29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes jsem vařila jen polévku a brambory a vyhlásila jsem "zbytkový den" aby se konečně spotřebovalo všechno, co bylo po troškách v chladničce. Pekla jsem Domácí krtkův dort. Zítra budou zapečené žampiony, plnění dvěma druhy sýra.
Není tady
včera čočka na kyselo, na večeři langoše,předtím ptáčky s rýží a dnes-ke snídani chléb,pak hrachová polévka a pečené kuře s br.kaší,moučník -piškotová buchta a odpoledne jsem zkusila upéct pár pletýnek z těsta co vyrobila pekárna.
Není tady
Vepro,knedlo zelo a majolkove housticky sypane syrem.
Není tady
domácí čínská polévka, br. salát, řízky a na přání ZASE vánočku (2) .
Není tady
Diplomat (filé se zeleninou, sýr - vše zapečené) a brambor
Není tady
muzu poprosit o recept na majolkové houstičky?
jinak unas včera kruti rizky, brambor, dneska kuře na paprice, knedlík.
Není tady
majolkove housticky
1 kg hladke mouky
500 ml vlazneho mleka
2 kostky drozdi
2 sacky majolky
2 lzice oleje
1 vejce
1 vrchovata lzicka soli
Zadelame testo a nechame vykynout.Pak tvorime pletynky ktere pomazeme vajickem,posypeme soli,kminem a nastrouhanym syrem.
Není tady
Dnes ty zapečené žampiony plněné dvěma druhy sýra a brambory, na zítra jsem uvařila roštěnky s rýží, protože syn bude doma, upekla jsem housky ale ne majolkové, nýbrž se žitným kváskem a s nastrouhanou vařenou bramborou pro vláčnost a částečně celozrnné, uvnitř se sezamovým semínkem a s osmaženou cibulkou a tentokrát ničím nepotřené - bylo 12 kusů
a dort nakrojený
Upravil(a) Bety (7. 11. 2010 17:14)
Není tady
teda bety, ten dort vypadá báječně
Není tady
Bety, ten dort děláš z té krabice? Manželovo mamka ho taky dělala, ale nechutná nám, je takový chemický..
Vypadá ale dobře.
Není tady
Koukám, že nejen když dva dělají totéž, není to totéž, ale i když nedělají
Třeba když "nevaří" Bety to je pane pochutnání
Není tady
laminanonte napsal(a):
Bety, ten dort děláš z té krabice? Manželovo mamka ho taky dělala, ale nechutná nám, je takový chemický..
Vypadá ale dobře.
Ne - je tam napsáno Domácí
dělám tenhle, ale upravený - do skleněné formy s menším průměrem než je dortová a nedávám ztužovače šlehačky, ale Želatinový ztužovač za studena DrOetker
http://www.toprecepty.cz/recept/8360-do … tkuv-dort/
Není tady
Bety napsal(a):
laminanonte napsal(a):
Vypadá ale dobře.Ne - je tam napsáno Domácí
dělám tenhle, ale upravený - do skleněné formy s menším průměrem než je dortová a nedávám ztužovače šlehačky, ale Želatinový ztužovač za studena DrOetker
http://www.toprecepty.cz/recept/8360-do … tkuv-dort/
díky, recept pošlu babičce. Přehlédla jsem, že je domácí
Není tady
do dortové formy mi přišel moc rozpláclý, takhle je pěkně baculatý, dal by se upéct i v kastrolku
Není tady
Krémová pórková polívčička s noky a chleba se sýrem a šunkou. Samozřejmě nakrájená rajčata,papriky,okurka.
Není tady
Bety,krtkův dort je nádherný. Tleskám ,já totiž dortíky neumím,takže nepeču.
Není tady
děkuji moc za pochvaly, ale je opravdu strašně jednoduchý na výrobu podle toho receptu z topreceptů. Dnes jen čerstvé housky, rohlík mi praskl
a zítra nic, nebudu doma
Není tady
Rizoto a kuřecí polívka s nudlemi.
Bety ,prosím podle jakého receptu pečeš domácí housky??
Já jsem je pekla přes víkend poprve dle receptu:
500g polo.mouky
1 sáček droždí
1 vejce
60g rozměklého másla
špetka soli
250ml mléka
těsto udělala pekárna,housky jsem potřela vejcem,některé posypala mákem jiné sůl+kmín,na pečícím papíře na 190 stupńů.
Snědlo se,ale velké nadšení z toho doma nebylo, ty housky byly spíš takové jakési,,buchtové" a vevnitř spíš do žluta..no nevím houska z obchodu je vevnitř bílá a taková nadýchaná...Co dělám špatně????
Není tady
Vanda napsal(a):
Rizoto a kuřecí polívka s nudlemi.
Bety ,prosím podle jakého receptu pečeš domácí housky??
Já jsem je pekla přes víkend poprve dle receptu:
500g polo.mouky
1 sáček droždí
1 vejce
60g rozměklého másla
špetka soli
250ml mléka
těsto udělala pekárna,housky jsem potřela vejcem,některé posypala mákem jiné sůl+kmín,na pečícím papíře na 190 stupńů.
Snědlo se,ale velké nadšení z toho doma nebylo, ty housky byly spíš takové jakési,,buchtové" a vevnitř spíš do žluta..no nevím houska z obchodu je vevnitř bílá a taková nadýchaná...Co dělám špatně????
Já do housek nedávám vajíčko a místo másla, tam raději šoupnu trošku sádla (asi pol. lžíci).
Není tady
Vanda napsal(a):
Co dělám špatně????
vůbec nic - oni tam přidávají tzv. "zlepšovadla" typu lactorex apod., vím že některá děvčata to používají, že jedna koupí desetikilový pytel a pak to rozvažuje a rozesílá, ale já to nepoužívám, to si rovnou můžu koupit rohlík...
barva závisí i od druhu mouky, některá hladká mouka je taková našedlá
na pečícím papíře peču taky občas,hlavně peču na fólii ale to je vcelku jedno!
Já si pěstuju žitný kvásek a přidávám ho do housek, pak nejsou buchtoidní, a přidávám i střední nastrouhanou bramboru, vařenou nebo syrovou (když je syrová, tak i tu šťávu co vyteče)
Minule jsem pekla:
3 vrchovaté polévkové lžíce žitného kvásku
1,5 lžičky soli
1 vejce
50g rozpuštěného sádla (někdy na tom sádle osmažím cibulku a někdy použiju trošku sušené, nemusí být)
střední nastrouhanou bramboru, vařenou nebo syrovou
150g pšeničné celozrnné mouky
400g hladké pšeničné mouky
sezamové semínko trošku rovnou do mouky
1/4 čerstvého droždí, posypat troškou cukru
program Těsto
včera jsem nepotírala ničím
kvásek
kvásek:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483
povídání o kvásku
http://domacipekarny.dama.cz/zajimavost … .php?d=580
a
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=581
Upravil(a) Bety (9. 11. 2010 8:27)
Není tady
P.S. po vykynutí Těsta zapnu na malou chvilku program Nudlové - nechám cca 5-6x jen protočit háky, tím se těsto krásně oddělí od formy a vyklopí se z čisté formy krásná kulička těsta (POZOR musí to být program BEZ předehřevu, tak proto Nudlové)
rohlíky nechám cca 20 minut nakynout pod kouskem mikrotenu, neoschnou a pak nepraskají (:-) občas stejně nějaký rohlík praskne) (někdo dává potravinářskou fólii tu průhlednou trošku potřenou olejem aby se nepřichytila)
Upravil(a) Bety (9. 11. 2010 8:31)
Není tady
Včera kuřecí vývar s játr. knedlíčky. Dneska lečo, majolkové houstičky, a na zítra rozházené ptáčky.
Není tady
ovarove koleno,chleba
tvarohove a povidlove buchty
Není tady
K večeři šunkofleky,
zítra poctivou cibulačku se sýrovými tousty a asi nějakou pseudočínu z kuřecího s rýží,
v neděli lososa (peču v troubě jen se solí, citronovou šťávou a potřeného olejem) a jednoduchý bramborový salát.
Není tady
Adelle napsal(a):
K večeři šunkofleky,
zítra poctivou cibulačku se sýrovými tousty a asi nějakou pseudočínu z kuřecího s rýží,
v neděli lososa (peču v troubě jen se solí, citronovou šťávou a potřeného olejem) a jednoduchý bramborový salát.
Mohla bych poprosit o recept na cibulačku ?
Není tady