Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 7. 11. 2010 12:39

sandra
♥♥♥♥♥♥-

opakující se události - jak je vyřešit?

Ahoj,

chtěla bych vás poprosit o radu, nebo alespoň o váš pohled na věc.

Dostala jsem již podruhé do situace, a sice - mám dva nápadníky, z nichž jeden by se pro mě rozdal, ale bohužel mne od začátku nijak zvlášť fyzicky nepřitahuje, druhý, si drží větší odstup a jiskří to mezi námi dost. S oběma se zatím pořád jen kamarádím.
Ale proč to píšu, podobným "dilema" jsem si prošla na jaře tohoto roku, úplně stejná situace...já se nakonce rozhodla pro toho, kde to také víc jiskřilo, ale krátce na to, jsem samozřejmě zjistila, že jsem se rozhodla špatně...toho "hodného" jsem nakonec ztratila i jako kamaráda, jelikož neunesl, že jsem se nerozhodla pro něj...

Možná vám přijde, že řeším hlouposti, ale bojím se teď cokoliv udělat, abych se zase nerozhodla špatně a neztratila někoho, na kom mi záleží hmm

Má mi tato opakující se věc něco naznačit, ukázat?

Děkuju.

Není tady

#2 7. 11. 2010 14:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: opakující se události - jak je vyřešit?

JO, má ti ukázat, jak se díváš a co je důležitější. Jestli ono jiskření které po 13 letech může jít stejně do kytek.

Být tebou porovnám si vlastnosti obou chlapů. Hodný - to slovo má tolik významů od typického ňoumy, kterého, kde postavíš tam najdeš tak po chlapa, který by se za tvůj úsměv přetrhl.  (Jenže ty chceš asi něco dramatického, něco, o co musíš trochu bojovat. ) Pak si taky ujasni, co tě přitahuje. Jestli je to nějaká tajemnost nebo jiskra - na tu se můžeš docela pěkně vykašlat - po letech tajemství rozluštíš a jiskra může vyhasnout. Pokud si představíš život s oběma za takových 20 let, se kterým z nich bys hctěla zestárnout? Porovnej si svoje "výsledky" a pak se rozhodni.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 7. 11. 2010 14:41

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Je zajímavé, že si se už po tak krátké době zase dostala do stejné situace. Možná, že je chyba v Tobě, asi dáváš signály dost často na všechny strany. Není to zase úplně tak šťastné, ikdyž to může být zajímavé...Pokud hledáš vážný vztah, tak se včas rozhodni, balancování vyvolává v obou nejistotu nebo naopak volnost, vždyť o nic nejde...

Není tady

#4 7. 11. 2010 15:22

sandra
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

JO, má ti ukázat, jak se díváš a co je důležitější. Jestli ono jiskření které po 13 letech může jít stejně do kytek.

Být tebou porovnám si vlastnosti obou chlapů. Hodný - to slovo má tolik významů od typického ňoumy, kterého, kde postavíš tam najdeš tak po chlapa, který by se za tvůj úsměv přetrhl.  (Jenže ty chceš asi něco dramatického, něco, o co musíš trochu bojovat. ) Pak si taky ujasni, co tě přitahuje. Jestli je to nějaká tajemnost nebo jiskra - na tu se můžeš docela pěkně vykašlat - po letech tajemství rozluštíš a jiskra může vyhasnout. Pokud si představíš život s oběma za takových 20 let, se kterým z nich bys hctěla zestárnout? Porovnej si svoje "výsledky" a pak se rozhodni.

PavloH, tím slovem "hodný" rozhodně nemíním "troubu". Naopak v tom, že mi chce pomoct, aniž bych ho o to poprosila, podrží mě, když to potřebuji. Známe se už skoro půl roku. Pracovali jsme spolu na jednom projektu a v posledních 14 dnech se to nějak všechno vykrystastalizovalo...mne to ani nikdy nenapadlo, brala jsem ho jen jako kamaráda...po tom, co mi řekl, se na něj už dívám i já jinak...
Ten druhý, toho znám teprve pár týdnů...takže o něm vlastně zase toho tolik nevím...
Já vím, že jiskra není jistá na dalších 20 let...
Věta "Jenže ty chceš asi něco dramatického, něco, o co musíš trochu bojovat" ve mně úplně zarezonovala....co ale s tím?kapitulation

Není tady

#5 7. 11. 2010 15:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já nevím, možná to vidím špatně, ale za tímhle bych žádný duchovno ani ponaučení nehledala. tohle je situace, kterou x krát za život zažila každá ženská. nepřijde mi na tom nic zvláštního.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#6 7. 11. 2010 15:26

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Je zajímavé, že si se už po tak krátké době zase dostala do stejné situace. Možná, že je chyba v Tobě, asi dáváš signály dost často na všechny strany. Není to zase úplně tak šťastné, ikdyž to může být zajímavé...Pokud hledáš vážný vztah, tak se včas rozhodni, balancování vyvolává v obou nejistotu nebo naopak volnost, vždyť o nic nejde...

Vladeno, děkuji za příspěvek. Jj, je to brzy...když se mi to stalo poprvé, tak jsem někde uvnitř cítila, že má volba není úplně šťastná, nicméně jsem byla zamilovaná a slepá....

Zajímavé je, že jeden z té dvojice je vždycky takový "macho"...sebejistý, úspěšný a ten druhý na pohled vypadá jako obyčejný kluk, přitom uvnitř je doslova "zlatý"...fyzicky mne bohužel přitahují spíše ty první typy sad
Mám to v sobě asi nějak divně nastavené.
Nepřijde mi, že bych dávala nějaké signály, alespoň tedy z mého pohledu...zatím je vše opravdu jen v rovině přátelství.

Není tady

#7 7. 11. 2010 15:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

já nevím, možná to vidím špatně, ale za tímhle bych žádný duchovno ani ponaučení nehledala. tohle je situace, kterou x krát za život zažila každá ženská. nepřijde mi na tom nic zvláštního.

Ppavlo, jj, to je možný. Je možný, že řeším úplnou blbost...ale prostě se na to chci podívat i z tohohle hlediska.

Není tady

#8 7. 11. 2010 15:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

proč dramatického, tys vždycky chtěla jen toho, o kom jsi věděla, že luskneš prstama a máš ho ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#9 7. 11. 2010 15:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

vavava

Není tady

#10 7. 11. 2010 16:01

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Sandro,
zkus se podívat do minulosti, na muže v tvém životě, začni od otce, dědečka... jací byli? Jaký jsi s nimi měla vztah? Třeba najdeš souvislost se současným životem.
A pak se zeptej, co ti na tom nejvíc vadí a uvidíš, co tě napadne smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#11 7. 11. 2010 16:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já mám takovou kamarádku - buď ji to přitahovalo a stálo to jinak za houby, nebo naopak. Dítě teď bude vychovávat sama, co už....
asi to chce vypátrat, co teď potřebuješ. rodinu? Děti? No, s jiskřícím mačem to bude nejspíš problém...dobrodružství? Vzrušení? K tomu nebude ten hodnej nejlepší...
Možná právě proto se ti ta situace opakuje, abys zjistila, co vlastně chceš smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#12 7. 11. 2010 16:30

IŠTAR
♥♥♥♥---

Taky mám takovou kamarádku. S jiskřícím mužem svých snů má dvě děti a jiskřicí muž momentálně oslňuje zcela někoho jiného. Hodní chlapi ji pro změnu nepřitahují.
Moje zkušenost praví. Udělej si na papír seznámek s vlastnostmi partnera, se kterým bys chtěla žít a mít rodinu. Poznej oba mužské do hloubky a pak se rozhodni.
A jedna dobrá rada navrch, jak jsem koupila, tak prodávám: Poznávej člověka a poznávej ho do hloubky. Jen tam poznáš, zda je pro tebe ten pravý.
A proč se situace opakuje? Třebas proto, že máš šanci se tentokrát rozhodnout správně a mít chlapa do nepohody?

Otázkou je, co vlastně hledáš, výlet na toboganu nebo plavbu po klidné řece. smile

Není tady

#13 7. 11. 2010 16:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě trochu přijde, že ten, u kterého to mezi sandrou a jím jiskří, tak tady byl okamžitě odsunut do nějáké škatulky "pro život nepoužitelnej" proč ? no tak si drží odstup, však se zase tak dobře neznají. to, že její dřívější zkušenost s takovýmhle týpkem byla špatná neznamená, že tenhle chlap musí být to samé v bleděmodrým.
a jestli ji ten druhej nepřitahuje, tak si myslím, že by to taky nebyla úplně ta nejlepší volba.

Není tady

#14 7. 11. 2010 16:49

IŠTAR
♥♥♥♥---

Já ještě hodím do placu jednu všeobecnou radu od Plzáka, bůh ví, proč mi utkvěla v hlavě big_smile. Jestliže potkáte muže, před kterým se vám roztřesou kolena, motýlci létají kolem žaludku a cítíte mrazení až na zadnici, otočte se a utíkejte lol. Čímž ale neříkám, že je to rada správná či instantní big_smile.

Není tady

#15 7. 11. 2010 18:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli, ne snad, že by byl AUTOMATICKY nepoužitelnej někdo, s kým to jiskří...ale vem si to tak: pokud nemáš ještě děti, tak to často jiskří proto, že dotyčný jiskřil má patrně skvělou genetickou výbavu cool, jenže takovej zase má pravděpodobně velkou potřebu ty geny tak nějak...šířit, že....
Není to samozřejmě diktatura nejiskření - jen verze, a protože Sandra už to jednou měla nejspíš hodně podobný, tak je i dost pravděpodobný, že se jí to zopákne.
Stejně si nakonec vybere intuitivně, co myslíš - rozum nemá šanci probrat všechny eventuality.

Není tady

#16 7. 11. 2010 18:43

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Sandro,
zkus se podívat do minulosti, na muže v tvém životě, začni od otce, dědečka... jací byli? Jaký jsi s nimi měla vztah? Třeba najdeš souvislost se současným životem.
A pak se zeptej, co ti na tom nejvíc vadí a uvidíš, co tě napadne smile

Biologického otce jsem nepoznala, ale z doslechu vím, že byl pěkný "gauner".S nevlastním jsme si nikdy nerozuměli. Byl moc direktivní. S dědou jsem také žádný hlubší vztah nikdy neměla. Mužský element v průběhu mého dětství tudíž dost chyběl.

Není tady

#17 7. 11. 2010 18:44

sandra
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Já mám takovou kamarádku - buď ji to přitahovalo a stálo to jinak za houby, nebo naopak. Dítě teď bude vychovávat sama, co už....
asi to chce vypátrat, co teď potřebuješ. rodinu? Děti? No, s jiskřícím mačem to bude nejspíš problém...dobrodružství? Vzrušení? K tomu nebude ten hodnej nejlepší...
Možná právě proto se ti ta situace opakuje, abys zjistila, co vlastně chceš smile

Lupi, budu nad tím přemýšlet. Děkuji za příspěvek

Není tady

#18 7. 11. 2010 18:51

sandra
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

mě trochu přijde, že ten, u kterého to mezi sandrou a jím jiskří, tak tady byl okamžitě odsunut do nějáké škatulky "pro život nepoužitelnej" proč ? no tak si drží odstup, však se zase tak dobře neznají. to, že její dřívější zkušenost s takovýmhle týpkem byla špatná neznamená, že tenhle chlap musí být to samé v bleděmodrým.
a jestli ji ten druhej nepřitahuje, tak si myslím, že by to taky nebyla úplně ta nejlepší volba.

To je právě ono. Mám pocit, že u toho "hodného" bych do toho šla víc rozumem než srdcem...jenže vždycky když jsem šla do toho srdcem, tak jsem neskončila moc dobře... hmm

Není tady

#19 7. 11. 2010 19:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Pavli, ne snad, že by byl AUTOMATICKY nepoužitelnej někdo, s kým to jiskří...ale vem si to tak: pokud nemáš ještě děti, tak to často jiskří proto, že dotyčný jiskřil má patrně skvělou genetickou výbavu cool, jenže takovej zase má pravděpodobně velkou potřebu ty geny tak nějak...šířit, že....
Není to samozřejmě diktatura nejiskření - jen verze, a protože Sandra už to jednou měla nejspíš hodně podobný, tak je i dost pravděpodobný, že se jí to zopákne.
Stejně si nakonec vybere intuitivně, co myslíš - rozum nemá šanci probrat všechny eventuality.

chudák, mě ho začíná být snad i líto, z něho tady nakonec uděláte ještě rozsévače big_smile
lupi, já už teda radši držím klapačku smile
nelepší by byl nějákej třetí, co by se ji líbil a ještě byl hodnej smilepar

Není tady

#20 7. 11. 2010 19:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To ho nelituj, jestli je skutečně rozsévač, tak ho to velice ba, to se s tebou vsadím lollol
A co bys držela klapačku? va Však normálně diskutujem, ne?
No jo, to víš - líbil a je hodnej...to už blahé paměti měl takovej vtip Renčín, že "bohužel, tento vzácný člověk již není mezi námi, zesnul v Pán u r. 1436" coollol
Já bych spíš měla na mysli, jestli je schopnej starat se o hnízdo - teda, pokud bych chtěla hnízdit - a pokud klofnu jiskřila, kterej bude ochotnej hnízdit, tak ale bych počítala s tím, že může semtam rozsévat...
Ale na mě nedejte, děvčátka, tohle BYCH dělala, bejt to dneska, jenže tehdy jsem to dělala samozřejmě úplně jinak a podle toho to dopadlo cool

Není tady

#21 7. 11. 2010 19:53

IŠTAR
♥♥♥♥---

Jj, Lupi, přesně...

Pavli, dotyčný mé kamarádky je šikovný šiřitel gen. materiálu, má 4 děti s 3 parnerkami, samozřejmě neplatí ani na jedno. Kamarádka se nechala slyšet, že on je prostě neodolatelný a má kouzlo cool. Dnes prohlašuje, že je to mizera a bude pykat za to, že s ním má dvě děti big_smile.
Pavli s tím třetím to je geniální nápad, akorát že není po ruce gloria.

Není tady

#22 7. 11. 2010 19:54

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Sandro.... otce jsi nepoznala, víš že byl gauner, vem v úvahu, že tohle právě hledáš, tohle tě přitahuje, protože z otce v sobě něco máš. Jeho výbavu. CO chceš vlastně ty? CO od vztahu očekáváš? pochlub se a vyleze najevo tvoje odpověď. Pokud zodpovědnost - pak si odpust tu jiskru, pokud jiskra, počítej s krátkodobostí vztahu. Obé dohromady jsem fakt u žádného chlapa nepotkala. U mě to byl atraktivní, autoritativní modrooký blondák, ze kterého se mi dycky lámaly kolena a... hádej co mám doma? (vzor mého táty je tam jak zakletej big_smilebig_smilebig_smile)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#23 7. 11. 2010 19:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sandra napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

To je právě ono. Mám pocit, že u toho "hodného" bych do toho šla víc rozumem než srdcem...jenže vždycky když jsem šla do toho srdcem, tak jsem neskončila moc dobře... hmm

tajy jsem to jednou chtěla zkusit a nešlo to. pro mě , bohužel, nejel přez to vlak.

Není tady

#24 7. 11. 2010 20:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A tak to já zase mám jiskřila a bývalého rolovače doposud - ale nepřejte si vědět, co je to za anabázi lol Ne že by se nestaral - teda o rodinu - ale má to spoousty jiných much...masařek přímo.
Sandro, asi budeš muset vyzkoumat, který mouchy jsi nejspíše ochotná snášet - co říkáš?
Ty ses původně ptala, co by ti to mohlo signalizovat, žejo a ať to tady probíráme odkudkoliv, mně pořád vychází, že potřebuješ zjistit, co chceš - ale dost přesně hmm

Není tady

#25 7. 11. 2010 20:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

sandra napsal(a):

Ahoj,

chtěla bych vás poprosit o radu, nebo alespoň o váš pohled na věc.

Dostala jsem již podruhé do situace, a sice - mám dva nápadníky, z nichž jeden by se pro mě rozdal, ale bohužel mne od začátku nijak zvlášť fyzicky nepřitahuje, druhý, si drží větší odstup a jiskří to mezi námi dost. S oběma se zatím pořád jen kamarádím.
Ale proč to píšu, podobným "dilema" jsem si prošla na jaře tohoto roku, úplně stejná situace... já se nakonce rozhodla pro toho, kde to také víc jiskřilo, ale krátce na to, jsem samozřejmě zjistila, že jsem se rozhodla špatně...toho "hodného" jsem nakonec ztratila i jako kamaráda, jelikož neunesl, že jsem se nerozhodla pro něj...

Možná vám přijde, že řeším hlouposti, ale bojím se teď cokoliv udělat, abych se zase nerozhodla špatně a neztratila někoho, na kom mi záleží hmm

Má mi tato opakující se věc něco naznačit, ukázat?

Děkuju.

Sandro,
pises ze jsi nakonec zjistila ze jsi se rozhodla spatne (s tim kde to vic jistkrilo)
Proc jsi se rozhodla spatne? Nakonec Te nechtel?

Je potreba chapat ze Ty se divas jinak nez se diva on (ten s kym to jiskri.) Ty citis situaci jinak nez citi on. Mas jine subjektivni vnimani.
Cim vic ho chces,tim vic se Ti muze vzdalovat (ten s kym mas pocit ze to jiskri)
Jsou to veci spletite. stolt

Ten co neunesl ze jsi se nerozhodla pro nej,ten Te podle mne nemiloval.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí