Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1076 5. 12. 2010 14:56

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Re: Osud

Elina : Tak jako nechci se chlubit, neabsolvoval jsem kurzy u cajovniku v Cine, ani v Japonsku, nestal se ze me oblacek, ktery se vznasi v divnem posedu nad cajovym stoleckem ( v me mysli ovsemze ), nedosahl jsem diky nemu stavu naproste blazenosti a spojeni s kosmem, nebyl jsem osobne u sklizne cajovych listku, ale vim dost o pestovani a priprave caje, priprava caje = dlouholeta piplacka, jsem pedant no, ale vysledek za to vzdycky stoji. Problem je, ze kazdy rok jsou nove sklizne a kazdy caj sveho druhu je jiny, 100 gr krabicka mi nestaci k tomu, abych ho vytestil, nektere druhy kupuju po pul kile. Kazdopadne, mnou pripraveny caj je velmi dobry, jiste ze ho nekdo jiny, vetsi znalec s vetsimi zkusenostmi dokaze pripravit mnohem lepe, ale ja se za svoje dilo nemusim stydet a dokazu si uctit znalce caje, toho mene znaleho take, protoze v mem doupeti ochutna druhy, ktery nikdy nepil smile ( nebo nepila, ze Elino H. ? wink ) Ano, dokazu v klidu i zeleny, ale zelene caje se piji v lete, nevadil by cerny ? Je zima, v zime si neumim predstavit jiny.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1077 5. 12. 2010 15:05

morpheus
Babinet Klub
Web

Rosa : Ted me napada...neni to "flirt" s tou Elinou H ? Takove pozyvani na caj, to uz vazne zavani flirtem, ale vazne nevim. Jsem v tomto jeste takovy nezkuseny tongue Nikdy nepoznam, zda UZ je to flirt, nebo JESTE je to flirt... vissla

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#1078 5. 12. 2010 15:13

Rosakosa
Zablokovaný

morpheus napsal(a):

Rosa : Ted me napada...neni to "flirt" s tou Elinou H ? Takove pozyvani na caj, to uz vazne zavani flirtem, ale vazne nevim. Jsem v tomto jeste takovy nezkuseny tongue Nikdy nepoznam, zda UZ je to flirt, nebo JESTE je to flirt... vissla

Samozřejmě že je , proto sem píšu co vyvádíš na Babi celý roky, vybíráš si zásadně oslabený ženy a blbneš je , protože si něco potřebuješ dokazovat .
Vyhazuješ energii, kterou bys ve svým věku měl věnovat nějaký rodině , nebo aspon dětem..........a tím si zhoršuješ hodně karmu .........ha ha ha.

Není tady

#1079 5. 12. 2010 15:23

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

morpheus napsal(a):

Samozřejmě že je , proto sem píšu co vyvádíš na Babi celý roky, vybíráš si zásadně oslabený ženy a blbneš je , protože si něco potřebuješ dokazovat .
Vyhazuješ energii, kterou bys ve svým věku měl věnovat nějaký rodině , nebo aspon dětem..........a tím si zhoršuješ hodně karmu .........ha ha ha.

No jo, jenže mě se ta jeho energie teď dost hodí, jestli je pozitivní, to zužitkuju!big_smile A moje děti mě budou mít o něco radši a pro něj je to dobrej skutek do karmy big_smile - akorát Tě to, Morphe asi vyčerpá...
Černý čaj, člověče, nepiju. Ovocný, dětský, bylinový - máta a meduňka, zelený, ten už si dopřávám občas a pak musí stát za to.Teda chutnat mi.A jak jsem oslabená žena, tak mám ráda silné zážitky.

Není tady

#1080 5. 12. 2010 15:30

morpheus
Babinet Klub
Web

Rosa : Vidis to co ja ? Ty to vidis negativne... Jina to vidi pozitivne a karma ? Co jsme my, ze muzeme posuzovat co je dobre a co zle ? smile

Elina H : No, jiste ze je pozitivni, pac vse, co Te v tomto necase ( myslim momentalnim vztahovem ) potesi, muze byt pro Tebe pozitivni, at si tady kdo chce co chce rika a jestli to ma byt jen salek dobreho caje s Morfem, tim lepe, nehledejme za vsim jen to... vsak vime vsichni co tongue Mmch, Ty nejsi oslabena zena, jak pise Rosa. Tve jmeno nikdo nezna, jenom ja ( a mozna par vyvolenych, kterym jsi ho laskave prozradila ) takze podle jmena opravdu nejsi slaba smile A muj silny caj z Tebe udela jeste silnejsi zenu smile Doufam, ze mi to ted moje tajne ctitelůky z Babi prominou, ale ja ji proste nemohu odolat ! tongue  ( zacina se mi libit tento smajl .P )

Není tady

#1081 5. 12. 2010 15:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Takze me nemusi stihnout trest za hnusne hry s myma kockama ... Matrix je dokonaly, jen ja mu nerozumim wink Crabat bude mit z me posledni vety jiste radost. Ano, ano, priznavam svoji nevedomost.

Trest? va  Uj... to jsou hlasky... 

A tak tedy Ty ,ty hry povazujes za hnusne? Asi ano kdyz jsi to vyslovil.
A co ty kocky ? povazuji to za hru nebo ne? Co rikaly? big_smile

Jo a please Morphi ,sto eto ten Matrix vlastne?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#1082 5. 12. 2010 17:50

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Vidíš, Dušičko, už jsi to našla.
Čtyři Toltécké dohody jsou o Tobě.
To je ten první krok, který máš udělat.
Páni, jak se to celé rozjelo,
ještě včera jsi nevěděla
a ejhle!., dnes už je všechno jiné. pussa

Crabat

Není tady

#1083 5. 12. 2010 18:10

morpheus
Babinet Klub
Web

Crabat : To je super, ten Dusickin pokrok, ale vis co je na tom na figu ? Ze uz Dusicku nepokrtim ve jmenu Otce, Syna i Ducha svateho ! gratergratergrater Bud se stane duchovni bytosti, jakou si ji zada moderni doba, ktera nenavidi katoliky a vse s nema spojene ( kostely, krty, prijimani a buhvicojeste ) nebo se da na viru nasich predku a bude pokrtena v rece Labi, pristi rok v lete samotnym Morpheem wink Nelze sedet na dvou zidlich...Ted je to na Dusicce hjarta

Zenua : Ja nevim, co rikaji. Ony nejak nerikaji nic. Ale jelikoz trochu znam kocici "rec", tak na jednu stranu jsou rady, ze si s nema hraju, ale na druhou, kdyby umely mluvit, reknou "ne tak drasticky, vyber si radeji jinou hru". Jinak netusim. No a ted uz vim, ze me zadny trest nestihne, protoze kocky to berou jako hru. ja je honim, ony utikaji - zakon akce a reakce, je to velice jednoduche smile Ale nepochopil jsem, k cemu je ten zakon dobry, krome toho, ze je to logicke a naprosto prirozene a zrejme fungoval pred tisiciletimi a je tak nepodstatny, ze je zbytecne o nem diskutovat. Nevis nahodou kdo a kdy ho poprve objevil ? Myslim krome tvurce, ale kdy ho lide zacali registrovat ?

Není tady

#1084 5. 12. 2010 18:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Rosakoso - díky hjarta I když mě Tvá slova pálí, máš pravdu. Dělám ze sebe chudinku, když nevím, jak dál. Umíš člověka vyburcovat, stolt
Crabate - vidíš, zázraky se dějí stolt díky i Tobě, ty tak krásně píšeš, hledám v tom vědu, a přitom Tvoje psaní je tak lidské stolt
Morfe - to s kočkama mě dneska napadlo jako Hirondel, Ty jim neubližuješ, Ty je škádlíš. Jim se to líbí, a co se škádlívá, rádo se mívá.
A pokřít v Labi? Aha? Chceš mě pokřtít? Moderní doba nenávidí katolíky? O tom jsem nic neslyšela. Katolíci jsou mí předci a nikdy nic proti nim mít nebudu hjarta

Upravil(a) dusička (5. 12. 2010 18:27)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1085 5. 12. 2010 18:28

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Zenua : Ja nevim, co rikaji. Ony nejak nerikaji nic. Ale jelikoz trochu znam kocici "rec", tak na jednu stranu jsou rady, ze si s nema hraju, ale na druhou, kdyby umely mluvit, reknou "ne tak drasticky, vyber si radeji jinou hru". Jinak netusim. No a ted uz vim, ze me zadny trest nestihne, protoze kocky to berou jako hru. ja je honim, ony utikaji - zakon akce a reakce, je to velice jednoduche smile Ale nepochopil jsem, k cemu je ten zakon dobry, krome toho, ze je to logicke a naprosto prirozene a zrejme fungoval pred tisiciletimi a je tak nepodstatny, ze je zbytecne o nem diskutovat. Nevis nahodou kdo a kdy ho poprve objevil ? Myslim krome tvurce, ale kdy ho lide zacali registrovat ?

Taky znam kocici rec tongue  a rekla bych ze kdyby umely mluvit rekli by Ti- " Morphi poceeeeem.... ne tak drasticky,lekas nas,to neni feeeeer,my to nechapeme ale hrajem to s Tebou protoze to tak hrajes Ty a my to zmenit nemuzeme,my to musime prijmout"

Nooo tak nejak asi dudlik 

Neni treba chapat k cemu je dobry zakon akce rekace. Staci vedet ze JE. lol   Muj nazor-prirozene. sjuk

A kdy ho lide zacli registrovat? Jooooo na to at si kazdy odpovi sam za sebe ,pokud,pokud se ma potrebu ptat. tongue

Není tady

#1086 5. 12. 2010 19:44

morpheus
Babinet Klub
Web

Zenua : zacinam mit pocit, ze tu na duchovnim mi nikdo neodpovi primo. Polozim jasnou otazku, dostanu nejasnou odpoved ( zrejme vycteno z knih, ale nad ramec znalosti, uz to jaksik...no nic ) . Zakon je zakon, ten kdo ho tvoril, asi vedel proc ( asi ta prapodstata, pokud vubec existuje ), mozna proto ze je dobry. Odpoved jako ta Tvoje mi vazne nestaci, potom si zacinam myslet, ze jste neco nekde vycetly, neco jakoby pochopily, ale pokud vam nekdo polozi otazku, na kterou se ne moc dobre a jasne odpovida, neodpovite. Proc ? To nevim. Mohu si jen domyslet smile To, ze vim, ze existuje zakon akce a reakce mi je dost na houby. Kdybych ho neznal, nevedel bych, ze neco takoveho existuje a nepotreboval bych ho, neni-liz pravda. Boooze, jesteze u me je svet "jeste porad normalni" ... vissla

Není tady

#1087 5. 12. 2010 20:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Zenua : zacinam mit pocit, ze tu na duchovnim mi nikdo neodpovi primo. Polozim jasnou otazku, dostanu nejasnou odpoved ( zrejme vycteno z knih, ale nad ramec znalosti, uz to jaksik...no nic ) . Zakon je zakon, ten kdo ho tvoril, asi vedel proc ( asi ta prapodstata, pokud vubec existuje ), mozna proto ze je dobry. Odpoved jako ta Tvoje mi vazne nestaci, potom si zacinam myslet, ze jste neco nekde vycetly, neco jakoby pochopily, ale pokud vam nekdo polozi otazku, na kterou se ne moc dobre a jasne odpovida, neodpovite. Proc ? To nevim. Mohu si jen domyslet smile To, ze vim, ze existuje zakon akce a reakce mi je dost na houby. Kdybych ho neznal, nevedel bych, ze neco takoveho existuje a nepotreboval bych ho, neni-liz pravda. Boooze, jesteze u me je svet "jeste porad normalni" ... vissla

Polozim Ti otazku,nedostanu odpoved.  stolt

Ta hra zacina byt zajimevejsi a zajimavejsi  big_smile    Uz ty knihy nemusime cist,odpovedi lezi uvnitr. wink smile

Není tady

#1088 5. 12. 2010 21:37

ElinaH.
♥♥♥♥---

morpheus napsal(a):

Crabat : To je super, ten Dusickin pokrok, ale vis co je na tom na figu ? Ze uz Dusicku nepokrtim ve jmenu Otce, Syna i Ducha svateho ! gratergratergrater Bud se stane duchovni bytosti, jakou si ji zada moderni doba, ktera nenavidi katoliky a vse s nema spojene ( kostely, krty, prijimani a buhvicojeste ) nebo se da na viru nasich predku a bude pokrtena v rece Labi, pristi rok v lete samotnym Morpheem wink Nelze sedet na dvou zidlich...Ted je to na Dusicce hjarta

Jo, Morfe, naši kočku honila králice vždycky! Kočka utekla na křčslo, králice dupala pod ním a číča na ní pacičkou sahala.big_smile

Dušičce ano, Toltécké dohody jsou do života, myslím potřebný...A ještě Radikální odpuštění ( Morfe - též kniha).Tam se třeba dočtete, že to, co se Vám právě děje, si dohodla Vaše duše s jinou duší už před narozením. A ten, kdo Vám dělá tzv. zlo se vlastně obětuje, protože pro Vás to dělá, pro Váš duchovní růst. Občas chodím na karty ( andělské) do čajovny a občas na net.Když ex nebyl kolikrát v noci doma, ptala jsem se na nás a náš vztah - vyšla mi mockrát karta " partner duše".A takovému člověku je třeba z hloubi duše jeho chování odpustit.

A co se stalo mě dneska: po hádce s exem jsem byla tady a pak přemýšlela právě nad těmi dohodami - že kdybych je kdysi uměla, mohla jsem být šťastná s tímhle partnerem, radovat se z nmiminka a šířit tak tu pozitivní energii...Přijel ex, že mi veze pleny, že celou dobu přemýšlel o tom, že se hádáme a ubližujem malé.Spíš mě chtěl jakoby poučovat než něco řešit.V klidu jsem mu řekla svůj názor.Vyprávěl mi i o vztahu ke svému koni - toho přede mnou div netajil vždycky...

A pak řekl, že jsme zažili to špatné, ale i něco dobrého, on nelituje, že máme malou, narodila se z lásky, která vyprchala...Možná měla být posl. věta jen hezké klišé,ale vzpomněla jsem si dík jí na vděčnost, kterou k němu cítím - když se dcera narodila a ještě půl roku poté jsem šťastná, že ji mám,pyšná na své tělo, že ještě v mém věku umí zázraky jako je početí a donošení ZDRAVÉ holčičky.
Myslím, že zrovna v Radikálním odpuštění se píše: " Nevěřte lidem, beztak pořád lžou" - na exe to aplikuju skoro 100%, ale téhle větě věřit chci, protože s ní se mi ten šťastný stav vybavuje.Taky s ní odešlo napětí, možná jen na chvilku, ale cítila jsem se báječně jako dlouho ne.

Není tady

#1089 5. 12. 2010 22:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Na dobrou noc hjarta

V lásce žádná pravidla neplatí.
Můžeme sice studovat příručky,
snažit se ovládnout své city,
mít strategie chování,
ale k čemu to všechno?
Nakonec rozhodne srdce,
a nám nezbyde nic jiného, než jej poslechnout

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1090 5. 12. 2010 22:57

morpheus
Babinet Klub
Web

Kdyz vidim pekne versiky, tak prispeju.

Pro Myrai z Magdaly :

Jak pouhý stín člověk životem kráčí,
marně se trápí, marně hromadí,
nevěda ani, kdo to podědí!
Na co bych ještě, Pane můj, spoléhal?
Všechna má naděje v tobě spočívá!
Vyprosti mě ze všech mých provinění,
ať se mi prosím blázni nesmějí!
Zůstanu tiše, neotevřu ústa,
protože tys to způsobil.

Pokud se ptate, kdo je Myrai z Magdaly, tak je to Jezisova manzelka, kterou jsem 7.7. ozivil - proste vstala z mrtvych no smile Zaslouzi si, abych pro ni ztratil 5 minut casu denne a vybral pro ni krasne verse v podobe Zalmu hjarta

Není tady

#1091 6. 12. 2010 11:52

IŠTAR
♥♥♥♥---

Morpheus napsal(a):

Istar : Kdybys mi zavolala, netrvalo by Ti hodinu napsani tak dlouheho prispevku, mohla jsi se za tu hodinku pekne natahnout a cist si treba nejakou duchovni literaturu. Holki, holki, kdy se naucite, ze zijeme v moderni dobe a kdyz mame kompiki, tak mame i mobilki ... Ja dlouhe prispevky nectuuuuu !

a) tenhle text mám schovaný, takže ho otevřít, hodit do bloku, udělat CTRL+C a následně CTRL +V je otázka tak minuty až dvou
b) nejsi tady na duchovním sám a to, že to nečteš ty, neznamená, že to nečtou ostatní a něco si z toho nevezmou
c) kdy ty se kluku ušatá poučíš, že svět se netočí kolem tebe a nestojí jen na tobě.......

Upravil(a) IŠTAR (6. 12. 2010 11:53)

Není tady

#1092 6. 12. 2010 12:09

IŠTAR
♥♥♥♥---

Morphe, proč ti nikdo neodpovídá? Zákon akce a reakce znáš, a ty se ještě divíš va? Takový chytrý chlap? No to byl ten největší fór, který jsi tu napsal lol.

Není tady

#1093 6. 12. 2010 14:48

morpheus
Babinet Klub
Web

Istar : No jasneze chci, aby se to tocilo kolem me, pac jsem sebestredni smile A proc mi nikdo neodpovida ? Protoze to nikdo nevi vissla Si myslim, teda ... Jo a jeste neco jsem vycetl a nerozumim tomu, jaky je rozdil mezi zakony : Akce - Reakce a Pricina - Dusledek ? Pry jsou to dva rozdilne, ale me se zda ze je to to same, tak jak to je ? Toto je jednoduche, to by jste snad mohly vedet tongue

Není tady

#1094 6. 12. 2010 18:29

ElinaH.
♥♥♥♥---

no jo, Morphe, jenže někdy jsou věci tak jednoduché, že odmítáme věřit, že by tak jednoduché být mohly.wink

Není tady

#1095 6. 12. 2010 19:24

morpheus
Babinet Klub
Web

Tak a dnes jsem narazil na pekny clanek, zakon akce a reakce. Pisou o feminismu, emancipaci a nasledne reakci muzu na tento neblahy stav. A ja furt premyslim, proc jsem stale svobodny a jeste dlouho asyk budu.

Elina H: nesnaz se tim prispevkem zamluvit tu nasi zapocatou domluvu na caj. Ja fuuurt cekam na Tvuj volny termin smile ( Morfe, Morfe ty jsi ale prase )

A jeste zalmik pro Myrai z Magdaly a pro vsechny duchovni bytosti zde na Babi ( moderne smyslejici, pac to z toho primo bije do oci )

Oběti a dary sis neoblíbil,
ale uši jsi mi otevřel:
Nechtěl jsi oběti za hřích ani zápaly!
Tehdy jsem řekl: „Hle, přicházím,
jako je o mně v Knize napsáno.
Mou radostí je konat vůli tvou,
tvůj Zákon, Bože můj, v nitru nosím si.“

Upravil(a) morpheus (6. 12. 2010 19:27)

Není tady

#1096 7. 12. 2010 1:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Rosakosa napsal(a):

Člověk, který má málo lásky v dětství, ji neumí potom dávat svým dětem

S tímhle souhlasit nemůžu (dokonce bych řekla, že může hrozit přímo opačné nebezpečí)

Rosakosa napsal(a):

a je hodně zaujatý sám sebou .

...s tímhle jo. Jde jen o to, co se s tím dá udělat smile

Morfe, emancipace znamená zrovnoprávnění.
proč ti připadá zrovnoprávnění jako neblahý stav?
Odpověď je nasnadě...ale zajímalo by mě, jakou zvolíš ty smile
Mmch - odpovídat se dá jen tomu... kdo se táže lol  poznámka na okraj...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#1097 7. 12. 2010 10:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

..... odpovídat se dá jen tomu... kdo se táže lol  ...

tummenupp

Není tady

#1098 7. 12. 2010 13:11

Rosakosa
Zablokovaný

lupina montana napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Člověk, který má málo lásky v dětství, ji neumí potom dávat svým dětem

S tímhle souhlasit nemůžu (dokonce bych řekla, že může hrozit přímo opačné nebezpečí)

Rosakosa napsal(a):

a je hodně zaujatý sám sebou .

...s tímhle jo. Jde jen o to, co se s tím dá udělat smile

Morfe, emancipace znamená zrovnoprávnění.
proč ti připadá zrovnoprávnění jako neblahý stav?
Odpověď je nasnadě...ale zajímalo by mě, jakou zvolíš ty smile
Mmch - odpovídat se dá jen tomu... kdo se táže lol  poznámka na okraj...

To je jeden z výrazných projevů neurozy .......člověk je zaujatý sám sebou a tím pádem není zaujatý druhýma lidma a neumí se jim  věnovat , je moc zahleděný............udělat se s tim dá, jedině dlouholetá terapie .....a v první řadě si to musí uvědomit, nahlídnout na to.........

Není tady

#1099 7. 12. 2010 14:03

IŠTAR
♥♥♥♥---

Hir, jak jsi se ptala na ten Matrix, tak mrkni sem http://cs.wikipedia.org/wiki/Matrix . Mě osobně ani jeden díl nezaujal. smile

Není tady

#1100 7. 12. 2010 14:35

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Istar : No jasneze chci, aby se to tocilo kolem me, pac jsem sebestredni smile A proc mi nikdo neodpovida ? Protoze to nikdo nevi vissla Si myslim, teda ... Jo a jeste neco jsem vycetl a nerozumim tomu, jaky je rozdil mezi zakony : Akce - Reakce a Pricina - Dusledek ? Pry jsou to dva rozdilne, ale me se zda ze je to to same, tak jak to je ? Toto je jednoduche, to by jste snad mohly vedet tongue

Ale no tak, to přece víš..ne..? Spíš cítíš, ne?
Reakce je jaksi rychlá, okamžitá, následuje hned po akci, i bez promyšleného jednání . A třeba není ani nejrozumnější..
Důsledek se může formovat a zrát dlouho...než vyplyne. A vyvěrá z jakési podstaty toho jednání - příčiny. Tak to vnímám. Rodíl v tom mám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí