18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
Jo studentský řízek - u jsem to vlastně slyela.
Jakou uzeninu dáváte např. do buřtguláe, nebo do francouzských brambor a tak? Já tedy párky (u nás maj takový pěkný libový kostelecký, je to na způsob libereckých). Uzeniny moc nejíme. tedy já vůbec, já mám nejradi sýry.
Dnes pangas a asi br.kae nebo brambor.uvidím.
Zítra kuře na zelenině.
Do burtgulase davam slovensky toceny salam i do bramboroveho salatu.
Pangase moc nemusim,jako rizek se neda poradne usmaziit,protoze je sama voda a navic je citit moči.Mozna si to namlouvam,kdyz jsem slysela v jake močce plave.Ale opravdu me nechutna file mam rada.Lidi ze zacatku po pangasovi sileli ted,uz prodej hodne opadnul....
Není tady
Do br. salátu dávám junior.
Pangase - jsem ostuda, dělala jsem ho poprvé, slyela jsem e není nic moc, tak jsem spí kupovala normo file.
Dala jsem koření na ryby , obalila v hladké mouce, a dala smait. Přiel mi po usmaení takovej nedodělanej. Tak jsem ho dala na gril. A chutnal vem. Nakonec jsem uvařila do poloměkka brambory a dala je na gril taky. Jen se po nich zapráilo.
Upravil(a) dusička (10. 3. 2012 16:41)
Není tady
do bramborového salátu salám nedávám, u by to pro mě nebyl bramborový salát.
my pangase dělávali, ale vrátili jsme se ke klasickýmu filé.
jinak u nás dneska penát - máme ho rádi.
Není tady
Pavli - nedává? To jsem fakt nikdy jetě neslyela.
Já ho dělám jako klasiku , co dělali nai, stejný dělala babička, tchyně.
Brambory, salám, vajíčka na tvrdo, mrkev, okurky, cibule, osolit,opepřit a majolku.
Jak ho dělá Ty?
Není tady
dui, já dávám brambory, petrel, mrkev, cibuli, celer, okurky a majonézu - tu si dělám doma, kupovaná majolka nebo i majonéza mi přijde bez chuti, dělávám ji doma, tak, jak ji máme rádi. plus do toho pak nastrouhám jablko - na jemno, bez slupky. salát je pak lepí.
tady se salám nedává, aspoň co vím, tak se salát dělává bez. je to o zvyku
Není tady
O jablku jsem taky slyela.
Zní to zajímavě s celerem, mám ho ráda.
Není tady
zkus to s tím jablkem, já to kdysi zkusila na doporučení kamarádky a bez něj u salát nedělám. fakt mi přijde s jablkem lepí :-)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
zkus to s tím jablkem, já to kdysi zkusila na doporučení kamarádky a bez něj u salát nedělám. fakt mi přijde s jablkem lepí :-)
Dík, zkusím, mám tam tedy dát i ten celer? Syrový? Nebo nějak povařit?
Není tady
dui, s tím celerem je to na tobě. kadej má rád jiný věci já dávám, ale ne syrový, povařím. ale - dávám jen část, ne celej, to by pak nebylo dobrý.
Není tady
Tak jsem si uvařila jetě na zítra - kuřecí motýlky s kostí na másle, ampionech a rajčatech + koření, zítra bych to nestihla chceme jet s dcerou do Olomouce na veletrh čokolády... u jsem na to zvědavá a
Není tady
Zeleninová polévka, pagety, lehačková bábovka s nastrouhanou čokoládou.
Není tady
dusička napsal(a):
Jo studentský řízek - u jsem to vlastně slyela.
Jakou uzeninu dáváte např. do buřtguláe, nebo do francouzských brambor a tak? Já tedy párky (u nás maj takový pěkný libový kostelecký, je to na způsob libereckých). Uzeniny moc nejíme. tedy já vůbec, já mám nejradi sýry.
Dnes pangas a asi br.kae nebo brambor.uvidím.
Zítra kuře na zelenině.
...my jsme obecně před lety přeli spí na sýry, kdy uzeninu tak si zajedu do Globusu, kde mají vlastní výrobu a koupím tam unku nebo rostbeef, ale to je tak jednou do měsíce, jinak si vystačíme se sýry /opravdovými sýry nemyslím ty mazací náhraky/. Do unkofleků /jak název napovídá/ by měla přijít unka, ale kdy u je vařím tak si seenu ebírka a ty tam oberu do francouzkých brambor taky, ale nevařila jsem je tak tři roky. Buřtgulá jsem z repertoáru vykrtla, můj mu ho nejí právě kvůli tomu e je z "buřtů" .
Hodně jsme přeli na zdravou stravu, to co jsem dřív nejedla, jako zelené fazolky a pod je dneska moje oblíbené. Vyrostli jsme na české knedlíkové stravě a tak to pro mě bylo docela sloité přejít na "jinou" kuchyni, ale jde to. Jednou za rok si dám u mamky knedlík /doma u jsme je z repertoáru skoro vykrtli, výjma jahodových z tvarohu/ a v létě sním tak tři pekáčky z Globusu na který se u teď těím, ale jinak z uzenin nevařím.
Včera u nás zapečené brambory v sýrové omáčce s cuketkama opečenýma na cibulce, bylo to překvapivě dobré i bez masa.
Není tady
Bety napsal(a):
Tak jsem si uvařila jetě na zítra - kuřecí motýlky s kostí na másle, ampionech a rajčatech + koření, zítra bych to nestihla chceme jet s dcerou do Olomouce na veletrh čokolády... u jsem na to zvědavá a
http://foto.dama.cz/img/1054/1054764.jpg
tak to je nádhera, hned bych si dala
Není tady
raničí, hranolky.
Není tady
Pangase nedělám, není to pro mě ryba, do rr.salátu salám nedávám, ani mrkev, dělám svůj salát, jak ho máme rádi, take je jinej, ne běnej br.salát.
Jinak včera pečená nutrie a libovějí bůček. Dnes sváteční buřty na ohni super oběd
Není tady
Zázvorová limonáda
vitamínová bomba?
Není tady
Modroočka napsal(a):
Pangase nedělám, není to pro mě ryba, do rr.salátu salám nedávám, ani mrkev, dělám svůj salát, jak ho máme rádi, take je jinej, ne běnej br.salát.
Jinak včera pečená nutrie a libovějí bůček. Dnes sváteční buřty na ohni super oběd
také se u nás doma do salátu salám nedával. Tchyne dává, take ho musím dávát manelovi taky.
Pravda - pangas je ryba,ale ivin moc nemá, ale pro někoho kdo ryby nejí je ideální
Není tady
a u nás vaření:
sobota - norská treska s bramborem
neděle - loupaná plec - plátky na přírodno s rýí
na dneek jsem dělala zapečené kotlety s bramborem a smetanou zapečené
Není tady
Jdu hledat inspiraci, co uvařím... koukám, e bych chtěla bydlet u Bety aspoň týden...
My měli v posledních dnech pečené kuře s rýí a dalí den rizoto ze zbytků, zkouela jsem podle MMB droďovou polévku, ale nikomu doma nechutnala, dnes udělám brokolicovou a plánuju rajskou, jetě musím vyrazit pro maso - kdybych toti dělala pořád dokolečka rajskou a pagety, tak udělám nejlíp, to mají děti nejraději... A také jsme si po čase udělali v neděli k večeři krupicovou kai, děti si ji ozdobily lentilkami, říkají tomu potom vtipná kae
Není tady
zeleninová polívka a zemlbába
Není tady
Drková polívka
Není tady
Livance,kulajda
Není tady
Pečený kapr, brambory, tvarohová bábovka, jestli najdu ztracený recept na netu
Není tady
včera byl párek s bramb. kaí, v úterý čína s rýí.
Není tady