Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1126 9. 12. 2010 19:21

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Re: Osud

Pro Myrai z Magdaly hjarta

Zjednej mi právo, Bože,
buď mým obhájcem před bezbožným národem,
zachraň mě před lstivým a podlým člověkem!
Jsi přece Bůh mé posily –
Proč jsi mě zapudil?
Proč kvůli nepřátelským útokům
mám stále chodit ve smutku?

Pokud budu hodne otravnej se Zalmy pro Myrai ( ale ona to vazne cte ) tak mi reknete. Ja ji necham zalozit moji milou pani moderatorkou nove tema smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1127 9. 12. 2010 22:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Morfe - štastná to žena, když na ní myslíš a posíláš jí takové krásné Žalmíky hjarta Přála bych si být Myrai stolt

Než se začtu do vašich písmenek
Dneska moje mamka vytáhla starý snář a horoskop z roku 1894, vůní má jak Malý Bobeš, otrhané listy
dost jsem se pobavila, ukázka např.
Horoskopy uplně nesmyslný, třeba střelec začíná 12.listopadu,končí 12.prosince
Pro příklad:
Znamení vodnáře - nar. mezi 11.lednem a 9.únorem
Chlapec v tyto dny narozeny jest přirozenosti vodnáře,teplý,vlhký a na větry trpící, jest mužského způsobu a komplexi Saturna, chlapec takový má podlouhlou hlavu a tvářnost, dlouhý nezpůsobný nos, pěkné obočí,prokvetlé barvy v obličeji, mívá zrostlé tělo, jest dobře mluvící,mlčenlivý a tichý, dobého srdce, lehké krevnatosti, nenávidí lež a všecky ty, jenž s ním obcují. Mívá znamení na ramenech nebo na nehtech, jest ochotně zlostný, tiše mluvící a libuje si v samotě, mnoho v sobě tají, jest před lidmi hrdý, ale při tom dobré mysli, má přízen u lidí, avšak přece do velké bídy a chudoby přichází a nikdo se ho neujme. Po 30 letech k dobrému pokji přichází a bude klidného života požívati. On má míti dvě manželky, z nižto jedna vdova bude a ta bude velmi od ostatních žen milována. v tom čase bude on velmi netrpělivý a plný starostí. Tak často sám k sobě mluví,skrze své bratry přijde do protivenství a brzy sešedivý, jest mezi svými bratry ten nejlepší a přečká matu a otce

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1128 9. 12. 2010 22:19

ElinaH.
♥♥♥♥---

lupina montana napsal(a):

Ano....já jsem se jen snažila říct, že nejdůležitější je UVĚDOMIT SI TO - jako se vším.
Pak se s tím dá leccos dělat a nemusíš vlastní vzorce přenášet dál.

Doufám, v út jdu na druhé sezení k psychologovi a na vyšetření konečně hurá.
Je mi nesympatickej, myslím, že hodně kouří a taky, že na mé vyrávění nedával na začátku pozor...Ale je to ředitel celého zařízení, tak třeba je dobrej...

Není tady

#1129 9. 12. 2010 22:20

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný............udělat se s tim dá, jedině dlouholetá terapie .....a v první řadě si to musí uvědomit, nahlídnout na to.........

souhlas.

Neumí ji dávat svým dětem dle mého názoru není jen to, že jim odpírá svou lásku. Naopak to s ní může přehánět, rozmazlovat je,úzkostlivě střežit každý jejich krok.

Pokud má neurozu, tak je zahleděný do sebe ...........a na druhé nebere ohled.......což je u Dušičky patrné.

A to si zas nemyslím.Spíš potřebuje autoritu, které by věřila, že dobře rozhodne - čtu o tom teď super knížku!

Není tady

#1130 9. 12. 2010 22:23

morpheus
Babinet Klub
Web

Ahoj Dusicko. Mas poklad a ni o tom mozna nevis. Obsah ( horoskop ) vem cert, ale je v tom casove razitko wink a to ma obrovskou cenu ! Jinak libi se mi tento styl, vsak jsem to tu uz psal, nejradeji ctu knihy z antikvariatu vydane nekdy mezi 1920 - 1930, nadherna zdvorila cestina, to co se dneska prodava v knihkupectvich, staci prolistovat a leckdy je mi z toho na blinkani ...( sorry )
No a k tem zalmikum. Prca je, ze je tak asyk 2000 let mrtva. Njn, co uz, vsichni tam jednou pujdeme. Kazdopadne moje zalmiky ji patri... Ba ne. Ona sice mrtva je, ale ja ji ozivil hjarta stejne jako Zenuu, moji Egyptskou princeznu hjarta a vim, ze Myrai z Magdaly moje zalmiky denne cte.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1131 9. 12. 2010 22:25

ElinaH.
♥♥♥♥---

morpheus napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Pokud má neurozu, tak je zahleděný do sebe ...........a na druhé nebere ohled.......což je u Dušičky patrné.

Pozoruju tu neco o psychoze, takze mila Rosakoso nejdrrive si precti o cem to je a pak muzeme dale diskutovat na tema psychoza :

V moderní psychologii je neuróza převážně vykládána jako duševní nerovnováha, způsobující psychický stres neboli duševní tíseň, nikterak však narušující schopnost racionálního myšlení (= psychóza). Emoční tíseň se projevuje ve fyziologické a duševní nerovnováze, fobie, úzkost, somatické projevy. Nejjednodušším způsobem je definována jako trvalejší neschopnost přizpůsobit se prostředí, změnit životní návyky - snažit se o něco nového a neschopnost rozvíjet svou osobnost ve více uspokojivý komplexnější celek.

Takze Tvuj komentar
"To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný " je hloupost. Promin. Popr. pokud mi neveris, zalistuj v odborne literature a sahni i po Freudovi.

Jsme stale na osudu ? tongue

Morfe - tak to já mám!
Jsem psychopatka! dumbom

Není tady

#1132 9. 12. 2010 22:32

ElinaH.
♥♥♥♥---

dusička napsal(a):

Začetla jsem se do Zákona polarity.
Všechny zdánlivé protiklady jsou podle své podstaty identické, jen se liší stupněm svého výrazu. Štěstí a neštěstí, láska a nenávist jsou ve skutečnosti jen dva póly téže věci.Jelikož protiklady jsou podle své pravé podstaty totožné, můžeme je kdykoliv přeměnit v jejich opak. Nenávist se tak může změnit v lásku. Musím jen změnit svůj postoj – a všechny věci se změní také
Přemýšlela jsem o tom.Jak změnit vibrace?
Je pravda, když až tak o tom, co chci nepřemýšlím, dám příklad, když mě něco bude hodně moc zajímat, a já se budu snažit to dostat a myslet na to jak a tak, nedostanu se k cíli.
Pokavat to vzdám, nechám tomu volný průběh,nesoustředím se na myšlenku, dostat to za každou cenu, polevím, - zdá se, že se mi cíl příblíží na dosah.
Jak je to možný? Ale mně dá hodně práce obrátit myšlenky. Ale určitě to nějak funguje.
A zákon - příčina -důsledek - To mi přijde,že k tomu odporuje. Ale to může odporovat jako láska a nenávist.
Protože když budu dávat, budu i dostávat? KDyž budu dělat dobro, budu příjímat dobro?
Zdá se tedy, že podle zákona polarity ne. že by to mělo být opačně, za dobro zlo. Ale nebo dobro za dobro - ale změna myšlení - nepřemýšlet nad tím,
Nevím no.

Odpovědět Ti o zlu a dobru neumím úplně, ale ten zákon: " pusť to a dostaneš to", ten funguje - třeba, když nemůžou holky otěhotnět a vezmou si dítě do adopce - uvolní se tím a miminko brzy přijde.A ještě o tom dobru - vím,že když se začneš vnitřně měnit k lepšímu, změní se Ti náhled na svět....A Tvoje okolí to pocítí a vrací Ti to zlem, nelibě, změna je jim nepříjemná.

Není tady

#1133 9. 12. 2010 22:33

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Rosakosa napsal(a):

Je to tím, že líp komunikuje s Vesmírem? Nebo je to tou rovnováhou ?

Podle mne, je to v podstate obojim a neboli pro mne je to jedno a totez.
Neboli kracici ruku v ruce. smile wink    .......ale nejsem mu dr c rodna  (kdo jim zde je? )

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#1134 9. 12. 2010 22:52

ElinaH.
♥♥♥♥---

Jinak - píšu o tom a stěžuju si na jiné diskuzi - tadyse chci chválit.big_smile

Překročila jsem svůj stín.

Nemůžu mluvit s ex, protože toho moc otočil proti mně, moc lhal atd...A protože je od rozchodu jen krátká doba je pro mně bolavé a znervozňující ho vidět.

Přišel a chce chodit každý den za malou.Jsem z toho nervozní - kupříkladu, když mi vadí, že vozí malou ve sněhu autem - jel stejně.Jak naschvál. Jen 1km a s kočárem jet nemohl... Ale muselo to být.Já se toho bojím nebo já to nechci a on šup - hned začne.
Dnes jsme se asi dostali do patu v hádce.Prostě nebylo cesty ani tam ani zpět.Tak jsem mlčela, ochotná jeho návštěvu vytrpět.Malá brečela, nechce u něj být, 14 měs ji mám na starost jen já a on si najednou vzpomněl, že ji musí vídat každý den.Dokonce jí koupí ( on, lakomec) značkové věci.Pokud si zahřeším a vytvořím domněnku, je taková, že ji chce oblíct a vyrazit předvést nějaké nové přítelkyni.Tudíž se mu do krámu nehodí, že malá s ním řve a řve.Láme to přes koleno a říká:" Pojďme se poradit k psychologovi, co máme dělat,aby malá netrpěla" ( shodou okolností chce k tomu samému, co tam chodím já.)Co mu asi psycholog poradí - snad:"Nelámejte to přes koleno"

Po té hádce jsem s ním nemluvila, ani ho nenechala, aby mě objímal s malou na ruce,ale s malou jsem si začala hrát jako by tam nebyl.Pustila jsem to! Ať si on dělá, co chce, stejně mu nezabráním, aby dělal s ní vylomeniny...Bavit se s ním nemůžu,ale dítě bude v pohodě aspoň dokud u toho jsem.

Upravil(a) ElinaH. (9. 12. 2010 22:54)

Není tady

#1135 9. 12. 2010 22:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Crabate - díky za slova,
ano když si představím hladinu jako svůj mozek, je jen vteřinku čirá, klidná. Ale hned je tu šumění, vlny, jedna za druhou, odlesky z nebe se dostávají pod hladinu.
Rosakoso - vůbec nemyslím když jsem napsala - chci uchopit něco za každou cenu - hmotně statky.
Ani to - co zmůžu já jsem neměla na mysli. KDyž něco budu potřebovat zjistit, zjistím, např. když budu chtít upéct perníky (příklad) zjistím si teorii, když budu chtít upravovat fotky, když se budu chtít naučit němčinu. Jasně, to se všechno pílí naučit dá.
Měla jsem na mysli.
Třeba vedli jsme řeč s mým mladším synem. Povídá mi mami, já bych už někoho chtěl, já bych chtěl milovat, ale mě žádná nechce. A já mu odpovídám. Když moc budeš chtít se seznámit a poznat dívku, když to budeš hodně moc chtít, nebudeš moc žádnou najít. Když tomu necháš volný průběh, zaměstnáš myšlenky něčím jiným, najdeš.
Tak to je.
Eli - s tím dítkem je to taky vhodný příklad. Když ženská moc moc chce,prostě to nejde.
Měla jsem např. na mysli - chování jiných. když moc toužím, přeju si aby někdo se zachoval jak bych si přála, nejde to. Když na to nemyslím, třeba to už pro mě není důležití , stane se pravý opak.
Jakže se naučit lépe komunikovat s Vesmírem? Jak udržet v sobě rovnováhu jako čirou klidnou hladinu vody? Tot otázka

Není tady

#1136 9. 12. 2010 23:02

morpheus
Babinet Klub
Web

Elina H : To, co delas s malou a proti nemu, neni dobre. Ale nyni nemam cas na vypisovani mych stupidnich nazoru, ceka me vecerni "meditace" a pak sladky spanek...
Tobe preji dobrou noc a netrap sebe, ani Ex, ani oba netrapte tu chudinku malou.

Není tady

#1137 9. 12. 2010 23:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eli - nemáš to jednoduchý. Jinak Ti chci říct, že jse zcela normální a je to i období, že 14timěsíční batole je závislé na matce, a nechce k nikomu. Chce to čas. Brala bych ohled na dítě, když brečí,prostě s ním nepůjde, nebo půjdu taky.
Jinak myslím,že se chce ex udobřovat,určitě si chtěla někdy, aby koupil malé značkové věci, tak je koupil, aby si měla radost. dumbom A myslíš, že si získá malé dítko hadříkama? lol

