29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Bambi, to záleží asi dost na tom, jestli jsi rozhodnutá dát miminko co nejdřív do vlastního pokojíku, nebo ne. Také na tom, jestli se vám do ložnice vlezou i věci pro miminko (nábytek - skříň nebo komoda na oblečení, přebalovací pult apod.), kde plánujete mít hračky - jestli chcete hned od začátku v pokojíčku, nebo třeba první rok, dva necháte dítko osídlit obývák... Pokud byste pokojík hned nevyužívali, je podle mého názoru takové chystání zbytečné a nechala bych si to až na dobu, kdy budete reálně chtít dítko přemístit do pokojíku - ať už jen na denní pobyt (hraní si apod., zatímco spát bude v ložnici s vámi), nebo i na noc.
My třeba máme volnou místnost (no, spíš jsme z toho zatím udělali skladiště ), malá je doteď komplet nastěhovaná k nám do ložnice a hračky máme v obýváku a protože v dubnu čekáme přírůstek, tak s tím teprve teď pohneme, protože starší už bude potřebovat i větší skříň na věci a všechno by se nám to do ložnice nevešlo, dřív by mi to přišlo zbytečné (a taky vím, že malá si už určitě chystání pokojíku užije, což by nešlo, kdyby už byl 2 roky nachystaný)...
Podle mě Ti dá každý jinou radu podle své vlastní zkušenosti a ve finále se budeš stejně muset rozhodnout sama
Není tady
Ahoj, my máme byt 3+1, takže jeden pokoj jsme počítali také, že bude dětský, než se malý narodil, byl ten pokoj taková "13 komnata", házeli jsme tam všechny "krámy" co se nám nevešly do sklepa. Když se malý narodil, pořád jsme tam měli ty "krámy". Malý spal s námi v ložnici, všechny věci na miminko jsem měla u sebe ve skříni v ložnici, přebalovací pult jsem nepotřebovala, přebalovala jsem ho na manželské posteli. Kolem čtyř, pěti měsíců, když už se víc zajímal o dění kolem sebe, tak jsme mu udělali v obýváku takový dětský koutek s hračkami (radši v obýváku, než v tom dětském pokoji, protože s kuchyně jsem do obýváku krásně viděla). Dětský pokoj jsme začali zařizovat až když malýmu byl rok a půl, dětský jsme ho udělali jen doplňkama, nábytek jsme vybrali tak, aby mu stačil až do dospělosti. Počítali jsme, že budeme mít dvě děti, takže jsme koupili palandu. Od toho roku a půl jsme ho tam začali dávat spinkat po obědě (na spodní postel palandy, kterou jsme opatřili zábranou), nastěhovali jsme mu tam všechny hračky i oblečení, od dvou let spí ve svém pokoji i v noci. Večer ho tam uložíme, cca hodinu trvá než usne, spí celou noc, ráno kolem sedmé nakoukne do ložnice, mami mami vstávat.
Není tady
Ahoj,
náš Tobi byl od příchodu z porodky ve svém pokojíčku hned vedle naší ložnice. Prostě jsme to zkusili. Říkali jsme si, že když bychom jen malinko měli pocit, že se jemu nebo mně stýská, že ho okamžitě přestěhujeme k nám. Nestýskalo Hned první den tam během pár minut v pohodě a v klidu usnul a chrněl v kuse přes 5 hodin. A nikdy jsme neměli pocit, že se mu tam stýská, nikdy neplakal steskem. Asi jsm vychytali správnou geopatogenní zónu
Každopádně s tímhle jsme ten pokojík vybavovali - postýlka, vymalování do veselých barev, skříně, přebalovák, koš na plíny, záclony s rákosníčkem, lustr s letadýlky atd. Časem přibydou samozřejmě i další věci. Moc hraček tam ještě nemá, protože se převážně zdržujeme v obývku, kde má ohrádku a v ní i mimo ni hromadu hraček. Ale v pokojíčku má všechno oblečení, plíny, přebalovací věci a pak takový menší hračky, se kterýma si hraje, když dřepí na nočníku, přebaluju ho nebo prostě když tam je ráno než já se oblíknu atd.
