Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 11. 2010 10:44

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Další z mnoha příběhů - zachráníme to?

Ironic napsal(a):

teď jen zjistit co se stalo a jestli existuje cesta zpět bez toho, aniž by jeden z nás měl pocit, že obětuje sám sebe.

Tohle bych si na tvém místě vypíchla na nástěnku....

Podle mě  zjistit Co vás tam dovedlo je důležité, leč daleko důležitější je tebou vytučněná část věty.
Pokud nedocílíš otevřeného rozhovoru,kde si bez emocí řeknete, jestli je vůbec ještě něco z toho co bylo  mezi vámi pěkné hodno zachování a pěstování v budoucnu....
   A toho rozhovoru nedocílíš neustálým ustupováním za hranice své důstojnosti. 
Prostě pokud se žena 6 let přetvařovala  a má tě jako úklidovou službu a    donátora  domácího zázemí a ekonomickou rezervu pro dobu krize- budete se točit v nespokojenosti.  OBA!
Pokud je tam něco oč se můžete SPOLU opřít a odrazit, mohla to být jen krize, která přijde všude ve větší či menší intenzitě. Bez rozhovoru - třeba i v přítomnosti třetího a nezávislého člověka ( ne  kamarádky!!)  by mohla pomoci.  Poradna,  kouč- cokoliv , co Vás donutí si bez  zbytečných emocí a věcně probrat  svůj vztah.  To nedocílíš doma- tam tě může poslat do paďous přesně v okamžiku,kdy se jí nebude chtít o něčem mluvit. Před   třetí osobou  to tak lehce nepůjde.

Mmch- cesta ZPĚT  nepůjde- vždycky jen DOPŘEDU!  stolt

Není tady

#27 10. 11. 2010 11:02

Ironic
♥------

zuzi777a napsal(a):

Pokud nedocílíš otevřeného rozhovoru,kde si bez emocí řeknete, jestli je vůbec ještě něco z toho co bylo  mezi vámi pěkné hodno zachování a pěstování v budoucnu....

stolt

Aktuálně jsem ve stavu, kdy bych pravděpodobně snesl i odpověď, že v našem vztahu nejde pokračovat. Tedy něco co bylo ještě před měsícem pro mě nemyslitelné. Přestože vím, že snadno se o tom mluví, v případě rozvodu a soudních tahanic by to byl pro všechny obrovský stres, chápu že horší by bylo pomalejší umírání v něčem co nefunguje.
V každém případě chci vědět, kde jsem udělal chybu, jinak tahle facka od života byla úplně k ničemu. A už se vydáme jakoukoliv cestou.

Upravil(a) Ironic (10. 11. 2010 11:02)

Někdy mi celý život připadá jako jedna velká ironie... Přesto se snažím jít dál

Není tady

#28 10. 11. 2010 11:31

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Ironic napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

stolt

Aktuálně jsem ve stavu, kdy bych pravděpodobně snesl i odpověď, že v našem vztahu nejde pokračovat. Tedy něco co bylo ještě před měsícem pro mě nemyslitelné. Přestože vím, že snadno se o tom mluví, v případě rozvodu a soudních tahanic by to byl pro všechny obrovský stres, chápu že horší by bylo pomalejší umírání v něčem co nefunguje.
V každém případě chci vědět, kde jsem udělal chybu, jinak tahle facka od života byla úplně k ničemu. A už se vydáme jakoukoliv cestou.

tak navrhni, že si dáte pauzu...obvyklá doba, co doporučují odborníci  je 6 měsíců

je to způsob, jak zjistit, jestli si chybíte a jestli spolu chcete zůstat

Upravil(a) laminanonte (10. 11. 2010 11:32)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#29 10. 11. 2010 19:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Všekto ide, keď sa chce -t.j. keď obaja chcú. Čo je tuná otázne. "Vinu" by som až tak nehžadala, skôr niečo ako vývoj vzahu, ktorý sa zrejme v istom bode začal ubera nešastným smerom a už sa to nepodarilo zvráti. Tvoja žena sa správa neštandardne a povedzme tak, ako by si vzah a rodinu nevážila, ale možno je jednoducho v tej role nešastná (čo neočakávala), alebo jej proste vyhovuje rozdelenie rolí, kde ty ahᚠa ona sa vezie. Nie je to ale v žiadnom prípade len jej "zásluha", aj ty si pridlho mlčal a robil... a robil... Neviem, kde došlo k zádrhelu vo vašej komunikácii, ale niekde k nemu zjavne došlo (halvne ak je k iným otvorneá a bezprostedná... hmm ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 10. 11. 2010 19:21

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

marina: Tercila, já osobně nevidím sebemenší důvod, aby se chlap omlouval ženský za to, že nestihl včas vyluxovat.

A já ANO, pokud se na tom předem domluvili. wink
Ostatně, jak dál vypisuje Ironic o (ne)činnosti manželky, to by ses ho mohla zeptat stejným způsobem jako mě: ona je povinna zásobovat lednici a denně sklízet nádobí? Je snad placená uklízečka? wink wink
A mně osobně by připadlo dost hloupé, kdyby se chlap válel o víkendu sám doma a začal s úklidem teprve, když já s malým děckem otevřu dveře od bytu.
Pokud to mᚠjinak, je to samozřejmě Tvoje věc. Důležité je, aby se nějak dohodli oni dva. smile

Ironicu, neber ode mě, prosím, nic jako kritiku, spíš jsem Tě chtěla přimět ke zpětným úvahám, k popřemýšlení o tom, co se mezi vámi stalo, ke vzpomínkám...
Píšeš:
Zřejmě ne (něco neumím vysvětlit), pokud to nefunguje - dělám to špatně. Co druhá strana?, mlčení a možná zahořklý pocit, že musí ustoupit není nejlepší způsob dialogu

No vidíš, Ty něco v té komunikaci neumíš a ona by to z Tvé strany měla pochopit, ale to, že ona taky něco z toho komunikačního hlediska neumí, Ty pochopit taktéž nechceš... De facto sis teď postavil hlavu: Já sice něco nezvládám, ale vždy ONA taky ne. A basta. Hmm, jak z toho ven? neutral
Ještě drobnost:
Psal jsi, že si o víkendu třídíš myšlenky. A kdy si je může třídit Tvoje manželka?

Ptᚠse:
Vysvětli mi prosím z pohledu ženy, jak se může trápit kvůli nedostatku porozumění SE MNOU, když miluje jiného?

Tady jsi trošku časově mimo. Měla jsem na mysli, že nejdřív ji asi potrápilo nedorozumění s Tebou a pak teprve se vyskytl jiný muž. Rozumíš?
A ještě něco z pohledu ženy: wink Opravdu je naprosto normální, že ženská, která stráví celé roky "v izolaci s dítětem na krku", se pak snadněji zakouká do "nového" objevu. Ale nemusí to nic moc znamenat a častokrát dochází k vystřízlivění velmi rychle.
Svoje děcko zbožňuji, ale mateřská pro mě osobně byla pohroma - jak já jsem se těšila do práce a na kolegu, který mi každé ráno nosil kafe.... big_smile A když změnil zaměstnání, dlooooouho jsme si volávali.
A nic to pro moje manželství neznamenalo. Už spolu točíme třetí křížek.

Ovšem podle toho, jak svůj příběh dál popisuješ (rozdíly ve vašem chování a jednání) to vypadá, že jste opravdu každý z "jiného těsta" a mᚠasi dojem, že se k sobě nehodíte.
Určitě Ti držím palce, abyste zvládli tu krizi co nejlépe.

Není tady

#31 10. 11. 2010 21:47

Ironic
♥------

laminanonte napsal(a):

tak navrhni, že si dáte pauzu...

Pokud to nezvládneme, tak je to samozřejmě jedna z uvažovaných cest..

Tercila napsal(a):

A mně osobně by připadlo dost hloupé, kdyby se chlap válel o víkendu sám doma a začal s úklidem teprve, když já s malým děckem otevřu dveře od bytu.

Bereš to moc doslovně, když to řekneš takto vyzní to úplně jinak. Ono domluva je něco trochu jiného, než "tak než přijedeš, aspoň vysaj, ukliď v kuchyni a vyper a pověs to prádlo!"
Navíc pokud jsem o víkendu třeba občas na domku, takže přijedu 2h před příjezdem manželky a teprve civilizuju kuchyň, opravdu se budu hádat, když na mě takto vyjede (nemluvě o tom, co dělala o víkendu u rodičů ona).
Pokud to mᚠjinak, je to samozřejmě Tvoje věc. Důležité je, aby se nějak dohodli oni dva. smile

Tercila napsal(a):

Ironicu, neber ode mě, prosím, nic jako kritiku, spíš jsem Tě chtěla přimět ke zpětným úvahám, k popřemýšlení o tom, co se mezi vámi stalo, ke vzpomínkám...

Ano, vím že se to nepokazilo v jednom okamžiku, ale někdy jsem začal trochu víc uhýbat a rovnováha se narušila, pak už to bylo jen a jen o špatné/chybějící komunikaci

Tercila napsal(a):

Psal jsi, že si o víkendu třídíš myšlenky. A kdy si je může třídit Tvoje manželka?

Třeba každý večer místo TV, surfování na internetu, nebo na víkendech u rodičů?
Typický obrázek, když já přijdu z práce je puštěné rádio na plné pecky, dcerka u DVD s pohádkou, v dětském pokoji binec jako v tanku, v kuchyni není k hnutí a manželka se zaujetím řeší manikůru, nebo pleovou kosmetiku. Pak mi oznámí, že jde do vany a a uložím dceru.
Pro její "obhajobu" musím obšem také říct, že takto to vypadá pouze těch posledních 5 měsíců co má "jiné zájmy", ostatně se nijak netají s tím, že jí dcera "stresuje a že toho má plné zuby"

Tercila napsal(a):

Tady jsi trošku časově mimo. Měla jsem na mysli, že nejdřív ji asi potrápilo nedorozumění s Tebou a pak teprve se vyskytl jiný muž. Rozumíš?
A ještě něco z pohledu ženy: wink Opravdu je naprosto normální, že ženská, která stráví celé roky "v izolaci s dítětem na krku", se pak snadněji zakouká do "nového" objevu. Ale nemusí to nic moc znamenat a častokrát dochází k vystřízlivění velmi rychle.
Svoje děcko zbožňuji, ale mateřská pro mě osobně byla pohroma - jak já jsem se těšila do práce a na kolegu, který mi každé ráno nosil kafe.... big_smile A když změnil zaměstnání, dlooooouho jsme si volávali.
A nic to pro moje manželství neznamenalo. Už spolu točíme třetí křížek.

To je dost individuální, skoro bych řekl, že manželka byla šastná na mateřské, protože dělala něco co ji naplňovalo i když to pro nás oba bylo dost náročné období. Do práce ani nechtěla a kdyby to šlo, utíhá zpátky na mateřskou jak to jen jde.

