Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 27. 10. 2010 17:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Ho'oponopon

Selima napsal(a):

V niečom je to podľa mňa ľahké, v niečom ku.evsky ťažké. Ľahké v tom, že nepotrebuješ virgule, krištáľové gule, moč panny ani tuk z leňochoda (ani veľké peniaze a fúru času, aby si sa to naučila). Ťažké v tom, že ide o zmenu nielen myslenia, ale stereotypu reakcií, čo ja osobne považujem za jednu z najťažších vecí, ak nie vôbec najťažšiu. stolt

Ano, to je právě ono, nic to nedělá a ty nevíš proč. Proto je dobré se podívat do podvědomí, jaké má záměry wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#27 27. 10. 2010 17:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Hir,
no třeba proto, že má díky té nemoci nějaké výhody wink - kompenzace něčeho, co chybí.

Ok,tedy pak ti odpovim za sebe. Nevylecis se.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#28 27. 10. 2010 17:59

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dito,
promiň za off topic.

Hir,
to je tvůj názor a já ti ho neberu smile
Ale pokud ti to udělá radost, tak vím, že se vyléčím, až se podívám na tu chudinku ublíženou, které nikdo nedává pozornost a lásku a která to díky cukrovce všechno dostala.
A podívám se na to, proč jde se mnou ta moje kámoška i do dospělosti a co tím teď získávám (vzhledem ke svému nižšímu sebevědomí pravděpodobně to samé, jako v dětství wink )

Upravil(a) Tulipánka (27. 10. 2010 18:00)

Není tady

#29 27. 10. 2010 18:44

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

...že se vyléčím, se podívám na tu chudinku ublíženou, které nikdo nedává pozornost a lásku a která to díky cukrovce všechno dostala.

Jo to je ono=az. smile  Dokud nechce, nechce. stolt
Me radost Tilipku delat nepotrebujes,udelej ji sobe. wink  Vim ze me muj nazor neberes.Ono to ani nelze jak rikavam. smile

Není tady

#30 28. 10. 2010 1:43

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Tuli, takhle ne, nebuď na sebe tak přísná. Právě v tom je učení Ho´oponopono tak skvělé, že nemusíš předem splnit žádná kriteria. Ale zaměř ho na sebe a ptej se skrze něj na všechny ty otázky, které Tě pálí. Nemusíš je vyřešit předtím, ale řeš je právě touto metodou. Odpouštěj všemu tomu bolavému v sobě, miluj to a dej celému onomu procesu, který se tolik dožadoval pozornosti, více lásky, omlouvej se svému tělu i mysli a děkuj jim z celého srdce. Tak zvítězíš nade vším.

Crabat

Není tady

#31 28. 10. 2010 7:54

Adelle
♥♥♥----

Mě ta knížka celkem zklamala. Moc informací v ní právě není, v podstatě jde o vyprávění autora "jak jsem se setkal s něčím, co je děsně zajímavé", ale o tom samotném "něčem" se skoro nic nedočteme. Navíc je autor v této knize ve fázi prvotního nadšení (všichni jsme určitě - když ne jinde, tak tady wink  - potkali někoho, kdo přijel z prvního kurzu Modré alfy nebo čehokoli jiného a stříkalo to z něj na vše strany) a sama za sebe musím říct, že už jsem slyšela o tolika metodách, které zvládnou prostě všechno, že jsem zkrátka malinko skeptická. A možná je to škoda, možná jsem sama pro sebe prokaučovala to nadšení a čistou víru, které v jisté fázi životaběhu pro sebe máme...

Není tady

#32 28. 10. 2010 9:59

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nedivím se Ti, Adelle. Je to zkrátka Amík, který chce na všem vydělávat peníze. Udělá z toho senzaci podloženou mediálně, aby na tom zbohatnul. On se tím dokonce nikterak netají a považuje to za klad celé věci. Předpokládá totiž, že každý v prvé řadě od systému něco bude chtít. Jeden peníze, druhý zdraví, třetí slávu atd. Takže to celé je vlastně položené na egu. Zatímco duchovně orientovaní lidé se v prvé řadě učí, že své ego musí rozpustit, překonat, dostat se do vyšších stavů.

Jestliže však budeme metodě Ho´oponopono dobře naslouchat, zjistíme, že ona do těch vyšších stavů také vede. Ovšem přes prvopočáteční procesy "já". A jelikož nám neklade podmínky, mít už své jáství vyřešené, proto je přístupná pro většinu lidí. Tím je jedinečná. Tím se vymyká všemu dosud poznanému.

Pokud totiž budeme Ho´oponopono dělat správně (vysvětlení v knize), zasáhneme tím hluboko do své podstaty. A prakticky bezbolestně, bez nějaké námahy, bez sebeobětování. Proto říkám, že tato metoda je geniálně jednoduchá. Tedy jí předpokládám budoucnost. Je to skutečně řešení pro tuto planetu. Buddhismus, joga, mystika a jiné směry to nikdy nevyřeší. Protože jsou vytvořeny pro karmicky staré duše. Zatímco tady může přijít úplný nováček, úplný jelimánek, a přesto to dokáže!

Ne, nejsem očarován ze semináře, ani z Joe Vitale (autora knihy), ale skrze jeho učitele Ihaleakala jsem se v duchovní sféře napojil na samotnou Morrnah a hluboce se před ní poklonil. Neboť ona je prvotní zakladatelkou této nauky, která mění svět. I to je v knize vysvětleno, jak původní havajská technika byla Morrnah přetransformována do nové podoby. A teprve ta je použitelná pro dnešního člověka. Tedy Morrnah.  Hledejte v této nauce ji (nebo alespoň jejího žáka Ihaleakalu), godlikegodlikegodlikegodlikegodlike teprve pak se vám skutečně rozevře.

Kdo je přemýšlivý a hledá podstatu, musí k samotnému prameni. Ne až k výsledné řece.

Upravil(a) Crabat (28. 10. 2010 10:03)

Crabat

Není tady

#33 28. 10. 2010 10:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Je to jen metoda, směrovka, to hlavní a podstatné ale je na člověku, který metodu používá smile
Znám člověka, který "ujel" na metodách, je schopen každý měsíc zkoušet novou "zaručeně pravou zázračnou" metodu. Příliš se obrácí k metodě samé, místo toho aby se obrátil k sobě. A jeho zdraví se horší a horší, nikam nedošel, stojí na místě, protože ulpěl na něčem co je prázdné smile

Každý moment nabízí tolik nekonečných možností jak poděkovat vesmíru za jeho krásy, jejichž jsme součástí - obyčejný pohled na rozkvetlou květinu, kterou mám u okna a která je mojí přítelkyní, dva hrající si psi, letící pták, svit měsíce, kapky deště na okno a já za ním, s chutí se zakousnout do jablka právě utrženého ze stromu, dětský smích, šnek a rosa v trávě... tolik tolik jedinečných okamžiků a za všechny lze poděkovat smile smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#34 28. 10. 2010 13:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Zatímco tady může přijít úplný nováček, úplný jelimánek, a přesto to dokáže!

Myslim ze i presto ze jsi to myslel dobre (dodat kuraz,nadeji smile ) ,nesouhlasim.
Kazdy podle mne neni pripraven to uskutecnit. Lide se na sebe sama musi nejprve dokazat podivat primo a uprimne-a to kazdy jeste nedokaze.  Sahnout do hlubin sve mysli a spatrit ze svet je odrazem nasich myslenek.
A ze ten svet si muzeme zmenit. smile

Není tady

#35 28. 10. 2010 14:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tulipánka napsal(a):

Dito,
promiň za off topic.

Hir,
to je tvůj názor a já ti ho neberu smile
Ale pokud ti to udělá radost, tak vím, že se vyléčím, až se podívám na tu chudinku ublíženou, které nikdo nedává pozornost a lásku a která to díky cukrovce všechno dostala.
A podívám se na to, proč jde se mnou ta moje kámoška i do dospělosti a co tím teď získávám (vzhledem ke svému nižšímu sebevědomí pravděpodobně to samé, jako v dětství wink )

Ale trocha lásky vyslanej k tej "chudinke ublíženej" určite nezaškodí. Mne Hoo pripadá také - Keď nepomôže, aspoň neuškodí - na rozdiel od mnohých iných metód, ktoré mávajú razantnejšie následky (v oboch smeroch).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#36 28. 10. 2010 15:04

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Wiki napsal(a):

Nedokážu. Vím, proč bych měla a jak bych měla. Jsou ale  hodiny, i dny, kdy na ni zapomínám. A někdy i docela úmyslně. Uvnitř to vím.

Jsou zase naopak situace  i dny, kdy se to daří, ale v těch zlomových chvílích o které právě jde, nereaguju v tomto duchu hned. trvá mi, než to zpracuju a přesvědčím se.
Moc bych si přála poznat člověka, který takový je. Který tímto je. smile

Ale je nádhera. tummenupp

Myslíš, že bys takového člověka poznala Wiki, když objevit to sama v sobě = poznat, nedokážeš jak píšeš?
Když člověk nevidí lásku sám v sobě, jak by stejnýma očima mohl vidět lásku v druhých? Oči, které se dívají jsou tytéž.

No, myslím, že bude nejlepší, když si ten můj příspěvek přečteš znovu.

Není tady

#37 28. 10. 2010 15:05

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Tu knihu si zkrátka musíš přečíst, Dito, pak ony informace mít budeš.
Ho´oponopono je metoda pro tento svět. V okamžiku, kdy se mi tato nauka dostala do rukou, věděl jsem, že tohle je ono. Veškerá víra, nauka nebo filosofie (tak, aby byla živá) je vždy jen asi pro 10% stávající populace. A co těch devadesát?..

Jestliže 90% lidí emituje do prostoru vlny hněvu, zoufalství, bolesti, trýzně a beznaděje, těch 10% to nezachrání. Proto se lidstvo duchovně nevyvíjí, ale setrvává v neblahých podmínkách Kalijugy. Muselo by přijít něco jiného, nového, co promluví k srdcím lidských bytostí prostou láskou a vnitřní čistotou. A to je metoda Ho´oponopono. Je to geniálně jednoduchá nauka, kterou může pochopit každý. Každému blízká, úžasná, ryzí, ale hlavně, a to je nejdůležitější!., jelikož svět je na prvotní úrovni tvořen myšlenkou, tak zkrátka funguje. A každý, kdo bude doopravdy chtít, může změnit, může přetvořit prostor kolem sebe. Dát mu nová pravidla, nové zákony, novou Naději.

tummenupp

Není tady

#38 28. 10. 2010 15:14

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

mariposa napsal(a):

Wiki napsal(a):

Nedokážu. Vím, proč bych měla a jak bych měla. Jsou ale  hodiny, i dny, kdy na ni zapomínám. A někdy i docela úmyslně. Uvnitř to vím.

Jsou zase naopak situace  i dny, kdy se to daří, ale v těch zlomových chvílích o které právě jde, nereaguju v tomto duchu hned. trvá mi, než to zpracuju a přesvědčím se.
Moc bych si přála poznat člověka, který takový je. Který tímto je. smile

Ale je nádhera. tummenupp

Myslíš, že bys takového člověka poznala Wiki, když objevit to sama v sobě = poznat, nedokážeš jak píšeš?
Když člověk nevidí lásku sám v sobě, jak by stejnýma očima mohl vidět lásku v druhých? Oči, které se dívají jsou tytéž.

Četla jsem ho Wiki smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#39 28. 10. 2010 15:14

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Dito, já si vůbec nemyslím, že je to jednoduché. A že to zvládne teď okamžitě každý.
Pokud jsi o tom nečetla, tak to naprav. Je to nazapomenutelný zážitek, nádherný, v tu chvíli  prostě dokážeš tak myslet...chceš být lepší..já zažívala úžasné pocity.
Když ti to tady bude sto lidí vysvětlovat, a handrkovat se, získáš jen zmatek. Prvně ji pročti a napiš jak se cítíš..Jo? Pak se vrhni do diskuze. smile

Odhrkat pár slov, dobře..to je prosté. Ale opravdu se ztotožnit s podstatou té myšlenky, , žít ji, to je mnohé z nás převrácení života (30ti, 40ti, 50ti a víc let ! ) naruby. Úplně jiné výchozí postavení, nastavení. Když toto zvládnem, tak pak dosazovat do zaběhlého vzorce už bude lehčí.

Není tady

#40 28. 10. 2010 15:29

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Wiki napsal(a):

mariposa napsal(a):

Četla jsem ho Wiki smile

Pak tedy nechápu na jakém základu píšeš : "když nevidí člověk lásku sám v sobě " - tedy jako já - atd..  a "když to nedokážeš objevit  sama v sobě"  - to jako já - Toto jsem já nepsala, to píšeš jen TY. Typický účelový příspěvek. ...a to mě nebaví. roll

Není tady

#41 28. 10. 2010 18:37

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

mariposa napsal(a):

Wiki napsal(a):

Četla jsem ho Wiki smile

Pak tedy nechápu na jakém základu píšeš : "když nevidí člověk lásku sám v sobě " - tedy jako já - atd..  a "když to nedokážeš objevit  sama v sobě"  - to jako já - Toto jsem já nepsala, to píšeš jen TY. Typický účelový příspěvek. ...a to mě nebaví. roll

Tak to nech plavat, vždyť o nic nejde, jen jsem reagovala na to cos napsala, je to v tom vytučněném

Není tady

#42 28. 10. 2010 21:42

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Crabe,
děkuji smile
Ale já než abych jemně několik měsíců přerovnávala kousky hlíny lopatkou, tak do toho jdu raději bagrem lol

Není tady

#43 28. 10. 2010 22:16

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, jsi ve fázi dotváření zahrady. Všechny bagry skončily, zemina přesunutá, terasy hotové. Nyní Tě čeká jemná tvůrčí práce, při které se pořád ještě namakáš až dost, ale budeš především sázet. Rostlinky, stromy, keře. Impregnovat a napustit jezírko, vybrat vhodné rybky. To všechno Ti poskytne radost. Tak se na to připrav a vylaď směrem k tomu. pussa

Crabat

Není tady

#44 28. 10. 2010 22:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Tuli, jsi ve fázi dotváření zahrady. Všechny bagry skončily, zemina přesunutá, terasy hotové. Nyní Tě čeká jemná tvůrčí práce, při které se pořád ještě namakáš až dost, ale budeš především sázet. Rostlinky, stromy, keře. Impregnovat a napustit jezírko, vybrat vhodné rybky. To všechno Ti poskytne radost. Tak se na to připrav a vylaď směrem k tomu. pussa

Jak tohle Crabe víš? Jak to můžeš vyslovit?

Není tady

#45 29. 10. 2010 12:31

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Crabat napsal(a):

Crabe,
možná to tak ze svého pohledu můžeš vidět, ale z mého pohledu už teď docela přesně vím, co mám dělat a hlavně jakým způsobem. Vím, že mám na očích ještě hodně párů brýlí, které hrají všema barvama a ráda bych je odstranila, abych dokázala vidět všechny věci takové, jaké jsou.
A vím, že vzhledem k tomu, že chci mít všechno co nejdříve a nejsem zatím schopná cílené dlouhodobé práce, je ta metoda bagru pro mě nejlepší big_smile

Není tady

#46 29. 10. 2010 12:57

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

pussa hjarta pussa

Tam, kde je světlo, už právě není tma.

Upravil(a) Crabat (29. 10. 2010 13:01)

Crabat

Není tady

#47 29. 10. 2010 13:08

Ramada
♥♥-----

Metoda není tak jednoduchá, ale není také tak těžká. Jde o disciplínu, ovládání své mysli a žití vůlí, nikoliv jen myslí. O soustavnost, která je zase ovládána silou vůle. O prolezení duše láskou, kterou až tak automaticky a stále nastavenou nemáme hjarta
Dito, v knize je opravdu napsáno, že stačí zopakovat pár slov, vždy, jen jen říct, že to stačí. Snad ano, já to tak zjednodušeně nevidím. Třeba to bylo myšleno tak, že časem člověk porozumí a vezme za své doopravdy. Ale i toto je pro začátek krásné. Každý nějak začínáme Dituško. smile a kdoví kdo z nás to dělá správně. smile

Spousta lidí řekne, to je pitomost, proč by ON měl cosi dělat, a říkat... když má přece pravdu. Tedy i úvaha o této cestě je nadstandardem. smile

Není tady

#48 29. 10. 2010 13:16

Ramada
♥♥-----

Tulipánka napsal(a):

Crabat napsal(a):

Crabe,
možná to tak ze svého pohledu můžeš vidět, ale z mého pohledu už teď docela přesně vím, co mám dělat a hlavně jakým způsobem. Vím, že mám na očích ještě hodně párů brýlí, které hrají všema barvama a ráda bych je odstranila, abych dokázala vidět všechny věci takové, jaké jsou.
A vím, že vzhledem k tomu, že chci mít všechno co nejdříve a nejsem zatím schopná cílené dlouhodobé práce, je ta metoda bagru pro mě nejlepší big_smile

smile Tulipánku, neboj, se všichni jsme, nebo jsme chvíli byli netrpěliví. To je přece obyčejná člověčina... Uvidíš sama, když půjdeš jeden krok dopředu a dva zpátky, že sama změníš taktiku své strategie. Tak jsem si ji postupně měnila já.  A to, že to ostatní neříkají nahlas a nepíší takto otevřeně jako ty, neznamená, že to tak také nemají. hjarta

Není tady

#49 29. 10. 2010 13:40

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ramado, je hezké, že říkáš hřejivá slova Tulipánce, ale náš rozhovor byl myšlený trochu jinak.
Jestli Tě tedy zajímá jeho zdrojová verze, tak tady je:

Když Tulipce říkám, že má sázet, ne použít bagr, neboť všechno je již vlastně uděláno, mimoverbálně jí tím sděluji, že nemusí být na sebe tak přísná, ale použít to, co se již naučila v denní praxi a udělat si tím radost (sázení rostlin). Jakmile totiž uvidí, že to nese ovoce, ztiší se a bude jí krásně. Ví toho dost, aby to dokázala.

Když mi ale ona odpovídá, že tohle prozatím není její cesta, ale bagr, naznačuje mi tím, že si nedávno právě uvědomila, jak toho ví málo a že tedy radost by sice byla pěkná, ale ona musí jít hloběji a zasáhnout ještě více do své podstaty.

Nato já jí odvětím jejím citátem, že jestliže takto chápe svou Cestu, pak se sama stává světlem.

Celý ten rozhovor proběhl mimoverbálně na mimosmyslové úrovni. Někdo ho nejspíš zachytil přesně v tomto znění, ale jiní ho vnímali intuitivně, pocitově. I Ty si z něj vlastně odnášíš niterně krásný pocit, který se potom odrazí v Tvých slovech přání. pussa

Crabat

Není tady

#50 29. 10. 2010 14:00

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Amando (oprava Ramado),
děkuji i tobě smile
Ano, možná si časem uvědomím, že jdu jeden krok dopředu a dva zpátky, ale tam zatím nejsem, teď musím to, co napsal Crabat: musím jít hlouběji a zasáhnout do své podstaty. Tam třeba pochopím to, co vnímáš ty.
Mám ještě tolik strachů a slabostí, které mě doslova "válcují" a s těmi se musím nejprve vypořádat smile

Crabe,
ano, takhle chápu svoji cestu. Nechat slunce prozářit ty tmavé brýle, abych mohla vidět svět takový, jaký je hjarta

Upravil(a) Tulipánka (29. 10. 2010 15:20)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí