Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 9. 11. 2010 9:38

Blossom
Host

Re: opakující se události - jak je vyřešit?

lupina montana napsal(a):

Bradavice - ty jsou skvělý. I staří praktici říkají, že na ně platí jen jedno - říct jim dostatečně důrazně "huš huš, bradavice" lol Můžu z vlastní zkušenosti jen potvrdit.

Bloss, nikdo se nehádá, že HA takhle funguje - ale je to každopádně uměle srovnaná hladina - kdyby ji panenka nebrala, myslím, že leckterá by se tím akné trápila.
Geny dobrý jsou rozhodně dobrý, to se taky nehádám - ale i dobrá genetická výbava se podle mě dá zničit, když je člověk v depresi, ve stresu, pod neustálým tlakem, když má - a to zejména - pocit bezmoci.
Pokud ten člověk nepozná, nepozná, co je to skutečná duševní nepohoda smile
Dejme tomu, že máš štěně z vynikajícího chovu, rodiče zdraví, kam rodokmen sahá, plemeno zdravý - pes nátury veselé a vlídné....fakt myslíš, že se z něj NEDÁ udělat zlomená bestie?
A s lidma je to totéž....geny jsou jen předpoklad, přece....
Nemůžu si pomoct - když je člověk v pohodě, tak je - no prostě v pohodě. A neumím si představit, jak by člověk dlouhodobě v těžký nepohodě dokázal zůstat zdravej jako řípa.
Tomu říkám vliv psýché.

Javeno, obrovská gratulace - tohle je báječný slyšet rock

Mmch, Bloss - ta tvoje každoroční chřipajzna mě nijak neudivuje - hádám, že dobrovolně bys neodpočívala, co? lol

Lupino, dík za odpověď. Neberu to, že by ses hádala - proč taky? Já se taky nehádám, ale normálně hledám odpovědi na otázky, které mě zajímají.
Byla bych moc ráda, kdybychom tady na vlákně dovedli zůstat ta této argumentační dotazově-odpovídající úrovni a nebrat nic osobně, jako že by se někdo hádal, rejpal apod....

Ale teď k věci: Geny podle mě dělají hodně. Možná, že mám to štěstí, že je mám fakt dobré, protože ani více než 5 let těžkých stresů v rodině, skutečné duševní nephody a pocit obrovské bezmoci mi tehdy zdraví nepodlomily, kromě těch zřídkavých nachlazení jsem i ve středním věku zdravá jako řípa - žádné chronické či trvalejší potížě, prostě nic (což vělmi poctivě ťukám o dřevo). Žádné větší nemoci ani tehdy v době mých velkých těžkostí, ani teď, když jsem už dávno v pohodě.
Pokud sečtu roky těžké nepohody v manželství (cca 5 let), a přidám depresivní exmanželovo alkoholické upadání níž a níž  a pak jeho smrt, tak mi to celkem vychází na cca 8 - 9 velmi stresových let.
A asi bych měla děkovat osudu, Bohu, genům, nebo já vlastně nevím komu, ale přežila jsem to skutečně bez zdravotní újmy. A nyní je už 7 spokojených let poté, to už by se to přeci dávno projevilo, kdyby mě to nějak zdravotně poškodilo....

A ohledně mých občasných chřipek a nachlazení? Tvůj předpoklad lupino, že dobrovolně bych neodpočívala, není správný: Každoročně absolutně vypnu na 1 týden dovolené, opravdu v tu dobu na sto procent odpočívám. A takto stoprocentně relaxuju skoro každý víkend. Vždycky se cítím opravdu po víkendu odpočatá a nabitá novou energií.
Ano, vím, že teoreticky by se mělo odpočívat víc.
Ale ruku na srdce - kdo z nás dnes může odpočívat "tak dlouh, jak by se správně mělo"? wink smile

#102 9. 11. 2010 10:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

já mám za to, že na akné se podílí strava, hormony a celkově nezdravej způsob života.
tak jak to píšeš jsem nad tím nikdy nepřemýšlela ..

No vidis Pavli,pises hormony. Ty hormony jsou neoddelitelne spojeny s psychikou.
Muzsky a zensky princip-muzske a zenske hormony smile   (Velice zjednodusene podano)

Vsechno je provazane. stolt

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#103 9. 11. 2010 10:46

ElinaH.
♥♥♥♥---

to zdraví - někomu ho stresy podlomí, jinému ne...

osobně mám za to, že je nám to dané osudem ... koukněte si do dlaní - kdo má čáry silně vyryté - bývá zdravý

a moje vztahy v rodině - no, zmatky, zmatky...

táta mámu strašně chtěl, ona jeho prý ne, vzala si ho z hecu, rozešel se s ní jeho bratranec....

táta byl doma ten " hodnej", máma " zlá"
děda přísnej a babička "poslušná", která razila heslo: "odkývej mu to a udělej si to po svém."
děda byl pořád v práci a měli čtyři děti, které babička většinu času musela zvládat sama
my byli dva a máma domácnost zvládala, protože táta utíkal po práci za koníčky, kamarády, pak i alkoholem...

Upravil(a) ElinaH. (9. 11. 2010 10:46)

Není tady

#104 9. 11. 2010 11:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

PavlaH napsal(a):

hormony souvisí s ženstvím, jeho přijetím a jeho projevy. to jsou příčiny ženského akné.  Ach ten feminismus. V jistém )úhlu pohledu nám docela zavařil. Zlatý sukně.... wink

To je divné: Já se celý život cítila dobře a spokojeně jako ženská, se sebepřijetím jsem neměla problémy ani v pubertě, nikdy jsem netrpěla mindráky ze svého vzhledu, v tomto ohledu jsem myslím celý život nadprůměrně  spokojená.
A třeba ve vztahu s manželem jsem bývala skutečně ženou , mohla jsem si to dovolit, protože on byl tehdy  mužem a já nemusela žádné mužské životní role suplovat (jako pak v letech pozdějších).
Feminismus v té militantnější podobě se mi vždycky příčil, já mám muže ráda a  ženou jsem taky ráda. smile

A přesto jsem to akné mívala, a hodně, přesně do začátku braní HA, a od té doby mám od něj svatý pokoj stolt . A čistou pleť jsem měla (díky té antikoncepci) i v dobách, kdy jsem sama vedla firmu o 20 zaměstnancích a k tomu se komplet coby tátamáma starala o děti, dům, zahradu, auto, a o vše, oč se běžně stará chlap ( např. opravy kotle, auto do opravny, prořezání stromů na zahradě apod.) Což se starám dodnes, jen firma je naštěstí už menší a děti mi mezitím dospěly).

Tak buď jsem nějaká výjimka, a nebo tohle pravidlo nefunguje.

Bloss rekni jak se projevuje zenstvi podle Tebe?

Kdyz by jsi nebrala HA mozna by jsi akne mela i nadale. 
Znas skrytou pricinu  sveho tehdejsiho akne a nebo premyslela jsi nekdy o pricine toho projevu?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#105 9. 11. 2010 12:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Blossom napsal(a):

Ale teď k věci: Geny podle mě dělají hodně. Možná, že mám to štěstí, že je mám fakt dobré, protože ani více než 5 let těžkých stresů v rodině, skutečné duševní nephody a pocit obrovské bezmoci mi tehdy zdraví nepodlomily, kromě těch zřídkavých nachlazení jsem i ve středním věku zdravá jako řípa - žádné chronické či trvalejší potížě, prostě nic (což vělmi poctivě ťukám o dřevo). Žádné větší nemoci ani tehdy v době mých velkých těžkostí, ani teď, když jsem už dávno v pohodě......Pokud sečtu roky těžké nepohody v manželství (cca 5 let), a přidám depresivní exmanželovo alkoholické upadání níž a níž  a pak jeho smrt, tak mi to celkem vychází na cca 8 - 9 velmi stresových let.

Bloss, promiň, ale tohle NENÍ likvidační stres - bylas dospělá, nebyla bezmocná ve skutečném smyslu toho slova. Vždycky jsi měla nějakou možnost - přesto, že sis ji třeba v tu chvíli neuvědomila.
Jako z udělání teď čtu knihu o holce, která po výbuchu ochrnula naprosto komplet - z jejího pohledu psáno - tam by se to možná malounko přiblížilo, co je to skutečná, devastující bezmoc.
A ta, co zakládá na všechny ty nemoci, ta geno-cidní, ta se ovšem musí zažít v dětství.
Jako s tím stromkem - znáš to. smile
A prosímtě, zkus si důkladněji a ze všech stran představit můj příklad se psem....

Blossom napsal(a):

Ano, vím, že teoreticky by se mělo odpočívat víc.

Tělo ti říká, že i prakticky. wink Ale nevím, proč se tomu tak bráníš, to je noumální, Úďo...často se stane - a nejen lidem - že se utíkají do nemoci. Já to považuju za zcela správné - pokavad zůstane u chřipek lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#106 9. 11. 2010 13:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Elino, ono se ukázalo, že je strašně důležitý, jestli je v rodě zvyk, stavět se ke katastrofám a potížím konstruktivně, nebo destruktivně - to je pravděpodobně naprosto rozhodující.
A taky - jestli tebe někdo těžce masil, tebe osobně.

Není tady

#107 9. 11. 2010 18:01

ElinaH.
♥♥♥♥---

Lupi - ajaj . máme tam tu destrukci...

I poslední přítel se divil, že vše ničím agresí, ničím destrukcí, neumím řešit věci jinak...kapitulation

Fakt neumím, mám to v sobě nahraný takhle, nooo

Není tady

#108 9. 11. 2010 18:03

ElinaH.
♥♥♥♥---

p.s. - máma mně dost mlátila ... a babička, když vyprávěla o mámině dětství, říkala: Já ji nechápu, ta se tak bála výprasku, byla schopná cokoliv vymyslet, jen aby ona nedostala, lezla po čtyřech po celém bytě, jen aby se výprasku vyhnula....

Mně ovšem řezala za kdeco....A bála jsem se jí a lidí jí jen podobných se bojím dodnes jako čert kříže.

Není tady

#109 9. 11. 2010 18:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hezký. hmm  Naštěstí jsou tady konstelace, EFT, RUŠka, homeopatie, kinezka..... Všechno možný se s nima dá zvládnout.  pussa

Není tady

#110 9. 11. 2010 18:46

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Nojono.., když se podíváme na lidské kódy, jak jsou v nás vystavěné, tak opravdu není být na co pyšný. Čeká nás skutečně hodně práce, abychom příští generaci dokázali předat dědictví lepší. Já to však vidím tak, že nebude-li zároveň předáno i učení o Karmě, tak  celá ta snaha je víceméně zbytečná.

Příroda (její zákony) totiž odjakživa spěla od nejsložitějšího k nejjednoduššímu. Proto i lidská mysl bude vést opět směrem k egu, pakliže nedostane základní stimul ve formě karmické nauky. Jsem přesvědčen, že už v předškolním věku, nejpozději však v první třídě, musí někdo těm malým vysvětlit, aby se nedopuštěli základních životních přehmatů, ještě než dospějí. Pak by totiž jimi byli determinováni a žádná větší Svoboda už by se jich netýkala.

Takže tohle je základní předpoklad. Vysvětlit jim prvotní zákony duchovní nauky. Tak mohou positivně zasáhnout do svého vlastního Osudu. A předat dál lépe vystavěné kódy. Neboť o ně právě jde. Jak se bude mysl uvolňovat z negativního dopadu Karmy, povstanou v ní tvůrčí myšlenky, jež posléze inspirují všechno kolem. Tak se postupně z generace na generaci může lidstvo osvobodit a vytvořit úplně nové zákony. A to jak mezilidské, tak i fyzikální. Neboť hmotné zákony nejsou tak úplně definitivní, jak by se nám snad zdálo, ale můžeme do nich svou myslí vstoupit a přetvářet je.

Ovšem tohle je hudba budoucnosti. Nejprve musíme přetvořit sami sebe. Jinak by nás dopad takových skutků úplně vymazal z tváře planety.

Crabat

Není tady

#111 9. 11. 2010 18:49

ElinaH.
♥♥♥♥---

konstelace jsem zkusila asi dvakrát před pár lety - řešila jsem vztah se zemřelým přítelem a také se svou mámou.Vztah s mámou dal tomu ing., co konstelace vedl děsně zabrat, řekl, že tohle jen tak prostě nepůjde, dlouho nemohl vykoumat, jak konstelaci postavit...
a mámu mi v konstelaci zastupovala kamarádka, špatně z role vystoupila ( nebo jak se to říká) a ještě dlooouuho na mně byla naštvaná, sotva mně potkala...tongue

A - je toho tolik, netuším, co bych si měla vybrat...Třeba reiki - o tom vím, že toho se vyloženě bojím,jedna šéfka mi tak léčila zub - strááášně pak bolel a stejně mi ho vytrhli....yikes

Není tady

#112 9. 11. 2010 18:52

ElinaH.
♥♥♥♥---

taky mi někdo doporučil Bachovy esence - mj. nemůžu spát a budím se úzkostí...ale nevím, zda je mám zkoušet, jestli to není jen takové placebo a nemám si zajít raděj pro antidepresiva chemický

Není tady

#113 9. 11. 2010 18:56

ElinaH.
♥♥♥♥---

Crabate - jak mám přetvořit sama sebe? A hlavně - jak mám pozitivně zasáhnout do vlastního Osudu????

Mám se nějak posunout směrem od destrukce ke konstrukci?

a vysvětlit to dětem, Popravdě je Tvůj příspěvek pro mně trochu složitý

ale děti mám dvě - 14 a 1, tak bych tomu ráda rozuměla...

Prosím o vysvětlení pro nás méně chápavé...dumbom

Upravil(a) ElinaH. (9. 11. 2010 19:11)

Není tady

#114 9. 11. 2010 19:09

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Zjednodušeně by se to tak dalo vyjádřit, Elino. Ale v podstatě do sebe člověk musí zasáhnout mnohem hlouběji. Nejen to, co je při povrchu ve vědomí, ale hluboko do svého podvědomí. Tj. nejen věřit něčemu, že takhle nějak by to mohlo být, ale poznat to do hloubky, až v sobě získám naprostou jistotu a budu to vědět. Víra nás nespasí, ale poznání ano. Ne ovšem vědecké na bázi náhodných objevů, které stejně nakonec lidské ego využije v náš neprospěch, ale právě duchovně orientované. Skrze něj rosteme, přerůstáme vlastní "já". A dotýkáme se širšího vnímání jakéhosi universálního Já, respektive stavu nadjá. A tam zamířit své kroky.

Crabat

Není tady

#115 9. 11. 2010 19:14

ElinaH.
♥♥♥♥---

takže jít mám jako do sebe...

meditací? No - to mi zrovna moc nejde, když už jsem něco podobného zkoušela, vždycky jsem se nakonec zastavila, bála jsem se, že ... se mi hne v hlavě a skončím v blázinci...
stejně, jako třeba lidi, kteří berou drogy a můžou zažít tzv. " špatný trip" - dost se bojím toho, co je ve mně...

Není tady

#116 9. 11. 2010 19:18

ElinaH.
♥♥♥♥---

navíc - já když jsem četla knížky o duchovních věcech - vesměs se shodovaly v tom, že život máme jen žít, co nejlíp to jde, příliš se nehroutit nad tím špatným a příliš se neradovat nad tím dobrým - protože vše je relativní... a nemáme se snažit přijít na to, co mezi nebem a zemí doopravdy je...že tam je ten závoj zapomnění schválně a každý ví přesně to, co vědět má

třeba proto nemá chodit ke kartářce - inu, já k ní šla a z toho nespím.kapitulation

Není tady

#117 9. 11. 2010 19:27

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

:-) Elino, ne nahlédnout za roušku, kde leží skryté věci (jako např. naše minulá zrození anebo naopak budoucnost). Ale to, kdo jsem, co se ve mně odehrává, proč si určité věci myslím a proč jsem já zrovna já v téhle osobě. Nu zkrátka, elementární duchovní otázky, které si klade každý člověk, tedy pokud se předem nezastydí a nesnaží se přizpůsobit okolí. wink

Ovšem pokud budeš chodit sem, budeš motivována velmi rychle. Protože to jsou právě otázky, které si tu pokládáme. pussa

Crabat

Není tady

#118 9. 11. 2010 19:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Poslyš, já bych naopak začla co nejjednodušeji: máš tady hned dvě holky, co dělají RUŠku - přeptej se jich. Třeba by se tím dalo začít?
Jestli jsi měla takhle zmotaný konstelace, buď ti asi nesedl konstelátor, nebo to máš fakt hodně zapeklitý? Hlavně si vzpomeň, jaký jsi z toho bezprostředně měla pocit - z konstelátora i z té metody, jako takové.
Není všechno pro každého...bachovky s tebou můžou pěkně zamávat (leckterá jsme to tu zažily) takže tam bych tedy hodně dbala na to, abych šla k někomu zkušenému. Nicméně - já mám vynikající zkušenost s krizovými bachovkami - i u zvířat. Asi nezvládnou každou úzkost (i to jsem už viděla) ale zkusit je myslím můžeš. Vzala bych si je před spaním, několik dní za sebou,  ale kup si originálky. A dávaj bedlivý pozor, jak na ně reaguješ - vnímat dobře sama sebe je hodně důležitý pussa
Jo a Eli, myslím, že ty duchovní nauky mluví o nemístné zvědavosti - rozhodně ne o tom, když se potřebuješ zbavit svého trápení smile

Není tady

#119 9. 11. 2010 20:09

ElinaH.
♥♥♥♥---

no ... já na ty konstelace šla trošku s nedůvěrou, lidi, co se jimi zabývali, byli asi čtyři a zdáli se mi na začátku - šarlatáni asi...ale samotná konstelace - pecka,to mě fakt dostalo! I konstelace cizí holky - řešila vztah s mámou mě dostala do slz - velmi intenzivní zážitek - probrečela jsem se někam do úplné hloubky...
ještě druhý den bylo vše v naprostém pořádku, já v naprosté pohodě - šéfka mě znala ukecanou a po půlce směny se přišla zeptat, jestli se mi něco nestalo, že mlčím. Jenže já mlčela, protože mi bylo taaak dobře...stolt O některých věcech se říká, že jsou slovy nesdělitelné - tak tohle takové bylo....

ALE : NEZMĚNILO MĚ TO! Jinak by se neopakovala situace s rozpadem rodiny s malým dítětem...

a poprosím někoho, kdo tedy dělá RUš, jestli mi vysvětlí, jak na to a co je to...smile

Není tady

#120 9. 11. 2010 20:24

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Určitě Elino. Také si myslím, že bys mohla začít tou RUŠkou. Nejprve je nutné řešit to, co nás nejvíc pálí. Až dáš dohromady sebe, pak můžeš uvažovat nad tím, co vlastně předat svým dětem. Tedy pokud už si to mezitím z Tebe nevytáhnou samy, jakýmsi reálným poučením, že pokud už něco řeším, tak na to jdu od lesa jako máma. wink

A je to.

Upravil(a) Crabat (9. 11. 2010 20:25)

Crabat

Není tady

#121 9. 11. 2010 21:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Blossom napsal(a):

A třeba ve vztahu s manželem jsem bývala skutečně ženou , mohla jsem si to dovolit, protože on byl tehdy  mužem a já nemusela žádné mužské životní role suplovat (jako pak v letech pozdějších).

to je ono, mohla sis to "dovolit". Ale proč dovolovat něco, kým jsi... to jen tak pro zamyšlenou.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#122 10. 11. 2010 8:16

ElinaH.
♥♥♥♥---

Pavli,
není to proto, že když vychováváš děti a živíš je sama, tak si " prostě nemůžeš dovolit " být jen jedna polovina - ta ženská? Prostě musíš fungovat i v jiných věcech - musíš být jedna za dva.

Včera jsem si na to " ženské" a "mužské" v nás z téhle diskuse vzpomněla při pořadu 112. U příběhu, kdy kriminalisti řešili případ utýrané dvouleté holčičky, kterou NEVLASTNÍ otec týral až ji zabil a VLASTNÍ MATKA mu v tom nezabránila, i když to bylo VYMODLENÉ DÍTĚ. Přemýšlela jsem, jestli ona prostě jen nebyla slabou ženou, ženskou...A on byl drsný a silný chlap.Třeba prostě nedokázala být mámatáta - včas se k věci postavit svou mužskou částí.Protože to by ho buď opustila, nebo zabila.

Není tady

#123 10. 11. 2010 8:22

ElinaH.
♥♥♥♥---

Nechci sem přinášet takhle ošklivý věci, ale uvízlo mi v hlavě, nevím, kdo to tu napsal,s tou nedostupnou krasavicí - že i přes svou nedostupnost v sobě má tu potřebu po ochraňování a lovce to dráždí a proto má samé lovce, protože ty hodné odradí ta nedostupnost.
Jsem taky na první pohled nepřístupná, dokonce přísná," holka jako břitva" atd...Aniž bych se o to nějak snažila.gloria
Ale zpětnou vazbu takovou dostávám.
Kdybych rovnou ukázala potřebu, aby mě někdo chránil, možná bych měla hodného chránícího partnera.

Nebo takového hajzla, jako byl ten z TV... A on prý dokáže být okouzlující...

Upravil(a) ElinaH. (10. 11. 2010 8:24)

Není tady

#124 10. 11. 2010 8:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Neschopnost postavit se "zlu" stojí za veškerým marastem tohoto světa sad Bohužel, bohudík, se musí začít u sebe. Proto tu na B taky jsme.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#125 10. 11. 2010 10:35

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Neschopnost řešit "zlo" stojí za veškerým marastem tohoto světa. Postavit, to my se mu dokážeme, ale jen zase novým zlem. Anebo zůstáváme pasivní a zavíráme před ním oči, aby nás netrápilo, případně niterně nerozhlodalo. A nestali jsme se sami pak zlými. Ale řešit ho... A jak trefně říká Kalik: "Začít sami u sebe", to je ze všeho nejtěžší.

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí