Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 2. 11. 2010 7:54

Blossom
Host

Re: Vztah na dalku a duvera

Když o tom tak přemýšlím, tak vztah na dálku jsem vlastně měla se svým manželem, v době, kdy jsme spolu chodili. To bylo 5 let, bydleli jsme 16 km od sebe, no a když já pak ještě studovala VŠ, tak jsem byla přes týden 100 km daleko. Takže jsme se víceméně vídali jen o víkendech.
Je fakt, že po 5 letech chození jsme oba dozráli do fáze, že jsme už toužili být spolu pořád, jako rodina. Tolik, že kromě svatby jsme si ještě když jsem byla na VŠ plánovaně pořídili dcerku (málokdo nám tehdy věřil, že to nebyla "nehoda", ale záměr big_smile ).
Školu jsem dostudovala na individuál, bylo to sice trochu komplikovanější, pochopitelně, ale nelitovala jsem toho ani vteřinu.

Svou dobu rodinnou (jéé, to zní skoro jak doba kamenná....pravda, je to taky už strašně dávno wink ) jsem prožila tedy v klasickém manželství, v každodenním soužití. Přiznávám, že by mi velmi vadilo, být s malými dětmi sama a manžela vídat třeba jen o víkendech. Pro dobu, kdy mají lidé nedospělé děti, bych klasické každodenní soužití viděla jako optimální.

No a pak se vše v mém životě obrátilo na ruby, děti jsem dovychovala sama, jsou už dospělé, a nyní mám vztah na dálku přes 100 km, tedy víkendový.
Je fakt, že je to až na moc velkou dálku...kdyby se to dalo naprogramovat, přála bych si, abychom byli oba z jednoho města, a nebo tak do aspoň 20 km od sebe. Mohli bychom se vídat i v týdnu, když by se nám chtělo, ale myslím, že i tak bychom zůstali bydlet každý ve svém. Každý máme takhe čas na své koníčky, práci, přátele,  nelezem si na nervy, a i po pár letech se na sebe pořád těšíme.
V této životní fázi (oba s dospělými dětmi) vidím tuto formu soužití jako ideální, přináší nám (zatím) jen samá pozitiva. smile

 

#52 2. 11. 2010 13:43

Lenka
♥♥♥----
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 230

Re: Vztah na dalku a duvera

Tercila napsal(a):

Leni, to je vynikající, to se opravdu vidí málokdy - já znám z blízkého okolí právě opačný případ, kdy celé roky ta žena jen čte hezké SMS, ale jinak nic praktického s tím mužem na dálku nazažívá (to je právě to, co bych asi já nemohla...) smile.
Pokud se Tě můžu zeptat na důvody tak dlouhého odloučení - ve  vašem soužití bránilo tak dlouho zaměstnání partnera nebo se Ti za ním třeba nechtělo stěhovat...?
Je to určitě těžké, obzvl᚝ v dnešní době, kdy je každý rád za téměř jakoukoliv práci, viď.

NO ono to bylo od kazdeho kousek. Nechtela jsem chlapa doma , neverila jsem , ze po rozvodu najdu jeste nekoho komu na mne bude zalezet, kdo nebude podrazak. Vztah na dalku mne nezavazoval a ja neverila ze by mohl dlouho fungovat. Melo to spise byt jen tak na pohlazeni dusicky. Neresila jsem v tu dobu zda to ma budoucnost. Ja byla spokojena , s detma sama a nechtela jsem  jit do Cech z Moravy.Me deti se za svuj tehdy kratky zivot 7,9 let 3x stehovaly a ja nechtela, kdyz si zase nasly nove kamarady , jim znovu bourat jejich zivot. Pritel mel dobrou praci a po dobu co jeho deti studuji jsme nechteli riskovat zmenu zamestnani , aby jsme jim mohli davat slusne alimenty. Jeho deti bydleli s maminkou a jejim novym manzelem-pro upresneni , v dobe naseho seznameni byl 3 roky rozvedeny. Jenze clovek mini a zivot meni. Zjistili jsme , ze je nam spolu fajn a chceme zestarnout spolu. V jeho praci doslo k nejakym zmenam a tak mi proste jednou rekl , zda by nam nevadilo , ze by s nami bydlel. Deti souhlasily a prestehoval se k nam. Tady jsme si casem nasli stary domecek a  odstehovali jsme se spolu do nej a postupne opravujeme. smile To je zatim vse:)


Neukazuj světu slzy. Svět nemá slzy rád. Otočí se k tobě zády a nechá tě stát.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů