29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Tanka, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Jancas, Clariceann
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g,
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
TEODORA 39 let, Martínek se narodil38+6tt 14.2.2010, 3500g,53 cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JANCAS, Kristýnka se narodila 40tt, 26.1.2010 20:10,49 cm, 3560g,
TANKA 26 let, Alíček se narodil 38+4tt 27.1.2010 2755g, 48cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g,
SISSI 31 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Upravil(a) Zima2009/10 (1. 11. 2010 20:37)
Není tady
Ahoj!
Jj, tak je to Sissi! Já taky dělám policajta, Maty leze nejradši tam, kam nesmí! Miluje dřevěný mega-žirafy, zavírá si prstíčky do dveří (nebo šťourá zarážky), miluje dlažbu v koupelce a na wc (nejdou nám v koupelně dovřít dveře) na ty od wc mlátí pěstičkou... a tak! Asi si užíváme všechny
Tak na ko hodně štěstí. My se půjdem za týden ukázat kvůli váze. Teda já jsem ok, jen Maty ale myslím, že to bude v poho.
Jo a jinak hodně úspěchů v novým chlívku, hodně pokroků i kroků a taky krásné narozky všem oslavencům!
Není tady
Ahoj, moc zdravím v novém a přeju zdravá a hodná mimča, za chvilku už vlastně batolata.
Nedávno jsem si tu Matulu pochválila a to se mi nevyplatilo. Tak si postěžuju. Přes den spí o moc míň, dnes vynechal podvečerní půlhodinku, vůbec neusnul během dvouhodinové vycházky na hřbitov, takže byl šíleně přetažený. Večer sice po nakojení normálně usnul, ale do deseti minut spustil hysterák a vydržel to skoro třičtvrtě hodiny. Odstrkoval mě, vztekal se, no hrůza.
Navíc špatně baští, nechce ovoce, kaši, oběda sní tři lžičky a pak si sice nechá dát do pusy, ale nepolyká. Vydrží mít to jídlo v otevřené papulce dost dlouho.
Co mu chutná je jogurt, ale ten mu asi přestanu dávat, protože po něm i celý den odkrkává, ublinkává a hrozně tím smrdí. Dělá vám to někomu taky?
Tak jsem si postěžovala a podle zdejších pravidel by se to mělo aspoň kapku zlepšit.
Není tady
Do noveho chlívečku spokojena a pohodova miminka
Ale kdy se ja dočkam To bude ještě chlívků
Si musím taky trochu postěžovat
Terezka je ted maminak,ale velikaaanskej
Dnes jsem zkoušela dělat,že nejsem doma
ale teplaky jsem měla na půl žerdi,jak mě je dole tahala a zkoušela si klekat
a o mručení ani nemluvím.Tak jsem ji naložila do kočaru a jely jsme se podívat na vylov.Zpatky mi usnula,ale doma se za chvíli vzbudila,pač byla pos.....
Pak jsme si hraly,pořad byla v pohodě,řadila ještě v koupelně,ale pak to na ni asi padlo a ani kaši nevypila
Takže spí bez jídla,tak čekam,kdy se ozve
A nato,že byla od 6 vzhůru,pak ještě plavaní,tak naspala možna hodku a půl za cely den
Není tady
Tobiáškovi přejeme vše nejlepší k svátku
Není tady
Ahojky, do nového chlívku přeji všem miminkům i maminám jen to nejlepší.
Tobíkovi všechno nejlepší k svátku .
Teo, mě Sofi po Aktívii taky blila a byl to smrad , dávám jí Holandii, je hustější a neublinkává po ní. Jinak s jídlem je to taky děs běs, přesně, dá si tři, čtyři lžičky a už se mele, vzteká
Oběd máme za pochodu, prostě jí naháním se lžičkou, hraje si a já krmím. Bordel všude, občas se netrefím
Fakt se netěším na zimu
Ahojky
Tobimu vše nej k svátku
A do nového chlívečku přeji jen to nejkrásnější
A u nás naprostá hrůza. Dany má horečky i když je srážím, teče mu z nosu i z pusink a zača kašlat. A vykašle občas fakt hromadu hlenu Bobeček můj malinkej. Už podruhé teď dopoledne spí, bo v noci jsme zase nespali. Kéž by ty zuby už byly venku
Tanko kde se touláš? Ty už s náma nemluvíš? A nedepkuuuuj
Není tady
Ahoj
Tobi má svátek? Tak vše nej nej
Potvurko, nám to dělá každý jogurt. Už máš RS?
Peti, já si chci koupit molitanové míčky a zkusit míčkování, kdyby byl zas nemocný.
http://www.mickovani.wz.cz/index.php?ru … ozbal=foto
Jitu, jestli se oni na nás nedomlouvají. Maťa spal do šesti za cenu neustálého přístupu ke zdroji od čtyř.
Není tady
Cau lejdyys
poctive vas ctu,ale nejak nestiham a k tomu mam vrcholne lenivou. Navic mame ted taky mamana jak vysityho
Vcera v noci jsme vubec nespali...jen u prsa..takze je mam bolavy jak v sestinedeli..ach ten muj prsomil.A pres den hruza,proste dite visici na nohavici a rvouci kdykoliv se od nej hnu.Nevim jestli to ma z toho,ze jsem byla v sobotu vecer pryc anebo jestli ty zuby,pac dasen nahore ma uplne bilou,jako ve tvaru zoubku.Anebo to jsou nejaky erekce na slunci,kdyz i u vas je to bida jak ctu.Anebo,ze by i tou zmenou casu?Pac ty biorytmy jsou asi fakt dost naruseny tim.Ty deti podle nich jedou hodne si myslim.My uz to mame potlaceny jako dospely.
My jsme teda s jogutama uplne v pohode,a to sem si vzpomela na Market,zes psala,ze Maty vubec nemuze bilej jogurt.A zkusilas do nej dat ovoce rozmixovany,nebo presnidavku (jestli davas) podle me to pak chutna uplne jako koupenej ovocnej jogurt,akorat je to asi malinko zdravejsi.Ja teda presnidavky nedavam,pac jsem nenasla neslazeny.A to stoprocenti ovoce nebo jak se to jmenuje jsem u nas neobjevila
Sissi,krasny fotky ze svatby,moc vam to sluselo
Jo a do novyho chlivku vse nej myslim,ze nez dokecame,tak bude nase nejrychlejsi zimnatko chodit,zejo,Agi?
Není tady
A jeste jsem chtela..Peto,videla jsem fotecku na nosencich..a super to fakt uvazal sam?
tyyjo,to je dobrej...a je sympatak pan tatinek
vyzera trochu exoticky,nema nejaky cizokrajny predky?
A jeste Tobikovi ke svatku
Není tady
Tanko, neslazené přesnídávky: Sunárek, Alnatura, babylove(?) z dm, Babydream z rosmana aspoň některé. Já objevila v rosmanu jablka s mrkví a ovsem, nic víc v ní nebylo, malému chutnala a hezky kadil
Není tady
Teo,DM mam 30 kilaku daleko a Rosmanna snad jeste dal,tady maj myslim jen Hamanka bo jak se to jmenuje.Ale ta Sunarku jsem myslim zahlidla v lekarne,tak na to mrknu.Kdybyste videli ten proridlej regal s tema jidlama pro miminka,to byste se zasmaly
kasi tam kupuju kazdej tejden jednu krabici,pac proste maj od kazdyho druhu jen jednu asi
Není tady
A já si myslela, že bydlím v úplné pr... Taky pro všechno musím jet autem a místní lékárna je víceméně pro srandu.
Není tady
Tak jsem objevila že Dany má prořízlé špičičky dolních dvojek. Ale nahoře pořád nic. Je to možný?
A už zase spí. Dneska už potřetí. Je mu fakt špatně a pořád má horečky, i když srážím střídavě Nurofen a Panadol
A nechce pít a ani nečurá
Tanko vázal s mojí pomocí. Kontrolovala jsem podsazení a jistila proti pádu. Ale motal sám. Je to RRRR a dlouhej konec má tam nějak zauzlenej
A cizokrajné předky nemá, i když tak vypadá. Je italskej po tatínkovi a ten byl z Orlíka nad Vltavou
Teo to míčkování znám. Mě tak léčili. A pomáhalo to. Ale netuším, jstli to zabere i na ty zoubky. Jdu to nastudovat.
Není tady
Juj Peti, chuďátko malý, posílám pofoukání A koukla jsem na nošence, super fotka, moc to těm tvým chlapákům sluší
Já sice bydlím na okraji velkého města a stejně jezdím všude autem
Jinak nestíhám a mám trochu nevirtuální období, ale ono to na mě zase brzo přijde a budu tady prudit furt
Není tady
Ahojte holky
Nevím jestli nějaká demence či co, ale já si pořád říkala, že nikdo nepíše a teď mi došlo, že je asi nový chlív
Peti Danečkovi všechno NEJ NEJ k 1. ročku. Dort moc hezký a i když byl drahý tak já uvažuji, že pořídím podobný a taky bude asi drahý Taky posíláme pusinky, aby mu bylo brzy líp a nezkoušela jsi ty homeopatika na ty zoubky? A určitě je možné , že mu lezou dolní dvojky a nahoře nic.
Jinak vás jdu holky všechny politovat a dokonale vás chápu, protože mám doma to samé
Už čtvrtý den nedělá ten můj mamičák nic jiného než mi vis na noze a stahuje i kalhotky
, dokonce na plavání jsem se nemohla ani oblíknout jak chtěl pořád na ruce a já nahatá
S jídlem taky katastrofa, taky honíme po bytě aby jedl, nevím kde jsou moje předsevzetí, že to teda nee
, dneska byl takový histerák u oběda, že nakonec jedl přesnidávku - další předsevzetí v prd..... no a kaše taky nejíme, takže na večeři rohlík s lučinou a s honěním po bytě jíme 3/4 hodiny
. Tak jsem si taky postěžovala a očekávám zlepšení
Není tady
Ahoj!
Taky přeju marůdkům brzké uzdravení
Já přesnídávky dávám i slazené... už jsem rezignovala. Tak mě neukamenujte. Přidávám je i do bílého jogurtu (díky za tip!) a je to ok. Matys je baští a bez problémů (však jsme se taky nablinkali dost ). Jo a miluje bílej Florian, jenže pro ten musíme do globusu a ten je nejblíž v Praze
Mamánkování vám nezávidím, Máťa je zatím v poho, ale zase leze všude kam nemá, takže ho věčně od někud lovím a zachraňuju...
K zubíkům gratuluju. U nás snad taky polezou dolní (ale podle babi lezou už měsíc
).
Tak brou
Není tady
Ahoj holky,
musím vás všechny politovat a popřát aby to špatné období bylo co nejkratší. Já bych zas napsala, že mám teď hodné dítko snad uplně ve všem, ale psát to nebudu, znáte to ne
Tobíkovi přeji všechno nej k svátku.
Danečkovi brzké uzdravení.
Jinak u nás taky občas jíme za pochodu.
Není tady
Leninka41 napsal(a):
Tobiáškovi přejeme vše nejlepší k svátku
![]()
Děkujeme
Jinak na kontrole ok, máme 10kg bez 6gramů
Tak si ho tam položila a hned jí utíkal
A s domečkem tu hrkal celý den...co dostal na svátek
Není tady
Ahoj, Tobíkovi vše nej nej k svátku
Já závisláčka rozhodně nemám, dneska jsem řišla z práce a babi a H. měli na hlavě Agátky červené punčocháče a hráli jí kašpárkové divadlo
Není tady
Ahojky
Tobíkovi vše nej k svatku
Danečkovi posílame moc at je mu brzy líp a ma ty zubiska venku .
Marluk taky dobry Včera na plavču zazněla taky hlaška-po porodu mam jen jednu polovinu mozku
Prozrad jak mu davaš ten chleba,rohlík s tou lučinou
Mu to nakrajíš na kousky a tak mu to davaš??Ja jsem zkoušela davat male namazany chleba,ale jak ta se zatvařila
Přitom rohlík si v obchodě vyžaduje,jakmile vlezeme do obchodu,tak dudel letí
Mag ticha zavist
Ale my jsme se dnes taky nenudily Dopoledne babinec u nas
,o jednu mamču a dvě kočky navíc
Upravil(a) jitulak (2. 11. 2010 20:53)
Není tady
jitul, to je boží babinec a já vyrábím po vzoru Tanky vánoční dárky
Není tady
Market,no u nas to je tak,ze kdyz nevisi na nohavici,tak ho taky lovim kde nema bejt..a jak je rychlej sakra. obcas je to takova spis provokacka ke hre na honenou..sranda.
Mag,priste musis fotit to kasparkovy divadlo..ja se chichtam jen pri predstave
Jitu,no jelikoz se mi nejak nenacetly fotky a ukazala se mi jen jejich adesa,tak jsem te vymakla ne Fejcu :visla: a poslala ti zadost o pratelstvi mimochodem moc pekny fotky a zavidim babinec,ale v dobrem samozrejme..
Sissi,tyyyjo,to je macek Tobi a blahozelam k osmimesicninam jeste navic
Peti,ahaaa ital z Orliku,tak to je pak jasny
Není tady
Mag,a co vyrabis?? ja jeste na nic nesahla..rikam-krize
ale v hlave to mam..to jo.
Není tady
Teď háčkuju z korálků a drátků náramky.
Není tady