Postupně až bude starší, bych ráda většinu hraček z obýváku přesunula do jeho pokojíku a v obýváku mu enchala jen ty, bez kterých by prostě nepřežil
Jinak skříň a přebalovák jsem vybíala tak, aby se daly použít i později. Přebalovák je v podstatě veliká komoda (délka asi 120 cm, hloubka cca 50 cm), kterou jsem koupila v bazaru asi za 1000,-, na kterou mi manžel nahoru přidělal dřevěnou přebalovací desku a na ní mám ten přebalovací molitan. Deska se oddělá, díry po vrutech zamaskují a furt z toho bude slušná komoda na hadry. Stejnak to prcek pomaluje pastelkama a polepí vším možným
Takže tohle je moje zkušenost
Není tady
Tak my jsme pokoj malovali až po porodu, než jsem se vracela z porodnice, bylo vymalováno, byla tam jenom postýlka, komoda, toť vše. Přes den spal v pokoji a přes noc s námi v ložnici, od pěti měsíců jsme ho dali samotného do pokojíku a v pohodě. No a když začal lézt - cca. 10 měsíců, tak jsme mu tam dali všechny hračky a hraje si jen tam. Do té doby samo v obýváku, stejně jenom ležel. Takže mám všude poměrně čisto.
takže opravdu záleží na tom, kdy plánuejš mimčo do pokoje dát.
Není tady
My jsme dětský pokoj předpřipravili ještě za mojeho těhu. Hnízdila jsem a měla jsem pocit, že ho rpostě musíme mít.
Naštěstí převládl rozum a pokoj je pouze hezky vymalován a jsou tam dětské doplňky jako poštáře a závěs s lustrem atd. Nábytek je tam ale čistě účelový. Skříňky na Danyho oblečení, truhla s plenama a se spinkacím zázemím, skladiště neaktuálních hraček a plyšáků. Je tam i velká postel, na které teď spí P.
Jinak totiž Dany spí u nás v ložnici a veškěré hraní se odehrává v obýváku a kuchyni - je to spojené. V tom pokojíčku by byl dost osamělý.
Takže je to spíš skladiště na suché prádlo a jiný domácí nepořádek
Do budoucna ho plánuju zařídit multifunkčním nábytkem, který s Danym poroste a bude se dát dle potřeby doplňovat a malovat ho budeme dle zájmu obyvatele
Takže nás žádný miminkovský pokojík neproběhl. Dle mého to jsou trochu vyhozené peníze, bo mimi je stejně stále s náma
Přebalovák máme v koupelně
Není tady
ahoj bambi
Máme tretiu izbu,pokým nebola Natália, tak to bol jeden obrovský bordel. všetko čo nemalo pri sťahovaní miesto, skončilo tam. postupne sme to upratovali.
Manžel v noci zle spí a keď sa zobudí,nezaspí tak ľahko, takže od začiatku nám bolo jasné, že budeme spávať oddelene. On spí so psom v spálni, ja s Natali v "našej" izbičke.
Je tam posteľ pre mňa, nočný stolík na všetko potrebné príručné prkotiny(a že ich je dosť! ), jej postieľka a prebaľovací pult na skrinke s oblečením. Na stene sú nálepky Nema a spol( to je pre moju radosť ). Má tam také závesy len na ozdobu okna, nech je to útulné, farba stien je svetložltá, čo je aj dobre aj zle. Dobre je, že je izba teplá a oslnená, pôsobí oveľa teplejšie než vedľajšia izba, ktorá má studenú farbu. na druhej strane tam peče slnko až do večera a v lete pocitovo je tam oveľa teplejšie než v tej vedľajšej izbe. Ešte tam je žehliaca doska, na nej čaká jej prádielko a plienky na žehlenie,aj keď tam nežehlím. A za dverami sú od leta sánky, bo ich nemá kto dať do pivnice
Spať s dieťaťom v jednej posteli môže byť fajn, časť noci tak aj trávim, ale potrebujem sa vyspať, mať priestor pre seba, preto spí vo svojej postieľke a vo svojej budúcej izbe a časom sa ja odtiaľ "zdekujem" do spálne. Ona zostane tam, v priestore ktorý pozná, takže snáď pocit samoty alebo strachu nebudeme musieť riešiť... Postupne jej pribudne ostatný nábytok, keď ju kojím a čumím doblba, tak si predstavujem kde bude mať stôl, poličky, aký koberec jej tam kúpime a tak
Hracie centrum má zatiaľ v obývačke, na prechode do kuchyne, predpokladám že tam ešte dlho bude.
Treba zvážiť ako budete spať...ak budeš spať v spálni a budeš kojiť, tak asi nebude nič moc behať do vedľajšej izby niekoľkokrát za noc... a že to je niekedy po hodine ani nemusím hovoriť..
Upravil(a) ADRIANA 1 (1. 11. 2010 18:26)
Není tady
tak ja bydlim ve 3+1, jeden pokoj mame vycleneny jako budouci detsky pokoj, zatim je tam jen prebalovak, skrinky na veci od Kristynky a pak domaci odkladiste. Mala spi se mnou v loznici,hraje si v obyvaku. Do detskeho pokoje planuji malou dat,az mi prospi celou noc bez probouzeni se na mliko. Za dva roky planujeme dalsiho potomka a nekdy v budoucnu pujdou deti do nasi soucasne loznice a my pujdeme do pokojiku,ze ktereho bude tedka pokojik pro malou
Není tady
Bambi jsi dost naivní, kdy si myslíš, že až prcek začne lézt, tak bude v pokojíčku. Právě naopak .... bude nejvíc v těch neohraničitelných kytkách, bude štelovat telku a všechny přehravače a tak. Na pokojíček se ti vyprdne
Já kytrky už vystěhovala. Právě do dětského pokojíčku
Toto myslím potvrdí všechny maminky
Není tady
Ahoj Bambi, my máme 2+1 v paneláku, takže Adélka s námi spí v ložnici, ale postupně ji předěláváme na pokojík a my budeme spávat v obýváku(až se nám podaří prodat velký gauč z obýváku a šupnem tam menší z ložnice ). Hlavně kvůli prostoru, že tam bude mít své věci, hračky a když bude chtít, pravděpodobně až bude větší, tak si tam bude i hrát,jinak počítáme,že si bude hodně hrát v obýváku, kde je zvyklá. Před porodem jsme malovali,nachystali postýlku a pár nálepek zvířátek ze zoo, Adélka je má ráda a povídáme si o nich-myslím, že nějaká rozumná výzdoba kolem postýlky význam má i už pro malé miminko(vnímají barevnost, veselost...).
A co se týče kytek i jiných věcí v dosahu-Aduš bych v jedné místnosti neudržela ani jen při lezení,čím zajímavější a nebezpečnější věci, tím víc k nim lezla. Takže kytky se přestěhovaly k sestře anebo do vyšších pater nábytku nebo se zrušily. To podobné i s jinými věcmi, šuplíky třeba s léky, nožy apod.jsou zalepené. Pak má věci, které může brát a ty jsou níže nebo v nezalepených šuplících. Takže u nás pohyb v jedné místnosti nefunguje-Aduš kraluje v celém bytě Teď i chodí a běhá
Není tady
ja mela v pokojicku (ktery do te doby slouzil spis na prespavani navstev) jen postylku, komodu a skrinku, kde byly nejake hracky (prebalovaci podlozku na komode, kterou jsem asi po tydnu prestehovala do koupelny na pracku a tam uz zustala). Do pul roku spavala s nama v kolibce, v pul roce sla do pokoje, ale v roce a pul zacala stavkovat a spavala s nama v posteli coz trvalo rok a ted uz konecne je zas nastehovana v pokojicku. Pokojik jako takovy jsem chystala az male byl jeden rok a kousek (vymalovani, nabytek, nova postylka atd.)
Kytky jsem taky musela dat z dosahu, nejdriv mi zacala ochutnavat hlinu pozdeji otrhavat listy, tak kytky sly holky si hrajou vsude, nejvic v obyvaku - maji tu detsky koutek (starsi si teda uz v pokoji i sama vyhraje).
No a to "když bude vzhůru a bude si chtít hrát a lozit, tak s ním může někdo jít do toho pokojíku, kde bude mít svoje hračky a člověk nebude muset hlídat každý krůček" - az zacne lozit a smejdit, tak uz pomale bude spavat jen 1x denne a zbytek casu si bude chtit hrat. To vice mene znamena se do pokojiku skoro prestehovat - samotne bych tam ditko nenechala a kdybych s nim byla zas vetsinu dne v pokoji, tak bych nic neudelala
Ale neboj, ono to postupem casu prijde samo, nejak si to pak zavedete a prizpusobite vlastnim potrebam zejmena ditete, ale i tvym, jak vam to bude nejvic vyhovovat
Není tady
Stránky: 1