29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
začaly mi z krotonu opadávat listy a na hlíně jsou bílé povlaky, zjistila jsem, ze se tam vyskytují nějací broučci- okřídlení. Kroton chřadne a já nevím, co si počít.
Zkoušela jsem odhrabat vršek hlíny a dát tam novou, ale to pomohlo jen krátce.
To samé se mi děje u ibišků, které jsou ve stejné místnosti.
Nevíte někdo, co s ním?
Děkuji!
Není tady
mě se to samé děje u bylinek. bílá barva na povrchu hlíny. má někdo zkušenost?
Není tady
Zkušenost ano, máme doma to samé. Ale bez broučků, jenom bílý povlak. Myslím, že je to plíseň. Pomohlo akorát přesadit a vyměnit hlínu . Jinak nevím. Možná bude někdo vědět víc?
Není tady
Bílý povlak na hlíně se tvoří, pokud rostliny přeléváme. Rostlinka vodu nestačí vstřebat a proto se tvoří ten bílý povlak. Odstranit z povrchu a zbytek hlíny provzdušnit nějakým klacíkem a nepřelévat, hlavně v zimě se tato plíseň ráda tvoří.
Není tady
Sice je to 3 roky starý dotaz, ale to mi ani trochu nevadí - na ty černý mušky - smutnice - funguje posypat hlínu v květináčích vrstvou písku...... 0,5- 1cm vrstva a je to. Dělám to hned, jak se mrchy objeví - jedno, jestli letničky nebo pokojovky. Za pár dní je klid - a zalévám je s trychtýřem, aby se ten písek neodplavil.
Není tady