Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 11. 2010 16:00

Ironic
♥------

Další z mnoha příběhů - zachráníme to?

Ahoj, než jsem se rozhodnul sem napsat, pročetl jsem hodně diskusí a snad se tu najde pár lidí kteří mě řeknou svůj názor a nebudu mít pocit, že pláču na špatném hrobě.

Situace je podobná jako přes kopírák z tématu od Jujina

Se stávající manželkou jsme spolu 10 let, z toho 8 jako manželé. Zpočátku bylo všechno ideální jako to tak bývá, občas něco zaskřípalo, ale společně jsme se poznávali a překonali to.
Pro nás oba to byl první vážný vztah (i sexuálně), takže jsme jaksi vstupovali do manželství jako nepopsané listy. Já měl vždy k sexu velmi otevřený vztah, manželka je z katolické rodiny a sex byl spíš záležitostí náhodných vzplanutí, jinak na některá témata se s ní nedalo otevřeně promluvit. Na děti jsme nespěchali, chtěli jsme prvně vybudovat nějaké zázemí a rodinu "naplánovat". Podařilo se a teď máme kouzelnou 4letou holčičku.
Bohužel prakticky okamžitě po porodu jsme se spolu přestali milovat, první půlrok jsem to chápal, potom se naše debaty točily stále kolem našich rozdílných nároků. Dopadlo to tak, že jsem se víceméně uchýlil k masturbaci a manželka nikdy nepřestala tvrdit, že na sex prostě s malým dítětem nemá náladu ani potřebu. Mnohokrát jsem zkoušel zavést diskusi na její potřeby, či co dělám špatně, ale podobné téma pro ni bylo vždy tabu, označovala mě za maniaka a úchyláka. Literatura nepomáhala a diskusi s odborníkem zásadně odmítala. Dnes o tom píšu proto, že vím, že absence sexu je dost podstatným ukazatelem nefunkčnosti.grater

Nicméně poslední 4 roky probíhaly téměř čítankově, já se snažil doma vypomáhat jak to šlo, přesto někdy - hlavně první rok byl pro mě dost stresující a tak jsem "utíkal do práce", kde jsem zůstával pozdě do večera. Našel jsem si druhé zaměstnání, abych přinesl taky nějaké peníze domů, ale jak prcek začal růst, všechno se změnilo a ze mě se stal nadšený otec.hjarta
Byl jsem nesmírně pyšný na dcerku i na manželku, která doma i přes všechnu práci a starosti dokázala neustále kouzlit něco nového, vyrábět dekorace, kdykoliv našeho prcka rozesmát a každý den jsem se těšil z práce, až budu moci doma vypnout z pracovního stresu a být s rodinou.par
Druhý rok manželka nastoupila zpět do práce, kde ji během půl roku zavalili náročným projektem a situace se otočila. Větší část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" ještě z dob těhotenství, zato manželka začínala být stále více ve stresu. Snažil jsem se nějak naše soužití okořenit, ale na větší dovolenou nebyly peníze a po poslední dovolené u moře se jí zase ztratila relativně brzy nálada.
Nutno říct, že nikdy si nepotrpěla na romantiku, za kytice jsem byl pravidelně peskován, že nemám utrácet a že jsem koupil špatně řezané/uvadlé/nerozkvetlé/.., naše společná výročí jsem jí připoměl témeř vždy teprve dárkem, do kina nebo divadla jít náladu neměla, moc společných přátel nemáme a s malým prckem jsou i omezenější možnosti společenských akcí.
Poslední rok se situace zhoršila tak, že jsme se několikrát týdně pohádali kvůli naprostým hloupostem, přestože manželka pak tvrdila, že to žádné hádky nejsou, pro mě je zvýšený hlas a obviňování druhého už jasným signálem hádky.
Pak se najednou kompletně změnila, začala intenzivně cvičit, nakupovat oblečení, boty a kosmetiku, doma nám neustále hraje rádio nebo TV, zatímco dřív jsme si spíš sedli ke konvičce dobrého čaje a povídali si.
Jakoukoliv snahu o diskusi zamlouvala tím, že ji hudba nabíjí a v podstatě se vyhýbala každé komunikaci. Co horší, začala křičet neustále nejen mě, ale i na dcerku kvůli každé hlouposti, od příchodu z práce jen seděla u TV nebo si lehla do vany a pozdě do noci zuřivě psala SMS. Každý pokus o komunikaci z mojí strany vysvětlovala nadměrným stresem v práci, ale z našeho vztahu se najednou vytratily všechny ty drobnosti, jako doteky, polibky, nebo jen hlazení přes usnutím po vlasech.

Když jsem si všechny příznaky dal do souvislosti, asi týden jsem ji pozoroval než jsem se odhodlal podívat se jí do pošty a mobilu. Bohužel moje podezření se potvrdilo a ukázalo se, že je zamilovaná do jiného. O to nepochopitelnější právě u ní mi připadlo, že on je ženatý s dvěma dětmi a sám jí napsal, že svoji rodinu nikdy neopustí.
Kdo něco podobného zažil, tomu nemusím svoje pocity popisovat. Ostatní to nepochopí grater

Následující dny jsem se vypravil za oním vetřelcem, uhodil na něj že všechno vím, ale kroutil se a tvrdil, že jsou jenom kamarádi ve vší slušnosti. Zdůraznil jak je pro něj JEHO rodina důležitá a že rozhodně neměl v úmyslu někomu rozbíjet vztah a samozřejmě vše ukončí.
Než jsem se ale vrátil domů, mezitím vše volal manželce a ta mi doma udělala výstup. Obvinila mě, že ji špehuju, zasahuju do jejího soukromí, apod. Samozřejmě, měla pravdu a nebyl jsem na to hrdý, ale s očima v slzách jsem jí vysvětloval, že chci zachránit nᚠvztah a udělám pro to vše co budu moci. Také to jak se poslední měsíc chovala se nedalo přehlédnout a zkusíme začít znovu. Musel jsem si srovnat myšlenky. Manželka sice řekla, že to ukončili, ale tím nᚠrozhovor skončil. Žádná omluva, žádná lítost. Jen konstatování - že jsem snad nečekal, že bude po tolika letech ještě zamilovaná a že to už samozřejmě mezi námi nemůže být nikdy jako dřív.
Asi týden se velice snažila až přehnaně dávat najevo, že je vše v pořádku, vodili jsme se za ruce, dávala mi (polibky na tvář) a já doufal, že se to časem opravdu srovná.
Mezitím na mne začala dokonce tlačit kvůli druhému dítěti. Nic bych si nepřál víc, ale nechci další dítě, právě v této situaci.
Potom se vše plynule vrátilo do normálu, doma sice SMS už nepíše, snaží se doma tolik nekřičet, ale nᚠvztah je spíš jako by jsme bydleli vedle někoho cizího. Duchem je jinde, veškerá intimita a něžnost jsou pryč. Asi dvakrát jsem se s ní snažil o nás promluvit, ale nechce o ničem ani slyšet.
Podle všech nepřímých i viditelných náznaků vím, že ten vztah neskončil, naopak se tajně schází a při představě, že se jí dotýká mám už i já pocit, že ji nedokážu nikdy tolik milovat, ani si jí vážit usch grater
Psycholožka mi poradila vyčkávat, ale trvá to už 5 měsíců a začínám být ze všeho psychicky na dně. Nejde se neustále tvářit, že jsem v pohodě a zvládat rodinu. Větší část péče o dcerku i domácnost je teď na mě.
Nejhorší je, že už ani sám nevím co vlastně chci. Kdyby mi tehdy řekla proč se to stalo a jaký jsem na tom měl podíl já, snažil bych se to pochopit a něco s tím udělat, ale dodnes nevím proč se to stalo. Manželka prozatím asi chce naše soužití zachovat, možná kvůli rodině, možná ke mě ještě něco cítí, nevím. Ale nemohu být stále ten třetí.

Odborník radí neříkat, že něčem vím a nechat tomu volný průběh. S takovou za chvíli skončím na AD
Pere se ve mě zbytek milujícího manžela s chlapskou hrdostí a přiznávám, že nevím jakdál.

Pokud máte pocit, že jsem něco způsobil já, klidně si kopněte kapitulation

Upravil(a) Ironic (8. 11. 2010 16:02)

Někdy mi celý život připadá jako jedna velká ironie... Přesto se snažím jít dál

Není tady

#2 8. 11. 2010 16:20

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Další z mnoha příběhů - zachráníme to?

já nezastávám názor, že jsou vždy na vině oba dva.
Manželka byla na mateřské, nebyl čas, rodina zajetá v kolejích, trochu stereotyp..to je asi normální, po letech soužití.
Pak nastoupila do práce, ven se dostala i bez dcery. Kvůli práci o sebe začala víc dbát a zjistila, že se  líbí i jiným mužům. jednoho vyslyšela a malér je na světě.

důvodů může být smozřejmě spousta. Od nás tady to budou jen domněnky. Pravdu zná jen tvá žena.
Šance na zlepšení je vždy. Ženy tu radí jiným, že v takovém případě se mají zaměřit na sebe. Chodit cvičit a podobně.
V případě muže bych radila to samé. Jdi s kamarádem na pivo,na squash, vyraž někam na kole.
Prostě jí dej pocítit, že není jediná na světě. Držím palce.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#3 8. 11. 2010 18:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

Vždy na vině oba nejsou, ale většinou ano. i když někdy je vina ženy, že vysílá signály a vina muže, že je neumí přijmout. tongue Tady to vypadá na normílní krizi s příchodem dítěte, mateřská a izolace ženy + nástup do práce, jak trefně napsala Lamina - zjistí, že je o ni zájem.
Vyraž si s chlapama, vem dcerku na dortík nebo do divadýlka... čtyřletou kačabu už můžeš vzít prakticky kamkoli od pizzerie po muzeum, a uvidíš. Těžko ženu tahat násilím do společnosti, když nechce. hmm
A promysli si, jak by to asi vypadalo, kdyby jste šli od sebe. Takový plán "b"... Když si to srovnᚠv hlavě, najdeš cestu, jak z toho ven. Chceš žít vedle někoho, nebo s někým?
Já bych ti doporučila Cyranův příběh (mezilidské vztahy - rozchody a rozvody). Ne, že by byl moc podobný tvému... Jen abys pochopil, že čekat dlouho na to, že se něco vyřeší není nejlepší řešení a že nikoho nemůžeš přimět, aby tě miloval, ctil a chtěl s tebou cokoli sdílet.
Držím ti palce, protože jak jsou většinou chlapi v těchto situacích průhledný, tak jsou některý ženský zákeřný. hmm

Není tady

#4 8. 11. 2010 19:16

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Mě by zase ( jako vždy ) zajímal názor druhé strany,ale toho se nejspíš nedočkám. Já si na rozdíl od lam a javeny myslím,že na rozpadu vztahu se vždy podílejí oba,ale každý jinak a jinou měrou. I když se jeden z partnerů jeví jako ten hodnější,tolerantnejší a přizpůsobivější už to může být tím "důvodem",proč ten druhý začne "zlobit". Já osobně si myslím,že pohlavní zdrženlivost před svatbou není dobrá. Vím,že opravdoví katolíci to mají nastavené jinak( mám kamarádku,která měla stejný "začátek" jako Ironic- oba byli neposkvrněný a jejich manželství více jak 20-ti leté trvá dodnes bez větších problémů )ale pak může nastat to co Ironica. Nesehrajou se v sexu a hledají to souznění jinde. Ironicu,záleží jen a jen na vás,jestli tohle manželčino uklouznutí ustojíte a já souhlasím s tím co ti holky psaly. Soustřeď se na dcerku a sebe. Věnuj se jí,podnikejte spolu výlety a zábavné akce,vyčleň si i dny v týdnu,které strávíš podle svého. A sportem nebo posezením s přáteli.Moc ti držím palce a přeju jen to nejlepší....wink

