Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 10. 2010 16:22

Petina
♥♥♥♥---

Těhotenství a neštovice

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Mám synka (5 let), který chodí do školky. Přemýšlím o těhotenství. V dětství jsem neprodělala plané neštovice. Zjistila jsem, že existuje očkování (Varilrix). Volala jsem ke svému gynekologovi, jestli by mi mohl odebrat krev na zjištění hladiny protilátek na neštovice. Ten řekl, ať si to domluvím s obvodním lékařem. Tam nevěděli, jak se to dělá. Ani o tom, že existuje očkování proti planým neštovicím. A že si mám zjistit, co je to za očkovací látku. A já mám teď velké dilema. Chtěla jsem vysadit HA a začít se snažit o mimčo, ale mám strach z případného nakažení, když jsem je, jako malá, neprodělala. Nevím, jestli se mám pídit po odběrech krve na protilátku, nebo se rovnou nechat naočkovat, nebo se na tyto věci vykašlat a prostě zkoušet miminko. Po očkování se totiž musí také nějakou dobu čekat.... Máte někdo zkušenosti s očkováním, odběrem krve... zajímají mě i Vaše názory na toto. Taky další věc je, že mohu v těhotenství chytit např. toxoplazmouzu, na což se naočovat třeba vůbec nedá, nebo zarděnky. Moc děkuji.

Není tady

#2 25. 10. 2010 23:10

solkla
♥♥♥----

Re: Těhotenství a neštovice

Můj názor, já bych to neřešila. Proti zarděnkám jsi určitě očkovaná a toxoplazmozu určitě nedostaneš. Jinak jsem zářný příklad, prodělala jsem neštovice ve 13. týdnu těhotenství. Vlastně tehdá vůbec nevěděli co se mnou, nakonec se všichni shodli že to vadí do 12 týdne a potom kolem porodu. P.S. Mám krásnou a chytrou dceru, která asi v 6 ti letech prodělala normálně neštovice. Fakt bych to neřešila.

Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

#3 25. 10. 2010 23:42

stvorlistok
♥♥♥♥♥♥-

ahojte,
moj nazor je dat si odobrat krv ci mas protilatky... zrovna som tehotna a syn mal pred mesiacom a pol silne nestovice... vsade sa ma pytali ci som ich uz v detstve mala a podla toho sa postupuje... ale na druhu stranu mohla si ich mat v detstve ale so slabim priebehom bez povsimnutia, je dost takychpripadov a protilatky by si teraz mala.. viem ze ide odobrat krv a zistit protilatky nie je to nic zlozite ... a ked by si protilatky nemala a mala by si pocas tehotenstva v blizkom okoli nestovice tak treba ist k zenskej dr co najskor a ona potom picha nejaku injekciu, tak mi to moja gynekologicka povedala.. moc to nerozoberala pretoze ja som ich v detstve prekonala.. najhorsie je to chytit do 12teho tyzdna a potom myslim nejak tyzden pred porodom pretoze by si mimco nestihlo vytvorit protilatky... kazdopadne sa tym nestresuj.. toxo mozes a nemusis chytit..ale su aj ine choroby nebezpecne a tym sa clovek nezaobera a dufa ze ich nedostane vissla ... alebo zajdi napr aj k obvodacke maleho a opytaj sa na tu krv na protilatky ci by ti ona neurobila, poplatok tam velky urcite nebude a ona sa v tom vyzna...

http://lpmf.lilypie.com/sKAcp1.png

Není tady

#4 26. 10. 2010 7:22

Petina
♥♥♥♥---

Moc děkuji za odpovědi. Přemýšlím, že se dnes opět zastavím u svého obvoďáka a poprosím ho o ty odběry krve (přestože mi poprvé řekli, že neví, jak se to dělá a že to nedělali). Někdo mi ty testy udělat ale musí, když to chci, ne? Pak si podle výsledků objednám vakcínu a s těhotenstvím radši počkám. Když jsem neštovice neměla, mám strach, že je dostanu od malého. A představa, že je chytnu v prvních 12týdnech je fakt děsivá. A když mi nebudou chtít udělat ty odběry, můžu se nechat naočkovat a přesto mít protilátky? To pro mimčo bude možná ještě nebezpečnější, ne?

Není tady

#5 31. 10. 2010 21:45

martina33
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Web

Peti - test na protilátky by ti měl udělat obvoďák, ale asi si je budeš muset zaplatit. Zadarmo by ti je určitě udělali, kdyby jsi byla už těhotná a synek přinesl neštovice ze školky. Pak je možnost se domluvit na hygienické stanici, tam by ti měli vzít taky krev . A nebezpečné jsou opravdu jen do 12tt, pak už ne.Jen se mi zdá, že trochu "plašíš" dopředu s očkováním proti všemu, třeba neštovice synek ze školky nepřinese vůbec. MOje dcera je dostala až ve 12letech na táboře.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MjaztFSyBlwwFZgC2w,,26.png

18.3.2009 v 14:05 h 3540g a 50cm, 18.3.2010 váha 9.5kg a 75 cm, 18.3.2011 váha 12kg a 87cm

Není tady

#6 1. 11. 2010 7:47

Petina
♥♥♥♥---

Nechala jsem si předepsat očkování. Test na protilátky mi obvoďák nechce udělat ani za peníze. Na hygienické stanici to prý není v jejich kompetenci. Takže se nechám naočovat a s miminkem počkám. Nechci si ani představit, co by se stalo, kdybych ty neštovice v těhotenství fakt měla.. za ty nervy to nestojí. Díky, holky !

Není tady

#7 2. 11. 2010 12:29

Bébina
♥------

Ja jsem nestovice take nikdy nemela, gynekolog vedel prd a prakticka doktorka jeste vic. Nakonec jsem si nechala udelat test protilatek a po negativnim vysledku jsem se nechala naockovat. Ockovat jsem se nechala pres www.ockovacicentrum.cz, vsechno jsem si platila sama, ale bylo to bez problemu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí