6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky i já jsem sem konečně zavítala co máme druhíé dítě jsem častěji v jiném chlívku a tam to teda ije.
Nikča mi také začala od září chodit do kolky a zvládá to dobře jen je častěji nemocná, větinou jen nachlazená ale natěstí nic horího. Mladí Deniska ta to větinou ihned chytne od ní a pak teda bojujeme která má lepí průbeh.
Jinak kolotoč kolem domácnosti a holek, ale snaím se to uívat co jde . Jsem na mateřské na 4roky nemohla jsem si vybrat , protoe mi u Nikči skončil pracovní poměr a nebyla mi prodlouena smlouva.
Sem tam zahlídnu lenkuB ale jinak nikoho. Jsem ráda e se to tu opět rozjelo. Já jsem na FC Jitka Běhalová.
Není tady
čau bambule
tak to je fajn, e člověk příjde a dočte pár přispěvků jak se máte mohlo by přijít i zbytek holek, třeba aspoň jednou za 1/3 roku
Sluni, tak to koukám, co tedy s Váma je, kdy nic není tak drím palce na dalí cestu
Pet, co malá je lepí? Domíno válí a vymysleli jste to skvěle
Marky má malý děti, co jiného se Ti můe honit v hlavně ne honí tak buď Tvoou trpělivostí se lecos změní nebo jednou děti Ti to řeknou a jsi taky chvilku tastná Ty a rovnou Ti někoho najdou
Zasnoubená, to mě mrzí s maminkou, to musí být těké období dr se.. s prací v Tvé situaci velký problém a smanelem se tedy něco rovná? a dr. je divná to asi nezná naí Lálu ta by mi jí přikírovala do blázince, ta si jede po svém, na vechno má čas, nepospíchá a neřeí, e by ve svém věku něco měla dělat, já jí do toho moc nekecám a dr. se zbláznila sama
tak přidám u nás Ajinka je stále prtka ohromná, lehce u je v pubertě, tak zatím se tomu smějem
Lálinka do kolky nechodí, vstává stále okolo deváté a na dvanáctku u se chystá do postele take to by ani kolku moc nestíhala.. je zlatá, fakt tohle dítě nezazlobí, poslouchá, no opravdu denně si uvědomujeme jak je nesmírně skvělé dítě
Není tady
Tak kdy to tu začíná fungovat, tak se taky hlásíme :-))))
na FB jsem, koho jsem nala, toho jsem přidala... pokud jsem někoho nepotvrdila, omlouvám se, pípněte znovu nebo sem do sz svá jména...
Posluně hlásíme, e po dobu naí nepřítomnosti zde se nic zvlátního nestalo... od pondělí nastupují holky do kolky na "plný úvazek", ale ony se fakt těí... větí problém mám já :-)))))) já stále na matrice, stále milion svateb za měsíc - vesměs vechny izraelské... take ádná změna...
Lendí jako tvoje příspěvky mě fakt sejřej... já vám tam na chvilku hodím moje hoooodné holčičky joooo :-))))))))) a víte o čem to je :-))))) ad spaní - jo, usnou v 19:30, kolem půlnoci stěhování národů k matce, budíček mezi 5:00-6:00, odpolední spánek max 1.5 hodiny... ale co, vyspím se a odpočinu si v důchodu, e... v tom co nás "zajisté" čeká :-))))))))
no mějte se tu krásně a občas se někdo ozvěte...
Není tady
Mufí - jetě e ty Tvoje holky mají narozeniny, jinak bych asi jetě dlouho přemýlela, s kým e to na FB kamarádim )
Já zas říkám, e se vyspím asi a v hrobě imon taky nemůe spát celou noc ve svojí posteli a chodí se dospat do té mojí
Jo, imon má asi netovice - udělal se mu jeden hnusný velký pupínek, klasický netovicový - take s tím chodil do kolky, protoe mi to nepřilo divné. Pak jsem zjistila, e netovice proly kolkou a kdy jsem la s ním k doktorce, tak mi řekla, e to z jednoho pupínku nepozná (nala jetě 2 pidi stroupky) Ale a mu někdy bude dělat sedimentaci, mám se připomenout a nechá to vytestovat.
Není tady
Ahojky
Tak se to tu postupně slejzá
Lendí, malá u teď ekzém nemá Doufám, e to tak i zůstane . Je mi jasné, e bude k atopu "náchylnějí". Ale snad to bude mít jako Domík, občas se udělá malinký flíček. Na začátku to vypadalo tragicky, tak jsem teď ráda
Gio, no vida, tak to by byl snadný průběh netovic. Aspoň byste to měli za sebou
Mufi, posílám SZ
Není tady
holky, neblázněte s tím FB, já zatím odolávám vem tlakům a jsem asociální
jinak téma spánek je něco na mě, taky máme nespavce, ale kupodivu je to horí s Dorčou, budí se jetě někdy i 2-3 na wc (větinou teda jen 1x, ale kdy pije jak kačena, tak to pak v noci stojí za to), k tomu párkrát nějaká ta noční můra a občas stěhování - buď jednoho z nás za ní nebo jejího veličenstva k nám Jetě e Aneka má trochu rozumu a spí relativně dobře celou noc (přes den sice od narození spánku moc nedá, ale raděj takto, ne kdyby dělala scény v noci), jen si kníkne na jídlo (větinou 2x), vypije a chrní dál, kdybych nemusela míchat to mléko, ani o tom nevím
no a Dorča chodí do kolky, ve kolce super, ale má teď nějaké ílené období (napite mi někdo, e to není jen u nás), je fakt na zabití, jetě nedávno jsem si ji nemohla vynachválit, jak je i vůči A.hodná a teď u se bojím je nechat o samotě, kdy musím na záchod, proote třeba začátkem týdne jsem po návratu z wc nala Dorču sedící Áňuli na zádech - asi ne celou vahou, Agnes se tomu íleně smála (má úasné záchvaty smíchu ), ale mně moc do smíchu nebylo teda... ale íleně začla odsekávat, nic se jí nechce dělat, věčně otrávená (jak malý puberák), z naí milé hodné holčičky se nám stává kandidát na zakroucení krkem nevím, jestli je to kolkou nebo jen nějaké období, ale u aby to bylo pryč
holky a kdo vechno u chodíte do práce? jak to zvládáte s péčí o děti, domácnost atd.?
Není tady
Leni - to si jako plánuje kolik bude mít za dva a půl roku práce? To je Aneka ikovná, e tak hezky v noci spinká. A Dorča? e by období vzdoru? Vítej v klubu
Dneska se probudil opupínkovaný Adam. Bohuel to není jeden pupen, navíc má teplotu a je mu blbě
Není tady
holkyyyy o období vzdoru si můeme psát dlouho :-)))) to co předvádí Berule - si říkám, e ve kolce bude veselo... buzeruje naprosto vechny, na vechno má a proč????? a kdy se jí náhodou proč zeptám já, tak mi odpoví pro slepičí kvoč... Rozálka sice moc nemluví, nicméně s těma pár slovama si taky dost vystačí... nejradi pronáí, e u toho má dost a flákne dveřma... prostě je u nás veselo :-))))))))
Není tady
Mufi, taky zlatíčka, Berulka byla teda drtička asi od začátku, co začla mluvit, ale Rozálka se nezdá u nás oblíbená hláka "co řikáááááá?" s takovým protaeným áááá, e se mi otvírá kudla v kapse já si říkám, e nevím, jak zvládnu pubertu, ani bych ji nepřizabila, kdy teď u mám někdy fakt dost... kdy se jí něco nelíbí, hned se nafoukne, v lepím případě spustí jekot a krokodýlí slzy fakt miláček na zabití
ale jako někdy fakt nevím, jak na ni (a to bych se svým vzdělání měla ), ale přijde mi, e u cizích vidím moné přístupy hned, ale u vlastního je to něco úplně jiného..
Gio, já se tááák těím do práce přiznám se, e kdybych měla hlídání, hrozně ráda bych la aspoň na pár hodin týdně učit,a le bohuel mám smůlu...
Není tady
no joooo Lenííí co říkáááááá je taky fakt dost dobrý... a poměrně častý... a Berule se taky nafukuje... nafoukne se, odejde do popojíčku (rozum. pokojíčku) - my si jí dobíráme, e nám praskne... ale nechám jí být a ona za chvilku přijde, je jak sluníčko a prohlásí, e u je to dobrý, e u praskla :-))))))))))))
jekot momentálně fest letí u Rozálky... nebo třeba zaloí ruce na prsa, protáhne koutky dolů uraeně se otočí a jde pryč... na to je jetě upozorní, jako kdybys to náhodou chtěla přehlédnout :-))))))) a právě v půli cesty se otočí a pronese to její "á mám toho dost"....
a mezi námi děvčaty - ta nae dítka pro nás stejně budou vdycky jiná ne ta kolem.. zatímco ty ostatní jsou "prostě rozmazlený", tak ty nae "mají pouze patný den, jsou unavený, není jim dobře atd. atd. atd...."
ne troku to přeháním, ale prostě realita je taková, e člověk u těch svých oči přimhouří.
jooo Gio co ty netovice??? Baru je tenkrát taky měla docela hnusný.... ale horečku měla natěstí snad jen dva dny... pak u byl zas problém udret jí doma...
Upravil(a) mufina1 (19. 11. 2011 19:07)
Není tady
Jůůůů...tady se kecá
O vztekání bych já mohla psát romány . Domča taky docela patně mluví, nakecá toho tedy straně moc, ale svým způsobem A musím říct, e kdy se prajcne, tak s ním nehne ani pár volů A on se prajcuje několikrát denně. No v prosinci jdeme na psychologii (poslali nás tam z foniatrie, kde jsme byli kvůli té řeči), tak jsem zvědavá, co nám tam řeknou
Gio, tak vy si uíváte netovic?? Domík má pro změnu spálu. Dnes jsme byli na pohotovosti, tak snad penicilín rychle zabere (dostává píchanej) a nebudou ádné komplikace. A taky doufám, e malá to od něj nechytne
Není tady
mufina1 napsal(a):
Tak kdy to tu začíná fungovat, tak se taky hlásíme :-))))
na FB jsem, koho jsem nala, toho jsem přidala... pokud jsem někoho nepotvrdila, omlouvám se, pípněte znovu nebo sem do sz svá jména...
Posluně hlásíme, e po dobu naí nepřítomnosti zde se nic zvlátního nestalo... od pondělí nastupují holky do kolky na "plný úvazek", ale ony se fakt těí... větí problém mám já :-)))))) já stále na matrice, stále milion svateb za měsíc - vesměs vechny izraelské... take ádná změna...
Lendí jako tvoje příspěvky mě fakt sejřej... já vám tam na chvilku hodím moje hoooodné holčičky joooo :-))))))))) a víte o čem to je :-))))) ad spaní - jo, usnou v 19:30, kolem půlnoci stěhování národů k matce, budíček mezi 5:00-6:00, odpolední spánek max 1.5 hodiny... ale co, vyspím se a odpočinu si v důchodu, e... v tom co nás "zajisté" čeká :-))))))))
no mějte se tu krásně a občas se někdo ozvěte...
Marti to mi vůbec nedolo mír , jo hele zrovna Tvoje holčičky bych si půjčila vema deseti, normální a krásný holky k zulíbání.. mmch já toti bych asi měla vyprávět někdy o Aje..ta byla divoká jéé.. vstávala na 5 taky a chodila spát v 21.30 mezitím neměla potřebu odpočinku od ráda jen skákala vude kde se dalo, běhla..já jsem mívala 47 kilo fakt jen z nevyspání a lítání za ní.. moná proto jsem dostala anděla
Není tady
Jé, ahoj holky, to jsem ráda, e někoho po letech "vidím".
Leni, já taky nejsem na FB, tudí jsem zcela mimo mísu ...
Mufi, díky za zprávičku, četla jsem, ale jsem líná psát... U nás vechno při starém, Bibi mě prostě točí kadý den a Stázka spratkovatí čím dál víc...
Holky, co si myslíte, e vae děti jsou prostě k nepřeití, vězte, e moje děti jsou 100x horí Kvůli BIbi a jejím vztekům, jekotu, odmlouvání a afektivním záchvatům chodím nejen na dětskou psychologii, ale skončila jsem ji na dospělácké, protoe jinak bych se asi zbláznila u teď
Není tady
Gabrielle, mohla bych se s Tebou spojit ohledně "zlobení" Bibi?? My bojujeme u Domči s něčím podobným, tak třeba bys nám poradila pár fíglů . V pátek jdeme také na psychologii, jsme tam poslaní z foniatrie kvůli patné řeči, tak uvidíme, zda se něco dozvíme...
Není tady
Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuu tady se drbee
Tak ja tez hlasim, ze u nas se po dobu "nedrbani" nic zvlastniho nestalo.
Minuly tyden jsme byli na trilety, Kolombo spatne mluvi, respektive mluvi dost, ale nikdo mu nerozumi. Vypada to, ze ma problem se sluchem V kazdym pripade to ale nebude vazny Doktor mu vytahl z ucha obrovsky spunt, v lednu jdeme na prezkouseni sluchu a kdyz budou dal pochybnosti tak ORL a potom foniatrie. Jinak vse OK.
Obdobi vzdoru mame taky, u nas se rika" ne, ja nechci" nebo "ne, ja nemuzu" Se s nim neparu. Kdyz vyvede nejakou bejkarnu, postavim ho do kouta Neni den, aby nestal, takze ted uz ho jenom vyslu a on si jde do kouta se revem sam
Cuzickam prejeme vsechno nej nej nej k narozkam
Není tady
Dito, s mluvou jsou asi na tom podobně...Domča toho taky namele hrozně, ale nějakou svojí řečí
Ale je fakt, e teď se dost zlepil
A co se týká toho vzdoru...tak mám obavy, e u nás to není obyčejné vzdorování, které kolem 3.roku bývá...
Není tady
Pet oni se na tebe domluvili, Domik s Misulkou
Pet, ja mu rozumim perfektne, bo s nim jsem furt, ale ostatni uz s tim maji problem. Pritom krasne uz tvori vety o vice slovech a mockraat jsem se presvedcila, ze i presne vi, o cem se bavi. Ze to neni jen "prazdne" mluveni. No snad to byl jen ten spunt
O kolika slovech tak Domik utvori vetu? U nas 3 - 5 tak priblizne.
Není tady
Dito, náhodou...Mika teď spala poslední dvě noci dobře...na to e má rýmu . Jako budila se, ale stačilo oupnout jí v postýlce, aby nebyla narvaná na prycle, případně podat dudlu a byl klid. Kojila jsem večer v 7 a pak a ráno v 7:30 .
Já také Domčovi rozumím, ale prostě s četinou to moc společného nemá . Hrozně slova komolí, případně má pro něco výrazy své . Věty také tvoří v pohodě, ale prostě oproti ostatním dětem v jeho věku mluví opravdu o hodně hůř.
Není tady
Gábi, a bude chvilka, tak Ti písnu. Ráda se dozvím pár tipů a zkueností, jak na malého vzteklíka
Jo a jinak jsem byla v pátek s Domíkem na té psychologii, Domča super spolupracoval, co mě překvapilo, ale paní dr. to s ním fakt uměla . Závěr je, e je to normální kluk , má poruchu pozornosti a aktivity (to jsem tuila, on se na nic nedokáe dlouho soustředit, je pořád v letu ) a z tohoto důvodu zřejmě i hůř mluví. Pasivní slovní zásobu má ke svému věku, jen to vyjadřování vázne. Nicméně časem se to zlepí, budeme chodit trénovat na logopedii a jetě jsem dostala kontakt na speciální pracovitě pro děti s poruchami řeči, tam polu zprávu a pak se s nima domluvím co a jak. Měli by pak jet do Domíkvo kolky a poučit je, jakým způsobem s Domíkem pracovat. No uvidíme... Jo a byl pochválený, jak pěkně maluje . Měl za úkol namalovat maminku. Natěstí si na mě nevzal černou pastelku . Namaloval mě pěkně oranově, s vlasama, nohama a rukama, co je na tento věk prý dobré . Je to holt můj ikulka
Upravil(a) Pet (17. 12. 2011 23:07)
Není tady