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#5 9. 11. 2010 9:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"pro nás oba to byl první vážný vztah...  Já měl vždy k sexu velmi otevřený vztah, manželka je z katolické rodiny".
První vztah, velká láska (předpokládám)... jenže výchovu ani víru tak snadno nepřekonáš. Ta "náhodná vzplanutí" ještě... nakonec manželský styk je pro církev přijatelný... ale mluvit o tom??? To už ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").

absence sexu je dost podstatným ukazatelem nefunkčnosti
Ne vždycky - tvoje paní mohla po porodu (krom pochopitelné únavy ze začátku) nabýt dojmu, že si "splnila povinnost" a dokud nebude chtít další dítě, pouze ti občas vyhoví (abych rovnou nenapsala "podrží")... a tvoje požadavky ji víceméně obtěžovaly. A zase ta snaha "zavést diskuzi" na téma, o kterém se přece nemluví...

dodnes nevím proč se to stalo
Protože potkala a poznala někoho jiného. Tahle zkušenost jí doteď chyběla - a jestli pán dovedl zahrát na tu správnou strunu, začala si po letech zase připadat jako "princezna", ne máma od děcka a sexuální objekt pro manžela. To bys koukal, co takový sladký řečičky s babou dokážou...
a ona si užívá toho pocitu zamilovanosti a novosti.

Větší část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" ještě z dob těhotenství... Větší část péče o dcerku i domácnost je teď na mě
Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 9. 11. 2010 9:52

Ironic
♥------

Díky všem za povzbuzení, vím že s tímhle se budu muset prokousat sám.

K tomu sexu, před svatbou byl - a (v rámci její výchovy) vynikající, i když jako panic taky těžko soudit..
Dokonce jsme spolu žili před svatbou nějaký čas (rok ?) ve společné domácnosti, napřed podnájem, pak byt. Prostě před tím, než jsme do toho šli, obá jsme veděli (byli přesvědčení), že toho druhého známe a i když po těch letech to nebyla už ta prvotní vášnivá zamilovanost, přesto jsme věřili, že s tím druhým to zvládneme až do konce života (ach jo, nejsem první ani poslední, s těmito ideály).

To jak funguje návrat z mateřské vím, knížku od Šmolky mám přečtenou několikrát.., ale přece jenom po roce a půl ?!?
Manželka je dost atraktivní a také se často setkává s obdivem okolí i nějakou to nabídku "na kafe", většinou jsme se tomu společně zasmáli. Já myslím také ještě můžu zaujmout ženy, měl jsem v našem vztahu jedno pokušení, ale když přišlo na věc (zatím jen polibek), utnul jsem to s vědomím, že to své ženě nemohu udělat. Vypudil jsem to z hlavy a uvědomil si, že bych celý život musel myslet na to, jak bych jí mohl ublížit.
Možná jsem staromodní ňouma. Ani ji neodsuzuju za to co se stalo, někdy to člověk neovlivní. Ale sama je velice inteligentní žena a proto nechápu, že v tom vztahu i přes to, že o tom vím, pokračuje. Přesto, že to nemá žádnou perpektivu.
Dokázal bych jí odpustit, že se zamiluje, ale nechápu proč kvůli tomu ubližuje svým chováním nejen mě ale i dceři.
Z těch několika málo dopisů co jsem zachytil na začátku vím, že mu jde jen o jedno a bere to jako povyražení. Všechno čemu jsem zatím věřil a čeho si na ní vážil se zhroutilo jako domeček z karet při představě, že ona mu ty intimnosti a doteky dovolí usch V první chvíli jsem při té představě málem začal zvracet a to myslím, mám celkem silnou povahu.

ad rejka: ano, za její názor bych dal cokoliv, ale mluvit o svých pocitech nechtěla nebo neuměla nikdy a teď už vůbec ne. Pokud jsem něco udělal špatně, nebo naopak neudělal co měl, tak se to nejspíš nikdy nedozvím, což není příliš radostná vyhlídka.

PS: ten člověk je její spolužák ze střední a vše začalo na třídním srazu, který mají navíc pravidelně každých x let, navíc bydlí nedaleko a je to dětský lékař. I když to skončí, budou se dál potkávat.
Nikdy jsem ji neomezoval, když si šla vyrazit na dámskou jízdu s kamarádkami (i během mateřské), pochopil bych jednorázový úlet po alkoholu, ale tuhle promyšlenou konspiraci neumím skousnout.

Pokračování našeho vztahu je momentálně pro mě nejtežší otázka. Řeknu to asi takhle, kdybych měl šanci, že dostanu dcerku do výchovy, jdu do toho, takový život za to nestojí. Ale buďme realisté, dosud byla vzorná máma a i na svoje okolí působí jako ztělesněná nevinnost a absolutně rodinný typ, nikdo by mi nevěřil, co si často zkusíme sotva se za námi zavřou dveře.
Taková je její povaha a několik lidí mě před tím varovalo už před svatbou. Zatím to ale vždy bylo vyváženo její světlou stránkou.
Sám pocházím z rodiny, kde se rodiče rozvedli v mých 4 letech a dodnes mám k oběma velmi vlažný vztah. Pokud by byla ještě šance, že se vrátí vše k normálu, asi bych to ještě vydržel minimálně do doby, než dcera bude starší a lépe to pochopí. Mě vždycky hodně chyběla úplná rodina a dcerka je pro mě nejdůležitější.

S tím užíváním je to hezká teorie, stejně mě poradila i psycholožka. Ale moc kamarádů nemám (většinou na druhé straně republiky, kde jsem studoval), ostatní známí mají zase už druhého prcka, tak moc nikam nechodí, v práci jsme obá každý den do večera, auto nemáme a na malém městě není ani moc možností kam vyrazit. Do hospod nechodím, protože nesnesu dlouho kouř a už tak pořád doma slyším, jak je přepracovaná, ve stresu a kolik toho musí pořád zvládat.

Už ani nerozumím, jestli mám doma dělat většího "chlapa" a nechat některé starosti manželce, nebo to vše jenom zhorší a naopak se mám tiše vytratit a najít si jinou zábavu.

Navíc také čím víc prostoru dám manželce s dcerou, tím víc ona na ní visí. Děti samozřejmě vycítí stres a nervozitu, ale čím víc na ni křičí, tím víc malá pláče a chce za maminkou, protože má pocit, že něco provedla ona a chce si ji udobřit. Rve mi to srdce, ale malou chápu, ona tomu ještě rozumnět nemůže.

Není tady

#7 9. 11. 2010 10:07

Ironic
♥------

helena napsal(a):

ale mluvit o tom??? To už ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").

Ano, myslím že to přesně vystihuje její vnímání sad
S tím sexem je to bohužel taky přesné - druhé dítě chtěla tak, že si naplánovala přesné datum a "jdem na to" yikes
Tehdy jsem jí řekl, že bych si připadal jako bejk na připuštění, sice hrubé, ale pánové mě snad v této situaci pochopí. Po 3 letech sexuální abstinence mi oznámit, "tak teď se spolu vyspíme a uděláme si mimino" není zrovna afrodisiakum hmm

helena napsal(a):

Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... vše co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovšem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁŠ?, já sem ti řekla, aby to bylo než přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty tašky a uhni!

Není tady

#8 9. 11. 2010 10:48

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bože!!!!! Ač v Tebe moc nevěřím tongue .....
Ironic- přečti si Vaši  konverzaci ještě jednou a podívej se z pohledu tvých kolegů. Co by asi udělal  CHLAP?  Upustil vysavač  a pšouk a odkráčel.  Kamkoliv, možná by ještě bouchnul dveřmi...Beze slova, bez slziček a vyčítavých pohledů... Na*s*r*a*ně- aby si panenka uvědomila, že nejsi ficka  a  služka.    Totéž by při obdobné konverzaci měla udělat každá ženská, která se dostane  do tobě podobné role jen z druhé strany. Tím, že budeš ustupovat nic nezlepšíš, nezměníš, neopravíš. Jen se budeš deptat. A jak správně cítíš, tvoje dítě stejně nesoulad vidí....

Je úplně fuk , co si myslí a jak to chápe  Tvoje žena, když zjevně nechce s tebou konverzovat na jiná temata ,než ta ,která zajímají z nějakého zvláštního popudu jen ji ( viz plánování druhého potomka)....
Ty bys měl rychle zauvažovat jestli ti zbývá ještě  nějaká důstojnost a jestli ti vyhovuje  pravidelná masturbace místo funkčního vztahu. Možná pak zjistíš, že  vztah  s jinou ženou , by za cenu toho, že   dceru nebudeš mít denně pod bedlivým dozorem ti bude bližší než  držení vysavače  a čestné stráže u věšáku v předsíni.....

Děti ti vypadnou ze života dřív ,než si myslíš- budou mít své zájmy, budou tě brát  asi tak jako trilobita  na výstavě. Ty žiješ svůj život. Možná že z nového vztahu budeš moci své dceři poskytnout víc než     obraz  vlažné a vypočítavě vedené domácnosti, kde si každý člen "jede to svoje"...  sad

Není tady

#9 9. 11. 2010 11:08

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Ironic napsal(a):

Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... vše co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovšem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- odnes ty tašky a uhni!

to je dost silný kafe..můj muž by nejspíš udělal přesně to, co píše Zuzi, flágnul by s vysavačem i dveřmi, ale předně já bych se k němu nechovala jak ke kusu hadru.
Tvoje žena si tě neváží a taky možná nezaslouží. Píšeš, že nemᚠžádné kamarády..to může být i příčina. Mᚠjen ji a dceru, fixuješ se na ně a tvoje žena tě bere jako inventář bytu. Je si tebou jistá.

Upravil(a) laminanonte (9. 11. 2010 11:09)

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#10 9. 11. 2010 11:37

Ironic
♥------

Ano, máte pravdu - není to nic, na co bych byl hrdý. Ostatně přesně z tohoto jejího chování vycházejí všechny naše hádky. Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.
Znám ji dost dlouho, abych věděl, že tímto tónem mluví pokaždé když je na cokoliv naštvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou.
Když se pohádáme, nepochopí, že mě vadí jakým způsobem se mnou mluví, ale vysvětluje si to tak, že nechci doma nic udělat a s ničím pomoct.
Hlavním problém je, že v tom nevidí chybu! Už mi jednou také řekla, že ona je ukřičená a nespokojená a taková prostě je (problém je, že taková donedávna nebyla).

Všude slyším mezi přáteli (i mými, kteří manželku poznali až později), že ona je to nejlepší co mě mohlo v životě potkat a kdykoliv naznačím naše neshody, nejsou ochotni tomu věřit.

Jako každý chlap mám i svoje chyby, jsem líný, vybíravý v jídle, nesportuju.
Tím ji neomlouvám, jen konstatuju, že ten rozhovor byl vytržený z kontextu.

V této chvíli prostě ztrácím zdravý náhled a nedokážu jednoznačně určit kde byla prvotní chyba. Že těch problémů v našem vztahu je víc, to už vím od té doby, co jsem začal pátrat po příčinách toho co se stalo, ale donedávna to fungovalo mnohem líp, něco bylo ten počáteční impuls.

zuzi777a - chápu tvůj pohled, ale já měl třeba velmi dobrý vztah s prarodiči i přes celou pubertu. Nejde to tak paušalizovat.

Není tady

#11 9. 11. 2010 11:57

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mně to zas nedá... big_smile Předešlu, že problém není zjevně jen v tomto... ale...
Kdyby můj muž měl půl dne na to, aby vysál, taky bych se netvářila nejlíp, kdyby to dělal v momentě, kdy já s dětmi dojedeme domů a pod nohama nám šmejdil s tyčí... nejspíš bych ho vzala tím vysavačem já. tongue
Ale to proto, že já jsem nikdy nemluvila během sportovního přenosu, narozdíl od něj, kdy mi kafral do filmů... když přišel z práce, měl si kam postavit hrnek s kávou - narozdíl ode mě, protože kuchyň, na které byly od hrnců, talířů, sklenek, mobilu, ponožek, utěrek ještě třeba i noviny uklízel pravidelně v momentě, kdy já vyndavala nákup - celý den nebyl čas...
Takže já Ironicovu ženu v tomto chápu. wink To je fakt jednodušší udělat si to sama. Všechno... vissla

Není tady

#12 9. 11. 2010 12:08

Ironic
♥------

javena: podle jednoho příspěvku si neudělám obrázek, ale tebe bych chtěl mít doma :-)

Říkᚠto správně, každý musím mít svůj díl práce, a každý musí mít svůj kus svobody pro sebe. A už je to fotbal, nebo seriál ulice.

Když mi žena dřív řekla "táto, prosím tě, nevysál bys a neuvařil mi nějakej dobrej čaj, já sem z práce úplně grogy", tak neřeknu ani bé. Pokud zaštěká, "bolí mě nohy!, aspoň vysaj a uvař mě rychle čaj!", pohádáme se.
Občas jsem jí připomínal, jak by se tvářila, kdybych podobným způsobem po ní něco chtěl já....

Není tady

#13 9. 11. 2010 12:18

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ironic napsal(a):

zuzi777a - chápu tvůj pohled, ale já měl třeba velmi dobrý vztah s prarodiči i přes celou pubertu. Nejde to tak paušalizovat.

Ironic-  myslím, že jsi to    nepobral tak jak bylo myšleno-   moje děti , i manžovy děti , včetně babiček, dědečka a dalšího blízkého příbuzenstva  mají s námi velmi hezký a vřelý vztah ( samozřejmě puberta dělá divy - paradoxně s mojí prostřední dcerou vícnež s ostatními  potomky klučičího pohlaví  dumbom ).  Moje dětství  byla idylka, kde neexistovala lež a přetvářka... je to jedna z věcí, která mě zjevně  nepřipravila na  svět ,kde je toto naprosto normální... Tomu dávám za "vinu" i moji vztahovou  problémovost v prvních  pokusech o vzájemné soužití....

O  odchodu  dětí z domova píši proto, že  od  tebe  nikdo nemůže chtít  ( a neměl bys to chtít ani ty) aby  jsi "žil pro děti".
To je špatně.   Děti jsou výsledkem a propojovacím  prvkem vztahu- toho funkčního i toho nefunkčního (bohužel). Žít musíš pro sebe na prvním místě ( nikoliv sobecky), s partnerem coby nejbližším kámošem a parákem, který když bude přáno  ti buď jednou zatlačí oči nebo mu budeš pomáhat    s láskou dožít ty. Partnerství založená jen  na "produkci " dětí   vyhasínají....  To už vidíš i ty....

Není tady

#14 9. 11. 2010 14:19

javena
♥♥♥♥♥♥-

javena: podle jednoho příspěvku si neudělám obrázek, ale tebe bych chtěl mít doma :-)

Njn., mě bylo doma taky občas dost. tongue
Ale je jistě rozdíl v tom, v jaký náladě a fázi je vztah. Byly doby, kdy jsem to přešla a "nedělala z toho drámu". wink
Komunikace, komunikace... tak jednoduchý to je a přitom na ní ztroskotá tolik vztahů. hmm

Není tady

#15 9. 11. 2010 14:25

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Ironic napsal(a):

Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:

Zeptám se:Proč jste nejeli všichni? Jezdí ke svým rodičům pravidelně sama? Jaký s nimi mᚠvztah? A jak moc oni ovlivňují svojí dceru?

Ironic napsal(a):

za její názor bych dal cokoliv, ale mluvit o svých pocitech nechtěla nebo neuměla nikdy a teď už vůbec ne.

No tak to je průser.Ke konverzaci by měli být alespoň dva. Ve vztahu musíš umět mluvit o svých pocitech,touhách a přání,jinak je to o ničem....
A na závěr: Každý člověk by měl mít nejen svojí hrdost,ale znát svou cenu. A nikdy nejít pod ní.....wink

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#16 9. 11. 2010 14:35

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:

Zeptám se:Proč jste nejeli všichni? Jezdí ke svým rodičům pravidelně sama? Jaký s nimi mᚠvztah? A jak moc oni ovlivňují svojí dceru

jj, ta věta mě taky zaujala. Jak často jezdí, každý víkend?

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#17 9. 11. 2010 14:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mě vždycky hodně chyběla úplná rodina a dcerka je pro mě nejdůležitější.
Hmm - to mᚠdobrej základ, protože kvůli malý leccos překousneš a leccos si nechᚠ(už necháváš) líbit. A dovedu si barevně a plasticky představit, jak toho tvoje paní v případě rozchodu bude umět vy/zne/užít.
Taková je její povaha a několik lidí mě před tím varovalo už před svatbou... tímto tónem mluví pokaždé když je na cokoliv naštvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou... je ukřičená a nespokojená a taková prostě je (problém je, že taková donedávna nebyla).
Třeba se jen líp ovládala, nebo jsi něco občas přehlídnul. Ale jak vidíš, nejsi jedinej, na koho štěká. Možná je utahaná z práce, možná frustrovaná z neperspektivního vztahu s milencem...

donedávna to fungovalo mnohem líp, něco bylo ten počáteční impuls
Viz výše - únava, frustrace... nebo třeba lepší (jinej) sex. Chtěla by víc, ví, že to nedostane - tak to holt odnesou všichni kolem. Na miláčka asi řvát nebude, aby měla aspoň to, co má teď, ale někde se "odreagovat" muší...

Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů...
No, mě by taky nepotěšila představa, že chlap není schopen uvést byt do původního stavu aspoň 10 minut před tím, než se vrátím, ale motá se s luxem mezi dítětem a kabelama. Zvl᚝ kdybych třeba u rodičů celej víkend pomáhala - to tuplem.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 9. 11. 2010 21:25

Ironic
♥------

Pročítám už nějakou dobu Cyranův příběh a připadám si jako absolutní blb a ignorant, kterému se velmi pomalu otvírají oči. Ano, měli jsme fatální neshody v komunikaci. Dokonce možná šlo i o ten dům, kvůli kterému jsme se příšerně několikrát pohádali, její deprese že nic nemáme, nedávný výbuch, že si neumím najít lepší práci a tohle vše je jen a jen důsledek dlouhodobého selhávání našeho vztahu.
Mám pocit, že před manželstvím by měl každý udělat nějaký "řidičák" partnerských vztahů a komunikace.
Já o sobě tvrdím, že jsem introvert, ale doma jsem ten upovídaný já. Přesně jako Cyrano umím vše LOGICKY zdůvodnit a přesně jako Cyrano pak nechápu, proč ona je z toho nešastná "když s tím souhlasila".
Naopak moje žena je spíš extrovert, se všemi vykládá, navazuje kontakty, umí komunikovat, v práci si do týdne potykala s lidmi, které za 8 let neznám ani já jménem (pracujeme ve stejné firmě), ale doma jsem se nikdy nedozvěděl co si myslí, nebo proč to takto chce. Obávám se, že princip sopky funguje i tady.
Přese všechno mám pořád pocit, že se mnou chce (snad) zůstat, ale MUSÍME TOHLE ROZETNOUT než dojde k něčemu horšímu (pokud už nedošlo). Je pravda, že manželka často tvrdí, já musím mít vždy pravdu i když si to nemyslím, ale podle toho příběhu to zapadá bohužel velmi přesně - ona neargumentuje, čeká ústupek a pochopení, já to vnímám jako souhlas a vzájemné odsouhlasení.
Jdu "studovat" dál...

PS: A ano, jsem technický typ. Velmi technický, profesí programátor...

Jen mě trápí v hlavě jeden příšerný bubák - pokud si manželka usmyslí, že klíčem k prozření byl její zálet, pak si to může chtít jindy zopakovat jako "účinný prostředek", což bych už nevydýchal..

--

Víkend u rodičů - ano, poslední dobou tam jezdí prakticky pořád. Začalo to v létě, kdy jsme tam nechávali dcerku na hlídání a pak jsem si její výlety spojil s tím, že má volnost jít z domu a scházet se s ním. S jejími rodiči problém nemám, několikrát jsem tam jel s nima, ale pochopil jsem, že spíš nechce, abych tam jezdil. Pokaždé se nějaký důvod najde. Buď pojede se sestrou na výlet (mají taky teď rodinu a já bych se už do auta "nevešel"), nebo půjdou s tchánem okopávat brambory (ví dobře, že tohle mě spolehlivě odradí, nejsem zrovna fyzicky zdatný zemědělec), nebo prostě jen proto, abych doma udělal co je potřeba, nebo abych "u nich" neokouněl a nic nedělal. Po několika návštěvách mě tahle snaha přešla a tak pokud není v bytě nic na práci, jezdím dělat nebo relaxovat na domek.
Druhá část otázky - svoji dceru moc neovlivňují, její otec je typ dominantního cholerika a nemám si s ním moc co říct, matka je spíš submisivní a ve všem jí ustupuje, pomáhá a toleruje. Vycházím s ní v dobrém, ale to tady nic nepomůže.
Důvodů proč tam jezdí může být/je několik:
- chce si prostě odpočinout, ve většině případů tam nemusí nic dělat (rozuměj v domácnosti)
- odpadá automaticky starost o malou, kterou zabaví prarodiče
- může kdykoliv z domu "do obchodu" a scházet se s ním, stejně tak posílat po večerech SMS bez podezření
- kvůli sestře, která má roční mimino a manželka je z něj samozřejmě naměkko

Ano, unavená, frustrovaná a stresovaná je poslední měsíce dost nepřehlédnutelným způsobem. Časově se to přesně kryje s jejím druhým vztahem. Mě tvrdí, že ji stresuje naše dcerka, která má často záchvaty vzteku a trucování. Rodičům pravděpodobně, že je toho na ni moc v práci i doma (alespoň podle toho, jak mi tchýně neustále šeptá, a jí víc ve všem pomáhám a že je toho na ni chudinku moc).. kdyby tak věděla.
Otázkou je, jestli je frustrovaná dalším vztahem s vědomím, že já to vím, nebo alespoň tuším a obavou o rodinu, nebo jak naznačila Helena z neperspektivního vztahu s milencem :-(

Není tady

#19 9. 11. 2010 21:49

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ironic:
ahoj princezny
- odnes ty tašky a uhni!

Tak můj pohled:
žena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, než otevřela při návratu dveře? va Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, než přijede? va va
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těžko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, špatně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě že slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vaše konverzace podle mě "smutná" z obou stran.

Ironic: Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.

Tak to bys u nás udělal jen jednou big_smile, to považuji za uraženecké chování nezvedeného pubertálního spratka.

Ironic: Znám ji dost dlouho, abych věděl, že tímto tónem mluví pokaždé když je na cokoliv naštvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou.
Když se pohádáme, nepochopí, že mě vadí jakým způsobem se mnou mluví, ale vysvětluje si to tak, že nechci doma nic udělat a s ničím pomoct.

Tak a tady bych apelovala na Tvoje technické - logické myšlení. Když tohle, co jsi napsal, dobře víš, tak proč se podle toho nechovᚠtak, abyste byli v pohodě? Proč ji necháš, aby si špatně vysvětlovala Tvoje vyjadřování? Proč jí tedy situaci nevyjasníš, když toho ona sama není schopna? Když "nechápe"? Tady je chyba opět na Tvé straně.  Připadá mi, jako bys měl řidičák i auto, ale řídit nechtěl.
Vůbec nekritizuji, jen mě udivuje, že inteligentní chlap nedokáže (nebo nechce) své vlastní partnerce objasnit svoje myšlení a nechává ji tápat. Zřejmě přece jen NEUM͊ všechno logicky zdůvodnit wink hmm.

Ironic: Jako každý chlap mám i svoje chyby, jsem líný, vybíravý v jídle, nesportuju.

Ženy dokážou svým mužům "odpustit" hodně. Možná ani není nutno některé svoje chování označovat za chyby. Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, že taky doma ostatním uvaříš. wink Protože není horšího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo big_smile big_smile.

Upravil(a) Tercila (9. 11. 2010 21:50)

Není tady

#20 9. 11. 2010 21:52

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ironicu, z Tvého psaní mám dojem, jako by Tě Tvoje paní snad nebyla hodna. Ty nic, Ty muzikant.
Nejlepší bude, když si najdeš jinou.
Ale může se Ti lehce stát, že od jiné ženské bys za svoje chování dostal hadicí od vysavače po hlavě. wink big_smile

Ironic:
Otázkou je, jestli je frustrovaná dalším vztahem s vědomím, že já to vím, nebo alespoň tuším a obavou o rodinu, nebo jak naznačila Helena z neperspektivního vztahu s milencem :-(

A možná ji trápí nejvíc to, že s TEBOU si nerozumí. neutral To bude ta hlavní příčina, proč má někoho jiného.

Upravil(a) Tercila (9. 11. 2010 21:55)

Není tady

#21 10. 11. 2010 7:44

Ironic
♥------

Tercila napsal(a):

žena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, než otevřela při návratu dveře? va Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, než přijede? va va
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těžko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, špatně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě že slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vaše konverzace podle mě "smutná" z obou stran.

Tvůj názor respektuji, ale myslím, že mi křivdíš. Zkus se na to podívat z jiné strany - manželka pravidelně odjede na víkend, v kuchyni binec, nádobí, hrnce na sporáku, všude nepořádek, lednice prázdná a mě nadiktuje úkoly. Přitom jede k rodičům, kde si bude užívat pohodu a dopisování s milencem. Já se naopak snažím vždy byt vždy uvést do původního stavu než se vrátí a zároveň mít chvilku pro sebe na vyjasnění myšlenek. Někdy si to prostě špatně odhadnu a něco ještě není hotovo, ale to není o tom buzerovat kolik jsem toho udělal. To je dost ponižující a mě to uráží. Nikdy jsem neslyšel "jsi šikula, že jsi to zvládnul" nebo něco podobného.
Rozuměj, být doma, tak je to v pořádku. Ona navaří, já uklidím. Ona nakrmí malou, já vysaju. Pak můžeme třeba na vycházku, poštět draka, nebo si uděla jenom pohodové odpoledne. (a ANO, navrhoval jsem to mockrát, ale tohle zjevně není její představa víkendu)

Tercila napsal(a):

Tak to bys u nás udělal jen jednou big_smile, to považuji za uraženecké chování nezvedeného pubertálního spratka.

Možná ano, přiznávám, že když jsem vytočený, možná neuvažuju zrovna diplomaticky. Neumím to teď posoudit.

Tercila napsal(a):

Tak a tady bych apelovala na Tvoje technické - logické myšlení. Když tohle, co jsi napsal, dobře víš, tak proč se podle toho nechovᚠtak, abyste byli v pohodě? Proč ji necháš, aby si špatně vysvětlovala Tvoje vyjadřování? Proč jí tedy situaci nevyjasníš, když toho ona sama není schopna? Když "nechápe"? Tady je chyba opět na Tvé straně.  Připadá mi, jako bys měl řidičák i auto, ale řídit nechtěl.

Opravdu myslíš, že jsem to nezkoušel?
A tím vysvětlováním myslím opravdu "vysvětlování", ne hádku. Ale (teď po přečtení) myslím, že buď chápat nechce, nebo to bere jako další ústupek ze svojí strany, "já jsem taková jaká jsem, tak mě takovou má brát". Já naopak nerozumím, že slušnost a ohleduplnost je něco co nejde naučit. (mmch sprostá slova a křik používá hlavně manželka, já na tohle z domu nebyl připravený a zpočátku mě to hodně deprimovalo).

Tercila napsal(a):

Zřejmě přece jen NEUM͊ všechno logicky zdůvodnit wink hmm.

Zřejmě ne, pokud to nefunguje - dělám to špatně. Co druhá strana?, mlčení a možná zahořklý pocit, že musí ustoupit není nejlepší způsob dialogu sad

Tercila napsal(a):

Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, že taky doma ostatním uvaříš. wink Protože není horšího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo big_smile big_smile.

O sebe jsem se uměl vždy postarat, ovšem manželka mě dlouho ke sporáku nechtěla pustit (ne že bych to neuměl, nebo bych jí to toho remcal, ale brala to jako svoje království). A ano, když je potřeba, pro všechny není problém uvařit. A neboj, u jídla neremcám. Manželka ví co jím a co ne. Pokud se vaří něco jiného, je moje strava na mě. (teď se na mě asi sesypete, ale fungovalo to takto u nás doma vždycky a nepřijde mi na tom nic nenormálního. Lepší, než aby se polovina lidí přemáhala, že jim chutná oběd, když by si raději dali něco jiného ne? Nejsme na návštěvě. Ale to jsme mimo téma, tady jsme větší problémy nikdy neměli)

Tercila napsal(a):

A možná ji trápí nejvíc to, že s TEBOU si nerozumí. neutral To bude ta hlavní příčina, proč má někoho jiného.

Vysvětli mi prosím z pohledu ženy, jak se může trápit kvůli nedostatku porozumění SE MNOU, když miluje jiného? va

Upravil(a) Ironic (10. 11. 2010 7:56)

Není tady

#22 10. 11. 2010 8:29

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Ironic:
ahoj princezny
- odnes ty tašky a uhni!

ale jdi...jak můžeš vědět, že to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..navíc zřejmě před dítětem

To jak Ironic odpověděl mi přijde vhodné vzhledem k situaci..ona přijede po 2dnech od rodičů, on jí a dceru pozdraví a ona místo pozdravu na něj vyštěkne proč vysává teprve teď.. to co jí odpověděl on, není vůbec pubertálně znějící věta. Naopak ironicky poukázal na to, že normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..

co by u vás následovalo...  wink

Upravil(a) laminanonte (10. 11. 2010 8:32)

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#23 10. 11. 2010 9:02

marina
♥♥-----

Tercila, já osobně nevidím sebemenší důvod, aby se chlap omlouval ženský za to, že nestihl včas vyluxovat. (Pouze v případě, že je z úklidové služby a očekává od ní plat :-) Ale v každé domácnosti to funguje jinak, to je jasný = co připadá normální Tobě, nemusí připadat normální mě...

Není tady

#24 10. 11. 2010 9:45

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Můj muž je extrémně  shovívavý, ale kdybych ho po dvoudenním odpočinku kdekoliv ve dveřích místo pusy seřvala, tak pochybuji, že by luxoval.  Spíš by (jak je jinak rád doma) emigroval na zahradu a vrátil by se  pozítří.....

Chyby v komunikaci, nevážení si partnera,   pálení  dobrého bydla...  To tam vidím já -pokud je pravda by jen část toho jak to popisuje Ironic. A k tomu jeho zoufalé lpění na modelu,který si vysnil.
Mmch- jak pevná byla víra v rodině manželky, jak moc je ona věřící, pokud  nejde pro  vulgarismy daleko a nevěra jí není cizí ??? Není to zase jen zbožné Ironicovo přání  mít manželku z "vhodného"  nezkaženého prostředí?
Jít pouštět draka můžeš s někým koho to baví a v rodině vidí střed vesmíru.   Někdo ,kdo na víkend pláchne do pohody ,kde  servis zajišují prarodiče, NENÍ vhodný ocásek k letícímu drakovi na rodinném společném odpoledni....
Tvoje manželka má zjevně úplně jiné představy o  svém životě.  Dopadneš tak, že jí budeš dělat štafហk jejím činnostem a trápit se tím jak  docílit něco, co ona NECHCE, případně  chce s někým jiným (třeba i nedosažitelným)- i ona může mít své sny...

Není tady

#25 10. 11. 2010 10:05

Ironic
♥------

zuzi777a napsal(a):

Chyby v komunikaci, nevážení si partnera,   pálení  dobrého bydla...  To tam vidím já -pokud je pravda by jen část toho jak to popisuje Ironic. A k tomu jeho zoufalé lpění na modelu,který si vysnil.

Tak nějak jsem k tomuto dospěl také sjuk

zuzi777a napsal(a):

Mmch- jak pevná byla víra v rodině manželky, jak moc je ona věřící, pokud  nejde pro  vulgarismy daleko a nevěra jí není cizí ??? Není to zase jen zbožné Ironicovo přání  mít manželku z "vhodného"  nezkaženého prostředí?

V tomto jsi vedle. Já z toho byl spíš trochu nešastný, protože nejsem věřící a některé názory mi zpočátku připadaly hodně staromódní. Nicméně zřejmě to byl pouze vliv rodiny, jak jsme spolu začali bydle rychle se oklepala a za ty roky byla v kostele asi 2x. Dodávám, že já její víru nikdy neshazoval a problém s tím také nemám. Svatbu jsme měli v kostele se vším všudy.

zuzi777a napsal(a):

Jít pouštět draka můžeš s někým koho to baví a v rodině vidí střed vesmíru.   Někdo ,kdo na víkend pláchne do pohody ,kde  servis zajišují prarodiče, NENÍ vhodný ocásek k letícímu drakovi na rodinném společném odpoledni....

To beru, pokud by mi nechala dceru doma. JI opravdu na procházku ani pouštění draka nepotřebuju.

zuzi777a napsal(a):

Tvoje manželka má zjevně úplně jiné představy o  svém životě.  Dopadneš tak, že jí budeš dělat štafហk jejím činnostem a trápit se tím jak  docílit něco, co ona NECHCE, případně  chce s někým jiným (třeba i nedosažitelným)- i ona může mít své sny...

Tuhle část ještě trávím... Točím se v kruhu. Cca rok-dva zpět to bylo úplně jinak a těžko můžu věřit, že se do té doby 6 roků úspěšně přetvařovala. Pokud ne, tak jsem celou tu dobu žil s tím správným člověkem, teď jen zjistit co se stalo a jestli existuje cesta zpět bez toho, aniž by jeden z nás měl pocit, že obětuje sám sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí