je vystěhovali s dětma z bytu... oni teda mají pohodu pořád, ale to u je spí diagnoza.
Take nemyslím, e je to o bazírování na čistotě, to trochu přehání - dle mě zbytečně. Ono, kdyby manelky těch chudáků, co jim eny zblbly a uklízí a vaří a perou, se na to vys.ejřily, tak by pánové dost čuměli a nadení by nejspí nebyli. Ne kadej línej chlap má aludek na to jíst estej den po sobě párky z talíře se zaschlou hořčicí a tvrdej chleba z doby, kdy ena cestou z práce nakoupila.
Kdy občas zabrousím do "holek z dětma", tak ač si nemyslím, e jsou nějak posedlé čistotou, řeí dost z nich to samé - ne úklid, ale odcizení partnera, který si ije lábu - pohoda a ony mají na starosti ty děti prakticky samotné a to moc lábu není...
Take ne úklid - partnerství. V tom je problém, který se táhne jako ni souitím. Pokud nemám v tom druhém partnera, mám pocit, e jsem sama. A kdy jsem vlastně sama, nemusím někomu prát, vařit a tak dále.
A to se stalo nejspí ironikovi... a nejen jemu.
Upravil(a) javena (13. 11. 2010 21:38)
Není tady
Javena- v tom má určitě pravdu, ono je to vdy o prioritách - MEZI TĚMI DVĚMA.
Moná ale,e hodně holek spí ne pomoc moná chce slyet - já vidím, jak jsi se tu nadřela, ne já dorazil z práce... Protoe pak se to ve "nutné" dělá tak nějak líp... Můj mana má zafixováno chválit a si někdy myslím, e to říká automaticky, stylem: uklidníme kobru písničkou.. Ale kdyby byl nevímavý, vadilo by mi to.
A co se týče pořádku, já tedy bohuel znám spí ty případy s letěním cizích bot a stříkáním desinfekce do ksichtu aby se nedonesly bacily ( to jsem fakt zaila!!!) a tudí mi to přijde jako absurdisticky nezvládnutá chorobná pořádkumilovnost, kdy ten partner je doma "trpěn" asi jako bacilonosič na infekčním...
Místo posezení se budou mejt podlahy, dovolená je na to aby se vymalovalo, vybraly brambory u dědy, nahodila fasáda..... Z mého pohledu tragedie... To "mezi" se ztratí v povinnostech, zátěi, práci, nutnosti... Pak tu tam večerní "akce misionář" aby se "vyhovělo" a přitom navrhnout , e by se mělo vymalovat i v lonici... To je to, kde se ztrácí vztahy.. A pak stačí u jen drobeček aby se takový vztah utrhnul jinam- kde to na první pohled vypadá líp...
Není tady
Myslím, e je načase abych se taky ozval. Take to vezmu popořadě.
Svoji situaci jsem po posledním příspěvku řeil v manelské poradně, kde mi nae velice příjemná a rozumná psycholoka pomohla trochu vyjasnit situaci.
Můj hlavní problém je, jak tady u padlo, e jsem typický plzákův 3S (sluný, slabý, spolehlivý). Nepopírám, e jsem vdy ve vztahu upřednostňoval aktivnějí protějek, naopak eny které dělaly jen to co jsem řekl mi nic neříkaly (vyzkoueno, víc jak 3 měsíce jsem to nevydrel).
Na druhou stranu vyaduju respekt a v některých situacích mít naopak "navrch". Není to jednodue o tom, e já luxuju a manelka řve a piluje si nehty.
Problémem je jen a pouze komunikace. Během těhotenství jsem ačal pomalu a nenápadně ustupovat z některých svých pozic v dobré víře, problémem bylo, e něco z toho se jaksi pak u zakotvilo a hlavní jiskření nastalo v osobních preferencích. Kadý jsme měli pevně domluvený svůj prostor, do prvního dítěte to bylo jasné. Jakmile přila rodina, obá jsme o něj přili a osobně to povauju za počátek neshod.
Jeliko vydělávám hlavně hlavou, potřebuju alespoň chvilku denně klid a soustředění, to se těko realizuje s malým prckem. Někdo jiný vypadne v sobotu na fotbal, večer do hospody a tam si vyčistí hlavu. Já se zavřu do pokoje - ale upřímně, kolik en "odolá" aspoň 4x hodinu nakouknout s nevinnou otázkou, nebo úkolem "na chvilku". Manelka do té doby neuměla odpočívat nikdy.
Co píe zuzi777a je krásným příkladem toho, jak můou fungovat vztahy s vzájemným respektem toho druhého a přitom svoje souití nestavět na vyletěné podlaze a nové televizi.
Upřímně řečeno je manelka spí bordelář, ale a je to neúnosné, vrhne se do úklidu a nezastaví se, dokud není vechno vyletěno. Já jsem naopak puntičkář, take věci uklízím průběně a místo celovíkendového úklidu si rád po pracovním týdnu udělám pohodové odpoledne a vypnu. Dalí příklad odliného pohledu na věc. Manelka můe tvrdit, e jí nepomůu a nic nedělám. Já můu tvrdit, e dohání jen to co nedělá celý týden.
Je to samozřejmě jen jedna věc a ná vztah není černobílý, ani bíločerný jak tady občas zazní.
Jen k tomu musíme obá chtít o těchto věcech mluvit.
Jaká je tedy konkrétní rada?
Zjistit jestli na naem vztahu chceme jetě obá pracovat. Z mé strany je u problém, e si tak jistý nejsem. To co jsem cítil před několika měsíci se s mým vědomím jejích chladných lí a podvodů velice rychle vytrácí..
Není tady
Jasně zuzi, mě taky víc potěilo, kdy mi manel pochválil oběd, nebo kdy řekl, e byli na zakázce někde, kde měli takovej binec v komoře - to ty ji má tak pěkně srovnanou... to potěí.
Já teda nikdy doma nepiglovala - mám uklizeno tak, abych se nestyděla, kdy někdo nečekaně přijde (nedávno jsem někomu ukazovala vestavěnou skříň a je fajn, moci ji otevřít -funkčnost dveří- a nemuset tipovat, co vypadne jako první , ale přitom tak, aby úklid nebylo to jediný, co dělám.
Ironiku, to je jasný, e nelo jen o vyluxovanou podlahu nebo umytý nádobí... vzájemná komunikace je alfa a omega. Kdyby u vás fungovala, po příchodu dítěte byste si stanovili nové prostory pro kadého z vás osobně i ty společné... O ty osobní jste vedli bitvu, kdy si kadý chtěl uchránit alespoň něco z těch "před dítětem" a soukromě si tipnu, e těch společných asi moc nebylo - a to je chybka.
Nechuti pracovat na vztahu teď se moc nedivím - člověk musí mít motivaci a cítit z toho druhého, e má zájem o toté. Kdy to řekne narovinu - jestli chce, začneme znova, já bych o to stál - nic tím nezkazí (pokud teda chce). Buď ano nebo ne. Nic mezitím (uvidím... je to tak čerstvé... nejsem si jistá) není. Pokud neví, tak pryč. Pak to nemá smysl.
Není tady
Ahá tak u je mi to jasný , ten příběh je celý vymylený, je to dalí pohádka , která má nalákat pisatelky, aby psaly a psaly a přispívaly. A to taky přesně dělají, rozebírají uklízení , které s podstatou problému vůbec nesouvisí.
Autor je nový uivatel a u umí zvýraznit slova a jednou je uápnutý chudáček, který nade ve miluje svoje dítě a podruhé u na vztahu nechce pracovat i kdy tu předtím brečel, jak by nikdy nemohl odejít. )
Je to celé vymylené jako Soraia, po čase a tu příspěvatelky napíou dost příspěvků, zmizí v nemocnici se slepákem ))ha ha ha
Není tady
Rosakoso, moná se někdo baví, jak mu tu skáčem na pek, moná to někomu pomáhá, e reagujem. Takovejch příběhů je... i zajímavějích.
A jestli si myslí, e společného ivota se netýká úklid, je to tvůj pohled. Já myslím, e do společného ivota patří kolní docházka a prospěch dětí, dovolené, koníčky, práce na bydlení i ten úklid a to, e znám opravdu hodně lidí, co toto do společného ivota nezařazují a na dovolený jezdí zvlá, na schůzky do koly chodí vdy jeden a o domácnost se tará taky jen ten jeden, nemění nic na mém názoru.
Větina mých kamarádek, co opustila spol. domácnost, řeila děti, o které se staraly prakticky sami, domácnost, kterou měly na svých bedrech, podporu partnera, ktreá jim chyběla... příp. toho dalího, kterýmu stojí za víc, ne manelovi... ale dost jich odelo i kdy nikoho neměly - cokoli je lepí, ne to, co jsem měla...
A jesli se ironic baví, tak proč ne. Mě to íly netrhá.
Není tady
Rosakoso mohu tě ujistit, e můj příběh bohuel vymylený není, a jako pohádka mi taky nepřipadá. Pokud má pocit, e si z těchto věcí dělám legraci, dovolím si pochybovat o tvém úsudku. Mám sice rád černý humor, ale tohle mi moc vtipné nepřijde.
Rozpitvávat domácí práce jsme tu začali a později. Pokud je to Tvůj názor, nemusí se k tomu vyjadřovat.
PS: Chtěl jsem otevřít jetě jedno dost intimní téma, ale po tom bych byl zcela určitě napaden, e si dělám legraci, pokud i tahle otázka vzbudila pochyby.
Ono u tady to nejdůleitejí bylo řečeno a zbytek je jen na nás jak se s tím vypořádáme.
Vem děkuju za jejich upřímný názor, hlavně zuzi777a a ostatním.
(neodcházím, napíu a budu vědět víc)
Není tady
Rosakosa napsal(a):
Autor je nový uivatel a u umí zvýraznit slova
On taky autor píe, e je programátor, to by bylo fakt smutný, kdyby si neporadil s BB kódem
Tyhle funkce jsou si na větině fór podobné jako vejce vejci.
Není tady
Tercila napsal(a):
Ironic:
ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁ?,.......
Tak můj pohled:
ena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, ne otevřela při návratu dveře? Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, ne přijede?
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, patně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě e slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vae konverzace podle mě "smutná" z obou stran.
Ironic: Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.
Tak to bys u nás udělal jen jednou , to povauji za uraenecké chování nezvedeného pubertálního spratka.
Vůbec nekritizuji, jen mě udivuje, e inteligentní chlap nedokáe (nebo nechce) své vlastní partnerce objasnit svoje mylení a nechává ji tápat. Zřejmě přece jen NEUMÍ vechno logicky zdůvodnit .
Ironic: Jako kadý chlap mám i svoje chyby,.......
eny dokáou svým muům "odpustit" hodně. Moná ani není nutno některé svoje chování označovat za chyby. Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, e taky doma ostatním uvaří. Protoe není horího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo .
Tak ja teda nesouhlasim!!! Jestli se ve me neco bouri, tak je to pohrdani druhym. Zarvat na nekoho , kdo se stara o domacnost "Ty teprve vysavas" nepochopim. Hnusi se mi to. Jeste toho druheho ponizit.
Pokud pak je ten druhy nastvany a praska vysavacem, tak je to pochoiptelne. Rikat nekomu ze je spratek .....na to mam jen krouceni hlavou jako odpoved. To bych si teda nedovolila.
Ze se Ironic priznal je svym chybam, mame je totiz vsichni, je spis sympaticke. Druhou vec co nesnasim je, kdyz si o sobe nekdo mysli, ze nema chyby. A ze je dokonaly.
Upravil(a) sahleb (18. 11. 2010 21:00)
Není tady
Ironic napsal(a):
helena napsal(a):
ale mluvit o tom??? To u ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").
Ano, myslím e to přesně vystihuje její vnímání
S tím sexem je to bohuel taky přesné - druhé dítě chtěla tak, e si naplánovala přesné datum a "jdem na to"
Tehdy jsem jí řekl, e bych si připadal jako bejk na připutění, sice hrubé, ale pánové mě snad v této situaci pochopí. Po 3 letech sexuální abstinence mi oznámit, "tak teď se spolu vyspíme a uděláme si mimino" není zrovna afrodisiakumhelena napsal(a):
Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... ve co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁ?, já sem ti řekla, aby to bylo ne přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty taky a uhni!
Ironicu, tvuj příběh mne zaujal, docela v dost aspektech se podobá tomu mému.
Chtěl jsem Ti psát něco o tom, aby ses zaměřil na sebe a dcerku a jel třeba i na dovolenou
sám s ní bez manelky, třeba by se jí začaloi stýskat a přemýlela nad sebou.
Ale poté co jsem si přečetl jak s Tebou Tvá drahá mluví, tak Ti musim napsat jedno:
Raději přemýlej a pracuj na budoucnosti bez ní, jedná s Tebou jako s pytlem brambor.
enská aby Tě chtěla, si Tě musí pro něco váit. Ta Tvá s Tebou zachází hrozně.
Nechci Ti brát iluze pokud jetě nějaké má, ale tohle je daleko horí ne ta její nevěra.
Jo, a s tim druhým dítětem jsi udělal moc dobře
Upravil(a) PetrHl (21. 11. 2010 16:10)
Není tady