6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte s tím nějaké zkušenosti?
http://tv.sms.cz/televize/stanice/20101 … nam_cast=2
http://orgo-net.blogspot.com/p/orgon-or … pojmy.html
Není tady
Kaliku, zkušenosti s tím nemám, ale právě jsem dočetla rozhovor s paní, která je vyrábí. Dost mě to nadchlo! Vyzkouším, možná zkusím vyrábět...ještě uvidím
Není tady
Poctivě jsem pročetla na webu kde co, je to pro mne novinka, i kdyby to nefungovalo, nic to nepokazí, tak proč si nějaký šutérek nedat vedle TV žejo
Není tady
No právě, jsem na to narazil a zaujalo mě to
Není tady
IŠTAR napsal(a):
Poctivě jsem pročetla na webu kde co, je to pro mne novinka, i kdyby to nefungovalo, nic to nepokazí, tak proč si nějaký šutérek nedat vedle TV žejo
O orgonitu jsem zatím jen četla, žádnou osobní zkušenost nemám.
Ale jen chci říct: Cokoli z této oblasti, nejen orgonit, může bohužel být (netvrdím že musí!) jen skvělý marketingový tah výrobce. Protože si každý řekne něco podobného jako to tady píše Ištar (viz vytučněné).
Dnes je ve společnosti hodně velký příklon k ezoterice apod. A bohužel, dá se toho i zneužít, stačí k výrobku napsat, že podporuje duševní rovnováhu a čistí krev, a že je to podle Vašeho měsíčního znamení, evropského a nebo z čínského kalendáře...
I u našeho zboží mě často překvapí cílená otázka - a co mi radíte k mému měsíčnímu znamení, co ke mě má ladit? A já poctivě odpovídám, že naše zboží nemá s těmito věcmi společného vůbec nic.
Kdybych však byla jen tvrdý obchodník jdoucí za svým ziskem i přes oblbování zákazníků, tak k jednotlivým výrobkům napíšu na visačku něco jako: Tento výrobek je určen lidem toho a toho měsíčního znamení, působí léčivě na nemoci trávící soustavy, harmonizuje Vaši osobnost, dodá Vám větší odolnost proti stresu, který zažíváte, a blablablabla....
Dokázala bych toho vycucat z prstu na každý výrobek něco jiného, ale tak, aby to mnoho lidí něčím oslovilo, a tím zaručeně svými zcela vymyšlenými báchorkami zvednout výrazně prodejnost. Mnoho lidí by si asi řeklo - No, jestli to nepomůže, tak to určitě neublíží, a navíc to hezky vypadá, tak já ty peníze za to dám....
Tento můj příspěvek není konkrétně o orgonitu. Je jen takovým obecným varováním, že mnoho z "ezoterických a duchovně se tvářících výrobků" může být absolutní podfuk, jen přímý cílený útok na Vaši peněženku a léčivého na nich není vůbec nic.
Blossom, to může být taky pravda .
Není tady
Potřebovala bych něco vysvětlit, nejsem moc technický tip
Čtu teď další článek o orgonitu a tady je maličký úryvek: "Kupříkladu technické elektromagnetické záření poškozuje kvalitu orgonu. Podobně pro orgon iritující jsou nepřirozené chemikálie v ovzduší (smog, chemtrails) i ve vodě. Radiace je v tomto mnohem horší a není problém s ní dosáhnout doslova smrtících podmínek, kdy orgon zpomalí svůj pohyb až k nule a je pro život velmi negativní (deadly orgone -DOR). O tom se přesvědčil sám Reich při jednom ze svých pokusů, kdy do akumulátorové místnosti přinesl vzorek Radia. Orgon lze "umrtvit". Je to jeho další krajní stav. Lze to popsat tak, že jeho vnitřní pohyb ustane a on ztuhne. Živé organismy jsou přímo závislé na jeho kvalitě a při nízké kvalitě či koncentraci nejsou schopné správně pracovat. Nemoci a dysfunkce se dostaví záhy. "
A já teď nerozumím tomu, jak můžu orgonit postavit třeba k televizi, počítači, mikrovlnce apod., když nám to doma může vlastně uškodit? Pochopila jsem, že tím elektromagnetickým zářením získává orgonit negativní vlastnosti, které můžou způsobit nemoc...Proč se tedy doporučuje orgonit dávat k PC...? Jsem z toho jelen
Není tady
No, co z toho bude mít onen výrobce Bloss, když si orgonit vyrobím sám? Řekl bych kulový a proto je to pro mě zajímavý, protože tady mám alespoň "záruku", že zisk není tím manipulátorem Stejně je to s MMS, které si můžeš sehnat za pár šupů. A i kdyby to nefungovalo, maximálně tím ztratím investice do pryskyřice, nějaké kovové piliny ze sběrného dvora a kousek křišťálu. Ale jinak chápu Bloss tvoje pohnutky
Není tady
Marlú napsal(a):
Čtu teď další článek o orgonitu a tady je maličký úryvek: "Kupříkladu technické elektromagnetické záření poškozuje kvalitu orgonu. Podobně pro orgon iritující jsou nepřirozené chemikálie v ovzduší (smog, chemtrails) i ve vodě. Radiace je v tomto mnohem horší a není problém s ní dosáhnout doslova smrtících podmínek, kdy orgon zpomalí svůj pohyb až k nule a je pro život velmi negativní (deadly orgone -DOR). O tom se přesvědčil sám Reich při jednom ze svých pokusů, kdy do akumulátorové místnosti přinesl vzorek Radia. Orgon lze "umrtvit". Je to jeho další krajní stav. Lze to popsat tak, že jeho vnitřní pohyb ustane a on ztuhne. Živé organismy jsou přímo závislé na jeho kvalitě a při nízké kvalitě či koncentraci nejsou schopné správně pracovat. Nemoci a dysfunkce se dostaví záhy. "
A já teď nerozumím tomu, jak můžu orgonit postavit třeba k televizi, počítači, mikrovlnce apod., když nám to doma může vlastně uškodit? Pochopila jsem, že tím elektromagnetickým zářením získává orgonit negativní vlastnosti, které můžou způsobit nemoc...Proč se tedy doporučuje orgonit dávat k PC...? Jsem z toho jelen
Dej odkaz, kde si to vyčetla.
Není tady
KALIK napsal(a):
Marlú napsal(a):
A já teď nerozumím tomu, jak můžu orgonit postavit třeba k televizi, počítači, mikrovlnce apod., když nám to doma může vlastně uškodit? Pochopila jsem, že tím elektromagnetickým zářením získává orgonit negativní vlastnosti, které můžou způsobit nemoc...Proč se tedy doporučuje orgonit dávat k PC...? Jsem z toho jelenDej odkaz, kde si to vyčetla.
http://orgo-net.blogspot.com/2008/09/or … vroba.html
je to někde na začátku
A dál se zase píše, že se to k těm TV, PC atd. dává...
Není tady
No, jak jsem to pochopil já, tak orgon "je základní životní energie, v jiných systémech vědění nazývaná prána, čchi, atd". Orgonit je "směs organické pryskyřice, kovových pilin a křišťálu. Tato směs k sobě přitahuje DOR, ten se odráží od kovu a vychází z orgonitu očištěn, jako pozitivní energie - POR". Tvůj výňatek z techtu tedy mluví o orgonu, který počkozuje právě to EM pole, kde má toto orgonit negovat, tedy nasávat ony poškozené orgony a transformovat je na pozitivní. Tak to chápu já
Není tady
KALIK napsal(a):
No, co z toho bude mít onen výrobce Bloss, když si orgonit vyrobím sám? Řekl bych kulový a proto je to pro mě zajímavý, protože tady mám alespoň "záruku", že zisk není tím manipulátorem Stejně je to s MMS, které si můžeš sehnat za pár šupů. A i kdyby to nefungovalo, maximálně tím ztratím investice do pryskyřice, nějaké kovové piliny ze sběrného dvora a kousek křišťálu. Ale jinak chápu Bloss tvoje pohnutky
Kaliku, jenže lidi jsou líní, a než běžet do sběrného dvora pro trochu kovových pilin a pak lítat někde po lese a kledat kousek křišťálu zdarma, raděj si to koupí už v připravené sadě - pryskyřici, kovové piliny i nějaký ten křišťál k tomu.
A jsi zas tam, kdes byl - (tvými slovy) výrobcův zisk je tím manipulátorem. Ono i výrobci polotovarů a nebo materiálů k dalšímu vyrábění jsou výrobci, jako jakýkoli jiný výrobce.......
Bloss, tady s tebou prostě nemohu souhlasit. Kdyby byl výrobce tak vychytralý, jak píšeš, nezveřejnil by postup výroby, protože pak jednoznačně ztrácí výhodu (výsadu, patent, ...). Pokud dá lidem všanc postup výroby a sám to vyrábí, pak je zcela na místě, když si za svoji práci (kterou jinému ušetří) nechá zaplatit. Každý může zvážit, zda-li je pro něj výhodný si to vyrobit sám, nebo si to koupit. To je naprosto fér jednání a toto se mi líbí. Mnoho výrobců také znamená nižší cenu Co se týče cen vstupů, tak dle mého názoru jsou zanedbatelné, stejně jako případné ztráty nefunkčností
Není tady
Blossom napsal(a):
KALIK napsal(a):
Kaliku, jenže lidi jsou líní, a než běžet do sběrného dvora pro trochu kovových pilin a pak lítat někde po lese a kledat kousek křišťálu zdarma, raděj si to koupí už v připravené sadě - pryskyřici, kovové piliny i nějaký ten křišťál k tomu.
A jsi zas tam, kdes byl - (tvými slovy) výrobcův zisk je tím manipulátorem. Ono i výrobci polotovarů a nebo materiálů k dalšímu vyrábění jsou výrobci, jako jakýkoli jiný výrobce.......
samozřejmě Jsou lidi líní a pak taky aktivní. Já osobně poběžím do toho lesa, poscháním si to a vyrobím
Není tady
KALIK napsal(a):
No, jak jsem to pochopil já, tak orgon "je základní životní energie, v jiných systémech vědění nazývaná prána, čchi, atd". Orgonit je "směs organické pryskyřice, kovových pilin a křišťálu. Tato směs k sobě přitahuje DOR, ten se odráží od kovu a vychází z orgonitu očištěn, jako pozitivní energie - POR". Tvůj výňatek z techtu tedy mluví o orgonu, který počkozuje právě to EM pole, kde má toto orgonit negovat, tedy nasávat ony poškozené orgony a transformovat je na pozitivní. Tak to chápu já
No jasný!!!!! Díky! Dyť je to úplně jasný
Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, tady s tebou prostě nemohu souhlasit. Kdyby byl výrobce tak vychytralý, jak píšeš, nezveřejnil by postup výroby, protože pak jednoznačně ztrácí výhodu (výsadu, patent, ...). Pokud dá lidem všanc postup výroby a sám to vyrábí, pak je zcela na místě, když si za svoji práci (kterou jinému ušetří) nechá zaplatit. Každý může zvážit, zda-li je pro něj výhodný si to vyrobit sám, nebo si to koupit. To je naprosto fér jednání a toto se mi líbí. Mnoho výrobců také znamená nižší cenu Co se týče cen vstupů, tak dle mého názoru jsou zanedbatelné, stejně jako případné ztráty nefunkčností
To výše uvedené ale taky může být úžasný podnikatelský cílený záměr:
Např: Jsem výrobce a nabízím materiál pro výrobu (orgonitu, a nebo čehokoi jiného). Už na prodeji těch vstupních surovinách vydělám tolik,že mi to úplně stačí. Ráda přibalím i návod k použití. Lidí kreativních, co si rádi dělají věci doma (např. pečou chleba, míchají vlastní orgonit, atd) jsou spousty - je to výborná a široká cílová skupina zákazníků.
Kdybych prodávala hotový orgonit, tak přeci jen musím nést určité riziko reklamací kvůli nefunkčnosti (i když - u věcí za pár desítek či stovek korun se na nějaké běhání po reklamacích nejspíš každý z časových důvodů raděj vykašle).
Takhle když si vyrobíš vlastní orgonit a on ti "nefunguje", tak sorry-asi sis to prostě blbě spatlal, nebo ten den nebyl ten správný atmosférický tlak, a nebo nebyla ten den ta správná požadovaná konjunkce Saturnu s Neptunem (na takovto argumenty ezoterici spíše slyší...) atd.
Já z hlediska podnikatele nevidím žádný rozdíl mezi výrobci jakýchkoli surovin a nebo polotovarů ( k sestavení nebo dodělání samotným zákazníkem) a výrobci již hotových výrobků (na nichž si nic nedoděláváš).
myslet si, že u těch prvních zisk není manipulátorem (jak jsi to Kaliku nazval) a u těch druhých jo, je nesmysl.
Ono vůbec podle mě formulace že "zisk je manipulátorem" je nesmysl sám o sobě. Toť můj názor.
Bloss, vymejšlíš teorie, které jsou tak "speciální" že dle obecných vědeckých pouček, nebudou s největší pravděpodobností pravda Předtím si tvrdila, že lidé jsou líní tvořit a teď zase že lidi nejsou líní a radši si to vytvoří a suroviny koupí. Ono moc možností ti už nezbývá. Spíš se to chce rozhodnout a pak si za tím stát, ale tohle přeskakování z teorie na teorii působí jaksi nevěrohodně. Mě to zcela určitě nepřesvědčilo Navíc, kdybych byl takový koumák, určitě bych nevolil železné piliny, pryskyřici a kousek kamene. Suroviny bych udělal nedostupné, jak už jsem upozornil v předchozích příspěvcích a ne volně dostupné Ne Bloss, to neuspěje
A ano, pokud chci prodat nesmysl, musím silně manipulovat kupujícím, abych prodal. To se ti zdá nesmyslné tvrzení? Opravdu?
Není tady
Marlú napsal(a):
samozřejmě Jsou lidi líní a pak taky aktivní.
Bodejť...a jsou lidi, co se cpou jabkama a pěstujou si třešně a pak jsou lidi, co si radši koupěj Centrum...
A lidi, co si muzicírujou doma, pak lidi, co jdou na koncert, pak lidi co si domů koupěj céďo a nakonec lidi, co si to pustěj na počítači
Všelijakých nás pámbožko má....
Jezte Centrum, jinak výrobci Centrumu nebudou mít co žrát
Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, vymejšlíš teorie, které jsou tak "speciální" že dle obecných vědeckých pouček, nebudou s největší pravděpodobností pravda Předtím si tvrdila, že lidé jsou líní tvořit a teď zase že lidi nejsou líní a radši si to vytvoří a suroviny koupí. Ono moc možností ti už nezbývá. Spíš se to chce rozhodnout a pak si za tím stát, ale tohle přeskakování z teorie na teorii působí jaksi nevěrohodně. Mě to zcela určitě nepřesvědčilo Navíc, kdybych byl takový koumák, určitě bych nevolil železné piliny, pryskyřici a kousek kamene. Suroviny bych udělal nedostupné, jak už jsem upozornil v předchozích příspěvcích a ne volně dostupné Ne Bloss, to neuspěje
A ano, pokud chci prodat nesmysl, musím silně manipulovat kupujícím, abych prodal. To se ti zdá nesmyslné tvrzení? Opravdu?
Není mým záměrem a cílem Kaliku speciálně tebe nějak přesvědčovat. Klidně si to zhodnoť jako přeskakování z teorie do teorie, prostě - vem si z toho co chceš,to je přeci na tobě.
Jde o to, že každý z nás si tu může psát, co jemu přijde podstatné a přínosné k tématu či k jednotlivým příspěvkům diskuse.
Ale opravdu postatná je z tvého příspěvku věta, kterou jsem vytučnila. S tou do puntíku souhlasím.
A když to uděláš chytře, například zmanipuluješ kupující, že tento výrobek ti DOR k sobě přitahuje, ten se odráží od kovu a vychází ven změněn v pozitivní energii, tak máš vyhráno.
(Upozorňuji, že orgonit jsem použila jen jako příklad. O jeho působení vím zatím málo. Ale mluvím tady o obecných principech, které se možná můžou týkat i orgonitu. )
Obecné principy jsou od toho obecné principy, že jsou obecné, ne?
Nechceš přece Bloss docílit toho, že všechny obchodníky začnem považovat za obludy nechutné, manipulativní - nebo jo?
Je to zvláštní - mám na obchod úplně jiný náhled - ale to bude možná proto, že nejsem obchodnice
Není tady
Blossom napsal(a):
Není mým záměrem a cílem Kaliku speciálně tebe nějak přesvědčovat. Klidně si to zhodnoť jako přeskakování z teorie do teorie, prostě - vem si z toho co chceš,to je přeci na tobě.
Jde o to, že každý z nás si tu může psát, co jemu přijde podstatné a přínosné k tématu či k jednotlivým příspěvkům diskuse.
Ale opravdu postatná je z tvého příspěvku věta, kterou jsem vytučnila. S tou do puntíku souhlasím.
A když to uděláš chytře, například zmanipuluješ kupující, že tento výrobek ti DOR k sobě přitahuje, ten se odráží od kovu a vychází ven změněn v pozitivní energii, tak máš vyhráno.
(Upozorňuji, že orgonit jsem použila jen jako příklad. O jeho působení vím zatím málo. Ale mluvím tady o obecných principech, které se možná můžou týkat i orgonitu. )
Jistě Bloss, nikdo tu nikoho nemusí přesvědčovat, jen je dobré, než něco plácnu, zapřemejšlet Ne ftip
Ano, to co jsem napsal, to je podstatné (v té obecné rovině), proto jsem to taky napsal. Co by z toho kdo měl s tebou manipulovat, když by z toho nic neměl? Moc takových lidí by se asi nenašlo. Proto jsem napsal to, co jsem napsal
Není tady
Je to jasné, logické, přímočaré, Kaliku. Ale pokud někdo zaujme názor, který je předem nějak vyhraněný a nepřipouští jinou možnost řešení, pak se, samozřejmě, dostává až k nejasným, nelogickým a nepřímočarým závěrům. Ale i to k něčemu poukazuje. :-)
Není tady
Já si myslím, že Bloss pouze nastínila druhou možnost a to tu, že je to pouhý výmysl někoho jak rychle zbohatnout. Vzhledem k tomu, že v obchodě jsem pracovala 14 let, tak s ní souhlasím, že obchodníci dokáží vymyslet všelicos, jen aby z toho měli zisk. A esoterika je volné pole působnosti, navíc dost těžko hmatatelně prokazatelné, takže kšeft o to vyšší.
Ale také to být pravda vůbec nemusí, ten člověk, co s orgonitem přišel může mít úmysly čisté jako lilie a chce lidem pouze pomoci. Problém je holt v tom - kdo se v tom má vyznat, že. Člověk by nerad naletěl, na druhou stranu věřím, že něco takového může fungovat . Stejně jako obyčejná šalvěj se solí a zapálené svíčky mi vyčistili byt od nežádoucích energií......
Není tady
Jiná věc, pochopitelně, je, že pokud o Orgonit lidé skutečně projeví zájem a budou si ho vytvářet doma, potom automaticky se zvednou ceny vstupů. Tedy bude zdražena pryskyřice, kovové špony i krystaly křišťálu. V tom musím s Blossom naprosto souhlasit. Takhle totiž uvažuje podnikavá mysl. Ovšem rozhodně kvůli tomu nemůžeme zaměňovat důsledek s příčinou. Tedy tolik na upřesnění. ;-)
A vidím, že mezitím to Ištar také chtěla nějak upřesnit.
Upravil(a) Crabat (9. 11. 2010 13:44)
Není tady
Blossom napsal(a):
Tento můj příspěvek není konkrétně o orgonitu. Je jen takovým obecným varováním, že mnoho z "ezoterických a duchovně se tvářících výrobků" může být absolutní podfuk, jen přímý cílený útok na Vaši peněženku a léčivého na nich není vůbec nic.
Proste si kazdy sam za sebe zhodnoti situaci podle sveho vnimani. Kazdy si sam za sebe vybere zda necemu da pruchod, moznost, zda to zkusi a nebo nikoliv.
A to je cele.
Není tady