29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Krtko děkuju!
Já mám ten nejlepší babičinej recept na pracny!!! fáákt
sice těsto je dosti drolivé, hodně tmavé-dává se tam dost kakaa, ale po upečení jde dobře vyklepávat z formiček a vydrží dlooouho dobré. Dokonce je výborné, když se dá do mrazáku a vytáhne v létě...bohužel brácha obvykle všechno sež.ere a na léto nezbude nic
Píšu ho
PRACNY BY SILVA´S GRANDMA
35 dkg polohrubé mouky
26 dkg másla (né ramy)
25 dkg moučkového cukru
25 dkg vlašských ořechů (nasekané na drobno či umleté)
5 dkg kakaa
na špičku nože skořice
1/2 špičky nože hřebíčku
formičky nevymazáváme a upečené pracny obalujeme v moučkovém cukru!
Upravil(a) Silvi.100 (29. 11. 2010 18:49)
Není tady
Silvi - moc děkuju za recept, už ho píšu. Myslíš, že jde obměna vlašských ořechů za lískový ? letos sem ujetá na lískový, i když sou tak pekelně drahý a ze stromů jsou všecky špatný...
Není tady
zadělávám to těsto a koukám, že vevnitř není cukr - to osladí ten oplácanej cukr potom ?
Není tady
Krtko promiň už jsem to opravila!!! cukr tam je a určitě můžeš dát jakékoliv oříšky
jen je asi lepší je mít nasekané na drobno....
Není tady
Tak doufám, že si to zadělala bez cukru koukám, že si ho zadělávala už ve čtyři...safra
Není tady
ahoj, dala jsem tam 200g moučky, tak sem se ani moc nesekla nadrobno nasekané, upečené, v cukru obalené a moc dobré
děkuju
Není tady
Ronjí to jsem ráda!!!
Já mám zatím jen podvodnice, začneme s mamkou péct asi až příští víkend, ale zatím teda není nálada. Vyzkoušené linecké ale musí být
Pak mi dej vědět, co pracny to je recept, který mám spojený s dětstvím u babičky, ještě dnes je peče jen kvůli nám.
Není tady
Ronji to těsto dej raději do lednice
holky já mám letos objednáno 2kg
ale to linecké s vařeným žloutkem mě láká
Není tady
mě jste tak nalákali že jsem letos vůbec nechtěla péct, ale teď jdu na linecké i na pracny
Gabu taky jsem valila oči, kdeže Ronja má to těsto
Není tady
Takyvšem přeji krásnou adventní neděli.
A Silvince uděluji Řád pracny zlaté
Silvi, takhle dobrý pracny jsem ještě nejedla. Jsou výborný. Linecký je ještě v lednici, ale jestli bude takhle dobré, tak
vánoc nedožije
díky za recept
Není tady
Ahoj Silvi, také zkusím udělat to linecké podle tvého receptu. Už mám v lednici hotové těsto tak se do toho v týdnu pustím. Díky za recept
Z kolika dávek ho děláš ty?
Není tady
Miri...zatím jsem dělala jen jednu na zkoušku..to se hned snědlo a teď budu dělat 4 dávky
Není tady
Ahoj holky,
dnes jsem se s manžou dohodli, že po Novým roce si podáme žádost k adopci
všechny víte, že jsem s tím docela otálela, váhala jsem, zda ještě nepočkat a pořád doufala, že nebude ještě třeba a klapne 3.ivf...od neúspěchu jsem na to musela pořád myslet a dnes jsem to řekla manželovi....bez váhaní souhlasil, že v lednu/únoru půjdeme podat žádost
ve středočeském kraji je čekací doba na miminko do jednoho roku průměrně 3 roky...do té doby určitě stihneme ivf s darovanými....popřípadě budeme mít sluníčka hned dvě
Není tady
silvi, to je úžasný
Není tady
Silvinko to je úžasný moc vám držím palečky,abyste těch dětiček měli plnej barák
Není tady
Silvi,to je uzasny napad, jak bylo jiz receno, treba budes mit dum plny detskeho smichu a to z to stoji, mylsm, ze jste serozhodli dobre, takovy clovek jako ty a tvuj manzel si zaslouzi to velike stesti v podobe lasky ditete a ulohy rodice, moc Vam fandim a jste opravdu skvelej team, drzim vse co mam,aby co nejdrive na tve tvari spocinul usmev plny stest,kdyz se budes sklanet nad svym brouckem v postylce,at uz adoptovany nebo z darovanych vajicek,ale moc ti preji hodne detskeho smichu, stesti a radosti a jejich objeti v vasem domecku.Je malo lidicek jaky vy.
Není tady
Silvi, gratuluju k rozhodnutí, je krásný.
Máme tuhle mašinerii (jinak se ten proces nedá nazvat) alespoň částečně za sebou a přeju ti hlavně pevné nervy, hodně sil a štěstí na sociální pracovnice, ať to není žádná paní Zubatá Dokážou dost otrávit život
Není tady