29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
Jo studentský řízek - už jsem to vlastně slyšela.
Jakou uzeninu dáváte např. do buřtguláše, nebo do francouzských brambor a tak? Já tedy párky (u nás maj takový pěkný libový kostelecký, je to na způsob libereckých). Uzeniny moc nejíme. tedy já vůbec, já mám nejradši sýry.
Dnes pangas a asi br.kaše nebo brambor.uvidím.
Zítra kuře na zelenině.
Do burtgulase davam slovensky toceny salam i do bramboroveho salatu.
Pangase moc nemusim,jako rizek se neda poradne usmaziit,protoze je sama voda a navic je citit moči.Mozna si to namlouvam,kdyz jsem slysela v jake močce plave.Ale opravdu me nechutna file mam rada.Lidi ze zacatku po pangasovi sileli ted,uz prodej hodne opadnul....
Není tady
Do br. salátu dávám junior.
Pangase - jsem ostuda, dělala jsem ho poprvé, slyšela jsem že není nic moc, tak jsem spíš kupovala normoš file.
Dala jsem koření na ryby , obalila v hladké mouce, a dala smažit. Přišel mi po usmažení takovej nedodělanej. Tak jsem ho dala na gril. A chutnal všem. Nakonec jsem uvařila do poloměkka brambory a dala je na gril taky. Jen se po nich zaprášilo.
Upravil(a) dusička (10. 3. 2012 16:41)
Není tady
do bramborového salátu salám nedávám, už by to pro mě nebyl bramborový salát.
my pangase dělávali, ale vrátili jsme se ke klasickýmu filé.
jinak u nás dneska špenát - máme ho rádi.
Není tady
Pavli - nedáváš? To jsem fakt nikdy ještě neslyšela.
Já ho dělám jako klasiku , co dělali naši, stejný dělala babička, tchyně.
Brambory, salám, vajíčka na tvrdo, mrkev, okurky, cibule, osolit,opepřit a majolku.
Jak ho děláš Ty?
Není tady
duši, já dávám brambory, petržel, mrkev, cibuli, celer, okurky a majonézu - tu si dělám doma, kupovaná majolka nebo i majonéza mi přijde bez chuti, dělávám ji doma, tak, jak ji máme rádi. plus do toho pak nastrouhám jablko - na jemno, bez slupky. salát je pak lepší.
tady se salám nedává, aspoň co vím, tak se salát dělává bez. je to o zvyku
Není tady
O jablku jsem taky slyšela.
Zní to zajímavě s celerem, mám ho ráda.
Není tady
zkus to s tím jablkem, já to kdysi zkusila na doporučení kamarádky a bez něj už salát nedělám. fakt mi přijde s jablkem lepší :-)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
zkus to s tím jablkem, já to kdysi zkusila na doporučení kamarádky a bez něj už salát nedělám. fakt mi přijde s jablkem lepší :-)
Dík, zkusím, mám tam tedy dát i ten celer? Syrový? Nebo nějak povařit?
Není tady
duši, s tím celerem je to na tobě. každej má rád jiný věci já dávám, ale ne syrový, povařím. ale - dávám jen část, ne celej, to by pak nebylo dobrý.
Není tady
Tak jsem si uvařila ještě na zítra - kuřecí motýlky s kostí na másle, žampionech a rajčatech + koření, zítra bych to nestihla chceme jet s dcerou do Olomouce na veletrh čokolády... už jsem na to zvědavá a
Není tady
Zeleninová polévka, špagety, šlehačková bábovka s nastrouhanou čokoládou.
Není tady
dusička napsal(a):
Jo studentský řízek - už jsem to vlastně slyšela.
Jakou uzeninu dáváte např. do buřtguláše, nebo do francouzských brambor a tak? Já tedy párky (u nás maj takový pěkný libový kostelecký, je to na způsob libereckých). Uzeniny moc nejíme. tedy já vůbec, já mám nejradši sýry.
Dnes pangas a asi br.kaše nebo brambor.uvidím.
Zítra kuře na zelenině.
...my jsme obecně před lety přešli spíš na sýry, když uzeninu tak si zajedu do Globusu, kde mají vlastní výrobu a koupím tam šunku nebo rostbeef, ale to je tak jednou do měsíce, jinak si vystačíme se sýry /opravdovými sýry nemyslím ty mazací náhražky/. Do šunkofleků /jak název napovídá/ by měla přijít šunka, ale když už je vařím tak si seženu žebírka a ty tam oberu do francouzkých brambor taky, ale nevařila jsem je tak tři roky. Buřtguláš jsem z repertoáru vyškrtla, můj muž ho nejí právě kvůli tomu že je z "buřtů" .
Hodně jsme přešli na zdravou stravu, to co jsem dřív nejedla, jako zelené fazolky a pod je dneska moje oblíbené. Vyrostli jsme na české knedlíkové stravě a tak to pro mě bylo docela složité přejít na "jinou" kuchyni, ale jde to. Jednou za rok si dám u mamky knedlík /doma už jsme je z repertoáru skoro vyškrtli, výjma jahodových z tvarohu/ a v létě sním tak tři špekáčky z Globusu na který se už teď těším, ale jinak z uzenin nevařím.
Včera u nás zapečené brambory v sýrové omáčce s cuketkama opečenýma na cibulce, bylo to překvapivě dobré i bez masa.
Není tady
Bety napsal(a):
Tak jsem si uvařila ještě na zítra - kuřecí motýlky s kostí na másle, žampionech a rajčatech + koření, zítra bych to nestihla chceme jet s dcerou do Olomouce na veletrh čokolády... už jsem na to zvědavá a
http://foto.dama.cz/img/1054/1054764.jpg
tak to je nádhera, hned bych si dala
Není tady
ražničí, hranolky.
Není tady
Pangase nedělám, není to pro mě ryba, do rr.salátu salám nedávám, ani mrkev, dělám svůj salát, jak ho máme rádi, takže je jinej, než běžnej br.salát.
Jinak včera pečená nutrie a libovější bůček. Dnes sváteční buřty na ohni super oběd
Není tady
Zázvorová limonáda
vitamínová bomba?
Není tady
Modroočka napsal(a):
Pangase nedělám, není to pro mě ryba, do rr.salátu salám nedávám, ani mrkev, dělám svůj salát, jak ho máme rádi, takže je jinej, než běžnej br.salát.
Jinak včera pečená nutrie a libovější bůček. Dnes sváteční buřty na ohnisuper oběd
také se u nás doma do salátu salám nedával. Tchyne dává, takže ho musím dávát manželovi taky.
Pravda - pangas je ryba,ale živin moc nemá, ale pro někoho kdo ryby nejí je ideální
Není tady
a u nás vaření:
sobota - norská treska s bramborem
neděle - loupaná plec - plátky na přírodno s rýží
na dnešek jsem dělala zapečené kotlety s bramborem a smetanou zapečené
Není tady
Jdu hledat inspiraci, co uvařím... koukám, že bych chtěla bydlet u Bety aspoň týden...
My měli v posledních dnech pečené kuře s rýží a další den rizoto ze zbytků, zkoušela jsem podle MMB drožďovou polévku, ale nikomu doma nechutnala, dnes udělám brokolicovou a plánuju rajskou, ještě musím vyrazit pro maso - kdybych totiž dělala pořád dokolečka rajskou a špagety, tak udělám nejlíp, to mají děti nejraději... A také jsme si po čase udělali v neděli k večeři krupicovou kaši, děti si ji ozdobily lentilkami, říkají tomu potom vtipná kaše
Není tady
zeleninová polívka a zemlbába
Není tady
Dršťková polívka
Není tady
Livance,kulajda
Není tady
Pečený kapr, brambory, tvarohová bábovka, jestli najdu ztracený recept na netu
Není tady
včera byl párek s bramb. kaší, v úterý čína s rýží.
Není tady