Tercila napsal(a):

Ovšem podle toho, jak svůj příběh dál popisuješ (rozdíly ve vašem chování a jednání) to vypadá, že jste opravdu každý z "jiného těsta" a mᚠasi dojem, že se k sobě nehodíte.
Určitě Ti držím palce, abyste zvládli tu krizi co nejlépe.

Chápeš to správně, něco/někdo ji hodně změnilo - a už tím, že ji podporuje možná v tom co chce slyšet aby dostal co chce on, nebo možná sama objevila pro ni nový vysněný smysl života (nebo obojí) a začala se chovat tak jak se chová. Záleží co bude dál, beze změny přístupu nás obou to samozřejmě fungovat nebude.

Není tady

#32 10. 11. 2010 22:02

Rosakosa
Zablokovaný

Ahoj................tvoje žena přesně kopíruje chování svýho táty, má jeho povahu a ty tam mᚠroli její maminky , proto sis jí našel . Asi je pro tebe dobře, že se to stalo, je to výzva, abys na sobě začala pracovat a učit se, protože jinak budeš mít podobný problémy i dalších vztazích

Ona NIKDY  jiná nebude , má to hodně silně v sobě a snese vedle sebe jedině takový typ jako jsi ty , takže se rozhodni jestli chceš živořit a tolerovat nevěry, nebo jestli s tím něco udělᚠ.

Já bych třeba nikdy nepřistoupila na to ,aby jezdila na víkendy pryč, tím se uplně zabije vaše soužití,ale ty submisivně odsouhlasíš všechno, co rozhodne ...

Ona není schopná žít s jiným člověkem než takovým, který je poddajný, takže to je pro tebe šance.

S jedním dítětem a s takovou povahou si těžko najde jinýho chlapa, ženáč o ní nestojí vůbec , žít s ní nechce , takže by sis mohl víc "dupnout".

Zakázat jí milence , zakázat jí víkendy , pohrozit jí že odejdeš , ona totiž v duchu dobře ví, že takovýho otloukánka nenajde snadno, proto taky chtěla druhý dítě, to by tě pak měl jistýho do konce života i s vyluxovaným obývákem.............ha ha ha ha.........smile smile

Ona bude terorizovat každýho dalšího partnera stejným způsobem , jinak to neumí, věř mi, znám pár takových osob obou pohlaví , neumí žít jinak , má to z domova jako model.

Upravil(a) Rosakosa (10. 11. 2010 22:06)

Není tady

#33 11. 11. 2010 20:45

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

RosakosaS jedním dítětem a s takovou povahou si těžko najde jinýho chlapa

Tak tohle nemusí vůbec platit, protože záleží hlavně na tom, koho si k sobě najde.
Nezáleží na počtu dětí, jde o soulad nebo nesoulad povah a názorů.

Ironic: Ono domluva je něco trochu jiného, než "tak než přijedeš, aspoň vysaj, ukliď v kuchyni a vyper a pověs to prádlo!"

Rozumím Ti, ale v tom případě proč s ní nepromluvíš v momentě, kdy Ti tedy takvé příkazy dává? Kývneš a nechᚠji odjet? nebo protestuješ, že neuklidíš? Neumím si tohle jednání (vás obou) dlouhodobě nějak představit, víš...
Její popisované chování se nemůže líbit asi nikomu, já bych se akorát za "ženskou linii" přimluvila možná v tom, že jí už po těch letech neustálé domácí práce musí s prominutím "hrabat", proto ty domácí práce vyžaduje po Tobě.
Já už bych se po těch letech v domácnosti za neustálého chystání prádla, vaření a sklízení nádobí a doplňování ledničky a uklízení - prostě věcí, které jedou pořád dokola, jsou monotónní, zbláznila big_smilebig_smile.
Možná bys ji líp pochopil, kdybys dal v práci výpověď a zůstal 3 roky mezi 4 stěnami wink.
Toto období je pro Tebe hodně složité. Ale věř tomu, že z něho vyjdeš do budoucna silnější.

Není tady

#34 11. 11. 2010 21:09

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, už jenom to, že žena musí říct manželovi, že je třeba vyluxovat... Některý chlapi prostě nevidí nebo to ignorují, případně to není jejich podlaha a jsou i tací, kteří rovnou řeknou, že proto se neženili, aby doma něco dělali - jako třeba mé kolegyně manžel. Nutno dodat, že to vyváží jinak a jí to vyhovuje.
A do toho patrně práce a děcko - no kolotoč...
Tyhle přechody po mateřský jsou zrádný - ženský přibude starostí a chlap to nepostřehne. Maximálně jen to, že se vylepšil rodinný rozpočet a žena je pořád nějaká rozmrzelá. hmm
Mluvím obecně - vím, že je to mnohdy jinak. Ale kolem mě teda moc ne. Pánové si jedou ve svý lajně a ženský si dokazujou, že to zvládnou, pak přijde někdo, kdo je nebere jako levnou pracovní sílu a hotovo. Chlap pak kouká, co se děje. hmm
A opravdu různí lidé s dětmi i bez si můžou najít partnera. Každýmu sedne někdo jinej.
Jedna měla doma lempla a docela despotu a když si našel novou lásku a ona si přijela pro nějaký věci, co u něj ještě měla, tak se jí naskytl obrázek - exmanžel vařil, láska si lakovala nehty a protože si padly holky do oka, daly kafe, kteý jim on uvařil, přihřál mlíčko... (to bylo první kafe, co jí udělal za ty čtyři roky, co spolu byli) a při hovoru zjistila, že jeho vyvolená je asi tři neděle těhotná, čili sekla s prací a on jí bude živit... Takovej pocit zadostiučinění prej měla, že jí poděkovala... lol Holky spolu pak občas daly řeč a to byly teda špeky, co referovala. Pak přišla privatizace a ona se mi ztatila někde v davu, tak ani nevím, jak to pokračovalo. No, ale začali slibně, tak si to umím představit. Podle mě přišel o ten barák, co měl... holka byla vcelku šikovná. tongue

Není tady

#35 12. 11. 2010 7:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že jí už po těch letech neustálé domácí práce musí s prominutím "hrabat"...

"poslední 4 roky probíhaly téměř čítankově, já se snažil doma vypomáhat jak to šlo, přesto někdy - hlavně první rok byl pro mě dost stresující a tak jsem "utíkal do práce", kde jsem zůstával pozdě do večera. Našel jsem si druhé zaměstnání, abych přinesl taky nějaké peníze domů..."
Jojo, některý chlapi jsou všichni stejný http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Je to pro ně doma "stresující", tak radši zůstanou v práci, protože tam si dělají svoje a nikdo je (většinou) neotravuje s blbostma... a někdy i to další zaměstnání je spíš než přivýdělek "útěk" s nenapadnutelnou nálepkou "vždy to dělám pro vás"... To se pak ženský dost blbě říká "zůstaň s námi doma", páč se jí vždycky může otloukat o hlavu, jak se pán snaží rodinu zajistit. Přitom by jich dost vyměnilo materiální požitky třeba za ten tady omílanej vyluxovanej koberec nebo rodinnou procházku (právě proto, že zrovna ta není pro pány příliš atraktivní). Máma od dítěte zdrhnout nemůže, kdyby jí to doma stresovalo sebevíc...

Tyhle přechody po mateřský jsou zrádný - ženský přibude starostí a chlap to nepostřehne.
Druhý rok manželka nastoupila zpět do práce, kde ji během půl roku zavalili náročným projektem a situace se otočila. Větší část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" ještě z dob těhotenství, zato manželka začínala být stále více ve stresu. Snažil jsem se nějak naše soužití okořenit, ale na větší dovolenou nebyly peníze a po poslední dovolené u moře se jí zase ztratila relativně brzy nálada."
Nástup po MD je únavnej a zničující sám o sobě, natož když je nutný se rychle přesměrovat na vyšší pracovní tempo. Řekla bych, že ten pracovní stres u paní se téměř rovná stresu Ironica z domácnosti - ale bohužel zas je to ona, která nemůže odejít a dovča jí bohužel jen připomene, jaký to je nepracovat. Celkem i chápu, že už jí rozčiluje i dcerka - přece jen vyžaduje čím dál víc pozornosti, povídá, ptá se... a nejde vypnout a uložit do sklepa http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png Vzpomínám si, jak jsem svoje jen o něco větší děti naučila, že když se odpoledne vrátíme domů ze školy a školky, nechají mě 20 minut na pokoji. Pak jsem zas byla schopná normálně fungovat - ale tu pauzu jsem potřebovala právě proto.

Upravil(a) helena (12. 11. 2010 7:23)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#36 12. 11. 2010 9:00

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Možná to bude  znít kacířsky a sem nepatřičně- ale  docela tu přemýšlím, proč se v tolika rodinách bazíruje na uklizené předsíni a vyleštěných kastrolech v lince.....   Znám rodinku, kde by  se o pořádku jako takovém tom čítankovém dalo ztěžka  jen uvažovat.   Do hrnečků na kafe si raději fouknete  před použitím, ALE- neviděla jsme větší pohodu mezi lidmi jako u nich.    Objetí je samozřejmost, pusa na přivítanou  klidně nad odpadkovým košem- ale JE... :jojo:
Možná by spoustě stresovaných mamin na  přelomu mateřská - práce a jejich partnerům   neškodilo  přehodnotit, jestli  je fakt důležité mít chlupy na koberci jedním směrem.....
   Jak tu psala Helena. Když jsem byla v pravidelném pracovním procesu a ne na vlastní noze, po návratu z práce jsem potřebovala  alespoň těch  20 (spíš 3/4hod) min pauzu  a čučet do blba.  Porovnat myšlenky.   V tu chvíli bych s chutí KAŽDÉHO  poslala do nikam...  Pak, po oklepu,  to už šlo.

Není tady

#37 12. 11. 2010 21:21

HB
♥♥♥♥♥--

ja bych si jen dovolila pripomenout takovou vec, kterou rikal/psal uz doktor Plzak-totiz, ze pokud jeden z partneru "vyhraje" v boji o dominanci a udela ze sveho partnera poslusneho pejska, ktery nekouse a maximalne obcas trosku zavrci, tak to casto toho dominantniho partnera prestava bavit-sice "vyhral", ale zjisti, ze s poslusnym pejskem to neni ono a odchazi stredem...
coz samozrejme muze a nemusi byt tento pripad..

jinak souhlas se zuzi, nalestene kliky fakt nejsou nejdulezitejsi..tummenupp

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#38 12. 11. 2010 21:42

Rosakosa
Zablokovaný

HB napsal(a):

ja bych si jen dovolila pripomenout takovou vec, kterou rikal/psal uz doktor Plzak-totiz, ze pokud jeden z partneru "vyhraje" v boji o dominanci a udela ze sveho partnera poslusneho pejska, ktery nekouse a maximalne obcas trosku zavrci, tak to casto toho dominantniho partnera prestava bavit-sice "vyhral", ale zjisti, ze s poslusnym pejskem to neni ono a odchazi stredem...
coz samozrejme muze a nemusi byt tento pripad..

jinak souhlas se zuzi, nalestene kliky fakt nejsou nejdulezitejsi..tummenupp

Já jsem přesvědčená, že JE to tenhle případ s tím rozdílem, že tady žádnej boj o dominanci neprobíhá, role jsou předem daný a krásně se doplňují , jeden slabý druhý silný .

Jde o to, že člověk, který je ve vztahu dominantní má na svým triku velkou tíhu, ten poddajný se spíš veze, protože rozhodování nechává na tom dominantním a proto ho to nestojí tolik energie , není to legrace dělat ředitelku svýho světa a ještě fungovat dobře v práci , stojí to moc sil.

Proto to na začátku fungovalo a teď už se to hroutí.

Proto logicky ona  bude vždycky hledat silnýho chlapa-milence, aby si odpočinula od tý svý role a na chvilku si zahrála slabou ženu a ulevila si. Je to o energii, ona je moc jang a potřebuje být jing občas, jinak časem onemocní, nebo se zhroutí, nebo umře ....člověk musí žít v rozvnováze.

Takže by pomohlo, kdyby on si trval na důležitých věcech a občas byl víc jang aspon v něčem v rodině a ona tím začne být víc jing  a vztah se zlepší.

Zatím ho ona bere jako nohu od stolu, nohu od stolu nemilujeme vášnivou láskou,  ani s ní nechceme dělat 3 krát denně sex ,ale k životu jí nutně potřebujeme.

Není tady

#39 13. 11. 2010 7:23

HB
♥♥♥♥♥--

Rosakosa napsal(a):

Já jsem přesvědčená, že JE to tenhle případ s tím rozdílem, že tady žádnej boj o dominanci neprobíhá, role jsou předem daný a krásně se doplňují , jeden slabý druhý silný .

ja si naopak myslim, ze u nich na zacatku jakas takas rovnovaha byla-koneckoncu i Ironic to nekde psal, jak se starala a tak...ona asi bude trochu po tatinkovi dominantnejsi, ale ze zacatku vztahu se to jeste neprojevovalo..jenze postupem casu se to proste zaclo nenapadne zvrhavat na jednu stranu (tim "bojem" nemusi byt nutne hadky a podobne, to muze klidne jit plizive, jak si jeden nevsima, ze porad ustupuje..)  a po navratu do prace proste zjistila, ze ma doma hodne kotatko, zatimco jinde po ni posilhava tygr...

pokud to tak skutecne je, pak ji tak trochu chapu, protoze vedle sebe nutne potrebuju toho tygra...jenze ono to nezavisi jen na prvotnim vyberu, ale i na dalsim vyvoji toho vztahu...jak rika Plzak-rovnovahu je treba si hlidat..tummenupp
a pokud by se Ironic chtel stat zase tygrem, pak si myslim, ze rodinna poradna bude to nejlepsi reseni...

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#40 13. 11. 2010 7:46

Rosakosa
Zablokovaný

HB napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

ja si naopak myslim, ze u nich na zacatku jakas takas rovnovaha byla-koneckoncu i Ironic to nekde psal, jak se starala a tak...ona asi bude trochu po tatinkovi dominantnejsi, ale ze zacatku vztahu se to jeste neprojevovalo..jenze postupem casu se to proste zaclo nenapadne zvrhavat na jednu stranu (tim "bojem" nemusi byt nutne hadky a podobne, to muze klidne jit plizive, jak si jeden nevsima, ze porad ustupuje..)  a po navratu do prace proste zjistila, ze ma doma hodne kotatko, zatimco jinde po ni posilhava tygr...

pokud to tak skutecne je, pak ji tak trochu chapu, protoze vedle sebe nutne potrebuju toho tygra...jenze ono to nezavisi jen na prvotnim vyberu, ale i na dalsim vyvoji toho vztahu...jak rika Plzak-rovnovahu je treba si hlidat..tummenupp
a pokud by se Ironic chtel stat zase tygrem, pak si myslim, ze rodinna poradna bude to nejlepsi reseni...

To je přece normální, že na začátku všichni tak trošku retušujeme a chováme se jinak a časem se všechno projeví naplno.
Ale ty jejich role jsou daný, Ironik nebude nikdy tygr ani v jiném vztahu, chlap, který tohle dovolí je jiný typ, dominant by to nesnesl.
Oni se právě dobře doplňují, hodí se k sobě, jako její rodiče, ovšem nesmí se to přehánět , on nesmí být submisivní až za hrob , ona musí cítit hranice. Nesmí se to přehánět moc, protože jí z toho bude blbě a jemu nakonec taky.

Kdyby byli oba  tygři , nemohli by spolu žít vůbec , rvali by se , vždycky je potřeba jeden trošku poddajnější a druhý ovládající...........pak to funguje.
Ona nikdy nebude schopná žít s mužem který za ni rozhoduje ,ale to nic nemění na tom, že se občas musí "energeticky propláchnout " s nějakým tygrem.

Tohle co píše Plzák je blbost, dominant nemůže žít s dominantem, ale potřebuje ho jako hračku občas. Ona skutečně odejít nechce ,dokonce chce druhé dítě,  protože tuší , že tohle je pro ní ideální stav.

Jeden vždycky musí být víc a druhý míň.

Upravil(a) Rosakosa (13. 11. 2010 7:49)

Není tady

#41 13. 11. 2010 21:37

javena
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Možná to bude  znít kacířsky a sem nepatřičně- ale  docela tu přemýšlím, proč se v tolika rodinách bazíruje na uklizené předsíni a vyleštěných kastrolech v lince.....   Znám rodinku, kde by  se o pořádku jako takovém tom čítankovém dalo ztěžka  jen uvažovat.   Do hrnečků na kafe si raději fouknete  před použitím, ALE- neviděla jsme větší pohodu mezi lidmi jako u nich.    Objetí je samozřejmost, pusa na přivítanou  klidně nad odpadkovým košem- ale JE... stolt
Možná by spoustě stresovaných mamin na  přelomu mateřská - práce a jejich partnerům   neškodilo  přehodnotit, jestli  je fakt důležité mít chlupy na koberci jedním směrem.....
   Jak tu psala Helena. Když jsem byla v pravidelném pracovním procesu a ne na vlastní noze, po návratu z práce jsem potřebovala  alespoň těch  20 (spíš 3/4hod) min pauzu  a čučet do blba.  Porovnat myšlenky.   V tu chvíli bych s chutí KAŽDÉHO  poslala do nikam...  Pak, po oklepu,  to už šlo.

Mnohdy nejde o směr chlupů na koberci - ne každá holka co je s dítětem doma je blbka, co pígluje i když nemusí.
Děti jedí a za tímto účelem je povětšinou nutné, aby někdo koupil suroviny, které někdo musí zpracovat. Prádlo se musí přeprat, pokud nechce člověk vypadat jak bezďák... zde pravda pomáhá pračka (jde jen o to ji naplnit a zapnout) a vyprané následně někdo musí pověst, jinak by zasmrádlo, případně shnilo (už jsem v jedné koupelně viděla) a po uschnutí se někdy musí i vyžehlit. I ten největší pohodář jednou za čas přeblýskne podlahu a tak dále... bla, bla, bla... A když je ten někdo vždycky jen ten jeden - tak je problém, pokud to dotyčnému vadí.
Když se sejdou dva, co jim nevadí oblytý nádobí a humuskoberec, můžou se líbat na smradlavým hajzlíku a budiž jim přáno. Jenže musí mít oba stejné priority. Když si chlap vezme čistotnou ženu, asi nepředpokládá, že po svatbě si bude vyplachovat hrnek, aby mu v kafi neplavala moucha... a naopak. To samé dva desinfekcí posedlý leštiči čehokoli, co už bylo naleštěno- mám známou, co meje okna dvakrát za sebou, protože pršelo a návštěvě umyje boty, aby je mohla postavit v předsíni na rohožku... ráda k ní chodím, i když nesmím drobit... winkvissla
Taky mám známou, co neřešila složenky a partner taky ne a měli doma pohodu, než je vystěhovali s dětma z bytu... oni teda mají pohodu pořád, ale to už je spíš diagnoza.
Takže nemyslím, že je to o bazírování na čistotě, to trochu přeháníš - dle mě zbytečně. Ono, kdyby manželky těch chudáků, co jim ženy zblbly a uklízí a vaří a perou, se na to vys.ejřily, tak by pánové dost čuměli a nadšení by nejspíš nebyli. Ne každej línej chlap má žaludek na to jíst šestej den po sobě párky z talíře se zaschlou hořčicí a tvrdej chleba z doby, kdy žena cestou z práce nakoupila.

Když občas zabrousím do "holek z dětma", tak ač si nemyslím, že jsou nějak posedlé čistotou, řeší dost z nich to samé - ne úklid, ale odcizení partnera, který si žije lábuš - pohoda a ony mají na starosti ty děti prakticky samotné a to moc lábuš není... hmm
Takže ne úklid - partnerství. V tom je problém, který se táhne jako ni soužitím. Pokud nemám v tom druhém partnera, mám pocit, že jsem sama. A když jsem vlastně sama, nemusím někomu prát, vařit a tak dále.
A to se stalo nejspíš ironikovi... a nejen jemu. hmm

Upravil(a) javena (13. 11. 2010 21:38)

Není tady

#42 14. 11. 2010 10:39

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Javena-  v tom mᚠurčitě pravdu,  ono je to vždy o prioritách - MEZI TĚMI DVĚMA.
Možná ale,že  hodně holek  spíš než  pomoc možná chce slyšet - já vidím, jak jsi se tu nadřela, než  já dorazil z práce... Protože pak se to vše "nutné" dělá tak nějak líp...    Můj manža má zafixováno chválit až si někdy myslím, že to říká automaticky, stylem: uklidníme kobru písničkou..tonguebig_smile Ale kdyby  byl nevšímavý, vadilo by mi to.
A  co se týče pořádku, já tedy bohužel znám spíš ty případy s leštěním cizích bot a stříkáním desinfekce do ksichtu aby se nedonesly bacily (  to jsem fakt zažila!!!) a  tudíž mi to přijde jako   absurdisticky nezvládnutá chorobná pořádkumilovnost, kdy ten partner je doma "trpěn" asi jako bacilonosič na infekčním...
Místo posezení se budou mejt podlahy, dovolená je na to aby se vymalovalo, vybraly brambory u dědy, nahodila fasáda..... Z mého pohledu tragedie... To "mezi" se ztratí v povinnostech, zátěži, práci, nutnosti... Pak  tu tam  večerní "akce misionář" aby  se  "vyhovělo" a přitom   navrhnout , že by se mělo vymalovat i v ložnici...usch  To je to, kde se ztrácí vztahy.. A pak stačí už jen drobeček aby se   takový vztah utrhnul jinam- kde to na první pohled vypadá líp...

Není tady

#43 14. 11. 2010 12:18

Ironic
♥------

Myslím, že je načase abych se taky ozval. Takže to vezmu popořadě.

Svoji situaci jsem po posledním příspěvku řešil v manželské poradně, kde mi naše velice příjemná a rozumná psycholožka pomohla trochu vyjasnit situaci.
Můj hlavní problém je, jak tady už padlo, že jsem typický plzákův 3S (slušný, slabý, spolehlivý). Nepopírám, že jsem vždy ve vztahu upřednostňoval aktivnější protějšek, naopak ženy které dělaly jen to co jsem řekl mi nic neříkaly (vyzkoušeno, víc jak 3 měsíce jsem to nevydržel).
Na druhou stranu vyžaduju respekt a v některých situacích mít naopak "navrch". Není to jednoduše o tom, že já luxuju a manželka řve a piluje si nehty.
Problémem je jen a pouze komunikace. Během těhotenství jsem žačal pomalu a nenápadně ustupovat z některých svých pozic v dobré víře, problémem bylo, že něco z toho se jaksi pak už zakotvilo a hlavní jiskření nastalo v osobních preferencích. Každý jsme měli pevně domluvený svůj prostor, do prvního dítěte to bylo jasné. Jakmile přišla rodina, obá jsme o něj přišli a osobně to považuju za počátek neshod.
Jelikož vydělávám hlavně hlavou, potřebuju alespoň chvilku denně klid a soustředění, to se těžko realizuje s malým prckem. Někdo jiný vypadne v sobotu na fotbal, večer do hospody a tam si vyčistí hlavu. Já se zavřu do pokoje - ale upřímně, kolik žen "odolá" aspoň 4x hodinu nakouknout s nevinnou otázkou, nebo úkolem "na chvilku". Manželka do té doby neuměla odpočívat nikdy.

Co píše zuzi777a je krásným příkladem toho, jak můžou fungovat vztahy s vzájemným respektem toho druhého a přitom svoje soužití nestavět na vyleštěné podlaze a nové televizi.

Upřímně řečeno je manželka spíš bordelář, ale až je to neúnosné, vrhne se do úklidu a nezastaví se, dokud není všechno vyleštěno. Já jsem naopak puntičkář, takže věci uklízím průběžně a místo celovíkendového úklidu si rád po pracovním týdnu udělám pohodové odpoledne a vypnu. Další příklad odlišného pohledu na věc. Manželka může tvrdit, že jí nepomůžu a nic nedělám. Já můžu tvrdit, že dohání jen to co nedělá celý týden.

Je to samozřejmě jen jedna věc a nᚠvztah není černobílý, ani bíločerný jak tady občas zazní.
Jen k tomu musíme obá chtít o těchto věcech mluvit.

Jaká je tedy konkrétní rada?
Zjistit jestli na našem vztahu chceme ještě obá pracovat. Z mé strany je už problém, že si tak jistý nejsem. To co jsem cítil před několika měsíci se s mým vědomím jejích chladných lží a podvodů velice rychle vytrácí..

Není tady

#44 14. 11. 2010 20:29

javena
♥♥♥♥♥♥-

Jasně zuzi, mě taky víc potěšilo, když mi manžel pochválil oběd, nebo když řekl, že byli na zakázce někde, kde měli takovej binec v komoře - to ty ji mᚠtak pěkně srovnanou... to potěší. smile
Já teda nikdy doma nepiglovala - mám uklizeno tak, abych se nestyděla, když někdo nečekaně přijde (nedávno jsem někomu ukazovala vestavěnou skříň a je fajn, moci ji otevřít -funkčnost dveří- a nemuset tipovat, co vypadne jako první lol, ale přitom tak, aby úklid nebylo to jediný, co dělám.

Ironiku, to je jasný, že nešlo jen o vyluxovanou podlahu nebo umytý nádobí... vzájemná komunikace je alfa a omega. Kdyby u vás fungovala, po příchodu dítěte byste si stanovili nové prostory pro každého z vás osobně i ty společné... O ty osobní jste vedli bitvu, kdy si každý chtěl uchránit alespoň něco z těch "před dítětem" a soukromě si tipnu, že těch společných asi moc nebylo - a to je chybka.
Nechuti pracovat na vztahu teď se moc nedivím - člověk musí mít motivaci a cítit z toho druhého, že má zájem o totéž. Když to řekneš narovinu - jestli chceš, začneme znova, já bych o to stál - nic tím nezkazíš (pokud teda chceš). Buď ano nebo ne. Nic mezitím (uvidím... je to tak čerstvé... nejsem si jistá) není. Pokud neví, tak pryč. Pak to nemá smysl.

Není tady

#45 15. 11. 2010 8:29

Rosakosa
Zablokovaný

Ahá tak už je mi to jasný , ten příběh je celý vymyšlený, je to další pohádka , která má nalákat pisatelky, aby psaly a psaly a přispívaly. A to taky přesně dělají, rozebírají uklízení , které s podstatou problému vůbec nesouvisí.

Autor je nový uživatel a už umí zvýraznit slova a jednou je uápnutý chudáček,  který nade vše miluje svoje dítě a podruhé už na vztahu nechce pracovat i když tu předtím brečel, jak by nikdy nemohl odejít. smile)

Je to celé vymyšlené jako Soraia, po čase až tu příspěvatelky napíšou dost příspěvků, zmizí v nemocnici se slepákem smile)smile)ha ha ha

Není tady

#46 15. 11. 2010 9:29

javena
♥♥♥♥♥♥-

Rosakoso, možná se někdo baví, jak mu tu skáčem na špek, možná to někomu pomáhá, že reagujem. Takovejch příběhů je... i zajímavějších. wink
A jestli si myslíš, že společného života se netýká úklid, je to tvůj pohled. Já myslím, že do společného života patří školní docházka a prospěch dětí, dovolené, koníčky, práce na bydlení i ten úklid a to, že znám opravdu hodně lidí, co toto do společného života nezařazují a na dovolený jezdí zvl᚝, na schůzky do školy chodí vždy jeden a o domácnost se tará taky jen ten jeden, nemění nic na mém názoru. wink
Většina mých kamarádek, co opustila spol. domácnost, řešila děti, o které se staraly prakticky sami, domácnost, kterou měly na svých bedrech, podporu partnera, ktreá jim chyběla... příp. toho dalšího, kterýmu stojí za víc, než manželovi... ale dost jich odešlo i když nikoho neměly - cokoli je lepší, než to, co jsem měla... wink
A jesli se ironic baví, tak proč ne. Mě to žíly netrhá. wink

Není tady

#47 15. 11. 2010 11:29

Ironic
♥------

Rosakoso mohu tě ujistit, že můj příběh bohužel vymyšlený není, a jako pohádka mi taky nepřipadá. Pokud mᚠpocit, že si z těchto věcí dělám legraci, dovolím si pochybovat o tvém úsudku. Mám sice rád černý humor, ale tohle mi moc vtipné nepřijde.
Rozpitvávat domácí práce jsme tu začali až později. Pokud je to Tvůj názor, nemusíš se k tomu vyjadřovat.

PS: Chtěl jsem otevřít ještě jedno dost intimní téma, ale po tom bych byl zcela určitě napaden, že si dělám legraci, pokud i tahle otázka vzbudila pochyby.

Ono už tady to nejdůležitejší bylo řečeno a zbytek je jen na nás jak se s tím vypořádáme.

Všem děkuju za jejich upřímný názor, hlavně zuzi777a a ostatním.

(neodcházím, napíšu až budu vědět víc)

Není tady

#48 15. 11. 2010 18:30

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Rosakosa napsal(a):

Autor je nový uživatel a už umí zvýraznit slova

On taky autor píše, že je programátor, to by bylo fakt smutný, kdyby si neporadil s BB kódem reta

Tyhle funkce jsou si na většině fór podobné jako vejce vejci.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#49 18. 11. 2010 20:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Tercila napsal(a):

Ironic:
ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁŠ?,.......

Tak můj pohled:
žena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, než otevřela při návratu dveře? va Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, než přijede? va va
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těžko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, špatně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě že slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vaše konverzace podle mě "smutná" z obou stran.

Ironic: Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.

Tak to bys u nás udělal jen jednou big_smile, to považuji za uraženecké chování nezvedeného pubertálního spratka.

Vůbec nekritizuji, jen mě udivuje, že inteligentní chlap nedokáže (nebo nechce) své vlastní partnerce objasnit svoje myšlení a nechává ji tápat. Zřejmě přece jen NEUM͊ všechno logicky zdůvodnit wink hmm.

Ironic: Jako každý chlap mám i svoje chyby,.......

Ženy dokážou svým mužům "odpustit" hodně. Možná ani není nutno některé svoje chování označovat za chyby. Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, že taky doma ostatním uvaříš. wink Protože není horšího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo big_smile big_smile.

Tak ja teda nesouhlasim!!! Jestli se ve me neco bouri, tak je to pohrdani druhym. Zarvat na nekoho , kdo se stara  o domacnost "Ty teprve vysavas" nepochopim. Hnusi se mi to. Jeste toho druheho ponizit.
Pokud pak je ten druhy nastvany a praska vysavacem, tak je to pochoiptelne. Rikat nekomu ze je spratek .....na to mam jen krouceni hlavou jako odpoved. To bych si teda nedovolila.

Ze se Ironic priznal je svym chybam, mame je totiz vsichni, je spis sympaticke. Druhou vec co nesnasim je, kdyz si o sobe nekdo mysli, ze nema chyby. A ze je dokonaly.

Upravil(a) sahleb (18. 11. 2010 21:00)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#50 21. 11. 2010 16:10

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ironic napsal(a):

helena napsal(a):

ale mluvit o tom??? To už ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").

Ano, myslím že to přesně vystihuje její vnímání sad
S tím sexem je to bohužel taky přesné - druhé dítě chtěla tak, že si naplánovala přesné datum a "jdem na to" yikes
Tehdy jsem jí řekl, že bych si připadal jako bejk na připuštění, sice hrubé, ale pánové mě snad v této situaci pochopí. Po 3 letech sexuální abstinence mi oznámit, "tak teď se spolu vyspíme a uděláme si mimino" není zrovna afrodisiakum hmm

helena napsal(a):

Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... vše co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovšem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁŠ?, já sem ti řekla, aby to bylo než přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty tašky a uhni!

Ironicu, tvuj příběh mne zaujal, docela v dost aspektech se podobá tomu mému.
Chtěl jsem Ti psát něco o tom, aby ses zaměřil na sebe a dcerku a jel třeba i na dovolenou
sám s ní bez manželky, třeba by se jí začaloi stýskat a přemýšlela nad sebou.
Ale poté co jsem si přečetl jak s Tebou Tvá drahá mluví, tak Ti musim napsat jedno:
Raději přemýšlej a pracuj na budoucnosti bez ní, jedná s Tebou jako s pytlem brambor.
Ženská aby Tě chtěla, si Tě musí pro něco vážit. Ta Tvá s Tebou zachází hrozně.
Nechci Ti brát iluze pokud ještě nějaké máš, ale tohle je daleko horší než ta její nevěra.
Jo, a s tim druhým dítětem jsi udělal moc dobře

Upravil(a) PetrHl (21. 11. 2010 16:10)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí