|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
dobrý den, pronajímam družstevní byt, včera podnájemci vyhořel hlavní jistič. Byl za domovníkem a tem mu řekl,že se o to nebude starat, že to není jeho povinnost a že si má zavolat sám opraváře a sám si to i zaplatit. nevíte jak to je ? To by nám neměli proplatit z fondu oprav?
A kdo by si měl zajisti a zaplatit opravu já jako pronajímatel nebo podnájemce?
Kde můžu získat nějaké informace?
Děkuji vám
Není tady
Ero děkuji za radu, nájemníci mají ve smlouvě,že si hradí náklady i na opravy sami. Takže oni se již starají o opravu, já jsem jim řekla,že jim půlku na to dám.
Ještě tedy jeden dotaz a ten domovní telefonek, ten který máme v bytě na otvírání bzučákem domovní dvěře, tak ten mi také nejde a to je také moje záležitost s opravou?
děkuji za radu
Není tady
Nám domovní zvonky vyměnili, od té doby zlobí v bytech většině lidí, ale stejně nám bylo řečeno, že je to věc jednotlivých lidí a že nám z fondu nic hradit nebudou.
Není tady
Ero dobře, ale to je snad v každé podnájemní smlouvě,že podnájemník se stará o nějaké drobnější opravy. Někde navíc je napsána i částka. Já jen z mé dobré vůle jim zaplatím polovinu opravy.
V tom bytě nyní bydlí oni a ne já. To je jako kdybyste si v půjčovně půjčila automobil a pak ho vrátila s tím,že vám upadla nějaká součástka, ale to přece by měli platit oni,že? když jsou vlastníci automobilu.
I já bydlím dál v podnájmu, takže i já musím platit a můžu vám říct, že platím zhruba tak 3xvíce než oni a když se mi něco pokazí také si to budu platit sama. Co nemůžu zařizovat je spokojené bydlení ještě cizí osobě.
Ohledně telefonku vám opět moc děkuji za radu.
Není tady