29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím v právním :-)
mám doma atopického alergika trpícího na infekty horních cest dýchacích a záněty středního ucha. Nyní by dcera měla podstoupit odstranění nosní mandle, což se ale asi nestane, protože je znovu nemocná.
Byla mi pro dceru doporučena ozdravovana,ale bohužel letos už je nerálná. Já bych měla nastoupit s ní jako doprovod. Doba léčby je 4-6 týdnů.Mně ale v prosinci končí RD, jak je to s OČR, když budu chodit do zaměstnání? Budu si muset vzít neplacené volno? A následně tak pak sama hradit i sociální a zdravotní, když se bude jednat o celý měsíc?
Díky za info.
Není tady
Neplacené volno ne,nevím jaká je praxe při pobytu rodiče s dítětem v ozdravovně,buď lékař vypíše OČR na celou dobu,hraznené je ale jen 9 dnů,pro osamělé matky 16 dnů,nebo dostaneš ty po dobu pobytu vypsanou neschopenku,spíš se přikláním k této verzi.kdy první tři dny jsou neplacené,od nového roku má hradit zaměstnavatel tři týdny a další dny pak správa sociálního zabezpečení.
Není tady
"Je-li při přijetí dítěte do zdravotnického zařízení vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nutná celodenní přítomnost průvodce, může s ním být průvodce přijat do ústavní péče. Pobyt průvodce dítěte mladšího šesti let v nemocnici se považuje za ústavní ošetřování. " (zákon o veřejném zdravotním pojištění)
tedy pokud jsi přijata s dítětem do nemocnice nebo ozdravovny, z hlediska zákonů se to bere tak, že i ty jsi "v ošetřování", nemocná - vystavuje se neschopenka. očr ne, to naopak ze zákona nenáleží za dobu, kdy je dítě přijato do nemocnice. o neplacené volno rozhodně nežádej - po dobu neplaceného volna nenáleží nemocenská.
Není tady
Děkuji za informace a rady. Ještě to sice není aktuální,ale chtěla jsem předem vědět, co to obnáší. Dcera je opět nemocná, takže jsme včera na ORL nenastoupily a termín zákroku byl posunutý až na únor, takže ozdravovna bude někdy jaro-léto
Není tady