|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
I já to tady sleduju už jak dlouho. Nápad naprosto luxusní. Silvinku jsem poznala osobně na srazu a samozřejmě taky přispěju. To je snad to nejmenší, co Tebe Silvi můžu udělat. A udělám moc ráda.
Není tady

Silví, že já Ti jí do Vánoc půjčím ?
já takovéhle patlačky fakt nemusím, to radši půjdu posekat dřevo, porýt zahradu nebo něco podobného.... jak tak nad tím přemýšlím.... já se fakt měla narodit jako chlap 

Není tady
Ališo

Popí
no také si občas říkám, že bych radši ten pytlík
ale nevím, jestli zrovna kvůli tomu dřevu 
Není tady

no s mým štěstím bych trpěla na prostatu a ještě k tomu erektilní dysfunkci

Není tady
mala.popelka napsal(a):
![]()
![]()
víš, že to mě také napadlo 

ale dík zlato!!!! dnes jsem se poprvé zasmála
a ted jdu žehlit! měla přijít návštěva a ty nikde...prádlo nepočká asi

Není tady
mala.popelka napsal(a):
![]()
![]()
to mi nedělej Popi, jsem si málem crvkla

Není tady
Ronja napsal(a):
mala.popelka napsal(a):
![]()
![]()
to mi nedělej Popi, jsem si málem crvkla
![]()

Není tady
Ronja napsal(a):
Silvi můžu poprosit o recept na to linecké? Já je mám moc ráda, tak že bych zkusila ten pravý recept
Ronjí a můj nechceš? Koupím těstu v krámu a dám do něj citronovou kůru a jaké je. Mňam.
já prostě péct neumím.
Není tady
Ronja napsal(a):
Silvi můžu poprosit o recept na to linecké? Já je mám moc ráda, tak že bych zkusila ten pravý recept
Originální recept z rakouského Lince:
360 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
240 g másla (výhradně másla-žádné rostlinné tuky)
4 vařené prolisované žloutky!
šťáva z jednoho citronu + kůra
marmeláda dle přání...... však to znáte 
doporučuji alespoň 4 dávky, je fakt výborné
Možná to spoustu lidí tak dělá... ale já měla vždy heru, hladkou mouku a syrové vejce...a téda nesrovnatelné 
Není tady
Ještě mám 4 nové recepty označené jako údajně výborné vánoční cukroví...tak jsem zvědavá 
nějaké Žlutice, šlehané zázvorky, šuhajdy a Mocca oválky 

Upravil(a) Silvi.100 (26. 11. 2010 16:03)
Není tady
Ališ, ty nezklameš
Já si s tím vyhraju, protože jsem bezdětná a (téměř) svobodná 
Silvi já dělám jen z másla (i normální koláče, Hera mi nesmí do domu!) ale vždycky jsem používala syrové žloutky. Určitě zkusím tenhle tvůj recept, vypadá skvěle! Blbá otázka, ale jak (přes co) jsi ty vařené žloutky prolisovala? 
Není tady
Silvi - dík za recept, jdu do toho, letos vyšlo linecký na mě - každej rok si s maminou losujeme, jaký druhy bude která z nás dělat. Moc toho času nemám, ale těsto patlám ráda 
Není tady
Ronjí rozdrobila jsem je v ruce
Já také většinou používám do všech cukroví máslo...ale nevím proč-náš recept na linecké je s herou...několikrát jsme zkoušeli máslo a pak nám to jaksi nešlo moc dobře válet....proto jsem zkusila teď to jiné s vařenými žloutky a super. Jo stačí na hodinu do lednice...já to tedy nechala do druhého dne...stuhlo sakramensky...ale v poho, chvilku jsem ho nechala ovadnout v pokojové teplotě a dobrý.
Veran...my si s mamčou tak nějak vypomáháme navzájem...obvykle ona hněte těsta...to já nemám ráda a obě pak pečeme a já zdobím, to mě baví

Není tady
Jo a včera jsem tu měla návštěvu a po lineckém se jen zaprášilo!!!! Všichni říkali, že je výborné!!! Manža jí jen linecké a také vychvaloval

Není tady

Silvi.100 napsal(a):
Ališo
![]()
Popí![]()
no také si občas říkám, že bych radši ten pytlík
![]()
ale nevím, jestli zrovna kvůli tomu dřevu
Silvi díky si mě faaakt pobavila
a jestli se dokopu,zkusím to Tvoje linecké a pak se budu chlubit že jsem jako letos pekla zahraničí 
Není tady

ahojky, vstupuju vám se krs ten recept na to linecký, máme ho moc rádi a přes rok ho dělám několikrát a teď sem si opsala recept a v pondělí se do toho pustim, jen sem nevěděla, cos tim žloutkem, tak dík za radu ho rozdrobit. jen tak dál s receptama 
Není tady

Silvuško, děkujem, Tobě taky co nejkrásnější 
jinak jsem mamině přednesla pravé linecké z Linze.... "noo to musíme zkusiiiit"
... takže už nám odpočívá v lednici 

Není tady

ahoj... tobě taky krásnou neděli 
Není tady

Silvouš, ale teda 4 vááárky ?
ještě, že jsme se nenechaly zlákat... i z jedné nám to připadá jaksi nekonečné 

Není tady
No u nás bylo už i 6
já to pak zdobím na různé způsoby, různé krémy, polevy, zdobení....a jen linecké pak udělá 5 druhů 
Není tady

ahoj, připojuji se dodatečně s přáním všeho nejlepšího, Silvi, k narozeninám.
a mám dotaz jestli nemáte nějakej osvědčenej moc dobrej recept na "pracny" - jak se to dává do těch formiček a pak vyklepává.
Jinak první várka lineckého už odpočívá v krabici, tak sem zvědavá jestli vydrží aspoň druhou adventní neděli 
Není tady