Jinak já brouzdám po netu,místo toho abych šla spát, a narazila jsem.
Zákon protikladů - Člověk však může tuto touhu vědomě pociťovat jen tehdy, pozná-li nedostatek. Čím bolestněji prožívá svůj nedostatek, tím větší je jeho úsilí po plnosti. Touha je důsledek nedostatku. Nedostatek je začátek cesty
Ve vývoji každého člověka i celého lidstva jde o to, aby se podařilo osvobodit vůli a zaměřit ji k vyváženému středu. Středu, po němž toužíme, se ovšem nedosahuje křečovitým úsilím o jeho udržení, nýbrž jen tím, že člověk přijme obě protikladné stránky své bytosti a vyvažuje je. Teprve v procesu tohoto vyvažování, v němž proudí životní energie, vzniká rovnováha, střed.
Umění spočinout v sobě tedy není nějaký statický stav, žádné hrobové ticho, nýbrž dynamický děj, proudící, věčný život. „Já jsem cesta, pravda a život.“ Tyto nejhlubší a zároveň nejvyšší zkušenosti s uměním spočinutí v sobě jsou ony mystické prožitky božské jednoty, spojení s Bohem skrze něho a v něm.
Zamysleme se nad řečí Bible: Je to kniha plná myšlení v protikladných dvojicích pojmů, které může sloužit jako návod k lidskému jednání.

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi.

První den stvořil světlo jako protiklad ke tmě a viděl, že to bylo dobré

Jdu spát a mám na čím přemýšlet
Teprve když jsem ve tmě, toužím po světle a vnímám každý záblesk světla. Jsem-li v zajetí tmy, je má vůle svobodnější pro touhu po světle...

Není tady

#1138 10. 12. 2010 8:07

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

Jinak - píšu o tom a stěžuju si na jiné diskuzi - tadyse chci chválit.big_smile

Překročila jsem svůj stín.

Nemůžu mluvit s ex, protože toho moc otočil proti mně, moc lhal atd...A protože je od rozchodu jen krátká doba je pro mně bolavé a znervozňující ho vidět.

Přišel a chce chodit každý den za malou.Jsem z toho nervozní - kupříkladu, když mi vadí, že vozí malou ve sněhu autem - jel stejně.Jak naschvál. Jen 1km a s kočárem jet nemohl... Ale muselo to být.Já se toho bojím nebo já to nechci a on šup - hned začne.
Dnes jsme se asi dostali do patu v hádce.Prostě nebylo cesty ani tam ani zpět.Tak jsem mlčela, ochotná jeho návštěvu vytrpět.Malá brečela, nechce u něj být, 14 měs ji mám na starost jen já a on si najednou vzpomněl, že ji musí vídat každý den.Dokonce jí koupí ( on, lakomec) značkové věci.Pokud si zahřeším a vytvořím domněnku, je taková, že ji chce oblíct a vyrazit předvést nějaké nové přítelkyni.Tudíž se mu do krámu nehodí, že malá s ním řve a řve.Láme to přes koleno a říká:" Pojďme se poradit k psychologovi, co máme dělat,aby malá netrpěla" ( shodou okolností chce k tomu samému, co tam chodím já.)Co mu asi psycholog poradí - snad:"Nelámejte to přes koleno"

Po té hádce jsem s ním nemluvila, ani ho nenechala, aby mě objímal s malou na ruce,ale s malou jsem si začala hrát jako by tam nebyl.Pustila jsem to! Ať si on dělá, co chce, stejně mu nezabráním, aby dělal s ní vylomeniny...Bavit se s ním nemůžu,ale dítě bude v pohodě aspoň dokud u toho jsem.

Hele k tomu ti něco řeknu....................jednak mám dojem , že jsi na něm trochu závislá ohledně bytu, takže bojovat s ním je velká chyba .
A za druhý, bud ráda, že má o malou zájern.......mnohem horší je chlap , kterej zmizí za jinou a o dítě se nezajímá, to je nejsmutnější...........
Já ti to říkám, protože jsem dělala to samý jako ty , bojovala jsem s ním, nedávala jsem mu děti, jinak jsem to neuměla ............a dnes bych to udělala jinak...........
On je divnej,ale je moc dobře, že se má k holčičce..........já to ale tehdy taky nedokázala poznat .

Upravil(a) Rosakosa (10. 12. 2010 8:27)

Není tady

#1139 10. 12. 2010 8:13

Rosakosa
Zablokovaný

dusička napsal(a):

Crabate - díky za slova,
ano když si představím hladinu jako svůj mozek, je jen vteřinku čirá, klidná. Ale hned je tu šumění, vlny, jedna za druhou, odlesky z nebe se dostávají pod hladinu.
Rosakoso - vůbec nemyslím když jsem napsala - chci uchopit něco za každou cenu - hmotně statky.
Ani to - co zmůžu já jsem neměla na mysli. KDyž něco budu potřebovat zjistit, zjistím, např. když budu chtít upéct perníky (příklad) zjistím si teorii, když budu chtít upravovat fotky, když se budu chtít naučit němčinu. Jasně, to se všechno pílí naučit dá.
Měla jsem na mysli.
Třeba vedli jsme řeč s mým mladším synem. Povídá mi mami, já bych už někoho chtěl, já bych chtěl milovat, ale mě žádná nechce. A já mu odpovídám. Když moc budeš chtít se seznámit a poznat dívku, když to budeš hodně moc chtít, nebudeš moc žádnou najít. Když tomu necháš volný průběh, zaměstnáš myšlenky něčím jiným, najdeš.
Tak to je.
Eli - s tím dítkem je to taky vhodný příklad. Když ženská moc moc chce,prostě to nejde.
Měla jsem např. na mysli - chování jiných. když moc toužím, přeju si aby někdo se zachoval jak bych si přála, nejde to. Když na to nemyslím, třeba to už pro mě není důležití , stane se pravý opak.
Jakže se naučit lépe komunikovat s Vesmírem? Jak udržet v sobě rovnováhu jako čirou klidnou hladinu vody? Tot otázka

Dušičko já jsem rozhodně nemyslela  hmotné statky, cokoliv jsem myslela.
A ty si nemůžeš přát ,aby se někdo zachoval jak chceš ty, ty máš nesmyslná přání, tvůj manžel se nezmění ve starostlivého manžela , když budeš komunikovat s vesmírem.............musíš mít reálná přání, ne prosit vesmír o vilu s bazénem a trápit se , že odnikud nepřilítla  smilesmilesmile

Musíš vycházet z reality, tvůj manžel je takovej a nidko ho nepředělá, mužeš si akorát přát, aby to tobě nevadilo. abys změnila postoj, nebo abys potkala jiné štěstí.
A komunkovat s vesmírem se dá právě v Alfě...................před usnutím, když usínáš máš mozek v hladině Alfa a můžeš si říkat v duchu různá reálná přání .........nesmí tam být negace..........slůvko NE..........tj, třeba nebudu tlustá ...........nebudu nervozní.............pak to nefunguje.........

Není tady

#1140 10. 12. 2010 8:22

ElinaH.
♥♥♥♥---

Ros - já se ale nesnažím mu bránit, aby ji viděl.

Jen vím, že jeho snaha o to, aby se malá s ním cítila dobře, je snahou o to, aby se mohl nejspíš už na vánoce předvádět jiné ženě coby super tatínek. Jenže malá mu to kazí tím, že s ním řve.
JÁ jsem to nezpůsobila. Řve proto, že ho vídala jen občas, často chodil, když už spala.
Není to zájem o dítě, je to zájem se s dítětem předvést.

Natolik ho už znám.

Kdyby měl zájem o tu malou, dělal by to, co je pro ni dobré.Nesnažil by se vzít si ji za každou cenu přes její odpor, ale udělal by to pomalu,psychologa potřebuje, protože to chce mít rychle.
Naposled se takhle podobně předváděl s fotkami z porodnice. Všechny s nimi oběhl a vychloubsl se, jak má hezké dítě.Narazil u mého táty.Fotky ho nezajímaly, volal mně.Peněz na malou nám dal mnohem víc než exovi rodiče ( a u něj jsou peníze to nejcennější,co na světě je) a přesto nemá tátu rád a každou chvíli se v hádce dostaneme k mému tátovi - protože mu na jeho vychloubání neskočil.

Není tady

#1141 10. 12. 2010 8:28

ElinaH.
♥♥♥♥---

morpheus napsal(a):

Elina H : To, co delas s malou a proti nemu, neni dobre. Ale nyni nemam cas na vypisovani mych stupidnich nazoru, ceka me vecerni "meditace" a pak sladky spanek...
Tobe preji dobrou noc a netrap sebe, ani Ex, ani oba netrapte tu chudinku malou.

klidně se rozepiš do SZ - zajímá mně názor každého z vás...

jak trápím exe? Tím, že s ním neumím mluvit? Tím, že když se v noci probudím, vytanou mi na mysli jeho slova a jako mozaika se mi v hlavě skládá obraz jeho vypočítavosti?Jo, já bych si moc přála udržet hladinu klidnou...Starší holka ho nesnáší, co ho zná, myslela jsem si - puberta, ono ji to přejde...Jenže přejít to mělo mně! Děti se nám rodí, aby nám pomohli.

Není tady

#1142 10. 12. 2010 8:30

ElinaH.
♥♥♥♥---

dusičko - mně se do Alfa hladiny dostává dost blbě - buď mi myšlenky krouží na všem negativním a ne a ne usnout nebo usnu natotata a neuvědomím si, kdy jsem v té hladině byla. big_smile Tak jen ode mně rada možná jak na to - po velké fyzické námaze, kdy se uvolní i endorfiny a člověk je strááášně ale slastně unavenej ... bych řekla, že to jde.

Není tady

#1143 10. 12. 2010 8:32

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

Ros - já se ale nesnažím mu bránit, aby ji viděl.

Není to zájem o dítě, je to zájem se s dítětem předvést.
Natolik ho už znám.

Kdyby měl zájem o tu malou, dělal by to, co je pro ni dobré.Nesnažil by se vzít si ji za každou cenu přes její odpor, ale udělal by to pomalu,psychologa potřebuje, protože to chce mít rychle.
Naposled se takhle podobně předváděl s fotkami z porodnice. Všechny s nimi oběhl a vychloubsl se, jak má hezké dítě.Narazil u mého táty.Fotky ho nezajímaly, volal mně.Peněz na malou nám dal mnohem víc než exovi rodiče ( a u něj jsou peníze to nejcennější,co na světě je) a přesto nemá tátu rád a každou chvíli se v hádce dostaneme k mému tátovi - protože mu na jeho vychloubání neskočil.

Pokud to dělá pro tohle, tak to by mi vadilo taky.............ta situace je ošklivá .

Upravil(a) Rosakosa (10. 12. 2010 8:38)

Není tady

#1144 10. 12. 2010 8:38

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

dusičko - mně se do Alfa hladiny dostává dost blbě - buď mi myšlenky krouží na všem negativním a ne a ne usnout nebo usnu natotata a neuvědomím si, kdy jsem v té hladině byla. big_smile Tak jen ode mně rada možná jak na to - po velké fyzické námaze, kdy se uvolní i endorfiny a člověk je strááášně ale slastně unavenej ... bych řekla, že to jde.

Tak pokud jsi usnula,  tak těsně předtím jsi byla VŽDYCKY v Alfě............stačí prostě při usínání myslet na ty příjemný věci ...........nějaká svoje přání a tak..........nemusíš čekat až přijde Alfa a TED ZAČNU smile smile smile

Pokud myslíš na ty negativní , zhoršuješ si kvalitu života ...........protože v tu chvíli ti to jde do podvědomí a máš to celej den v hlavě ,........ale já vím, že to někdy nejde jinak.

Já jsem vždycky před usnutím myslela na někoho, koho jsem zrovna milovala .........a teď když usínám, myslím na vnučku, která je nádherná a má legrační nápady a voní jako ovoce............samo mi to na ni myslí.........

Není tady

#1145 10. 12. 2010 10:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ElinaH. napsal(a):

- zajímá mně názor každého z vás...

Jses si jista ze kazdeho nazor?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#1146 10. 12. 2010 12:16

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Tak pokud jsi usnula,  tak těsně předtím jsi byla VŽDYCKY v Alfě............stačí prostě při usínání myslet na ty příjemný věci ...........nějaká svoje přání a tak..........nemusíš čekat až přijde Alfa a TED ZAČNU smile smile smile

Pokud myslíš na ty negativní , zhoršuješ si kvalitu života ...........protože v tu chvíli ti to jde do podvědomí a máš to celej den v hlavě ,........ale já vím, že to někdy nejde jinak.

Já jsem vždycky před usnutím myslela na někoho, koho jsem zrovna milovala .........a teď když usínám, myslím na vnučku, která je nádherná a má legrační nápady a voní jako ovoce............samo mi to na ni myslí.........

Já si lehnu, zavřu oči a vytanou mi na mysli věty, které ex řekl, to, jak jsme se s velkou holkou třeba pohádaly...

Není tady

#1147 10. 12. 2010 12:32

ElinaH.
♥♥♥♥---

Dnes přišel ex s krabicí od značkových bot, s cenovkou 635,- Kč, vel.20 barva Marine a uvnitř měl zespodu špinavé růžové sandály velikosti 27 nějaký noname. Mně to nezajímalo, až na odchodu chtěl, abych se rozhodla, jestli si boty nechám.Ptala jsem se, proč mají krabici od značkových.On prý musí věřit etiketě.Hm, tak jsem mu botičky vrátila.

A pro ty z Vás, kteří si myslí, že on je v pohodě otec a já pořád něco vidím a jemu bráním v péči o holčičku z nějaké zášti ( pro kterou, pravda, objevuju čím dál víc důvodů, protože pořád rozkrývám jeho lži a mlžení, navíc jsem doma sama a o víkendu budu jen s malou, velká holka jede pryč...myšlenky naskakují samy...).

Tak o vztahu vůči mně a to, co mi nesedí - intimnosti nenapíšu... Když s kýmkoliv mluví, nejdřív mu podá ruku.Ať je ten člověk starší, mladší, žena nebo kdokoliv.To mě na začátku zaráželo.Pokud se mnou chce mluvit, stoupne si mi na nohy.Dělal to někdo někdy Vám?

A malá? Dostala horečku a já jsem to zjistila poté, co odsud odejel na svůl pondělní program - hasiči a pak kamarádi.Telefon měl vypnutý - má dva, znám jen jedno číslo, druhé má skryté, když volá mně i rodičům.Zavolala jsem k hasičům a pak ji jeho kamarádce a šla za jeho mámou, jestli mě odveze k doktoru. Prý jo, ale ne do okresního města, tam se nevyzná a musel by jet on. On po čase volal a potom znovu, když jsme se vracely od lékaře.Rozhovor: " ´Tak co?" " Tak asi dobrý". " Takže nemusím jezdit?!smile" Smajlík by měl vyjádřit nadšení v hlase, když zjistil, že nemusí za nemocnou dcerou přijet.

Já vím, že se to normálním lidem zdá divný, že takhle žijeme nebo žili jsme spolu.Ale...on všechno vždycky nějak zamluvil, vysvětlil a já mu chtěla věřit, tzv. " všude je něco"... A teď se z toho probouzím a je to ... děsný.Nemluvím s ním, protože NEVÍM, jak s takovým člověkem mám mluvit.Já to prostě nevím.Všechno zalhal, zamlžil...A já jsem nějak docela mimo.

Není tady

#1148 10. 12. 2010 13:09

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Eli, teď jsem tě četla na psychologické, sem to tak nepatří , ale když už to píšeš sem, .. Já mám pocit, že jsi na něm opravdu závislá. (snad to Rosa psala...)  a že je středem tvého života, tolik lze vyčíst ze tvých příspěvků. Pokud to tak budeš chtít mít dál, pokračuj tak, jak děláte. Ale zůstane to tak a nepohneš se z místa.

Pokud nechceš setrvat v tomto nepříjemnu, tak proč řešit detaily s krabicí od bot značkových či neznačkových, , podávání jeho ruky, jeho telefony, zda-li se předvádí před přítelkyní..a podobné věci, kterými se zabýváš především.

Když tyto, viz výše,  dokážeš pustit, budeš mít vyhráno. Tam by měly směřovat tvé vibrace směrem k vesmíru (samozřejmě  je to můj přístup k věci - to snad není třeba psát.. ale raději..žeano..).
Zaměř se jen na své emoce, na svoji úroveň emoční stability na určité výši (tobě vyhovující) a tu si drž. To vyřeší i problém nepřenášení negativních emocí na dítě. Na to nicnetušící malé dítě, které jste přivedli na svět.  Ty mu škodí - to víš. A není to o tom, co ON  řekl, udělal, koupil, donesl, odnesl...to s tím přece už nesouvisí.

A věcně bych se postarala - coby zákonný zástupce o alimenty a o styk s tátou. Pochopitelně slušně, zdvořile - to mi přece nezakáže nikdo takto jednat, ani mi nezabrání - když já budu chtít. smile

Tak Eli, drž se holka a podej samé dobré zprávy ! Jo?? hjarta

Není tady

#1149 10. 12. 2010 13:26

ElinaH.
♥♥♥♥---

Wiki napsal(a):

Eli, teď jsem tě četla na psychologické, sem to tak nepatří , ale když už to píšeš sem, .. Já mám pocit, že jsi na něm opravdu závislá. (snad to Rosa psala...)  a že je středem tvého života, tolik lze vyčíst ze tvých příspěvků. Pokud to tak budeš chtít mít dál, pokračuj tak, jak děláte. Ale zůstane to tak a nepohneš se z místa.

Pokud nechceš setrvat v tomto nepříjemnu, tak proč řešit detaily s krabicí od bot značkových či neznačkových, , podávání jeho ruky, jeho telefony, zda-li se předvádí před přítelkyní..a podobné věci, kterými se zabýváš především.

Když tyto, viz výše,  dokážeš pustit, budeš mít vyhráno. Tam by měly směřovat tvé vibrace směrem k vesmíru (samozřejmě  je to můj přístup k věci - to snad není třeba psát.. ale raději..žeano..).
Zaměř se jen na své emoce, na svoji úroveň emoční stability na určité výši (tobě vyhovující) a tu si drž. To vyřeší i problém nepřenášení negativních emocí na dítě. Na to nicnetušící malé dítě, které jste přivedli na svět.  Ty mu škodí - to víš. A není to o tom, co ON  řekl, udělal, koupil, donesl, odnesl...to s tím přece už nesouvisí.

A věcně bych se postarala - coby zákonný zástupce o alimenty a o styk s tátou. Pochopitelně slušně, zdvořile - to mi přece nezakáže nikdo takto jednat, ani mi nezabrání - když já budu chtít. smile

Tak Eli, drž se holka a podej samé dobré zprávy ! Jo?? hjarta

Wiki, děkuju - já si svou závislost na něm uvědomuju.A nejde mi se hnout z toho místa.Šla jsemk psychologovi,ale tohle je ... strašně moc hluboké.
Jednak - děti považuju za zázrak, nebo početí, těhotenství atd...Byla jsem tak fascinovaná, že jsem těhotná, na všechno ultra opatrná, a jeho to štvalo, ale snažil se být milej.A já jsem ... si ho zamilovala? Je to jiná láska než zamilovanost...Byla jsem protivná, ale to i na prodavačku v krámu, prostě mi bylo blbě...Spojila jsem si nás v mysli s tím dítětem napořád. A přišly jeho kamarádky  a jé...holčička je krásná a já: " po tatínkovi" - a ty lidi z jeho okolí nechápali, znali ho...Dal mi nejkrásnější chvíle roku 2009 - a to myslím tak čtvrt půl roku v kuse.Mám už velkou holku a tahle malinká byla ... no,zázrak, dárek z nebe...
A druhak - ke mně podobnými slovy jako on mluvil a podobně se ke mně choval nejbližší člověk v původní rodině - moje máma.A už jsem to strašně dávno chtěla s psycholožkou řešit - jenže to nešlo.Ptala se, já odpovídala, asi jako se baví lidi v čekárně nebo když potkáte sousedku - prostě vesele, v pohodě. A ona chtěla slyšet ty problémy.Řekla, že to řeším přes tělo a půjde to velmi špatně, že mě vidí, že konverzuju s nohama zapřenýma pevně do podlahy a v dané chvíli s tím nehne.A nehnula nikdy.Jednou s tím možná trochu hnuly konstelace, ale i tam byl blok příliš velký. S mámou se nestýkám od 21 let, co jsem měla první dceru, z jejího popudu.
Mám druhou dceru a ... exe.
Chtěla jsem se s ním domluvit, on tvrdil, že se před soudem dohodneme... Ale domluvit se nechce, nechá vše na mě a pak bude říkat - tys to tak chtěla.
Fakt se snažím, aby ta malá byla v pohodě, ale on odejde a já nejím, cítím se jako ve svěrací kazajce a když třeba malá spí jako teď - přemýšlím, co řekl, donesl, odnesl...atd...Nemůžu se toho zbavit.

Není tady

#1150 10. 12. 2010 13:34

ElinaH.
♥♥♥♥---

Jo a ... moje máma, které zemřelo miminko, ale neřekla nám to, mám ještě mladšího bráchu - nesnášela malé děti.S tátou žila, ale nerozumněli si - podobný tanec jako já s ex.A prostě ty děti nemusela.

A já mám to, že nemůžu třeba v tv vidět, že se dva měli rádi a narodilo se jim dítě.Třeba v pohádce Princezna ze mlejna 2, která se mi vždycky moc líbila. Nebo třeba sestřence se narodil syn...A moje velká dcera mi to vyřizovala - mám z toho pocit asi ... jako že my jsme tu malou mít neměli,že ... si ji nezasloužíme? Jo - tak teď jsem na to přišla - my si nezasloužíme mít spolu dítě...Ex jsem to už i řekla, že mě měl opustit hned na začátku a snad bych se donutila dát miminko do adopce, mělo by šanci na milující se rodiče - ne tohle v čem žijeme.A on - o adopci ani slyšet.

Možná jsem offtopic.

Jo, vypadá to, že s psychologem máme před sebou dlouhou a těžkou cestu mou psýché.
Jediné, co můžu udělat v současné chvíli pro malou je, že si s ní budu normálně hrát, nechám věci plynout a zajdu se poradit s právníkem...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí