|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Na jiném vlákně (fóru) mě zaujala Crabatova věta: "Je to zkrátka Osud. Za který nemůže ani on, ani Ty".
A proto zkouším otevřít toto vlákno a zeptat se Vás co si o osudu myslíte Vy
Mnoho lidí říká "to je prostě osud, s tím se nedá nic dělat". Ale to mě osobně zní jako bevzýchodná situace - nemoci nic udělat. Já si naopak myslím, že jediné jak něco změnit, jak někam dojít, k něčemu se dostat, je udělat to sám, ať se mi do cesty staví jakékoliv překážky (osud?). Vždyť nakonec si stejně upřímně musím priznat: "Jaké si to udělám takové to mám", nikdo jiný za to odpovědný není a jen já s tím "udělaným" budu žít (šťastně či nešťastně) 
Není tady

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34991 ať je co pročítat, než se tady někdo vyjádří 
Není tady

To je jednoduché, Osud sú karty, ktoré dostaneš na ruku, a ty si môžeš hru rozohrať sama - ale len s tým, čo máš na ruke, a podľa daných pravidiel. No mne to nepripadá ako málo. 
Není tady
A jaká jsou ta pravidla, Sel?
Není tady
Adelle napsal(a):
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34991 ať je co pročítat, než se tady někdo vyjádří
Děkuju za odkaz, Adelle 
Karma je to co zde máme tvořit, naše karma je plně v našich rukou a jen v našich a my taky máme moc ji měnit. Osud jako něco co nemohu ovlivnit, změnit, tedy nelze nazývat karmou v tom smyslu o němž se vyjádřil Crabat = jako něco za co nikdo nemůže.
Není tady

Selima napsal(a):
To je jednoduché, Osud sú karty, ktoré dostaneš na ruku, a ty si môžeš hru rozohrať sama - ale len s tým, čo máš na ruke, a podľa daných pravidiel. No mne to nepripadá ako málo.
To je dobrý, Selimo. 
mariposa napsal(a):
Žě by něco ve stylu POKER? Tu a tam odhodíš nějakou kartu a dostaneš jinou. Občas si zablufuješ nebo potřebuješ sebejistotu či předstíráš a tak. 
Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 15:19)
Není tady
mariposa napsal(a):
Na jiném vlákně (fóru) mě zaujala Crabatova věta: "Je to zkrátka Osud. Za který nemůže ani on, ani Ty".
Kdyz jsi to sem hodila do placu,kde si to muzu precist? Takhle to zni dost divne- vytrzene z kontextu. 
Za sebe odpovidam ze nevim co znamena pojem osud.
Není tady

mariposa napsal(a):
Pre každého iné, samozrejme, a pár základných je spoločných. Čo konkrétne ťa zaujíma?
Není tady

hirondel napsal(a):
mariposa napsal(a):
Kdyz jsi to sem hodila do placu,kde si to muzu precist? Takhle to zni dost divne- vytrzene z kontextu.
To je moc pěkná odpověď, hirondel. Tvý názory a tak se mi moc líbí. Jsi fajn. 
Jak už tady padlo, dostaneš do ruky karty. Asi ty karty musej mít nějakou svou příčinu. Malá odbočka - někdo udělá něco špatného a ihned dostane facku. Jinej udělá to samé, ale jako by se nic nestalo. Když malej klučina sestřičce sní všechny čokoládky v adventním kalendáři - tatínek mu dá nazadek a řekne mu, že to se nedělá. No a ten dospělej uličník dostane taky pár nazadek, ale třeba až později (třeba za pár let, třeba v jiném životě), ale je to pro něho nejen že potrestáním, ale také je to pro něho něco dobrého, třebaže se mu to nelíbí, protože je mu řečeno, že dělá či dělal něco špatně... (třeba to byl bordelář aj.
) Tak nějak si myslím, že člověku se některé věci z minula promítnou do karet, se kterými se rodí a taky u kterého stolu. Mně osobně se osud nejvíc pojí s něčím minulým (musí tam být příčina), přítomnost převážně jako svobodná vůle (?). Napadá mě věta na závěr: Naším společným osudem je návrat k tomu nejvyšímu.
Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 16:37)
Není tady
giorgino napsal(a):
Tak nějak si myslím, že člověku se některé věci z minula promítnou do karet, se kterými se rodí a taky u kterého stolu.
Takze osud znamena pricinu a dusledek?
Pokud ano,pak to znamena ze je to pouze o tom jak se pricinime k dusledkum a tedy jak budeme zit tady a ted. 
Není tady

hirondel napsal(a):
giorgino napsal(a):
Tak nějak si myslím, že člověku se některé věci z minula promítnou do karet, se kterými se rodí a taky u kterého stolu.
Takze osud znamena pricinu a dusledek?
![]()
Pokud ano,pak to znamena ze je to pouze o tom jak se pricinime k dusledkum a tedy jak budeme zit tady a ted.
Já nevím, co to osud je, a proto se mi moc líbila ta tvá věta.
Každej si asi něco myslíme. Ty karty někdo či něco rozdává a asi ne náhodou. Člověk může být směrovanej (a může se něco předurčeného stát, třeba dostane trojici karet stejného čísla a má velkou pravděpodobnost, že v životě zahraje poker, a sice čtveřici). ale ty karty se nehrajou sami a někdo je hraje (a člověk má svobodnou vůli). Kdyby nebyl hráč.....
Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 17:03)
Není tady
hirondel napsal(a):
mariposa napsal(a):
Není tady
Selima napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pre každého iné, samozrejme, a pár základných je spoločných. Čo konkrétne ťa zaujíma?
Už jsi mi odpověděla, Sel 
Není tady
Mně osobně se moc nezamlouvá metafora karet k lidskému životu. Karty se většinou rozdávají poslepu, to znamená náhodně. Příčina a následek ale nejsou náhodné, jasné z nich vyplývá, že když se na někoho usměju, usměju se i na sebe a někdo další se na ten můj úsměv opět na mě usměje - to znamená, že se rozehrává hra kdy něco začnu a něco se mi vrátí (hned a okamžitě). To není náhodné, to ovlivňuju=řídím já sama.
Není tady

Ale kedy a ako sa ti to vráti, to neovplyvníš. A nemyslím, že by sa hoci karty v rukách ocitali úplne náhodne. Úplná náhoda podľa mňa neexistuje. 
Není tady

to jsou jiný karty, ty nechoděj áááž táák úplně náhodně
Jen hra se slovy, protože my děvčata zde na Babinetu jsme hravá se slovy... slovo dá slovo, pár vět a občas guláš. kdyžtak pardon, holčiny 
to mariposa - to s ním úsměvěm je dobrý. 
Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 19:26)
Není tady

Osud je, dle mě, to, co tě zkrátka potká, ať děláš, co děláš - nemineš to. Jako překážková dráha - ne překážky jako překážky, spíš body na trase, ale bodová dráha je blbost. Jdeš a máš před sebou ty body, ale na tobě je s kým a jak k nim dojdeš, co s nimi uděláš, jak je zpracuješ...
Já třeba vím, že jsem měla potkat manžela. Ale já si ho nemusela brát, mít s nim děti - to byla moje volba. Mohla jsem udělat cokoli a já udělala, co jsem chtěla.
To je jen příklad, nechci psát další věci, co jsem měla, podle mě, na trase. Jaký tam mám dál nevím, ale ty, co jsem měla - o těch mám zhruba přehled. Píšu zhruba, protože už se mi stalo, že jsem zjistila, že jeden z bodů, byl onen bod, aniž bych ho tehdy za osudový považovala - došlo mi to později. Ono to do sebe ve finále všechno pěkně zapadá - i bez manžela bych došla k dalšímu bodu. To zjištění je až zarážející. 
Není tady
Selima napsal(a):
Ale kedy a ako sa ti to vráti, to neovplyvníš. A nemyslím, že by sa hoci karty v rukách ocitali úplne náhodne. Úplná náhoda podľa mňa neexistuje.
Ne, ale někdy je to viditelné hned (např. v podobně emoce, kterou jsem sama v sobě svým vlastním činem vyvolala). Podle mě taky náhoda neexistuje 
Není tady
javena napsal(a):
Osud je, dle mě, to, co tě zkrátka potká, ať děláš, co děláš - nemineš to. Jako překážková dráha - ne překážky jako překážky, spíš body na trase, ale bodová dráha je blbost. Jdeš a máš před sebou ty body, ale na tobě je s kým a jak k nim dojdeš, co s nimi uděláš, jak je zpracuješ...
Já třeba vím, že jsem měla potkat manžela. Ale já si ho nemusela brát, mít s nim děti - to byla moje volba. Mohla jsem udělat cokoli a já udělala, co jsem chtěla.
To je jen příklad, nechci psát další věci, co jsem měla, podle mě, na trase. Jaký tam mám dál nevím, ale ty, co jsem měla - o těch mám zhruba přehled. Píšu zhruba, protože už se mi stalo, že jsem zjistila, že jeden z bodů, byl onen bod, aniž bych ho tehdy za osudový považovala - došlo mi to později. Ono to do sebe ve finále všechno pěkně zapadá - i bez manžela bych došla k dalšímu bodu. To zjištění je až zarážející.
Javeno, já například si velmi přála najít chlapa, který by mi seděl, který by ke mě pasoval. Prostě jsem si to přála a ono se to stalo. Neříkám tomu osud, říkám tomu vlastní ovlivnění, vlastní řízení své reality. Kdybych se možná naopak strachovala, že potkám nějakýho surovce a bála bych se toho tolik, že bych tomu uvěřila, že se mi to stane, tak je dost možný, že bych ho opravdu potkala, protože bych si ho k sobě svým myšlením "přivolala". Takhle jsem si ale přivolala toho skvělýho chlapa a je to fajn
Nemyslím si, že se to stalo bez mého přičinění - protože já si to přála, takže moje myšlenka se zhmotnila, stalo se po čem má duše toužila 
Upravil(a) mariposa (28. 10. 2010 20:24)
Není tady

Já se manžela nebála - bylo to, jako bychom se znali věky. 
Myslím, že to co ty - chlapa, co k ní pásne - chce každá, ale jestli je to bod na její trase je otázka. Neznám ženu, co by chtěla násilníka, ale znám jich dost, co se s ním sešly...
Já třeba si nepřipouštím, že jednou odejdou moji rodiče. Nechci, aby odešli... myslíš, že se to nestane, když to já chci... myslíš, že to ovlivním? Nebo to mám na trase a nějak se k tomu postavím. Nebo se toho nedožiju, když to nechci. Ale já tu chci být dlouho, moc dlouho - co s tím. Není to tak jednoduché, Mari... kdyby se stalo všechno, po čem moje duše touží... byl by na světě ráj, podle Javeny. A co ty ostatní toužící duše - jak by k tomu přišly? Spoustu věcí si přitáhneme - i to dobrý a i to špatný... Ale jsou věci, který nemineme. Tobě se to nestalo? Že jsi se oklikou dostala někam, kam jsi mířila a došla jsi tam stejně, jan jiná a za jiných okolností, než kdyby jsi šla přímo a aniž bys to dělala vědomě?
Není tady

javena a mariposa - to o těch vašich manželech nebo prostě chlapech, osudech a zhmotnění se vašich myšlenek, to se čte hezky. to máte dobrý. zrovna jsem si vzpomněl na Vilemínu, té asi taky zhmotnila myšlenka, vždyť jo. 
a my ostatní co jsme sami, můžeme na dobrou noc objímat plyšovýho medvídka, milovat Boha a směřovat cit k němu (teda komu vyhovuje cesta lásky). milovat lidi a Boha je fajn.
Upravil(a) giorgino (28. 10. 2010 20:45)
Není tady
javena napsal(a):
Já se manžela nebála - bylo to, jako bychom se znali věky.
Myslím, že to co ty - chlapa, co k ní pásne - chce každá, ale jestli je to bod na její trase je otázka. Neznám ženu, co by chtěla násilníka, ale znám jich dost, co se s ním sešly...
Já třeba si nepřipouštím, že jednou odejdou moji rodiče. Nechci, aby odešli... myslíš, že se to nestane, když to já chci... myslíš, že to ovlivním? Nebo to mám na trase a nějak se k tomu postavím. Nebo se toho nedožiju, když to nechci. Ale já tu chci být dlouho, moc dlouho - co s tím. Není to tak jednoduché, Mari... kdyby se stalo všechno, po čem moje duše touží... byl by na světě ráj, podle Javeny. A co ty ostatní toužící duše - jak by k tomu přišly? Spoustu věcí si přitáhneme - i to dobrý a i to špatný... Ale jsou věci, který nemineme. Tobě se to nestalo? Že jsi se oklikou dostala někam, kam jsi mířila a došla jsi tam stejně, jan jiná a za jiných okolností, než kdyby jsi šla přímo a aniž bys to dělala vědomě?
Přijímat vše co se děje s pokorou je velkým uměním
Jsme limitování tělem Jav, je snad tedy jasné, že i Ty i Tvoji rodiče jednou z těla odejdete, tak to prostě chodí ať se Ti to líbí nebo ne. Tenhle nezvratný fakt lze přijmout jako skutečnost, která se stane a pak se mnohé uvolní 
Člověk přitahuje spoustu věcí, s tím souhlasím. A to buď vědomě nebo nevědomě, podvědomě. Stále ale platí, že si to přitahuje on sám na základě svého myšlení (i když třeba podvědomého). Pak já ale nemůžu mluvit o osudu jako o něčem co neovlivňuju.
Například se smrtí Tvých rodičů, Jav. Buď ji přijmeš nebo nepřijmeš, v obou případech se bude něco dít (Tvé emoce). Můžeš si ale dnes vybrat zda smrt přijmeš jako fakt nebo zda pro Tebe bude trpkou tragédií. Znám člověka, který říká, že ze smrti nemá strach, že se na ni připravuje. A také na smrt svých blízkých. Což chápu jako to, že se snaží ten fakt, že všichni jsme smrtelní přijmout a sžít se s ním 
Není tady

giorgino - já si nepřitáhla vždycky jen to dobrý, Vilemínu jsem jen přelítla ze začátku, takže co se jí zhmotnilo netuším a momentálně se tulím k plyšákovi. Ale tak nějak cítím, že je to můj momentální osud.
Nechávám se jím vést, naprosto důvěřuju svému instinktu, že je to tak správné a až přijdu k dalšímu bodu na mé trase, budu jednat tak, jak mi přijde vědomě nejlepší. A vím, že abych to tak udělala, musím teď nějakou dobu plyšákovat.
Není tady
giorgino napsal(a):
Já nevím, co to osud je, a proto se mi moc líbila ta tvá věta.
Každej si asi něco myslíme. Ty karty někdo či něco rozdává a asi ne náhodou. Člověk může být směrovanej (a může se něco předurčeného stát, třeba dostane trojici karet stejného čísla a má velkou pravděpodobnost, že v životě zahraje poker, a sice čtveřici). ale ty karty se nehrajou sami a někdo je hraje (a člověk má svobodnou vůli). Kdyby nebyl hráč.....
Kazdej si neco myslime,ano.
Vsichni jsme uz tenhle pojem osud slyseli a presto skutecne nevim kdo ho vymyslel a co tim myslel. 
Pokud je,muze byt, ci mohl by byt osud to, co si pod tim pojmem predstavuju napriklad ja (tezko sdelitelny) ani tehdy tomu nelze dat jmeno. No nic,to jen tak na okraj. Jen si letam 
Co se tyka meho poznani,jsem presvedcena ze nic neni predurceno. Je to vsechno mechanismus manifestujici se skrze mysl.
Potkava nas naprosto pouze to co jsme si svoji mysli vytvorili a pochopitelne ze to co jsme si vytvorili a tedy zmaterializovali- tomu se nevyhneme. A tomuhle mozna clovek rika OSUD? 
Není tady
giorgino napsal(a):
a my ostatní co jsme sami, můžeme na dobrou noc objímat plyšovýho medvídka, milovat Boha a směřovat cit k němu (teda komu vyhovuje cesta lásky). milovat lidi a Boha je fajn.

Nejsem sama ale plysoveho medvidka take objimam. Miluju jeho,miluju Tebe ,miluju sebe,miluju lidi =miluju Boha.
No proste kdo miluje, vsechno, Boha-ten neni nikdy sam. 
Není tady