Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1101 7. 12. 2010 15:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Osud

Rosakosa napsal(a):

To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný............udělat se s tim dá, jedině dlouholetá terapie .....a v první řadě si to musí uvědomit, nahlídnout na to.........

To jsem myslela.
Dneska už ovšem je k dispozici spousta jiných metod - nemusí být jen terapie. Jestlis myslela psychoterapii.
Mně třeba pomáhá infomedicína - tedy pokud se jedná o věci, se kterými prostě sama nedokážu hnout, nebo bych možná i dokázala - ale zase nemám tolik času smile navěky tu nebudu.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#1102 7. 12. 2010 19:33

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

lupina montana napsal(a):

Morfe, emancipace znamená zrovnoprávnění.
proč ti připadá zrovnoprávnění jako neblahý stav?

Pripada, ale neresim ho smile Uz davno ho neresim, plytvani moji energie. Pokud chces zmenit svet, zacni u sebe, je to tak ? Delam to tak, neresim, delam vse pro sebe, pac ja si ziju zivot sam za sebbe, nikdo ho za me zit nemuze a tudiz Rosakosa nema az tak pravdu hmm Ale tim ji nechci napadat, to ne. Je fajn, ze pise otevrene, jak to vidi. Pokud se podiva sama na sebe do zrcadla, je sobec - ostatne jako kazdy z nas. Lasku dava predevsim sobe - ostatne jako kazdy z nas a pokud dava nekomu, tak jen proto, ze to tak musi byt, aby ji nikdo neoznacil za sobce - ostatne, jako KAZDY Z NAS smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1103 7. 12. 2010 20:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Oukej...až se zas budeš divit, proč ti nikdo neodpovídá, mrkni do zrcadla wink

Není tady

#1104 7. 12. 2010 22:17

morpheus
Babinet Klub
Web

Pro Myrai z Magdaly :

Hospodine, smiluj se nade mnou,
dej, abych vstal a dal jim odplatu.
Takto poznávám, že máš mě rád,
když můj protivník nade mnou nejásá.
Ty mě podpíráš, neboť jsem nevinný,
do své přítomnosti mě stavíš navěky.
Ať je požehnán Hospodin, Bůh izraelský,
od věků až navěky.
Amen

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1105 7. 12. 2010 22:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ISTAR,

Diky. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#1106 8. 12. 2010 8:58

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Člověk, který má málo lásky v dětství, ji neumí potom dávat svým dětem

S tímhle souhlasit nemůžu (dokonce bych řekla, že může hrozit přímo opačné nebezpečí)

Rosakosa napsal(a):

a je hodně zaujatý sám sebou .

...s tímhle jo. Jde jen o to, co se s tím dá udělat smile

Odpověď je nasnadě...ale zajímalo by mě, jakou zvolíš ty smile
Mmch - odpovídat se dá jen tomu... kdo se táže lol  poznámka na okraj...

To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný............udělat se s tim dá, jedině dlouholetá terapie .....a v první řadě si to musí uvědomit, nahlídnout na to.........

souhlas.

Neumí ji dávat svým dětem dle mého názoru není jen to, že jim odpírá svou lásku. Naopak to s ní může přehánět, rozmazlovat je,úzkostlivě střežit každý jejich krok.

Není tady

#1107 8. 12. 2010 11:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ano....já jsem se jen snažila říct, že nejdůležitější je UVĚDOMIT SI TO - jako se vším.
Pak se s tím dá leccos dělat a nemusíš vlastní vzorce přenášet dál.

Není tady

#1108 8. 12. 2010 12:29

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupi, co je infomedicína? Myslíš jako homeopatie, bachovky a tak?

Není tady

#1109 8. 12. 2010 12:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jojo  a Jonášovky. Myslím, že oni to přímo tak nazývají - mně se to moc líbí.

Není tady

#1110 8. 12. 2010 13:58

IŠTAR
♥♥♥♥---

Já že si to zadala do gůglu a nic mi nevypadlo va. Až mi secvaklo, jestli to není zkratka informační mediciny a taky že jo lol. Člověče, to jsem netušila, že Jonáš je psychiatr a sexuolog va.

Není tady

#1111 8. 12. 2010 14:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, ono je asi důležitý, že je Mudr lol
Mně osobně sympatickej není, ale ta jeho medicína je zajímavá - a ta jeho cesta od "klasické" medicíny k vlastní taky.
Třeba se dočkáme ještě jiných způsobů infomedicíny - já s ní mám ty nejlepší zkušenosti.

Není tady

#1112 8. 12. 2010 14:23

IŠTAR
♥♥♥♥---

Jo, kdysi dávno jsem od něj četla knížku o výživě a nemocech, byla moc zajímavá.

Já mám zkušenosti jen s homeo a bachovkami a buď jsem slepá, nebo moc hrr, nějak jsem tu změnu nepozorovala rock. Asi je to běh na dlouho trať, a já ráda rychlé radikální řezy stolt.

Není tady

#1113 8. 12. 2010 14:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Slepá - to je každej lol Ty změny jsou jednak pozvolné  druhak - což je důležitější - vracejí te takříkajíc do "normálu", takže ve chvíli kdy nastanou, si je člověk prostě neuvědomuje.
Zažila i slyšela jsem to několikrát:
Heleďte - ale když ono se nic moc nemění, víte? Takovou dobu se s tím matláme a takovejch peněz!
Mno...v takové chvíli taková homeopatka vytáhne zápisky z dřívějška a čte a ty jen říkáš:
Fakt?? Vážně? Tohle jsem měla? (říkala, dělala)?
Nojo...fakt lol

Neříkala jsem ti snad tuhle, že je ta změna na tobě evidentně vidět? wink

Není tady

#1114 8. 12. 2010 14:56

IŠTAR
♥♥♥♥---

To říkala, ale na to jsem bachovky ani homeo nebrala lol. To přišlo tak nějak samo, pomalu, myslím, že díky prďolovi stolt. To byla jednak taková lekce pokory, kterou jsem prostě potřebovala, a druhak už nemám tolik sil a energie, abych jimi plýtvala..... wink

Já brala homeo na jeden zdr. problém, ale asi měsíc byl krátká doba, nepomohlo. Zevní  příznaky jsem pořešila léky, ty vnitřní si pojedu odrušit k Pandorce. Asi jsem fakt moc hrrrr stolt.

Není tady

#1115 8. 12. 2010 15:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ahá....jestli ono to nebylo prostě netrefený, nebo ten problém vězí hlouběji. Protože když se trefí (ten lék) tak může být chvíli ticho po pěšině, ale pak to jde ráz naráz.
Jenže se nejspíš ukázalo, že už na nás neplatí ani klasická homeopatie, tak teď se těším na léčbu novou českou homeoškolou - až se nadopuju těma joaliskama. smile
Stejně je nejdůležitější najít si, co funguje právě na tebe storstark

Není tady

#1116 8. 12. 2010 15:10

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupi, jdu ti písnout SZ.

Není tady

#1117 8. 12. 2010 19:54

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Člověk, který má málo lásky v dětství, ji neumí potom dávat svým dětem

S tímhle souhlasit nemůžu (dokonce bych řekla, že může hrozit přímo opačné nebezpečí)

...s tímhle jo. Jde jen o to, co se s tím dá udělat smile

Odpověď je nasnadě...ale zajímalo by mě, jakou zvolíš ty smile
Mmch - odpovídat se dá jen tomu... kdo se táže lol  poznámka na okraj...

souhlas.

Neumí ji dávat svým dětem dle mého názoru není jen to, že jim odpírá svou lásku. Naopak to s ní může přehánět, rozmazlovat je,úzkostlivě střežit každý jejich krok.

Pokud má neurozu, tak je zahleděný do sebe ...........a na druhé nebere ohled.......což je u Dušičky patrné.

Není tady

#1118 8. 12. 2010 20:51

morpheus
Babinet Klub
Web

Pro Myrai z Magdaly hjarta

Zeptám se Boha, skály své:
Proč jen jsi na mě zapomněl?
Proč kvůli nepřátelským útokům
mám chodit ve smutku?
V kostech mě drtí výsměch nepřátel,
když mi říkají: „Tvůj Bůh? Kde je?“
Proč jsi sklíčená, duše má,
proč jsi ve mně tak ztrápená?
Spolehni na Boha – ještě mu budu děkovat;
on je můj Bůh, má záchrana.

Není tady

#1119 8. 12. 2010 20:59

morpheus
Babinet Klub
Web

Rosakosa napsal(a):

Pokud má neurozu, tak je zahleděný do sebe ...........a na druhé nebere ohled.......což je u Dušičky patrné.

Pozoruju tu neco o psychoze, takze mila Rosakoso nejdrrive si precti o cem to je a pak muzeme dale diskutovat na tema psychoza :

V moderní psychologii je neuróza převážně vykládána jako duševní nerovnováha, způsobující psychický stres neboli duševní tíseň, nikterak však narušující schopnost racionálního myšlení (= psychóza). Emoční tíseň se projevuje ve fyziologické a duševní nerovnováze, fobie, úzkost, somatické projevy. Nejjednodušším způsobem je definována jako trvalejší neschopnost přizpůsobit se prostředí, změnit životní návyky - snažit se o něco nového a neschopnost rozvíjet svou osobnost ve více uspokojivý komplexnější celek.

Takze Tvuj komentar
"To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný " je hloupost. Promin. Popr. pokud mi neveris, zalistuj v odborne literature a sahni i po Freudovi.

Jsme stale na osudu ? tongue

Není tady

#1120 9. 12. 2010 8:43

Rosakosa
Zablokovaný

morpheus napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Pozoruju tu neco o psychoze, takze mila Rosakoso nejdrrive si precti o cem to je a pak muzeme dale diskutovat na tema psychoza :

V moderní psychologii je neuróza převážně vykládána jako duševní nerovnováha, způsobující psychický stres neboli duševní tíseň, nikterak však narušující schopnost racionálního myšlení (= psychóza). Emoční tíseň se projevuje ve fyziologické a duševní nerovnováze, fobie, úzkost, somatické projevy. Nejjednodušším způsobem je definována jako trvalejší neschopnost přizpůsobit se prostředí, změnit životní návyky - snažit se o něco nového a neschopnost rozvíjet svou osobnost ve více uspokojivý komplexnější celek.

Takze Tvuj komentar
"To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný " je hloupost. Promin. Popr. pokud mi neveris, zalistuj v odborne literature a sahni i po Freudovi.

Jsme stale na osudu ? tongue

To není žádná hloupost , já jsem se mnoho let léčila jako neurotik na psychoterapiích , takže je znám jako svoje botky..........jeden z projevů, je právě zahleděnost do sebe a neschopnost zajímat se o druhé............což je případ Dušičky, kdyby se zajímala o svoje děti, nemohlo by to dojít takové konce ..........ona pořád píše......já já já............
Ovšem ona za to nemůže, má to s dětství, nějak asi citově strádala, tam se vytvoří reakce, že se člověk přehnaně zabývat sebou .
Já znám neurotiky z praxe a ne z knih......a mám 15 let důchod na psychozu ........

Upravil(a) Rosakosa (9. 12. 2010 14:47)

Není tady

#1121 9. 12. 2010 16:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Začetla jsem se do Zákona polarity.
Všechny zdánlivé protiklady jsou podle své podstaty identické, jen se liší stupněm svého výrazu. Štěstí a neštěstí, láska a nenávist jsou ve skutečnosti jen dva póly téže věci.Jelikož protiklady jsou podle své pravé podstaty totožné, můžeme je kdykoliv přeměnit v jejich opak. Nenávist se tak může změnit v lásku. Musím jen změnit svůj postoj – a všechny věci se změní také
Přemýšlela jsem o tom.Jak změnit vibrace?
Je pravda, když až tak o tom, co chci nepřemýšlím, dám příklad, když mě něco bude hodně moc zajímat, a já se budu snažit to dostat a myslet na to jak a tak, nedostanu se k cíli.
Pokavat to vzdám, nechám tomu volný průběh,nesoustředím se na myšlenku, dostat to za každou cenu, polevím, - zdá se, že se mi cíl příblíží na dosah.
Jak je to možný? Ale mně dá hodně práce obrátit myšlenky. Ale určitě to nějak funguje.
A zákon - příčina -důsledek - To mi přijde,že k tomu odporuje. Ale to může odporovat jako láska a nenávist.
Protože když budu dávat, budu i dostávat? KDyž budu dělat dobro, budu příjímat dobro?
Zdá se tedy, že podle zákona polarity ne. že by to mělo být opačně, za dobro zlo. Ale nebo dobro za dobro - ale změna myšlení - nepřemýšlet nad tím,
Nevím no.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1122 9. 12. 2010 16:47

Rosakosa
Zablokovaný

dusička napsal(a):

Začetla jsem se do Zákona polarity.
Všechny zdánlivé protiklady jsou podle své podstaty identické, jen se liší stupněm svého výrazu. Štěstí a neštěstí, láska a nenávist jsou ve skutečnosti jen dva póly téže věci.Jelikož protiklady jsou podle své pravé podstaty totožné, můžeme je kdykoliv přeměnit v jejich opak. Nenávist se tak může změnit v lásku. Musím jen změnit svůj postoj – a všechny věci se změní také
Přemýšlela jsem o tom.Jak změnit vibrace?
Je pravda, když až tak o tom, co chci nepřemýšlím, dám příklad, když mě něco bude hodně moc zajímat, a já se budu snažit to dostat a myslet na to jak a tak, nedostanu se k cíli.
Pokavat to vzdám, nechám tomu volný průběh,nesoustředím se na myšlenku, dostat to za každou cenu, polevím, - zdá se, že se mi cíl příblíží na dosah.
Jak je to možný? Ale mně dá hodně práce obrátit myšlenky. Ale určitě to nějak funguje.
A zákon - příčina -důsledek - To mi přijde,že k tomu odporuje. Ale to může odporovat jako láska a nenávist.
Protože když budu dávat, budu i dostávat? KDyž budu dělat dobro, budu příjímat dobro?
Zdá se tedy, že podle zákona polarity ne. že by to mělo být opačně, za dobro zlo. Ale nebo dobro za dobro - ale změna myšlení - nepřemýšlet nad tím,
Nevím no.

Myslím že když tě něco bude hodně zajímat a půjdeš za tím, tak to dostaneš............ale asi záleží na tom co ...........třeba když vědec pracuje na objevu a učí se mnoho let, většinou na to přijde..........štěstí přeje připraveným.

Na tom se dá i různě pracovat, představovat si že mám novou skvělou práci , nebo že se moje dítě zlepší ve škole a ono se to splní ...... Meditovat o tom v hladině Alfa ........a tím dáš vesmíru najevo svoje přání......

Zase na druhou stranu, když si křečovitě něco moc přeješ , tak to odháníš .............když moc tlačíš na pilu.
Takže já bych se zeptala sebe, co mám řešit ...........a řídíla se podle toho, co mi řekne intuice a o to se pak snažila.

Musí to být reálné, nemůžeš si přát vilu s bazénem a prince na bílém koni .............tj. musíš tomu přání i ty věřit .

Není tady

#1123 9. 12. 2010 16:53

Rosakosa
Zablokovaný

Mě by docela zajímalo, co si o tomhle myslí zdejší mudrci..............jak je možné, že někdo se snaží a pracuje celé dny a přesto se mu nic nedaří a peníze nemá a je udřený a má problémy?

A jiným lidem jde všechno hladce a přijde jim to až pod nos?

Já mám vypozorováno, že je to tím , že ten první žije v nerovnováze , že někde moc vybočuje............a tím  pádem se mu pořád nedaří i kdyby se snažil sebevíc.
Ćím víc je ten člověk vyrovnanější a  víc duchovně na výši............tím líp  se mu plní jeho přání.......jen pomyslí a stane se to.........jak říkal Aleš v EZU..........

Je to tím, že líp komunikuje s Vesmírem? Nebo je to tou rovnováhou ?

Není tady

#1124 9. 12. 2010 17:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Dušičko, mně připadá hezký ten výraz "dostat do za každou cenu". Protože tím vlastně člověk říká, že ta cena ještě není dost velká...a ještě pořád není....
Jakmile něco ovšem sice chceme, ale ne za každou cenu, tak se ta cena vlastně strašně sníží. Jako v obchodě - dokud se najdou lidi, kteří kupujou kabelku za 40 litrů, tak se holt bude prodávat. smile To jsou totiž ti lidi, kteří jiným způsobem tlačí na pilu.
Prostě to, co chceme, "stojí" přesně tolik, kolik jsme do toho ochotni investovat cool

Není tady

#1125 9. 12. 2010 18:28

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Dušičko, tady jsi se dotkla základního principu mysli, jak jej vysvětluje buddhismus. Mysl je čirá hladina vody a všechno se v ní odráží. A dokud k jednotlivým vjemům přistupujeme bez zabarvení (aniž bychom na nich lpěli), potom nad námi nemají moci. Jak oblaka zrcadlící se na jezeře. Připlouvají a odplouvají, aniž by jakýmkoliv způsobem samotnou vodu ovlivnily. Ovšem jakmile naše mysl některý z poznávaných vjemů uchopí a zastaví se na něm, zčeří tím vlastní hladinu, čímž ztrácí rozeznávací schopnost i odstup. A podle vzoru, na co myslíš, to se ti děje, se noří neustále hlouběji do svých představ. Vytváří lpění na obrazech, aniž by si uvědomila, že je vlastně sama vyvolala a spoutala se jimi.

Mysl je dokonalý nástroj, který otiskuje naše představy do reality dění. A podle toho, odkud se díváme, tvoříme svoji životní náplň. Stačí změnit úhel pohledu a změní se i to, co prožíváme. Ale zachytit podstatu toho všeho můžeme jen v případě, kdy svoji hladinu vědomí necháme znovu ustálit. Proto nejprve v sobě potřebujeme vytvořit klidný stav nelpění. A mysl se znovu stane jezerní hladinou, která odráží pravou skutečnost jako oblaka nad hlavou.

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí