Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 10. 11. 2010 12:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Orgonit

hirondel napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Z čeho pocházejí všechny energie? Z pohybu, jestli se dobře pamatuju. Respektive, tam hmota přechátí v energii. Však i nauky esoterické říkají, že hmota je zastavená energie...

Coze Lupi? Zastavena energie?  Jak muze energie stat,zastavit? va

To vytucnene me osobne nedava smysl. Napsala bych to naopak= ze energie prechazi v hmotu. smile

No vždyť - to taky, ne? A to je pak ta "zastavená energie" - hmota. Nebo teda aspoň hoodně zpomalená cool
A přece coloki hoří, vaří se...vlastně i teče - tam hmota přechází v energii...
Hele, Kalik ti to dodal dokonce vyloženě pregnantně smile
To je problém součtů, heršvec - vždycky něco ubude, nebo přibyde lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#77 10. 11. 2010 12:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

wink Ano, Kaliku, energie se mění v hmotu a hmota zase za jistých okolností v energii. To je jasné. O tom už dneska nikdo nepochybuje. storstark

A vidím, že mezitím to tu řekla Lupi. Takže všem storstark

Upravil(a) Crabat (10. 11. 2010 12:31)

Crabat

Není tady

#78 10. 11. 2010 12:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Marlú napsal(a):

čili jsme zase u toho - všechno je energie smile

Jenom někdy taková hodně zbržděná lol

Není tady

#79 10. 11. 2010 12:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Z čeho pocházejí všechny energie? Z pohybu, jestli se dobře pamatuju. Respektive, tam hmota přechátí v energii. Však i nauky esoterické říkají, že hmota je zastavená energie...

Coze Lupi? Zastavena energie?  Jak muze energie stat,zastavit? va

To vytucnene me osobne nedava smysl. Napsala bych to naopak= ze energie prechazi v hmotu. smile

No vždyť - to taky, ne? A to je pak ta "zastavená energie" - hmota. Nebo teda aspoň hoodně zpomalená cool

Ten pojem -zastavena energie me presto nesedi. Nebot se jedna nikoli o zastaveni -ale o hustsi vibrace (u hmoty.)  cool big_smile

" "A přece coloki hoří, vaří se...vlastně i teče - tam hmota přechází v energii...
Hele, Kalik ti to dodal dokonce vyloženě pregnantně smile
To je problém součtů, heršvec - vždycky něco ubude, nebo přibyde lol "

Hmota je take v pohybu.Hmota je take energie.
Takze nejde rici ze hmota prechazi v energii pouze pri zahrati. Jde pouze o jene vibrace= kuste a hustsi a ridke a ridci. big_smile

Upravil(a) hirondel (10. 11. 2010 12:56)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#80 10. 11. 2010 12:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Za energii v tom dnešním slova smyslu můžeme brát třeba elmag. záření a to v celém spektru. Na mikroúrovni se dá tato energie popsat jako přímočarý pohyb fotonů a nebo jako vlvnění. Obojí je možné nebo se dokonce může proměňovat z jedné formy do druhé. Každopádně se zde jedná o jakýsi pohyb. Hmota je opravdu energie zabržděná, nebo spíše zacyklená, viz. elektrony v elektronovém obalu. Ty elektrony jsou v neustálém pohybu (třebas kruhovém, eliptickém). Z mikropohledu tedy jsou v pohybu, z makroipohledu stojí na místě smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#81 10. 11. 2010 12:53

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Co se týče vibrací, tak i taková teorie ve fyzice je. Teorie strun popisuje částice hmoty jako jednorozměrné "struny" o různé frekvenci kmitání. Podle té frekvence se buď ty částice dělí na elektrony, protony, ... smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#82 10. 11. 2010 13:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Z mikropohledu tedy jsou v pohybu, z makroipohledu " " stojí na místě " " smile

Není tady

#83 10. 11. 2010 13:59

IŠTAR
♥♥♥♥---

Ježíši, tady se probírá fyzika, tak to zase propadnu big_smile dumbom.

Není tady

#84 10. 11. 2010 14:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

A ještě bych doplnil příklad úplné přeměny hmot na energii. Ta přeměna se nazývá anihilace a je to sloučení částice a její antičástice, kdy se veškerá hmota přemění na energii smile

Není tady

#85 10. 11. 2010 18:34

Marlú
♥♥-----
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...

KALIK napsal(a):

A ještě bych doplnil příklad úplné přeměny hmot na energii. Ta přeměna se nazývá anihilace a je to sloučení částice a její antičástice, kdy se veškerá hmota přemění na energii smile

Třeba když vypijeme čistou vodu a její část se v nás promění na energii? Do oběhu a vyluč. systému se prý nedostane všechno, co vypijeme. Část jakoby "zmizí" - mění se na energii tummenupp

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/26594.png

Není tady

#86 10. 11. 2010 18:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Třeba když vypijeme čistou vodu a její část se v nás promění na energii? Do oběhu a vyluč. systému se prý nedostane všechno, co vypijeme. Část jakoby "zmizí" - mění se na energii tummenupp

Ježišikriste. Je tu někde doktor? big_smile
Zapomněla jsi např. na pocení.... a na některé další věci související s fungováním těla.

Není tady

#87 10. 11. 2010 19:01

Marlú
♥♥-----

Tercila napsal(a):

Ježišikriste. Je tu někde doktor? big_smile
Zapomněla jsi např. na pocení.... a na některé další věci související s fungováním těla.

Ale tak jasný smile Ale to s tou vodou mě napadlo jako první a líbí se mi to. Poslední dny je to moje oblíbený téma ta voda lyssna

Není tady

#88 10. 11. 2010 19:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Hmota je take v pohybu.Hmota je take energie.
Takze nejde rici ze hmota prechazi v energii pouze pri zahrati. Jde pouze o jene vibrace= kuste a hustsi a ridke a ridci. big_smile

Nojo, Hir -  neříkáme "zacyklená" a "nezacyklená" ale hmota a energie - vždyť je to jen o volbě výrazu wink
Kalik to zase řek tak hezky pregnantně - někdy je ten mužskej způsob vyjadřování vyloženě k užitku coollol

Terci, Terciterci.....řekla oběh a vylučovací systém! Patrně se tím myslelo tohle všechno. A řekni mně, proč by se heršvec voda neměla měnit v energii? Kdyby ne, tak bychom ji přece nepili.....

Není tady

#89 10. 11. 2010 19:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Lú a znáš Fliege/Emoto - Léčivá síla vody?

Není tady

#90 10. 11. 2010 19:14

Marlú
♥♥-----

No já jsem totiž četla, že třeba když vypijeme čaj, tak se ta tekutina na energii nemění - vážíme o tolik víc, kolik jsme vypili. Ale když vypijeme litr vody, tak ten litr váhy nepřibydeme. Jen malinkou část z toho...to jen na doplnění smile
Lupinko, asi jsem kousek četla, je to moc zajímavý a je fakt, že jsem začala pít čistou vodu big_smile

Není tady

#91 10. 11. 2010 19:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No já bych klidně věřila tomu, že když sežereme hambáč, tak se nic v energii nezmění lol čaj nevím... fakt je, že rozdíly ve vodě jsou ohromné a není to nejspíš jen složením - některá prostě je svěžejší, než jiná. Byla jsem v létě v Novohradkách, kde teče Dobrá voda z kohoutku a od té doby mi je všechno málo cool
Docela hezky funguje křišťálová voda, ale nemám vychytaný, jak dlouho taková zůstane - myslím, že moc dlouho ne. Ona je ta voda hodně zapomn ětlivá - naštěstí, myslím.
A  s tou osobní přeměnou energie to bude asi podstatně složitější - nejspíš taky záleží třeba na tom, jaké máme spalování a kdoví ještě na čem...

Není tady

#92 10. 11. 2010 19:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo, Hir -  neříkáme "zacyklená" a "nezacyklená" ale hmota a energie - vždyť je to jen o volbě výrazu wink

No ano o volbe vyrazu Lupi a proto jsem puvodne vstoupila a reagovala na to slovo Tebou pouzite -  >zastavena < energie, ze me ten pojem nesedi. (me osobne)  smile
Tot vsjio big_smile

Není tady

#93 11. 11. 2010 8:51

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak co, Lúthien, už jsi přišla na to, proč jsme orgonit objevili my?
Proč není znám už dávno, třeba oněch dva tisíce let?
Máš tu všude kolem samé nápovědy.
Teď Ti k nim navíc přibyla malá babička Kiesha.
Řešení je snadné i obtížné zároveň,
ale rozhodně to chce úplně nový úhel pohledu. smile

Crabat

Není tady

#94 11. 11. 2010 11:03

Marlú
♥♥-----

Crabíku, abych pravdu řekla, ještě jsem si nenašla chvilku pořádně zapřemýšlet rodna
Napadá mě jen, že teď teprve přišel pravý čas, dříve jsme orgonit nepotřebovali nebo se o takové věci nezajímali... Vždy lidi čistili sebe i prostor, ale každá doba a každé místo mělo jiné postupy.
Možná i taková ta dnešní "fyzikální" doba napomohla objevení orgonitu. Protože i vědci jsou dnes schopní zkoumat energie (ne jen citliví lidé). Zkrátka je ten pravý čas pro orgonit a jeho fungování se dá lidem vysvětlit dnešním "vědeckým jazykem"...
Babičku jsem ještě nestudovala, ale chystám se na to smile

Není tady

#95 11. 11. 2010 11:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, řekl bych, že na orgonit přišel pravý čas, že v dnešní době bude obzvlášť potřeba, zvlášť u duchovně zdecimovaného obyvatelstva smile Asi to má pomoci v nadcházejícím období, nastávajících dějů.

Není tady

#96 11. 11. 2010 18:17

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Já vím, že to k tomu svádí, říci nazrál čas, doba pokročila a dnešní situace si přímo o to říká, aby byl objeven nějaký takový fenomén, jako je orgonit. To zajisté ano a každý, kdo to takhle cítí, vlastně vyjadřuje jakýsi názorový obecný trend, že svět se vyvíjí, technologie zdokonalují a vše je v souladu s lidskými učiněnými kroky.

Na první pohled ano. Ale já měl na mysli něco úplně jiného, něco opravdu k zamyšlení, když už si tu pokládáme otázky pěkně na tělo a snažíme se dopídit samotného jádra věci. Něco ve smyslu: "Jestliže Vědomí je nositelem energie a energie je prapodstatou hmoty, pak je to právě lidská mysl, která je tvůrcem schopností Orgonitu." No ano, to je ta paralela se šiškou a kamenem. Ale ještě předtím jsem odvolával na úvahu, v níž vyjadřuji, že hmotné zákony nejsou tak úplně definitivní, jak by se nám snad zdálo, ale můžeme do nich svou myslí vstoupit a přetvářet je. Nu a kdo to vzápětí nepotvrdí tím fantastickým poselstvím, než sama Kiesha!

Ano přátelé, ono to možná na první pohled vypadá jako pěkně přitažené za vlasy, ale samo jádro Ho´oponopono o tom mluví, Eduard Tomáš ve svých úžasných knihách, různé tibetské a indické texty, že hmotu lze přetvářet myslí. Nu, jen se pěkně zastavte a nechte v sobě význam těch slov dozrát.

Ale to by...
Ale to by znamenalo...
Ale to by znamenalo, že vesmír je úplně od základu jiný, než jsme si ho představovali!

Ano.., je. To se teprve budeme divit! Až do jeho podstaty trochu hlouběji pronikneme.

Crabat

Není tady

#97 11. 11. 2010 18:39

Marlú
♥♥-----

Crabate, nevím, jestli jsi přesně pochopil, co si o tom orgonitu myslím hjarta
Nikdy jsem nevylučovala, že lze hmotu přetvářet myšlenkou, ovlivnit fungování čehokoliv myšlenkou...naopak s tím souhlasím.
Jen si myslím, že jestli orgonit funguje tak, jak se říká a píše, tak naše působení, myšlenky, energii...vůbec nepotřebuje k tomu, aby negativní energii přetvářel na pozitivní.
A samozřejmě, my ho pak svým myšlením můžeme udělat ještě účinnějším styrka

Ta babička Kiesha...musím na ní už konečně mrknout dudlik

Není tady

#98 11. 11. 2010 20:31

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Mám podobný názor jako Marlú. Ano, až pochopíme, nebudeme potřebovat žádné orgonity, žádné posly, žádné pastýře. Prostě jen tak budeme a co nás napadne, to stvoříme, uskutečníme. Třeba i ty zákony si myslí pozměníme. Ale tohle dnes málokdo zvládne a prostě potřebujeme jakési pomůcky, média, než dospějeme smile Pořád je lepší, když si pomůžeme pomůckou, než když to vzdáme pro dočasný neúspěch smile

Není tady

#99 11. 11. 2010 21:18

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

To bylo ale myšleno trochu jinak, Marlú, Kaliku. Že jsme si vlastnosti Orgonitu vytvořili svou myslí, protože jsme ho potřebovali. Kdyby tutéž bábovičku uplácal někdo před dvěma tisíci lety, neprojevoval by se stejně. To já vím, že teď už funguje i bez naší vůle, ostatně jako všechno, jinak bychom tomu neuvěřili.

K tomu, aby voda byla mokrá a my se do ní mohli ponořit, nejprve někdo musel přijít a vložit do ní ten program, musel do ní tyhle vlastnosti svou myslí vtisknout. Jinak by taky mohla být pevná jako šutr anebo lehká jako dým. A až se staneme moudřejšími a budeme ji potřebovat s jinými vlastnostmi (ale tak, aby nás to zároveň nezahubilo!), tak ten program klidně přepíšeme a ony vlastnosti do ní svým input output zařízením (tedy naší myslí) vtisknem. Tak jsem to myslel.

Crabat

Není tady

#100 11. 11. 2010 21:23

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jo, ty to chápeš ze své současné pozice poznání, já zase ze své. Ty už pokukuješ po tom, jak svojí myslí měnit realitu a já holt potřebuju ještě pomůcky. Nijak se to však nevylučuje. Odděluje nás jen čas (práce na sobě) smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí