6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, ne jsem se rozhodnul sem napsat, pročetl jsem hodně diskusí a snad se tu najde pár lidí kteří mě řeknou svůj názor a nebudu mít pocit, e pláču na patném hrobě.
Situace je podobná jako přes kopírák z tématu od Jujina
Se stávající manelkou jsme spolu 10 let, z toho 8 jako manelé. Zpočátku bylo vechno ideální jako to tak bývá, občas něco zaskřípalo, ale společně jsme se poznávali a překonali to.
Pro nás oba to byl první váný vztah (i sexuálně), take jsme jaksi vstupovali do manelství jako nepopsané listy. Já měl vdy k sexu velmi otevřený vztah, manelka je z katolické rodiny a sex byl spí záleitostí náhodných vzplanutí, jinak na některá témata se s ní nedalo otevřeně promluvit. Na děti jsme nespěchali, chtěli jsme prvně vybudovat nějaké zázemí a rodinu "naplánovat". Podařilo se a teď máme kouzelnou 4letou holčičku.
Bohuel prakticky okamitě po porodu jsme se spolu přestali milovat, první půlrok jsem to chápal, potom se nae debaty točily stále kolem naich rozdílných nároků. Dopadlo to tak, e jsem se víceméně uchýlil k masturbaci a manelka nikdy nepřestala tvrdit, e na sex prostě s malým dítětem nemá náladu ani potřebu. Mnohokrát jsem zkouel zavést diskusi na její potřeby, či co dělám patně, ale podobné téma pro ni bylo vdy tabu, označovala mě za maniaka a úchyláka. Literatura nepomáhala a diskusi s odborníkem zásadně odmítala. Dnes o tom píu proto, e vím, e absence sexu je dost podstatným ukazatelem nefunkčnosti.
Nicméně poslední 4 roky probíhaly téměř čítankově, já se snail doma vypomáhat jak to lo, přesto někdy - hlavně první rok byl pro mě dost stresující a tak jsem "utíkal do práce", kde jsem zůstával pozdě do večera. Nael jsem si druhé zaměstnání, abych přinesl taky nějaké peníze domů, ale jak prcek začal růst, vechno se změnilo a ze mě se stal nadený otec.
Byl jsem nesmírně pyný na dcerku i na manelku, která doma i přes vechnu práci a starosti dokázala neustále kouzlit něco nového, vyrábět dekorace, kdykoliv naeho prcka rozesmát a kadý den jsem se těil z práce, a budu moci doma vypnout z pracovního stresu a být s rodinou.
Druhý rok manelka nastoupila zpět do práce, kde ji během půl roku zavalili náročným projektem a situace se otočila. Větí část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" jetě z dob těhotenství, zato manelka začínala být stále více ve stresu. Snail jsem se nějak nae souití okořenit, ale na větí dovolenou nebyly peníze a po poslední dovolené u moře se jí zase ztratila relativně brzy nálada.
Nutno říct, e nikdy si nepotrpěla na romantiku, za kytice jsem byl pravidelně peskován, e nemám utrácet a e jsem koupil patně řezané/uvadlé/nerozkvetlé/.., nae společná výročí jsem jí připoměl témeř vdy teprve dárkem, do kina nebo divadla jít náladu neměla, moc společných přátel nemáme a s malým prckem jsou i omezenějí monosti společenských akcí.
Poslední rok se situace zhorila tak, e jsme se několikrát týdně pohádali kvůli naprostým hloupostem, přestoe manelka pak tvrdila, e to ádné hádky nejsou, pro mě je zvýený hlas a obviňování druhého u jasným signálem hádky.
Pak se najednou kompletně změnila, začala intenzivně cvičit, nakupovat oblečení, boty a kosmetiku, doma nám neustále hraje rádio nebo TV, zatímco dřív jsme si spí sedli ke konvičce dobrého čaje a povídali si.
Jakoukoliv snahu o diskusi zamlouvala tím, e ji hudba nabíjí a v podstatě se vyhýbala kadé komunikaci. Co horí, začala křičet neustále nejen mě, ale i na dcerku kvůli kadé hlouposti, od příchodu z práce jen seděla u TV nebo si lehla do vany a pozdě do noci zuřivě psala SMS. Kadý pokus o komunikaci z mojí strany vysvětlovala nadměrným stresem v práci, ale z naeho vztahu se najednou vytratily vechny ty drobnosti, jako doteky, polibky, nebo jen hlazení přes usnutím po vlasech.
Kdy jsem si vechny příznaky dal do souvislosti, asi týden jsem ji pozoroval ne jsem se odhodlal podívat se jí do poty a mobilu. Bohuel moje podezření se potvrdilo a ukázalo se, e je zamilovaná do jiného. O to nepochopitelnějí právě u ní mi připadlo, e on je enatý s dvěma dětmi a sám jí napsal, e svoji rodinu nikdy neopustí.
Kdo něco podobného zail, tomu nemusím svoje pocity popisovat. Ostatní to nepochopí
Následující dny jsem se vypravil za oním vetřelcem, uhodil na něj e vechno vím, ale kroutil se a tvrdil, e jsou jenom kamarádi ve ví slunosti. Zdůraznil jak je pro něj JEHO rodina důleitá a e rozhodně neměl v úmyslu někomu rozbíjet vztah a samozřejmě ve ukončí.
Ne jsem se ale vrátil domů, mezitím ve volal manelce a ta mi doma udělala výstup. Obvinila mě, e ji pehuju, zasahuju do jejího soukromí, apod. Samozřejmě, měla pravdu a nebyl jsem na to hrdý, ale s očima v slzách jsem jí vysvětloval, e chci zachránit ná vztah a udělám pro to ve co budu moci. Také to jak se poslední měsíc chovala se nedalo přehlédnout a zkusíme začít znovu. Musel jsem si srovnat mylenky. Manelka sice řekla, e to ukončili, ale tím ná rozhovor skončil. ádná omluva, ádná lítost. Jen konstatování - e jsem snad nečekal, e bude po tolika letech jetě zamilovaná a e to u samozřejmě mezi námi nemůe být nikdy jako dřív.
Asi týden se velice snaila a přehnaně dávat najevo, e je ve v pořádku, vodili jsme se za ruce, dávala mi (polibky na tvář) a já doufal, e se to časem opravdu srovná.
Mezitím na mne začala dokonce tlačit kvůli druhému dítěti. Nic bych si nepřál víc, ale nechci dalí dítě, právě v této situaci.
Potom se ve plynule vrátilo do normálu, doma sice SMS u nepíe, snaí se doma tolik nekřičet, ale ná vztah je spí jako by jsme bydleli vedle někoho cizího. Duchem je jinde, vekerá intimita a něnost jsou pryč. Asi dvakrát jsem se s ní snail o nás promluvit, ale nechce o ničem ani slyet.
Podle vech nepřímých i viditelných náznaků vím, e ten vztah neskončil, naopak se tajně schází a při představě, e se jí dotýká mám u i já pocit, e ji nedokáu nikdy tolik milovat, ani si jí váit
Psycholoka mi poradila vyčkávat, ale trvá to u 5 měsíců a začínám být ze veho psychicky na dně. Nejde se neustále tvářit, e jsem v pohodě a zvládat rodinu. Větí část péče o dcerku i domácnost je teď na mě.
Nejhorí je, e u ani sám nevím co vlastně chci. Kdyby mi tehdy řekla proč se to stalo a jaký jsem na tom měl podíl já, snail bych se to pochopit a něco s tím udělat, ale dodnes nevím proč se to stalo. Manelka prozatím asi chce nae souití zachovat, moná kvůli rodině, moná ke mě jetě něco cítí, nevím. Ale nemohu být stále ten třetí.
Odborník radí neříkat, e něčem vím a nechat tomu volný průběh. S takovou za chvíli skončím na AD
Pere se ve mě zbytek milujícího manela s chlapskou hrdostí a přiznávám, e nevím jakdál.
Pokud máte pocit, e jsem něco způsobil já, klidně si kopněte
Upravil(a) Ironic (8. 11. 2010 16:02)
Není tady
já nezastávám názor, e jsou vdy na vině oba dva.
Manelka byla na mateřské, nebyl čas, rodina zajetá v kolejích, trochu stereotyp..to je asi normální, po letech souití.
Pak nastoupila do práce, ven se dostala i bez dcery. Kvůli práci o sebe začala víc dbát a zjistila, e se líbí i jiným muům. jednoho vyslyela a malér je na světě.
důvodů můe být smozřejmě spousta. Od nás tady to budou jen domněnky. Pravdu zná jen tvá ena.
ance na zlepení je vdy. eny tu radí jiným, e v takovém případě se mají zaměřit na sebe. Chodit cvičit a podobně.
V případě mue bych radila to samé. Jdi s kamarádem na pivo,na squash, vyra někam na kole.
Prostě jí dej pocítit, e není jediná na světě. Drím palce.
Není tady
Vdy na vině oba nejsou, ale větinou ano. i kdy někdy je vina eny, e vysílá signály a vina mue, e je neumí přijmout. Tady to vypadá na normílní krizi s příchodem dítěte, mateřská a izolace eny + nástup do práce, jak trefně napsala Lamina - zjistí, e je o ni zájem.
Vyra si s chlapama, vem dcerku na dortík nebo do divadýlka... čtyřletou kačabu u můe vzít prakticky kamkoli od pizzerie po muzeum, a uvidí. Těko enu tahat násilím do společnosti, kdy nechce.
A promysli si, jak by to asi vypadalo, kdyby jste li od sebe. Takový plán "b"... Kdy si to srovná v hlavě, najde cestu, jak z toho ven. Chce ít vedle někoho, nebo s někým?
Já bych ti doporučila Cyranův příběh (mezilidské vztahy - rozchody a rozvody). Ne, e by byl moc podobný tvému... Jen abys pochopil, e čekat dlouho na to, e se něco vyřeí není nejlepí řeení a e nikoho nemůe přimět, aby tě miloval, ctil a chtěl s tebou cokoli sdílet.
Drím ti palce, protoe jak jsou větinou chlapi v těchto situacích průhledný, tak jsou některý enský zákeřný.
Není tady
Mě by zase ( jako vdy ) zajímal názor druhé strany,ale toho se nejspí nedočkám. Já si na rozdíl od lam a javeny myslím,e na rozpadu vztahu se vdy podílejí oba,ale kadý jinak a jinou měrou. I kdy se jeden z partnerů jeví jako ten hodnějí,tolerantnejí a přizpůsobivějí u to můe být tím "důvodem",proč ten druhý začne "zlobit". Já osobně si myslím,e pohlavní zdrenlivost před svatbou není dobrá. Vím,e opravdoví katolíci to mají nastavené jinak( mám kamarádku,která měla stejný "začátek" jako Ironic- oba byli neposkvrněný a jejich manelství více jak 20-ti leté trvá dodnes bez větích problémů )ale pak můe nastat to co Ironica. Nesehrajou se v sexu a hledají to souznění jinde. Ironicu,záleí jen a jen na vás,jestli tohle manelčino uklouznutí ustojíte a já souhlasím s tím co ti holky psaly. Soustřeď se na dcerku a sebe. Věnuj se jí,podnikejte spolu výlety a zábavné akce,vyčleň si i dny v týdnu,které stráví podle svého. A sportem nebo posezením s přáteli.Moc ti drím palce a přeju jen to nejlepí....
Není tady
"pro nás oba to byl první váný vztah... Já měl vdy k sexu velmi otevřený vztah, manelka je z katolické rodiny".
První vztah, velká láska (předpokládám)... jene výchovu ani víru tak snadno nepřekoná. Ta "náhodná vzplanutí" jetě... nakonec manelský styk je pro církev přijatelný... ale mluvit o tom??? To u ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").
absence sexu je dost podstatným ukazatelem nefunkčnosti
Ne vdycky - tvoje paní mohla po porodu (krom pochopitelné únavy ze začátku) nabýt dojmu, e si "splnila povinnost" a dokud nebude chtít dalí dítě, pouze ti občas vyhoví (abych rovnou nenapsala "podrí")... a tvoje poadavky ji víceméně obtěovaly. A zase ta snaha "zavést diskuzi" na téma, o kterém se přece nemluví...
dodnes nevím proč se to stalo
Protoe potkala a poznala někoho jiného. Tahle zkuenost jí doteď chyběla - a jestli pán dovedl zahrát na tu správnou strunu, začala si po letech zase připadat jako "princezna", ne máma od děcka a sexuální objekt pro manela. To bys koukal, co takový sladký řečičky s babou dokáou...
a ona si uívá toho pocitu zamilovanosti a novosti.
Větí část domácích prací byla na mě, něco mi automaticky "zůstalo" jetě z dob těhotenství... Větí část péče o dcerku i domácnost je teď na mě
Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt?
Není tady
Díky vem za povzbuzení, vím e s tímhle se budu muset prokousat sám.
K tomu sexu, před svatbou byl - a (v rámci její výchovy) vynikající, i kdy jako panic taky těko soudit..
Dokonce jsme spolu ili před svatbou nějaký čas (rok ?) ve společné domácnosti, napřed podnájem, pak byt. Prostě před tím, ne jsme do toho li, obá jsme veděli (byli přesvědčení), e toho druhého známe a i kdy po těch letech to nebyla u ta prvotní vánivá zamilovanost, přesto jsme věřili, e s tím druhým to zvládneme a do konce ivota (ach jo, nejsem první ani poslední, s těmito ideály).
To jak funguje návrat z mateřské vím, kníku od molky mám přečtenou několikrát.., ale přece jenom po roce a půl ?!?
Manelka je dost atraktivní a také se často setkává s obdivem okolí i nějakou to nabídku "na kafe", větinou jsme se tomu společně zasmáli. Já myslím také jetě můu zaujmout eny, měl jsem v naem vztahu jedno pokuení, ale kdy přilo na věc (zatím jen polibek), utnul jsem to s vědomím, e to své eně nemohu udělat. Vypudil jsem to z hlavy a uvědomil si, e bych celý ivot musel myslet na to, jak bych jí mohl ublíit.
Moná jsem staromodní ňouma. Ani ji neodsuzuju za to co se stalo, někdy to člověk neovlivní. Ale sama je velice inteligentní ena a proto nechápu, e v tom vztahu i přes to, e o tom vím, pokračuje. Přesto, e to nemá ádnou perpektivu.
Dokázal bych jí odpustit, e se zamiluje, ale nechápu proč kvůli tomu ubliuje svým chováním nejen mě ale i dceři.
Z těch několika málo dopisů co jsem zachytil na začátku vím, e mu jde jen o jedno a bere to jako povyraení. Vechno čemu jsem zatím věřil a čeho si na ní váil se zhroutilo jako domeček z karet při představě, e ona mu ty intimnosti a doteky dovolí V první chvíli jsem při té představě málem začal zvracet a to myslím, mám celkem silnou povahu.
ad rejka: ano, za její názor bych dal cokoliv, ale mluvit o svých pocitech nechtěla nebo neuměla nikdy a teď u vůbec ne. Pokud jsem něco udělal patně, nebo naopak neudělal co měl, tak se to nejspí nikdy nedozvím, co není příli radostná vyhlídka.
PS: ten člověk je její spoluák ze střední a ve začalo na třídním srazu, který mají navíc pravidelně kadých x let, navíc bydlí nedaleko a je to dětský lékař. I kdy to skončí, budou se dál potkávat.
Nikdy jsem ji neomezoval, kdy si la vyrazit na dámskou jízdu s kamarádkami (i během mateřské), pochopil bych jednorázový úlet po alkoholu, ale tuhle promylenou konspiraci neumím skousnout.
Pokračování naeho vztahu je momentálně pro mě nejteí otázka. Řeknu to asi takhle, kdybych měl anci, e dostanu dcerku do výchovy, jdu do toho, takový ivot za to nestojí. Ale buďme realisté, dosud byla vzorná máma a i na svoje okolí působí jako ztělesněná nevinnost a absolutně rodinný typ, nikdo by mi nevěřil, co si často zkusíme sotva se za námi zavřou dveře.
Taková je její povaha a několik lidí mě před tím varovalo u před svatbou. Zatím to ale vdy bylo vyváeno její světlou stránkou.
Sám pocházím z rodiny, kde se rodiče rozvedli v mých 4 letech a dodnes mám k oběma velmi vlaný vztah. Pokud by byla jetě ance, e se vrátí ve k normálu, asi bych to jetě vydrel minimálně do doby, ne dcera bude starí a lépe to pochopí. Mě vdycky hodně chyběla úplná rodina a dcerka je pro mě nejdůleitějí.
S tím uíváním je to hezká teorie, stejně mě poradila i psycholoka. Ale moc kamarádů nemám (větinou na druhé straně republiky, kde jsem studoval), ostatní známí mají zase u druhého prcka, tak moc nikam nechodí, v práci jsme obá kadý den do večera, auto nemáme a na malém městě není ani moc moností kam vyrazit. Do hospod nechodím, protoe nesnesu dlouho kouř a u tak pořád doma slyím, jak je přepracovaná, ve stresu a kolik toho musí pořád zvládat.
U ani nerozumím, jestli mám doma dělat větího "chlapa" a nechat některé starosti manelce, nebo to ve jenom zhorí a naopak se mám tie vytratit a najít si jinou zábavu.
Navíc také čím víc prostoru dám manelce s dcerou, tím víc ona na ní visí. Děti samozřejmě vycítí stres a nervozitu, ale čím víc na ni křičí, tím víc malá pláče a chce za maminkou, protoe má pocit, e něco provedla ona a chce si ji udobřit. Rve mi to srdce, ale malou chápu, ona tomu jetě rozumnět nemůe.
Není tady
helena napsal(a):
ale mluvit o tom??? To u ne - to se nedělá (viz "maniak a úchylák").
Ano, myslím e to přesně vystihuje její vnímání
S tím sexem je to bohuel taky přesné - druhé dítě chtěla tak, e si naplánovala přesné datum a "jdem na to"
Tehdy jsem jí řekl, e bych si připadal jako bejk na připutění, sice hrubé, ale pánové mě snad v této situaci pochopí. Po 3 letech sexuální abstinence mi oznámit, "tak teď se spolu vyspíme a uděláme si mimino" není zrovna afrodisiakum
helena napsal(a):
Nedá mi, abych si nerejpla - a co má bejt? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... ve co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- TY TEPRVE VYSÁVÁ?, já sem ti řekla, aby to bylo ne přijedeme!!!
- jo, já tě taky rád vidím...
- odnes ty taky a uhni!
Není tady
Boe!!!!! Ač v Tebe moc nevěřím .....
Ironic- přečti si Vai konverzaci jetě jednou a podívej se z pohledu tvých kolegů. Co by asi udělal CHLAP? Upustil vysavač a pouk a odkráčel. Kamkoliv, moná by jetě bouchnul dveřmi...Beze slova, bez slziček a vyčítavých pohledů... Na*s*r*a*ně- aby si panenka uvědomila, e nejsi ficka a sluka. Toté by při obdobné konverzaci měla udělat kadá enská, která se dostane do tobě podobné role jen z druhé strany. Tím, e bude ustupovat nic nezlepí, nezmění, neopraví. Jen se bude deptat. A jak správně cítí, tvoje dítě stejně nesoulad vidí....
Je úplně fuk , co si myslí a jak to chápe Tvoje ena, kdy zjevně nechce s tebou konverzovat na jiná temata ,ne ta ,která zajímají z nějakého zvlátního popudu jen ji ( viz plánování druhého potomka)....
Ty bys měl rychle zauvaovat jestli ti zbývá jetě nějaká důstojnost a jestli ti vyhovuje pravidelná masturbace místo funkčního vztahu. Moná pak zjistí, e vztah s jinou enou , by za cenu toho, e dceru nebude mít denně pod bedlivým dozorem ti bude blií ne drení vysavače a čestné stráe u věáku v předsíni.....
Děti ti vypadnou ze ivota dřív ,ne si myslí- budou mít své zájmy, budou tě brát asi tak jako trilobita na výstavě. Ty ije svůj ivot. Moná e z nového vztahu bude moci své dceři poskytnout víc ne obraz vlané a vypočítavě vedené domácnosti, kde si kadý člen "jede to svoje"...
Není tady
Ironic napsal(a):
Rád ti odpovím - vůbec nic, KDYBY... ve co udělá ona musíme povinně komentovat a chválit. Co udělám já, o tom se nemluví. Ovem jen do chvíle, kdy něco NEUDĚLÁM. Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
- ahoj princezny
- odnes ty taky a uhni!
to je dost silný kafe..můj mu by nejspí udělal přesně to, co píe Zuzi, flágnul by s vysavačem i dveřmi, ale předně já bych se k němu nechovala jak ke kusu hadru.
Tvoje ena si tě neváí a taky moná nezaslouí. Píe, e nemá ádné kamarády..to můe být i příčina. Má jen ji a dceru, fixuje se na ně a tvoje ena tě bere jako inventář bytu. Je si tebou jistá.
Upravil(a) laminanonte (9. 11. 2010 11:09)
Není tady
Ano, máte pravdu - není to nic, na co bych byl hrdý. Ostatně přesně z tohoto jejího chování vycházejí vechny nae hádky. Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.
Znám ji dost dlouho, abych věděl, e tímto tónem mluví pokadé kdy je na cokoliv natvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou.
Kdy se pohádáme, nepochopí, e mě vadí jakým způsobem se mnou mluví, ale vysvětluje si to tak, e nechci doma nic udělat a s ničím pomoct.
Hlavním problém je, e v tom nevidí chybu! U mi jednou také řekla, e ona je ukřičená a nespokojená a taková prostě je (problém je, e taková donedávna nebyla).
Vude slyím mezi přáteli (i mými, kteří manelku poznali a později), e ona je to nejlepí co mě mohlo v ivotě potkat a kdykoliv naznačím nae neshody, nejsou ochotni tomu věřit.
Jako kadý chlap mám i svoje chyby, jsem líný, vybíravý v jídle, nesportuju.
Tím ji neomlouvám, jen konstatuju, e ten rozhovor byl vytrený z kontextu.
V této chvíli prostě ztrácím zdravý náhled a nedokáu jednoznačně určit kde byla prvotní chyba. e těch problémů v naem vztahu je víc, to u vím od té doby, co jsem začal pátrat po příčinách toho co se stalo, ale donedávna to fungovalo mnohem líp, něco bylo ten počáteční impuls.
zuzi777a - chápu tvůj pohled, ale já měl třeba velmi dobrý vztah s prarodiči i přes celou pubertu. Nejde to tak paualizovat.
Není tady
Mně to zas nedá... Předelu, e problém není zjevně jen v tomto... ale...
Kdyby můj mu měl půl dne na to, aby vysál, taky bych se netvářila nejlíp, kdyby to dělal v momentě, kdy já s dětmi dojedeme domů a pod nohama nám mejdil s tyčí... nejspí bych ho vzala tím vysavačem já.
Ale to proto, e já jsem nikdy nemluvila během sportovního přenosu, narozdíl od něj, kdy mi kafral do filmů... kdy přiel z práce, měl si kam postavit hrnek s kávou - narozdíl ode mě, protoe kuchyň, na které byly od hrnců, talířů, sklenek, mobilu, ponoek, utěrek jetě třeba i noviny uklízel pravidelně v momentě, kdy já vyndavala nákup - celý den nebyl čas...
Take já Ironicovu enu v tomto chápu. To je fakt jednoduí udělat si to sama. Vechno...
Není tady
javena: podle jednoho příspěvku si neudělám obrázek, ale tebe bych chtěl mít doma :-)
Říká to správně, kadý musím mít svůj díl práce, a kadý musí mít svůj kus svobody pro sebe. A u je to fotbal, nebo seriál ulice.
Kdy mi ena dřív řekla "táto, prosím tě, nevysál bys a neuvařil mi nějakej dobrej čaj, já sem z práce úplně grogy", tak neřeknu ani bé. Pokud zatěká, "bolí mě nohy!, aspoň vysaj a uvař mě rychle čaj!", pohádáme se.
Občas jsem jí připomínal, jak by se tvářila, kdybych podobným způsobem po ní něco chtěl já....
Není tady
Ironic napsal(a):
zuzi777a - chápu tvůj pohled, ale já měl třeba velmi dobrý vztah s prarodiči i přes celou pubertu. Nejde to tak paualizovat.
Ironic- myslím, e jsi to nepobral tak jak bylo myleno- moje děti , i manovy děti , včetně babiček, dědečka a dalího blízkého příbuzenstva mají s námi velmi hezký a vřelý vztah ( samozřejmě puberta dělá divy - paradoxně s mojí prostřední dcerou vícne s ostatními potomky klučičího pohlaví ). Moje dětství byla idylka, kde neexistovala le a přetvářka... je to jedna z věcí, která mě zjevně nepřipravila na svět ,kde je toto naprosto normální... Tomu dávám za "vinu" i moji vztahovou problémovost v prvních pokusech o vzájemné souití....
O odchodu dětí z domova píi proto, e od tebe nikdo nemůe chtít ( a neměl bys to chtít ani ty) aby jsi "il pro děti".
To je patně. Děti jsou výsledkem a propojovacím prvkem vztahu- toho funkčního i toho nefunkčního (bohuel). ít musí pro sebe na prvním místě ( nikoliv sobecky), s partnerem coby nejbliím kámoem a parákem, který kdy bude přáno ti buď jednou zatlačí oči nebo mu bude pomáhat s láskou doít ty. Partnerství zaloená jen na "produkci " dětí vyhasínají.... To u vidí i ty....
Není tady
javena: podle jednoho příspěvku si neudělám obrázek, ale tebe bych chtěl mít doma :-)
Njn., mě bylo doma taky občas dost.
Ale je jistě rozdíl v tom, v jaký náladě a fázi je vztah. Byly doby, kdy jsem to přela a "nedělala z toho drámu".
Komunikace, komunikace... tak jednoduchý to je a přitom na ní ztroskotá tolik vztahů.
Není tady
Ironic napsal(a):
Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
Zeptám se:Proč jste nejeli vichni? Jezdí ke svým rodičům pravidelně sama? Jaký s nimi má vztah? A jak moc oni ovlivňují svojí dceru?
Ironic napsal(a):
za její názor bych dal cokoliv, ale mluvit o svých pocitech nechtěla nebo neuměla nikdy a teď u vůbec ne.
No tak to je průser.Ke konverzaci by měli být alespoň dva. Ve vztahu musí umět mluvit o svých pocitech,touhách a přání,jinak je to o ničem....
A na závěr: Kadý člověk by měl mít nejen svojí hrdost,ale znát svou cenu. A nikdy nejít pod ní.....
Není tady
rejka napsal(a):
Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů:
Zeptám se:Proč jste nejeli vichni? Jezdí ke svým rodičům pravidelně sama? Jaký s nimi má vztah? A jak moc oni ovlivňují svojí dceru
jj, ta věta mě taky zaujala. Jak často jezdí, kadý víkend?
Není tady
Mě vdycky hodně chyběla úplná rodina a dcerka je pro mě nejdůleitějí.
Hmm - to má dobrej základ, protoe kvůli malý leccos překousne a leccos si nechá (u nechává) líbit. A dovedu si barevně a plasticky představit, jak toho tvoje paní v případě rozchodu bude umět vy/zne/uít.
Taková je její povaha a několik lidí mě před tím varovalo u před svatbou... tímto tónem mluví pokadé kdy je na cokoliv natvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou... je ukřičená a nespokojená a taková prostě je (problém je, e taková donedávna nebyla).
Třeba se jen líp ovládala, nebo jsi něco občas přehlídnul. Ale jak vidí, nejsi jedinej, na koho těká. Moná je utahaná z práce, moná frustrovaná z neperspektivního vztahu s milencem...
donedávna to fungovalo mnohem líp, něco bylo ten počáteční impuls
Viz výe - únava, frustrace... nebo třeba lepí (jinej) sex. Chtěla by víc, ví, e to nedostane - tak to holt odnesou vichni kolem. Na miláčka asi řvát nebude, aby měla aspoň to, co má teď, ale někde se "odreagovat" muí...
Typický příklad, kdy přijede po víkendu od rodičů...
No, mě by taky nepotěila představa, e chlap není schopen uvést byt do původního stavu aspoň 10 minut před tím, ne se vrátím, ale motá se s luxem mezi dítětem a kabelama. Zvlá kdybych třeba u rodičů celej víkend pomáhala - to tuplem.
Není tady
Pročítám u nějakou dobu Cyranův příběh a připadám si jako absolutní blb a ignorant, kterému se velmi pomalu otvírají oči. Ano, měli jsme fatální neshody v komunikaci. Dokonce moná lo i o ten dům, kvůli kterému jsme se příerně několikrát pohádali, její deprese e nic nemáme, nedávný výbuch, e si neumím najít lepí práci a tohle ve je jen a jen důsledek dlouhodobého selhávání naeho vztahu.
Mám pocit, e před manelstvím by měl kadý udělat nějaký "řidičák" partnerských vztahů a komunikace.
Já o sobě tvrdím, e jsem introvert, ale doma jsem ten upovídaný já. Přesně jako Cyrano umím ve LOGICKY zdůvodnit a přesně jako Cyrano pak nechápu, proč ona je z toho neastná "kdy s tím souhlasila".
Naopak moje ena je spí extrovert, se vemi vykládá, navazuje kontakty, umí komunikovat, v práci si do týdne potykala s lidmi, které za 8 let neznám ani já jménem (pracujeme ve stejné firmě), ale doma jsem se nikdy nedozvěděl co si myslí, nebo proč to takto chce. Obávám se, e princip sopky funguje i tady.
Přese vechno mám pořád pocit, e se mnou chce (snad) zůstat, ale MUSÍME TOHLE ROZETNOUT ne dojde k něčemu horímu (pokud u nedolo). Je pravda, e manelka často tvrdí, já musím mít vdy pravdu i kdy si to nemyslím, ale podle toho příběhu to zapadá bohuel velmi přesně - ona neargumentuje, čeká ústupek a pochopení, já to vnímám jako souhlas a vzájemné odsouhlasení.
Jdu "studovat" dál...
PS: A ano, jsem technický typ. Velmi technický, profesí programátor...
Jen mě trápí v hlavě jeden příerný bubák - pokud si manelka usmyslí, e klíčem k prozření byl její zálet, pak si to můe chtít jindy zopakovat jako "účinný prostředek", co bych u nevydýchal..
--
Víkend u rodičů - ano, poslední dobou tam jezdí prakticky pořád. Začalo to v létě, kdy jsme tam nechávali dcerku na hlídání a pak jsem si její výlety spojil s tím, e má volnost jít z domu a scházet se s ním. S jejími rodiči problém nemám, několikrát jsem tam jel s nima, ale pochopil jsem, e spí nechce, abych tam jezdil. Pokadé se nějaký důvod najde. Buď pojede se sestrou na výlet (mají taky teď rodinu a já bych se u do auta "neveel"), nebo půjdou s tchánem okopávat brambory (ví dobře, e tohle mě spolehlivě odradí, nejsem zrovna fyzicky zdatný zemědělec), nebo prostě jen proto, abych doma udělal co je potřeba, nebo abych "u nich" neokouněl a nic nedělal. Po několika návtěvách mě tahle snaha přela a tak pokud není v bytě nic na práci, jezdím dělat nebo relaxovat na domek.
Druhá část otázky - svoji dceru moc neovlivňují, její otec je typ dominantního cholerika a nemám si s ním moc co říct, matka je spí submisivní a ve vem jí ustupuje, pomáhá a toleruje. Vycházím s ní v dobrém, ale to tady nic nepomůe.
Důvodů proč tam jezdí můe být/je několik:
- chce si prostě odpočinout, ve větině případů tam nemusí nic dělat (rozuměj v domácnosti)
- odpadá automaticky starost o malou, kterou zabaví prarodiče
- můe kdykoliv z domu "do obchodu" a scházet se s ním, stejně tak posílat po večerech SMS bez podezření
- kvůli sestře, která má roční mimino a manelka je z něj samozřejmě naměkko
Ano, unavená, frustrovaná a stresovaná je poslední měsíce dost nepřehlédnutelným způsobem. Časově se to přesně kryje s jejím druhým vztahem. Mě tvrdí, e ji stresuje nae dcerka, která má často záchvaty vzteku a trucování. Rodičům pravděpodobně, e je toho na ni moc v práci i doma (alespoň podle toho, jak mi tchýně neustále eptá, a jí víc ve vem pomáhám a e je toho na ni chudinku moc).. kdyby tak věděla.
Otázkou je, jestli je frustrovaná dalím vztahem s vědomím, e já to vím, nebo alespoň tuím a obavou o rodinu, nebo jak naznačila Helena z neperspektivního vztahu s milencem :-(
Není tady
Ironic:
ahoj princezny
- odnes ty taky a uhni!
Tak můj pohled:
ena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, ne otevřela při návratu dveře? Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, ne přijede?
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, patně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě e slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vae konverzace podle mě "smutná" z obou stran.
Ironic: Já sice neprásknu dveřmi, ale občas tím vysavačem a pak následuje krátká výměna názorů, po které oba čekají omluvu a nemluví spolu.
Tak to bys u nás udělal jen jednou , to povauji za uraenecké chování nezvedeného pubertálního spratka.
Ironic: Znám ji dost dlouho, abych věděl, e tímto tónem mluví pokadé kdy je na cokoliv natvaná, mluví tak i se svou matkou, nebo sestrou.
Kdy se pohádáme, nepochopí, e mě vadí jakým způsobem se mnou mluví, ale vysvětluje si to tak, e nechci doma nic udělat a s ničím pomoct.
Tak a tady bych apelovala na Tvoje technické - logické mylení. Kdy tohle, co jsi napsal, dobře ví, tak proč se podle toho nechová tak, abyste byli v pohodě? Proč ji nechá, aby si patně vysvětlovala Tvoje vyjadřování? Proč jí tedy situaci nevyjasní, kdy toho ona sama není schopna? Kdy "nechápe"? Tady je chyba opět na Tvé straně. Připadá mi, jako bys měl řidičák i auto, ale řídit nechtěl.
Vůbec nekritizuji, jen mě udivuje, e inteligentní chlap nedokáe (nebo nechce) své vlastní partnerce objasnit svoje mylení a nechává ji tápat. Zřejmě přece jen NEUMÍ vechno logicky zdůvodnit .
Ironic: Jako kadý chlap mám i svoje chyby, jsem líný, vybíravý v jídle, nesportuju.
eny dokáou svým muům "odpustit" hodně. Moná ani není nutno některé svoje chování označovat za chyby. Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, e taky doma ostatním uvaří. Protoe není horího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo .
Upravil(a) Tercila (9. 11. 2010 21:50)
Není tady
Ironicu, z Tvého psaní mám dojem, jako by Tě Tvoje paní snad nebyla hodna. Ty nic, Ty muzikant.
Nejlepí bude, kdy si najde jinou.
Ale můe se Ti lehce stát, e od jiné enské bys za svoje chování dostal hadicí od vysavače po hlavě.
Ironic:
Otázkou je, jestli je frustrovaná dalím vztahem s vědomím, e já to vím, nebo alespoň tuím a obavou o rodinu, nebo jak naznačila Helena z neperspektivního vztahu s milencem :-(
A moná ji trápí nejvíc to, e s TEBOU si nerozumí. To bude ta hlavní příčina, proč má někoho jiného.
Upravil(a) Tercila (9. 11. 2010 21:55)
Není tady
Tercila napsal(a):
ena má pravdu. Chyba je v tomto uvedeném případě na Tvé straně. Co jsi dělal celou dobu, ne otevřela při návratu dveře? Proč jsi nerespektoval její přání, aby luxování bylo hotovo dřív, ne přijede?
Pubertálně znějící větu, kterou jsi jí odpověděl, bych těko skousávala, na něco takového tedy já opravdu doma zvyklá nejsem. Čekala bych něco ve smyslu "promiň, patně jsem si to rozvrhl... promiň, nechtělo se mi dřív..." atd.
Samozřejmě e slovo "uhni" je od ní hloupé (pokud to tak doopravdy je), ale celkově je vae konverzace podle mě "smutná" z obou stran.
Tvůj názor respektuji, ale myslím, e mi křivdí. Zkus se na to podívat z jiné strany - manelka pravidelně odjede na víkend, v kuchyni binec, nádobí, hrnce na sporáku, vude nepořádek, lednice prázdná a mě nadiktuje úkoly. Přitom jede k rodičům, kde si bude uívat pohodu a dopisování s milencem. Já se naopak snaím vdy byt vdy uvést do původního stavu ne se vrátí a zároveň mít chvilku pro sebe na vyjasnění mylenek. Někdy si to prostě patně odhadnu a něco jetě není hotovo, ale to není o tom buzerovat kolik jsem toho udělal. To je dost poniující a mě to uráí. Nikdy jsem neslyel "jsi ikula, e jsi to zvládnul" nebo něco podobného.
Rozuměj, být doma, tak je to v pořádku. Ona navaří, já uklidím. Ona nakrmí malou, já vysaju. Pak můeme třeba na vycházku, potět draka, nebo si uděla jenom pohodové odpoledne. (a ANO, navrhoval jsem to mockrát, ale tohle zjevně není její představa víkendu)
Tercila napsal(a):
Tak to bys u nás udělal jen jednou , to povauji za uraenecké chování nezvedeného pubertálního spratka.
Moná ano, přiznávám, e kdy jsem vytočený, moná neuvauju zrovna diplomaticky. Neumím to teď posoudit.
Tercila napsal(a):
Tak a tady bych apelovala na Tvoje technické - logické mylení. Kdy tohle, co jsi napsal, dobře ví, tak proč se podle toho nechová tak, abyste byli v pohodě? Proč ji nechá, aby si patně vysvětlovala Tvoje vyjadřování? Proč jí tedy situaci nevyjasní, kdy toho ona sama není schopna? Kdy "nechápe"? Tady je chyba opět na Tvé straně. Připadá mi, jako bys měl řidičák i auto, ale řídit nechtěl.
Opravdu myslí, e jsem to nezkouel?
A tím vysvětlováním myslím opravdu "vysvětlování", ne hádku. Ale (teď po přečtení) myslím, e buď chápat nechce, nebo to bere jako dalí ústupek ze svojí strany, "já jsem taková jaká jsem, tak mě takovou má brát". Já naopak nerozumím, e slunost a ohleduplnost je něco co nejde naučit. (mmch sprostá slova a křik pouívá hlavně manelka, já na tohle z domu nebyl připravený a zpočátku mě to hodně deprimovalo).
Tercila napsal(a):
Zřejmě přece jen NEUMÍ vechno logicky zdůvodnit .
Zřejmě ne, pokud to nefunguje - dělám to patně. Co druhá strana?, mlčení a moná zahořklý pocit, e musí ustoupit není nejlepí způsob dialogu
Tercila napsal(a):
Ale pokud jsi vybíravý v jídle, doufám, e taky doma ostatním uvaří. Protoe není horího partnera, který neví, kde je doma sporák, a remcá na uvařené jídlo .
O sebe jsem se uměl vdy postarat, ovem manelka mě dlouho ke sporáku nechtěla pustit (ne e bych to neuměl, nebo bych jí to toho remcal, ale brala to jako svoje království). A ano, kdy je potřeba, pro vechny není problém uvařit. A neboj, u jídla neremcám. Manelka ví co jím a co ne. Pokud se vaří něco jiného, je moje strava na mě. (teď se na mě asi sesypete, ale fungovalo to takto u nás doma vdycky a nepřijde mi na tom nic nenormálního. Lepí, ne aby se polovina lidí přemáhala, e jim chutná oběd, kdy by si raději dali něco jiného ne? Nejsme na návtěvě. Ale to jsme mimo téma, tady jsme větí problémy nikdy neměli)
Tercila napsal(a):
A moná ji trápí nejvíc to, e s TEBOU si nerozumí. To bude ta hlavní příčina, proč má někoho jiného.
Vysvětli mi prosím z pohledu eny, jak se můe trápit kvůli nedostatku porozumění SE MNOU, kdy miluje jiného?
Upravil(a) Ironic (10. 11. 2010 7:56)
Není tady
Tercila napsal(a):
Ironic:
ahoj princezny
- odnes ty taky a uhni!
ale jdi...jak můe vědět, e to bylo přání a ne rozkaz..Nicméně, je to dospělý chlap, mohla by si odpustit to peskování..navíc zřejmě před dítětem
To jak Ironic odpověděl mi přijde vhodné vzhledem k situaci..ona přijede po 2dnech od rodičů, on jí a dceru pozdraví a ona místo pozdravu na něj vytěkne proč vysává teprve teď.. to co jí odpověděl on, není vůbec pubertálně znějící věta. Naopak ironicky poukázal na to, e normálně se uvítací ceremoniál odvíjí jinak..
co by u vás následovalo...
Upravil(a) laminanonte (10. 11. 2010 8:32)
Není tady
Tercila, já osobně nevidím sebemení důvod, aby se chlap omlouval enský za to, e nestihl včas vyluxovat. (Pouze v případě, e je z úklidové sluby a očekává od ní plat :-) Ale v kadé domácnosti to funguje jinak, to je jasný = co připadá normální Tobě, nemusí připadat normální mě...
Není tady
Můj mu je extrémně shovívavý, ale kdybych ho po dvoudenním odpočinku kdekoliv ve dveřích místo pusy seřvala, tak pochybuji, e by luxoval. Spí by (jak je jinak rád doma) emigroval na zahradu a vrátil by se pozítří.....
Chyby v komunikaci, neváení si partnera, pálení dobrého bydla... To tam vidím já -pokud je pravda by jen část toho jak to popisuje Ironic. A k tomu jeho zoufalé lpění na modelu,který si vysnil.
Mmch- jak pevná byla víra v rodině manelky, jak moc je ona věřící, pokud nejde pro vulgarismy daleko a nevěra jí není cizí ??? Není to zase jen zboné Ironicovo přání mít manelku z "vhodného" nezkaeného prostředí?
Jít poutět draka můe s někým koho to baví a v rodině vidí střed vesmíru. Někdo ,kdo na víkend pláchne do pohody ,kde servis zajiují prarodiče, NENÍ vhodný ocásek k letícímu drakovi na rodinném společném odpoledni....
Tvoje manelka má zjevně úplně jiné představy o svém ivotě. Dopadne tak, e jí bude dělat tafá k jejím činnostem a trápit se tím jak docílit něco, co ona NECHCE, případně chce s někým jiným (třeba i nedosaitelným)- i ona můe mít své sny...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Chyby v komunikaci, neváení si partnera, pálení dobrého bydla... To tam vidím já -pokud je pravda by jen část toho jak to popisuje Ironic. A k tomu jeho zoufalé lpění na modelu,který si vysnil.
Tak nějak jsem k tomuto dospěl také
zuzi777a napsal(a):
Mmch- jak pevná byla víra v rodině manelky, jak moc je ona věřící, pokud nejde pro vulgarismy daleko a nevěra jí není cizí ??? Není to zase jen zboné Ironicovo přání mít manelku z "vhodného" nezkaeného prostředí?
V tomto jsi vedle. Já z toho byl spí trochu neastný, protoe nejsem věřící a některé názory mi zpočátku připadaly hodně staromódní. Nicméně zřejmě to byl pouze vliv rodiny, jak jsme spolu začali bydle rychle se oklepala a za ty roky byla v kostele asi 2x. Dodávám, e já její víru nikdy neshazoval a problém s tím také nemám. Svatbu jsme měli v kostele se vím vudy.
zuzi777a napsal(a):
Jít poutět draka můe s někým koho to baví a v rodině vidí střed vesmíru. Někdo ,kdo na víkend pláchne do pohody ,kde servis zajiují prarodiče, NENÍ vhodný ocásek k letícímu drakovi na rodinném společném odpoledni....
To beru, pokud by mi nechala dceru doma. JI opravdu na procházku ani poutění draka nepotřebuju.
zuzi777a napsal(a):
Tvoje manelka má zjevně úplně jiné představy o svém ivotě. Dopadne tak, e jí bude dělat tafá k jejím činnostem a trápit se tím jak docílit něco, co ona NECHCE, případně chce s někým jiným (třeba i nedosaitelným)- i ona můe mít své sny...
Tuhle část jetě trávím... Točím se v kruhu. Cca rok-dva zpět to bylo úplně jinak a těko můu věřit, e se do té doby 6 roků úspěně přetvařovala. Pokud ne, tak jsem celou tu dobu il s tím správným člověkem, teď jen zjistit co se stalo a jestli existuje cesta zpět bez toho, ani by jeden z nás měl pocit, e obětuje sám sebe.
Není tady